Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τι γίνεται με την γονική άδεια στην περίπτωση διδύμων?

Recommended Posts

Καλημέρα δουλεύω σε Δήμο και έχω δίδυμα. Ήθελα να ρωτήσω εάν η υπηρεσία μου προτίθεται να μου δώσει το δεύτερο 9 μηνο, χωρίς δικαστική διεκδίκηση σε ποιες διατάξεις Νόμου θα βασιστεί εφόσον δεν υπάρχουν; Υπάρχει κανείς ή καμία που το πήρε μ'αυτόν τον τρόπο να με κατατοπίσει; Ευχαριστώ

Ακομη και εαν υπαρχει καλη προθεση απο ανθρωπινο ενδιαφερον, δεν υπαρχει νομικο υποβαθρο για να σου δωσουν την αδεια.

Οι δικαστικες αποφασεις αφορουν το δημοσιο και αυτον που κατεφυγε στο δικαστηριο και μονο κια δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν απο τις υπηρεσιες για ολες τις διδυμομανες.

Ετσι απαντα και το Υπουργειο Εσωτερικων σε ερωτηση της υπηρεσιας.

Εφοσον θελουμε 2ο εννιαμηνο πρεπει να καταφυγει η καθε μια μας στα δικαστηρια.

Δε πιστευω οτι υπαρχει καποιος που να πηρες ετσι την αδεια. Μια περιπτωση υπηρχε, αλλα την ανακαλεσαν μετα απο λιγο...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 650
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δεν έχω πάρει ακόμα άδεια. Ο δικηγόρος που κέρδισε την υπόθεση στη Ρόδο μου είπε πως έχουν δοθεί άδειες και στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και σε άλλες περιπτώσεις χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια. Όπως και να έχει, κάνεις την αίτηση και αν δεν σου την δεχτούν προσφεύγεις δικαστικά.

6NAxp2.png

καλησπερα,ειμαι και εγω ενας ευτυχισμενος πατερας διδυμων..μπηκαμε στην διαδικασια με την συζυγο να διεκδικησουμε το 2ο 9μηνο..βρισκομαστε στα ιωαννινα,επομενως οποιος διδυμογονεας βρισκεται στην ιδια πολη και γνωριζει δικηγορο που ασχολειται με το θεμα θα το εκτιμουσαμε παρα πολυ..ευχαριστουμε εκ των προτερων..

Καλησπερα!

alcyon. μηπως θα μπορουσες να μου στελεις και μενα το ονομα του δικηγορου στα Γιαννενα, για να επικοινωνησει ο δικηγορος μου μαζι του για προσθετες πληροφοριες.

Σε ευχαριστω πολυ!

Διαφημίσεις

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ?ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ Η ΠΡΙΝ?ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΩ ΤΑ ΔΥΟ ΕΝΝΙΑΜΗΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ.ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ???

6NAxp2.png

Έχω μαζέψει υλικό με αποφάσεις που έχουν ήδη βγει και χορηγούν δεύτερο εννιάμηνο σε γονείς με δίδυμα. Επίσης έχω τη σχετική νομοθεσία. Όποιος ή όποια ενδιαφέρεται να μου στείλει π.μ. το e-mail του να του τα στείλω.

Με ενδιαφέρουν ότι στοιχεία έχεις.

Σου στέλνω πμ με το mail μου.

εμένα αυτό που μου είπε η δικηγόρος μου είναι ότι νόμος που να δίνει 2ο 9ο δεν υπάρχει αλλά εκεί που πατάνε και κερδίζουν τις υποθέσεις είναι σε ένα κενό νόμου που υπάρχει στον υφιστάμενο σχετικό νόμο και σε κάποιους σεχτικά με τα δικαιώματα του παιδιού...έτσι το κατάλαβα:rolleyes:

Ο νόμος λέει πως γονιός που έχει παιδί μπορεί να ζητήσει άδεια μέχρι αυτό να συμπληρώσει τα 4 του χρόνια.

Οι γονείς θέλουν ΚΑΘΕ παιδί να έχει δικαίωμα σε άδεια (και ορισμένα υπουργεία με εγκύκλιο το δίνουν ως αυτόνομο δικαίωμα κάθε παιδιού π.χ. ΥΠΕΣ), ενώ κάποια άλλα υπουργεία προσπαθούν να αποφύγουν τις άδειες, λέγοντας πως αν έχεις παράλληλα μικρά παιδιά μπορείς να τα "συναναθρέψεις", επομένως δε χρειάζεσαι περισσότερη άδεια.

Το κενό νόμου είναι το σημείο που αναφέρεται στο γονιό και όχι στο παιδί. Δε μιλά δηλαδή για δικαίωμα του παιδιού σε γονική άδεια, αλλά δικαίωμα του γονιού σε γονική άδεια.

Ψιλά γράμματα.... αλλά ταλαιπωρούν κόσμο! ..........

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

koxyli ευχαριστώ για την άμεση αποστολή του υλικού που έχεις !!

Να ρωτήσω τώρα κάτι.

Η αδερφή μου είναι εκπαιδευτικός και έχει δίδυμα 3,3 ετών σήμερα.

Πήρε το πρώτο εννιάμηνο με τη λήξη της λοχείας και τώρα θέλει να αιτηθεί για το δεύτερο.

Όπως διαβάζω στο τόπικ, θα κάνει την αίτηση στη δευτεροβάθμια, λογικά θα απορριφθεί οπότε θα πάει δικαστικά.

Λογικά μέχρι να βγει η απόφαση τα παιδιά της θα έχουν γίνει ή ξεπεράσει τα 4 (Σεπτέμβρη 2011).

Έχω καταλάβει σωστά ως εδώ?

Έχει νόημα να ασχοληθεί ή έχει ήδη "χάσει το τρένο" ?

Κάθε συμβουλή δεκτή.

Διαφημίσεις

Το κενό νόμου είναι το σημείο που αναφέρεται στο γονιό και όχι στο παιδί. Δε μιλά δηλαδή για δικαίωμα του παιδιού σε γονική άδεια, αλλά δικαίωμα του γονιού σε γονική άδεια.

Αυτό είναι που δεν μπορώ να χωνέψω και δεν μπορώ να καταλάβω!

Γιατί είναι δεν είναι του παιδιού το δικαίωμα :confused::confused::confused::confused::confused:

Κατα τα άλλα έχουμε υπογεννητικότητα...

Τα παιδιά έχουν την ανάγκη (ΟΚ την έχουν και οι γονείς) αλλά είναι πιο σκληρό, πιο άδικό, πιο σοβαρό σε επιπτώσεις, για το παιδί όταν του στερείς την γονική φροντίδα από ότι είναι για τους γονείς - όσο και να μας στοιχίζει η έλλειψη χρόνου με το παιδι.

Άσχετο - αλλά νομίζω ότι υπάρχει έλλειψη στην θεσμοθέτηση δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα. Σε αλλή φάση έψαξα πολύ να βρω κάτι για "δικαιώματα παιδιών ασθενών" αλλά δεν βρήκα τίποτα ...

Στην Ελλάδα πάσχουμε από κοινωνική πολιτική γενικώς. Δεν ενδιαφέρει η υπογενητικότητα, γιατί οι περισσότεροι κοιτάνε τη βολή τους.

Δεν είμαστε τόσο πολιτισμένοι όσο πιστεύουμε. Έχουμε κολλήσει στον "αρχαίο πολιτισμό" και νομίζουμε πως όλα είναι καλά και οι άλλοι πρέπει να μας σέβονται. Αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να κερδίσουμε το σεβασμό των άλλων.

Ο πολιτισμός μας φαίνεται από το πόσο φροντίζουμε την οικογένεια και τα παιδιά μας. Η φροντίδα δεν πρέπει να είναι μόνο σε οικογενειακό επίπεδο.

Σχολεία, υποδομές στήριξης της οικογένειας, και χίλια μύρια άλλα ... συνθέτουν τον πολιτισμό μας. Ακόμα και το πώς φροντίζουμε την τρίτη ηλικία.... Κι αυτό πολιτισμός είναι.

Είμαστε άξεστοι και απολίτιστοι (ως λαός). Δεν τους αδικώ τους δυτικοευρωπαίους..... για όσα μας "σέρνουν"..... :(

Φαίνεται ο "πολιτισμός" μας!

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Δείτε και αυτό

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62010J0149:EL:HTML

Είναι το κείμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου .... Τι να πω .....:?

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι ήξεις - αφήξεις μεν, αλλά ξέρω θετικά ότι πριν καμιά 10αριά μέρες η κυρία Χατζή πήρε την δεύτερη γονική άδεια κατόπιν θετικής απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ;). Άντε και στα δικά μας (όταν επιτέλους βγει η δικάσιμος...)

ενδιαφέρον αυτό με την κ. Χατζή γιατί η απόφαση ΔΕΚ ουσιαστικά το αφήνει στα εθνικά δικαστήρια.

Alcyon συμφωνώ απολύτως - δυστυχώς λίγοι τα σκέφτονται αυτά τα θέματα ή τουλάχιστον λίγοι κάνουν κάτι...

Διαφημίσεις

Επειδή λαμβάνω mail από διάφορα μέλη, για το θέμα των εισηγήσεων.

Αν το έχω καταλάβει ορθά η "εισήγηση" είναι κάτι σαν την "πρόθεση"... Δηλαδή η πρόθεση του δικαστηρίου είναι θετική... ή αρνητική στο θέμα.

Θέλω να καταθέσω την εμπειρία μου:

Μαζί με τη δική μου υπόθεση (για παιδιά διαφορετικών ηλικιών), συνεκδικάζονταν την ίδια μέρα άλλες 3 υποθέσεις (που αφορούσαν δίδυμα). Η δική μου εισήγηση καθώς και μίας εκ των άλλων, ήταν θετικές. Οι άλλες δύο αρνητικές.

Όμως ένα δικαστήριο δε μπορεί να βγάζει διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα... Έτσι παρόλο που οι εισηγήσεις ήταν αρνητικές στις άλλες περιπτώσεις.... τελικά η απόφαση ήταν θετική ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 υποθέσεις!

Επομένως, ΜΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΤΕ όταν βλέπετε αρνητικές εισηγήσεις. Υπάρχει φυσικά ένα μεγάλο ποσοστό να μην κερδιθεί η υπόθεση, αλλά στο τέλος... μπορεί να βγει θετική.

Υπάρχει νομίζω μια απόφαση του ΣτΕ που βγήκε αρνητική για δίδυμα. Και αυτή είναι που δίνει το "πάτημα" στα δικαστήρια να δίνουν αρνητικές εισηγήσεις ή και αποφάσεις. Αν όμως το παιδέψει λίγο ο δικηγόρος, μπορεί να βρει "πατήματα" για να κερδίσει τελικά.

Θυμάμαι στη δική μας περίπτωση πόσο είχε σχολιαστεί η αρνητική εισήγηση των άλλων υποθέσεων και πόσο "αβάσιμη" ήταν..... Άρα, υπάρχει τρόπος ανατροπής έως και την τελευταία στιγμή.

Είναι πραγματικά μια ψυχοφθόρα διαδικασία, αλλά από τη στιγμή που φτάνει κάποιος στο στάδιο της εισήγησης, δεν έχει να χάσει κάτι περισσότερο. Και η πιθανότητα κέρδους έστω και την τελευταία στιγμή, είναι υπαρκτή.

ενδιαφέρον αυτό με την κ. Χατζή γιατί η απόφαση ΔΕΚ ουσιαστικά το αφήνει στα εθνικά δικαστήρια.

Alcyon συμφωνώ απολύτως - δυστυχώς λίγοι τα σκέφτονται αυτά τα θέματα ή τουλάχιστον λίγοι κάνουν κάτι...

ποια ειναι η κ.Χατζη ρε παιδια? και ποια ειναι η δεκ?

Διάβασε λίγο τα παλαιότερα μηνύματα (Ιούνιος περίπου)

ΔΕΚ = Δικαστήριο Ευρωπαικών Κοινοτήτων

η κ. Χατζή είναι μια υπάλληλος της οποίας την υπόθεση είχαν διαβιβάσει από το Διοικητικό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στο ΔΕΚ, η απόφαση ΔΕΚ βγήκε πρόσφατα (όλα είναι στο site του ΔΕΚ) έχω βάλει συνδέσεις στα παλαιότερα μυνήματα. Η απόφαση του ΔΕΚ ήταν ουδέτερη τελικά.

Να ρωτήσω τώρα κάτι.

Η αδερφή μου είναι εκπαιδευτικός και έχει δίδυμα 3,3 ετών σήμερα.

Πήρε το πρώτο εννιάμηνο με τη λήξη της λοχείας και τώρα θέλει να αιτηθεί για το δεύτερο.

Όπως διαβάζω στο τόπικ, θα κάνει την αίτηση στη δευτεροβάθμια, λογικά θα απορριφθεί οπότε θα πάει δικαστικά.

Λογικά μέχρι να βγει η απόφαση τα παιδιά της θα έχουν γίνει ή ξεπεράσει τα 4 (Σεπτέμβρη 2011).

Έχω καταλάβει σωστά ως εδώ?

Έχει νόημα να ασχοληθεί ή έχει ήδη "χάσει το τρένο" ?

Κάθε συμβουλή δεκτή.

Επαναφέρω το ερώτημά μου.

Έχετε κάποια συμβουλή?

Εχει,

αλλά ας κρατάει και μια πισινή

Ο Δικηγόρος μου είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ηλικία των παιδιών όταν κάνεις αίτηση.

Αλλά τίποτα δεν μπορείς να θεωρήσεις δεδομένο ούτως ή άλλως

Επαναφέρω το ερώτημά μου.

Έχετε κάποια συμβουλή?

Καλύτερα να συμβουλευτείς δικηγόρο. Υπάρχουν μικροδιαφορές από υπόθεση σε υπόθεση που μπορεί να έχουν τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα.

ξέρω και εγώ εισήγηση που ήταν αρνητική και τελικά κερδίθηκε, ήταν στα Ίωάννινα εάν θυμάμαι καλά

Ναι, σ' αυτή αναφέρομαι παραπάνω... :D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...