Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

http://www.matia.gr/2/index.html

 

Επειδη βαριεμαι να τις γραφω ολες σας βαζω την σελιδα απο την οποια εχω φταιξει ενα σωρο φαγητα κ ηταν ολα πεντανοστιμα.

Δοκιμαστε την!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προς αποφυγην μπούργκας !

 

ΣΑΛΑΤΑ ΣΕΦ ΛΑΙΤ

μαρουλι

1 τοματα

1 αυγο

μισο αγγουρι

2 φετες τυρι τοστ λαιτ

1 κουταλια σουπας μαγιονεζα λαιτ

 

ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ

μαρουλι

ροκα

1 μοτσαρελλα

κρουτον

ξυδι μπαλσαμικο

 

(ειναι η σημερινη συμβουλη της διαιτολογου οι παραπανω σαλατες :wink: )

Link to comment
Share on other sites

σπιτικη μπουγατσα

ενα πακετο φυλλο κρουστας

 

μισο πακετο ζαχαρι

ενα βιταμ

ενα λιτρο γαλα

καννελα ζαχαρι αχνι

εκτελεση

λιωνουμε το βουτηρο κ βουτηρωνουμε λιγο το ταψι να ειναι ενα μετριο :!: κοβουμε τα φυλλα καθετα σε λωριδες κ παιρνουμε ενα ενα τα τσαλακωνουμε κ τα βαζουμε στο ταψακι μας :!: θελει λιγο υπομονη :D αφου τα βαζουμε σιγα σιγα τα βουτηρωνουμε απο πανω,Οταν τελειωσουμε με τα φυλλα οσο βουτηρο περισσεψει το χυνουμε απο πανω κ το βαζουμε στο φουρνο για ενα 20λεπτο περιπου να ροδοκοκκινησει στους170 μαχρι να παρει χρωμα :!: οση ωρα ψηνετε ανακατευουμε τη ζαχαρι με το γαλα καλα μεχρι να ενωθουν :!: βγαζουμε το ταψακι χυνουμε πανω το γαλα με τη ζαχαρι κ το ξαναβαζουμε στο φουρνο για 20 λεπτακια περιπου μεχρι να ετοιμαστει θα το δειτε με το ματι :!: το βγαζουμε βαζουμε αχνι ζαχαρι κ καννελα και..................καλη ορεξη :lol::lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

M'αρεσει που θα βαζαμε συνταγες λαιτ.

 

ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΤΕΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΚΙΛΑ?????????????????

 

 

Εγω προσωπικά , που άνοιξα και το πόστ , ποτε δεν είπα οτι θα βάζω λαίτ συνταγές !!! :D:P:D

Εξάλλου δεν ειναι ανάγκη να τα φτιάχνουμε κάθε μέρα όλα αυτα ! αυτο μας έλειπε κι΄ολας ! :lol:

Και να σου πω και την αλήθεια μου Μιμίκα ..... προτειμώ να έχω 2-3 κιλά παραπάνω ...παρα να στερούμαι.... δεν ειμαι τον στερίσεων εγω σε κανεναν τομέα ! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αλλά τις ποσότητες τις προσέχω !!! δεν είμαι των υπερβολών! Εχει τύχει πολλές φορές να φτιάξω γλυκό να φάω μόνο για να το δοκιμάσω ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Aχ Αφροδιτακι μου, μονο που εγω εχω 15 κιλα που πρεπει να παρουν δρομο!

Και ειμαι πολυ λιχουδα και δεν χορταινει το ματι μου ευκολα!!!

 

Απλα ειπαμε να βαλουμε και καμια λαιτ συνταγη για μας τις καημενουλες που θελουμε να χασουμε κανα κιλακι!!! :D:P:P

 

Αμα βλεπω τις καταπληκτικες συνταγες (ειδικα της μερεντας) πως θα χασω το κιλακι μου? (αφου ειναι βεβαιο οτι και θα το φτιαξω και θα το φαω ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΟ!!!!!)

Link to comment
Share on other sites

ενα τιπ για νοστιμο κρεατακι φουρνου και πατατουλες φουρνου

Λοιπον το φταχνουμε με τον γνωστο τροπο και στο τελος αντι για λεμονι που νπορει να μην αρεσει στα παιδια, βαζουμε σε ενα σεικερ χυμο απο ενα πορτοκαλι λιγη απαλη μουσταρδα, λιγο σκορδακι, το χτυπαμε σαν φραπεδια και το βαζουμε στο κρεας.5 λεπτα πριν βγαλουμε το φαγητο απο τον φουρνο ριχνουμε στο φαγητο 3 γεματες κουταλιες της σουπας μελι!!!

Παιδια γινεται μελι το φαγητο :D

Νινεττάκι, το έκανα με κοτόπουλο και έγινε σούπερ!

:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Σπανακόρυζο

 

Υλικά

675 γραμ. φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο

7 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μεγάλo κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ο χυμός μισού λεμονιού

2/3 του φλιτζανιού ζεστό νερό

115 γραμ μακρύκοκκο ρύζι

3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος και λίγα κλωναράκια ακόμα για το γαρνίρισμα

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλύνετε προσεχτικά το σπανάκι πολλές φορές μέχρι το νερό να παραμένει καθαρό, κι αφήστε το να στραγγίξει στο σουρωτήρι. Τινάξτε τα για να φύγουν τα νερά και κόψτε τα σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε το λάδι να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και στη συνέχεια και το σπανάκι για λίγα λεπτά.

Αμέσως μόλις μαλακώσουν τα φύλλα, ρίξτε το λεμόνι, το ανάλογο νερό κι αφήστε το να βράσει. Προσθέστε ρύζι και το μισό άνηθο, σκεπάστε και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν σας φανεί πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με άνηθο, ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Μιμίκα μου δεν πιστεύω να έχεις παράπονο τώρα ;;;;; :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

 

Φιλιά και καλή όρεξη !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Βιδάκια ή Πέννες με Χωριάτικη

 

Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 ντομάτες μέτριες σε κύβους

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 πιπεριά πράσινη, σε λωρίδες

1 αγγούρι σε κύβους

75 γρ. τυρί φέτα

1 κουταλάκι κάπαρη

2-5 ελιές Καλαμών

 

Εκτέλεση

 

Βράστε τα ζυμαρικά για 8-10 λεπτά. Περάστε τα από κρύο νερό και σουρώστε τα καλά. Ραντίστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

 

Στο μεταξύ ετοιμάστε τα λαχανικά και τη φέτα σ' ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε τα βιδάκια, ανακατέψτε και σερβίρετε.

 

 

 

***ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!! :D ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΜΙΚΑ ΜΑΣ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Φρέσκια Σούπα Ντομάτας

 

Υλικά:

 

7 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες σε κύβους

3 1/2 λίτρα νερό

2 κρεμμύδια καθαρισμένα και τεμαχισμένα

2 τεμάχια σέλινο χοντρό σε κύβους

150 γρ. ντοματοπολτό

1/2 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κύβο ζωμό κότας, σκόνη

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι ζάχαρη άσπρη

 

Εκτέλεση

 

Σε μεγάλη κατσαρόλα ανακατέψτε τις ντομάτες, το νερό, το κρεμμύδι, το σέλινο, τον ντοματοπολτό, το μαϊντανό, τον κύβο κότας, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Αφήστε τα να βράσουν.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφήστε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς.

Χτυπήστε τη σούπα με τα βρασμένα λαχανικά σε μπλέντερ.

Ξανατοποθετήστε το μείγμα στην κατσαρόλα και βράστε έως ότου γίνει ομοιόμορφο.

 

***ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΨΕΝΕΡΟΥΑ... ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ , Ε? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ??? :lol::lol::lol::lol:

ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΚΑΛΗ , ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ :cry: ??? :P:D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

έχετε καμία καλή συνταγή για κοτοσαλάτα γιατί αυτή που κάνω εγώ την έχουμε πλέον βαρεθεί καθως και για καρμπονάρα?

 

Βρηκα αυτα:

 

 

Δροσερή κοτοσαλάτα

Υλικά:

 

300γρ. στήθος κοτόπουλου.

150γρ. φινόκιο.

3 καρότα.

150 γρ. γιαούρτι.

4 κουταλάκια μαγιονέζα.

Αλάτι.

 

Εκτέλεση:

 

1.Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράστε το κοτόπουλο.

2.Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.

3.Τρίψτε τα καρότα και ψιλοκόψτε το φινόκιο.

4.Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά (κοτόπουλο, γιαούρτι, καρότα, φινόκιο, μαγιονέζα) και αλατίστε.

5.Βάλτε την σαλάτα στο ψυγείο μία ώρα για να είναι δροσερή.

6.Σερβίρετέ την πάνω σε φύλλα μαρουλιού ή κόκκινου λάχανου!

 

------------------------------------------------------------------------------------------

Κοτοσαλάτα με φέτα

Προετοιμασία: 20' - Ψήσιμο: 10'

Yλικά για 4-6 άτομα

 

• 1 μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο

• 250 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό κομμένο σε κύβους

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 100 γρ. αρακά κατεψυγμένο

• 150 γρ. καλαμπόκι στραγγισμένο

• 250 γρ. φέτα κομματιασμένη

• 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

• 1 ντομάτα χωρίς σπόρους κομμένη σε φέτες

• 1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

• 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 2 κουταλιές της σούπας ξίδι

• 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

• 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

• 1 κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο

• αλάτι

• πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

1. Βράζετε τον αρακά 8'-10' και τον στραγγίζετε.

2. Βάζετε σε μία σαλατιέρα το μαρούλι, προσθέτετε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τον αρακά, το αγγουράκι, τη φέτα, την πιπεριά και την ντομάτα και ανακατεύετε καλά.

3. Στο μικρό μπλέντερ χτυπάτε το λάδι με το ξίδι, τη μαγιονέζα, το ταμπάσκο, το σκόρδο και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε.

----------------------------------------------------------------------------------------------

Κοτοσαλάτα με Ανάμεικτα Λαχανικά

 

Υλικά

 

* 2 στήθη κοτόπουλου (μόνο τα ψαχνά)

* 4 μέτρια κολοκυθάκια

* 1-2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

* 1 μέτριο μπρόκολο

* 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο

* 1 κουταλ. γλυκού θυμάρι

* μαϊντανός ψιλοκομμένος

* αλάτι

* πιπέρι

* Για το ντρέσινγκ

* 8-10 κουταλ. σούπας μαγιονέζα

* 2-3 κουταλ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν

 

Πλένετε το κοτόπουλο και αφαιρείτε προσεκτικά την πέτσα.

 

2. Βράζετε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό να μαλακώσει και αφού το στραγγίσετε το κόβετε σε μπουκίτσες.

 

3. Καθαρίζετε τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μπρόκολο, πιπεριά) και τα βράζετε στον ατμό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν.

 

4. Χωρίζετε το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Κόβετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε λεπτά μπαστουνάκια. Τα ρίχνετε όλα μαζί σε τέσσερα πιάτα ή σαλατιέρα. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

 

5. Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και περιχύνετε με το μείγμα τη σαλάτα.6. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Κοτοσαλάτα με μανιτάρια

* Για την σαλάτα:

o 4 στήθη κοτόπουλο βρασμένα κομμένα σε κύβους

o 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες

o 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

o 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

o 6 ραπανάκια

o Μερικά φύλλα μαρουλιού

* Για την σάλτσα:

o 3 κουταλιές μαγιονέζα

o 4 κουταλιές άπαχο γιαούρτι

o Λίγο κάρυ σε σκόνη

o Ξύσμα λεμονιού

o Αλάτι

o Πιπέρι

* Για γαρνίρισμα:

o 3 αυγά κομμένα στα τέσσερα

 

Ετοιμασία

 

1. Σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.

2. Σαλάτα: Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα ραπανάκια και τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε την σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.

3. Σε μια σαλατιέρα στρώνουμε τα μαρούλια, ρίχνουμε μέσα το μίγμα που έχουμε φτιάξει, γαρνίρουμε με τα αυγά και σερβίρουμε.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Link to comment
Share on other sites

έχετε καμία καλή συνταγή για.... καθως και για καρμπονάρα?

 

 

Μακαρονια καρμποναρα

(η απόλυτη καρμπονάρα χωρίς αυγά :D )

 

Υλικά:

1 πακετο μακαρονια

250γρ μπεικον-ψιλοκομενο

250γρ κεφαλογραβιερα-τριμενη

250γρ ρεγκατο-τριμενο

1 κουτι μανιταρια-κομενα

1 κουτι κρεμα γαλακτος

1 κουταλια βουτυρο

αλατι-πιπερι

 

Εκτέλεση

Bραζουμε τα μακαρονια με το αλατι και τα σουρώνουμε.

Στην κατσαρολα μας ριχνουμε το βουτυρο το μπεικον και τα μανιτατια και τα σωταρουμε για 5'

Κατοπιν ριχνουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.

Σερβιρουμε ζεστα και σε περιπτωση που θελουμε να ξαναζεστανουμε προσθετουμε 1 φλυτζανι γαλα και ανακατευουμε.

 

Καλή επιτυχία ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τη βρήκα πάντως τη λύση!! Για να μην μπαίνω στον πειρασμό, αποφεύγω να ανοίγω το συγκεκριμένο ποστ! :wink:

 

Σωστή ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Koτοπουλο με μανιταρια αλα κρεμ

 

Υλικα

4 φιλετα κοτοπουλο

500 γρ. μανιταρια

2 πιπεριες (προαιρετικα - εγω δεν βαζω)

λιγο λαδι (ισα να πιασει τον πατο της κατσαρολας ή κουταλια ανα ατομα πχ. 4 ατομα 4 κουταλιες)

1 ποτηρι λευκο κρασι ξηρο

2 κρεμες γαλακτος με χαμηλα λιπαρα

 

Εκτελεση

Βαζουμε ελαχιστο λαδι σε φαρδια κατσαρολα, να ροδισει λιγο το κοτοπουλο (κομμενο μπουκιες).

Μολις παρει χρωμα το σβηνουμε με το κρασι.

Προσθετουμε τα μανιταρια και το αφηνουμε κανα 15-20 λεπτο να πιουν τα υγρα τους.

Μετα βαζουμε και τις πιπεριες και λιγο πριν το σβησουμε την κρεμα γαλακτος.

Μολις παρει βραση η κρεμα το σβηνουμε.

 

Σερβιρουμε ζεστο με ρυζακι η πατατες τηγανιτες.

Link to comment
Share on other sites

αφροδιτη η καρμποναρα τελειαδεν εχω ξαναφαει πιο ωραια :!: ξερει καμια κοτοπουλο αλα κρεμ :?:

 

 

Συμφωνώ και εγω πιστεύω οτι ειναι η καλύτερη συνταγή για καρμπονάρα ,μου την έχει δώσει μια φίλη απο την Ζάκυνθο!

Γιατι με τα αυγά εγω δεν τα πάω και πολύ καλά! :lol::D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ (πανεύκολο!!!)

 

Υλικά

1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.

1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.

3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE μικρά ή 1 μεγάλο

Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ

1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα

 

Εκτέλεση

 

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε.

Τα πατάμε πολυ καλα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα ή με ενα κουτάλι.

Βάζουμε την ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο

Ανακατεύουμε στο μιξερ για λίγο το τυρί με το χαζαρούχο και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρεμα στη ταριέρα με τα μπισκότα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για καμια 1 σίγουρα.!

Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα !

Τελευταία ανακάληψα πωςυπάρχει κομπόστα βύσσινο "ΚΥΚΝΟΣ"

Την ανακατευω με λίγο κορν φλαου ...και γίνεται μια μαρμελάδα ....εκπληκτική!!! :o:D:shock:

Σήμερα λόγω της ημέρας έχω ξεκινήσει αυτή την συνταγή. Φοβερή συνταγή και γρήγορη που λέει και η Αργυρώ στον "Καφέ με την Ελένη". Ευχαριστώ για την συνταγή και Χρόνια Πολλά σε όλους γιατί σήμερα γιορτάζει όλη η γή. :oops:

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites

σπιτικη μερεντα χωρις αυγαμια κουβερτουρα

150 γρ βιταμ μαλακο

ενα ζαχαρουχο γαλα

4κουτ κακαο

3κουτ ζαχαρι αχνι μια κουπα φουντουκια θρυμματισμενα

εκτελεση

λιωνουμε βιταμ και κουβερτουρα μαζι

σε ενα μπολ ανακατευουμε το ζαχαρουχο με το κακαο και την αχνη να γινουν ενα

μολις λιωσει η κουβερτουρα με το βιταμ το ριχνουμε στο μπολ και ανακατευουμε καλα μετα ριχνουμε και τα φουντουκια το αφηνουμε να κρυωσει αν θελουμε το βαζουμε στο ψυγειο

μετα παιρνουμε μια φετα ψωμι βαζουμε μπολικη μερεντα καιιιιιιι καλη ορεξη

Link to comment
Share on other sites

Καλαμάρια Γεμιστά (κ πως καθαριζονται τα καλαμαρια)

 

8 καλαμαράκια μέτρια

1 φλυτζάνι λάδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. κομμάτι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια

2 πιπεριές ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 φλυτζάνι ρύζι

αλάτι, πιπέρι

 

-Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια

 

-Τραβάτε το κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει

 

-Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα

 

-Τραβάτε να βγεί και το κόκαλλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του

 

-Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια

 

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει

 

-Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε

 

-Προσθέτετε τα πλοκάμια

 

-Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι

 

-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό

 

-Αλατοπιπερώνετε

 

-Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά

 

-Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει

 

-Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε

 

-Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια κ κλεινετε

με οδοντογλυφιδα για να μην "φυγει" η γεμιση.

 

-Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι

 

-Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι

 

-Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό

 

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου

 

Γαριδοσαλάτα

 

1 κιλό γαρίδες

4 πατάτες

8 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1/4 φλυτζάνι κάπαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

αλάτι

1/3 ματσάκι μαϊντανός

1 1/2 φλυτζάνι μαγιονέζα

 

-Πλένετε τις γαρίδες

 

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό, το ξύδι και λίγο αλάτι, να βράσει

 

-Ρίχνετε τις γαρίδες

 

-Βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν

 

-Βράζετε τις πατάτες και τις κόβετε κομματάκια

 

-Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε

 

Χταποδοκεφτέδες

 

1 κιλό χταπόδι

1 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη

2 κρεμμύδια τριμμένα

3 αυγά

1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

1 σκόρδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πράσο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

 

 

-Πλένετε το χταπόδι το καθαριζεται,το ψιλοκοβετε κ το παιρνατε στο multi

 

-Βάζετε σε ένα μπώλ όλα τα υλικά

 

-Αλατοπιπερώνετε

 

-Ζυμώνετε καλά

 

-Πλάθετε το μείγμα σε κεφτέδες

 

-Σε ένα πιάτο βάζετε το αλέυρι

 

-Βάζετε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει

 

-Αλευρώνετε τους κεφτέδες

 

-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές

 

-Προαιρετικά σερβίρονται και με κόκκινη σάλτσα

 

Καλη σας ορεξη!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φλογεράκι

Υλικά

*2 βαρκούλες φυτίνη *1/2 κ. φύλλο κρούστας *6 αυγά, *1 κ. ζάχαρη, *4 βανίλιες, *1 φαρίνα, *κεράσι γλυκό (ή άλλο γλυκό του κουταλιού).

Εκτέλεση

Παίρνουμε 1 βαρκούλα φυτίνη και την χτυπάμε στο μίξερ με τα αυγά, με τις 6 κουταλιές ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά και μετά το κεράσι γλυκο. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο. Βάζουμε γέμιση κατα μήκος επάνω σε ένα φύλλο(να είναι τόσο χοντρό όσο περίπου ένα δίευρο) και τα τυλίγουμε με τη γέμιση στην μέση σιγά σιγά. Το ίδιο σε όλα τα φύλλα. Τοποθετούμε κάθε φορά το ένα φλογεράκι πλάι στο άλλο. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς και όταν δούμε ότι ψήθηκε και ροδοκοκκίνησε το γλυκο το κόβουμε σε κομματάκια όσο (4 δάκτυλα μήκος περίπου). Έχουμε φτιάξει με την υπόλοιπη ζάχαρη σιρόπι και με αυτό περιχείνουμε το γλυκό. Είναι έτοιμο.

 

Υ.Γ. Όταν πηγαίναμε στο χωριό της μητέρας μου το έφτιαχνε συχνά η θεία μου αυτό το γλυκό. Αλλά το είχε για να κερνάει τους επισκέπτες. Λοιπόν με τις άλλες ξαδερφές μου κρατάγαμε τσίλιες εναλλάξ όταν πήγαινε η θεία μου να ταϊσει τις κότες και της τρώγαμε το γλύκό. :wink:

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...