Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

Εχτές κάποια κοπέλα έλεγε στο τσατ για καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ!

Και θυμήθηκα ακριβως αύτη την συνταγή κορίτσια απο τα πολυ ωραία γλυκά αξίζει να την δοκιμάσετε! :D

 

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ

 

Υλικά Για την καραμέλα

 

3 κουταλιές νερό, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, 1 κούπα ζάχαρη

για την κρέμα

8 αυγά

1 κούπα ζάχαρη

½ κουταλάκι βανίλια

½ κουταλάκι αλάτι

4 κούπες ζεστό γάλα

Υλικά για την καρυδόπιτα

6 αυγά χωρισμένα

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα

3/4 κούπας τριμμένη φρυγανιά

1 κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι γαρίφαλο

2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

 

Προετοιμασία κρέμας

Ζεσταίνουμε το γάλα. Σε μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Στραγγίζουμε το μίγμα περνώντας το από λεπτή σίτα σ΄ένα άλλο μπολ και αφαιρούμε από την επιφάνεια τον αφρό, αν υπάρχει. Aδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα με την καραμέλα. Βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί με ζεστό νερό, που να καλύπτει ως τη μέση του ύψους της και ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς C για 35 λεπτά.

 

Προετοιμασία καρυδόπιτας

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, ώσπου να πήξουν και να αφρατέψουν. Σ΄ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το κανελογαρίφαλο και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών σε δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινο κουτάλι. Ρίχνουμε με προσοχή το μίγμα της καρυδόπιτας επάνω από τη μισοψημένη κρέμα. Βάζουμε πάλι το γλύκισμα στο φούρνο και ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη. Αφού κρυώσει στο ψυγείο για 5-5 ώρες το σερβίρουμε βουτώντας τη φόρμα λίγα δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντας τη σε βαθουλή πιατέλα. Ρίχνετε μέσα στην φόρμα ½ κούπας νερό και ζεστάνετέ τη να διαλυθεί η καραμέλα. Με το σιρόπι που σχηματίζεται περιχύνουμε το γλύκισμα.

 

* Συνταγή απο το βιβλίο 20+1 βραβευμένες ελληνικές συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου.

 

* Εγω να σας πω την αλήθεια , μόνο μια φορα έχω φτιάξει την κρέμα καραμελέ ,(δεν μπορώ τα τόσο πολλά αυγά) τις υπόλοιπες έχω χρησιμοποιήσει τις έτοιμες! :P

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επειδή τα παιδιά πρέπει να τρώνε λαχανικά αλλά συνήθως δεν τα τρώνε έχω εφεύρει δύο συνταγές για να τα τρώει καμουφλαρισμένα γιατί αλλιώς δεν...!

Η μία είναι ότι έχω από λαχανικό , αρακάς, φασολάκια, καρότα , σπανάκι ρύζι με ανάμικτα λαχανικά κλπ΄ένα ένα ή σε συνδιασμο αφού τα βράσω ή στο ατμό ή με λίγο νεράκι στην κατσαρόλα τους βάζω λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο αλατάκι ελάχιστο πάντα μαζί βάζω και μια πατατούλα ψιλοκομμένη ανακατεύω στα λαχανικά τυρί γκούτα ή και φέτα, αν θέλετε ανακατεύεται και ένα με 2 αυγά και λίγο γάλα, και πέρνω ζυμη έτοιμη ψυγείο σφολιάτα που αφού την στρώσω σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζω στη μέση το μείγμα και σκεπάζω με το άλλο φύλλο . Την χαράσω σε κομμάτια και την ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά και έτοιμα τα καμουφλαρισμένα σε πίτα λαχανικά!!! :wink:

 

Η δεύτερη είναι με το κουνουπίδι και το μπρόκολο

Τα πλένω καλά και τα βράζω πάλι με πατατούλες στον ατμό ή στην κατσαρόλα με λίγο νερό. Μόλις βράσουν τα στραγγίζω καλά και τα κόβω κομματάκια τα βάζω σε βουτυρωμένο πυρέξ και ανακατεύω πάλι τυρί φέτα ή και γκούντα αλατάκι πιπερι χύνω λίγο γάλα εβαπορέ και σκεπάζω με μπεσαμέλ ή την φτιάχνω ή την έτοιμη ένα φακελάκι με μισό λίτρο γάλα.

Το βάζω στο φούρνο πάλι για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς και έτοιμα τα καμουφλαρισμένα λαχανικά. (αυτό του φτιάχνω σήμερα) :wink:

 

Τελικά όλα είναι θέμα φαντασίας με τα παιδιά!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Η τούρτα της τεμπέλας (δηλαδή δική μου)

 

Υλικά:

 

2 έτοιμα παντεσπάνια

1 φακελάκι μους σοκολάτα

1 φακελάκι γκαρνί

λίγο γάλα ανακατεμένο με λικέρ της αρεσκείας σας

1 φακελάκι τρούφα

1 μπανάνα

κερασάκια για το στόλισμα (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση: (μπάμ και κάτω δηλαδή)

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες και μέσα ρίχνουμε τη μπανάνα ψιλοκομένη. Ανακατεύουμε λίγο να πάει παντού. Ετοιμάζουμε και τη γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ραντίζουμε το παντεσπάνι με το γάλα που έχουμε ανακατέψει μέσα το λικέρ.

Στρώνουμε από πάνω τη μους.

Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Ραντίζουμε και στρώνουμε πάνω την γκαρνί.

Ρίχνουμε (με τσαχπινιά) από πάνω την τρούφα, στολίζουμε αν θέλουμε και με τα κερασάκια και... έτοιμη!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Σημείωση: Μπορούμε αντί για μπανάνα να βάλουμε φράουλα. Εγώ δεν βάζω γιατί πολλά παιδάκια έχουν αλλεργία στη φράουλα... και την φοβούνται οι μανούλες...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Η τούρτα της τεμπέλας σε μια άλλη εκδοχή (και εγώ τεμπέλα είμαι, τι νομίζατε;):oops::lol::lol::lol:

 

Υλικά:

παίρνουμε έτοιμα παντεσπάνια αυτά που είναι 3 μαζί, (εγώ πάντα τρία βρίσκω στην κάθε συσκευασία)

παίρνουμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και μία σοκολάτα

τρούφα ή μια πλακα σοκολάτα της αρεσκίας μας

κονιάκ

κερασάκια ζαχαροπλαστικής

μια κρέμα σαντυγί garni

και ένα γάλα φρεσκο του ενός λίτρου

 

Παίρνουμε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα και βάζουμε πάνω το πρώτο παντεσπάνι . Σε κατσαρολάκι έχουμε βάλει να βράσει λίγο νερό με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και μολις βράσει προσθέτουμε το κονιακ.

Αυτό το αραιωμένο σιροπάκι το ραντίζουμε στο παντεσπάνι καλά και φυλάμε τα υπόλοιπα 2/3 για τα υπόλοιπα παντεσπάνια.

Εχουμε χτυπήσει τις κρέμες ζαχαροπλαστικής και αναλόγος την γέυση που μας αρέσει βάζουμε εναλλάξ σοκιλάτα /βανίλια στα παντεσπάνια.

Πάνω πάνω και γύρω από την τούρτα με σπάτουλα βάζουμε την σαντυγί και αν θέλουμε βάζουμε και μερικά διακοσμητικά κερασάκια .

Στην μέση της τούρτας βάζουμε ή χρωματιστή τρούφα ή την κλασική σοκολατένια ή παιρνουμε και τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού την πλάκα της σοκολάτας που μας αρέσει και διακοσμόύμε πάνω την τούρτα!!!

 

Ειδού το αποτέλεσμα:

 

 

nootopia-2007_tourta.jpg

Link to comment
Share on other sites

Τουρτα μους μόκα ή ότι άλλο θέλετε

 

υλικά :

μια σαντυγί σε ντενεκάκι morfat

ένα γάλα ζαχαρούχο

μπισκότα σαβαγιάρ (έτοιμα είναι και αυτά :roll: )

κονιάκ λίγο γάλα ή λικέρ

λίγες κουταλιες του γλυκού νες καφέ

τρούφα

 

Χτυπάμε την παγωμένη σαντιγύ μαζί με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει αφρος.

Προσθέτουμε το νες καφε, όσες κουταλιες εμείς νομίζουμε αρκετές, εγώ βάζω τρεις , και συνεχίζουμε να το χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει ο καφές.

Σε ταψάκι ή πιατέλα βάζουμε τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα έχουμε μουσκέψει καλά στο γάλα με το κονιάκ ή το λικερ και κάνουμε μια βάση .

Πάνω βάζουμε λίγη κρέμα μόκα και συνεχίζουμε μέχρι να μας τελειώσουν τα σαβαγιά η τρεις στρωσεις είναι αρκετές , την υπόλοιπη κρέμα την βάζουμε με σπάτουλα γύρω και πάνω και αφού τελειώσουμε βάζουμε και την τρούφα καλάνα πάει παντού.

Βαζουμε για μιαμέρα στο ψυγείο να τραβήξει και μετά την σερβίρουμε και είναι μιαμ μιαμ :lol::lol::lol:

 

Άλλη παραλλαγή γίνεται αν βάλουμε χυμό από φράουλες ή κερασιών αντί για νες καφέ ή και φρούτα ψιλοκομμένα, τα έχω δοκιμάσει όλα :wink::lol::lol: μιαμ μιαμ

 

Αν τώρα στο παραπάνω μείγμα ( είτε με νες καφέ ή φράουλα ή κεράσια ή οτι άλλο θέλετε σε φυσικό χυμό) βάλουμε και ένα κουτί εβαπορέ και το χτυπήσουμε για ώρα αλύπητα το βάλουμε σε μπωλ μεταλικό και παγωμένο στην καταψηξη και κάθε 1 ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε στο μιξερ για περίπου 4-5 φορές γίνεται καταπληκτικό σπιτικό παγωτό!!! :wink:8)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ Άντζελα.. μου φαίνεται θα σου φέρω τον μεγάλο μου γιό κι αν τον καταφέρεις να φάει τα καμουφλαρισμένα μπρόκολα... ΘΑ ΓΙΝΩ ΑΣΤΡΟΝΑΑΑΥΤΗΣ! :D

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΑΛΑΤΑ ΥΛΙΚΑ 2-3 ΣΤΗΘΗ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ

1/2 ΛΑΧΑΝΟ ΑΣΠΡΟ ΜΙΚΡΟ

1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΝΑ[2ΦΕΤΕΣ]

ΛΙΓΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ

1ΞΥΝΟΜΗΛΟ

1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ,ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΟ dressing

1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ total

1κουταλακι μουσταρδα

1κουταλακι μαγιονεζα

εκτελεση

σε ενα μπωλ ψιλοκοβουμε το λαχανοτο κοτοπουλο το ξυνομηλο τον ανανα [αφου τον εχουμε στραγγισει πρωτα]

προσθετουμε τα αμυγδαλα το καλαμποκι λιγο αλατι το λαδι

ανακατεουμε το γιαουρτι με την μουσταρδα και την μαγιονεζα και το ριχνουμε στο υπολοιπο μιγμα ,ανακατεουμε καλακαι την βαζουμε στο ψυγειο για 3 ωρες [/b]

ΒΙΟΛΕΤΟΥΛΑ

Link to comment
Share on other sites

ενα τιπ για νοστιμο κρεατακι φουρνου και πατατουλες φουρνου

Λοιπον το φταχνουμε με τον γνωστο τροπο και στο τελος αντι για λεμονι που νπορει να μην αρεσει στα παιδια, βαζουμε σε ενα σεικερ χυμο απο ενα πορτοκαλι λιγη απαλη μουσταρδα, λιγο σκορδακι, το χτυπαμε σαν φραπεδια και το βαζουμε στο κρεας.5 λεπτα πριν βγαλουμε το φαγητο απο τον φουρνο ριχνουμε στο φαγητο 3 γεματες κουταλιες της σουπας μελι!!!

Παιδια γινεται μελι το φαγητο :D

Link to comment
Share on other sites

Παιδια, εφτιαξα το ευκολο ψωμακι και ηταν παααρα πολυ καλο και παααααρα μα παααααρα πολυ ευκολο :lol: το εβαλα σε φορμακια για κεικ και εγινε και πολυ γρηγορα.Την επομενη φορα λεω σε καθε φορμακι να βαλω και κατι διαφορετικο.Ελιες,τυρι,λιαστες τοματες...θα δω.

καλα ενιωθα πολυ προκομμενη 8)

Ευχαριστω!! :)

Link to comment
Share on other sites

Μουσακάς με πράσα

 

Συστατικά:

1 κιλό πράσα

300 γρ. χυλοπίτες

2 γιαούρτια στραγγισμένα

1/2 κιλό κιμά

4-5 ντομάτες φρέσκες

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι

4 σκελίδες σκόρδο

3 αυγά

λίγο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι (μαύρο & κόκκινο)

 

 

Οδηγίες:

Μισοβράζετε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό, στρώνετε τις μισές σε μέτριο λαδωμένο ταψί και τις πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε τα πράσα. Βάζετε στην κατσαρόλα 1/2 φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζετε τα πράσα. Ρίχνετε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν. Στη συνέχεια στρώνετε τα πράσα πάνω από τις χυλοπίτες.

 

Λιώνετε τα σκόρδα και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, προσθέτοντας και λίγο κόκκινο πιπέρι. Με το μείγμα αυτό κάνετε τρίτη στρώση στο ταψί μας.

 

Στην κατσαρόλα καίτε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι λάδι και τσιγαρίζετε τον κιμά. Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό, αλάτι, πιπέρι, λίγο δυόσμο και τα βράζετε καλά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και τον στρώνετε πάνω από το γιαούρτι. Σκεπάζετε τον μουσακά με τις υπόλοιπες χυλοπίτες, περιχύνετε με τα αυγά χτυπημένα και το βούτυρο καλά καμμένο και στο τέλος πασπαλίζετε την επιφάνεια με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πω πω κορίτσια μου έχετε ανοίξει την όρεξη. μιαμ μιαμ... που κάνει και ο Ιάσονας!

 

Τυροπιτάκια με κασέρι και ντομάτα

 

Υλικά (για 40 κομμάτια περίπου)

Για τη ζύμη

1 αυγό

1 φλιτζ. σπορέλαιο

1 φλιτζ. φρέσκο γάλα χλιαρό

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.κ. αλάτι

1 κ.κ. ζάχαρη

3-4 φλιτζ. αλεύρι

 

Για τη γέμιση

500 γραμ. κασέρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

2 ντομάτες κομμένες σε φετάκια

 

Για την επάλειψη

1 κρόκο αυγού

6 κ.σ. νερό

λίγοι σπόροι αγριοκύμινου ή σουσάμι λευκό ή μαύρο, ή παπαρουνόσπορο

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Ζυμώνουμε στο μίξερ (ή στο χέρι) όλα τα υλικά της ζύμης, προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο. Δουλεύουμε ώσπου να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγουμε το καθένα σε χοντρό φύλλο, με διάμετρο περίπου ενός μεγάλου πιάτου. Κόβουμε το κάθε φύλλο με 4 μαχαιριές (όπως κόβουμε την πίτσα), ώστε να σχηματιστούν 8 κομμάτια.

Για τα κρουασανάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Στην άκρη κάθε κομματιού ζύμης (στο φαρδύ μέρος) βάζουμε λίγο κασέρι και μια φέτα ντομάτας. Ρολάρουμε και σχηματίζουμε μικρά κρουασάν. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε αραιώσει με το νερό. Πασπαλίζουμε με το αγριοκύμινο ή το σουσάμι, αφήνουμε να φουσκώσουν 20 λεπτά και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.

 

Ρολό σφολιάτας με φέτα και κοτόπουλο

Υλικά για 6-8 άτομα

1 φύλλο ζύμη σφολιάτας

2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα

4 αυγά

2 φλιτζ. κεφαλοτύρι

300 γραμ. φέτα θρυμματισμένη

2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες

1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο

λίγο μοσχοκάρυδο

1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελάχιστο βούτυρο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, την πιπεριά, τον άνιθο και τα μπαχάρια. Προσθέτουμε και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε έναν πάγκο και απλώνουμε τη γέμιση κατά μήκος της στενής της πλευράς. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε μια στρογγυλή κλασική φόρμα του κέικ, ελαφρώς βουτυρωμένη. Με λίγο νεράκι ενώνουμε τις άκρες, ώστε να σχηματιστεί μια κουλούρα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο. Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μιας και ξεκινησα διαιτα σας παραθετω την παρακατω συνταγουλα ελαφρια και χωρις λιπη! :idea:

 

Βραστο κοτοπουλο με πουρε λαχανικων

 

Υλικα:

Μεριδες κοτοπουλου (αναλογως τα ατομα πχ. 4 στηθη ή 4 μπουτακια ολοκληρα για 4 ατομα)

5 πατατες

5 καροτα

5 κολυθακια

1/2 κουταλακι βουτυρο με χαμηλα λιπαρα (πχ το so real ειναι νοστιμο και εχει τα μισα λιπαρα και θερμιδες απο πολλα βουτυρα)

λιγο αλατι

πιπερι, παπρικα

 

Εκτελεση:

Βραζουμε το κοτοπουλο και μολις αρχισει να βραζει και να κανει αφρους πεταμε το νερο και βαζουμε αλλο φρεσκο (γλιτωνουμε πολλα λιπη ετσι απο τον ζωμο)

Μαζι με το φρεσκο νερακι βαζουμε τα λαχανικουλια μας κομμενα κυβακια, και μολις βρασουν ολα μαζι αλατοπιπερωνουμε, βγαζουμε το κοτοπουλακι, σουρωνουμε το νερο και ριχνουμε το βουτυρακι και το λιωνουμε πουρε (ειτε με το μιξερ, multi, ραβδο whatever τελοσπαντων!)

 

Καλη ορεξη και μην σας αηδιαζει το βραστο κοτοπουλο, ειναι μουρλια με τον πουρε!

 

Τιp: Αν δεν κανετε διαιτα, μπορειτε να περασετε το κοτοπουλο για λιγο απο τηγανι με βουτυρο και μπολικο αλατοπιπερο, ισα να κανει μια ελαφρια κρουστα, και ειναι κολαση!!! (και φουλ λιπαρων και χοληστερινης βεβαια!!!)

Link to comment
Share on other sites

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΡΟΣΚΙ (απο γιαγια :wink: )

 

Για την ζυμη

1 1/2 κιλο αλευρι

1/2 κιλο φρεσκο γαλα

μισο βιταμ

1 κουταλακι αλατι

7 λεπτα(του ευρο!) φρεσκια μαγια (δεν θυμαμαι σε γραμμαρια ποσο ειναι....στο φουρνο την ζηταω)

1 φλιτζανι του ελληνικου καλαμποκελαιο

 

Γεμιση

1 κιλο πατατες

1 κρεμμυδι τριμενο

ψιλοκομενο μαιντανο

 

 

. Βαζουμε σε λεκανιτσα το μισο αλευρι,

διαλυουμε την μαγια στο γαλα (πρεπει να ειναι χλιαρο)

προσθετουμε το γαλα στο αλευρι

λιωνουμε το βιταμ και το προσθετουμε στο αλευρι μαζι με το αλατι και το λαδι

ζυμωνουμε και προσθετουμε απο το αλευρι που ειχαμε κρατησει σιγα-σιγα οσο παρει η ζυμη

(η ζυμη πρεπει να ειναι τρυφερη σαν για κουλουρακια )

. Τυλιγουμε την ζυμη με πετσετα και την αφηνουμε να φουσκωσει

 

.βραζουμε καλα τις πατατες

.τις λιωνουμε σαν πουρε,προσθετουμε αλατι-πιπερι-κρεμυδι-μαιντανο

 

.ανοιγουμε την ζυμη σε φυλλο (μετριο παχος)

.κοβουμε το φυλλο σε κυκλους (εγω χρεισημοποιω μια φαρδια κουπα)

.βαζουμε την γεμιση κλεινουμε καλλα (σαν τυροπιτακια)

.τηγανιζουμε σε καλαμποκελαιο

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλη αρχη εκανες mimika με τα διαιτης... οποιος εχει και αλλες light συνταγες ας μας βοηθησει λιγο γιατι ουκ ολιγες βαφτιζουμε τα βλασταρια μας και, πως να το κανουμε. πρεπει να μας χωραει το πλανο στις φωτογραφιες......... :oops:

Link to comment
Share on other sites

Για ολες τις συντροφισες που κανουν διαιτα.....

(οι συνταγες ειναι απο διαιτολογο)

 

Χαμπουργκερ με μπιφτεκια γαλοπουλας

1 αβγο

2 κουταλιες μουσταρδα

μαιντανο ψιλοκομμενο

αλατι πιπερι

500γρ κιμα γαλοπουλα

1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

1 φετα ψωμι τοστ

1 κουταλια λαδι

4 φετες τυρι εμενταλ

4 ψωμακια χαμπουργερ

 

ανακατευουμε αβγο,μουσταρδα,μαιντανο αλατοπιπερο

προσθετουμε τον κιμα,κρεμυδι ψωμι του τοστ

ζυμωνουμε και φτιαχνουμε 4 μπιφτεκια

θερμενουμε το λαδι σε αντικολλητικο τηγανι και ψηνουμε τα μπιφτεκια

τοποθετουμε απο 1φετα τυρι και αφηνουμε να λιωσει

τα βαζουμε στα ψωμακια

μπορουμε να προσθεσουμε μαρουλι η τοματα

θερμιδες ανα μεριδα 421

 

τυρομπαλες με φιστικια αιγινης

500γρ τυρι ρικοτα

2κοκκινες πιπεριες γλυκες

μαιντανο

αλατι πιπερι

270γρ φιστικι καθαρισμενο και τριμμενο

 

ανακατευουμε σε μιξερ τυρι πιπερια μαιντανο αλατι πιπερι

ζυμωνουμε το μειγμα και πλαθουμε σε μπαλακια μεγεθους 3εκ.

βουταμε τις τυρομπαλες στο φυστικι

αφηνουμε στο ψυγειο 1ωρα

θερμιδες ανα μεριδα 120

 

 

φασολακια με καλαμποκι

 

350γμ φασολακια στρογγυλα

1φλυτζανι καλαμποκι

2τοματες σε κυβους

1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

 

σαλτσα

2κουταλιες μαγιονεζα λαιτ

2κουταλιες νερο

αλατι

 

βραζουμε τα φασολακια καιν το καλαμποκι

τα βαζουμε σε μπολ και προσθετουμε τις τοματες και το κρεμμυδι

ανακατευουμε μαγιονεζα νερο αλατι και προσθετουμε την σαλτσα στα φασολακια

θερμιδες ανα μεριδα 109

Link to comment
Share on other sites

ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΗΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΤΑ

 

Για το παντεσπάνι

 

4 μεγάλα αυγα

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

2 φλιτζανια τσαγιου αλεύρι αλατίνη ή αλευρι πού φουσκωνει μόνο του

1 κουταλάκι γλυκού baking powder

2 βανίλιες

 

Για τα μήλα

 

1 Πακέτο βούτυρο fast soft

1 ½ κούπα ζάχαρη

κανέλα

4 μεγάλα μήλα κομένα σε λεπτές φέτες

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C και βάζουμε μέσα στρογγυλό ταψί 30 cm με όλο το βούτυρο για να λιώσει . Όταν λιώσει το βγάζουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη

( για τα μήλα ) και την κανέλα . Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τα μήλα κατανέμοντας ομοιόμορφα .

 

Παντεσπάνι Χτυπάμε τα αυγά ( να μην είναι παγωμένα) με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν αφρός . Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking και το προσθέτουμε στα αυγά. Ανακατεύουμε σιγανά με μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα. Τα ψήνουμε στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου. ( να γίνει καφέ). Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το κουνάμε και με ένα μαχαίρι κόβουμε γύρω γύρω για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε και βάζουμε κανέλα. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια .

 

ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ( ΤΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ)

 

1 ΚΟΥΤΙ ΔΙΠΛΟ GARNI

1 ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΝΟΥΝΟΥ

1 ΚΟΥΤΙ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

 

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ GARNI ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ , ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΥΟ ΓΑΛΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΤΟ GARNI ΡΙΧΝΕΙΣ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ .

ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΛΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Link to comment
Share on other sites

Σπιτική μερέντα

 

Υλικά

 

250 gr. άχνη ζάχαρη

250 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

4 αυγά

250 gr. κακάο

150 gr. θρυμματισμένα φουντούκια(προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

Την διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

Η δόση αυτή είναι για 2 περίπου βάζα κανονικού μεγέθους.

 

 

Καλή επιτυχία! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Πορτοκαλόπιτα ( Βέφα )

 

Υλικά

Σιρόπι:

2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

 

Πίτα

1/2 κιλό φύλλα κρούστας

4 αυγά

250 γρ. γιαούρτι πλήρες

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι ζάχαρη

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1/2 ποτήρι ξύσμα από πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

 

Σιρόπι: Ετοιμάζουμε σιρόπι βράζοντας την πορτοκαλάδα την ζάχαρη και το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει.

Πίτα:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε το λάδι λίγο- λίγο, το γιαούρτι και το ξύσμα. (Το μίγμα πρέπει να είναι νερουλό.)

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ πολύ καλά και στρώνουμε τα φύλλα σουρωμένα ένα- ένα και φορμάρουμε τις άκρες για να ψηθούν ωραία.

Ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ το μίγμα των πορτοκαλιών και ψήνουμε για 1/2 ώρα.

Οταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο και ενώ είναι ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

 

 

Καλή επιτυχία ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Σπιτική μερέντα

 

Υλικά

 

250 gr. άχνη ζάχαρη

250 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

4 αυγά

250 gr. κακάο

150 gr. θρυμματισμένα φουντούκια(προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.

Την διατηρούμε στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο βάζο.

Η δόση αυτή είναι για 2 περίπου βάζα κανονικού μεγέθους.

 

 

Καλή επιτυχία! :D

 

Την εχω κανει παλιοτερα αυτη την συνταγη και η μερεντα ειναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Τυροκαυτερή

 

Υλικά

 

200 γραμ. Φέτα (τριμμένη)

200 γραμ. Ανθότυρο

100 γραμ. Γιαούρτι

2 καυτερές πιπεριές (ψιλοκομμένες)

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

λίγο ξύδι

Εκτέλεση

 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα χτυπάμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ εάν θέλουμε να γίνει το μείγμα λείο.

 

 

Καλή επιυχία ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Δε μου λέτε... πώς τη βλέπετε τη δουλειά εδώ μέσα??? Το καλοκαίρι θα πάμε με μπούργκα στην παραλία??? :P:P

 

Την μπουρκα την εχω,σε καποια φαση θα βαλω φωτο να με δειτε! :D

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...