Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.....(συνταγεσ απο τις μαμαδες του parents)


Afroditi D

Recommended Posts

σπιτικη μερεντα χωρις αυγα

μια κουβερτουρα

150 γρ βιταμ μαλακο

ενα ζαχαρουχο γαλα

4κουτ κακαο

3κουτ ζαχαρι αχνη

μια κουπα φουντουκια θρυμματισμενα

εκτελεση

λιωνουμε βιταμ και κουβερτουρα μαζι

σε ενα μπολ ανακατευουμε το ζαχαρουχο με το κακαο και την αχνη να γινουν ενα

μολις λιωσει η κουβερτουρα με το βιταμ το ριχνουμε στο μπολ και ανακατευουμε καλα μετα ριχνουμε και τα φουντουκια το αφηνουμε να κρυωσει αν θελουμε το βαζουμε στο ψυγειο

μετα παιρνουμε μια φετα ψωμι βαζουμε μπολικη μερεντα καιιιιιιι καλη ορεξη

PERFECT :o

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 342
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Φοντάν

*1 κ. Καρότα, *1 κ. Ζάχαρη(απο την οποία αφαιρούμε ένα ποτήρι), *2 Βανίλιες, *400 γρ. ινδική καρύδα, *1/4 χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Εκτέλεση'

Βάζουμε στην κατσαρόλα τα καρότα τριμένα και τη ζάχαρη και τα βράζουμε, σε πολύ σιγανή φωτιά 15-20 λεπτά. Βάζουμε τις βανίλιες, τα αμύγδαλα (καθαρισμένα) και την καρύδα. Όταν κρυώσουν, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα στολίζουμε με καρύδα γύρω γύρω.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites

Πατατες Ντοφινουαζ

 

Υλικα για 4 ατομα= 750 γραμμαρια πατατες,200ml γαλα,750 γραμμαρια τυρι γραβιερα και 1 σκελιδα σκορδο λιωμενη, αλατοπιπερο

 

Εκτελεση=προθερμενετε τον φουρνο σας στους 220 βαθμους,καθαριζετε της πατατες-της πλενετε,της κοβετε σε λεπτες φετες και της βαζετε σε ομοιομορφες σειρες στον πατο ενος στενομακρου πιρεξ,μηκος 36 εκατοστα.

Σε μπολ ανακατευετε το γαλα με το τριμενο τυρι,ο σκορδο και το αλλατοπιπερο και περιχεινετε με το μιγμα της πατατες.

Βαζετε το πιρεξ στο φουρνο και το αφηνετε 35-40 λεπτα,ωσπου το γαλα να αποροφιθει εντελως και η πατατες να αρχισουν να περνουν χρωματακι.

Τοτε βαζετε το πιρεξ κατω απο το αναμενω γκριλ για να παρει χρωμα,και οι πατατες Ντοφινουαζ συνοδευονται απο ψητο στο φουρνο η μπριζολες...

 

 

Μοσχαρι ρολο με τυρι

 

Υλικα= 8 λεπτες φετες τρανς μοσχαριου,200 γραμμαρια θρηματισμενη φετα,1 φλιτζανι του τσαγιου σπορελαιο,2 σκελιδες ξυμενο σκορδο,1 ποτηρι λευκο η κοκκινο κρασακι και αλατι-πιπερι και λιγο δυοσμο

 

Εκτελεση= αναμιγνιουμε τη φετα,το κοερδο και το δυοσμο,το μιγμα αυτο το μοιραζουμε αναλογα με της φετες του μοσχαριου,της οποιες της τυλιγουμε σε ρολο και της δενουμε στερεα σε σπαγγκο ωστε να μην χυθει το περιεχωμενο.

Αφηνουμε το λαδι να καψει,ροδιζουμε προσεκτικα τα ρολα και μετα τα σβηνουμε με κρασι.

Προσθετουμε ζεστο νερο ωστε να μισοσκεπαστουν,σκεπαζουμε το τηγανι και τα αφηνουμε να σιγοψηθουν για 1,5 ωρα περιπου.

Σερβιρετε με ρυζι,τηγανιτες πατατες η σωταρισμενα λαχανικα βουτηρου

 

Ποποοο δεν φαναζομουν ποτε οτι θα εδινα συνταγη,ευτηχως δεν ειναι κανενας απο το σχολειο μου ουφφφ :oops::oops: ξερω εγεινα φυτουκλα για την ηλικια μου :twisted:

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3
Link to comment
Share on other sites

Ποποοο δεν φαναζομουν ποτε οτι θα εδινα συνταγη,ευτηχως δεν ειναι κανενας απο το σχολειο μου ουφφφ :oops::oops: ξερω εγεινα φυτουκλα για την ηλικια μου :twisted:

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ...

Εσένα πολυ σε γουστάρω μικρη μου ! Πολύ όμως ! :D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

 

 

Υλικά

Ενα φύλλο σφολιάτας

4 κούπες στήθος κοτόπουλου βρασμένο (και "μαδημένο")

2 κούπες κίτρινα τυριά τριμμένα (Gouda κ.τ.λ.)

15 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (ή γαλοπούλα καπνιστή)

2 πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά αλλά ταιριάζουν απόλυτα)

Λίγο αλάτι

Πιπέρι

3 αυγά

2 κούπες μπεσαμέλ

Λίγο βούτυρο

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε το κοτόπουλο και μόλις κρυώσει το "μαδάμε" και προσθέτουμε τα τυριά, το μπέικον, τις πιπεριές (κατά προτίμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πράσινη και μια κόκκινη για πιο ωραία εμφάνιση), το αλάτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά (χτυπημένα).

Σε λαδωμένο ταψάκι-πυρέξ τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο θα πρέπει να καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου τα τοιχία του ταψιού και απλώνουμε σε αυτό τη γέμισή μας.

Προσθέτουμε από επάνω την μπεσαμέλ και διπλώνουμε προς τα μέσα το φύλλο από τα τοιχία, ώστε να μη ξεχειλίσει η μπεσαμέλ.

Τέλος ρίχνουμε επάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο ώστε να πάρουν χρώμα η σφολιάτα και η μπεσαμέλ.

 

Καλή επιτυχία ! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ζαμπαγιονέ με σοκολάτα

 

Αφροδισιακό.....κανονικά θα έπρεπε να την γράψω τις 14-2....αλλά οι πραγματικά ερωτεμένοι γιορτάζουν καθημερινά...

 

Υλικά

4 κρόκους αυγών

80 γρ. ζάχαρη

1/3 της κούπας μαυροδάφνη

3 κουταλιές κακάο

Λίγα φυστίκια Αιγίνης τριμμένα

 

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε τους κρόκους, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν πηχτή και αφράτη κρέμα.

Διαλύουμε το κακάο στην μαυροδάφνη και το προσθέτουμε σιγά-σιγά χτυπώντας συνέχει με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου (προσοχή να μην βράσει).

Μοιράζουμε το ζαμπαγιονέ ψηλά ποτήρια, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε αμέσως......

 

Καλή επιτυχία! :lol: σε όλα..........

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Αφροδιτούλα μου .... έβαλες τη συνταγή του καταπληκτικού cheese cake σου... για πες γιατί δεν μπορώ να ψάξω όλες τις σελίδες :lol::lol::lol: !!!
ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ (πανεύκολο!!!)

 

Υλικά

1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.

1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.

3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές χυμό λεμονιού

2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE μικρά ή 1 μεγάλο

Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ

1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα

 

Εκτέλεση

 

Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε.

Τα πατάμε πολυ καλα στην ταρτιέρα με τα δάχτυλα ή με ενα κουτάλι.

Βάζουμε την ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο

Ανακατεύουμε στο μιξερ για λίγο το τυρί με το χαζαρούχο και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρεμα στη ταριέρα με τα μπισκότα.

Αφήνουμε στο ψυγείο για καμια 1 σίγουρα.!

Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα !

Τελευταία ανακάληψα πωςυπάρχει κομπόστα βύσσινο "ΚΥΚΝΟΣ"

Την ανακατευω με λίγο κορν φλαου ...και γίνεται μια μαρμελάδα ....εκπληκτική!!! :o:D:shock:

Ορίστε Κυρία μου ... :lol::D:D:D οι επιθυμίες σας διαταγή μας !!! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

Afroditi D Που είσαι??? πάλι τραπέζι κάνεις???? :D:D:D:D:D:lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου

 

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6

300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομένο (pummaro ή κάτι ανάλογο)

2 κουτάκια τόνου σε νερό

10 ελιές χωρίς το κουκούτσι

σκόρδο (1-2 δόντια, ανάλογα τα γούστα σας)

ρίγανη

λάδι

αλάτι - πιπέρι

κάπαρη

 

Εκτέλεση

Ροδίζουμε το σκόρδο με λίγο λάδι, κατόπιν προσθέτουμε τον τόνο, την ψιλοκομμένη ντομάτα, την κάπαρη και τις ελιές ανακατεύοντας καλά.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια και μόλις αυτά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό προσθέτοντας από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Πέννες με βότκα

 

Υλικά

1 πακέτο πένες μικρές

300 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο

150 γρ. κρέμα γάλακτος

1 σφηνάκι βότκα

1 πιπερίτσα καφτερή

αλάτι - πιπέρι - βασιλικός φρέσκος - μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Σε τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ντοματάκι μαζί την πιπερίτσα και τον βασιλικό. Παράλληλα βράζουμε τις πένες.

Όταν είναι έτοιμες οι πένες τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την βότκα και τον μαϊντανό ανακατεύοντας δυνατά. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά και το σερβίρουμε αμέσως!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites

Λιγκουίνι "λεμονάτα"

 

Υλικά

400 γρ. λιγκουίνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

30 γρ βούτυρο

4 κουταλιές της σούπας κρέμα γαλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομένο

40 γρ. παρμεζάνα τριμένη

αλάτι - πιπέρι λευκό

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το λευκό πιπέρι. Ρίχνουμε στο μίγμα τα βρασμένα ζυμαρικά και στη συνέχεια την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κουλουράκια Κίμινου

 

*2 ποτήρια αλεύρι, *1 κούπα λάδι, *1 μπέικιν πάουντερ, *1 πακετάκι κίμινο, *λίγο αλάτι-πιπέρι, *νερό.

 

Αυτή την συνταγή μου την έδωσε μία φίλη Ελληνο-Αιγύπτια που είχα, την λένε Γιάννα. Την έχασα γιατί μου συναίβει κάτι άσχημο και εκείνη δεν μπόρεσε να το αντέξει απο την στεναχώρια και εξαφανίστηκε.

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Link to comment
Share on other sites

Πατατες Ντοφινουαζ

 

Υλικα για 4 ατομα= 750 γραμμαρια πατατες,200ml γαλα,750 γραμμαρια τυρι γραβιερα και 1 σκελιδα σκορδο λιωμενη, αλατοπιπερο

 

Εκτελεση=προθερμενετε τον φουρνο σας στους 220 βαθμους,καθαριζετε της πατατες-της πλενετε,της κοβετε σε λεπτες φετες και της βαζετε σε ομοιομορφες σειρες στον πατο ενος στενομακρου πιρεξ,μηκος 36 εκατοστα.

Σε μπολ ανακατευετε το γαλα με το τριμενο τυρι,ο σκορδο και το αλλατοπιπερο και περιχεινετε με το μιγμα της πατατες.

Βαζετε το πιρεξ στο φουρνο και το αφηνετε 35-40 λεπτα,ωσπου το γαλα να αποροφιθει εντελως και η πατατες να αρχισουν να περνουν χρωματακι.

Τοτε βαζετε το πιρεξ κατω απο το αναμενω γκριλ για να παρει χρωμα,και οι πατατες Ντοφινουαζ συνοδευονται απο ψητο στο φουρνο η μπριζολες...

 

chiquititas η συνταγή σου ήταν πάρα πολύ ωραία !!! πραγματικά...δεν εμεινέ δείγμα !!! Ρώτα και την κοκόνα σου...αν δεν με πιστεύεις!!!

Φιλιά..περιμένουμε κι'άλλες συνταγές σου.... :D:D:D:D:D:D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

afroditi.D ευχαριστωωωωωωωωωωωωω

μου το ειπε μολις τωρα,δεν το ειχα παρει χαμπαρι,αυτη ηταν συνταγη της γιαγιας μου,λιγο προιστορικο...χαχαχαχ

DSC00187.jpg Γ.Π+Λ.Ο <3
Link to comment
Share on other sites

Tiramisu --> αυθεντική ιταλική συνταγή, από πολύ καλή μου φίλη ιταλίδα :D

 

ΥΛΙΚΑ:

2 πακέτα σαβουαγιάρ

750γρ. Μασκαρπόνε

250γρ. ζάχαρη άχνη

2-4cl Αμαρέττο

4 κρόκους

2 ασπράδια

Νεσκαφέ

Κακάο

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το Μασκαρπόνε και ξαναχτυπάμε. Έπειτα ρίχνουμε το Αμαρέττο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαρένγκα και το προσθέτουμε στο μίγμα που είδη έχουμε κάνει. Προσοχή! Εδώ απλά ανακατεύουμε την μαρένγκα με το υπόλοιπο μίγμα...δεν χτυπάμε με το μίξερ.

 

Στο μεταξύ έχουμε κάνει νεσκαφέ, βουτάμε ένα ένα τα σαβουαγιάρ πολύ λίγο στον καφέ και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ (μακρόστενο) μέχρι να κάνουμε μία στρώση και απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα που ετοιμάσαμε προηγουμένως. Κάνουμε άλλη μία στρώση σαβουαγιάρ και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Έτοιμο το γλυκό...το βάζουμε στο ψυγείο και καταναλώνουμε την άλλη μέρα, γιατι είναι καλύτερα να καθίσει 24 ώρες το γλυκό.

Είναι τέλειο...αν έχετε κάποιες ερωτήσεις σας τις απαντώ ευχαρίστως...

Πρίν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο...τέλειοοοοοοοοοοοοο

:lol:

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Τα κανελόνια δε χρειάζονται βράσιμο (μερικές τα βράζουν βέβαια, αλλά εγώ που τα βάζω έτσι γίνονται μια χαρά) :wink:

Τώρα για τα λαζάνια δε γνωρίζω αλλά φαντάζομαι πως είνια το ίδιο.

Link to comment
Share on other sites

Τα λαζάνια δεν θέλουν βράσιμο...

εγώ βέβαια κάνω λαζάνια με τις πλάκες (όπως μου έμαθε η ιταλίδα φίλη μου). Ξέρω κάποιες εδώ που δεν χρησιμοποιούνε τις πλάκες!

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Λαζάνια στον φούρνο

 

Υλικά για 4 - 6 άτομα:

 

300 γρ. λαζάνια

1 κρεμμύδι

1 καρότο

1 κλωνάρι σέλινο

50 γρ. μπέικον

400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες

300 γρ. άπαχος κιμάς

75 γρ. βούτυρο

10 cl. κόκκινο κρασί

10 cl. ζωμός βοδινού

80 cl. γάλα

50 γρ. αλεύρι

300 γρ. μοτσαρέλλα

4 κουταλιές παρθένο έξτρα ελαιόλαδο

70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι

Πιπέρι

 

Ετοιμασία

 

Ψιλοκόβουμε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι και χωριστά το μπέικον.

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνουμε 3 κουταλιές λάδι, ροδίζουμε το μπέικον και προσθέτουμε τα λαχανικά.

Σε 5 λεπτά προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον κιμά και φέρνουμε το μίγμα γρήγορα σε βρασμό σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε το μισό ζωμό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βρασμό προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο-λίγο τον υπόλοιπο ζωμό.

Λιώνουμε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται.

Προσθέτουμε 25 cl. γάλα, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να δέσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για δύο ώρες.

 

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε 50 γρ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα. Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε.

 

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια.

 

Βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό, προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι και βράζουμε λίγα-λίγα τα λαζάνια. Τα σουρώνουμε και τα ακουμπάμε σε τουλπάνι.

 

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί μια στρώση λαζάνια και απλώνουμε πάνω της λίγο από το μίγμα του κιμά, λίγη μπεσαμέλ, μερικά κυβάκια μοτσαρέλλας, λίγη παρμεζάνα και μια πρέζα πιπέρι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και ολοκληρώνουμε με μια στρώση ζυμαρικού, που πρέπει να είναι τελείως καλυμμένη με μοτσαρέλλα.

Ραντίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, βάζουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό.

 

Η γέμιση από κιμά είναι ιδανική και δοκιμασμένη για λαζάνια.

Αν χρησιμοποιήσετε λαζάνια ή κανελόνια που δεν θέλουν βράσιμο, φροντίστε η γέμιση να είναι ελαφρά πιο ζουμερή.

Για να γίνει πιο γλυκιά η γέμιση του κιμά μπορείτε να προσθέσετε 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες. Σ' αυτήν την περίπτωση δοκιμάστε πριν προσθέσετε επιπλέον αλάτι.

 

Μου την εδωσε μια φιλη..λεει οτι γινονται τελεια...θα τη δοκιμασω κ εγω!!

 

Καλη μας ορεξη!!

Link to comment
Share on other sites

Πόσο διαφορετικά μαγειρεύει τελικά η κάθε νοικοκυρά ε; χι χι

Εγώ κάνω τα λαζάνια εντελώς διαφορετικά...όλα κλεμμένα απο την ιταλίδα φίλη :lol:

γενικά στα ιταλικά φαγητά που τα λατρεύω έχω πάρει τον τρόπο μαγειρέματος της!

Καμιά εύκολη και γρήγορη συνταγή για μηλόπιτα έχει να μου δώσει κάποιος/α;;;;

 

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...