Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εισαγωγή στερεών και χαμηλό βάρος

Recommended Posts

Ευχαριστώ ΟΛΛΟΥΣ που συνεχίζουν να μας στέλνουν τις ευχές και συμβουλές τους, και από μένα προσωπικά, και εκ μέρους του μικρού Αλέξανδρου. Αγλαία, είστε πολύ καλή, και ελπίζω πως η αφιλοκερδής βοήθεια που προσφέρετε σε τόσο κόσμο θα φέρει πολύ ευτυχία στη ζωή σας. Θα ήθελα και εγώ μιά μέρα να είμαι σαν και έσας, το βρίσκω όμορφο αυτό που κάνετε.

Μου έκανε εντύπωση που ψάξατε και τις πληροφορίες για την υποφωσφατασία. Δεν είχα δει ακόμα τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων, θα τις παραλάβω σε 2-3 εβδομάδες στη Μόσχα. Όμως στο τηλέφωνο μου εξήγησαν, ότι βρήκανε μόνο 1 mutation από την πλευρά του άνδρα μου, αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι υπάρχει και ένα άλλο mutation και από τη δικιά μου πλευρά, επειδή ακόμα δεν είναι γνωστά όλλα τα mutations της ασθένειας. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ασθενής, αλλά μπορεί να είναι και απλώς φορέας, όμως σʼαυτήν τη περίπτωση είναι περίεργοι γιατί εμφανίστηκε τόσο νωρίς στη ζωή.

Όσο αφορά την γιατρό μας, μάλλον είναι έτσι όπως το λέτε.. στεναχωριέται και αυτή (είναι και φίλη της πεθεράς μου), και δεν ξέροντας πως αλλιώς να βοηθήσει, επιμένει στον μοναδικό τρόπο που μπορεί να φανταστεί. Δεν κρατάω κακιά κατά της, απλώς θα την αλλάξω επειδή η σχέση μας δεν είναι πλέον παραγωγική.

Την συμβουλή σας για το θηλασμό τη βρίκα πολύ χρήσιμη, αλλά υπάρχουν 2-3 πράγματα που θα ήθελα να διευκρινίσω σχετικά μʼαυτό. Το πρώτο είναι μήπως δεν θα κάνει καλό αυτή τη στιγμή να του δίνω μόνο το λιπαρό γάλα με τη ζέστη που έχει? Ήδη είχε 2-3 φορές ροζ στο πάμπερς, υδρώνει πολύ και σχεδόν δεν κάνει τσίτσα. Προσπαθούσα να του δίνω νερό, αλλά ούτε αυτό θέλει! Από ότι φαίνεται είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του θηλασμού στον κόσμο ο γιός μου.. :D

Επίσης, την τελευταία φορά που χρησιμοποιούσα το θήλαστρο, έβγαλα πολύ λίγο γάλα.. δηλαδή παλιά δεν είχα προβλημα να βγάλο 100 μλ σε 10 λεπτά, τώρα όμως σταμάτησα στα 20 μλ. Βέβαια το δικό μου θήλαστρο δεν είναι επαγγελματικό.. Πάντως πρέπει να έχω αρκετά πολύ γάλα, το βλέπω από τους εμετούς που κάνει ο μικρός. Τόσο γάλα μου βρίσκει πάτωμα που λέμε μερικές φορές ότι το σκυλί μας πίνει περισσότερο γάλα από το μωρό. Μάλλον έπρεπε να πω νωρίτερα για τους εμετούς και ότι ακόμα κάνει πολλούς, αλλά τι να κάνεις? Πρέπει να είναι από την ανατομία του μωρού, είναι λιγο «στενώς», πρέπει να έχει και λίγο reflux.. αλλά δεν θέλω να του κάνουμε εγχείρηση!!! Στην οικογένια του άντρα μου φαίνεται να το έχουνε γενικά, αλλά όλλοι μου λένε θα περάσει μέχρι να γίνει 3 χρονών..

Για τη ζάχαρη κι εγώ κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, αλλά δεν θα μπορούσα να εξηγήσω τόσο ωραία.. συν και ότι φοβάμαι να συνηθίζω το παιδί στα γλυκά. Το λαδάκι θα βάζω, μόλις (και ΑΝ ποτέ μας) θα μάθουμε να τρώμε.

Όσο αφορά την ψυχολογική υποστήρηξη, ευτυχώς υπάρχουν περισσότεροι καλοί άνθρωποι στον κόσμο από όσο νομίζουμε μερικές φορές. Βλέπετε, μέχρι και εδώ πόσος κόσμος έρχεται να πει της καλές ευχές! Αν μας είδατε όταν γεννήθηκε ο μικρός, ήταν όντος τραγική η κατάσταση, αλλά τώρα είμαστε καλά. Επικοινωνούμε και με hypophosphatasia support groups, είναι όλλοι πολύ καλοί (και τρελά πληροφορημένοι!) εκεί, βέβαια οι περισσότεροι από την Αμερική και τον Καναδά, αλλά μερικοί και από την Ευρώπη.

galat, I really appreciate the compliment on my greek, να είναι καλά η καθηγήτριά μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τασι τον πρωτο καιρο που προσπαθουσα να δωσω στον μικρο φρουτα ετρωγα μια κουταλια εγω για να τον κανω να ενδιαφερθει....στην αρχη λειτουργησε..........κρεμα του εκανα ρυζαλευρο με δικο μου γαλα.......το τρωγε κι αυτο...το κοψα βεβαια μετα γιατι ειναι παχυς και δεν το χρειαζεται....του κανε και δυσκοιλιοτητα.......

Στις σουπες εδειξε μεγαλο ενδιαφερον........αρχικα στην χορτοσουπα και μετα στην κοτοσουπα...τη λατρευει.....ρωτα μηπως δωσεις χορτοσουπα απο τωρα.........η γευση εχει να καει με τις προτιμησεις καθε μωρου....ο δικος μου τα θελει γλυκα και οχι ξινα.......

Δοκιμασε να τρως εσυ και δειχνεις ενθουσιασμενη μηπως ζηλεψει.......

Το ποσο γαλα βγαζεις ειναι σχετικο.....εγω την μια μερα βγαζω λιτρα και την αλλη λιγο........δεν εχει να κανει με την ποσοτητα που παραγεις.......

Εχεις χειροπκινητο θηλαστρο? Παρε ενα ηλεκτρικο κσλυτερα, η νοικιασε ενα επαγγελματικο........

Χαμομηλι δοκιμασες να δωσεις? Φυσικο εννοω.......αραιο μπορει να το πιει πιο ευχαριστα.....με αυτη τη ζεστη τα μωρα αφυδατωνονται........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Vera μου, σας ευχαριστώ για τις καινούργιες ιδέες.. νιώθω άσχημα που πρέπει να σας πω ότι είχαμε δοκιμάσει σχεδόν όλλα από αυτά που προτείνετε. Κάθε φορά που προσπαθώ να τον ταίζω κάνω θέατρο σαν να τρώω το φαγητό του και το πόσο νόστημο είναι. Με παρακαλουθεί με ενδιαφέρον, αλλά μόλις το κουταλάκι πλησιάζει το δικό του στόμα, αρχίζει η γκρίνια και γκριμάτσες ή προσπαθεί να πιάσει το κουταλάκι για να το παίξει. Και το ρυζάλευρο, και τη βρόμη που έδινα πριν ετοιμάζω με το δικό μου γάλα. Προχθες του έδινα αχλάδι που ήτανε πάρα πολύ γλυκό από μόνο του, και νόστημο και ωραίο, αλλά τίποτα. Και ξυνά είχαμε δοκιμάσει, και στην απελπισία μου χθες μέχρι και παγωτό του πρότεινα, αλλά τα αρνείται όλλα κατηγορηματικά.

Έτσι πως το βλέπω, όντος απλά δεν είναι έτοιμος, και επειδή είναι και πεισματάρης δεν θα τρώει μέχρι να το θελήσει ο ίδιος. Τη χρήση της δύναμης εννοείται πως αποκλείω, γιʼαυτό αυτό που μου μένει είναι να δοκιμάσω τη συμβουλή της Αγλαίας, και να συνεχίζω να του προτείνω φαγητά κάθε μέρα μέχρι που μια μέρα θα του ανοίξει η όρεξη. Μάλλον πρέπει να ηρεμήσω μʼαυτό το θέμα και να παραμένω αισιόδοξη, ίσως τώρα έτσι πως είναι νιώθει και το μωρό το άγχος μου, και αυτό δεν του βοηθάει. Ευτυχώς δεν χειροτερεύει η κατάσταση του ή χάνει βάρος. Ακόμα μια φορά ευχαριστώ όλλους που μας βοήθησαν με τις συμβουλές τους, θα σας ενημερώσω όταν θα έχουμε την πρόοδο. Μιά μέρα σίγουρα θα την έχουμε, που θα πάμε?

Eγω πιστευω παντως οτι καθε μωρο ξερει τι κανει.......υποσυνειδητα γνωριζει οτι δεν ειναι ετοιμος για στερεες τροφες και θελει να συνεχισει θηλασμο γιατι το χρειαζεται ο οργανισμος του...... :wink:

Σου χω στειλει πμ!!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Δεν είχα δει ακόμα τα αποτελέσματα των γενετικών εξετάσεων, θα τις παραλάβω σε 2-3 εβδομάδες στη Μόσχα. Όμως στο τηλέφωνο μου εξήγησαν, ότι βρήκανε μόνο 1 mutation από την πλευρά του άνδρα μου, αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι υπάρχει και ένα άλλο mutation και από τη δικιά μου πλευρά, επειδή ακόμα δεν είναι γνωστά όλλα τα mutations της ασθένειας.

Γεια σου Tassie,

έψαξα και δεν βρήκα τίποτα περισσότερο από όσα σου είπανε. Είναι γνωστές περίπου 10 μεταλλάξεις (mutations) του γονιδίου αλλά δυστυχώς δεν ξέρουν καν αν κάποιο από αυτά είναι κυρίαρχο (άρα ένα γονίδιο αρκεί να για εμφανισθεί η ασθένεια, ή είναι υποτελές (recessive) οπότε χρειάζονται δύο γονίδια για να εκδηλωθεί η ασθένεια. Υποπτεύονται ότι υπάρχει και κυρίαρχη και υποτελής μορφή του γονίδιου.

Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ασθενής, αλλά μπορεί να είναι και απλώς φορέας, όμως σʼαυτήν τη περίπτωση είναι περίεργοι γιατί εμφανίστηκε τόσο νωρίς στη ζωή.
Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει γιατί κάποιες φορές η ασθένεια εμφανίζεται σε δραματική μορφή και κάποιες άλλες φορές είναι πολύ ήπια, τόσο που μπορεί να περάσει απαρατήρητη...

Την συμβουλή σας για το θηλασμό τη βρίκα πολύ χρήσιμη, αλλά υπάρχουν 2-3 πράγματα που θα ήθελα να διευκρινίσω σχετικά μʼαυτό. Το πρώτο είναι μήπως δεν θα κάνει καλό αυτή τη στιγμή να του δίνω μόνο το λιπαρό γάλα με τη ζέστη που έχει? Ήδη είχε 2-3 φορές ροζ στο πάμπερς, υδρώνει πολύ και σχεδόν δεν κάνει τσίτσα.

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο, εσύ που είσαι κοντά στο μωρό και ξέρεις τις συνήθειές του και το πρόγραμμα φαγητού, μπορείς να εκτιμήσεις πότε και αν θα το κάνεις. Μπορεί να το κάνεις για μερικά μόνο γεύματα όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Αν το αποφασίσεις θα το ξανασυζητήσουμε. Έτσι κι αλλιώς η διαδικασία θα γίνει σταδιακά για να αυξηθεί η παραγωγή.

galat, I really appreciate the compliment on my greek, να είναι καλά η καθηγήτριά μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο!

Εξαιρετικά τα ελληνικά σου! Μένω έκπληκτη που κατάφερες να τα μάθεις τόσο καλά! :)

Tassie,

γλυκειά μου να είστε πάντα καλά και να έχετε κουράγιο και δύναμη. Να ξέρεις ότι πολύ λίγε μαμάδες κάτω από τέτοιες συνθήκες έχουν το κουράγιο να θηλάσουν και κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου. Εξάλλου, θα έχεις διαβάσει ότι από το μητρικό γάλα το ασβέστιο απορροφάται πολύ περισσότερο, από ό,τι τα άλλα. Εγώ είμαι μαμά παιδιού που έφαγε στερεές τροφές 11-12 μηνών. Πιο πριν τίποτα. Είχαμε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά τίποτα. Μόνο 2 κουταλιές το πολύ μετά από 1 ώρα προσπάθεια. Μόνο θηλασμό΄. Εκτός από το ριζάλευρο υπάρχει και το κεχρί, το οποίο δεν έχει γλουτένη. Για τα μακαρονάκια που ειπώθηκε πρόσεξε έχουν γλουτένη. Πρέπει να βρεις μακαρόνια από καλαμπόκι ή ρύζι. Επίσης, υπάρχουν και κάποια μπισκοτάκια βιολογικά από ντίγκελ, τα οποία συνιστώνται από 6 μηνών και μετά. Μήπως αν του έδινες ένα μπισκότο να κρατήσει, θα το έβαζε στο στόμα του; Η Λυδία μου έδειχνε πολύ ενδιαφερον για τέτοια μπισκοτάκια και δεν υπήρχε φόβος να πνιγεί γιατί με το που βρέχονται από σάλιο αμέσως μαλακώνουν. Επίσης, στη Λυδία άρεζε λίγο κολοκύθι, γιατί μάλλον δεν είχε γεύση. Μία άλλη συμβουλή που μπρώ να σου δώσω είναι να βάζεις το παιδί στο τραπέζι μαζί σας να σας βλέπει να τρώτε. Πρόσφερε λίγο ψωμάκι και σιγά σιγά θα αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον. Όταν έβαζ τη Λυδία στο καρεκλάκι καταλάβαινε ότι άρχιζε το μαρτύριο και έκλεινε το στόμα ερμητικά. Κάτι άλλο που μας βοήθησε είναι η παιδική χαρά ή μέρη με παιδάκια. Πηγαίναμε καθόμασταν και έβλεπε τα παιδάκια και χαιρότανε. Όλο και μια μπουκιά θα της έδινε στα κρυφά και έτσι λίγο λίγο φτάσαμε στους 12 μήνες που φάγαμε 2 κύβους χορτόσουπα(μαγείρευα και έβαζα σε παγοκύστες στην κατάψυξη)ή μία μπανάνα ολόκληρη.

Επι τη ευκαιρία, πριν γεννήσω τη Λυδία δούλευα στο Σχολείο Νέας Ελληνικής ως δασκάλα. Μπράβο, τα ελληνικά σου είναι τέλεια. Μία ακόμη συμβουλή μου είναι να δοκιμάσεις και άλλους γιατρούς. Και να έχεις το μωρό σε sling και να σε νιώθει κοντά του.

Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά. Πολλά πολλά φιλιά

Και να συμπληρώσω: για το θήλαστρο: Το θήλαστρο δεν αντλεί ποτέ τόσο καλά όσο το παιδί. Εγώ είχα νοικιάσει ένα νοσοκομειακό διπλής άντλησης και έβγαζα 6-8 φορές την ημέρα, ευλαβικά. Υπήρχαν μέρες που δεν έβγαζα μεγάλες ποσότητες και μέρες που έβγαζα. Μετά όλα σταθεροποιήθηκαν ώστε να έχω μία κατάψυξη με γάλατα. Αν θες μπορώ να σου προτείνω διπλής άντλησης νοσοκομειακή. Στείλε μου πμ

Hello miaou,

Θα μπορόυσατε να είστε και η καθηγήτριά μου! :lol: Δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα η δικία μου, τη λένε Σμαρώ Βογιατζίδου. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε, αλλά της είμαι πολύ ευγνώμον, και είναι πολύ καλή και ως δασκάλα και ως προσωπικότητα.

Όσο αφορά τον πεισματάρη μου, φοβάμαι πως δεν είμαστε καθόλου έτοιμοι για μακαρονάκια, εδώ τις κρέμες και αραιό ρυζάλευρο δεν θέλουμε! Θα ψάξω να βρω τα βιολογικά μπισκοτάκια που λέτε, αυτό μπορεί να πιάσει. Του δίνω κάτι μπισκοτάκια, αλλά εκείνα δεν μαλακώνουν, και τα χρησιμοποιεί κυρίως για τα ούλα του, όμως φαίνεται να του αρέσει η βανιλίσια μυρωδιά τους.

Όταν τρώμε είναι πάντα κοντά μας, προσπαθεί να πιάσει κουτάλια, βάζει δάχτυλα στα πιάτα, γιʼαυτό κι εγώ αρχικά νόμιζα πως ήταν έτοιμος να τρώει.. αλλά από όʼτι φαίνεται, τα κάνει όλλα αυτά για παιχνίδι.

Όσο αφορά τους γιατρούς, στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανένας που θα είχε την ασθένια του ως ειδικότητα. Θα τον παρακαλουθεί ένας γιατρός από τη Θεσσαλονίκη που θεωρείται καλός, αλλά να σας πω την αλήθεια, θέλω να μείνω επιφυλακτική με τους γιατρούς. Οι γιατροί τον βλέπουνε ως περίπτωση, εγώ θέλω ο γιός μου να ζήσει, και αν γίνεται, να μην τρέχει όλη τη ζωή του από ένα νοσοκομείο στο άλλο και να του κάνουν πειράματα, ειδικά αν δεν χρειάζεται. Θυμάμαι πως ερχόντουσαν κάθε μέρα από 10 άτομα να τον δούνε όταν ήταν στο νοσοκομείο στη Μόσχα.. επειδή η αρρώστια του είναι σπάνια.. ή του βάζανε κάτι 1002 φάρμακα «just in case». Όταν τον πήραμε από το νοσοκομείο, ακόμα για 1 μήνα τα χεράκια του ήταν μαύρα από τις βελόνες τους. Σίγουρα θα θέλει περισσότερη προσοχή και γιατρική παρακαλούθηση από ένα κανονικό παιδάκι, αλλά δεν θέλω να το παρακάνουμε.

Στην αρχή (οι γιατροί) μου απογόρεψαν να τον βάζω στο σλινγκ, αλλά τώρα τελευταία το χρησιμοποιώ αρκετά, και μέσα στο σπίτι και έξω. Όσο αφορά το θήλαστρο, θα περιμένω 2 εβδομάδες και θα το κάνω στη Ρωσία που θα έχει περισσότερη δροσιά, εκεί έχω και ζυγαριά, και είναι πιό εύκολα να νοικιάσεις.

Διαφημίσεις

Όσο αφορά το θήλαστρο, θα περιμένω 2 εβδομάδες και θα το κάνω στη Ρωσία που θα έχει περισσότερη δροσιά, εκεί έχω και ζυγαριά, και είναι πιό εύκολα να νοικιάσεις.

Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις. Αυτό που έγραψα ήταν τι θα έκανα εγώ γιατί ξέρω ότι ανταποκρίνομαι καλά στο θήλαστρο, το έχω ήδη χρησιμοποιήσει για να αντλήσω πολύ γάλα και νιώθω άνετα με τη διαδικασία.

Γενικά το θήλαστρο είναι χρονοβόρο και ψυχοφθόρο για τις περισσότερες μητέρες και δεν είναι κάτι που το προτείνω με ευκολία.

Αν τελικά το δοκιμάσεις, θα έλεγα να αξιολογήσεις το χρόνο που απαιτεί αυτή η προσπάθεια και να επανεξετάσεις το αν αξίζει να συνεχίσεις ή όχι.

Τα ξαναλέμε! :)

Αγαπημένη μου Tassie,

ευχομαι όλα να πάνε καλά. Κάνεις τα καλύτερα για το παιδί σου. Ελπίζω τα πράγματα να σταθεροποιηθούν και να μην χρειάζεται να μένει στο νοσοκομείο. Κουράγιο και πίστη. Όλα θα πάνε καλά!!Να προσέχεις τον εαυτό σου, γιατί έτσι και στο παιδί σου θα προσφέρεις περισσότερα και αυτό θα καταλαβαίνει ότι θα είσαι ξακούραστη.

Πολλά φιλια,

Αθηνά

• 3 εβδομάδες μετά...

λοιπον,δευτερα θα παμε στον γιατρο,αλλα απ'ότι βλέπω απλοικα με τη ζυγαριά μου,οχι πολύ αξιοπιστη ειναι αληθεια,ειναι οτι η μικρη μεσα σε εναν μηνα ζητημα να εχει βάλει 100 γραμμαρια. Τον προηγούμενο μήνα είχε βάλει 500.

το θέμα είναι,να το θεωρήσω φυσιολογικό? Εκτός απο τα άλλα τώρα τρωει και αυγό και (περιστασιακα) γιαούρτι.

Δηλαδή,στο μόνο που "υπολείπεται" απο άλλα μωρά στην ηλικία της είναι οτι δεν τρώει ζάχαρη,δηλ.κρεμες εμποριου. Θηλάζει κανονικά,αλλά την τελευταία εβδομάδα δεν θέλει τη φρουτόκρεμα και την κρεατοσουπα,εκεί που πρώτα άδειαζε πιάτα. Φαντάστηκα οτι θα την ενοχλούν τα δόντια της,αλλά και πάλι... Το αυγό και το γιαούρτι τα λατρεύει. τί να πώ,οτι βαρέθηκε τα άλλα??

τελοσπάντων,αν είναι φυσιολογικό,οκ,θα περιμένω. Απλά θα με ανησυχούσε το αντίθετο. Τί γνώμη έχετε?

α να προσθέσω οτι αυτόν τον μηνα είναι όλη την ώρα όρθια μέσα στο πάρκο της,δηλ.πιάνει τα χερουλάκια και θ΄'ελει όλο ν αστέκεται και να χτυπιέται εκεί. Δεν είναι όμως οτι μπουσουλάει ή περπατάει για να πώ οτι καίει πια και τόσες θερμίδες!

παραθέτω τις ζυγίσεις,η Αγλαία ξέρει οτι προκειται για μικροκαμωμένο μωράκι, :wink: ,αλλά για τις υπόλοιπες...

24/10 3.050 γέννα

2.980 βγηκαμε απο μαιευτηριο

1 μην. 3.740

2 μην. 4.600

3 μην. 5.200

4 μην. 5.550

5 μην. 5.800

6 μην. 6.300

7 μην. 6.600

8 μην. 7.100

...και τωρα βλέπουμε,αλλα μαλλον πολύ λίγο...

Καλημερα κουκλα μου

Δεν ξερω να σου απαντησω γιατι και εγω εχω παρομοιο θεμα με την μικρη μου (θα ανοιξω σχετικο τοπικ).

Σου ευχομαι ολα να ειναι καλα με την μπεμπα σου :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Καλημερα κουκλα μου

Δεν ξερω να σου απαντησω γιατι και εγω εχω παρομοιο θεμα με την μικρη μου (θα ανοιξω σχετικο τοπικ).

Σου ευχομαι ολα να ειναι καλα με την μπεμπα σου :)

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Διαφημίσεις

manina μου το μωράκι σου μέχρι στιγμης παιρνει πολυ καλό βάρος. Στην ηλικία της πρέπει να παίρνει 240-500 γρ το μήνα. Στον 6ο μήνα διπλασίασε με το παραπάνω το βάρος της, και συνεχιζει να παιρνει βάρος κανονικά.

Είναι επίσης φυσιολογικό, κάποιους μήνες να παίρνει λιγότερο βάρος, και αλλους πιο πολύ.

Φρόντισε να προσφέρεις γάλα πριν απο τις άλλες τροφές, γιατί έχει πιο πολλές θερμίδες, και λιπαρά.

Ο,τι άλλο θελεις στη διάθεσήσου. :wink:

σας ευχαριστώ

αύριο θα ξέρω με ακρίβεια το βάρος.

Αυτο που διάβασα σε αλλο θέμα της Elliz πιο πάνω,έλεγε οτι χαμηλή αύξηση βάρους μπορεί και να δηλώνει και αλλεργίες-μέχρι τώρα ήξερα για ουρολοίμωξη. Να ανησυχώ άραγε? Το μωρό δείχνει χαρούμενο και υγιέστατο.

μόνο 100 γραμμάρια έβαλε.

δεν ξέρω τί να υποθέσω-θηλασμός και φρούτα και κρεας και λαχανικά και αυγο :( και μόνο 100 γραμμάρια επάνω??

στεναχωρηθηκα και απογοητευτηκα...

θα δούμε τον άλλο μήνα.

μόνο 100 γραμμάρια έβαλε.

δεν ξέρω τί να υποθέσω-θηλασμός και φρούτα και κρεας και λαχανικά και αυγο :( και μόνο 100 γραμμάρια επάνω??

στεναχωρηθηκα και απογοητευτηκα...

θα δούμε τον άλλο μήνα.

maninaki μην στεναχωριεσαι.

Ο doctor τι ειπε;

Κινητικα το μωρο πως παει;Μηπως μπουσουλησε;

Παντως βλεπω και την δικια μου,εδω και 20 μερες δεν πρεπει να εχει βαλει γραμμαριο, με ενα λιγο προχειρο ζυγιμα που κανω,παρολο που πανω κατω τα ιδια με πριν τρωει,απλα μαλλον φρεναρουν που και που...

Ενα ειναι σιγουρο,ολα θα μεγαλωσουν!!!! :)

Είναι επίσης φυσιολογικό, κάποιους μήνες να παίρνει λιγότερο βάρος, και αλλους πιο πολύ.

Φρόντισε να προσφέρεις γάλα πριν απο τις άλλες τροφές, γιατί έχει πιο πολλές θερμίδες, και λιπαρά.

Συμφωνώ απόλυτα. Είναι πιθανό να τρώει πολλές στερεές εις βάρος του θηλασμού. Το μητρικό γάλα, για το δεύτερο εξάμηνο της ζωής της συνεχίζει να είναι ανώτερη τροφή από οποιαδήποτε άλλη.

Επίσης, αν βγάζει δόντια ή ζεσταίνεται, μπορεί να μην έχει πολλή όρεξη, οπότε ίσως να μπορούσες να δώσεις περισσότερο βάρος σε νυχτερινούς θηλασμούς, ώστε να "την πιάσεις στον ύπνο" και να πιεί περισσότερο γαλατάκι. Επίσης, ίσως χρειάζεται να την απομονώνεις την ημέρα, για να θηλάζει χωρίς περισπασμούς.

Εξακολουθείς να μετράς βρεγμένες πάνες σαν ένδειξη για το γάλα που παίρνει, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνεις υπόψην και το νερό που πίνει, καθώς και ότι τα μωρά ιδρώνουν πολύ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σας ευχαριστώ κορίτσια.

η αλήθεια είναι οτι προσπαθώ πάντα να θηλάζω πριν τις στερεες,απλά μέσα στη μέρα,αν και θηλάζει συχνά,θηλάζει για πολύ λίγο. Αντε όμως να πεις στον γιατρό οτι φταίει που τρώει αρκετες στερεες! Frene,ρωτάς τί είπε ο ντόκτορ,μάντεψε :evil: ,μήπως νομίζω οτι το γάλα μου την πιάνει αλλά δεν!!! Στο καπάκι τον ρωτάμε εγώ κι ο άντρας μου-μάλλον ο άντρας μου πρώτος,με βάση τη δική του λογική,"καλά γιατρέ τόσες τροφές τρώει αν ήταν να βάλει δεν θα έβαζε βάρος?? Φταίει το γάλα κι αγνοούμε ολα αυτά που τρώει?" Απάντηση ικανοποιητική δεν υπήρξε.Amaretto,οριακά νομίζω είμαστε με τις βρεγμένες πάνες αλλά δεν έδωσε σημασία σ'αυτό.

Δεν μπουσουλάει,απλά σηκώνεται όλη την ώρα όρθια,πιάνεται και στέκεται και κουνιέται,αλλά ο γιατρός λέει οτι αυτό δεν έχει σημασία. Μου λέει δεν σου λέω τώρα να δώσεις ξένο γάλα,αλλά θα δούμε τον άλλο μήνα αν δεν πάρει τουλάχιστον 150-200 γρ. :twisted:

Μου είπε να δώσω και ζάχαρη (κρέμες εμπορίου)"τί φοβασαι πια". Ξερω πως αν φαει συστηματικα απο αυτες τις μερες λογικα θα παρει βάρος,οχι?

τελοσπαντων ξέρω απο μεσα μου,ελπίζω δηλαδή,οτι ο αλλος μηνας δεν θα εχει καμια σχεση,αλλά τώρα συνεχίζω να είμαι απογοητευμένη.

Λετε να φταίω εγώ σε κάτι?

μάλλον πρέπει να αλλάξεις συνθήκες για το θηλασμό μέσα στη μέρα. Για να θηλάζει λίγο, μπορεί να αποσπάται από ότι συμβαίνει γύρω της. Κλειστείτε σε ένα δωμάτιο, κλείστε τα παντζούρια, βάλτε απαλή μουσική..προσπαθησε δηλ να αυξήσεις τη διάρκεια των πρωινών θηλασμών.

(κλείσε τιβί, διώξε τους όλους..μόνο εσύ και το μωρό).

Να σου πω κατι manina;

Και η δικια μου,(θυμασαι βγαζω ολα τα γευματα με το θηλαστρο και της τα δινω με μπιμπερο)μετα τα πρωτα 100γρ κανει ολο χαζα.Σπρωχνει το μπιμπερο ψαχνει παιχνιδια φωναζει κανει γενικα διαφορα και δεν τρωει.Εχω βρει διαφορους τροπους για να την ξεγελαω και να τρωει παραπανω.Αν δοκιμαζες να βαλεις κανενα κολιε φανταχτερο ή κατι τετοιο να κοιταζει αυτο και να θηλαζει,μηπως ετσι τρωει παραπανω;

Το ωραίο είναι ότι έχεις φτάσει μέχρι εδώ με το θηλασμό και μπορείς να ξέρεις ότι το γαλατάκι σου μια χαρά την "πιάνει" και την παραπιάνει. Η κόρη μου μέχρι τους 13 μήνες έτρωγε 2-3 κουταλιές φαγητό την ημέρα και ενός έτους ήταν 13 κιλά. Και, πίστεψε με, το γάλα μου δεν είναι καλύτερο από το δικό σου :wink:

Παρεμπιπτόντως, τώρα το θρεφτάρι μου έχει γίνει κοκκαλιάρικο και θα αρχίσω κι εγώ σε λίγο να αναρωτιέμαι αν φτάνει το γάλα μου :)

Οι στερεές τροφές σε αυτή τη φάση είναι για γνωριμία και είναι πιθανό το πεπτικό της να είναι ακόμη ανώριμο να τις επεξεργαστεί σωστά, οπότε δεν θα βασιζόμουν στις τροφές για το βάρος. Αν τρώει τρια φουλ γεύματα στερεών, είναι λογικό ένα μικροκαμωμένο παιδί να μειώνει τους θηλασμούς. Θα έδινα μικρότερα γεύματα, λίγη επιμονή στο κρεατάκι για την πρόληψη αναιμίας και περισσότερη έμφαση στο θηλασμό.

Τα γραμμάρια του μητρικού γάλακτος είναι ένα προς ένα απορροφήσιμη ποιοτική τροφή και στατιστικά, βοηθούν στην πρόληψη της παχυσαρκίας αργότερα. Υπάρχει βέβαια τρόπος να δώσεις ποιοτικές τροφές με μεγάλη θερμιδική αξία αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι εγγυημένο. Το μητρικό γάλα είναι πιο ασφαλής και ισορροπημένη τροφή (το ξαναείπα; :lol: )

Μην απογοητεύεσαι, τα μωρά δεν είναι ρομποτάκια, για να αναπτύσσονται όλα με τον ίδιο τρόπο. Εδώ πέρα, τα φυτά, που δεν μπουσουλάνε :lol: δεν ανταποκρίνονται το ίδιο στις ίδιες συνθήκες, πόσο μάλλον τα παιδάκια. Μην κοιτάτε τόσο πολύ ζυγαριές και καμπύλες, να βλέπετε αν το παιδάκι σας φαίνεται καλά, μεγαλώνει, βελτιώνει τις δεξιότητες σύμφωνα με την ηλικία του. Το πιθανότερο είναι ότι θα δεις να ανακάμπτει στο επόμενο διάστημα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Παρεμπιπτόντως, τώρα το θρεφτάρι μου έχει γίνει κοκκαλιάρικο και θα αρχίσω κι εγώ σε λίγο να αναρωτιέμαι αν φτάνει το γάλα μου :)

.

χααααααααααααχαααααααααααα :lol:

σ'ευχαριστώ για όλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...