Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάπι απογαλακτισμού - όλα όσα θα είναι καλό να ξέρετε.

Recommended Posts

Ο μπέμπης μου είναι 3 μηνών.

Θήλαζα εντατικά τις πρώτες 40 ημέρες, μετά επειδή το παιδί ήταν νευρικό, μάζευα - μετα τα 10 λεπτά θηλασμού - το γάλα με θήλαστρο και του το έδινα, και τέλος για περίπου ένα δεκαπενθήμερο του έδινα το γάλα μου αποκλειστικά με μπιμπερό. Η καθημερινή ποσότητα τότε ήταν περίπου 350 ml οπότε έδινα συμπληρωματικό γάλα σκόνης.

Τέλος Νοεμβρίου η παραγωγή γάλατός μου ξαφνικά έπεσε στα 100 ml αρχικά, το στήθος μου δεν πρηζόταν, και τις τελευταίες μέρες πολύ λιγότερο...

Να σου ζήσει! :)

η πορεία που περιγράφεις ήταν αναμενόμενη. Τα 10 λεπτά θηλασμού δεν αρκούν για τα περισσότερα μωρά. Στην αρχή ήταν εύκολο να συγκεντρώσεις τόσο γάλα αλλά αυτό διατηρείται για λίγο καιρό, όσο το ερέθισμα στο στήθος μειώνεται τόσο μειώνεται η προλακτίνη και κατά συνέπεια η παραγωγή.

Πήρα τηλέφωνο το κέντρο θηλασμού Έλενας και με συμβούλεψαν να βάλω το παιδί να ξαναθηλάσει με πολύ υπομονή και επιμονή. Δυστυχώς έχει ξεκινήσει η φάση της γκρίνιας και επειδή το γάλα δεν κατέβαινε, καταλήγαμε σε γοερά κλάματα...
Δυστυχώς οι συμβουλές που σου έδωσαν από το Έλενα είναι μόνο θεωρητικές. Αν η παραγωγή του γάλακτος δεν είναι τουλάχιστον η μισή από αυτή που χρειάζεται το μωρό, είναι πολύ δύσκολο το μωρό να μείνει στο στήθος πάνω από ελάχιστα λεπτά.

Την περασμένη εβδομάδα πήγα στον γυναικολόγο μου ο οποίος μου είπε ότι το γάλα μου κόπηκε (πιθανόν έχω ωορηξία) και να πάρω τα Norprolac για ομαλό απογαλακτισμό. Δεν ήθελα να το δεχτώ... Έλεγα ότι έστω και 50 ml τη μέρα θα τα δίνω στο παιδί μου. (Η παιδίατρος συμφωνεί με το γυναικολόγο)
Ομαλό απογαλακτισμό έκανες ήδη. Το Norprolac δεν το χρειάζεσαι για να κάνεις κάτι που ήδη έχεις κάνει! Και οι δύο γιατροί είναι εντελώς απαράδεκτοι για δύο λόγους

-χορηγούν φάρμακο χωρίς κανένα λόγο (από πότε ο ομαλός απογαλακτισμός χρειάζεται φάρμακα)

-το κάνουν παρά την επιθυμία σου να συνεχίσεις το θηλασμό, ουσιαστικά το κάνουν για να μην μπορείς να συνεχίσεις

Χθες όταν μετά από 30 λεπτά θήλαστρου (καλό ηλεκτρικό μοντέλο) έβγαλα μόνο 10 ml, πήρα το χάπι.
Κανένα θήλαστρο δεν μπορεί να σου δείξει πόσο γάλα μπορείς να παράγεις, σου δείχνει μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή με το συγκεκριμένο θήλαστρο.

Όλα τα θήλαστρα αν χρησιμοποιούνται λιγότερο από το απαραίτητο οδηγούν σε μείωση της παραγωγής.

Η γαλουχία μπορεί να διατηρηθεί πλήρως στο 85% των μητέρων μόνο με νοσοκομειακό θήλαστρο. Όλα τα υπόλοιπα θήλαστρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο ως συμπληρωματικά του θηλασμού.

Τι εννοείς καλό ηλεκτρικό μοντέλο;

Ηλεκτρικά θήλαστρα υπάρχουν πολλά, τα περισσότερα είναι καλά για κάτι αλλά ακατάλληλα για κάτι άλλο.

Η συνέπειες ήταν υπόταση και παρολίγο λιποθυμία όταν ξύπνησα τα ξημερώματα να ταίσω το παιδί. Γενικά, έχω όλη μέρα τα συπτώματα όπως όταν είχα μείνει έγκυος...
Λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες από δύο ανήθικους "επιστήμονες" που χρέος τους είναι (σύμφωνα με τον όρκο τους...) να ωφελούν και να μη βλάπτουν... :?

Τα λόγια σου για μεθοδική άντληση με θήλαστρο, μου έδωσαν ελπίδα...

Να το προσπαθήσω; Να διακόψω απόψε κιόλας την αγωγή;

Δεν θέλω να δεχτώ ότι στερώ από το παιδί μου το γάλα μου τόσο νωρίς.

Αν θέλεις να συνεχίσεις είναι στο χέρι σου! :)

Στο φόρουμ υπάρχουν κι άλλες μητέρες που έχουν κάνει επαναγαλακτισμό. Μια μητέρα μάλιστα κάνει αποκλειστικό θηλασμό μετά από διακοπή της γαλουχίας με χάπια και 20 μέρες χωρίς καθόλου θηλασμό.

Διάβασε εδώ το τελευταίο ποστ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3122&postdays=0&postorder=asc&start=240

Επαναγαλακτισμό μπορείς να κάνεις μόνο με νοσοκομειακό θήλαστρο. Το πρωτόκολλο των αντλήσεων θα το δεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

μέσα στο κείμενο θα βρεις λινκ για τα θήλαστρα (με διευθύνσεις και τηλέφωνα).

Στη διάθεσή σου για τα υπόλοιπα. :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 307
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγαπητή φίλη Αγλαία,

Τα λόγια σου μου έδωσαν δύναμη και οι συμβουλές σου ενθουσιασμό για να προσπαθήσω να δώσω στο παιδί μου ξανά το δώρο της φύσης που είναι το μητρικό γάλα. Με συγκίνησε η άμεση απάντησή σου – μέσα στο σαββατοκύριακο – καθώς και το ότι χωρίς να με γνωρίζεις, μπήκες στην ψυχολογία μου ενώ ο γιατρός μου και οι άνθρωποι μου, όχι...

Σταματώ τα χάπια άμεσα και νοικιάζω νοσοκομειακό θήλαστρο από αύριο, Δευτέρα.

Θα έχετε νέα μου, θετικά ελπίζω, στο επόμενο διάστημα.

Ευχαριστώ πολύ

Αγαπητή φίλη Αγλαΐα,

Με την πρώτη χρήση του νοσοκομειακού θήλαστρου που μου σύνεστησες έβγαλα 130ml γάλα σε δέκα λεπτά. Προσπαθώ να πνίξω τη χαρά μου διότι μπορεί στην πορεία τα πράγματα να μην είναι τόσο αισιόδοξα.

Θα ήθελα να σου θέσω τα εξής ερωτήματα:

α) Το γάλα που βγάζω μπορώ να το δώσω στο παιδί λαμβάνοντας υπόψη σου ότι το δεύτερο και τελευταίο χάπι Norprolac το πήρα το βράδυ του Σαββάτου (στο φυλλάδιο του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της αγωγής δεν συνιστάται η γαλουχία διότι δεν είναι γνωστό αν η κιναγολίδη περνά στο μητρικό γάλα). Πότε θα αποτοξινωθώ;

β) Σε περίπτωση παραγωγής κρατώ τους ίδιους χρόνους που προτείνεις;

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου

Με την πρώτη χρήση του νοσοκομειακού θήλαστρου που μου σύνεστησες έβγαλα 130ml γάλα σε δέκα λεπτά. Προσπαθώ να πνίξω τη χαρά μου διότι μπορεί στην πορεία τα πράγματα να μην είναι τόσο αισιόδοξα.

:shock::D

Εντυπωσιακό για αρχή!

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεκινάς από το μηδέν. Για να καταφέρεις να αντλήσεις αυτή την ποσότητα στη διάρκεια ενός ολόκληρου 24ωρου, μπορεί να περνούσαν δύο εβδομάδες. Το ότι ξεκινάς έτσι σημαίνει ότι θα σου χρειαστεί λιγότερος χρόνος.

Θα ήθελα να σου θέσω τα εξής ερωτήματα:

α) Το γάλα που βγάζω μπορώ να το δώσω στο παιδί λαμβάνοντας υπόψη σου ότι το δεύτερο και τελευταίο χάπι Norprolac το πήρα το βράδυ του Σαββάτου (στο φυλλάδιο του αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της αγωγής δεν συνιστάται η γαλουχία διότι δεν είναι γνωστό αν η κιναγολίδη περνά στο μητρικό γάλα). Πότε θα αποτοξινωθώ;

Έχει χρόνο ημίσειας ζωής 17 ώρες

άρα σε 51 ώρες μειώνεται στο 1/8 και σε 68 ώρες στο 1/16.

Το 1/8 είναι ήδη πολύ μικρή ποσότητα, για λόγους ασφαλείας ας το αφήσουμε εμείς λίγο περισσότερο, στο 1/16. άρα μέχρι αύριο το βράδυ.

Αυτό το γάλα μην το πετάς, μάζεψέ το να το χαρίσεις στο γυναικολόγο και στην παιδίατρο. :twisted:

:wink: β) Σε περίπτωση παραγωγής κρατώ τους ίδιους χρόνους που προτείνεις;

Αν εννοείς τον προγραμματισμό ανά 2ωρο για να σου βγαίνουν 8-12 αντλήσεις το 24ωρο, ναι. Αυτό το πρόγραμμα κρατούν και οι μητέρες που αντλούν για τα μωρά τους που νοσηλεύονται.

Όταν αρχίσεις να βάζεις το μωρό στο στήθος, θα μειώσεις σιγά σιγά τις αντλήσεις. Θα το δούμε αυτό πώς θα γίνει!

Διαφημίσεις

θα ήθελα να ρωτήσω, τελικά εάν κάποια θελήσει να σταματήσει το θηλασμό το χαπί δεν συνίσταται; Σήμερα συνάντησα μια γνωστή μου με την οποία ήμασταν μαζί στα μαθήματα ανώδυνου (το μωρό της είναι γύρω 13 μηνών και απ' όσο ξέρω δεν του έδωσε ποτέ συμπλήρωμα). Μου συζήτησε λοιπόν το ενδεχόμενο του αποθηλασμού με χάπι όμως πραγματικά δεν ήξερα τι να της πω. Η ίδια δεν έχει ιντερνετ οπότε υποσχέθηκα να τη διαφωτίσω όσο μπορώ...

.png

θα ήθελα να ρωτήσω, τελικά εάν κάποια θελήσει να σταματήσει το θηλασμό το χαπί δεν συνίσταται; Σήμερα συνάντησα μια γνωστή μου με την οποία ήμασταν μαζί στα μαθήματα ανώδυνου (το μωρό της είναι γύρω 13 μηνών και απ' όσο ξέρω δεν του έδωσε ποτέ συμπλήρωμα). Μου συζήτησε λοιπόν το ενδεχόμενο του αποθηλασμού με χάπι όμως πραγματικά δεν ήξερα τι να της πω. Η ίδια δεν έχει ιντερνετ οπότε υποσχέθηκα να τη διαφωτίσω όσο μπορώ...

Είναι πολύ κρίμα να υποστεί τις παρενέργειες του χαπιού.

Δεν έχει λόγο ακόμη και αν υπάρχει πίεση χρόνου.

Και αφού έφτασε ως εδώ, τύπωσέ της απλά αυτό:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Για να δει ότι ο θηλασμός είναι πολύτιμος και σε αυτή την ηλικία! :)

Κι εγω διέκοψα με φυσικό τρόπο και σταδιακά το θηλασμό κατόπιν συμβουλης του γιατρού και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ούτε πρήξιμο ούτε πόνο. Είχα ήδη θηλάσει περίπου 6 μήνες.

Καλησπέρα κορίστια,

Θηλάζω και θα συνεχίζω να θηλάζω για όσο επιθυμεί ο γατούλης μου πλέον.

Γνωστές μου, μου ανέφεραν ότι πήραν χάπι για να κοπεί το γάλα, έτσι τους σύστησε ο γυναικολόγος τους, γιατί αλλιώς λέει δεν κόβετε, η μία στους 10 μήνες και η άλλη στους 8 και σκέφτομαι, γιατί χρειάστηκε να πάρουν χάπι. Αν ήθελαν να σταματήσουν να θηλάζουν δεν θα μπορούσαν να το κάνουν σιγά σιγά, να μπορέσει να προσπαρμοστεί και το μωρούλι;

Αγλαία τα φώτα σου, γι' αυτό, νομίζω ότι μάλλον πέσανε θύματα άγνοιας.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Αγλαία τα φώτα σου, γι' αυτό, νομίζω ότι μάλλον πέσανε θύματα άγνοιας.

Γιατί τα φώτα μου καλέ; :shock:

Τόσα εκκατομύρια χρόνια πώς αποθηλαζουν τα θηλαστικά όλου του πλανήτη;

Και μιλάμε για πάνω από 60 εκ. χρόνια! :shock:

Αυτά δεν χρειάζονται γνώσεις! Έλεος! Με χάπια απογαλακτίζουν οι φάλαινες και τα δελφίνια, οι φώκιες, οι ελέφαντες, τα λιοντάρια, τα ποντίκια, οι αρκούδες, τα σκιουράκια, οι λαγοί;

Οι γυναικολόγοι που τα λένε αυτά, τα διηγούνται μετά στις παρέες και γελάνε! Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί που λένε τόσα ψέμματα!

Το κράτος είναι παρόν!

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Θα της το δώσω σίγουρα αυτό που μου έστειλες Αγλαΐα, να 'σαι καλά! Γενικά διστάζω να παίρνω σταθερή θέση και να επιμένω σε τέτοια θέματα. Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή μια καλή μου φίλη, μου επετέθη σχεδόν όταν της ανακοίνωσα την απόφασή μου να συνεχίσω το θηλασμό για όσο θα έχω γάλα, ακόμη κι αν ξεπεράσω τα δύο και τρία, ακόμη και τα εκατό χρόνια. Βέβαια την "έκοψα" αμέσως λεγοντάς της να κάνει εκείνη ό,τι θέλει με το δικό της παιδί αλλά για το δικό μου αποφασίζω εγώ. Όπως και να χει ο καθένας βιώνει τα πράγματα από τη δική του σκοπιά και δίνει του δικούς του αγώνες. Μακάρι μόνο να μην υπήρχε αυτή η παραπληροφόρηση...

.png

Θα της το δώσω σίγουρα αυτό που μου έστειλες Αγλαΐα,

Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα!

Μη κοιτάς που τα λέμε εδώ μεταξύ μας και δεν παρεξηγούμαστε! Η κοπέλα μπορεί να παρεξηγηθεί....

Γενικά διστάζω να παίρνω σταθερή θέση και να επιμένω σε τέτοια θέματα.

Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή μια καλή μου φίλη, μου επετέθη σχεδόν όταν της ανακοίνωσα την απόφασή μου να συνεχίσω το θηλασμό για όσο θα έχω γάλα, ακόμη κι αν ξεπεράσω τα δύο και τρία, ακόμη και τα εκατό χρόνια. Βέβαια την "έκοψα" αμέσως λεγοντάς της να κάνει εκείνη ό,τι θέλει με το δικό της παιδί αλλά για το δικό μου αποφασίζω εγώ.

Στις επιθέσεις να απαντάς με γέλιο και να λες: είναι κρίμα να έχεις τέτοια άγνοια, δεν πειράζει...

Μακάρι μόνο να μην υπήρχε αυτή η παραπληροφόρηση...

Στο ρυθμό της παραπληροφόρησης θα χορεύεις κι εσύ αλλά με τόνους προβληματισμού!

-Πόσο θα θηλάσεις;

-Νομίζω κανένα μισάωρο μετά ησυχάζει! :wink::lol:

-Δεν εννοώ αυτό, πόσο διάστημα συνολικά, μέχρι ποια ηλικία;

-Δεν το έχω σκεφτεί, είναι μωρό ακόμη! Θα δούμε!

-Είναι καλό μέχρι Χ (ένα διάστημα)

-Ναι ε; ενδιαφέρον. Και μετά τί δίνουμε;

-Αγελαδινό φυσικά

-Και είναι το αγελαδινό καλύτερο από το δικό μου για το παιδί μου;

-Όλοι λένε ότι...

-Είσαι σίγουρη ότι το λένε όλοι; Το έχει ψάξει τόσο καλά;

-Ναι βέβαια!

-Νομίζω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Unicef, η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής, λένε πολύ διαφορετικά πράγματα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αλλά μου είχαν κάνει εντύπωση! Μήπως θυμάσαι τι συνιστούν;

-Δεν ξέρω...

-Α, δηλαδή δεν ξέρει τι λένε όλοι, μόνο μερικοί και αυτοί σαν περίεργοι να μου ακούγονται...

Δεν έχεις δώσει καμία πληροφορία, την έχεις παγιδεύσει στην ανοησία της και κυρίως την έχεις προβληματίσει για το αν θα θίξει ξανά τέτοιο θέμα μαζί σου! :wink: Μάλλον δεν θα τολμήσει!

Μα λέω και εγώ, τι στον άνεμο.

Δεν θα μπορούσανε σιγά σιγά, απλά μάλλον βιαζόντουσαν να το κόψουμε και η μόνη λύση που πρότεινε ο γιατρός ήταν το χάπι.

Δυστυχώς πραγματικά υπάρχει άγνοια. Και εγώ πολλά πράγματα δεν τα γνώριζα, ακόμα και όταν ξεκίνησα να θηλάζω, αλλά είχα απορίες για πολλά έψαξα και έμαθα. Ο άντρας μου είναι περήφανος γι' αυτό που κάνω, γιατί δεν τα παράτησα με την πρώτη δυσκολία, όπως και πολλά κορίτσια εδώ.

Προσωπικά Αγλαία ευχαριστώ πολύ. Γιατί ξεκίνησα για 40 μέρες, ένα μήνα, δύο, μετά έξι και τώρα ευτυχώς προχωράμε ακόμα.

dBPlp3.png MDOFp3.png

... Αν το στήθος δεν έχει πρηστεί το 1ο 24ωρο, δεν θα πρηστεί κανένα επόμενο..

απλα για τα πρακτικα δεν ισχυσε σε μενα κατι τετοιο.. ειχα φτασει σε σημειο να χρειαζεται να αντλησω γαλα ανα 3 μερες ποσοτητας 180ml (στο περιπου) επειδη πρηζοταν υπερβολικα και πονουσα.. σταδιακα κοπηκε και αυτο. επειδη επαιρνα χαπια λογω αυξημενης προλακτινης προ εγκυμοσυνης δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να τα ξαναπαρω για να κοψω τον θηλασμο κι ετσι προτιμησα την φυσικη μεθοδο.. :wink:

Αγλαΐα μου και φίλες του forum καλημέρα,

Καταρχήν να αποσαφηνίσω το εξής: ο γιατρός μου έδωσε το χάπι όχι για να διακοπεί το γάλα: για αυτό ήταν κάθετος, ότι δηλαδή το γάλα σταμάτησε μόνο του.

Το χάπι μου το έδωσε για να μην δημιουργηθεί μαστίτιδα με το τυχόν υπόλοιπο γάλατος που θα παράγει ο οργανισμός. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει…

Για μένα το λάθος του γιατρού, όπως και του ευρύτερου περιβάλλοντος (θα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλα κορίτσια) είναι η επιπολαιότητά τους με το να μου λένε «πάρ’ το απόφαση, το γάλα σου τελείωσε, ότι έδωσες έδωσες, το ότι επιμένεις καταντάει εμμονή!!!» Και έτσι ή «παρατάμε τα όπλα» ή ότι σκεφτόμαστε, νιώθουμε ή προσπαθούμε, το κρατάμε κρυφό…

Στα δικά μου τώρα, Αγλαΐα μου, θα ήθελα για άλλη μια φορά την πολύτιμη συμβουλή σου:

Μετά την προχθεσινή παραγωγή γάλατος (τα 130 ml), ξαφνικά το στήθος μου μίκρυνε (στα επίπεδα προ εγκυμοσύνης) και μαλάκωσε (μήπως τελικά άδειασε από ότι υπόλοιπο είχε).

Ακολούθησα πιστά και με ζήλο το πρόγραμμα που προτείνεις (μέχρι και τώρα) αλλά τη χθεσινή μέρα η παραγωγή ήταν κάτι περισσότερο από μερικές σταγόνες σε κάθε θηλασμό. Αυτό δεν με απογοήτευσε, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μου έχεις πει.

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι μου ήρθε χθες το βράδυ η περίοδος (έμμηνος ρύση), κανονικότατα…

Αυτό σημαίνει το τέλος το θηλασμού ή να συνεχίσω ανεπηρέαστη την κούρα επαναγαλακτισμού;

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Δεν θα μπορούσανε σιγά σιγά, απλά μάλλον βιαζόντουσαν να το κόψουμε και η μόνη λύση που πρότεινε ο γιατρός ήταν το χάπι.

Μπορεί και να μη βιαντόζουσαν, μπορεί να το είχαν ήδη κόψει και να μη χρειάζονταν καν χάπι. Οι μισοί γιατροί το προτείνουν ακόμη και σε μητέρες που έχουν ήδη σταματήσει να θηλάζουν...

ξεκίνησα για 40 μέρες, ένα μήνα, δύο, μετά έξι και τώρα ευτυχώς προχωράμε ακόμα.
:wink:

απλα για τα πρακτικα δεν ισχυσε σε μενα κατι τετοιο.. ειχα φτασει σε σημειο να χρειαζεται να αντλησω γαλα ανα 3 μερες ποσοτητας 180ml (στο περιπου) επειδη πρηζοταν υπερβολικα και πονουσα.. σταδιακα κοπηκε και αυτο. επειδη επαιρνα χαπια λογω αυξημενης προλακτινης προ εγκυμοσυνης δεν ηθελα σε καμια περιπτωση να τα ξαναπαρω για να κοψω τον θηλασμο κι ετσι προτιμησα την φυσικη μεθοδο.. :wink:

έχεις δίκιο, το γενίκευσα πολύ και δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού και από το πόσο γρήγορα έγινε η διαδικασία του απογαλακτισμού.

Στην ομαλή διακοπή μένει ένας θηλασμός την ημέρα για κάποιον καιρό και αυτό το διάστημα σταδιακά μειώνεται ο χρόνος θηλασμού, όταν πια γίνει 1-2 λεπτά μόνο, τότε συνήθως αν δεν πρηστεί το στήθος το 1ο 24ωρο δεν θα πρηστεί και τα επόμενα. Αν δεν μειωθούν σταδιακά και οι χρόνοι συμβαίνει αυτό που περιγράφεις, δηλαδή μαζεύεται κάποια ποσότητα στο στήθος.

Μάλλον ο αποθηλασμός σου ήταν κάπως απότομος γι αυτό συνέβη αυτό που περιγράφεις.

ο γιατρός μου έδωσε το χάπι όχι για να διακοπεί το γάλα: για αυτό ήταν κάθετος, ότι δηλαδή το γάλα σταμάτησε μόνο του.

Το χάπι μου το έδωσε για να μην δημιουργηθεί μαστίτιδα με το τυχόν υπόλοιπο γάλατος που θα παράγει ο οργανισμός. Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει…

Αφού το γάλα σταμάτησε μόνο του από πού θα δημιουργούνταν το υπόλοιπο του γάλακτος;

Εκτός και αν δεν σταμάτησε οπότε με αυτό το υπόλοιπο μπορούσες να συνεχίσεις να θηλάζεις!

Διάβασε το χαρτάκι του φαρμάκου, δεν λέει πουθενά ότι χορηγείται για αυτό που σου το πρότεινε ο γιατρός σου.

Δεν χορηγούμε φάρμακα για ένα πιθανό ενδεχόμενο. Αν πάθαινες μαστίτιδα θα έπαιρνες αντιβίωση που έχει λιγότερες παρενέργειες από το εν λόγω φάρμακο. Αν δεν πάθαινες δεν θα έπαιρνες τίποτα!

Για μένα το λάθος του γιατρού, όπως και του ευρύτερου περιβάλλοντος (θα το έχουν αντιμετωπίσει και άλλα κορίτσια) είναι η επιπολαιότητά τους με το να μου λένε «πάρ’ το απόφαση, το γάλα σου τελείωσε, ότι έδωσες έδωσες, το ότι επιμένεις καταντάει εμμονή!!!»

Δεν είναι λάθος ή επιπολαιότητα! Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αυτά γίνονται από λάθος ή από επιπολαιότητα. Είναι συνειδητές επιλογές να σε αποτρέψουν να συνεχίσεις. Είναι συνειδητές επιλογές για να εξαφανίσουν το θηλασμό όσο πιο σύντομα από όσες περισσότερες γυναίκες. Δεν θέλουν να θηλάζουμε γιατί ο θηλασμός δεν είναι στις επιλογές της δικής του ζωής και θέλουν συνειδητά να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε όλους. Είναι θέμα εξουσίας! Έχουν εξουσία και την εκμεταλλεύονται για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Έχουν εξουσία και την εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν χρήματα και δωράκια είτε από τις φαρμακευτικες είτε από τις εταιρείες με τα γάλατα.

Δεν είναι καθόλου αφελείς, επιπόλαιοι και καλοπροαίρετοι...

Μετά την προχθεσινή παραγωγή γάλατος (τα 130 ml), ξαφνικά το στήθος μου μίκρυνε (στα επίπεδα προ εγκυμοσύνης) και μαλάκωσε (μήπως τελικά άδειασε από ότι υπόλοιπο είχε).

Ακολούθησα πιστά και με ζήλο το πρόγραμμα που προτείνεις (μέχρι και τώρα) αλλά τη χθεσινή μέρα η παραγωγή ήταν κάτι περισσότερο από μερικές σταγόνες σε κάθε θηλασμό. Αυτό δεν με απογοήτευσε, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα μου έχεις πει.

Αυτό όμως που με προβλημάτισε είναι ότι μου ήρθε χθες το βράδυ η περίοδος (έμμηνος ρύση), κανονικότατα…

Αυτό σημαίνει το τέλος το θηλασμού ή να συνεχίσω ανεπηρέαστη την κούρα επαναγαλακτισμού;

Προφανώς υπήρχε συσσωρευμένο γάλα! Αυτό είναι θετικό έτσι κι αλλιώς.

Η μείωση σχετίζεται με την έλευση της περιόδου όμως είναι αντιστρεπτή διαδικασία.

Μπορεί η περίοδος να διακοπεί και πάλι με τις αντλήσεις που κάνεις.

Συνέχισε ακάθεκτη! :wink:

Δεν είναι λάθος ή επιπολαιότητα! Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι αυτά γίνονται από λάθος ή από επιπολαιότητα. Είναι συνειδητές επιλογές να σε αποτρέψουν να συνεχίσεις. Είναι συνειδητές επιλογές για να εξαφανίσουν το θηλασμό όσο πιο σύντομα από όσες περισσότερες γυναίκες. Δεν θέλουν να θηλάζουμε γιατί ο θηλασμός δεν είναι στις επιλογές της δικής του ζωής και θέλουν συνειδητά να επιβάλλουν τις απόψεις τους σε όλους. Είναι θέμα εξουσίας! Έχουν εξουσία και την εκμεταλλεύονται για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Έχουν εξουσία και την εκμεταλλεύονται για να κερδίσουν χρήματα και δωράκια είτε από τις φαρμακευτικες είτε από τις εταιρείες με τα γάλατα.

Δεν είναι καθόλου αφελείς, επιπόλαιοι και καλοπροαίρετοι...

Αγλαϊα μου,

Συμφωνώ μαζί σου! Είναι το ίδιο σύστημα που σπρώχνει τις αγχωμένες εργαζόμενες στη λύση της εξωσωματικής, αν δεν μείνουν έγκυες με τις πρώτες προσπάθειες... Ή συχνότερα, το σύστημα που σπρώχνει τις εγκυμονούσες στη λύση της καισαρικής... Πόσα παιδιά γεννώνται τελικά με φυσιολογικό τοκετό σε μέρες γιορτών, αργιών και μεγάλων παιχνιδιών ποδοσφαίρου;

Το πιο τραγικό είναι ότι με την προπαγάνδα των γιατρών και του ευρύτερου κλάδου, πρέπει να απολογείσαι για τις επιλογές σου σε συγγενείς που με την πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει, φοβούνται το αποτέλεσμα του φυσιολογικού τοκετού... Ή σε ρωτάνε ημερομηνία τοκετού για να προγραμματίσουν τις δουλειές τους ξεχνώντας τη λαχτάρα του απρόσμενου.

Η μείωση σχετίζεται με την έλευση της περιόδου όμως είναι αντιστρεπτή διαδικασία.

Μπορεί η περίοδος να διακοπεί και πάλι με τις αντλήσεις που κάνεις.

Η περίοδός μου συνεχίζεται κανονικά. Η παραγωγή γάλακτος αυξάνεται σιγά σιγά (περίπου 10ml ανά στήθος ανά άντληση). Είμαι αισιόδοξη!

Ερώτηση: Κατά την άντληση με το θήλαστρο, μπορώ να πιέζω περιφερειακά το στήθος για να φεύγει το γάλα, ή να το αφήνω - όσο βγει -από τις θηλές με το θήλαστρο;

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου!

Το πιο τραγικό είναι ότι με την προπαγάνδα των γιατρών και του ευρύτερου κλάδου, πρέπει να απολογείσαι για τις επιλογές σου σε συγγενείς που με την πλύση εγκεφάλου που τους έχει γίνει, φοβούνται το αποτέλεσμα του φυσιολογικού τοκετού...

:?

Ή σε ρωτάνε ημερομηνία τοκετού για να προγραμματίσουν τις δουλειές τους ξεχνώντας τη λαχτάρα του απρόσμενου.

:roll:

Η περίοδός μου συνεχίζεται κανονικά.

Εννοώ ότι μπορεί να διακοπεί στον επόμενο ή μεθεπόμενο κύκλο. Αυτή θα συνεχίσει κανονικά.

Η παραγωγή γάλακτος αυξάνεται σιγά σιγά (περίπου 10ml ανά στήθος ανά άντληση). Είμαι αισιόδοξη!

:)

Για να μην ανησυχήσεις κάποια στιγμή θα παρατηρήσεις μείωση και πάλι αύξηση και ξανά τα ίδια. Οι διακυμάνσεις είναι αναμενόμενες όσο καιρό και να αντλείς.

Ερώτηση: Κατά την άντληση με το θήλαστρο, μπορώ να πιέζω περιφερειακά το στήθος για να φεύγει το γάλα, ή να το αφήνω - όσο βγει -από τις θηλές με το θήλαστρο;

Φυσικά και μπορείς να κάνεις μασάζ, κάθε επιπλέον σταγόνα που αντλείς είναι πρόκληση για να παραχθεί περισσότερο γάλα. :wink:

:)

• 4 months later...

Καλησπέρα σας λέγομαι Αθηνά και είμαι μητέρα μίας 5μηνης κορούλας. Καταρχήν συγχαρητήρια για τον συγκεκριμένο forum. Είμαι αρκετά μπερδεμένη και θα ήθελα όποιος μπορεί να βοηθήσει...

Ξεκίνησα από τον πρώτο μήνα θηλασμό αλλά επειδή η μικρή μου κοιμόταν τα πρώτα 5 λεπτά δεν έπαιρνε την κατάλληλη ποσότητα γάλατος, και ταυτόχρονα επειδή η ποσότητα που είχα ήταν αρκετή ξεκίνησα και το έβγαζα με επαγγελματικό θήλαστρο...

Μετά από 1 μήνα η μικρή μπήκε σε απίστευτο πρόγραμμα (γεύμα κάθε 4 ώρες και σερί από 9 έως 7 το πρωί!) δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία του άμεσου θηλασμού με αποτελέσμα να βγάζω το γάλα με θήλαστρο και να της το δίνω με μπιμπερό...

Η ποσότητα του γάλατος ημερισίως είναι περίπου 1.2 ml (αρκετό φαντάζομαι) αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ για τον εξής λόγο

α. Εχω πάθει 5 φορές μαστίτιδα!!! Εαν περάσουν 4 ώρες χωρίς να το βγάλω υπάρχει μεγάλη περίπτωση για μαστίτιδα... Με αποτέλεσμα να μήν κοιμαμαι καθόλου βγάζοντας το καθε 3,5 ώρες περίπου...

Πριν μερικές μέρες αποφάσισα ότι πρέπει να το κόψω γιατί η μαστίτιδες (5) με έχουν ταλαιπωρήσει αφάνταστα...

Απευθύνθηκα στον γιατρό μου και μου είπε να πάρω το φάρμακο Νοrplolac για 15 ημέρες... Γενικά είμαι άνθρωπος που φοβάται πάρα πολύ τα φάρμακα και τα αποφεύγει...

Θα ήθελα να ρωτήσω...

α. Ποιές οι παρενέργειες του συγκεκριμένου φαρμάκου και

β. Ποιός είναι ο φυσικός τρόπος απογαλακτισμού σε μία περίπτωση σαν την δική μου

ΥΓ Τις τελευταίες εβδομάδες κάθε βράδυ δένω τα στήθη μου με χοντρό επίδεσμο αλλά η ποσότητα εξακολουθεί πάνω κάτω να είναι η ίδια...

Η κατάψηξη του ψυγείου μου είναι γεμάτη γάλα...

Ευχαριστώ πολύ

Έχετε υπερπαραγωγή και γι αυτό το πρόβλημα με τις μαστίτιδες.

Πριν αποφασίσετε τη διακοπή θα ήθελα να σας ρωτήσω αν σας ενδιαφέρει η ρύθμιση της παραγωγής (είναι εφικτή με διάφορους τρόπους).

Επίσης θα ήθελα να ξέρω πώς αντιμετωπίζετε τις μαστίτιδες (για να αποκλείσετε την εκδοχή της υποτροπής λόγω λαθος αντιβίωσης).

Quinagolide hydrochloride

http://www.netdoctor.co.uk/medicines/100001880.html

Δεν χορηγείται για διακοπή γαλουχίας αλλά για υπερπρολακτιναιμία σύμφωνα με αυτό το site (ιατρικό είναι)

Στα ελληνικά ισχύουν άλλα (οι πληροφορίες στο τέλος της σελίδας):

http://www-old.eof.gr/Syntagologio/Chapter6.htm

οι παρενέργειες είναι ίδιες με τις βρωμοκρυπτίνης:

Aντενδείξεις: Δυσανεξία στο φάρμακο, γαλουχία.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Nαυτία, έμετοι, δυσκοιλιότητα, γαστρορραγία, κεφαλαλγία, ζάλη, ορθοστατική υπόταση, λιποθυμία, υπνηλία, ξηροστομία, μυικές συσπάσεις, εργοτισμός, διέγερση, σύγχυση, παραισθήσεις, δυσκινησία.

Aλληλεπιδράσεις: H λήψη οινοπνεύματος μειώνει την ανοχή στο φάρμακο.

Προσοχή στη χορήγηση: Yπέρταση, γαστροδωδεκαδακτυλικό έλκος, σύνδρομο Raynaud.

Σε κύηση χορηγείται μόνο σε περίπτωση εξωεφιππιακής επέκτασης προλακτινώματος. Σε μακροχρόνια λήψη συνιστάται γυναικολογική εξέταση κάθε 12 μήνες σε γυναίκες με έμμηνο ρύση και κάθε 6 μήνες σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Λόγω των υποτασικών εκδηλώσεων που μπορεί να παρουσιασθούν (ιδιαίτερα κατά τις πρώτες ημέρες της αγωγής) με αποτέλεσμα τη μειωμένη εγρήγορση, οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν οδηγούν ή χειρίζονται μηχανήματα. Iδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ασθενείς με ιστορικό ψυχωσικών διαταραχών (έχουν αναφερθεί περιπτώσεις οξείας ψύχωσης -ακόμη και σε ασθενείς χωρίς ιστορικό ψυχικής νόσου- αναστρέψιμης με τη διακοπή του σκευάσματος). H βρωμοκρυπτίνη όπως και όλα τα παράγωγα της ερυσιβώδους όλυρας, θα πρέπει να χορηγούνται με ιδιαίτερη προσοχή σε ασθενείς με στεφανιαία νόσο καθώς και άλλους προδιαθεσικούς παράγοντες, διότι υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σπασμός στα στεφανιαία αγγεία.

Δοσολογία: Έναρξη θεραπείας με 1.25 mg την ημέρα και προοδευτική αύξηση αναλόγως με το αποτέλεσμα. Σε στείρωση από υπερπρολακτιναιμία 10 mg την ημέρα. H χορήγηση διακόπτεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης

Καταρχήν ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου...

Είμαι αρκετά μπερδεμένη και προτιμώ την πιο ήπια μορφή απογαλακτισμού... αποφεύγοντας την περιπτώση ενδεχόμενης μαστίτιδας.

Οσον αφορά τις μαστίτιδες η πρώτη μου δημιουργήθηκε στις 50 μέρες και πήρα αντιβίωση σύμφωνα με την αγωγή του γιατρού (auhmentin 625 για έξι ημέρες) κάνωντας παράλληλα ζεστές κομπρέσες και μασάζ στο στήθος πριν βγάλω το γάλα. Η δεύτερη ένα μήνα μετά στο ίδιο στήθος στο ίδιο σημείο (την πρόλαβα πρίν κάνει υψηλό πυρετό με κομπρέσες και άντληση του γάλατος κάθε τρεις ώρες). Οι 2 τελευταίες 2 σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες (με ένα μήνα διαφορά) στο αριστερό στήθος και αντιμετωπίστηκαν με amoxil 500 και αντιφλεγμονώδη Brasan για έξι ημέρες. Η τελευταία αποφεύχθηκε πριν 5 ημέρες κατά τον ίδιο τρόπο με την δεύτερη (μασαζ κομπρέσσες).

Θα ήθελα να μου πεις αν το χάπι που μου έδωσε ο γιατρός μου είναι κατάλληλο για να διακόψω ή να μειώσω την ποσότητα του γάλακτος.

Και ποιοί κατά την γνώμη σου είναι οι τρόποι για να μειώσω το γάλα ή να το διακόψω χωρίς να έχω τον κίνδυνο νέα φλεγμονής.

Η άντληση του γάλακτος με το θήλαστρο υπάρχει περίπτωση να εισαγάγει κάποιο μικρόβιο στο στήθος?

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω την συμβουλή και την γνώμη σου...

Aglaia Αυτα τα χαπια διαβαζω εδω και καιρο οτι εχουν σοβαρες παρενεργειες,εγω τα επαιρνα 2 χρονια λογω ανεβασμενης προλακτινης,ειχα 95 με οριο 1-29.Τον πρωτο χρονο επαιρνα dipergon και το αλλαξα γιατι ειχε κολλησει στο 30 η τιμη και δεν κατεβαινε και τον επομενο χρονο επαιρνα τα dostinex.

Προσπαθουσα να μεινω εγκυος και απ'οτι μου λεγανε και οι τρεις γυναικολογοι που αλλαξα επρεπε να ριξω την τιμη της προλακτινης.

Ποσο κακο εχω κανει στον οργανισμο μου????

Οταν καποια στιγμη απογαλακτισω και θελησω να ξαναμεινω εγκυος και εχω παλι το ιδιο προβλημα τι θα κανω??

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος να πεσει η τιμης της προλακτινης??

(Ειχα κανει αξονικη τομογραφια εγκεφαλου και δεν εχω προλακτινωμα στην υποφυση,γιατι ομως ανεβαζα τοσο πολυ???Γαλα παντως δεν ειχα,θα το'χα προσεξει).

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Αθηνα καλησπερα!

Θελω να σου πω οτι κι εγω αντλουσα αποκλειστικα ολα τα γευματα του μωρου,για 14,5 μηνες περιπου με το symphony της medela.

Κι εγω εβγαζα περιπου τοσο γαλα ισως και παραπανω καποιες φορες.Δεν επαθα ποτέ μαστιτιδα.Ρυθμιζα παντα την παραγωγη,βλεποντας τις αναγκες του μωρου μου.Εβγαζα βεβαια παντα και λιγο παραπανω για να ειμαι σιγουρη.Εχω κι εγω ακομη και τωρα γεματη την καταψυξη και τον καταψυκτη με γαλατα!Σταματησα γιατι η μικρη αποφασισε να σταματησει να πινει γαλα!

Για να μειωσεις το γαλα,μπορεις να βγαζεις λιγο λιγοτερο καθε φορα,σε καθε αντληση.Τωρα δηλαδη κανεις 6 αντλησεις;Και βγαζεις 1,2 λιτρα;Και το μωρο πόσο πινει;

Εγω δεν πηρα χαπι,μειωσα σταδιακα τις αντλησεις και σταματησε να πρηζεται το στηθος μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...