Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Ειχα ρωτήσει πιο πάνω αν πρεπει να ξυπναω το μωρό να φαει και μου είχατε απαντήσει να το ξυπναω ανα 3ωρο την μερα και ανα 4ωρο την νυχτα μετρωντας από την ωρα που ξεκιναει το γευμα. Εχω όμως και μια αλλη απορία. Το μωρό τρωει κανονικά με πολύ όρεξη και καταπίνει πολύ πχ στις 12:30 για 40-45 λεπτα, δηλαδή μέχρι τις 13:15. Μετά όμως ξανακλαίει και το ξαναβάζω στο στήηθος για 10-15' (μετά το αφήνει μόνος του ή δεν καταπινει πια) μετά από 20' αφού έχει τελειώσει δηλαδή στις 13:35.

Τωρα το δευτερο θεωρείται και αυτόν γευμα παρόλο που δεν έφαγε πολύ?

Ποτε θα πρεπει να ξαναφαέι 3 ωρες μετά την έναρξη του 1ου γευματος δηλάδή στις 15:30 ή 3 ωρες μετα το δευτερο δηλαδη 16:35?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

don't worry be happy :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λογικα γευματα οφιλω να ομολογησω κανει η μικρη μου..πειναει περιπου καθε 3 ωρες και σε καμια περιπτωση δν θηλαζουμε με προγραμμα καθε φορα που ζηταει της δινω!το τελευταιοευ μα μας γα βραδυνο ειναι 12 η ωρα και μετα ξυπναμε 6-7 η ωρα το πρωι...ακολουθω το οτι δν πρεπει να ξυπναμε το βραδυ αν δν ξυπνησει!τ κανω λαθος?

Κοίταξε... Δεν είναι πολύ συνηθισμένο ένα μωρό που θηλάζει να κάνει τόσο λίγα γεύματα. Επίσης ειδικά τα μωρά που θηλάζουν θα πρέπει να ταΐζονται με τα πρώτα δείγματα πείνας - το κλάμα είναι το ύστατο σημάδι πείνας.

Σαφώς στην ηλικία αυτή δεν ξυπνάμε ένα μωρό που κοιμάται το βράδυ, αν είναι υγιές.

Το μωρό σου τον τελευταίο μήνα, πήρε πολύ λίγο βάρος. Αυτό θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι φυσιολογικό. Θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί τυχόν λοίμωξη συμπεριλαμβανομένης ουρολοίμωξης.

Είμαι επιφυλακτική στο να σου πω ότι είναι όλα οκ, δηλαδή ότι πρόκειται για το λεγόμενο "πλατώ" του 4ου μήνα για 2 λόγους:

1. ότι το μωρό δείχνει ανήσυχο

2. κάνει πολύ λίγα γεύματα και

3. κάνει κακά σε αραιά διαστήματα

Παρότι όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν επίσης να είναι φυσιολογικά ή/και να οφείλονται σε άλλους λόγους πέραν της "πείνας" νομίζω ότι θα πρέπει να αξιολογήσει περαιτέρω κάποιος το μωρό σου για να κρίνει τι από όλα συμβαίνει.

Ειχα ρωτήσει πιο πάνω αν πρεπει να ξυπναω το μωρό να φαει και μου είχατε απαντήσει να το ξυπναω ανα 3ωρο την μερα και ανα 4ωρο την νυχτα μετρωντας από την ωρα που ξεκιναει το γευμα. Εχω όμως και μια αλλη απορία. Το μωρό τρωει κανονικά με πολύ όρεξη και καταπίνει πολύ πχ στις 12:30 για 40-45 λεπτα, δηλαδή μέχρι τις 13:15. Μετά όμως ξανακλαίει και το ξαναβάζω στο στήηθος για 10-15' (μετά το αφήνει μόνος του ή δεν καταπινει πια) μετά από 20' αφού έχει τελειώσει δηλαδή στις 13:35.

Τωρα το δευτερο θεωρείται και αυτόν γευμα παρόλο που δεν έφαγε πολύ?

Ποτε θα πρεπει να ξαναφαέι 3 ωρες μετά την έναρξη του 1ου γευματος δηλάδή στις 15:30 ή 3 ωρες μετα το δευτερο δηλαδη 16:35?

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Κάθε θηλασμός που το μωρό καταπίνει και αφήνει μόνο του το στήθος, μετράει ως "γεύμα". Άρα στο παράδειγμα που δίνεις, μετράς 3 ώρες από την έναρξη του 2ου θηλασμού.

Γεια σας θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας..εχω μια κορουλα 4 μηνων ενω εδω και 4 μηνες θηλαζαμε αποκλειστικα απο την πρωτη κιολας στιγμη χωρις κανενα απολυτως προβλημα εδω και μια βδομαδα η μικρη δν θελει με κανενα τροπο να μπει στο στηθος να θηλασει....αυτο αρχισε καπως ετσι:ενω πηγαινε κανονικα να θηλασει...πιπιλιζε πιπιλιζε να βγει γαλα αλλα γαλα πουθενα..μεχρι που νευριαζε και δν ηθελε καθολου μετα να μπει..μεχρι που τωρα δν μπαινει καν στο κοπο να το πιπιλισει μολις ξεκινω να την ξαπλωσω να την βαλω στο στηθος αρχιζει τη γκρινια..δοκιμασα πολλουσ τροπους αλλα ο μονος τροπος για να σηυνεργαστει ειναι να την θηλασω στον υπνο...καλο αυτο αλλα τι γινεται απο κει και περα με την παραγωγη μου..θελω πολυ ακομα να θηλασω..δν ειναι ακομα και καιρος να σταματησουμε...στην αρχη νομιζα οτι μου κοπηκε το γαλα..αλλα απο οσα εχω διαβασει δν γινεται αυτο το πραγμα..μεχρι που πηγα και νοικιασα θηλαστρο...!μπορειται να με βοηθησετε θελω πολυ να συνεχισω να θηλαζω!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :40 εβδομαδες

Β. Το φύλο του βρέφους:ΘΗΛΥ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ):Καισαρικη τομη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.:Ολικη αναισθησια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη:9,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 24/05/2011 :3060

ΗΜΕΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 28/05/2011:2970

4/06/2011:3360

26/07/2011:5335

01/09/2011:6185

26/09/2011:6335

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΡΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ..4-5 ΜΕΡΕς ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΞΕΝΟ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):160 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χρησιμοποιησα τις τελευταιες 4-5 μερες...medela lactina electiric plus

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

δν εκανα συστηματικες αντλησεις μονο μετα το φαγητου του μωρου

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

μεχρι προτεινως μια φορα την εβδομαδα..ενω τωρα 4-5 μερες λογο ξενου γαλακτος 1 φορα την ημερα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απιστευτη γκρινια τα απογευματα κυριως να τρωει τα χερια της και οτι αλλο βρει..χωρις αμως διογκωμενα ουλα!

Το βάρος του μωρού είναι πολύ καλό

Ξεκίνησε στην καμπύλη 30 και είναι τωρα πανω απο την 75 εχει διπλασιασει το βαρος γεννησης

Αυτό το λεω γιατί στο μωρό δείνεις ενα γεύμα ξενο γαλα το οποιο ειναι εντελώς περιττό.

Τωρα ηλικιακά το μωρό σου αρχιζει να επεξεργαζεται το περιβαλλον το ενδιαφερει πολυ περισσότερο απο το φαι. Επίσης το βραδυ χρειαζεται τον υπνο για να επεξεργαστεί ο εγκεφαλος όλες τις πληροφορίες. Σε αυτην τη φαση λοιπον αρχιζουν και αραιωνουν γευματα (τα ξεχνουν) ή ειναι πολύ σύντομα.

Αυτό που πρεπει να κάνεις είναι να προσφέρεις στήθος πιο συχνά. Ειδικά αφου το μωρό δεν ξυπνά τη νύχτα, το απόγευμα (απο το μεσημέρι και μετά) τα γεύματα θα πρεπει να πυκνώσουν (π.χ ανα 11/2 ωρα προσφέρεις και οτι γινει).

Όταν θα ειναι το μωρό στο στήθος θα προσπαθείς να κρατάς εσύ την προσοχή του (θηλάζεις σε ήσυχο μέρος χωρίς πολλα ερεθίσματα)

Μιλάς στο μωρό με απαλή φωνή και το ενθαρρύνεις.

Μπορείς ακόμα να κρατάς κάποιο κουκλάκι κοντά σου να το επεξαργαζεται.

Θηλάζεις όρθια και κουνας λιγο το μωρό για να ησυχάζει στο στήθος.

Δεν είναι ολα τα μωρά απαιτητικά και η δικιά μου αν δεν έδινα δεν ζήταγε...:-P

Κάνε μια προσπαθεια γιατί σε αυτη τη φαση η εισαγωγή του μπουκαλιου ειναι η αρχή της αντιστροφης μετρησης.

Το ενα γεύμα θα γίνει δύο καθώς το μωρό θα δει ότι με το μπουκαλι ξεμπερδευει γρήγορα θα καθεται λιγοτερο στο στήθος και τα υπολοιπα τα ξερεις.

Δεν ειναι καθόλου κακό να κανεις μια εξεταση ουρων όπως λεει και η Eva απλα για να εισαι σίγουρη.

Γεια σας…

Θα ήθελα την βοήθειά σας…έχω ένα αγοράκι 3 μηνών που τον θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή. Τον θηλάζω κάθε 1-3ώρες, ανάλογα και κάθε φορά του δίνω άλλο στήθος. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Τον τελευταίο καιρό, κοιμάται πολλές ώρες το βράδυ (έχει κάνει και 10ωρα) με αποτέλεσμα οι ώρες που μπαίνει ξανά στο ίδιο στήθος να είναι καμιά φορά και πάνω από 10!!!! Πρέπει να το βγάζω το γάλα στο μεσοδιάστημα ( είναι νύκτα και κοιμάμαι…) ή αλλιώς θα έχω πρόβλημα όχι μόνο στην παραγωγή και με το βάρος του παιδιού αλλά και με το στήθος μου? Ένα παράδειγμα για να σας δώσω να καταλάβετε: Χθες του έδωσα στις 19:30 το αριστερό στήθος, κοιμήθηκε και ξύπνησε στις 23:30, και του έδωσα το δεξί. Μετά ξύπνησε στις 6 όπου του έδωσα πάλι το αριστερό…Κατά την διάρκεια της ημέρας όμως, μπορεί να τον θηλάζω και κάθε τρία τέταρτα. Σας ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Γεια σας…

Θα ήθελα την βοήθειά σας…έχω ένα αγοράκι 3 μηνών που τον θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή. Τον θηλάζω κάθε 1-3ώρες, ανάλογα και κάθε φορά του δίνω άλλο στήθος. Το πρόβλημα μου είναι το εξής: Τον τελευταίο καιρό, κοιμάται πολλές ώρες το βράδυ (έχει κάνει και 10ωρα) με αποτέλεσμα οι ώρες που μπαίνει ξανά στο ίδιο στήθος να είναι καμιά φορά και πάνω από 10!!!! Πρέπει να το βγάζω το γάλα στο μεσοδιάστημα ( είναι νύκτα και κοιμάμαι…) ή αλλιώς θα έχω πρόβλημα όχι μόνο στην παραγωγή και με το βάρος του παιδιού αλλά και με το στήθος μου? Ένα παράδειγμα για να σας δώσω να καταλάβετε: Χθες του έδωσα στις 19:30 το αριστερό στήθος, κοιμήθηκε και ξύπνησε στις 23:30, και του έδωσα το δεξί. Μετά ξύπνησε στις 6 όπου του έδωσα πάλι το αριστερό…Κατά την διάρκεια της ημέρας όμως, μπορεί να τον θηλάζω και κάθε τρία τέταρτα. Σας ευχαριστώ.

Δες να χαρείς τον συνεχόμενο ύπνο για όσο κρατήσει και μην ανησυχείς!

Η παραγωγή σου θα ρυθμιστεί σταδιακά στο νέο πρόγραμμα του μωρού. Το μωρό σου τρώει πολύ συχνά μέσα στη μέρα και προφανώς δεν θέλει/χρειάζεται να θηλάσει και μέσα στη νύχτα.

Αν έχεις πρόβλημα με το στήθος βγάλε λίγο γάλα με το χέρι. Αν πρόκειται να χρειαστείς απόθεμα τότε μπορείς να εκμεταλλευτείς τα βραδυνά κενά για άντληση.

Ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτε από αυτά, το στήθος θα προσαρμοστεί. Πρόσεχε μόνο μήπως τυχόν κάνει γρομπαλάκια κάπου: σ' αυτή την περίπτωση το ξανασυζητάμε.

Συγνωμη που ειμαι όλο απορίες αλλά αν μπορείτε απαντήστε μου και σε αυτο. Αν ενα μωρό τρωει 8-12 γευματα την ημέρα (σπανια να κανει 7 γευματα) αλλά καμια φορά "χανει" και ενα γευμα δηλαδή περνάνε 5-6 ωρες για να φαει και οχι 3-4 υπαρχει προβλημα για την παραγωγη του γαλακτός, για την εδραιωση της γαλουχίας ή για κινδυνο μαστίτιδας?

Το μωρο είναι 21 ημερών δεν παιρνει συμπληρωμα, περνει καλό βαρος (απο 3120 που ηταν οταν βγηκαμε απο το μαιευτήριο, ειναι στις 20 ημερες 3700) και εχει πιο πολλές απο 4 λερωμενες πανες το 24ωρο και καμια φορά όσο και να προσπαθω να το ξυπνήσω δεν θελει να φαει νωρίτερα. Βεβαια όταν δεν τρωει για 5 ωρες μετά το αναπληρωνει και τρωει ανα 2 ωρες πχ και όχι ανα 3, ετσι κανει τα 8 τουλαχιστον γευματα το 24ωρο.

Μηπως όμως ετσι δεν μπει ποτέ σε πρόγραμμα? Η δεν πρεπει να μπει?

Ευχαριστώ

don't worry be happy :lol:

Mην ανησυχείς εφόσον τα πάτε μια χαρά από βάρος - πάνες κ.λ.π και εφόσον το μωρό είναι ικανοποιημένο. Από εκεί και πέρα αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω, είναι ότι 'πρόγραμμα' σε 21 ημερών μωρό δεν μπορεί να υπάρξει. Καλή συνέχεια!

καληεμρα μανουλες,θα ηθελα τις συμβουλες των πιο εμπειρων γιατι με πιανει απελπισια ωρες ωρες,εχω ξαναγραψει στο φορουμ,εχω ενα αγορακι 3 μηνων και οχτω ημερων το οποιο θηλαζω αποκλειστικα,γεννηθηκε 3500 κιλα κια προχθες που πηγαμε στο γιατρο ηταν 6500,απλα τις τρεις τελευταιες μερες δεν θελει σε καποια γευματα το στηθος καθολου,τον βαζω να φαει και αρχιζει τα κλαμματα,δεν πιανει καν δηλαδη,προχθες εκανε 5 ωρες να φαει,χθες 4 και σημερα ξυπνησε στις 5 τα χαραματα ενω ειχε φαει στις 1,ε λεω θα πειναει,τπτ ο κυριος κοβαμε βολτες σστο σαλονι και ηταν ηρεμος τον ξαπλωνες εβαζε τα κλαμματα,ε λεω να βγαλω λιγο με το θηλαστρο να του δωσω.ωσπου να βγαλω 70 μλ κοιμηθηκε,με την πιπιλα και ξυπνησε 7,15 και εφαγε,τωρα παλι κοιμαται,

πιπιλα τωρα τελευταια ξεκινησε και την δινω αποκλειστικα και μονο στον υπνο,οταν θελει να κοιμηθει τον πιανει γκρινια,αν του δωσεις πιπιλα κοιμαται κατευθειαν,το στηθος δεν το θελει σαν πιπιλα,

απο 9 γευματα πυο καναμε τρωγαμε ανα δυο δυομιση ωρες και το βραδυ ανα τρεις εκτος απο τον πρωτο υπνο που εφτανε το 5αωριο,τωρα κανουμε 7 με το ζορι 8,πανες λερωνει απο 4-7

τι να κανω?μηπως τον πιεσα και δεν θελει πια το στηθος?μηπως ειναι φαση?να αρχισω να σκεφτομαι τις αντλησεις?

δεν μπορω να καταλαβω και ποτε πειναει γιατι τα χερια τα εχει συνεχεια πλεον στο στομα,τρωει τα κουκλακια,τα σεντονια...

συγνωμη για το μακρυ μηνυμα αλλα ηθελα να δωσω πολλες πληροφοριες

αχ πειτε μου τη γνωμη σας.....

Μηπως όμως ετσι δεν μπει ποτέ σε πρόγραμμα? Η δεν πρεπει να μπει?

δεν υπαρχει προγραμμα στον θηλασμο..

το οποιο προγραμμα υπαρχει μπορει να μεταβαλλεται απο μερα σε μερα απο εβδομαδα σε εβδομαδα..

το σκεπτικο ειναι να ξεχασεις οτι υπαρχει ρολοι και χρονος, να προσφερεις το στηθος σου συχνα (δεν περιμενεις να κλαψει για να καταλαβεις οτι πειναει) και εαν πειναει θα φαει,εαν οχι εχει καλως..

χαλαρωσε κι απολαυσε το!!!!!!!!

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Αν ενα μωρό τρωει 8-12 γευματα την ημέρα (σπανια να κανει 7 γευματα) αλλά καμια φορά "χανει" και ενα γευμα δηλαδή περνάνε 5-6 ωρες για να φαει και οχι 3-4 υπαρχει προβλημα για την παραγωγη του γαλακτός, για την εδραιωση της γαλουχίας ή για κινδυνο μαστίτιδας?

οχι δεν υπαρχει κανενας κινδυνος..

μεχρι να σαραντισεις το στηθος σου θα πρηζεται..μετα που θα εχει αρχισει να προσαρμοζεται η παραγωγη σου στις αναγκες του μωρου,θα σταματησει να πρηζεται και θα το νιωθεις ''αδειο''..

εαν τυχον σε ποναει το στηθος σου μπορεις να βγαζεις λιγο γαλα με το χερι ή να κανεις ενα ζεστο ντουζακι..

83hKp3.png

καληεμρα μανουλες,θα ηθελα τις συμβουλες των πιο εμπειρων γιατι με πιανει απελπισια ωρες ωρες,εχω ξαναγραψει στο φορουμ,εχω ενα αγορακι 3 μηνων και οχτω ημερων το οποιο θηλαζω αποκλειστικα,γεννηθηκε 3500 κιλα κια προχθες που πηγαμε στο γιατρο ηταν 6500,απλα τις τρεις τελευταιες μερες δεν θελει σε καποια γευματα το στηθος καθολου,τον βαζω να φαει και αρχιζει τα κλαμματα,δεν πιανει καν δηλαδη,προχθες εκανε 5 ωρες να φαει,χθες 4 και σημερα ξυπνησε στις 5 τα χαραματα ενω ειχε φαει στις 1,ε λεω θα πειναει,τπτ ο κυριος κοβαμε βολτες σστο σαλονι και ηταν ηρεμος τον ξαπλωνες εβαζε τα κλαμματα,ε λεω να βγαλω λιγο με το θηλαστρο να του δωσω.ωσπου να βγαλω 70 μλ κοιμηθηκε,με την πιπιλα και ξυπνησε 7,15 και εφαγε,τωρα παλι κοιμαται,

πιπιλα τωρα τελευταια ξεκινησε και την δινω αποκλειστικα και μονο στον υπνο,οταν θελει να κοιμηθει τον πιανει γκρινια,αν του δωσεις πιπιλα κοιμαται κατευθειαν,το στηθος δεν το θελει σαν πιπιλα,

απο 9 γευματα πυο καναμε τρωγαμε ανα δυο δυομιση ωρες και το βραδυ ανα τρεις εκτος απο τον πρωτο υπνο που εφτανε το 5αωριο,τωρα κανουμε 7 με το ζορι 8,πανες λερωνει απο 4-7

τι να κανω?μηπως τον πιεσα και δεν θελει πια το στηθος?μηπως ειναι φαση?να αρχισω να σκεφτομαι τις αντλησεις?

δεν μπορω να καταλαβω και ποτε πειναει γιατι τα χερια τα εχει συνεχεια πλεον στο στομα,τρωει τα κουκλακια,τα σεντονια...

συγνωμη για το μακρυ μηνυμα αλλα ηθελα να δωσω πολλες πληροφοριες

αχ πειτε μου τη γνωμη σας.....

Καλά ειναι τα γεύματα σας ..... 7-8

Όταν λες λερωνει 4-7 πανες τι εννοείς?

Οι βρεγμενες πανες που θελεις σε αυτην την ηλικια ειναι 5-6

Φυσιολογικο να τα βαζει ολα στο στόμα τωρα ......... έτσι γνωρίζει τον κόσμο, καταλαβαίνει τα σχήματα - ότι καινουργιο δωσεις στο μωρό αυτην τη στιγμή στα χερια το πρωτο πραγμα που θα κανει είναι να το βάλει στο στόμα.

Αφού σου κάνει μεγαλους ύπνους τη νύχτα θα προσφερεις στήθος πιο συχνα το απόγευμα και ότι κάνει το παιδί....

Ακολουθεις την όρεξη του και προσφέρεις αν δεν θελει οκ αν θελει και παλι οκ.

Εσυ θα φροντίζεις να εχει την προσβαση και εκείνο θα αποφασίζει τι θελει να κάνει.

Στο μεταξύ προσπαθησε όταν θηλάζεις αυτό να είναι σε ήσυχο μερος χωρίς πολλά ερεθίσματα, να του μιλάς και να το ενθαρρύνεις. Μπορείς να κρεμασεις εναν κολιε την ώρα που θηλάζεις για να το επεξαργαζεται με τα χερια του και να παραμείνει στο στήθος.

Το βάρος του ειναι εξαιρετικό γεννήθηκε στη θεση 50 στις καμπυλες και τωρα βρίσκεται στην 90 άρα ξερει το μωρό τι κάνει....

Απο δω και μπρος δεν θα περιμενεις τοσο θεαματική αυξηση βάρους.

Θα αρχίζει να βαζει φρενο σιγα σιγά

Καλη συνεχεια και μην αγχωνεσαι....:-D

καλημερα κριστινα και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!

επειδη κανει κακα απο 4 εως 7 φορες τη μερα δεν μετρουσα ως τωρα βρεγμενες πανες γιατι σκεφτομουν οτι αφου κανει κακακια καλα παμε,

εγω προσφερω συνεχεια ανα δυο ωρες ,και αν δε θελει προσφερω σε τακτα χρονικα διαστηματα,αλλα φοβαμαι μην γινομαι πιεστικη και τον εκνευριζω χειροτερα,να τωρα ξυπνησε πηγα να τον ταισω τπτ,δεν τον πιεσα....τωρα τι να κανω?

νομιζα οτι 7 γευματα ειναι λιγα για μωρο που θηλαζει ετσι διαβασα παραπανω μου φαινεται....

επισης τον ταιζω ξαπλωμενη,προσπαθω με κουκλακια και τραγουδια,τπτ αυτος...

αχ λες να με κατεστρεψε η πιπλα?αγχωθηκα τωρα....

καλημερα κριστινα και σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!

επειδη κανει κακα απο 4 εως 7 φορες τη μερα δεν μετρουσα ως τωρα βρεγμενες πανες γιατι σκεφτομουν οτι αφου κανει κακακια καλα παμε,

εγω προσφερω συνεχεια ανα δυο ωρες ,και αν δε θελει προσφερω σε τακτα χρονικα διαστηματα,αλλα φοβαμαι μην γινομαι πιεστικη και τον εκνευριζω χειροτερα,να τωρα ξυπνησε πηγα να τον ταισω τπτ,δεν τον πιεσα....τωρα τι να κανω?

νομιζα οτι 7 γευματα ειναι λιγα για μωρο που θηλαζει ετσι διαβασα παραπανω μου φαινεται....

επισης τον ταιζω ξαπλωμενη,προσπαθω με κουκλακια και τραγουδια,τπτ αυτος...

αχ λες να με κατεστρεψε η πιπλα?αγχωθηκα τωρα....

άσε την πιπιλα για λιγο καιρό ..........

στην ηλικια του δεν μετραμε τις κενωσεις αλλα μου φαινονται πολλα...

τι χρωμα εχουν?

Διαφημίσεις

μουσταδι εχουν,πολλα ειναι?να αρχισω να μετραω βργεμενες δηλαδη?

αγχωθηκα μην δεν θελει πια το στηθος!πως τα καταφερατε και θηλασατε τοσο καιρο?πες μου το μυστικο!

μουσταδι εχουν,πολλα ειναι?να αρχισω να μετραω βργεμενες δηλαδη?

αγχωθηκα μην δεν θελει πια το στηθος!πως τα καταφερατε και θηλασατε τοσο καιρο?πες μου το μυστικο!

Κανενα μυστικό απλα ακολουθω το παιδί :D (και κλεινω τα αυτια μου στις βλακειες που λενε διαφοροι)

Αυτες που ειναι λερωμενες εχουν και τσισα μεσα (στο λεω για να μετρας σωστα)

Ε κοιτα τις λερωμενες τις μετραμε τις πρωτες 6 εβδομάδες και θελουμε 3-4 κενωσεις στο μεγεθος μιας κουταλιας της σουπας μετα απο αυτό οι κενωσεις είναι στο παιδί δεν μας απασχολεί (θελω να σου πω ότι υπαρχουν παιδια που θηλαζουν αποκλειστικά και κανουν μια κενωση την εβδομαδα και δεν αποτελεί καποια ενδειξη ότι δεν τρεφονται καλά)

Το μωρό σου βρισκει πολύ γαλα,,,,,, θελει να πιπιλησει και δεν μπορεί γιατί το ερχεται το γαλα, (γιαυτο γκρινιαζει)

Η ξαπλωμενη σταση βολευει αλλα επισης να δοκιμάζεις και να ξαπλωνεις ανασκελα με πολλά μαξιλάρια στην πλατη σου και το μωρό απο πανω σου.

Ετσι δεν θα του ερχεται πολύ γάλα και θα εχει την ευκαιρια να πιπιλισει;)

Μια χαρα τρεφεται το μωρό σου μην ανησυχεις

Όλα καλα ειναι:-D:grin:

να κανω και μια διευκρινιση,οταν ειπα οτι εκανε 5,4 ωρες να φαει δεν εννοουσα βραδυ εννοουσα τη μερα,το βραδυ αλλη υποθεση αν κοιμαται καλως....να τωρα εχουν περασει 3 ωρες γκρινιαζει και δεν θελει να φαει.....

να κανω και μια διευκρινιση,οταν ειπα οτι εκανε 5,4 ωρες να φαει δεν εννοουσα βραδυ εννοουσα τη μερα,το βραδυ αλλη υποθεση αν κοιμαται καλως....να τωρα εχουν περασει 3 ωρες γκρινιαζει και δεν θελει να φαει.....

Παρτον αγκαλια καθησυχασε τον όρθια..... αφου ηρεμήσει σιγα σιγα αστον να παει προς το στηθος όπως ειναι σε πιο όρθια θεση. Μην τον βαλεις σε θεση θηλασμού και μην τον πιεσεις. Αστον να πιασει τη θηλή μονος του και εσύ θα τον κουνας ελαφρά....Κρατας εκεί για λιγη ώρα θηλάζεις δηλ εν κινηση.... όταν τον δεις να χαλαρωνει μπορείς να δοκιμασεις να κατσεις....

το εκανα κριστινα τπτ!μολις πλησιαζε στοσ τηθος εβαζε τα κλαμματα,τωρα κοιμηθηκε παλι και μολις τον ακουμπησα στο κρεβατι πηγα να τον θηλασω και παλι κλαμματα,τον ξανανανουρισα και μολις τον ξαπλωσα γυρισε να δαγκωσει το σεντονι,πηγε να βαλει τα κλαμματα και του εδωσα την πιπιλα και ηρεμησε και κοιμαται,αν δεν φαει οταν ξυπνησει να του δωσω αυτο που εβγαλα το πρωι?εχω και τη μανα μου τωρα εδω και καταλαβαινετε τι θα ακουσω αν φαει με το μπιμπερο....οχι οτι με νοιαζει αλλα θα αρχισω να αγχωνομαι χειροτερα αν δω και εγω οτι τρωει με το μπιμπερο...

δηλαδη ποσοσ να τον αφησω νηστικο για να με πιασει πανικος??:-(

αστον να κοιμηθει λιγο ...... ξαπλωσε διπλα του και σιγά σιγά χωρίς να τον ξυπνησεις βαλτον στο στήθος. Πιεζεις λιγο να βγαλει γαλα και να πιασει....

Τα ουλα του πως ειναι?

Στο μεταξύ κανε μια ανλτηση να αποσυμφωρήσεις το στήθος σου για να μην του ερθει όλο αυτο το γαλα που εχει συσωρευτεί.

ξυπνησε και με λιγο γκρινια παλι ευτυχως επιασε,εφαγε και συνεχιζει τον υπνο του,τι εννοεις πως ειναι τα ουλα του?πως πρεπει να ειναι?επειδη νιωθω οτι θα το ξαναπαθω,ποσες ωρες μπορει να μεινει χωρις φαι και να μην παθει τπτ?να ξερω δηλαδη ποτε πρεπει οπωσδηποτε να δωσω μπουκαλι?σε ευχαριστω πολυ για τη συμπαρασταση!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...