Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Kαλησπερα σε ολες

Επιστρεψαμε σημερα στο σπιτι με τη μπεμπα μου. Γεννηθηκε 2950 και το βαρος εξοδου της ηταν 2680. Ικτερο εκανε την 4η μερα, 11, και της φεραν λαμπα στο δωματιο γιατι εκανα rooming in. Γενικα στο μαιρυτηριο ηταν απο ησυχη ως νωθρη λογω ικτερου, προσπαθουσα να κρατησω 10 γευματα τα οποια δεν ητα παντα ζωηρα...κακα και τσισα εκανε κανονικα οπως επρεπε παντως. Απο σημερα που ηρθαμε σπιτι τρωει ανα δυο ωρες, μονο απο το ενα στηθος και μετα ηρεμει. Κακα του σημερα εχει κανει μονο μια φορα, βεβαια εχουμε και το βραδυ μπροστα μας. Τσισα γυρω στις 3-4.

Εμενα το στηθος μου ειναι σχετικα πρησμενο και δεν ξεπρηζεται τελειως μετα το θηλασμο. Βεβαια, δεν πρηζεται και περισσοτερο. Οι θηλες μου ειναι ματωμενες. Ποναει οταν τις βαζει στο στομα, βεβαια μετα περναει. Για τη συμφορηση μου ειπαν να το παρακολουθω και να μην ανησυχω, γιατι μπορει να ειναι και το οιδιμα απο δην καθοδο του γαλακτος που ερχεται. Να κανω κευες κομπρεσες 20 λεπτα πριν θηλασω, αν νιωσω πολυ πρησμενη

Για τις θηλες τα γνωστα.

Λετε το στηθος μου να ειναι ορησμενο γιατι δεν θηλαζει καλα η μικρη; Ποτε γινονται τα κακα

κιτρινα; Τι πρεπει να περιμενω απο βαρος αυτη την εβδομαδα;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kαλησπερα σε ολες

Επιστρεψαμε σημερα στο σπιτι με τη μπεμπα μου. Γεννηθηκε 2950 και το βαρος εξοδου της ηταν 2680. Ικτερο εκανε την 4η μερα, 11, και της φεραν λαμπα στο δωματιο γιατι εκανα rooming in. Γενικα στο μαιρυτηριο ηταν απο ησυχη ως νωθρη λογω ικτερου, προσπαθουσα να κρατησω 10 γευματα τα οποια δεν ητα παντα ζωηρα...κακα και τσισα εκανε κανονικα οπως επρεπε παντως. Απο σημερα που ηρθαμε σπιτι τρωει ανα δυο ωρες, μονο απο το ενα στηθος και μετα ηρεμει. Κακα του σημερα εχει κανει μονο μια φορα, βεβαια εχουμε και το βραδυ μπροστα μας. Τσισα γυρω στις 3-4.

Εμενα το στηθος μου ειναι σχετικα πρησμενο και δεν ξεπρηζεται τελειως μετα το θηλασμο. Βεβαια, δεν πρηζεται και περισσοτερο. Οι θηλες μου ειναι ματωμενες. Ποναει οταν τις βαζει στο στομα, βεβαια μετα περναει. Για τη συμφορηση μου ειπαν να το παρακολουθω και να μην ανησυχω, γιατι μπορει να ειναι και το οιδιμα απο δην καθοδο του γαλακτος που ερχεται. Να κανω κευες κομπρεσες 20 λεπτα πριν θηλασω, αν νιωσω πολυ πρησμενη

Για τις θηλες τα γνωστα.

Λετε το στηθος μου να ειναι ορησμενο γιατι δεν θηλαζει καλα η μικρη; Ποτε γινονται τα κακα

κιτρινα; Τι πρεπει να περιμενω απο βαρος αυτη την εβδομαδα;

Να σου ζήσει!

Δεν μας είπες πότε γέννησες :-)

Οι θηλές σου είναι ματωμένες, γιατί το μωρό δεν πιάνει καλά το στήθος. Δες εδώ για τη σωστή στάση θηλασμού:

http://www.thilasmos.gr/topothetisi.htm

Είναι σημαντικό να θηλάζει σωστά, αλλιώς σταδιακά δεν θα δίνεται κατάλληλο ερέθισμα στο στήθος και μπορεί να μειωθεί η παραγωγή σου και το μωρό μπορεί να μην παίρνει αρκετό γάλα. Προς το παρόν σε βοηθούν και οι ορμόνες, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά από κάποιες μέρες.

Για το πρήξιμο βοηθούν οι κρύες κομπρέσες μετά το θηλασμό. Ανάμεσα στους θηλασμούς, μπορείς να βάζεις φύλλα λάχανου μέσα από το σουτιέν, είναι πολύ αποτελεσματικά.

Το μωρό πρέπει να κάνει κακά τουλάχιστον 3-4 φορές και να βρέχει 6-8 πάνες. Αν δεν το κάνει αυτό, τότε προσφέρεις και τα δυο στήθη σε κάθε θηλασμό. Δίνουμε το ένα στήθος για όση ώρα θέλει το μωρό. Μόλις χάσει το ενδιαφέρον του, προσφέρουμε το άλλο. Κάνουμε εναλλαγές για όση ώρα ενδιαφέρεται το μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το μωρακι ειναι 5 ημερων. Δηλαδη γεννηθηκε 9.9. Και τους δυο μαστους προσφερω, απλα η μικρη αρνειται σχεδον παντα τον αλλον. Δειχνει να χορταινει. Ωστοσο εγω εχω αγχος. Αυριο θα ερθει συμβουλος να δουμε κατα ποσο πιανει σωστα η μικρη. Και να δουμε και το θσμα της συμφορηση.

γεια σας κοριτσια.θηλαζω 3 μηνες αποκλειστικα και εδω και 2 εβδομαδες εχω ξεκινησει δουλεια οπου και κανω 1 αντληση με symphony στις 4 ωρες και κανω και αλλη μια το βραδυ στο σπιτι.ολα καλα μεχρι σημερα που καταλαβα στη δουλεια οτι το στηθος μου εχει γινει σκληρο σε 1 σημειο και με ποναει.εκανα αντληση δεν ηρεμησα, γυρισα σπιτι θηλασα αλλα δεν εφαγε πολυ γιατι ειχε φαει πριν 1,5 ωρα και εκανα εκτακτως και αντληση και ετσι ηρεμησα λιγο αλλα και παλι ειναι πρησμενο.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???????να ξεκιναω απο αυτο το στηθος στους θηλασμους???να πυκνωσω τους θηλασμους???τη νυχτα τρωει 1 φορα να την ξυπνησω περισσοτερες τωρα που ειναι ετσι το στηθος μου???εχω μαστιτιδα???γιατι μου συμβαινει αυτο?τι δεν κανω σωστα???ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!

γεια σας κοριτσια.θηλαζω 3 μηνες αποκλειστικα και εδω και 2 εβδομαδες εχω ξεκινησει δουλεια οπου και κανω 1 αντληση με symphony στις 4 ωρες και κανω και αλλη μια το βραδυ στο σπιτι.ολα καλα μεχρι σημερα που καταλαβα στη δουλεια οτι το στηθος μου εχει γινει σκληρο σε 1 σημειο και με ποναει.εκανα αντληση δεν ηρεμησα, γυρισα σπιτι θηλασα αλλα δεν εφαγε πολυ γιατι ειχε φαει πριν 1,5 ωρα και εκανα εκτακτως και αντληση και ετσι ηρεμησα λιγο αλλα και παλι ειναι πρησμενο.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???????να ξεκιναω απο αυτο το στηθος στους θηλασμους???να πυκνωσω τους θηλασμους???τη νυχτα τρωει 1 φορα να την ξυπνησω περισσοτερες τωρα που ειναι ετσι το στηθος μου???εχω μαστιτιδα???γιατι μου συμβαινει αυτο?τι δεν κανω σωστα???ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!

Mου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο μια δυό φορές και η σύμβουλος θηλασμού με είχε συμβουλεύσει τα εξής: να βαλω ζεστές κομπρέσες πριν θηλάσω, να βαλω το μωρό να θηλάσει από αυτό το στήθος (και μάλιστα κατά τέτοιον τρόπο ώστε το πηγουνάκι του να ακουμπάει πάνω στη σκληρή περιοχή και ως εκ τουτου να την μαλάσει ενώ θηλάζει) και μετά να βάλω κρύες κομπρέσες. Επίσης μου είχε πει ότι τα φύλλα από λάχανο κάνουν καλό (βάζεις κρύα φύλλα πάνω στο στήθος). Ακολούθησα περίπου τις οδηγίες της με τη διαφορά ότι ο θηλασμός κράτησε όλο το βράδυ. Είχα βάλει τη μικρή δίπλα στο κρεβάτι μου και την είχα στο πονεμένο στήθοςσυνέχεια. Με π'ήρε ο ύπνος και το πρωί δεν υπήρχε σκληρή περιοχή....

Βέβαια αν προκειται για μαστίτιδα και έχεις πυρετό πρέπει να δεις και γιατρό...

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Το μωρακι ειναι 5 ημερων. Δηλαδη γεννηθηκε 9.9. Και τους δυο μαστους προσφερω, απλα η μικρη αρνειται σχεδον παντα τον αλλον. Δειχνει να χορταινει. Ωστοσο εγω εχω αγχος. Αυριο θα ερθει συμβουλος να δουμε κατα ποσο πιανει σωστα η μικρη. Και να δουμε και το θσμα της συμφορηση.

Η μικρή μου σπάνια έτρωγε και από τα δύο στήθη. Συνήθως έτρωγε "ενα ολοκληρο" τη μία φορά και ένα την άλλη. Βέβαια στην αρχή όταν τελείωνε από το ένα πρόσφερα και το άλλο (έστω και για λίγο) για να ενισχύσω το ερέθισμα και την επόμενη φορά άρχιζα από αυτό το στήθος. (άλλαζα δαχτυλίδι για να μην τα μπερδεύω)

Το ότι οι θηλές σου ματώνουν και πονάνε σημαίνει ότι το μωρό πιάνει πολύ έξω τη θηλή. Πρέπει να έχει όλο το"καφέ" στο στομα του. Ερέθισε του το στόμα με τη θηλή και όταν ανοίξει πολύ το στόμα του βάλε τη θηλή μέσα στο στόμα του. Θα την πιάσει καλύτερα και δεν θα πονάς καθόλου. Ελπίζω να βοήθησα.

.pngy3DLp3.png

Σε ευχαριστω πολυ 40+ mama αλλα η μπεμπα δεν ξυπναει το βραδυ και εαν δεν πειναει δεν ανοιγει το στομα με τιποτα...αυτο με τις κομπρεσες θα το κανω.σε ευχαριστω κι οποιος αλλος μπορει ας βοηθησει!!!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ 40+ mama αλλα η μπεμπα δεν ξυπναει το βραδυ και εαν δεν πειναει δεν ανοιγει το στομα με τιποτα...αυτο με τις κομπρεσες θα το κανω.σε ευχαριστω κι οποιος αλλος μπορει ας βοηθησει!!!!!!!

Είναι λίγο περίεργο μωράκι 5 ημερών να μην ξυπναει για φαγητό το βραδυ εκτός και αν είναι πιο μεγάλο τώρα και εγώ δεν κατάλαβα καλά. Πόσο μεγάλο είναι το μωρό και πόσα γεύματα κάνει την ημέρα;

.pngy3DLp3.png

καλησπερα μανουλες!εχ ενα μπεμπουλη 2,5 ,ημων και το θηλαζω αποκλειστικα,ωρες ωρες με πιανει ενας πανικος οτι δεν του φτανει το γαλα μου και προσπαθω να τον αντιμετωπισω:rolleyes:

θα ηθελα να ρωτησω τα εξης,

1)ως τωρα ο μπεμπης ετρωγε απο το ενα στηθος σε καθε γευμα,εδω και λιγες μερες σε πολλα γευματα τρωει και απο τα δυο,και δεν εχει αυξηθει η ωρα μεταξυ των γευματων,και δεν νιωθω συνεχεια το let down αλλα τον ακουω να καταπινει εντονα τουλαχιστον στην αρχη

2)πολλα βραδια εκει που ξυπνουσε μια φορα,ξυπναει δυο

3)βαζει συχνα τα χερια στο στομα,ο παιδιατρος μας ειπε οτι αρχιζουν τα δοντια σιγα σγα να ενοχλουν(οχι οτι θα βγαλει δοντια συντομα,απλα αρχιζουν μερα μερα να κατεβαινουν,για αυτο εχει και σαλια πολλα),εγω ομως δεν καταλαβαινω ποτε πειναει

επισης αρχισε να δεχεται πιπιλα οποτε τη δινω για τον υπνο του

ειναι κατι απο αυτα ανησυχητικο οτι μου μειωθηκε η παραγωγη?

απο πανες πιστευω οτι καλα παμε,απλα οι κενωσεις εχουν μειωθει

δεν κανουμε πια πανω απο 8 οπως παλια αλλα 3-5 τη μερα χρωματος μουσταρδι!

ευχαριστω!!

επισης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:εχω διαβασει οτι δεν πρεπει να εχουμε προγραμμα και να προσφερουμε ελευθερα το στηθος,και συγκεκριμενα η paros καποου εγραψε οτι προγραμμα=αποθηλασμος,δεν το καταλαβαινω απολυτα ομως!δηλαδη καθε ποτε προσφερουμε?

εγω του προσφερω καθε δυο ωρες και ας μην δειχνει σημαδια πεινας εκτος και αν κοιμαται και ξυπνησει αργοτερα,πολλες φορες ομως στις δυο ωρες θα φαει γρηγορα στην αρχη και μετα θα πιπιλισει και θα κοιμηθει και μολις τον βγαλω απο το στηθος μπορει να ξυπνησει!αυτο θεωρειται "επικινδυνο"προγραμμα?

ευχαριστω ελπιζω καποια μανουλα να απαντησει

Διαφημίσεις

επισης θα ηθελα να ρωτησω το εξης:εχω διαβασει οτι δεν πρεπει να εχουμε προγραμμα και να προσφερουμε ελευθερα το στηθος,και συγκεκριμενα η paros καποου εγραψε οτι προγραμμα=αποθηλασμος,δεν το καταλαβαινω απολυτα ομως!δηλαδη καθε ποτε προσφερουμε?

εγω του προσφερω καθε δυο ωρες και ας μην δειχνει σημαδια πεινας εκτος και αν κοιμαται και ξυπνησει αργοτερα,πολλες φορες ομως στις δυο ωρες θα φαει γρηγορα στην αρχη και μετα θα πιπιλισει και θα κοιμηθει και μολις τον βγαλω απο το στηθος μπορει να ξυπνησει!αυτο θεωρειται "επικινδυνο"προγραμμα?

ευχαριστω ελπιζω καποια μανουλα να απαντησει

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Όλα αυτα που περιγράφεις είναι εντελώς φυσιολογικά δεν υπάρχει κάτι να σε ανησυχεί.:D

Καλά κάνεις και προσφέρεις στο μωρό πριν τα σημάδια πείνας.

Δεν βάζουμε πρόγραμμα στο μωρό τύπου θηλάζω κάθε 3-4 ώρες και στο ενδιάμεσο δίνω πιπίλα ή κάτι άλλο να ξεγελάσω την πείνα του. Εσύ δεν εχεις λόγο να σκέφτεσαι ότι θα αποθηλάσεις.

Τωρα για την πιπίλα αν τελικά προτιμάς να κοιμίζεις το μωρό με αυτήν οκ (προσωπικα δεν έδωσα ποτέ είχε το στήθος και για πιπίλα και για σίτιση) απλά περιορίσε τη χρήση της στο ελάχιστο για να μην επιρεάζει τα γευμάτα σας.

Καλή συνέχεια:D

Σε συνέχεια των συμβουλών σας, αποφάσισα και νοίκιασα το SYMPHONY της MEDELA και εδώ και 11 ημέρες αντλώ 3-4 φορές την ημέρα, ώστε ο συνολικός αριθμός θηλασμών+αντλήσεων την ημέρα να είναι μεταξύ 8-10. Παρόλα αυτά, μετά από όλες αυτές τις ημέρες, ο μπέμπης συνεχίζει να μη χορταίνει και η ποσότητα στο θήλαστρο κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 20 και 40 ml στα 15 λεπτά διπλής άντλησης. Πρέπει να επισημάνω ότι ειδικά το αριστερό μου στήθος δεν έχει δώσει ποτέ πάνω από 15 ml. Έχω πλέον απελπιστεί και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, γιατί έχω κάνει ότι μπορώ και ακόμη δεν έχω καταφέρει να τον θηλάσω αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό του (κατά μέσο όρο παίρνει γύρω στα 400-500 ml συμπλήρωμα την ημέρα- είναι 47 ημερών και 5 κιλά).

Σας παρακαλώ δώστε μου για άλλη μια φορά τα φώτα σας! Έχω ήδη παραγγείλει τα χαπάκια μαγιάς μπύρας της Lanes και το τσάι θηλασμού της Weleda και θα ήθελα καθοδήγηση για τη χρήση τους: μπορώ να τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? πόσα χαπάκια παίρνω την ημέρα? παίρνω συνεχόμενα για 2 εβδομάδες και σταματάω για μία? αν έχει ήδη αυξηθεί η παραγωγή σταματάω ή επαναλαμβάνω προληπτικά? η μαγιά μπύρας έχει κάποια επίπτωση σε περιπτώσεις καντιτίασης (κάτι τέτοιο έχω διαβάσει κάπου)?

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω πλέον απελπιστεί!!!1:(

Σε συνέχεια των συμβουλών σας, αποφάσισα και νοίκιασα το SYMPHONY της MEDELA και εδώ και 11 ημέρες αντλώ 3-4 φορές την ημέρα, ώστε ο συνολικός αριθμός θηλασμών+αντλήσεων την ημέρα να είναι μεταξύ 8-10. Παρόλα αυτά, μετά από όλες αυτές τις ημέρες, ο μπέμπης συνεχίζει να μη χορταίνει και η ποσότητα στο θήλαστρο κυμαίνεται σταθερά μεταξύ 20 και 40 ml στα 15 λεπτά διπλής άντλησης. Πρέπει να επισημάνω ότι ειδικά το αριστερό μου στήθος δεν έχει δώσει ποτέ πάνω από 15 ml. Έχω πλέον απελπιστεί και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, γιατί έχω κάνει ότι μπορώ και ακόμη δεν έχω καταφέρει να τον θηλάσω αν όχι αποκλειστικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό του (κατά μέσο όρο παίρνει γύρω στα 400-500 ml συμπλήρωμα την ημέρα- είναι 47 ημερών και 5 κιλά).

Σας παρακαλώ δώστε μου για άλλη μια φορά τα φώτα σας! Έχω ήδη παραγγείλει τα χαπάκια μαγιάς μπύρας της Lanes και το τσάι θηλασμού της Weleda και θα ήθελα καθοδήγηση για τη χρήση τους: μπορώ να τα χρησιμοποιώ ταυτόχρονα? πόσα χαπάκια παίρνω την ημέρα? παίρνω συνεχόμενα για 2 εβδομάδες και σταματάω για μία? αν έχει ήδη αυξηθεί η παραγωγή σταματάω ή επαναλαμβάνω προληπτικά? η μαγιά μπύρας έχει κάποια επίπτωση σε περιπτώσεις καντιτίασης (κάτι τέτοιο έχω διαβάσει κάπου)?

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω πλέον απελπιστεί!!!1:(

Το μωρό στο στήθος πως συμπεριφέρεται?

Το βάζεις σε όλα τα γεύματα πρώτα στο στήθος?

Μπορείς να γράψεις πόσα γεύματα κάνει το μωρό? πόσο συμπληρωμα παίρνει ανά γεύμα?

Αναλυτικά τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες?

Το μωρό στο στήθος πως συμπεριφέρεται?

Θηλαζει κανονικά - περίπου 30 λεπτά στο κάθε στήθος. Δε δείχνει να δυσανασχετεί

Το βάζεις σε όλα τα γεύματα πρώτα στο στήθος?

Ναι

Μπορείς να γράψεις πόσα γεύματα κάνει το μωρό? πόσο συμπληρωμα παίρνει ανά γεύμα?

8-10. Συμπλήρωμα παίρνει μεταξύ 60 και 120 μλ

Αναλυτικά τις ζυγίσεις σας με τις ημερομηνίες?

Βάρος γέννησης (4/8/2011): 3220γρ

Βάρος εξόδου(8/8/2011): 3050 γρ.

Βάρος στη μια εβδομάδα (11/8/2011): 3130 γρ

Βάρος στις δύο εβδομάδες (18/8/2011): 3430 γρ

Βάρος στις τρεις εβδομάδες (25/8/2011): 3720 γρ

Βάρος στο μήνα (5/9/2011): 4180 γρ

12/9/2011: 4550 γρ

19/9/2011: 4800 γρ

Βάρος γέννησης (4/8/2011): 3220γρ

Βάρος εξόδου(8/8/2011): 3050 γρ.

Βάρος στη μια εβδομάδα (11/8/2011): 3130 γρ

Βάρος στις δύο εβδομάδες (18/8/2011): 3430 γρ

Βάρος στις τρεις εβδομάδες (25/8/2011): 3720 γρ

Βάρος στο μήνα (5/9/2011): 4180 γρ

12/9/2011: 4550 γρ

19/9/2011: 4800 γρ

Το βάρος σας παει εξαιρετικά το μωρό παιρνει κατά μέσο όρο 42γρ την ημέρα (ενώ θέλουμε 22-34γρ την ημέρα)

Καταλαβαίνεις ότι είναι πολυ πιο πανω απο το ανώτατο αναμενόμενο.

Θεωρώ ότι αρκετά απο τα μλ που πίνει δεν τα πίνει επειδή τα έχει πραγματικά ανάγκη αλλά επειδή απλά υπάρχουν.

Θα σου έλεγα πριν αρχίσεις μαγιά κλπ κλπ. (καταλαβαίνεις ότι πρώτα εξαντλείς όλες τις δυνατότητες έτσι και τέλος καταφεύγεις σε αυτά)

Επίσης αν δεν υπήρχε γάλα δεν θα καθόταν το μωρό στο στήθος τόσο πολύ.

Σου βάζω ένα βίντεο εδώ να τσεκάρεις ότι όντως κατεβάζει γουλιές όση ώρα είναι στο στήθος

http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-reallygood

Αφού το μωρό συ είναι τόσο συνεργάσιμο πρέπει να το εκμευταλευτείς όσο γίνεται. δηλ

Θα θηλάζεις κανονικά όπως κάνεις και τώρα αλλά αφού ολοκληρώσεις και στο δεύτερο στήθος μη δώσεις μπουκάλι πριν δοκιμάσεις να το βάλεις ξανά στο πρώτο στήθος (όση ώρα το μωρό θηλάζει στο ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα). Τη διαδιακασία από την αρχή και για όσο συνεργάζεται το μωρό.

Για να κινήσεις το ενδιαφέρον του μωρού μπορείς να κάνεις αυτό..

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CCMQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DHJrBRYxDNSE&ei=_4p4ToiMJ4iBhQfmt7nhCw&usg=AFQjCNFpYI0t7eQR_7DmLm3PCOqzgdcJGw

Λογικά θα είναι πιο συνεργάσιμο τις πρωινές ώρες οπότε δώσε βάρος εκεί και προσπάθησε να δίνεις όσο το δυνατόν λιγότερο συμπλήρωμα.

Αφού το μωρό δεν μειώνει την ποσότητα του ξένου μπορείς να το κάνεις εσύ ελεγχόμενα.

Αφαιρείς περίπου 60 μλ συνολικά την ημέρα (μπορείς να διαλέξεις π.χ δυο γεύματα και να βάλεις ποσότητα κατά 30 μλ λιγότερο σε αυτά που ξέρεις ότι θα πιει μεγάλη ποσότητα συμπληρώματος)

Το μωρό ξανά στο στήθος ......

Καθε νεα μείωση ανά 3-4 μέρες (τόσο θέλει το στήθος για να προσαρμοστεί στα νεα δεδομένα - αυξημένη ζήτηση)

Συνεχίζεις τις αντλήσεις αφού θηλάσεις για να ενισχύσεις το ερέθισμα

Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις π.χ 3 αντλήσεις αντί 4 ως εξής - βάζεις το θηλάστρο για 15 λεπτά σταματάς για 10 λεπτά και συνεχίζεις μετά για άλλα 10λεπτα.

Μεταξύ 12-6 αν το μωρό δεν θηλάζει βάλε μια άντληση (ανεβάζει την προλακτίνη πολύ)

Μετράς πάνες να είναι 5-6 βρεγμένες.

Για τη μαγιά δε συμφωνώ γιατί ναι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα καντιντίασεις (η δοσολογία είναι μεγάλη 7χαπια 3 φορές την ημέρα για να έχει κάποια επιδραση στη γαλουχία = 21 χάπια) και επίσης μπορεί στο μωρό να μην αρέσει η γεύση του γάλακτος (στο δικό μου δεν αρεσε)

Αν είναι να πάρεις κάποιο συμπλήρωμα θα σου έλεγα να πάρεις τριγωνέλλα και φυσικά αν υπάρχει κάποια κατάσταση υγείας θα πρέπει να ενημέρωσεις τον γιατρό σου

Σου βάζω εδώ όλο το λινκ http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

Διαφημίσεις

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί.

Εχω έναν μικρούλι 4 ημερών. Ημ/νια γέννησης 16/9/11 ωρα 18:00. Μολις γυρίσαμε από το μαιευτήριο.

Βαρος γεννησής 3420, βαρος εξόδου 3120.

Το μωρό δεν πήρε καθόλου συμπλήρωμα, ζαχαρόνερο, πιπίλα, μπιμπερό κλπ. Θηλασε από την πρώτη ώρα, το είχα rooming in και θήλαζε όποτε έκλαιγε. Ειχε καλες κενώσεις και γενικά έτρωγε από την πρωτη στιγμή γυρω στις 8 φορες το 24ωρο κατά μέσο όρο.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Από εχθές το βράδυ (περίπου από τότε που κατέβηκε το ενδιάμεσο γαλα) εφαγε 2 φορές σχεδόν απανωτά δλδ στις 00:30 και τελείωσε στις 01:00 και μετά ξαναέφαγε στις 01:45 για άλλα 20'. Την πρωτη φορά έφαγε κανονικά δλδ δεν πιπιλούσε αλλα κατάπινε κανονικά όλη την ώρα ενώ την δευτερη περίπου τα 10-12 λεπτα το πολύ να κατάπινε και μετά πιπίλιζε. Στις )5:30 προσπάθησα να τον βάλω να φάει αλλά μου έβγαλε μετά από τόση από ώρα μια μεγάλη γουλιά. (Γινεται να μην είχε χωνέψει τόση ώρα? )Από τότε ξαναέφαγε στις 06:30 το πρωί μέχρι τις 07:15 και μετά στις 12:30 το μεσημέρι. Δλδ μετά από 6 ωρες σχεδόν. Προσπάθησα να του δώσω και νωρίτερα αλλά δεν ήθελε με τιποτα. Τωρά πάλι έχουν περάσει 3 1/2 ώρες και δεν δείχνει σημάδια να θέλει να φάει. Το μωρό είναι υγιέστατο και δεν έχει ικτερο ή κατι άλλο αφού σήμερα το είδε παιδίατρος.

Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής:

1) Το μωρό μέχρι να μπει σε ένα προγραμμα και να εδραιωθεί ο θηλασμός και να προσπαθούμε να το ξυπνάμε όταν περάσει κάποια ώρα? και πόση ώρα είναι αυτή? Από το μαιευτήριο μου είπαν την ημέρα να το ξυπναω ανα 3 ωρες και το βράδυ να το αφήνω μέχρι και 6 ώρες (δλδ όποτε ξυπνήσει). Είναι σωστό αυτο?

2) τις ώρες τις μετράμε από τότε που ξενινάει το γευμα ή από τότε που τελειώνει?

3) Μπορεί να μην έχει χωνέψει και να βγάζει γουλιές μετά από τοση ώρα μετά το τελευταίο γευμα?

Ευχαριστω πολύ

don't worry be happy :lol:

Σας παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί.

Εχω έναν μικρούλι 4 ημερών. Ημ/νια γέννησης 16/9/11 ωρα 18:00. Μολις γυρίσαμε από το μαιευτήριο.

Βαρος γεννησής 3420, βαρος εξόδου 3120.

Το μωρό δεν πήρε καθόλου συμπλήρωμα, ζαχαρόνερο, πιπίλα, μπιμπερό κλπ. Θηλασε από την πρώτη ώρα, το είχα rooming in και θήλαζε όποτε έκλαιγε. Ειχε καλες κενώσεις και γενικά έτρωγε από την πρωτη στιγμή γυρω στις 8 φορες το 24ωρο κατά μέσο όρο.

Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Από εχθές το βράδυ (περίπου από τότε που κατέβηκε το ενδιάμεσο γαλα) εφαγε 2 φορές σχεδόν απανωτά δλδ στις 00:30 και τελείωσε στις 01:00 και μετά ξαναέφαγε στις 01:45 για άλλα 20'. Την πρωτη φορά έφαγε κανονικά δλδ δεν πιπιλούσε αλλα κατάπινε κανονικά όλη την ώρα ενώ την δευτερη περίπου τα 10-12 λεπτα το πολύ να κατάπινε και μετά πιπίλιζε. Στις )5:30 προσπάθησα να τον βάλω να φάει αλλά μου έβγαλε μετά από τόση από ώρα μια μεγάλη γουλιά. (Γινεται να μην είχε χωνέψει τόση ώρα? )Από τότε ξαναέφαγε στις 06:30 το πρωί μέχρι τις 07:15 και μετά στις 12:30 το μεσημέρι. Δλδ μετά από 6 ωρες σχεδόν. Προσπάθησα να του δώσω και νωρίτερα αλλά δεν ήθελε με τιποτα. Τωρά πάλι έχουν περάσει 3 1/2 ώρες και δεν δείχνει σημάδια να θέλει να φάει. Το μωρό είναι υγιέστατο και δεν έχει ικτερο ή κατι άλλο αφού σήμερα το είδε παιδίατρος.

Οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής:

1) Το μωρό μέχρι να μπει σε ένα προγραμμα και να εδραιωθεί ο θηλασμός και να προσπαθούμε να το ξυπνάμε όταν περάσει κάποια ώρα? και πόση ώρα είναι αυτή? Από το μαιευτήριο μου είπαν την ημέρα να το ξυπναω ανα 3 ωρες και το βράδυ να το αφήνω μέχρι και 6 ώρες (δλδ όποτε ξυπνήσει). Είναι σωστό αυτο?

2) τις ώρες τις μετράμε από τότε που ξενινάει το γευμα ή από τότε που τελειώνει?

3) Μπορεί να μην έχει χωνέψει και να βγάζει γουλιές μετά από τοση ώρα μετά το τελευταίο γευμα?

Ευχαριστω πολύ

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!:D

΄Ενα τόσο μικρό μωρό πρέπει να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα το 24ωρο.

Δηλαδή μαξιμουμ ανα 3 ώρες την ημέρα και μάξιμουμ ανά 4ωρες τη νύχτα ο χρόνος μετράει από την αρχή του γεύματος π.χ αν ξεκίνησες να θηλάζεις 9 μαξιμουμ 12 το επόμενο γεύμα.

Όταν θηλάζεις το μωρό δεν πρέπει να είναι εντελώς ξαπλωμένο να το έχεις πιο όρθιο πάνω σου

Επίσης να το βάζεις να ρευτεί. Συνήθως διευκολύνει να το σηκώσεις στον ώμο σου και να το κρατάς εκεί. όταν ρευτεί προσφέρεις ξανα στήθος αν δεν θέλει οκ αν θέλει το αφήνεις.

Μετράς πάνες θέλεις 7-8 βρεγμένες πάνες (απλά να έχει βραχεί το μωρό) και κενώσεις 3-4 στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σουπας (χρώμα κίτρινο - μουσταρδί)

Καλησπέρα! Ξέρω πως μετά το τρίτο μήνα πολλά μωράκια παίρνουν με πιο αργούς ρυθμούς βάρος αλλά αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να ανησυχήσω...

Στις 27 του μήνα γινόμαστε 4 μηνών!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39+2

Β. Το φύλο του βρέφους: Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία: Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: μέγιστη:13, ελάχιστη: 9, μετά από δύο 24ωρα φωτοθεραπείας

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης (27/05): 3480

Βάρος εξόδου (01/06): 3260

16/06: 3600

27/06: 4020

01/07: 4195

15/07: 4720

27/07: 5180

10/08: 5620

19/08: 5770

04/09: 6120

19/09: 6225

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

όποτε ζητήσει, ανά 2 ώρες περίπου την ημέρα ανά 4 περίπου τη νύχτα, κοιμόμαστε μαζί οπότε και τη νύχτα θηλάζει ανεμπόδιστα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει. σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα. ποτέ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Swing - Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

καθώς τη νύχτα θηλάζει κυρίως από το ένα στήθος κάνω 1 πρωινή άντληση την ημέρα από το άλλο, περίπου 15 λεπτά και μετά τον βάζω να θηλάσει από εκεί.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

περίπου 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Έχουμε διαγνωσμένη ΓΟΠ για την οποία παίρνουμε Epadoren, 3 φορές τη μέρα εδώ και 2 μήνες και υπάρχει αισθητή βελτίωση.

Έχουμε αρχίσει σάλια και δάγκωμα των πάντων χωρίς πρησμένα ούλα όμως.

Οι κενώσεις μας είναι σχεδόν πάντα μουσταρδί, συχνά με βλέννες αλλά ποτέ αίμα και πολύ σπάνια πράσινες.

θα ηθελα και εγω την βοηθεια σας ...

η μπεμπα γεννηθηκε ,με φτ 14/07/11 με βαρος 3250,βγηκε απ το μαιευτηριο 3150 και τωρα ειναι 5530. θηλαζει αποκλειστικα ανα 2,5 με 3 ωρες περιπου την ημερα και την νυχτα εχει φτασει να κοιμαται και 6,5 ωρες συνεχομενες.

το θεμα μου ειναι οτι αρχες Δκεμβρη, οταν η μπεμπα θα ειναι περιπου 5 μηνων θα πρεπει να επιστρεψω στην δουλεια και θα λειπω για τουλαχιστον 7-8 ωρες.

σκεφτομαι να αντλω απο τωρα 1 φορα την ημερα και να το αποθηκευω στην καταψυξη ωστε να συνεχισει να παιρνει μονο δικο μου γαλα μεχρι να παει τουλαχιστον 6 μηνων.

με ποιο τροπο θα μπορουσα να το κανω αυτο, ποια ωρα ειναι καλυτερα να γινεται η αντπηση και ποιο θηλαστρο θα ηταν καλο να αγορασω ωστε να μην επηρεασω την γαλουχια? δεν θελω να ενοικιασω για να μην πεταξω χρηματα.

dSYDp3.png

http://www.mitrikosthilasmos.com/2009/10/blog-post_30.html

εδω θα βρεις ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι οσον αφορα την φυλαξη του γαλακτος,την ψυξη,αποψυξη,μεταφορα και ζεσταμα..

http://pediatros-thes.gr/?page_id=633

εδω θα βρεις τις υπολοιπες πληροφοριες που αφορουν την προετοιμασια για αντληση ποτε-πως κλπ

οσον αφορα τωρα το θηλαστρο θα βρεις παρακατω σχετικο θεμα με τα θηλαστρα,οπου μπορεις να κανεις ενα γκαλοπ πριν την αγορα σου..

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

83hKp3.png

μπορεις να δημιουργησεις μια τραπεζα γαλατος στην καταψυξη σου,πολυ καλα το σκεφτηκες για το μωρακι σου.εγω εχω παρει τα σακουλακια της medela που ειναι γ αυτην την χρηση.η ωρα της αντλησης δεν χρειαζεται να ειναι συγκεκριμενη μεσα στην ημερα οποτε σε βολευει μπορεις να κανεις οσες θελεις καλυτερα μετα το θηλασμο,εφοσον θηλαζεις.το γαλα διατηρειται 3-6 μηνες δες κ το λινκ που σου εδωσε η κοπελα πιο πανω,κ να βαζεις την ημερομηνια αντλησης στο καθε σακουλακι για να μην χαθεις.οσο για το θηλαστρο αν κανεις μια με δυο αντλησεις την ημερα γνωμη μου ειναι να μην νοικιασεις ,εγω νοικιαζω αλλα κανω αποκλειστικες αντλησεις 6 περιπου την ημερα.το mini electrick κ το swing της medela ειναι πολυ καλα για περιστασιακες αντλησεις.

Γεια σας θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας..εχω μια κορουλα 4 μηνων ενω εδω και 4 μηνες θηλαζαμε αποκλειστικα απο την πρωτη κιολας στιγμη χωρις κανενα απολυτως προβλημα εδω και μια βδομαδα η μικρη δν θελει με κανενα τροπο να μπει στο στηθος να θηλασει....αυτο αρχισε καπως ετσι:ενω πηγαινε κανονικα να θηλασει...πιπιλιζε πιπιλιζε να βγει γαλα αλλα γαλα πουθενα..μεχρι που νευριαζε και δν ηθελε καθολου μετα να μπει..μεχρι που τωρα δν μπαινει καν στο κοπο να το πιπιλισει μολις ξεκινω να την ξαπλωσω να την βαλω στο στηθος αρχιζει τη γκρινια..δοκιμασα πολλουσ τροπους αλλα ο μονος τροπος για να σηυνεργαστει ειναι να την θηλασω στον υπνο...καλο αυτο αλλα τι γινεται απο κει και περα με την παραγωγη μου..θελω πολυ ακομα να θηλασω..δν ειναι ακομα και καιρος να σταματησουμε...στην αρχη νομιζα οτι μου κοπηκε το γαλα..αλλα απο οσα εχω διαβασει δν γινεται αυτο το πραγμα..μεχρι που πηγα και νοικιασα θηλαστρο...!μπορειται να με βοηθησετε θελω πολυ να συνεχισω να θηλαζω!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :40 εβδομαδες

Β. Το φύλο του βρέφους:ΘΗΛΥ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ):Καισαρικη τομη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.:Ολικη αναισθησια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη:9,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:ΟΧΙ

ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 24/05/2011 :3060

ΗΜΕΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 28/05/2011:2970

4/06/2011:3360

26/07/2011:5335

01/09/2011:6185

26/09/2011:6335

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΡΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ..4-5 ΜΕΡΕς ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΞΕΝΟ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):160 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χρησιμοποιησα τις τελευταιες 4-5 μερες...medela lactina electiric plus

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

δν εκανα συστηματικες αντλησεις μονο μετα το φαγητου του μωρου

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6

μεχρι προτεινως μια φορα την εβδομαδα..ενω τωρα 4-5 μερες λογο ξενου γαλακτος 1 φορα την ημερα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

απιστευτη γκρινια τα απογευματα κυριως να τρωει τα χερια της και οτι αλλο βρει..χωρις αμως διογκωμενα ουλα!

Γεια σας θα ηθελα και εγω τη βοηθεια σας..εχω μια κορουλα 4 μηνων ενω εδω και 4 μηνες θηλαζαμε αποκλειστικα απο την πρωτη κιολας στιγμη χωρις κανενα απολυτως προβλημα εδω και μια βδομαδα η μικρη δν θελει με κανενα τροπο να μπει στο στηθος να θηλασει....αυτο αρχισε καπως ετσι:ενω πηγαινε κανονικα να θηλασει...πιπιλιζε πιπιλιζε να βγει γαλα αλλα γαλα πουθενα..μεχρι που νευριαζε και δν ηθελε καθολου μετα να μπει..μεχρι που τωρα δν μπαινει καν στο κοπο να το πιπιλισει μολις ξεκινω να την ξαπλωσω να την βαλω στο στηθος αρχιζει τη γκρινια..δοκιμασα πολλουσ τροπους αλλα ο μονος τροπος για να σηυνεργαστει ειναι να την θηλασω στον υπνο...καλο αυτο αλλα τι γινεται απο κει και περα με την παραγωγη μου..θελω πολυ ακομα να θηλασω..δν ειναι ακομα και καιρος να σταματησουμε...στην αρχη νομιζα οτι μου κοπηκε το γαλα..αλλα απο οσα εχω διαβασει δν γινεται αυτο το πραγμα..μεχρι που πηγα και νοικιασα θηλαστρο...!μπορειται να με βοηθησετε θελω πολυ να συνεχισω να θηλαζω!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :40 εβδομαδες

Β. Το φύλο του βρέφους:ΘΗΛΥ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ):Καισαρικη τομη

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.:Ολικη αναισθησια

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη:9,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο:ΟΧΙ

ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 24/05/2011 :3060

ΗΜΕΡΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ 28/05/2011:2970

4/06/2011:3360

26/07/2011:5335

01/09/2011:6185

26/09/2011:6335

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο:6-7

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει:ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΡΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΑ..4-5 ΜΕΡΕς ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΞΕΝΟ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):160 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

χρησιμοποιησα τις τελευταιες 4-5 μερες...medela lactina electiric plus

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

δν εκανα συστηματικες αντλησεις μονο μετα το φαγητου του μωρου

6

μεχρι προτεινως μια φορα την εβδομαδα..ενω τωρα 4-5 μερες λογο ξενου γαλακτος 1 φορα την ημερα

απιστευτη γκρινια τα απογευματα κυριως να τρωει τα χερια της και οτι αλλο βρει..χωρις αμως διογκωμενα ουλα!

Θηλάζεις με πρόγραμμα;

Το μωρό κάνει πολύ λίγα γεύματα για μωρό που θηλάζει και παρότι αυτό στην αρχή μπορεί για κάποια μωρά να λειτουργήσει καλά στην πορεία συνήθως δημιουργούνται προβλήματα...

Λογικα γευματα οφιλω να ομολογησω κανει η μικρη μου..πειναει περιπου καθε 3 ωρες και σε καμια περιπτωση δν θηλαζουμε με προγραμμα καθε φορα που ζηταει της δινω!το τελευταιοευ μα μας γα βραδυνο ειναι 12 η ωρα και μετα ξυπναμε 6-7 η ωρα το πρωι...ακολουθω το οτι δν πρεπει να ξυπναμε το βραδυ αν δν ξυπνησει!τ κανω λαθος?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...