Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

η διαγνωση της γοπ γινεται με συγκεκριμενες εξετασεις και απο ειδικους,το να λεμε μεσω ενος φορουμ οτι ΜΑΛΛΟΝ εχει ΓΟΠ και να δινουμε οδηγιες ενω δεν ειμαστε γιατροι αλλα η ιδιοτητα μας ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου ειναι απαραδεκτο και επικινδυνο....

Τι ακριβώς είναι επικινδυνο απο τα 6 που αναφερει???

Και κυρίως για να απευθυνθεί κάποις σε ειδικούς για τη διάγνωση θα πρεπει να εχει κάποιον κοντά του να αναγνωρίσει τα συμπτώματα.......αν ο παιδίατρος εχει περισοριστεί μόνο στο "λίγο γάλα" εκτιμώ οτι αυτό θα μπορούσε να αποβεί ακόμα πιο επικινδυνο

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η διαγνωση της γοπ γινεται με συγκεκριμενες εξετασεις και απο ειδικους,το να λεμε μεσω ενος φορουμ οτι ΜΑΛΛΟΝ εχει ΓΟΠ και να δινουμε οδηγιες ενω δεν ειμαστε γιατροι αλλα η ιδιοτητα μας ειναι πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου ειναι απαραδεκτο και επικινδυνο....

εγω παλι θεωρω επικινδυνο, απαραδεκτο, αντιδεολογικο,γελοιο και αλλα πολλα οταν ενας παιδιατρος ή μαλλον δυο παιδιατροι που τους πληρωνεις δεν ενδιαφερονται να σε ρωτησουν εαν το παιδι εχει καποια συμπτωματα για ΓΟΠ ή δεν σε στελνουν για εξετασεις, οταν το παιδι με τον θηλασμο δεν βαζει βαρος ,αλλα σου προτεινουν συμπληρωμα!!!

αντι να σε βοηθησουν στον θηλασμο οπως θα επρεπε, δεν κανουν την σωστη διαγνωση ή μαλλον δεν κανουν καν διαγνωση και αντιθετα προτεινουν ξενο για την γοπ για την οποια συστηνεται το μητρικο γαλα!

προφανως βεβαια για να κανεις αυτην την παρατηρηση δεν γνωριζεις οτι:

''Επεισόδια παλινδρόμησης συμβαίνουν φυσιολογικά σε όλα τα παιδιά. Στη βρεφική ηλικία, η ΓΟΠ είναι συχνή και θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο. Συνήθως παρατηρείται στους 3 πρώτους μήνες της ζωής, όπου τα μισά βρέφη έχουν τουλάχιστον ένα επεισόδιο ΓΟΠ την ημέρα. Η μεγαλύτερη συχνότητα παρατηρείται στην ηλικία των 4 μηνών, όπου περίπου το 70% των βρεφών εμφανίζουν ΓΟΠ, ενώ μέχρι την ηλικία των 12-24 μηνών τα συμπτώματα υποχωρούν στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Αυτό οφείλεται στην προοδευτική ωρίμανση της λειτουργίας του οισοφάγου και του στομάχου.

Εκτός από την ανωριμότητα της λειτουργίας του οισοφάγου και του στομάχου, υπάρχουν παράγοντες που προδιαθέτουν τα βρέφη σε ΓΟΠ, όπως η δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει μεγάλο όγκο υγρών, η προωρότητα και η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας.''

83hKp3.png

προφανως λοιπον μια πιστοποιημενη συμβουλος θηλασμου ειναι λιγοτερο επικινδυνη απο εναν παιδιατρο..:wink:

και στην τελικη τιποτα απο τα 6 που προτεινε δεν βαζουν σε κινδυνο το μωρο για να σε ανυσηχησει τοσο ωστε να γραφτεις σημερα ως νεο μελος και να το σχολιασεις..σε αντιθεση με τον παιδιατρο που δεν κανει καν πιθανη διαγνωση για ΓΟΠ που ειναι και το πιο αναμενομενο..

83hKp3.png

Αγλαια σε ευχαριστω που μεσα απο το φορουμ και οχι απο τους παιδιατρους που πληρωνα, ανακαλυψα οτι η μικρη μου ειχε γοπ και ετσι καταφερα να συνεχισω τον θηλασμο και να μην ακολουθω τις οδηγιες παιδιατρων για 3ωρο ταισμα, οταν η μικρη μου ηθελε απλα τακτα και μικρα γευματα λογω γοπ..

83hKp3.png

Αγλαια σε ευχαριστω που μεσα απο το φορουμ και οχι απο τους παιδιατρους που πληρωνα, ανακαλυψα οτι η μικρη μου ειχε γοπ και ετσι καταφερα να συνεχισω τον θηλασμο και να μην ακολουθω τις οδηγιες παιδιατρων για 3ωρο ταισμα, οταν η μικρη μου ηθελε απλα τακτα και μικρα γευματα λογω γοπ..

Πάντως για να είμαι ειλικρινής εγώ δύσκολα ακουλουθώ το τρίωρο. Μέχρι να σαραντήσω είπα θα τον ταϊζω όποτε ο ίδιος θέλει. Σε καμιά περιπτωση δεν θα τον ξυπνάω. Άσε που μετά από τους εμετούς (χθες και σήμερα) δεν ξαναπιέζω το παιδί να φάει και από τα 2 στήθη. Όσο θέλει, όποτε θέλει. Τη μέρα δεν με νοιάζει. Το βράδυ εφόσον καταφέρνω και κοιμάμαι τουλάχιστον 2 τρίωρα είμαι ικανοποιημένη. Αν είμαι τυχερή το τρίωρο γίνεται 4ωρο :)

Θα αρχίσω να χρησιμοποιώ και θήλαστρο με το που θα σαραντήσω και όλα καλα :)

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Διαφημίσεις

η ημιμαθεια ειναι χιλιες φορες χειροτερη απο την αμαθεια καλη μου,εχετε γινει ολοι φωτεινοι παντογνωστες εδω μεσα και δυστυχως υπαρχουν ενα σωρο γυναικες ευαλωτες που καθονται και ακουν ενα σωρο ασχετες και ημιμαθεις να δινουν οδηγιες,να κατευθυνουν,να υπονομευουν και να φανατιζουν χωρις να εχουν ιδεα του τι κανουν,αντι να αλλαξουν απλως γιατρο,να ρωτησουν,να μαθουν να ενημερωθουν,να εχουν τα ματια τους ανοικτα και να εχουν κριση και οχι να τρωνε αμασητο ο,τι τους λεει ο καθε παιδιατρος,ουτε η καθε ασχετη νοικοκυρα μεσα απο ενα φορουμ που το μοναδικο πραγμα που εχει πετυχει στη ζωη της ειναι να θηλασει το παιδι της μεχρι 2 χρονων και να περηφανευεται σαν να εκανε κανενα σπουδαιο κατορθωμα και οχι το φυσικοτερο πραγμα του κοσμου

η ημιμαθεια ειναι χιλιες φορες χειροτερη απο την αμαθεια καλη μου,

κι εγω αυτο πιστευω!!!

μονο να προσθεσω οτι η ημιμαθεια οταν εχεις πτυχιο και πελατες που σε πληρωνουν κι ολας για να τους συμβουλευεις ειναι ΚΑΙ επικινδυνη!!!!

83hKp3.png

εχετε γινει ολοι φωτεινοι παντογνωστες εδω μεσα

δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο..θα μπορουσα να εχω ενα παραδειγμα???

και δηστυχως υπαρχουν ενα σωρο γυναικες ευαλωτες που καθονται και ακουν ενα σωρο ασχετες και ημιμαθεις να δινουν οδηγιες,να κατευθυνουν,να υπονομευουν και να φανατιζουν χωρις να εχουν ιδεα του τι κανουν,

καλα το τραβηξες απο τα μαλλιαααααα...

να σου υπενθυμισω οτι ειναι φορουμ??? ξερεις...ανταλλαγη αποψεων, συζητησεις, ελευθερη διακινηση ιδεων και αποψεων... !!!!

και βασικα δεν ειναι το φορουμ ενος πανεπιστημιου ή ενος ιατρικου συλλογου.. ειναι ενα φορουμ για γονεις.. καθε γονιος λεει την αποψη του, την εμπειρια του και οτι πιστευει εκεινος οτι μπορει να βοηθησει..

τωρα τα υπολοιπα ειναι μαλλον της φαντασιας σου...

αντι να αλλαξουν απλως γιατρο,να ρωτησουν,να μαθουν να ενημερωθουν,να εχουν τα ματια τους ανοικτα και να εχουν κριση και οχι να τρωνε αμασητο ο,τι τους λεει ο καθε παιδιατρος,

μα αυτο δεν λεμε κι εμεις?????? να εχουν κριση και να μην τρωνε αμασητο οτι λεει ο παιδιατρος? να ενημερωθουν και να εχουν τα ματια τους ανοιχτα????

ειδες που κατα βαθος συμφωνουμε???

......

83hKp3.png

οχι να τρωνε αμασητο ο,τι τους λεει ο καθε παιδιατρος,ουτε η καθε ασχετη νοικοκυρα μεσα απο ενα φορουμ που το μοναδικο πραγμα που εχει πετυχει στη ζωη της ειναι να θηλασει το παιδι της μεχρι 2 χρονων και να περηφανευεται σαν να εκανε κανενα σπουδαιο κατορθωμα και οχι το φυσικοτερο πραγμα του κοσμου

πωπω αναφέρεσαι με μια λέξη στους παιδιάτρους, και με 4 γραμμές σε αυτες τις απαράδεκτες:evil: αργόσχολες:evil: επικίνδυνες:evil: νοικοκυρές.

Αλήθεια, από πού συνάγεται ότι όσες θηλάζουν 2 χρόνια, δεν έχουνε πετύχει τίποτα άλλο στη ζωή τους;:shock: Μήπως θα ήθελες να είναι έτσι για να αισθάνεσαι καλύτερα;

Βασικά δεν έχω καταλάβει ακριβώς αν το πρόβλημά σου είναι οι μαμάδες που δεν εργάζονται, ή αυτές που θήλασαν 2 χρόνια; Ή ο συνδυασμός;

Ας πούμε, αν σου πω ότι θηλάζω 2 χρόνια, αλλά είμαι πχ μεγαλογιατρός, το κόμπλεξ σου μειώνεται ή αυξάνεται; Ή αν έχω καταφέρει κάτι σημαντικό, πχ έχω διδακτορικό, τότε έχω δικαίωμα να λέω την γνώμη μου για τον θηλασμό; Ή θα με μαλώσεις;:lol:

jv42p3.png

DfUyp2.png

ουτε η καθε ασχετη νοικοκυρα μεσα απο ενα φορουμ που το μοναδικο πραγμα που εχει πετυχει στη ζωη της ειναι να θηλασει το παιδι της μεχρι 2 χρονων και να περηφανευεται σαν να εκανε κανενα σπουδαιο κατορθωμα και οχι το φυσικοτερο πραγμα του κοσμου

αρχικα υποτιμας τις νοικοκυρες που πιστευω οτι δουλευουν πολυ σκληροτερα απο τις υπολοιπες που πηγαινοερχομαστε στα γραφεια!

οι νοικοκυρες θα επρεπε να ειναι πολυ περηφανες καθως το φυσιολογικο και αναμενομενο για σενα (δηλ. οτι μια γυναικα σε 8 ωρες εχει καθαρισει,εχει πλυνει, εχει σιδερωσει, εχει μαγειρεψει, εχει ξεσκονισει, εχει στρωσει τα κρεββατια, περιμενει την οικογενεια να φαει και να συνεχισει μεχρι το βραδυ να δουλευει και να ειναι ορθια οταν ταυτοχρονα μεγαλωνει μονη της τα παιδια της,) πρεπει να σου πω οτι ειναι σπουδαιο κατορθωμα!!! να συμπληρωσω οτι ειναι και ολη μερα κλεισμενη σε δυο τοιχους και δεν ερχεται και σε επαφη με τον κοσμο..για εμενα θα ηταν κατορθωμα αν το εκανα αυτο εστω και ενα μηνα!

καθε επιτευξη ενος προσωπικου στοχου ειναι για τον καθενα ξεχωριστα ενα σπουδαιο κατορθωμα!!

απλα για αλλον ειναι να βρασει ενα αυγο,για αλλον ειναι να παρει προαγωγη και για αλλον ειναι να θηλασει για δυο χρονια!!!

κατι που σε εσενα μπορει να φαινεται ως το φυσικοτερο πραγμα του κοσμου για καποιον αλλον μπορει να ειναι η κατακτηση του Εβερεστ!! και γι αυτο εχει καθε λογο να αισθανεται περηφανος... δεν νομιζω οτι εισαι σε θεση εσυ ή κανενας αλλος να το κρινει αυτο..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

η ημιμαθεια ειναι χιλιες φορες χειροτερη απο την αμαθεια καλη μου,εχετε γινει ολοι φωτεινοι παντογνωστες εδω μεσα και δυστυχως υπαρχουν ενα σωρο γυναικες ευαλωτες που καθονται και ακουν ενα σωρο ασχετες και ημιμαθεις να δινουν οδηγιες,να κατευθυνουν,να υπονομευουν και να φανατιζουν χωρις να εχουν ιδεα του τι κανουν,αντι να αλλαξουν απλως γιατρο,να ρωτησουν,να μαθουν να ενημερωθουν,να εχουν τα ματια τους ανοικτα και να εχουν κριση και οχι να τρωνε αμασητο ο,τι τους λεει ο καθε παιδιατρος,ουτε η καθε ασχετη νοικοκυρα μεσα απο ενα φορουμ που το μοναδικο πραγμα που εχει πετυχει στη ζωη της ειναι να θηλασει το παιδι της μεχρι 2 χρονων και να περηφανευεται σαν να εκανε κανενα σπουδαιο κατορθωμα και οχι το φυσικοτερο πραγμα του κοσμου

Απο τη στιμγή που αναγνωρίζεις την ημιμάθεια σημαίνει ότι διαθέτεις τις γνώσεις που σου επιτρέπουν να έχεις κρίση.

Αν λοιπόν είναι έτσι είναι κρίμα να χαραμίζεις τον χρόνο σου και να ποσταρεις προσβλητικά μηνύματα. Μπορείς πολύ απλά να προστατέψεις όλες αυτές τις ευάλωτες μαμάδες προτείνοντας λύσεις που να είναι σύμφωνες με την ηθική και τις γνώσεις σου (μιας και μεριμνάς για αυτές).

Όσο για το κατόρθωμα ,....

κατόρθωμα ουδέτερο

• το αποτέλεσμα μιας θαρραλέας ενέργειας ή επίπονης και συστηματικής εργασίας.

Αφού λοιπόν έχεις άποψη γενικά σημαίνει ότι το φορουμ το διαβάζεις. Ειλικρινά πιστεύεις ότι εδώ δεν υπάρχουν μαμάδες που ο θηλασμός ήταν αποτέλεσμα επίπονης και συστηματικής εργασίας? Να μην πω θαρραλέας ενέργειας?

Όσο για το μοναδικόδεν είσαι σε θέση να το κρίνεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι το φόρουμ αποτελεί τροφή για σκέψη καθώς είναι στην ουσία ανταλλαγεί απόψεων και εμπειριών.

Γεια σας,

Ο μικρός γεννήθηκε 3/6 2990 και βγήκαμε απο το μαιευτήριο 2790.

Μετα απο 15 μέρες η παιδιατρος τον βρήκε 3550 και σήμερα είναι περίπου 5 κιλά και λέω περίπου γιατί δεν ήταν ηλεκτρονική η ζυγαριά. Βρεχουμε πάνω απο 8 πάνες την ημέρα και μέχρι προχτές κάναμε κακά πάνω απο 6 φορές.

Ερωτήσεις:

1. Τις τελευταίες 2 μέρες κάνει κακά λιγότερες φορές! Δεν κάνει το βράδυ αλλα μέσα στη μέρα 4-5 φορές. Είναι φυσιολογικό;

2. Τρώμε περίπου 10 φορές τη μέρα ( οπότε ζητάει) αλλα δεν κάνει μεγάλης διαρκείας γεύματα! Γύρω στο τέταρτο και πολλές φορές και πέντε λεπτά. Αφου παίρνει βάρος υπάρχει πρόβλημα;

3. Τελευταία όταν είναι στο στήθος σφιγγεται και τεντωνεται και το αφήνει! Αυτο πως εξηγείται;;;;

Το οτι τεντωνεται μου φαινεται οτι μπορει να ειναι κολικοι η γοπ κι εμενα ετσι εκανε,,κοιτα να τον θηλαζεις καθε φορα απο ενα στηθος να αδειαζει και την αλλη φορα το αλλο,,,εμενα αυτο μα βοηθησε και στους κολικους του, βεβαια εκοψα και τα γαλακτοκομικα και ειδα βελτιωση

οι πανες που βρεχει και λερωνει για αυτη την ηλικια ειναι μια χαρα καθως και οι φορες που τον βαζεις στο στηθος

καλυτερα βεβαι να σου πουν και οι πιο εμπειρες

επισης το οτι καθεται στο στηθος μονο ενα τεταρτο συμβαινει σε μερικα βρεφη να ειναι πιο αποτελεσματικα μετις θηλαστικες κινησεις,,,οι πανες που λερωνει ειναι μια χαρα εγω τα βλεπω μια χαρα ολα για την ηλικια του

καλη συνεχεια

κυρια μου εισαι ιδιατερα εμπαθής και κοιταξε το,,,ακριβως επειδη δεν τρωμε αμασητο το καθε τι που μας λενε για αυτο υπαρχει το φορουμ,,,κι αν εχεις την την ψυχικη διαθεση να το ψαξεις πραγματικα θα δεις οτι οι νοικοκυρουλες του φορουμ οπως μας αποκαλεις μαλλον εχουν βοηθησει να κανουν οι μανουλες τον αυτονοητο/φυσικο θηλασμο πραξη.......

τον τοσο φυσικο θηλασμο που γι αυτο στην ελλαδα θηλαζουν ελαχιστες πανω απο το εξαμηνο

Διαφημίσεις

Γεια σας,

Ο μικρός γεννήθηκε 3/6 2990 και βγήκαμε απο το μαιευτήριο 2790.

Μετα απο 15 μέρες η παιδιατρος τον βρήκε 3550 και σήμερα είναι περίπου 5 κιλά και λέω περίπου γιατί δεν ήταν ηλεκτρονική η ζυγαριά. Βρεχουμε πάνω απο 8 πάνες την ημέρα και μέχρι προχτές κάναμε κακά πάνω απο 6 φορές.

Ερωτήσεις:

1. Τις τελευταίες 2 μέρες κάνει κακά λιγότερες φορές! Δεν κάνει το βράδυ αλλα μέσα στη μέρα 4-5 φορές. Είναι φυσιολογικό;

Nα σου ζήσει!

Ναι, είναι φυσιολογικό! Τις λερωμένες πάνες τις αξιολογούμε μέχρι 20 ημερών, μετά μπορεί να έχει και 1 μόνο λερωμένη πάνα την εβδομάδα αν θηλάζει αποκλειστικά χωρίς να ανησυχήσουμε! Δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1341770&postcount=43

2. Τρώμε περίπου 10 φορές τη μέρα ( οπότε ζητάει) αλλα δεν κάνει μεγάλης διαρκείας γεύματα! Γύρω στο τέταρτο και πολλές φορές και πέντε λεπτά. Αφου παίρνει βάρος υπάρχει πρόβλημα;

Εφόσον παίρνει βάρος καλό και οι πάνες του είναι εντάξει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα! Μεγαλώνοντας δυναμώνει και καταφέρνει να θηλάζει πιο αποτελεσματικά και άρα πιο γρήγορα!

3. Τελευταία όταν είναι στο στήθος σφιγγεται και τεντωνεται και το αφήνει! Αυτο πως εξηγείται;;;;

Μπορεί να έχεις έντονη ροή γάλακτος και να καταπίνει πολύ αέρα στην αρχή του θηλασμού! Μπορεί να λυθεί αν το κρατάς με τέτοιο τρόπο που να είναι ψηλότερα από το στήθος σου (πχ, να κάθεται καβάλα στον μηρό σου και το κεφάλι του να είναι ψηλότερα από το στήθος σου ή να γέρνεις εσύ σαν να ξαπλώνεις λίγο προς τα πίσω), επίσης, μπορείς να διακόπτεις τον θηλασμό μόλις νιώθεις ότι κατεβαίνει το γάλα και να αφήνεις λίγο να τρέξει και να ξεθυμάναι ο πίδακας και μετά να προσφέρεις ή να βγάζεις λίγο με το χέρι μέχρι να γίνει πιο ομαλή η ροή. Και πάλι είναι κάτι που το μωρό μεγαλώνοντας θα ξεπεράσει μόνο του (θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα την έντονη ροή και να μην καταπίνει τόσο αέρα). Αν το δεις ανήσυχο, να το σηκώνεις λίγο να ρευτεί και να συνεχίζεις, ώστε να θηλάζει ήρεμο μετά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Επειδή βγάζουμε και κάτι γουλιτσες ανυσηχησα αλλα μάλλον ειναι απο τον αέρα και τους κωλικους!!! Άλλωστε αν δεν χορταινε φαντάζομαι θα διαμαρτυροταν! Πάντως τρώει λαιμαργα!!! Μερικές φορές ουσιαστικά τρώει πέντε λεπτά και μετα πιπιλιζει!!! Τι να πω! Ακολουθώ τις διαθέσεις του!!!

Επειδή βγάζουμε και κάτι γουλιτσες ανυσηχησα αλλα μάλλον ειναι απο τον αέρα και τους κωλικους!!! Άλλωστε αν δεν χορταινε φαντάζομαι θα διαμαρτυροταν! Πάντως τρώει λαιμαργα!!! Μερικές φορές ουσιαστικά τρώει πέντε λεπτά και μετα πιπιλιζει!!! Τι να πω! Ακολουθώ τις διαθέσεις του!!!

Αν έχει πολλές γουλίτσες και είναι ανήσυχος (δείχνει να πονάει, να θέλει να ρεύεται για πολλή ώρα μετά τον θηλασμό κλπ), τότε ίσως να είναι και ΓΟΠ. Προσπάθησε να το κρατάς αρκετή ώρα να ρεύεται καλά, να το κοιμίζεις με κλίση στην κούνια (μπορείς να βάλεις βιβλία κάτω από τα πόδια της κούνιας ή το στρώμα), όχι πίεση στην κοιλίτσα. Αν συνεχίσουν οι γουλίτσες μίλα με τον παιδίατρό σου. Η ΓΟΠ ανιχνεύεται με υπέρηχο. Αν έχει ΓΟΠ, βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις να κόψεις εσύ τα αγελαδινά γαλακτοκομικά που καταναλώνεις.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλημερα μανουλες!ειμαι και εγω νεα μανουλα.εχω ενα μπεμπουλη 27 ημερων τον οποιο θηλαζωω αποκλειστικα.γεννηθηκε 3500 φυγεμε 3450(επαιρνε και συμπληρωμα στο μαιευτηριο το οποιο κοψαμε τελειως μια μερα πριν φυγουμε) τη 12η μερα ηταν 3820 και προχθες συμφωνα με τη δικη μας ζυγαρια ηταν 4410,τη παρασκευη θα ερθει ο παιδιατρος να δουμε τι θα μας πει!νομιζω το βαρος ειναι καλο!εχω μερικες αποριες!οποια μανουλα μπορει να βοηθησει την ευχαριστω!

τρωει οσο θελει οποτε θελει,συνηθως ανα δυο δυο μιση ωρες(το βραδυ και περισσοτερες)τρωει απο το ενα στηθος σε καθε γευμα κανα 30λεπτο οποτε ή τραβιεται μονος του και εχει κοιμηθει ή τον καταλαβαινω οτι πιπιλαει αρκετη ωρα και ανα αρχισω και ποναω τον βγαζω εγω(δεν διαμαρτυρεται)

πιπιλα του εχω δοκιμασει 3 φορες τη βγαζει μετα απο λιγο,ομως εχει αρχισει και πιπιλαει τα χερια του τι αν κανω?να του δινω πιο συχνα?

επισης αν γκρινιαζει και παω να τον βαλω στο στηθος και δεν πειναει γινεται ο χαμος τσιριζει κλωτσαει και τα κανω μανταρα δεν ξερω αν εφαγεή οχι όποτε προσπαθω να παρακολουθω τις ωρες του γευματος λιγο!

εχθες ειχα και το πρωτο πετρωμα συστυχως σε ενα μερος του δξιου στηθους!ευτυχως ηρθε μια φιλη μου μανουλα που θηαλσε τα παιδακια της και με ζεστες κομπρεσες μασαζ και θηλασμο του μπεμπη ανακουφιστηκα αρκετα!τι εκανα λαθος ομως και μου πετρωσε?πρεπει να προσεξω κατι?φοβαμαι λιγο,δεν ηταν και ευχαριστος ο πονος!ειχα και το mini electric Της medela με το οποιο δεν εβγαλα τπτ!γιαιτ?αυτη η φιλη μου εβγαζε ολοκληρο γευμα με το συγκεριμενο πριν σαραντησει,ξερω δεν πρεπει να ακνω συγρισεις,ομως θα χρεισαστει σε λιγο καιρο να βγαζω και εγω ενα γευμα γιατι θα λειπω για λιγες ωρες λογω δουλεια!τι να κανω?να νοικιασω νοσοκομειακο?που πρεπει να απευθυνθω?

καθε συμβουλη καλοδεχουμενη!!!!!!!

Γεια σας μανούλες και να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

Εχω και εγώ κάποιες απορίες μιας και παλαιότερα δυστυχως δεν είχα ενημερωθεί για τον θηλασμό και θα ήθελα τωρα να λύσω κάποιες απορίες μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να απαντήσετε σε κάποιες από αυτές καθώς παρόλλο το πολύ διάβασμα στο φορουμ δεν καταφερα να τις απαντήσω. Οι απορίες μου είναι οι κατωθι:

1) Πρέπει να ταίζουμε το μωρό και από τα 2 στήθη σε καθε γευμα μεχρι τις 6 εβδομάδες (δλδ μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχία) για να αποφύγουμε μαστίτιδα ή/και ανεπαρκές γάλα απο τον ενα μαστο λόγω έλλειψης ισου ερεθίσματός?

2) Το μωρό πρεπει να το ξυπνας για να φαει ή να το αφήσεις να ζητήσει μόνο του? (δεν εννοώ μόνο με κλάμα αλλά και με άλλες ενδειξεις όπως να είναι λιγο ανυσηχο, να ψανχει στον υπνο οτυ κλπ). Αν πρεπει να το ξυπνάς πρέπει να το κανεις μόνο αν εχει εμφανίσει ίκτερο, είναι ελλιποβαρες ή μονο για τον πρωτο καιρό ή συνεχεια μολις περσασει πανω απο 4 ωρες πχ?

3)

Ενα μωρο που βρισκεται ώρες στο στήθος για μεγαλο διάστημα σε κάθε γευμα (πλεον της μιας ωρας), που ειναι ανυσηχο στο στηθος, που κοιμάται αμέσως στο στηθος, δεν παίρνει γάλα λόγω κακής τεχνικής? Και πως μπορεί να βελτιωθεί?

4) Πως θα καταλάβουμε αν απλως πιπιλίζει και δεν πίνει γάλα? (οι βρεγμένες πάνες, το αισθημα αδειάσματος του στήθους και η διψα της μαμάς είναι αρκετές ενδείξεις?)

5) Στην αρχή και μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχία χρειάζονται μαλάξεις στηθους για να παίρνει περισσότερο γάλα?

6) Μετά από πόση ώρα πιπιλίσματος και όχι κατάποσης πρέπει να επέμβουμε? Αν πρέπει και πως?

7) Μετά τους 6 μήνες με την εισαγωγή των στερεών τροφών το μωρό πρεπει να θηλάζει πρωι και βράδυ ή αυτο το κάνεις όταν θέλεις να αρχίσεις τον αποθηλασμό?

:cool: Πρέπει κανείς απο πριν να συναντήσει και να εχει δική του σύμβουλο θηλασμού ή να έχει απλώς τα τηλέφωνα και αν αντιμετωπίσει πρόβλήμα τότε να πάρει? Και αν δεν εχεις κανει από πριν συνάντηση και αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο μαιευτήριο, ερχεται εκεί η σύμβουλος?

9) Η aglaia στο παρον φορουμ κάπου ανάφερε ότι αντί για το χάπι μπορείς να κόψεις το γάλα και με πιο φυσικούς τρόπους όπως πχ το φασκόμηλο. Από την άλλη διάβασα ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Δηλαδή αν πίνεις φασκόμηλο πειράζει ή όχι την γαλουχία?

Ευχασριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

don't worry be happy :lol:

1) Πρέπει να ταίζουμε το μωρό και από τα 2 στήθη σε καθε γευμα μεχρι τις 6 εβδομάδες (δλδ μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχία) για να αποφύγουμε μαστίτιδα ή/και ανεπαρκές γάλα απο τον ενα μαστο λόγω έλλειψης ισου ερεθίσματός?

2) Το μωρό πρεπει να το ξυπνας για να φαει ή να το αφήσεις να ζητήσει μόνο του? (δεν εννοώ μόνο με κλάμα αλλά και με άλλες ενδειξεις όπως να είναι λιγο ανυσηχο, να ψανχει στον υπνο οτυ κλπ). Αν πρεπει να το ξυπνάς πρέπει να το κανεις μόνο αν εχει εμφανίσει ίκτερο, είναι ελλιποβαρες ή μονο για τον πρωτο καιρό ή συνεχεια μολις περσασει πανω απο 4 ωρες πχ?

3)

Ενα μωρο που βρισκεται ώρες στο στήθος για μεγαλο διάστημα σε κάθε γευμα (πλεον της μιας ωρας), που ειναι ανυσηχο στο στηθος, που κοιμάται αμέσως στο στηθος, δεν παίρνει γάλα λόγω κακής τεχνικής? Και πως μπορεί να βελτιωθεί?

Δυστυχώς δεν υπάρχει μία συνταγή που να είναι κατάλληλη για όλες τις μητέρες. Οι παραπάνω ερωτήσεις σου δεν μπορούν να έχουν συγκεκριμένη απάντηση γιατί η απάντηση εξαρτάται από το συγκεκριμένο περιστατικό, από το πόσο γάλα έχει η μητέρα, από το πώς θηλάζει το μωρό...

Ένα μωρό μπορεί να βρίσκεται για πολύ διαφορετικούς λόγους στο στήθος, οπότε και σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι εξαρτάται.

4) Πως θα καταλάβουμε αν απλως πιπιλίζει και δεν πίνει γάλα? (οι βρεγμένες πάνες, το αισθημα αδειάσματος του στήθους και η διψα της μαμάς είναι αρκετές ενδείξεις?)

Όταν πίνει γάλα καταπίνει κάθε 2-3 ρουφηξιές. Όταν κάνει μη θρεπτικό θηλασμό, καταπίνει πολύ πιο αραιά.

5) Στην αρχή και μεχρι να εδραιωθεί η γαλουχία χρειάζονται μαλάξεις στηθους για να παίρνει περισσότερο γάλα?

εξαρτάται

αν το μωρό θηλάζει καλά δεν χρειάζονται, αν δεν θηλάζει καλά, χρειάζονται.

6) Μετά από πόση ώρα πιπιλίσματος και όχι κατάποσης πρέπει να επέμβουμε? Αν πρέπει και πως?

αν το παιδί θηλάζει γενικά καλά, τις ώρες του μη θρεπτικού θηλασμού δεν επεμβαίνουμε

7) Μετά τους 6 μήνες με την εισαγωγή των στερεών τροφών το μωρό πρεπει να θηλάζει πρωι και βράδυ ή αυτο το κάνεις όταν θέλεις να αρχίσεις τον αποθηλασμό?

μετά τους 6 μήνες, όταν ξεκινούν οι στερεές τροφές, ο θηλασμός εξακολουθεί να είναι η κύρια τροφή του βρέφους και για να διασφαλιστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα

:cool: Πρέπει κανείς απο πριν να συναντήσει και να εχει δική του σύμβουλο θηλασμού ή να έχει απλώς τα τηλέφωνα και αν αντιμετωπίσει πρόβλήμα τότε να πάρει? Και αν δεν εχεις κανει από πριν συνάντηση και αντιμετωπίσεις πρόβλημα στο μαιευτήριο, ερχεται εκεί η σύμβουλος?

Σε μια κοινωνία που ο θηλασμός είναι συνηθισμένος και δεν γίνονται παρεμβάσεις που δημιουργούν προβλήματα, όπως πχ στη Σουηδία, υπάρχουν ελάχιστοι σύμβουλοι θηλασμού γιατί είναι αναγκαίοι μόνο σε ειδικές καταστάσεις.

Οι περισσότερες μητέρες τα καταφέρνουν πολύ καλά χωρίς τη βοήθεια συμβούλων.

9) Η aglaia στο παρον φορουμ κάπου ανάφερε ότι αντί για το χάπι μπορείς να κόψεις το γάλα και με πιο φυσικούς τρόπους όπως πχ το φασκόμηλο. Από την άλλη διάβασα ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί στην διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Δηλαδή αν πίνεις φασκόμηλο πειράζει ή όχι την γαλουχία?

Ένα ευκαιριακό φλιτζάνι δεν μπορεί να επηρεάσει τη γαλουχία.

ειχα ξαναγραψει και παλιοτερα για το προβλημα μου που ειναι το βαρος του παιδιού απο τοτε δυδτυχως δεν αλλαξε τιποτα αν και τρεχουμε απο γιατρο σε γιατρο

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

25/12/10 3700

07/01/11 4010

03/02/11 4810

28/02/11 5200

09/03/11 5310

08/04/11 5730

04/05/11 6240

09/05/11 6270

24/05/11 6340

14/06/11 6620

19/07/22 6980

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. δεν υπαρχει σταθερος αριθμος. περιπου 6-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει τρωει 3 γευματα τροφες (φρουτο, κρεας με λαχανικα και κρεμα) και θηλαζει σιγουρα πρωι μεσημερι βραδυ αλλα και ενδιαμεσα οποτε θέλει

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

δεν πηρε ποτε εκτος απο τις 3 πρωτες μερες (2 μαιευτηριο και 1 σπιτι)

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί).

7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο περιπου 3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ξεκινησαμε τροφες με φρουτο 5 μηνων και ετρωγε πολυ καλα ειδικα το φρουτο και το μεσημεριανο (κρεας με λαχανικα), εδειχνε να του αρεσει

εδω και καμια βδομαδα τρωει αρκετα λιγοτερο και μετα απο επιμονη δικη μου

ειχε βεβαια και για 2 μερες πυρετο πριν εμφανισει αυτη τη συμπεριφορα

ιστορικο:

μολις φανηκε οτι δεν επαιρνε αρκετο (γυρω στους 2,5 μηνες) και μετα απο δικη μου ερευνα (και στο φορουμ) αφου ο γιατρος ηταν καθησυχαστικος εκοψα τα γαλακτοκομικα θεωρωντας οτι μπορει να εχει σχεση με καποια αλλεργια η δυσανεξια. Τελικά ενώ πιστευα οτι βρηκα την αιτια αφού κόπηκαν οι πρασινες κενωσεις που εκανε τελικα μετα απο 1 μηνα παλι δεν ειχε βαλει αρκετο βαρος. Είπα στο γιατρο για τα γαλακτοκομικα και μου ειπε να ψαξουμε για ουρολοιμωξη.

Έτσι καναμε καλλιεργεια και βγηκε θετικη (εν τω μεταξυ ξαναρχισα τα γαλακτοκομικα αφου θεωρησα οτι αλλου ηταν η αιτια). Πηραμε αντιβιωση και ειχαμε αρνητικη καλλιεργεια, μετα ομως απο 1 μηνα χημειοπροφυλαξη παλι το βαρος δεν ηταν ικανοποιητικο και η καλλιεργεια ξαναβγηκε θετικη.

Καναμε υπερηχο νεφρων και ουρητηρων και βγηκε εντελως καθαρος χωρις ενδειξεις για παλλινδρομηση κι ετσι δεν προχωρησαμε σε κυστεογραφια.

Οι καλλιεργεις ομως βγαιναν θετικες κι ετσι επρεπε να παρουμε χημειοπροφυλαξη (αντιβιωση καθε μερα για μεγαλο χρονικο διαστημα).

Τελιακ αποφασισα να παμε ομοιοπαθητικη για να γλιτωσουμε την αντιβιωση και αφου πηγαμε μετα απο 1 μηνα παλι δεν ειχαμε καλη προσληψη βαρους.

Τωρα ειμαστε σε 2η φαση ομοιοπαθητικης θεραπειας και παλι ομως εχουμε θετικες καλλιεργειες. Τελη Αυγουστου θα ξανακανουμε για να δουμε αν καταπολεμηθηκε το μικροβιο.

Κατα τα αλλα η ορεξη του παιδιου και η γενικη του εικονα ηταν πολυ καλη και δεν ειχε αλλα συμτωματα.

Πλεον ομως εχω αρχισει και ανησυχω. Τελικα μηπως δεν ειναι η ουρολοιμωξη το προβλημα και ηταν τα γαλακτοκομικα και φοβαμαι μη χειροτερεψει τωρα που μπαινουν κι αλλες τροφες π.χ. φαριν λακτε

Τι αλλο μπορει να συμβαινει και να μην παιρνει βαρος;

Σας εχω κουρασει, εχω γραψει πολλα και θα μπορουσα να γραψω αλλα τοσα

θα ηθελα πολυ τη γνωμη σας και ιδιαιτερα της Αγλαϊας

πιθανον να ξεχναω να γραψω κατι αλλο σημαντικο αλλα θα σας απαντησω αν με ρωτησετε για διευκρινισεις

Ευχαριστω

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

γεια σας κοριτσακια τι κανετε?μου λειψατε πολυ αλλα δεν ειχα internet εκει που ημουν.Γυρισα λοιπον και εχω φυσικα ερωτησεις!Ειμαστε αισιως 54 ημερων και ζυγιζουμε 5200 με βαρος εξοδου απο το μαιευτηριο 2970 μπορω να μην την ξυπναω να τρωει ή ειναι νωρις ακομα?Ποσα γευματα πρεπει να κανει σε αυτη την ηλικια?Ποσες πανες να βρεχει και ποσες κενωσεις να εχει?Αλλαζει κατι τωρα που σαραντισαμε?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...