Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη συμβουλή οποιουδήποτε μπορεί να μου δώσει μια υπεύθυνη γνώμη. Έχω ένα αγοράκι 10 μηνών το οποίο θήλασα αποκλειστικά 6 μήνες. Τώρα έχει αρχίσει να τρώει 2 γεύματα (φρούτα το πρωί και φαγητό το μεσημέρι), αλλά συνεχίζει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει όλη μέρα και όλη νύχτα. Πρόσφατα έκανα τεστ Παπ και έδειξε ότι έχω μια ήπιας μορφής τραχηλίτιδα. Η γιατρός μου μου έγραψε μια κολπική κρέμα τη Ygielle. Παρακάτω παραθέτω τη σύνθεση της κρέμας: Δραστική ουσία : Clindamycin Phosphate. Έκδοχα: Paraffin liquid, Propylene Glycol, Polysorbate 60, Cetostearyl Alcohol, Cetyl Palmitate, Stearic Acid, Sorbitan Monostearate, Benzyl Alcohol, Water Purified.

Στις ειδικές προφυλάξεις αναφέρει για την γαλουχία: «Δεν είναι γνωστό εάν η κλινδαμυκίνη απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα μετά από ενδοκολπική χρήση φωσφορικής κλινδαμυκίνης. Όμως η κλινδαμυκίνη, η οποία χορηγήθηκε από το στόμα και παρεντερικώς, ανιχνεύθηκε στο μητρικό γάλα. Ο γιατρός σας θα αποφασίσει αν θα σταματήσετε τη θεραπεία ή το θηλασμό.»

Πήρα τη γυναικολόγο μου και τη ρώτησα και μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, τη δίνουνε λέει αυτή την κρέμα στις λεχώνες. Αλλά εγώ έχω ακόμα αμφιβολίες. Γιατί τα γράφει τότε έτσι το χαρτί μέσα??? Μήπως περάσει στο μωρό μου καμιά ουσία που δεν πρέπει??? Ήδη έχω καθυστερήσει να ξεκινήσω τη θεραπεία πολύ. Έχω πάρει την κρέμα αλλά φοβάμαι να τη χρησιμοποιήσω…

Όποιος γνωρίζει να μου πεί εάν είναι συμβατή αυτή η ουσία με το θηλασμό θα το εκτιμούσα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έχω καιρό να μιλήσω αν και παρακολουθώ τακτικά τις συζητήσεις... Η αλήθεια είναι ότι με έχετε βοηθήσει πολύ!

Και θα ήθελα και πάλι τη βοήθειά σας...

Γέννησα 16/04 ένα κοριτσάκι μούρλια! Ξεκίνησα να θηλάζω κι ενώ έλεγα ότι δεν θα κρατήσει πολύ τελικά ο θηλασμός εδραιώθηκε και το κοριτσάκι μου χόρταινε από εμένα (το κατάλαβα όταν επί σειρά ημερών το συμπλήρωμα που έφτιαχνα με ξένο γάλα πήγαινε συνέχεια στα λουλούδια). Τέλος πάντων η μικρή μου θηλάζει αποκλειστικά εδώ και 2 μήνες παρά κάτι ημέρες.

Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να κοιμάται και λίγο παραπάνω, δηλαδή έπεφτε για ύπνο στις 23.00-23.30 και ξύπνησε τη μία φορά στις 06.15, την επόμενη μέρα στις 06.30 και την επόμενη στις 07.00 τώρα είναι σαν να έχουμε κάνει βήματα πίσω πάλι. Για παράδειγμα χτες το βράδυ κοιμήθηκε στις 23.30 και ξύπνησε 04.00, μετά 06.00 και μετά 08.30. Και οι ώρες που κοιμάται μέσα στην ημέρα δεν είναι πολλές, το πολύ 3-4 συνολικά...Σήμερα το απόγευμα αφού την είχα ταίσει στις 14.30 και γκρίνιαζε της έδωσα μετά από τόσο καιρό 50μλ συμπλήρωμα, το καταβρόχθισε και τώρα ακόμα κοιμάται.... Μήπως δεν έχω γάλα....Να σημειώσω ότι έβγαλα γάλα με θήλαστρο χτες το βράδυ (αφού είχα ταίσει τη μικρή μου) και έβγαλα 60μλ από το ένα στήθος και 20 μλ από το άλλο (θα μπορούσα μάλλον να βγάλω κι άλλο αλλά με κούραζε ο ήχος του μηχανήματος - μεγάλη ευκολία ο θηλασμός!) Επίσης το στήθος μου δεν φουσκώνει όπως πριν και δεν έχω εκείνη την αίσθηση "προειδοποίησης" ότι πλησιάζει η ώρα φαγητού της μπεμπούλας μου....

Τι γίνεται?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε βοήθεια και συμβουλή

Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να κοιμάται και λίγο παραπάνω, δηλαδή έπεφτε για ύπνο στις 23.00-23.30 και ξύπνησε τη μία φορά στις 06.15, την επόμενη μέρα στις 06.30 και την επόμενη στις 07.00 τώρα είναι σαν να έχουμε κάνει βήματα πίσω πάλι. Για παράδειγμα χτες το βράδυ κοιμήθηκε στις 23.30 και ξύπνησε 04.00, μετά 06.00 και μετά 08.30. Και οι ώρες που κοιμάται μέσα στην ημέρα δεν είναι πολλές, το πολύ 3-4 συνολικά...Σήμερα το απόγευμα αφού την είχα ταίσει στις 14.30 και γκρίνιαζε της έδωσα μετά από τόσο καιρό 50μλ συμπλήρωμα, το καταβρόχθισε και τώρα ακόμα κοιμάται.... Μήπως δεν έχω γάλα....Να σημειώσω ότι έβγαλα γάλα με θήλαστρο χτες το βράδυ (αφού είχα ταίσει τη μικρή μου) και έβγαλα 60μλ από το ένα στήθος και 20 μλ από το άλλο (θα μπορούσα μάλλον να βγάλω κι άλλο αλλά με κούραζε ο ήχος του μηχανήματος - μεγάλη ευκολία ο θηλασμός!) Επίσης το στήθος μου δεν φουσκώνει όπως πριν και δεν έχω εκείνη την αίσθηση "προειδοποίησης" ότι πλησιάζει η ώρα φαγητού της μπεμπούλας μου....

Τι γίνεται?

Χωρίς να είμαι από τις πιο έμπειρες εδώ, θα σου πω απλώς πως αυτά που γράφεις περί ύπνου μου φαίνονται απολύτως φυσιολογικά. Τα κάνει αυτά κι εμένα κάποιες νύχτες (σπάνια μεν) δηλαδή να κοιμηθεί λίιιιγο παραπάνω και μετά πάλι το κλασσικό της πρόγραμμα (που είναι μάξιμουν 4 μιση ώρες ο πρώτος ύπνος και μετά στο δίωρο ξύπνημα). Θεωρώ πως έτσι είναι μάλλον το φυσιολογικό. Δηλαδή δεν νομίζω πως επειδή κοιμούνται πολύ μία μέρα μετά θα πάει σερί έτσι. Μην το αποδίδεις στο γάλα σου. Επίσης από προσωπική εμπειρία - επειδή κάποιες μέρες παλιότερα έδωσα κι εγώ συμπλήρωμα σε στιγμές αμφιβολίας για το γάλα μου, νομίζω πως ό,τι και να τους δώσεις θα το πιουν λίγο πολύ.

Όσο για το φούσκωμα και μένα έπαψε η 'προειδοποίηση' φαγητού στο στήθος περίπου στο δεύτερο μήνα. Το έχω διαβάσει κιόλας πως μεταξύ 6ης και 12ης εβδομάδας η αίσθηση 'φουσκώματος' σταματάει γιατί το στήθος προσαρμόζεται στην παραγωγή που έχει παρει σήμα π ως χρειάζεται.

Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία ως τώρα΄(που όπως είπα δεν είναι μεγάλη) και τις γνώσεις που αποκόμισα από εδώ και διαβάζοντας.

Καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου Μαριρένα...Ήταν παρήγορη...

Με προβληματίζει η ποσότητα του γάλακτος που έχω γιατί έχω κόψει και το πολύ φαΐ...Δηλαδή φροντίζω να τρώω φυσικά πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό, αλλά έχω κόψει τις διατροφικές ανοησίες (βλ. 1 κουτί μιλφέιγ) κι έχω μειώσει λίγο τις ποσότητες μήπως και χάσω τα υπόλοιπα 5 κιλά της εγκυμοσύνης....Μήπως κάνω χαζομάρες...? Τέλος πάντων και πάλι ευχαριστώ!!!

Πάντως η αλήθεια είναι ότι πραγματικά υπάρχουν περίοδοι που για 2-3 μέρες η μικρή τρώει ασύστολα και ακατάπαυστα και μετά ξαναηρεμεί...Έχει φτάσει και 6 κιλά αισίως και ίσως προσπαθεί να αναπροσαρμόσει την ποσότητα γάλακτος που παράγω....Αν δεν κοιμόταν βέβαια στο στήθος όλα θα γίνονταν πιο εύκολα και γρήγορα:wink:

Γεια σας και παλι.Σημερα η μπεμπα μου γινεται 20 ημερων και συμπεριφερεται πολυ διαφορετικα.Τρωει καθε 2 ωρες περιπου μονο για 10 λεπτα τη φορα και μετα κοιμαται μεχρι το επομενο 2ωρο που θα ξυπνησει για να φαει παλι 10 λεπτα!Αυτο γινεται ολη την ημερα με εξαιρεση 2 θηλασμους που εφαγε 1 ωρα περιπου στον εναν και μιση σον αλλο!Γιατι τοσος υπνος και τοσο λιγο φαγητο?Οι πανες ειναι οκ μεν αλλα.....Πρεπει να ανησυχησω???Σας εχει τυχει?Ευχαριστω

Καλησπέρα!!! 6 κιλά??!!:) Εμένα είναι 6,200 και είναι 5,5μηνών...:)!! Κάθε παιδάκι τα δικά του. Όπως τα λες, μια χαρά είναι το παιδάκι σου! Εμένα από 3 μηνών κοιμάται από τις 9-10 και ξυπνάει κατά τις 6. Σπάνια ξυπνάει άλλη μια φορά μέσα στη νύχτα. Την τελευταία εβδομάδα το άλλαξε, κοιμάται περίπου την ίδια ώρα αλλά έχει βάλει ξυπνητήρι στις 5 κι αφού φάει ξυπνάει πάλι στις 9!! Μην πέφτεις στην παγίδα με το συμπλήρωμα. Το έκανα κι εγώ μέχρι πριν 2 εβδομάδες περίπου. Της έδινα 1 φορά την ημέρα 90γρ ξένο κι το έπινε όλο ή άφηνε 10-20γρ. Είναι σίγουρο ότι δεν της έλειπε τόσο αυτό το γάλα. Τώρα της το έχω κόψει και είμαστε μια χαρά. Θηλάζω λίιιγο παραπάνω. Εξάλλου μας έχουν αποδέίξει τα μωρά μας ότι άμα το έχουν να κοιμηθούν ώρες, θα το κάνουν, χωρίς να έχουν πιεί ξένο γάλα (κι ότι αν το έχουν να μην κοιμηθούν δεν θα κοιμηθούν κι ας τους δώσεις ξένο γάλα!).

Βγάζεις 60 και 20 αφού έχεις ταϊσει τη μπέμπα σου κι αμφιβάλεις αν έχεις γάλα? Εγώ άμα την έχω ταϊσει (και καμιά φορά και χωρίς να την έχω ταϊσει) βγάζω 20γρ και από τα δύο στήθη :(!!!

Επίσης την αίσθηση του φουσκώματος δεν την είχα σχεδόν ποτέ, ούτε στην αρχή γιατί μάλλον είχα ανεπαρκή γαλουχία. Εμένα το στήθος μου πρηζόταν και έσταζε γάλα μόνο όταν ξεκίνησε η μπέμπα να κοιμάται τόσες πολλές ώρες το βράδυ, αλλά τώρα σταμάτησε κι αυτό.

Γεια σας και παλι.Σημερα η μπεμπα μου γινεται 20 ημερων και συμπεριφερεται πολυ διαφορετικα.Τρωει καθε 2 ωρες περιπου μονο για 10 λεπτα τη φορα και μετα κοιμαται μεχρι το επομενο 2ωρο που θα ξυπνησει για να φαει παλι 10 λεπτα!Αυτο γινεται ολη την ημερα με εξαιρεση 2 θηλασμους που εφαγε 1 ωρα περιπου στον εναν και μιση σον αλλο!Γιατι τοσος υπνος και τοσο λιγο φαγητο?Οι πανες ειναι οκ μεν αλλα.....Πρεπει να ανησυχησω???Σας εχει τυχει?Ευχαριστω

Καλησπέρα. Από ότι έχω διαβάσει εδώ και από την προσωπική μου εμπειρία μάλλον είσαι από τις τυχερές:-D:grin:!!! Αν δεν έχει ίκτερο και βρέχει 6-7 πάνες, προφανώς έχεις πολύ γάλα και η μικρή σου ξέρει να θηλάζει καλά!!! Γιατί να ανησυχείς?? Κοίτα πάνες και βάρος κι αν αυτά είναι ΟΚ, τότε είσαι πολύ τυχερή και μακάρι να συνεχίσει έτσι!!!:-P

Διαφημίσεις

Εμένα από 3 μηνών κοιμάται από τις 9-10 και ξυπνάει κατά τις 6. Σπάνια ξυπνάει άλλη μια φορά μέσα στη νύχτα. Την τελευταία εβδομάδα το άλλαξε, κοιμάται περίπου την ίδια ώρα αλλά έχει βάλει ξυπνητήρι στις 5 κι αφού φάει ξυπνάει πάλι στις 9!!

ΖΗΛΕΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!

δε νομιζω οτι μπορω να ειμαι τοσο αισιοδοξη!εαν ισχυε αυτο που λες θα ειχε την ιδια συμπεριφορα και αλλες μερες κι οχι ετσι ξαφνικα δε νομιζεις???

Έτσι ξαφνικά αλλάζουν μια μέρα και μετά κάποια άλλη μέρα ξανά αλλάζουν έτσι ξαφνικά!!!:) Τα γλυκούλια μας!!!! Εσύ να κοιτάς μόνο πάνες, βάρος, αν το μωρό σου είναι ευχαριστημένο και να του προσφέρεις το στήθος σου όποτε και για όσο το ζητάει!!! Αν είσαι ΟΚ με αυτά να είσαι ευχαριστημένη και αισιόδοξη και να το απολαύσεις γιατί κάποια μέρα μπορεί να αλλάξει πάλι έτσι ξαφνικά!:))

Διαφημίσεις

giotakis τα λες τόσο καλά....

Όπως το λες...τη μία μέρα έτσι και την άλλη γιουβέτσι...Μόλις την τάισα - είχε να φάει από τις 14.30 με ενδιάμεσο τα 50μλ ξένο τα οποία την έστειλαν σε 3ωρο ύπνο:shock:! Και φυσικά τώρα το στήθος μου μετά από τόσες ώρες ήταν έτοιμο να εκραγεί!!!

Τέλος πάντων, θα πρέπει να συνεχίσω την προσπάθεια γιατί δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό πριν τον 6ο μήνα...αλλά αυτό το ξύπνημα είναι το κάτι άλλο (αν και είναι η ώρα που λέμε τις καλύτερες ατάκες με το σύζυγο μες στη νύστα μας - αξέχαστες στιγμές:lol:)....

Και δεν με πειράζει τόσο το ξύπνημα όσο το ότι η μικρή μου τουρτίτσα από τη νύστα της τα ξημερώματα δεν ρεύεται (όση ώρα και αν παλεύω να τη ρέψω) και ναι μεν εκείνη κοιμάται σαν αγγελάκι αλλά εγώ περνάω την ώρα μου, μέχρι το επόμενο ξύπνημά της, με το ένα μάτι ανοιχτό να κοιτάω την κάμερα μην τυχόν και μου πάθει τίποτα....Άγχος άγχος άγχος!!!

μανούλα 32 θυμάμαι τον εαυτό μου στις 20 μέρες να θηλάζει για ώωωωωωωωρες. Δεν υπήρχε το "ανά δίωρο" γιατί τα δίωρα υπερκαλύπτονταν από το συνεχόμενο θηλασμό. Τι ήταν αυτό το πράγμα!!!! Μετά άρχισε ο θηλασμός να κρατάει λιγότερο και εγώ αγχωνόμουν πάλι. Μήπως δεν της φτάνει? Μήπως έχει κάτι? Τίποτα....Απλά είχε δυναμώσει και ρούφούσε πιο γρήγορα και πιο δυνατά...Ο παιδίατρος μου είχε πει περίπου στον 1 1/2 μήνα ότι στα 5 πρώτα λεπτά το μωρό έχει τραβήξει τα 2/3 της ποσότητας γάλακτος που χρειάζεται...Οπότε ίσως να είναι λογικά τα 10 λεπτά...

Oπως τα λες ειναι panmarne στον 1 1/2 μηνα ειναι λογικο το 10λεπτο οχι στις 20 μερες?Τελος παντων θα δειξει....Ελπιζω να ανησυχω αδικα και να μην εχει τιποτα το μωρακι μου!!Σε ευχαριστω για την απαντηση σου

Όχι όχι!!! δεν ήθελα να σε ανησυχήσω! Κάθε άλλο μάλιστα...Απλά ήθελα να πω ότι τη μία στιγμή τρώνε για ώρες και λες ε εντάξει αφού έτσι είναι τα πράγματα θα το αντέξω και την άλλη ξαφνικά τρώνε στο 10λεπτο και παθαίνεις σοκ. Εξαρτάται και από τη δύναμη του κάθε μωρού να τραβήξει γρήγορα την ποσότητα που χρειάζεται. Προφανώς το μωράκι σου είναι καρδαμωμένο και τρώει γρήγορα και καλά. Εφ' όσον όπως λες κι εσύ λερώνει αρκετές πάνες και παίρνει βάρος πέτα τις ανησυχίες σου από το παράθυρο και απόλαυσέ το!

;)

Και δεν με πειράζει τόσο το ξύπνημα όσο το ότι η μικρή μου τουρτίτσα από τη νύστα της τα ξημερώματα δεν ρεύεται (όση ώρα και αν παλεύω να τη ρέψω) και ναι μεν εκείνη κοιμάται σαν αγγελάκι αλλά εγώ περνάω την ώρα μου, μέχρι το επόμενο ξύπνημά της, με το ένα μάτι ανοιχτό να κοιτάω την κάμερα μην τυχόν και μου πάθει τίποτα....Άγχος άγχος άγχος!!!

Δεν την έστειλαν τα 50γρ ξένο για ύπνο!!! Αν την θήλαζες λίγο ακόμα το ίδιο θα έκανε πάλι. Κι εγώ τα μεσημέρια παιδευόμουν να κοιμηθεί, μόλις την ακούμπαγα στην κούνια μου έκανε τσα!! Ε λοιπόν κι εγώ ξάπλαρα στο κρεβατάκι μου, την ξάπλαρα κι αυτή δίπλα μου και τρώει και κοιμόμαστε μαζί κανένα δίωρο!!

Καλέ μην αγχώνεσαι!! Κι εμένα όποτε ξυπνάει για το πρώτο πρωινό γεύμα (και τα βράδια όταν ξύπναγε) δεν ρεύεται και δεν έχει πάθει ποτέ τίποτα, και κοιμάται ανάσκελα (και σε 45 άλλες στάσεις!!!).

Παρεπιμπτόντως κοιμήθηκε για βράδυ πριν μισή ώρα!!!!:)

Oπως τα λες ειναι panmarne στον 1 1/2 μηνα ειναι λογικο το 10λεπτο οχι στις 20 μερες?Τελος παντων θα δειξει....Ελπιζω να ανησυχω αδικα και να μην εχει τιποτα το μωρακι μου!!Σε ευχαριστω για την απαντηση σου

Μανούλες πάντα ανήσυχες!!!! Θέλουμε τα καλύτερα για τα μωράκια μας και δεν σταματάμε να ανησυχούμε ποτέ τώρα που αρχίσαμε και πήραμε φόρα!!!

Όλα είναι μια χαρά!! Απολαυσέ το γιατί μπορεί κάποια στιγμή να το νοσταλγείς!!!

δε νομιζω οτι μπορω να ειμαι τοσο αισιοδοξη!εαν ισχυε αυτο που λες θα ειχε την ιδια συμπεριφορα και αλλες μερες κι οχι ετσι ξαφνικα δε νομιζεις???

πρέπει άμεσα να καταλάβεις ότι τα μωρά δεν έχουν σταθερή συμπεριφορά στο στήθος.

πάντα θα υπάρχουν εποχές που φαίνεται ότι κάποιο "πρόγραμμα" στρώνει αλλά και θα έρχονται μέρες που θα θηλάζει πιο συχνά ή περισσότερη ώρα για πάρα πολλούς λόγους (άλμα ανάπτυξης, ζέστη, αδιαθεσία, δόντια, ανακουφίση γενικότερα)

Αφού οι πάνες σου δείχνουν ότι η πρόσληψη γάλακτος είναι οκ δεν χρειάζεται να ανησυχείς τόσο.

Ο θηλασμός είναι απόλαυση το πολύ άγχος τη χαλάει.

Είμαι σίγουρη ότι και το βάρος σας επιβεβαιώνει την καλή πορεία

Απολαύσε το λίγο.

Εμείς τώρα πλησιάζουμε τα 3, όταν κοιταω πισω το μόνο που θα ήθελα να αλλάξω είναι αυτό το απίστευτο άγχος του φθάνει δεν φθάνει το γάλα μου που με έβαλε σε αρκετούς μπελάδες ανευ λόγου και ουσίας και δεν με άφησε να απολαύσω τότε (στην αρχή) κάτι που μας αρέσει τόσο πολύ.

giotakis τα λες τόσο καλά....

Όπως το λες...τη μία μέρα έτσι και την άλλη γιουβέτσι...Μόλις την τάισα - είχε να φάει από τις 14.30 με ενδιάμεσο τα 50μλ ξένο τα οποία την έστειλαν σε 3ωρο ύπνο:shock:! Και φυσικά τώρα το στήθος μου μετά από τόσες ώρες ήταν έτοιμο να εκραγεί!!!

Τέλος πάντων, θα πρέπει να συνεχίσω την προσπάθεια γιατί δεν θέλω να σταματήσω το θηλασμό πριν τον 6ο μήνα...αλλά αυτό το ξύπνημα είναι το κάτι άλλο (αν και είναι η ώρα που λέμε τις καλύτερες ατάκες με το σύζυγο μες στη νύστα μας - αξέχαστες στιγμές:lol:)....

Τα 50 μλ ξένο γάλα δεν βοηθούν σε κάτι το μωρό αλλά μπορεί να επιρεάσουν πολυ την προσπάθεια του μωρού που καταβάλει τώρα να αυξήση την παραγωγή σου

Όσο το μωρό μεγαλώνει μεγαλώνουν και οι ανάγκες για γάλα.

Ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι το μωρό να θηλάζει περισσότερο για κάποιες μέρες. Αυτό λέγεται άλμα ανάπτυξης. Φαίνεται ότι αυτά γίνονται στις 2-3 εβδομάδες, στις 4-6 εβδομάδες, 3 ,4 ,6, 9 μηνών.

Αυτό διαρκεί για 2-3 μέρες έως το πολύ μια εβδομάδα όπου απλά ακολουθείς το μωρό σου.

Στην ηλικία που είναι το μωρό το στήθος σου δεν πρέπει να πρήζεται, κάθε φορά που το στήθος πρήζεται το σώμα σου λαμβάνει μήνυμα να μειώσει την παραγωγή καθώς πολύ απλά αντιλαμβάνεται ότι το γάλα περισσεύει άρα δεν χρειάζεται να παράγει.

Ο νυχτερινός ύπνος δεν έχει να κάνει με το πόσο το μωρό είναι χορτάτο ή όχι μπορώ να σου πω απο το άμεσο περιβάλλον μου δεκάδες μωρά που τρωνε με μπιμπερό μεγάλες ποσότητες αλλα τη νύχτα ξυπνούν για γάλα και 2 και 3 φορές.

Ο νυχτερινός ύπνος είναι ενα μεγάλο και ξεχωριστό κεφάλαιο.

Το μωρό σου μεγάλωσε δεν χρειάζεται να έχεις τόσο άγχος με το ρέψιμο.

Απο την άλλην τη νύχτα το γάλα δεν έχει τόσο έντονη ροή οπότε το μωρό τρωει πιο ήρεμα δεν καταπίνει τόσο πολύ αέρα για να χρειάζεται να ρευτεί.

Θα μπορούσες να θηλάζεις ξαπλωμένη και να κοιμάσαι και εσύ μαζί με το μωρό αντί να ξενυχτάς. Εκμεταλεύσου το γεγονός ότι στα δικά σας νυχτερινά ξυπνήματα το γάλα είναι έτοιμο δεν χρειάζεται να βράζεις νερό με την τσίμπλα στο μάτι να μετράς τη δοσολόγια, να κουνάς μετά να το κρυώσεις και όλα αυτά υπο την πίεση ενος μωρού που κλαίει μεσα στη νύχτα.

εχω επιστρέψει στη δουλειά απ οταν η μικρή ήταν 2 μηνών αν δεν θήλαζα ξαπλωμένη θα ήμουν ενα ζόμπι........ :wink:

Γεια σας και πάλι!

Αφού μας πέρασαν οι ανησυχίες για το βάρος μας και την παραγωγή μας, τώρα προέκυψε άλλο θέμα...

Τα τελευταία τρία-τέσσερα βράδια ζητάει πολύ στήθος, θηλάζουμε ξαπλωτά στο κρεβάτι (μαζί κοιμόμαστε) κι ενώ παλιότερα τον έπαιρνε ο ύπνος μετά από κανένα μισάωρο, τώρα ζητάει συνέχεια στήθος και αφού φάει του σκασμού, κάνει εμετό (όχι βίαιο, δεν είναι ρουκέτα) μια σεβαστή ποσότητα κι ύστερα ζητάει πάλι. Αυτό συμβαίνει μόνο τη νύχτα. Ξαπλωτά θηλάζουμε πολλές φορές και μέσα στη μέρα χωρίς να συμβαίνει αυτό (άρα δε νομίζω να φταίει η στάση). Να πω επίσης πως ο μικρός σπανίως ρεύεται και δε τον βάζω συχνά να ρευτεί η αλήθεια είναι καθώς τις περισσότερες φορές τον παίρνει ο ύπνος στο στήθος πάνω.

Αναρωτιέμαι τι είναι όλο αυτό και τι να κάνω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...