Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Αν όντως το μωρό έχει πονάκια, δοκίμασε να περιορίσεις λίγο την κατανάλωση των γαλακτομικών, ιδιαίτερα το αγελαδινό γάλα και όσα το περιέχουν.

Κατά τα άλλα, όλα τα μωρά έχουν στην αρχή φάσεις ανησυχίας - προσαρμόζονται στο νέο περιβάλλον.

Γενικά με τα γαλακτοκομικά δεν τα πάω πολύ καλά...Και στην εγκυμοσύνη δεν τα μπορούσα..Λίγο κίτρινο τυρί και κανένα γιαούρτι..Δεν νομίζω ότι είναι απο αυτό γιατί εμφανίστηκε τις 2 τελευταίες μέρες..Πριν από αυτό δεν είχαμε πρόβλημα...Και γενικά κοιμάται...Απλά είναι αυτο το τρίωρο την νύχτα που μας ταλαιπωρεί...Οπότε περιμένω να δω τι θα γίνει όσο θα περνάει ο καιρός. Προς το παρόν με ενδιαφέρει να εδραιώσω την γαλουχία!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοιτα κ στη μικρούλα μου δεν ξεκινησαν από την αρχή τα πονάκια κ οι κολικοι...μετα απο λίγες βδομάδες απ'ότι θυμάμαι. Σιγά σιγά καταλαβα οτί την ενοχλούσαν διάφορες τροφές τις οποίες κ έκοψα κ το μωράκι ησύχασε!!!

Yugup3.png

Να ρωτήσω και κάτι αλλο...Ο μικρός θηλάζει περίπου 15 με 20 λεπτά τη φορά μέχρι που κοιμάται στο στήθος! Μετά συνήθως κοιμάται και ξαναζητάει φαγητό στο 2ωρο με 3ωρο... Εννοείται ότι αν ζητήσει νωρίτερα τον ξαναβάζω..Αναρωτιέμαι μήπως θηλάζει λίγη ώρα...Βέβαια δεν παραπονιέται μετά και βρέχει αρκετές πάνες..επίσης κάνει πολύ συχνά κακά....

Amelie2479

Περιοχή: Αθήνα

Να ρωτήσω και κάτι αλλο...Ο μικρός θηλάζει περίπου 15 με 20 λεπτά τη φορά μέχρι που κοιμάται στο στήθος! Μετά συνήθως κοιμάται και ξαναζητάει φαγητό στο 2ωρο με 3ωρο... Εννοείται ότι αν ζητήσει νωρίτερα τον ξαναβάζω..Αναρωτιέμαι μήπως θηλάζει λίγη ώρα...Βέβαια δεν παραπονιέται μετά και βρέχει αρκετές πάνες..επίσης κάνει πολύ συχνά κακά....

Πολύ φυσιολογικό μου φαίνεται! Φτου σας!

Πολύ φυσιολογικό μου φαίνεται! Φτου σας!

Ευχαριστούμε πολύ!!!και εγώ μας φτύνω είναι η αλήθεια..βέβαια περιμένω και να ζυγιστούμε την επόμενη εβδομάδα που θα πάμε πάλι στη γιατρό...Η οποία προς τιμήν της συνέστησε να μην πάρουμε ζυγαριά στο σπίτι για να μην αγχωθούμε με το βάρος του μωρού...

Αλλά ως πρωτάρα έχω απορίες..και με βοηθάτε πολύ....

Διαφημίσεις

κοριτσια θα ηθελα τη βοηθεια σας παρακαλω γιατι σημερα εχω καταστενοχωρεθει!ειμαστε 11 ημερων και μεχρι σημερα ετρωγε καθε 2-3 ωρες απο 20-30 επτα τη φορα ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ με εξαιρεση 2 3ωρα που κοιμηθηκε!γιατι τρωει μονο 10 λεπτα???μολις περασουν την παιρνει ο υπνος και δεν ξυπναει με τιποτα!!!τι πανα της αλλαξα τι εδωσα απο το αλλο στηθος τιποτα!!!μηπως αρχιζω να μην εχω γαλα και πιιλαει ασκοπα με αποτελεσμα να κουραζεται και να κοιμαται?κακα κανει μουσταρδι αλλα πολυ νερουλα συγγνωμη για τις πολλες λεπτομερειες.οποια μπορει ας μου πει τι συμβαινει....ευχαριστω

κοριτσια θα ηθελα τη βοηθεια σας παρακαλω γιατι σημερα εχω καταστενοχωρεθει!ειμαστε 11 ημερων και μεχρι σημερα ετρωγε καθε 2-3 ωρες απο 20-30 επτα τη φορα ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ με εξαιρεση 2 3ωρα που κοιμηθηκε!γιατι τρωει μονο 10 λεπτα???μολις περασουν την παιρνει ο υπνος και δεν ξυπναει με τιποτα!!!τι πανα της αλλαξα τι εδωσα απο το αλλο στηθος τιποτα!!!μηπως αρχιζω να μην εχω γαλα και πιιλαει ασκοπα με αποτελεσμα να κουραζεται και να κοιμαται?κακα κανει μουσταρδι αλλα πολυ νερουλα συγγνωμη για τις πολλες λεπτομερειες.οποια μπορει ας μου πει τι συμβαινει....ευχαριστω

Καλημέρα γλυκιά μου

Τα μωρά που θηλάζουν για να αυξήσουν την ποσότητα γάλακτος που χρειάζονται πρέπει να θηλάζουν πιο συχνά. Οι ανάγκες τους αυξάνονται συνέχεια.

Γενικά κατά περιόδους θα βλέπεις μια τέτοια συμπεριφορά για 3-4 μέρες και μετά θα στρώνει...

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει γάλα αλλά ότι το μωρό θέλει περισσότερο και για να το έχει ξέρει τι πρέπει να κάνει

Να ακολουθείς το μωράκι σου.

Η ένδειξη ότι το μωρό τρέφεται καλά είναι οι βρεγμένες και λερωμένες πάνες

Θέλεις 7-8 βρεγμένες πάνες (απλά να έχει βραχεί το μωρό) και 3-4 κενώσεις (σε μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας)

Μην αγχώνεσαι είναι πάρα πολύ νωρίς να έχεται πρόγραμμα στα γεύματα είναι πολύ μωρό ακόμα.

Η αναμενόμενη συμπεριφορά είναι αυτή που περιγράφεις.

Ενα τόσο μικρό μωρό είναι απόλυτα φυσιολογικό να θηλάζει τουλάχιστον 8 φορές το 24ώρο......

Επίσης είναι φυσιολογικό να είναι 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος.

Αν κάτι δεν παει καλά φαίνεται άμεσα στις πάνες

Μην αγώνεσαι :-D

κοριτσια ειμαι στα προθυρα να δωσω αγελαδινο στο μωρο μου.θηλαζει 10 και κατι μηνες.ολα τελεια μεχρι τωρα.απο ποσοτητα τι να σας πω τεραστια.κανει 6 θηλασμους το 24ωρο.

επειδη εχουμε ενα προβλημα με το βαρος,η παδιατρος μου ειπε οτι ισως το γαλα μου να μην ειναι πλεον λιπαρο.το ιδιο ειπε και ο πεθερος μου.και εχω πανικοβληθει.

ισχυει κατι τετοιο????'

οτι δηλαδη απο καποιο μηνα και μετα το γαλα δεν ειναι λιπαρο ή μου λενε μπουρδες???

0GFrp3.png

οτι δηλαδη απο καποιο μηνα και μετα το γαλα δεν ειναι λιπαρο ή μου λενε μπουρδες???

μπούρδες......

είδα και το προήγουμενο μήνυμα που αναφέρεις το βάρος

λέμε ότι πέφτουμε καμπύλη όταν πέφτουμε κάτω απο την καμπύλη γέννησης και εσείς γεννηθήκατε χαμιλά...

η παιδίατρος σου έδωσε να κάνεις κάποιες εξετάσεις οκ

στην ηλικία σας αυτό που κοίταμε είναι ο σίδηρος και η ουρολοίμωξη ώς κύριος παράγοντες που θα μπορούσαν να επιρεάσουν την ανάπτυξη.

Το ύψος σας είναι πάρα πολύ καλό αυτό μην το ξεχνάς (και το βάρος δεν είναι τραγικό οκ. για ένα μήνα δεν πείρε ........απλά παρακολουθείς....)

Δεν υπάρχει λόγος για πανικό

Θα δούμε τι θα βγει και με τις εξετάσεις

Μπορείς να μας γράψεις τι τρωει το μωρό το πρόγραμμα σας περίπου....

Γειαααα!!

είμαστε 24 ημερών κι έχουμε μικρό προβληματισμό για την πρόοδο του θηλασμού μας (ή μάλλον μας αγχώνουν λίγο οι παιδίατροι που θέλουν να παίρνει πιο πολύ βάρος...)

απαντάω στις στάνταρ ερωτήσεις που ξέρω...

- ο μικρός γεννήθηκε 39 +2, με καισαρική λόγω περιτύλιξης και με επισκληρίδιο

- εμφάνισε ίκτερο τη 2η μέρα κι επειδή είχε ανοδική τάση λόγω ασυμβατότητας ρέζους με μένα μπήκε αμέσως στη λάμπα για τρία 24ωρα αλλά θήλαζε όποτε ξυπνούσε κι έκλαιγε, ανώτατη τιμή 11,6 (1η μέρα φωτοθεραπείας) - βγήκαμε από το μαιευτήριο με 9,8 και δεν ξανασχοληθήκαμε με το θέμα

- ζυγίσεις

27/5 (γέννηση) 3480

1/6 (έξοδος) 3260

9/6 3375

16/6 3600

19/6 3725

- τουλάχιστον 10 γεύματα ανά 24ωρο, γενικώς του δίνω στήθος όποτε θέλει

- όλα τα γεύματα είναι θηλασμός, διάρκειας μίνιμουμ 15 λεπτά, μάξιμουμ 40 λεπτά και κάποιες φορές μπορεί να κάτσει και συνεχόμενο δίωρο αλλά με πιπίλισμα

- δεν παίρνει συμπλήρωμα

- βρέχει 7-8 πάνες το 24ωρο

- κάνει κακά σχεδόν μετά από κάθε γεύμα, θα έλεγα 7-8 φορές τη μέρα

- πριν 10 μέρες πέρασα βαρβάτη μαστίτιδα με 40 πυρετό και αντιβίωση και είδα μείωση στο γάλα

- μετά από μια βδομάδα βελτιώθηκε η κατάσταση, παίρνω όμως εδώ και δυο μέρες κάψουλες τριγωνέλλας

- χρησιμοποιώ θήλαστρο ηλεκτρικό (swing της medela) μια δυο φορές τη μέρα (όχι κάθε μέρα) προσπαθώντας να βγάλω ένα μικρό γεύμα για το βράδυ που αισθάνομαι πως δεν πολυέχω γάλα

- τη βδομάδα της μαστίτιδας ο μικρός πήρε 115 γραμμάρια, πολύ λίγα κατά τον παιδίατρο και ζήτησε παρακολούθηση

- επίσης ο παιδίατρος πρότεινε να του δίνω συμπλήρωμα το βράδυ για να κοιμάται καλύτερα, το δοκίμασα ένα βράδυ, ήπιε με το ζόρι 40 ml και τα έκανε εμετό (νομίζω ότι του μετέδωσα πλήρως την απέχθειά μου για το συμπλήρωμα)

- ένα άλλο βράδυ πριν τρεις μέρες μετά από μαραθώνιο θηλασμό και αδιάκοπο κλάμα, του ξανάδωσα συμπλήρωμα αλλά ήπιε μόνο 30 ml, κατέληξα στο συμπέρασμα πως μάλλον κάτι άλλο του έφταιγε κι έκλαιγε (φαντάζομαι αν λιμοκτονούσε θα είχε φάει παραπάνω) και δε ξανασχολήθηκα με το συμπλήρωμα

- οι θηλές μου είναι αρκετά ταλαιπωρημένες και ειδικά η μία (το στήθος που έκανε μαστίτιδα) είναι πληγωμένη καθώς τον δυσκόλευε από την αρχή και δε την έπιανε καλά, ο πόνος μειώνεται σταδιακά όσο περνάνε οι μέρες αλλά εξακολουθώ και νιώθω δυνατή σουβλιά όταν ξεκινάει ο θηλασμός, οι ψευδοθηλές δε μας βοήθησαν, δεν τις ήθελε καθόλου!

- τη νύχτα θηλάζουμε ξαπλωτά και κοιμόμαστε μαζί

Εγώ πιστεύω γενικώς πως πάμε καλά αλλά θα ήθελα κι άλλη γνώμη πριν ξαναμιλήσω με τον παιδίατρο...

Ευχαριστώ!!

Διαφημίσεις

κοριτσια ειμαι στα προθυρα να δωσω αγελαδινο στο μωρο μου.θηλαζει 10 και κατι μηνες.ολα τελεια μεχρι τωρα.απο ποσοτητα τι να σας πω τεραστια.κανει 6 θηλασμους το 24ωρο.

επειδη εχουμε ενα προβλημα με το βαρος,η παδιατρος μου ειπε οτι ισως το γαλα μου να μην ειναι πλεον λιπαρο.το ιδιο ειπε και ο πεθερος μου.και εχω πανικοβληθει.

ισχυει κατι τετοιο????'

το παρακατω ειναι για οσους πιστευουν οτι το γαλα καποια στιγμη σταματαει να ειναι καλο και ''χαλαει''..

''Μια απο τις ιδιοτητες του μητρικου γαλακτος ειναι οτι προσαρμοζεται και

είναι εντελώς διαφορετικό σε σύσταση και ιδιότητες:

4. Ανάλογα με την ηλικία του μωρού.

Το γάλα της μητέρας που γέννησε πρόωρα έχει έξτρα πρωτείνες, θερμίδες, λίπος, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως και αμυντικούς και αυξητικούς παράγοντες, ώστε να υποστηρίξει το πρόωρο.

Το πρωτόγαλα, δηλαδή το γάλα των πρώτων ημερών, είναι στην ουσία ένα ισχυρό εμβόλιο γεμάτο κύτταρα, αντισώματα, ορμόνες και ένζυμα για το εύθραυστο παιδί που έρχεται στον κόσμο.

Μετά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής το γάλα της μαμάς γίνεται μεν λιγότερο σε ποσότητα, είναι περισσότερο όμως χορταστικό – τουλάχιστον κατά 50%, περιέχοντας λίπος που μπορεί να φτάνει κάποιες φορές και το 28%!

Το γάλα του μακροχρόνιου θηλασμού προσφέρει συμπυκνωμένη ενέργεια, σταθερή ποσότητα αντισωμάτων, περισσότερη καζείνη για να δημιουργεί αίσθημα κορεσμού στο παιδί, μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνες όπως η βιταμίνη C και η Β12, όπως και πολύτιμους αυξητικούς παράγοντες για τον εγκέφαλο, όπως η χοληστερόλη και η σεροτονίνη που λείπουν ή βρίσκονται σε ελάχιστα ποσά στα γάλατα του εμπορίου.''

http://ariadni144.wordpress.com/tag/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1/

μην ξεχασεις να γραψεις και οσα σου ζηταει η ΚΡΙΣΤΙΝΑ παραπανω για να εχει μια ολοκληρωμενη εικονα για το βαρος σας..

83hKp3.png

Γειαααα!!

είμαστε 24 ημερών κι έχουμε μικρό προβληματισμό για την πρόοδο του θηλασμού μας (ή μάλλον μας αγχώνουν λίγο οι παιδίατροι που θέλουν να παίρνει πιο πολύ βάρος...)

απαντάω στις στάνταρ ερωτήσεις που ξέρω...

- ο μικρός γεννήθηκε 39 +2, με καισαρική λόγω περιτύλιξης και με επισκληρίδιο

- εμφάνισε ίκτερο τη 2η μέρα κι επειδή είχε ανοδική τάση λόγω ασυμβατότητας ρέζους με μένα μπήκε αμέσως στη λάμπα για τρία 24ωρα αλλά θήλαζε όποτε ξυπνούσε κι έκλαιγε, ανώτατη τιμή 11,6 (1η μέρα φωτοθεραπείας) - βγήκαμε από το μαιευτήριο με 9,8 και δεν ξανασχοληθήκαμε με το θέμα

- ζυγίσεις

27/5 (γέννηση) 3480

1/6 (έξοδος) 3260

9/6 3375

16/6 3600

19/6 3725

- τουλάχιστον 10 γεύματα ανά 24ωρο, γενικώς του δίνω στήθος όποτε θέλει

- όλα τα γεύματα είναι θηλασμός, διάρκειας μίνιμουμ 15 λεπτά, μάξιμουμ 40 λεπτά και κάποιες φορές μπορεί να κάτσει και συνεχόμενο δίωρο αλλά με πιπίλισμα

- δεν παίρνει συμπλήρωμα

- βρέχει 7-8 πάνες το 24ωρο

- κάνει κακά σχεδόν μετά από κάθε γεύμα, θα έλεγα 7-8 φορές τη μέρα

- πριν 10 μέρες πέρασα βαρβάτη μαστίτιδα με 40 πυρετό και αντιβίωση και είδα μείωση στο γάλα

- μετά από μια βδομάδα βελτιώθηκε η κατάσταση, παίρνω όμως εδώ και δυο μέρες κάψουλες τριγωνέλλας

- χρησιμοποιώ θήλαστρο ηλεκτρικό (swing της medela) μια δυο φορές τη μέρα (όχι κάθε μέρα) προσπαθώντας να βγάλω ένα μικρό γεύμα για το βράδυ που αισθάνομαι πως δεν πολυέχω γάλα

- τη βδομάδα της μαστίτιδας ο μικρός πήρε 115 γραμμάρια, πολύ λίγα κατά τον παιδίατρο και ζήτησε παρακολούθηση

- επίσης ο παιδίατρος πρότεινε να του δίνω συμπλήρωμα το βράδυ για να κοιμάται καλύτερα, το δοκίμασα ένα βράδυ, ήπιε με το ζόρι 40 ml και τα έκανε εμετό (νομίζω ότι του μετέδωσα πλήρως την απέχθειά μου για το συμπλήρωμα)

- ένα άλλο βράδυ πριν τρεις μέρες μετά από μαραθώνιο θηλασμό και αδιάκοπο κλάμα, του ξανάδωσα συμπλήρωμα αλλά ήπιε μόνο 30 ml, κατέληξα στο συμπέρασμα πως μάλλον κάτι άλλο του έφταιγε κι έκλαιγε (φαντάζομαι αν λιμοκτονούσε θα είχε φάει παραπάνω) και δε ξανασχολήθηκα με το συμπλήρωμα

- οι θηλές μου είναι αρκετά ταλαιπωρημένες και ειδικά η μία (το στήθος που έκανε μαστίτιδα) είναι πληγωμένη καθώς τον δυσκόλευε από την αρχή και δε την έπιανε καλά, ο πόνος μειώνεται σταδιακά όσο περνάνε οι μέρες αλλά εξακολουθώ και νιώθω δυνατή σουβλιά όταν ξεκινάει ο θηλασμός, οι ψευδοθηλές δε μας βοήθησαν, δεν τις ήθελε καθόλου!

- τη νύχτα θηλάζουμε ξαπλωτά και κοιμόμαστε μαζί

Εγώ πιστεύω γενικώς πως πάμε καλά αλλά θα ήθελα κι άλλη γνώμη πριν ξαναμιλήσω με τον παιδίατρο...

Ευχαριστώ!!

Σωστά πιστεύεις

Το μωρό σου παίρνει κατά μέσο όρο 25 γρ την ημέρα είναι μια χαρούλα δεδομένου ότι θέλουμε απο 21 εως 34 γρ την ημέρα.

Οι πάνες σας επίσης δείχνουν ότι πάτε πολύ καλά

Προσεχε πολύ τη στάση θηλασμού (το μωρό πρεπει να πιάνει ενα μεγάλο μέρος θηλαίας άλω)

Να αδειάζει πολύ καλά το στήθος (να αφήνει μόνο του) που ξεκινάς πριν την προσφορά του δεύτερου για να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερο απο το λιπαρό γάλα (όταν το μωρό παίρνει αρκετό λιπαρό γάλα οι κενώσεις είναι κίτρινες- μουσταρδί με κόκκους)

Δεν βρίσκω το λόγο να παίρνεις συμπλήρωμα και να αντλείς

Θα σου έλεγα να τα αποφύγεις αυτά.

Απλά το απ0όγευμα και μετά είναι ανήσυχα έτσι και αλλιώς (τους βγαίνει η κούραση ... πρόσεχε να μην κάνεις συχνά εναλλαγές και να βοηθάς τη ροή του γάλακτος σου με πίεση στο στήθος όταν βλέπεις το μωρό να γκρινιάζει

σου βάζω ενα βίντεο

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=jigglingandpulling-1.mp4

Επανέρχομαι με το πρόβλημα πόνου στο ένα στήθος..Όπως έχω ξαναπεί πονάει όταν πιάνει το μωρό και μετά από λίγο ο πόνος κάπως υποφέρεται..το μωρό τρώει κανονικά αλλά εγώ πονάω...Επίσης παρατήρησα οτι αυτό το στήθος σαν να πετρώνει - πρήζεται πιο πολύ από το άλλο, το οποίο είναι πιο μαλακό..

Πήρα μια κρεμούλα και θα δώ αν θα βοηθήσει...Καμμια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να είναι???

ΚΡΙΣΤΙΝΑ ευχαριστώ πολύ πολύ για τις συμβουλές και το βιντεάκι!

Αμελί εμένα αυτό που με βοηθάει πολύ είναι να αλείφω λίγο από το γάλα μου πάνω στις θηλές και να τις αφήνω ακάλυπτες να στεγνώνουν, χωρίς σουτιέν ή ρούχο. Που και που βάζω και λίγη λανολίνη που δε χρειάζεται ξέπλυμα πριν το θηλασμό.

Διαφημίσεις

Επανέρχομαι με το πρόβλημα πόνου στο ένα στήθος..Όπως έχω ξαναπεί πονάει όταν πιάνει το μωρό και μετά από λίγο ο πόνος κάπως υποφέρεται..το μωρό τρώει κανονικά αλλά εγώ πονάω...Επίσης παρατήρησα οτι αυτό το στήθος σαν να πετρώνει - πρήζεται πιο πολύ από το άλλο, το οποίο είναι πιο μαλακό..

Πήρα μια κρεμούλα και θα δώ αν θα βοηθήσει...Καμμια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να είναι???

Αυτό είναι ένδειξη υπερπαραγωγής. Όταν λόγω υπερπαραγωγής (και όχι μόνο) είναι πρησμένο, είναι γενικά πιο ευαίσθητο το στήθος και η θηλή λόγω του πρηξίματος του μαστού τσιτώνει σε σημείο να γίνεται ακόμα και επίπεδη. Αυτό είναι επώδυνο. Αν ο πόνος υποχωρεί όπως το στήθος "αδειάζει" τότε το πρόβλημα είναι η υπερπαραγωγή.

Για να καταλάβεις αν έχεις υπερπαραγωγή:

- το στήθος (ακόμα και το ένα) δεν το νιώθεις "άδειο" ή να αδειάζει σημαντικά όσο καλά και να θηλάσει το μωρό

- το στήθος στάζει ανάμεσα στους θηλασμούς

- το στήθος είναι πρησμένο/σφιχτό/κάνει γρουμπαδάκια, έχει κόκκινα και σκληρά σημεία, το δέρμα είναι τσιτωμένο και μπορεί και να γυαλίζει, η θηλή χάνει το σχήμα της και "απλώνει".

Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, θα πρέπει να κάνεις block-feeding στο συγκεκριμένο στήθος, δηλαδή να το δίνεις πιο αραιά σε σχέση με το άλλο (π.χ. ανά δύο θηλασμούς ή και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο συχνά θηλάζει το μωρό). Στο ενδιάμεσο, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι μόνο για αποσυμφόρηση, ώστε να μην πετρώσει. Για να ανακουφίσεις το δέρμα που τυχόν πονάει από το τσίτωμα, μπορείς να βάλεις λανολίνη σε όλη την επιφάνεια του στήθους και όχι μόνο στη θηλή.

εγώ να ρωτήσω κάτι ακόμα?

παίρνω όπως είπα από την Παρασκευή το βράδυ κάψουλες τριγωνέλλας (fenugreek).

χθες και σήμερα όμως τα κακάκια του μικρού είναι πράσινα κι αναρωτιέμαι μήπως οι κάψουλες μου έκαναν υπερπαραγωγή και ο μικρός δεν προλαβαίνει να φτάσει στο λιπαρό γάλα??

μπορεί να συμβαίνει αυτό?

να τις σταματήσω?

μου είχαν πει να τις πάρω για πέντε μέρες και μετά να σταματήσω για δυο βδομάδες και αν χρειαστεί να ξαναπάρω.

εγώ να ρωτήσω κάτι ακόμα?

παίρνω όπως είπα από την Παρασκευή το βράδυ κάψουλες τριγωνέλλας (fenugreek).

χθες και σήμερα όμως τα κακάκια του μικρού είναι πράσινα κι αναρωτιέμαι μήπως οι κάψουλες μου έκαναν υπερπαραγωγή και ο μικρός δεν προλαβαίνει να φτάσει στο λιπαρό γάλα??

μπορεί να συμβαίνει αυτό?

να τις σταματήσω?

μου είχαν πει να τις πάρω για πέντε μέρες και μετά να σταματήσω για δυο βδομάδες και αν χρειαστεί να ξαναπάρω.

Ναι, είναι το πιθανότερο ότι έχεις κάνει υπερπαραγωγή.Σταμάτησέ τες και μέτρα πάνες για να σιγουρευτείς ότι το μωρό τρέφεται καλά.

Είναι επίσης πολύ πιθανό να μην είχες πρόβλημα παραγωγής αλλά υπερπαραγωγής, εξ ου και η μαστίτιδα, οπότε σ' αυτή την περίπτωση η τριγωνέλλα μόνο κακό κάνει.

Ευχαριστώ πολύ! Τη μαστίτιδα την αποδώσαμε σε μικρόβιο που εισήλθε από την πληγωμένη θηλή καθώς ουδέποτε πέτρωσε ή έτρεχε το στήθος μου αλλά βέβαια δε μπορώ να είμαι σίγουρη. Θα σταματήσω τη τριγωνέλλα πάντως για να δω τι γίνεται κι ελπίζω να με αφήσει ήσυχη και ο παιδίατρος. Ευχαριστώ για όλα!

Αυτό είναι ένδειξη υπερπαραγωγής. Όταν λόγω υπερπαραγωγής (και όχι μόνο) είναι πρησμένο, είναι γενικά πιο ευαίσθητο το στήθος και η θηλή λόγω του πρηξίματος του μαστού τσιτώνει σε σημείο να γίνεται ακόμα και επίπεδη. Αυτό είναι επώδυνο. Αν ο πόνος υποχωρεί όπως το στήθος "αδειάζει" τότε το πρόβλημα είναι η υπερπαραγωγή.

Για να καταλάβεις αν έχεις υπερπαραγωγή:

- το στήθος (ακόμα και το ένα) δεν το νιώθεις "άδειο" ή να αδειάζει σημαντικά όσο καλά και να θηλάσει το μωρό

- το στήθος στάζει ανάμεσα στους θηλασμούς

- το στήθος είναι πρησμένο/σφιχτό/κάνει γρουμπαδάκια, έχει κόκκινα και σκληρά σημεία, το δέρμα είναι τσιτωμένο και μπορεί και να γυαλίζει, η θηλή χάνει το σχήμα της και "απλώνει".

Αν συμβαίνει κάτι από αυτά, θα πρέπει να κάνεις block-feeding στο συγκεκριμένο στήθος, δηλαδή να το δίνεις πιο αραιά σε σχέση με το άλλο (π.χ. ανά δύο θηλασμούς ή και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο συχνά θηλάζει το μωρό). Στο ενδιάμεσο, μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι μόνο για αποσυμφόρηση, ώστε να μην πετρώσει. Για να ανακουφίσεις το δέρμα που τυχόν πονάει από το τσίτωμα, μπορείς να βάλεις λανολίνη σε όλη την επιφάνεια του στήθους και όχι μόνο στη θηλή.

Νομίζω ότι αυτό είναι..γιατί όντως το στήθος μου κάνει γρουμπαδάκια και είναι πιο σφιχτό σε σχέση με το άλλο...Το δέρμα δεν πονάει και δεν είναι κόκκινο ακόμα και ο πόνος υποχωρεί καθώς το στήθος αδειάζει...Οπότε θα το δίνω ανά δυο θηλασμούς και στο μεταξύ θα προσπαθώ να βγάζω λίγο με το χέρι...Για πόσο να το κάνω αυτό? Το μωρό θηλάζει ανά 2-3,5 ώρες την ημέρα και ανά 2.5-3.5 την νύχτα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Νομίζω ότι αυτό είναι..γιατί όντως το στήθος μου κάνει γρουμπαδάκια και είναι πιο σφιχτό σε σχέση με το άλλο...Το δέρμα δεν πονάει και δεν είναι κόκκινο ακόμα και ο πόνος υποχωρεί καθώς το στήθος αδειάζει...Οπότε θα το δίνω ανά δυο θηλασμούς και στο μεταξύ θα προσπαθώ να βγάζω λίγο με το χέρι...Για πόσο να το κάνω αυτό? Το μωρό θηλάζει ανά 2-3,5 ώρες την ημέρα και ανά 2.5-3.5 την νύχτα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Θα το κάνεις για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ρυθμιστείς. Το πόσο είναι αυτό το διάστημα εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

Οι κοκκινίλες και τα σκληρά σημεία είναι ενδείξεις απόφραξης πόρου και αρχή μαστίτιδας. Θα πρέπει να είσαι προσεκτική να μην φτάσεις σε τέτοιο σημείο. Αν τυχόν συμβεί ωστόσο, θα βάλεις ζεστές κομπρέσες με νερό, ήπιο μασάζ στο σημείο και περισσότερους θηλασμούς από εκείνο το στήθος (πρακτικά δηλαδή θα μειώσεις το διάστημα που κάνεις block feeding σ' εκείνο το στήθος).

Ευχαριστώ πολύ! Τη μαστίτιδα την αποδώσαμε σε μικρόβιο που εισήλθε από την πληγωμένη θηλή καθώς ουδέποτε πέτρωσε ή έτρεχε το στήθος μου αλλά βέβαια δε μπορώ να είμαι σίγουρη. Θα σταματήσω τη τριγωνέλλα πάντως για να δω τι γίνεται κι ελπίζω να με αφήσει ήσυχη και ο παιδίατρος. Ευχαριστώ για όλα!

Στη μαστίτιδα τελικά εμπλέκεται και κάποιο μικρόβιο αλλά θα πρέπει να υπάρξει και "πρόσφορο" έδαφος για να γίνει αυτό.

Αν σου έδωσε οδηγίες για σταδιακό σταμάτημα, ακολούθησέ τες.

Θα το κάνεις για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να ρυθμιστείς. Το πόσο είναι αυτό το διάστημα εξαρτάται από την κάθε περίπτωση.

Οι κοκκινίλες και τα σκληρά σημεία είναι ενδείξεις απόφραξης πόρου και αρχή μαστίτιδας. Θα πρέπει να είσαι προσεκτική να μην φτάσεις σε τέτοιο σημείο. Αν τυχόν συμβεί ωστόσο, θα βάλεις ζεστές κομπρέσες με νερό, ήπιο μασάζ στο σημείο και περισσότερους θηλασμούς από εκείνο το στήθος (πρακτικά δηλαδή θα μειώσεις το διάστημα που κάνεις block feeding σ' εκείνο το στήθος).

Σε ευχαριστώ πολύ!

Τώρα δίνω δυο φορές απο το δεξί και μια από το αριστερό... Ευτυχώς δεν έχω κοκκινίλες και όταν θηλάζει αδειάζει απλά όχι όπως το άλλο..Πάντως η λανολίνη βοήθησε λίγο με τον πόνο...

Οπότε συνεχίζουμε και βλέπουμε!!!!

Σήμερα βέβαια δεν βοηθάει και ο μικρός..Ζητάει να φάει ανά μισάωρο και έχω την εντύπωση ότι δεν χορταίνει από το δεξί μόνο...Μπορεί βέβαια να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή..Το κακό είναι οτι κοιμάται στο στήθος και ζητάει πολύ συχνά....Ουφ..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...