Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Δεν κανω κατι εγω λαθος δηλαδη!

Και κατι ακομη... (Αχ θα σας ζαλισω με τις αποριες μου το ξερω!!!:oops:)

Σημερα με ανησυχει λιγο το γεγονος οτι πινει απο το ενα στηθος, σε μολις δεκα λεπτα αρχιζει να "παιζει" και να μην πιανει τη θηλη. Τον βαζω στο αλλο και μονο τοτε ηρεμει. Σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι η πρωτη φαση ταχειας αναπτυξης αλλα δεν ζηταει μετα για αρκετη ωρα, τουλαχιστον διωρο. Μεχρι τωρα επινε μονο απο το ενα στηθος ανα θηλασμο. Ποια ειναι η γνωμη σας?

Καλά κάνεις και ρωτάς, για να ησυχάζεις. Σε λίγο καιρό θα συνηθίσεις αυτά τα "τερτίπια". Δεν έχει και πολλή σημασία αν οφείλονται σε άλμα, σε περιέργεια ή σε ιδιορρυθμία. Το θέμα είναι πώς θέλεις να ανταποκριθείς. Σιγά-σιγά θα χαλαρώσεις και κάποια πράγματα θα γίνονται "αυτόματα", θα ακολουθείς το μωρό σου και το ένστικτο σου.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλά κάνεις και ρωτάς, για να ησυχάζεις. Σε λίγο καιρό θα συνηθίσεις αυτά τα "τερτίπια". Δεν έχει και πολλή σημασία αν οφείλονται σε άλμα, σε περιέργεια ή σε ιδιορρυθμία. Το θέμα είναι πώς θέλεις να ανταποκριθείς. Σιγά-σιγά θα χαλαρώσεις και κάποια πράγματα θα γίνονται "αυτόματα", θα ακολουθείς το μωρό σου και το ένστικτο σου.

Δηλαδη μπορει να ειναι και αλμα αναπτυξης?

Απο αυτα που εχω διαβασει για μαραθωνιους θηλασμους κατα τη διαρκεια των αλματων ειμαι λιγο τρομοκρατημενη! Και αν δωσω και απο τα δυο και θελει κι αλλο? Και δεν εχω αλλο? Τι γινεται τοτε?:confused:

Απο αυτα που εχω διαβασει για μαραθωνιους θηλασμους κατα τη διαρκεια των αλματων ειμαι λιγο τρομοκρατημενη! Και αν δωσω και απο τα δυο και θελει κι αλλο? Και δεν εχω αλλο? Τι γινεται τοτε?:confused:

πώς γίνεται να μην έχεις άλλο; το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Στα άλματα θηλάζει περισσότερο και αυξάνεται η παραγωγή σου.

Απο αυτα που εχω διαβασει για μαραθωνιους θηλασμους κατα τη διαρκεια των αλματων ειμαι λιγο τρομοκρατημενη!

Μη φοβάσαι. Σκέψου μόνο ότι διαρκεί 2-3 μέρες. Ότι έτσι εδραιώνεται η παραγωγή σου. Αυξάνεται η παραγωγή σου!

Και αν δωσω και απο τα δυο και θελει κι αλλο? Και δεν εχω αλλο? Τι γινεται τοτε?:confused:

Μην ανησυχείς, το στήθος είναι αστείρευτο. Κάθε μέρα, στο πρώτο πρωινό γεύμα, αντλώ και μετά ταίζω το Ηλεκτράκι. Τις πρώτες φορές είχα άγχος ότι δεν θα χορτάσει. Δοκίμασα το τέλος να δώσω λίγο από το αντλημένο. Δεν το έπινε γιατί πια είχε χορτάσει. Σημειωτέον ότι τις ώρες ου λείπω στη δουλειά πίνει από το γάλα που έχω αντλήσει.

Λάβε υπόψη σου κάτι που ακούραστα λένε και η Αγλαία και η EveMD: το στήθος είναι αδένας και παράγει (σαν τους ιδρωτοποιούς) όταν λαμβάνει ερέθισμα (για το γάλα το ερέθισμα είναι το πιπιλισμα για τον ιδρώτα η ζέστη)

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Τοτε βρε κοριτσια γιατι μετα το θηλασμο νιωθω το στηθος μου μαλακο ενω πριν ειναι πρησμενο, σκληρο και σταζει?

Το στήθος έχει και κάποια αποθηκευτική ικανότητα, χωρίς όμως η λειτουργία του θηλασμού να βασίζεται σ' αυτήν. Ειδικά στην αρχή (εσύ δεν έχεις σαραντήσει καν) το στήθος παράγει γάλα "ανεξέλεκτα" και δεν έχει ρυθμίσει ακόμα την παραγωγή με βάση τη ζήτηση (του μωρού). Άρα παράγει σχεδόν συνέχεια γάλα, είτε είναι το μωρό στο στήθος είτε όχι - αν το μωρό δεν θηλάζει, το γάλα γεμίζει τις όποιες "αποθήκες" του στήθους και μετά πρήζεται και στάζει (στη χειρότερη περίπτωση, πετρώνει). Καθώς το μωρό θηλάζει το "αποθηκευμένο γάλα" αδειάζει, παράγεται κι άλλο καθώς το μωρό θηλάζει και το στήθος αρχίζει να μαλακώνει.

Όσο περνά ο καιρός, το στήθος μαθαίνει να παράγει γάλα όταν μπαίνει το μωρό στο στήθος (ή όταν αντλούμε), οπότε σχεδόν δεν αποθηκεύει καθόλου γάλα. Τότε το στήθος είναι πλέον μαλακό (καμμία σχέση δηλαδή με τον πρώτο καιρό) αλλά πάλι μπορεί να παράγει όσο γάλα χρειάζεται (συνήθως, πολύ περισσότερο από την αρχή!).

Α θα σταματησει αυτο το πραγμα με το σταξιμο! :oops: Ποτε περιπου θα γινει αυτο?

Σημερα πηγαμε και στην παιδιατρο. 3.980 εγινε ο μπεμπης! Γεννηθηκε 3.200 και βγηκαμε απο την κλινικη 3.180 (στην κλινικη πηρε και λιγο ξενο:-()

Μεσα σε δυο εβδομαδες εβαλε 800 γραμμαρια!!! Πολυ δεν ειναι? Μηπως τον παραταϊζω?

Μεσα σε δυο εβδομαδες εβαλε 800 γραμμαρια!!!

τρεμε ΔΕΛΤΑ!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

με τον θηλασμο δεν θα αναρωτιεσαι αν τον παραταιζεις,γιατι πολυ απλα μονος του ρυθμιζει ποσο θελει να τρωει!μια χαρα τα πατε!!

83hKp3.png

Συγγνώμη που μπαίνω σφήνα στην συζήτηση! Η Μπεμπούλα μου είναι στην 44η μέρα, εγώ αδιαθέτησα την 38η μέρα και θεωρώ πλέον την παραγωγή μου ανύπαρκτη, από εκεί που ήμουν εντελώς γεμάτη τώρα είμαι σχεδόν άδεια.

Η μικρή μου ξεκίνησε από τα 2.500 κιλά κατά την έξοδο ήταν 2.650! 20 μέρες αργότερα ήταν 3.150 και τώρα είναι 4.350. Η παιδίατρος είναι πολύ ευχαριστημένη τόσο με την ανάπτυξη όσο και για τον αποκλειστικό θηλασμό.

Το θέμα μου είναι οτι βάζω την μικρή να φάει και μόλις τελειώνει οτι υπάρχει τέλος πάντων στην αποθήκη κλαίει για να αλλάξει στήθος. 2 μέρες τώρα στραγγίζει το στήθος μου αν και επιμένω και στο άδειο στήθος κλάει και δε θέλει. τότε της φτιάχνω τσαγάκι και έτσι σώζω την κατάσταση. Ξένο γάλα δεν της έδωσα ακόμη γιατί βασικά δε θέλει το μπουκάλι ιδιαίτερα και γιατί δε θέλω να κάνω την αρχή. Άλλωστε πιστεύω οτι ο επιμένων νικά!

Προβληματίζομαι λοιπόν όταν λες οτι η παραγωγή γίνεται την ώρα του θηλασμού! Στη δική μου περίπτωση γιατί δεν συμβαίνει; τι κάνω λάθος; τι πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την μικρή να χορτάσει;

lox6p3.png

Διαφημίσεις

Το θέμα μου είναι οτι βάζω την μικρή να φάει και μόλις τελειώνει οτι υπάρχει τέλος πάντων στην αποθήκη κλαίει για να αλλάξει στήθος. 2 μέρες τώρα στραγγίζει το στήθος μου αν και επιμένω και στο άδειο στήθος κλάει και δε θέλει. τότε της φτιάχνω τσαγάκι και έτσι σώζω την κατάσταση. Ξένο γάλα δεν της έδωσα ακόμη γιατί βασικά δε θέλει το μπουκάλι ιδιαίτερα και γιατί δε θέλω να κάνω την αρχή. Άλλωστε πιστεύω οτι ο επιμένων νικά!

καλημέρα να σου ζήσει:-D

ο αποκλειστικός θηλασμός πάει εξαιρετικά όχι απλά καλά :-D

γιατί επιμένεις στο ένα στήθος:?::?

όταν το μωρό τελειώνει με το ένα στήθος προσφέρεις το άλλο. η τακτική αυτή μπορεί να σε οδηγήσει σε μείωση παραγωγής......γεύμα και στήθος ακολουθούν συνήθως μαμάδες που έχουν θέμα υπερπαραγωγής.

κυρίως δεν καταλαβαίνω γιατί το χαμομίλι ?

δεν έχει νόημα να επιμένεις στο "άδειο στήθος" όταν το μωρό πλεον δεν συνεργάζεται (παρολο που επιμένεις ) περνάς στο επόμενο.

αν και μετά από αυτό το μωρό δεν εχει χορτάσει προσφέρεις ξανά το πρώτο (όση ώρα θηλάζεις απο τον εναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα)

σου βάζω ενα λινκ να το διαβάσεις

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

το στήθος σου δεν είναι άδειο απλά δεν πρήζεται πια αυτό είναι εντελώς φυσιλογικό δες εδώ.

http://www.kellymom.com/bf/supply/breast-fullness.html

Το μωρό μπορεί να περνάει κάποιο άλμα ανάπτυξης και έτσι χρειάζεται να θηλάζει συχνότερα και περισσότερο, για να αυξήσει την παραγωγή σου. Με το να δίνεις χαμομήλι, ναι μεν το μωρό δεν κλαίει, αλλά ούτε τις θερμίδες που χρειάζεται παίρνει, ούτε κάτι άλλο θρεπτικό, αλλά ούτε και δίνει ερέθισμα στο στήθος για την αύξηση της παραγωγής. Πόσο συχνά θηλάζεις; Πόσες πάνες βρέχει και λερώνει το μωρό; Το πόσο γάλα παίρνει το μωρό μπορείς να το αξιολογείς με τις βρεγμένες πάνες.

Μεγαλη απορια... ολα εκεινα τα βιντεο με μωρακια που θηλαζουν ομορφα και ηρεμα ειναι αληθινα? Γιατι μονο αυτο δε ζω εγω με τον μικρο! :(

Το εχω γραψει και σε αλλο "θεμα" στο φορουμ. Το μωρο κλαιει και γκρινιαζει! Απο την αρχη του θηλασμου! Τον εχω δοκιμασει μα θηλασει σε διαφορες στασεις και δεν μπορω να πω οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα απο σταση σε σταση. Απλα μερικες φορες τρωει λιγο καλυτερα οταν ειναι ορθιος αλλα οχι παντα. Κλαιει παντα στον πρωτο νυχτερινο θηλασμο κατα τις 9-10 μετα το μπανακι του και σε ολους ή εστω εναν νυχτερινο (3-4).

Οταν θηλαζει τραβα το κεφαλι του προς τα πισω, γλιστρα η θηλη απο το στομα του και την ξεβεντουζαρει αποτομα. Μετα την ξαναπιανει.

Γενικα δινει την εντυπωση οτι πινει με μανια, αναστεναζει, λαχανιαζει και αν τον σηκωσω επειδη εχει πνιγει κλαιει με λυγμους γιατι νομιζει οτι δεν θα του ξαναδωσω.

Γενικα ειναι νευρικος και κοιμαται μονο στο μαρσιπο.

Πειτε μου αν κανω κατι λαθος εγω για να το διορθωσω... Αν οχι θα βελτιωθει η κατασταση και θα θηλαζει ποτε πιο ηρεμα?

Αφου εψαξα στο φορουμ διαπιστωνω οτι μαλλον εχω εντονο let down (δε ξερω αν το λεω σωστα). Πειτε μου μονο αυτο θα σταματησει καποια στιγμη ή θα ειναι ετσι παντα?

Αφου εψαξα στο φορουμ διαπιστωνω οτι μαλλον εχω εντονο let down (δε ξερω αν το λεω σωστα). Πειτε μου μονο αυτο θα σταματησει καποια στιγμη ή θα ειναι ετσι παντα?

Θα σταματήσει .... είναι αρκετές μαμάδες που μεταξύ 3-6 εβδομάδας έχουν θέμα υπερπαραγωγής

Θα βοηθήσει πολύ το μωρό σου

• η στάση θηλασμού (το μωρό πιο όρθιο για να ελέγχει καλύτερα τη ροή
  • συχνό ρέψιμο
  • επιμονή στο ένα στήθος για όση ώρα το μωρό συνεργάζεται
  • το μωρό να μπαίνει στο στήθος πριν πεινάσει πολύ

Διαφημίσεις

Δεν είμαι σίγουρη αν σταματάει πάντα αλλά σίγουρα το μωρό μεγαλώνοντας βδομάδα τη βδομάδα και μήνα με το μήνα το χειρίζεται καλύτερα.

Μήπως είναι πολύ πεινασμένο, όταν πιάνει το στήθος; Θηλάζει το ίδιο και όταν είναι ήρεμο; πχ όταν κοιμάται/την ώρα που ξυπνάει;

Η μικρή μου τον πρώτο μήνα ήταν πολύ ανήσυχη στον ύπνο, κοιμόταν μόνο στην αγκαλιά και ξυπνούσε με το παραμικρό. Κάποια στιγμή κάναμε μια συνεδρία με οστεοπαθητικό και ηρέμησε αρκετά, μπορούσε να ξαπλώνει χωρίς να χαλάει τον κόσμο και κοιμόταν βαθύτερα. Ίσως να συνέβαινε καθώς θα μεγάλωνε, αλλά το αποτέλεσμα με τον οστεοπαθητικό ήταν άμεσο, από το ίδιο απόγευμα κιόλας.

Θα συμφωνήσω με την amaretto και θα σου πω να διαβάσεις και αυτό το λινκ

http://www.osteopath.gr/main.php?cat=13

Μήπως είναι πολύ πεινασμένο, όταν πιάνει το στήθος; Θηλάζει το ίδιο και όταν είναι ήρεμο; πχ όταν κοιμάται/την ώρα που ξυπνάει;

.

Αυτο που λες το σκεφτηκα κι εγω. Και δυο μερες τωρα τον ταϊζω λιγο πριν το μπανιο-ειναι ηρεμος και τρωει μια χαρα. Κανουμε μπανιο, μασαζ -πολυ ηρεμος και χαλαρος. Οταν του βαζουμε το φορμακι αρχιζει να τσιριζει και στο στηθος δεν ηρεμει. Τρωει λιγο, σταματαει, κλαιει, τσιριζει. Προσπαθω να τον ηρεμησω ξαναπιανει μετα απο λιγο πινει για κανενα λεπτο και ξανα...

Αυτο για την οστεοπαθητικη που αναφερετε ειναι ενδιαφερον. Εψαξα λιγο και για την κρανιοϊερη θεραπεια και πιστευω οτι μπορει να βοηθουσε. Το προβλημα ειναι οτι ο αντρας μου δεν πολυπειθεται... Μονο αν η παιδιατρος μας συμφωνησει μπορει να πεισθει. Δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι ενημερωμενη σε αυτου του ειδους τις θεραπειες για να το εγκρινει.

ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Καλησπέρα σας

σας στέλνω το ερωτηματολόγιο και σας παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39 και 3 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος 4 δόσεις

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Στη ΜΕΝΝ γιατί είχε βρεθεί στρεπτόκοκκος σε καλλιέργεια δική μου τον 6 μήνα. Του έκαναν καλλιέργειες και προληπτικά του χορήγησαν Amoxil για 2 24ωρα. Ακολούθησαν και ένα κάρο άλλες εξετάσεις. Θυρεοειδή που μετά από τρεις επαναλήψεις τελικά δεν έχει.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15/03 2.900

19/03 2.830

31/03 3.270

07/04 3.380

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ. Το έκοψα τη 2η ημέρα που είμαστε στο σπίτι.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

NUK ηλεκτρικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

1 άντληση κάθε 3 με 4 ημέρες για 15-20 λεπτά όταν το στήθος μου σκληραίνει.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κατέβαινα στη μονάδα που τον κράτησαν για 3 ημέρες, κάθε 2-3 ώρες για να τον θηλάσω. Τον ξύπναγα και έκλαιγε και δυσκολευόταν να πιάσει τη θηλή σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο.

Οι μαίες και οι παιδίατροι μου έλεγαν ότι δεν τρέφεται σωστά και να του δώσουν πρόσθετο. Μετά μου έβαλαν επιθήλια καουτσούκ για να πιάσει καλύτερα και μέχρι και σήμερα που είναι 23 ημερών δεν έχω καταφέρει να την αφαιρέσω τελείως.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα δυσκολεύεται να πιάσει τη θηλή είτε με επιθήλιο είτε χωρίς. Ξυπνάει και κλαίει, τον βάζω στο στήθος και κλαίει χωρίς να πιάνει το στήθος. Προσπαθώ να τον ξυπνήσω καλύτερα αλλάζοντας πάνα, και μετά από 15-30 λεπτά αρχίζει να ρουφάει. Τις τελευταίες δύο ημέρες κλαίει πολύ συχνά και θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος που κοιμάται πολύ εύκολα εκεί.

Έχω σταματήσει να τον ξυπνάω και κοιμάται για 4 ωρες τουλάχιστον. ¨όταν όμως είναι ξύπνιος γκρινιάζει συνεχώς και θέλει να είναι στο στήθος.

Επίσης οι θηλές μου είχαν ματώσει και σήμερα είναι αρκετά καλύτερα αλλά ακόμη πονούν ενοχλητικά.

Η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή γιατί ταλαιπωρήθηκα με τον τοκετό (21 ώρες), στο μαιευτήριο ζορίστηκα που μου πήραν το παιδί, και με αϋπνία 4 ημερών, λόγω θηλασμού στη μονάδα και κακής συγκατοίκησης , εξάντλησα τα όρια μου. Και τώρα με τον πόνο στις θηλές και το μωρό να κλαίει δεν είμαι στα καλά μου.

Χρειάζομαι κάποιον-α σύμβουλο θηλασμού να μου προτείνετε να έρθει σπίτι, να δει τι κάνω λάθος και παιδεύεται ο μικρούλης. Μήπως οι θηλές μου, μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετό ?

Σας παρακαλώ βοηθείστε μας.

Ευχαριστώ πολύ

Αυτο που λες το σκεφτηκα κι εγω. Και δυο μερες τωρα τον ταϊζω λιγο πριν το μπανιο-ειναι ηρεμος και τρωει μια χαρα. Κανουμε μπανιο, μασαζ -πολυ ηρεμος και χαλαρος. Οταν του βαζουμε το φορμακι αρχιζει να τσιριζει και στο στηθος δεν ηρεμει. Τρωει λιγο, σταματαει, κλαιει, τσιριζει. Προσπαθω να τον ηρεμησω ξαναπιανει μετα απο λιγο πινει για κανενα λεπτο και ξανα...

Αυτο για την οστεοπαθητικη που αναφερετε ειναι ενδιαφερον. Εψαξα λιγο και για την κρανιοϊερη θεραπεια και πιστευω οτι μπορει να βοηθουσε. Το προβλημα ειναι οτι ο αντρας μου δεν πολυπειθεται... Μονο αν η παιδιατρος μας συμφωνησει μπορει να πεισθει. Δεν ξερω ομως κατα ποσο ειναι ενημερωμενη σε αυτου του ειδους τις θεραπειες για να το εγκρινει.

Δεν είναι κάτι που μπορεί να το βλάψει, στο συγκεκριμένο λινκ θα δεις σε ποιους ανθρώπους μπορείς να απευθυνθείς συγκεκριμένα για βρέφη. Αν είσαι Αθήνα έχω ακούσει πολυ καλά λόγια για Μπλουανζέ.

Αν είναι κάτι τέτοια με μια συνεδρία θα δεις μεγάλη βελτίωση - σπάνια χρειάζονται δυο....

Το κόστος είναι περίπου στα 70€ (τόσο ήταν όταν είχε παει μια φίλη πριν 2 χρόνια τώρα δεν ξέρω...)

ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Καλησπέρα σας

σας στέλνω το ερωτηματολόγιο και σας παρακαλώ για τη βοήθειά σας.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39 και 3 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος 4 δόσεις

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Στη ΜΕΝΝ γιατί είχε βρεθεί στρεπτόκοκκος σε καλλιέργεια δική μου τον 6 μήνα. Του έκαναν καλλιέργειες και προληπτικά του χορήγησαν Amoxilγια 2 24ωρα. Ακολούθησαν και ένα κάρο άλλες εξετάσεις. Θυρεοειδή που μετά από τρεις επαναλήψεις τελικά δεν έχει.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15/03 2.900

19/03 2.830

31/03 3.270

07/04 3.380

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΟΧΙ. Το έκοψα τη 2η ημέρα που είμαστε στο σπίτι.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

NUK ηλεκτρικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

1 άντληση κάθε 3 με 4 ημέρες για 15-20 λεπτά όταν το στήθος μου σκληραίνει.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 6-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Κατέβαινα στη μονάδα που τον κράτησαν για 3 ημέρες, κάθε 2-3 ώρες για να τον θηλάσω. Τον ξύπναγα και έκλαιγε και δυσκολευόταν να πιάσει τη θηλή σε ένα περιβάλλον αφιλόξενο.

Οι μαίες και οι παιδίατροι μου έλεγαν ότι δεν τρέφεται σωστά και να του δώσουν πρόσθετο. Μετά μου έβαλαν επιθήλια καουτσούκ για να πιάσει καλύτερα και μέχρι και σήμερα που είναι 23 ημερών δεν έχω καταφέρει να την αφαιρέσω τελείως.

Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα δυσκολεύεται να πιάσει τη θηλή είτε με επιθήλιο είτε χωρίς. Ξυπνάει και κλαίει, τον βάζω στο στήθος και κλαίει χωρίς να πιάνει το στήθος. Προσπαθώ να τον ξυπνήσω καλύτερα αλλάζοντας πάνα, και μετά από 15-30 λεπτά αρχίζει να ρουφάει. Τις τελευταίες δύο ημέρες κλαίει πολύ συχνά και θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος που κοιμάται πολύ εύκολα εκεί.

Έχω σταματήσει να τον ξυπνάω και κοιμάται για 4 ωρες τουλάχιστον. ¨όταν όμως είναι ξύπνιος γκρινιάζει συνεχώς και θέλει να είναι στο στήθος.

Επίσης οι θηλές μου είχαν ματώσει και σήμερα είναι αρκετά καλύτερα αλλά ακόμη πονούν ενοχλητικά.

Η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή γιατί ταλαιπωρήθηκα με τον τοκετό (21 ώρες), στο μαιευτήριο ζορίστηκα που μου πήραν το παιδί, και με αϋπνία 4 ημερών, λόγω θηλασμού στη μονάδα και κακής συγκατοίκησης , εξάντλησα τα όρια μου. Και τώρα με τον πόνο στις θηλές και το μωρό να κλαίει δεν είμαι στα καλά μου.

Χρειάζομαι κάποιον-α σύμβουλο θηλασμού να μου προτείνετε να έρθει σπίτι, να δει τι κάνω λάθος και παιδεύεται ο μικρούλης. Μήπως οι θηλές μου, μήπως το γάλα μου δεν είναι αρκετό ?

Σας παρακαλώ βοηθείστε μας.

Ευχαριστώ πολύ

Καλήμερα να σου ζήσει το αγγελούδι σου!

Μπράβο σου για την προσπάθεια που κάνεις

Το βάρος σας πάει καλά

(θέλουμε να ανακτήσει το βάρος γέννησης σε 15 μέρες και από κει και πέρα 155 -241 γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο)

Οι πάνες σας είναι πολύ καλές

(θέλουμε 6 καλά βρεγμένες πάνες , 3-4 κενώσεις στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας, σε όλες τις αποχρώσεις του κίτρινου ιδανικά με “κόκκους” γιατί αυτό δείχνει ότι το μωρό πίνει αρκετό απο το λιπαρό γάλα)

'Όλα αυτά λοιπόν δείχνουν ότι το γάλα είναι αρκετό και το μωρό τρέφεται καλά.

Ο πόνος στις θηλές όμως είναι κάτι που πρέπει να εξετάσεις.....

Αν πονάς μόνο στην αρχή του γεύματος (για 1-2 λεπτά μέχρι το μωρό να “τραβήξει”τη θηλή) και μετά σταματά είναι στα φυσιολογικά πλαίσια λόγω του ότι είναι ερεθισμένες.

Αν όμως πονάς συνεχώς σημαίνει ότι το μωρό δεν πιάνει καλά το στήθος. Πρέπει να πιάσει ένα μεγάλο μέρος θηλαίας άλω και η θηλή όταν βγαίνει από το στόμα δεν πρέπει να είναι “πατικωμένη” κάπου. Πρέπει δηλ να διατηρεί το σχήμα της γιατί όταν το μωρό πιάνει καλά η θηλή βρίσκεται πολύ μέσα στο στόμα του μωρού αν δεν πιάνει καλά τραυματίζεται γιατί το μωρό ασκεί πίεση με τα ούλα του.....

δες εδώ http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

επιπλέον όταν το μωρό πίνει καλά είναι έτσι

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=Gooddrinking-1.mp4

Το λάθος πιάσιμο της θηλής μπορεί να οφείλεται είτε σε σένα (είστε στην αρχή ακόμα και είναι λογικό να μην έχεις εξοικειωθεί) οπότε προσπαθείς πάντα να εξασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό πιάσιμο (σου βάζω ενα λινκ)

http://www.asklenore.info/breastfeeding/latching_diagrams.shtml

Είναι πολύ σημαντικό να ταΐζεις το μωρό με τα πρώτα σημάδια πείνας πριν κλάψει δηλ (είναι η τελευταία ένδειξη πείνας) για να είναι πιο υπομονετικό και συνεργάσιμο

Θα σου έλεγα τώρα που είστε στην αρχή να μην αφήνεις πάνω από τρίωρο την ημέρα (ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου γεύματος) και πάνω από τετράωρο τη νύχτα. Μέχρι να συμπληρώσει το μωρό 6 εβδομάδες. Αν το μωρό θέλει ακόμα πιο συχνά ακολουθείς την επιθυμία του. (πάντα αφήνουμε το μωρό για όση ώρα βλέπουμε να καταπίνει γάλα όπως στο βίντεο πιο πάνω στο ένα στήθος και μετά περνάμε στο άλλο – το διευκρινίζω γιατί πολλές φορές οι οδηγίες είναι 10 λεπτά στο ένα και 10 λεπτά στο άλλο που είναι λάθος)

Αν παρόλα αυτά το μωρό δεν πιάνει καλά τότε θα πρέπει σίγουρα να σας δει ένα έμπειρο μάτι από κοντά και να εντοπίσει τι θέμα έχει το μωρό....

Νομίζω ότι λόγω της δύσκολης γέννας θα μπορούσες να δεις τα λινκ που δώσαμε στην chris83 για οστεοπαθητικό.

Επίσης ξεφορτώσου τις θηλές γιατί μπορεί το στήθος σου να μάτωσε λόγω αυτών.

Αυτό που με εκνευρίζει είναι που στα μαιευτήρια με το παραμικρό θέμα προτείνουν τις θηλές χωρίς να ασχοληθούν και να δείξουν στις μητέρες...

Το σχήμα και το μέγεθος της θηλής δεν παίζει ρόλο ....... το μωρό θηλάζει από τη θηλαία άλω όχι από τη θηλή. Η θηλή είναι σημαντική στην αρχή του γεύματος γιατί απλά ερεθίζει τον ουρανίσκο και ενεργοποιεί το ανακλαστικό του θηλασμού μετά δεν παίζει ρόλο. Αν οι θηλές σου είναι επίπεδες υπάρχει τρόπος να βγουν προς τα έξω και να διευκολύνεις το μωρό.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι πρέπει να αξιοποιούμαι κάθε βοήθεια που μπορεί να μας δοθεί

Αν σε ενδιαφέρει να δεις κάποια σύμβουλο θηλασμού σου παραθέτω το λινκ όπου θα τις βρεις ανά περιοχή.

http://www.pediatros-thes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=125&Itemid=157

και φυσικά να εξετάσεις και το ενδεχόμενο οστεοπαθητικού.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια

Κοριτσια απορια...

αυτο που λενε οτι μετα το 10λεπτο ερχεται το λιπαρο γαλα υσχυει? Αλλες φορες τρωει δεκα λεπτα και δεν θελει αλλο κι αλλες με πιπιλαει για καμια ωρα. Φοβαμαι πως οταν τρωει στο δεκαλεπτο δεν χορταινει καλα καλα αν και αρνειται πεισματικα να παρει κι αλλο. Ετσι ειναι?

Και επισης, εμεις θηλαζουμε 8-10 φορες το 24. Παντα ετσι θα ειναι ή θα μειωθουν εν καιρω?

να κανω κ εγω μια ερωτηση; ο μικρος μου γεννηθηκε στις 11/02 με βαρος 2200. τωρα 2 μηνων εχει βαρος 4800. θηλαζουμε αποκλειστικα απο την μερα που βγηκαμε απο το μαιευτηριο. θηλαζει οποτε εκεινος ζητησει, χωρις προγραμμα. παρολα αυτα, τρωει καθε 3-3,5 ωρες κ το βραδυ μπορει να κανει κ 7ωρο συνεχομενου υπνου. τις τελευταιες μερες ομως δειχνει να θελει να ειναι συνεχεια στο στηθος. καποια στιγμη που δοκιμασα να βγαλω γαλα με το θηλαστρο (medela pump in style) γιατι επεστρεψα στην δουλεια, εβγαλε 50γρ κ μετα τελος!!! πιεζα το στηθος κ δεν εβγαζε σταγονα!!!! μηπως μου μειωνεται το γαλα;; μηπως για αυτο ο μικρος θελει να ειναι στο στηθος γιατι δεν βρισκει γαλα να πιει;; τι μπορει να συμβαινει;; τι μπορω να κανω;; βοηθηστε με..

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...

Πως ξεχωριζεις την ΓΟΠ απο αλλεργια σε κατι που εφαγα?

Τη ΓΟΠ θα τη διαγνώση ο γιατρός. Συνήθως η ΓΟΠ συνηπάρχει με δυσανεξία στις τροφές και κυρίως στη πρωτεινη αγελαδινού γάλακτος........Δεν είναι απαραίτητο να είναι ή το ένα ή το άλλο μπορεί να είναι και τα δυο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...