Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Για να δούμε... δεν έχω πρόβλημα, από υπομονή άλλο τίποτα. Απλά με μπέρδεψε λίγο η παιδίατρος, γιατί μου είπε στην αρχή να ξεκινήσω με φαγητό, μετά μου είπε φρούτα (χωρίς φαγητό), το μωρό δεν τρώει φρούτα και έχουμε καταλήξει τελικά να μην τρώει τίποτα:confused: Σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση:P

Στα μωρά που θηλάζουν ελεύθερα, δεν έχει τόση σημασία η σειρά εισαγωγής των τροφών (αρκεί να μην πρόκειται για κάτι αλλεργιογόνο ή πιο δύσπεπτο, που θέλουμε να το καθυστερήσουμε). Δώσε στο μωρό τροφές που δοκίμασε και του άρεσαν και πρόσθεσε σταδιακά κι άλλα, το μωρό θα σε οδηγήσει. Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείς τις στερεές.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά δεν ξυπνάς το μωρό εκτός αν λόγω ίκτερου οπότε είναι ληθαργικό) ή άλλης αιτίας (π.χ. είναι από τα μωρά που ξεχνάνε να φάνε) το μωρό δεν κάνει αρκετά γεύματα μέσα στο 24ωρο και δεν έχει τις βρεγμένες πάνες που θα έπρεπε.

Ο ένας θηλασμός από τον άλλο μπορεί να μην έχει πάντα σαφή όρια. Όπως και δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ή καλύτερα δεν υπάρχει μία απάντηση στο πότε αλλάζουμε στήθος. Νομίζω ότι (εξαιρώντας την περίπτωση του block feeding) δεν έχει τόση σημασία το πόση ώρα ήταν το μωρό στο ένα στήθος όσο το πώς θήλασε από εκείνο το στήθος: αν το μωρό θήλασε ενεργητικά και "άδειασε" το στήθος π.χ σε 7 λεπτά, άφησε το στήθος αλλά μετά από λίγο δείχνει να πεινάει, ξαναδώσουμε το ίδιο στήθος αλλά δείχνει να δυσανασχετεί, δίνουμε το άλλο στήθος γιατί πιθανότατα το μωρό δεν αρκέστηκε στην ποσότητα του ενός ή/και ήθελε εντονότερη ροή, οπότε πήρε και το άλλο στήθος. Αν το μωρό ήταν μισή ώρα στο στήθος αλλά ψιλοχάζευε, άφησε τη θηλή και μετά από 10 λεπτά θέλει να ξαναθηλάσει, ξαναδίνουμε το ίδιο στήθος γιατί πιθανότατα δεν το "άδειασε", δηλαδή δεν έφτασε να θηλάσει και λιπαρό γάλα.

Ευχαριστώ πολυ!!! ;)

Και μια ακόμη ερωτηση βρε κοριτσια...

Ο γυναικολογος μου επιμενει πως καθ' ολο το διαστημα της γαλουχιας πρεπει να παιρνω συμπληρωμα σιδηρου. Να το καταλαβω για οσο διαρκουν τα λοχεια αλλα μετα γιατι? Τελικά πρεπει να παιρνουμε σιδηρο?

Κορίτσια καλημέρα,

πολύ καλή μου φίλη ζητά τη συμβουλή σας.

Γέννησε το μωράκι τις 2/3/11 και από τη πρώτη στιγμή το θηλάζει αποκλειστικά μια και το κράτησε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Βάρος γέννησης 2850gr, βάρος εξόδου από το μαιευτήριο 2600gr στις 5/3/11 και βάρος σημερινο 14/3/11 δηλ 12 μέρες από τη γέννηση του 2700gr. To μωράκι είναι στο στήθος σχεδόν όλη μέρα, με πολύ μικρά διαλείματα. Το βράδυ κάνει 2 3ώρα ύπνου ενδιάμεσα θηλάζει για περίπου 45 λεπτά και από το πρωί ξανά όλη μέρα στο στήθος. Βρέχει 6-7 πάνες με ούρα και κακάκια κάνει περίπου 4 φορές την ημέρα (χρώμα αρχικά πράσινο, τώρα μουσταρδί). Έχει επίσης λίγο ίκτερο. Παραπονιέται όταν δεν είναι στο στήθος, δείχνει να τρώει, αλλά βάρος γιατί δεν παίρνει? H παιδίατρος πρότεινε αν δεν ανακτήσει το βάρος γέννησης μέχρι μεθαύριο (2 εβδομάδων) να πάρει ξένο γάλα αλλά η φίλη μου δε θέλει καθόλου. Πως μπορώ να τη βοηθήσω, υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει?

Ευχαριστώ

για να μην πεσει ο σιδηρος και η φερυττινη καθως με το θηλασμο κανεις δουλεια και χρειαζεσαι λιγη βοηθεια στο σιδηρο και το ασβεστιο. επισης αν επαιρνες που λογικα επαιρνες στην εγκυμοσυνη σκεψου ξαφνικα να το κοψεις...θα πεσει πολυ μετα στον οργανισμο σου. εγω οταν σταματησα να θηλαζω στο πρωτο παιδι, σταματησα αποτομα και τον σιδηρο με αποτελεσμα να φτασει η φερυττινη στο 7 και ο σιδηρος στο 16, να μου εχουν πεσει απειρα μαλλια και να ζαλιζομαι συνεχεια. μετα μου ειπαν οτι επρεπε να το κοψω σταδιακα...ρωτα ομως και τον γιατρο σου ειμαι σιγουρη οτι θα σου λυσει ολες τις αποριες

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Και μια ακόμη ερωτηση βρε κοριτσια...

Ο γυναικολογος μου επιμενει πως καθ' ολο το διαστημα της γαλουχιας πρεπει να παιρνω συμπληρωμα σιδηρου. Να το καταλαβω για οσο διαρκουν τα λοχεια αλλα μετα γιατι? Τελικά πρεπει να παιρνουμε σιδηρο?

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να διαπιστωθεί με αιματολογικές εξετάσεις. Ο σίδηρος δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς να προηγηθούν αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν ότι είναι απαραίτητος.

Αν έχεις έλλειψη σιδήρου, πρόσεξε τα γαλακτοκομικά και γενικά το ασβέστιο, θα πρέπει να είναι πολύ μετρημένα μέχρι να ανακάμψεις.

Κορίτσια καλημέρα,

πολύ καλή μου φίλη ζητά τη συμβουλή σας.

Γέννησε το μωράκι τις 2/3/11 και από τη πρώτη στιγμή το θηλάζει αποκλειστικά μια και το κράτησε στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Βάρος γέννησης 2850gr, βάρος εξόδου από το μαιευτήριο 2600gr στις 5/3/11 και βάρος σημερινο 14/3/11 δηλ 12 μέρες από τη γέννηση του 2700gr. To μωράκι είναι στο στήθος σχεδόν όλη μέρα, με πολύ μικρά διαλείματα. Το βράδυ κάνει 2 3ώρα ύπνου ενδιάμεσα θηλάζει για περίπου 45 λεπτά και από το πρωί ξανά όλη μέρα στο στήθος. Βρέχει 6-7 πάνες με ούρα και κακάκια κάνει περίπου 4 φορές την ημέρα (χρώμα αρχικά πράσινο, τώρα μουσταρδί). Έχει επίσης λίγο ίκτερο. Παραπονιέται όταν δεν είναι στο στήθος, δείχνει να τρώει, αλλά βάρος γιατί δεν παίρνει? H παιδίατρος πρότεινε αν δεν ανακτήσει το βάρος γέννησης μέχρι μεθαύριο (2 εβδομάδων) να πάρει ξένο γάλα αλλά η φίλη μου δε θέλει καθόλου. Πως μπορώ να τη βοηθήσω, υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει?

Ευχαριστώ

γιατί λες ότι βάρος δεν παίρνει??? αφού φαίνεται ότι πείρε 100 γρ απο την έξοδο.

θα πεις στη μαμά να ζυγίζει το μωρό πάντα την ίδια ώρα στην ίδια ζυγαριά η ζυγαριά στην ίδια θέση και γυμνό το παιδί (ούτε πάνα)

μέχρι τις 17/3/11 θα πρέπει να είναι 2800 2850 ........

οι πάνες δείχνουν οκ

οι κενώσεις σε αριμό είναι οκ.....η ποσότητα της κάθε κένωσης θα πρέπει να είναι στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας.

λόγω ικτέρου το μωράκι ενδέχεται να είναι λίγο νοθρό ή να ψιλοκοιμάται κατά τη διάρκεια του γεύματος. θα πεις στη μαμά να κάνει λίγο breast copression δες και το βίντεο εδώ

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=2dayold-1.mp4

όταν δηλ το μωρό δεν κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις (δεν φαίνεται να καταπίνει γάλα) αλλά πιπιλάει για αρκετή ώρα χωρίς να κατεβάζει γουλιά να κάνει breast compression για να βοηθήσει τη ροη και να επαναφέρει το ενδιαφέρον του μωρού

αν δεν αρχίσει ξανά κάνει αλλαγή στήθους.

δεν έχει νόημα να κρατάει το μωρό στο στήθος για πολύ ώρα χωρίς εκείνο να κατεβάζει γάλα......καλύτερα έτσι και εναλλαγές στο στήθος

εδω σου βάζω ενα βίντεο με μωράκι που πίνει καλά.

http://s795.photobucket.com/albums/yy240/nbci/?action=view&current=Gooddrinking-1.mp4

Μανούλες καλησπέρα,

μάλλον κάνω λάθος που γράφω εδώ αλλά θέλω τη βοήθειά σας. Κάηκα η χαζή και πονάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω στο αριστερό μου χέρι. Τι μπορώ να πάρω για τον πόνο και να μην αγχώνομαι για το θηλασμό?

Η έλλειψη σιδήρου μπορεί να διαπιστωθεί με αιματολογικές εξετάσεις. Ο σίδηρος δεν πρέπει να χορηγείται χωρίς να προηγηθούν αιματολογικές εξετάσεις που δείχνουν ότι είναι απαραίτητος.

Αν έχεις έλλειψη σιδήρου, πρόσεξε τα γαλακτοκομικά και γενικά το ασβέστιο, θα πρέπει να είναι πολύ μετρημένα μέχρι να ανακάμψεις.

Θα του ζητησω να μου γραψει εξετασεις στην επομενη επισκεψη για να ξερω αν πρεπει να τον συνεχίσω. Ευχαριστω!!!

Ευχαριστώ γαι την απάντηση,

σας παραθέτω ένα περίπου πρόγραμμα θηλασμού που κάνει η φίλη μου:

3.40-4.20 4.50-5.10 5.40-5.55

6.20-6.30 8.10-8.40 9.20-9.50

11.00-11.20 12.00-12.20 14.20-14.50

16.00-16.35 17.35-18.00 19.20-20.00

20.00-20.15 21.00-21.15 21.30-21.45

22.30-24.00 με λίγων λεπτών διακοπές ενδιάμεσα

Πιστεύετε ότι όλες αυτές τις ώρες το μωρό όντως τρώει? υπάρχει περίπτωση απλά να πιπιλάει? υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αυτό (είδα το video kristina και νομίζω πως και το μωρό της φίλης μου καταπίνει, τουλάχιστον σίγουρα το σαγόνι το κουνάει)? ή αφού βρέχει το σωστό αριθμό από πάνες να το αφήνει στο στήθος όσο αυτό θέλει? πώς καταλαβαίνουμε αν το κλάμμα είναι για να φάει ή για να πιπιλίσει ώστε να κοιμηθεί?

εγώ με αντίστοιχο πρόγραμμα νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος έφτασα το μωρό μου μέχρι τον 8ο ταίζοντάς τον μεν με δικό μου γάλα αλλά αντλώντας το. Γνωρίζω όμως πως αν θήλαζα αντί για να αντλούσα θα συνέχιζα για πολύ παραπάνω, γι'αυτό θέλω τόοοοοοσο να την βοηθήσω.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ γαι την απάντηση,

σας παραθέτω ένα περίπου πρόγραμμα θηλασμού που κάνει η φίλη μου:

3.40-4.20 4.50-5.10 5.40-5.55

6.20-6.30 8.10-8.40 9.20-9.50

11.00-11.20 12.00-12.20 14.20-14.50

16.00-16.35 17.35-18.00 19.20-20.00

20.00-20.15 21.00-21.15 21.30-21.45

22.30-24.00 με λίγων λεπτών διακοπές ενδιάμεσα

Πιστεύετε ότι όλες αυτές τις ώρες το μωρό όντως τρώει? υπάρχει περίπτωση απλά να πιπιλάει? υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί αυτό (είδα το video kristina και νομίζω πως και το μωρό της φίλης μου καταπίνει, τουλάχιστον σίγουρα το σαγόνι το κουνάει)? ή αφού βρέχει το σωστό αριθμό από πάνες να το αφήνει στο στήθος όσο αυτό θέλει? πώς καταλαβαίνουμε αν το κλάμμα είναι για να φάει ή για να πιπιλίσει ώστε να κοιμηθεί?

εγώ με αντίστοιχο πρόγραμμα νομίζοντας ότι κάνω κάτι λάθος έφτασα το μωρό μου μέχρι τον 8ο ταίζοντάς τον μεν με δικό μου γάλα αλλά αντλώντας το. Γνωρίζω όμως πως αν θήλαζα αντί για να αντλούσα θα συνέχιζα για πολύ παραπάνω, γι'αυτό θέλω τόοοοοοσο να την βοηθήσω.

ναι να το αφήνει

το μωρό είναι πολύ μικρό, για την ώρα αυτό που έχει ανάγκη είναι αγκαλιά και τροφή. ακόμα και το πιπίλισμα βοηθάει. δίνει ερέθισμα στο στήθος. επειδή όμως η πρώτη μέριμνα είναι να τραφεί αυτό που παρακολουθεί είναι το πηγούνι να κάνει προς τα κάτω και να υπάρχει μια παύση (καταπίνει το γάλα) για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα

βάλε τον αντίχειρα στο στόμα σου σαν να θηλάζεις και μετά προσπάθησε να καταπιείς το σάλιο σου.....(το πηγούνι κάνει μια παρατεταμένη κίνηση προς τα κάτω)

τα γεύματα που κάνει το μωρό είναι οκ δεδομένου ότι είναι μικρούλι.

να κάνει breast copression όταν βλέπει το μωρό να πιπιλάει μόνο για παρπάνω από 3-5 λεπτά χωρίς να κατεβάσει γουλιά και μετά να περνάει στο άλλο στήθος αν το μωρό φαίνεται να μην έχει χορτάσει επιστρέφει στο πρώτο γιατί όση ώρα θηλάζει απο το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα.... οι εναλλαγές (αφού το μωρό δείχνει να τελείωσε με το ένα στήθος όπως το περιγράφω όχι με το ρολόι) θα βοηθήσουν το μωρό να πάρει το γάλα που θέλει στο συγκεκρίμενο γεύμα.

ναι να το αφήνει

το μωρό είναι πολύ μικρό, για την ώρα αυτό που έχει ανάγκη είναι αγκαλιά και τροφή. ακόμα και το πιπίλισμα βοηθάει. δίνει ερέθισμα στο στήθος. επειδή όμως η πρώτη μέριμνα είναι να τραφεί αυτό που παρακολουθεί είναι το πηγούνι να κάνει προς τα κάτω και να υπάρχει μια παύση (καταπίνει το γάλα) για να καταλάβεις ακόμα καλύτερα

βάλε τον αντίχειρα στο στόμα σου σαν να θηλάζεις και μετά προσπάθησε να καταπιείς το σάλιο σου.....(το πηγούνι κάνει μια παρατεταμένη κίνηση προς τα κάτω)

τα γεύματα που κάνει το μωρό είναι οκ δεδομένου ότι είναι μικρούλι.

να κάνει breast copression όταν βλέπει το μωρό να πιπιλάει μόνο για παρπάνω από 3-5 λεπτά χωρίς να κατεβάσει γουλιά και μετά να περνάει στο άλλο στήθος αν το μωρό φαίνεται να μην έχει χορτάσει επιστρέφει στο πρώτο γιατί όση ώρα θηλάζει απο το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα.... οι εναλλαγές (αφού το μωρό δείχνει να τελείωσε με το ένα στήθος όπως το περιγράφω όχι με το ρολόι) θα βοηθήσουν το μωρό να πάρει το γάλα που θέλει στο συγκεκρίμενο γεύμα.

υ.γ επειδή έχει λίγο ίκτερο ίσως να κουράζεται πιο εύκολα οπότε να το βοηθάει λίγο η μαμα:)

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι την κα Αγλαία ή όποιως άλλος γνωρίζει.

Έχω ένα κοριτσάκι οχτώ εβδομάδων,δεν κοιμάται πολύ την ημέρα και το βράδυ γύρω στις οχτώ με εννέα κατεβάζει ρολλά και κοιμάται.Επειδή θηλάζω αποκλειστικά θέλω να ρωτήσω εάν πρέπει να την ξυπνήσω το βράδυ για να την θηλάσω.Πρίν ξύπναγε και κατά τη διάρκεια της νύχτας και έκλαιγε και την θήλαζα.Τώρα βέβαια δεν το κάνει,άσχετα εάν εγώ την ξυπνάω και την ταϊζω.Δεν κάθεται πολύ ώρα στο στήθος το πολύ πέντε με δέκα λεπτά και μετά την παίρνει ο ύπνος.Επειδή γενικότερα έχω πολύ γάλα και στη διάρκεια της ημέρας πίνει δεκαπέντε λεπτά και είναι εντάξει.Στον ύπνο της το βράδυ κάνει διάφορα,είναι ανήσυχει.Και για αυτό αγχώνομαι και την ξυπνάω.Μπορεί να είναι λάθος που την ξυπνάω φαντάζομαι,δεν έχω ρωτήσει την παιδίατρο ακόμα,και να της κάνω κακό έτσι.

Οι πάνες της είναι εντάξει,όπως και το βάρος της.

Από την στιγμή που δεν ξυπνάει μόνη της το βράδυ μετά της οχτώ το βράδυ είναι απαραίτητο το βραδυνό ξύπνημα στον αποκλειστικό θηλασμό;

Δεν την έχω αφήσει ποτέ να κοιμηθεί μετά της οχτώ και να μην την ξυπνήσω,οπότε δεν ξέρω εάν θα κοιμόταν σερί όλο το βράδυ ή εάν θα ξύπναγε μόνη της.

Μανούλες καλησπέρα,

μάλλον κάνω λάθος που γράφω εδώ αλλά θέλω τη βοήθειά σας. Κάηκα η χαζή και πονάωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω στο αριστερό μου χέρι. Τι μπορώ να πάρω για τον πόνο και να μην αγχώνομαι για το θηλασμό?

Ρώτησε το γιατρό σου τι μπορείς να κάνεις για το έγκαυμα, θα σου δώσει κάτι για την περιποίηση του τραύματος και ίσως κάτι για τον πόνο.

Γιατί αγχώνεσαι για το θηλασμό;

Μονο δυο εβδομαδες και θα μπορουσα να μπαινω καθε μερα και να ρωταω κατι!!! Απο χθες θελω να μπω και πραγματικα δεν με αφηνει ο μπεμπης!

Σημερινη απορια λοιπον: Μερκες φορες περνα η ωρα και ο μικρος δεν δειχνει να θελει να φαει και και το στηθος μου ποναει απο την συμφορηση. Να το αποσυμφοριζω λιγο μεχρι να θηλασω η να το αφηνω ετσι μεχρι να το κανει αυτο το μωρο?

Διαφημίσεις

Μονο δυο εβδομαδες και θα μπορουσα να μπαινω καθε μερα και να ρωταω κατι!!! Απο χθες θελω να μπω και πραγματικα δεν με αφηνει ο μπεμπης!

Σημερινη απορια λοιπον: Μερκες φορες περνα η ωρα και ο μικρος δεν δειχνει να θελει να φαει και και το στηθος μου ποναει απο την συμφορηση. Να το αποσυμφοριζω λιγο μεχρι να θηλασω η να το αφηνω ετσι μεχρι να το κανει αυτο το μωρο?

Αν το μωρό είναι ξύπνιο ΄

ή αν έχουν περάσει 2-3 ώρες από την αρχή του προηγούμενου γεύματος

να το ξυπνάς κι να προσφέρεις το στήθος στο μωρό.

(σε νεογέννητο ίσως θες να θηλάζεις και πιο συχνά από 3 ώρες, στην περίπτωση που δεν ζητάει το μωρό. Αν βλέπεις ότι με δυσκολία γεμίζουν οι πάνες, να προσφέρεις - είπαμε, στόχος τουλάχιστον 8-12 γεύματα τη μέρα)

Αν το στήθος σου συμφορίζεται πολύ γρήγορα, πρόσεξε μήπως κάνεις πολύ συχνές εναλλαγές πλευράς κατά το τάισμα (οπότε προκαλείς υπερπαραγωγή). Προσπάθησε να μένει αρκετή ώρα στο ένα στήθος, πριν προσφέρεις το δεύτερο.

Αν εξακολουθείς να νιώθεις άσχημα, βγάζε λίγο (1-2 κουταλιές), ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς.

καλημερα....

αφου σε ολη την εγκυμοσυνη και μετα καταφερα να ΜΗΝ παρω κανενα φαρμακο...μου ετυχε τωρα:-(

ξεκινησα αντιβιωση συμβατη με τον θηλασμο (απ οτι μου ειπε ο γιατρος) για 8 μερες...

υπαρχει περιπτωση να αλλαξει γευση το γαλα και να σταματησει να θηλαζει???

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Αν το μωρό είναι ξύπνιο ΄

ή αν έχουν περάσει 2-3 ώρες από την αρχή του προηγούμενου γεύματος

να το ξυπνάς κι να προσφέρεις το στήθος στο μωρό.

(σε νεογέννητο ίσως θες να θηλάζεις και πιο συχνά από 3 ώρες, στην περίπτωση που δεν ζητάει το μωρό. Αν βλέπεις ότι με δυσκολία γεμίζουν οι πάνες, να προσφέρεις - είπαμε, στόχος τουλάχιστον 8-12 γεύματα τη μέρα)

Αν το στήθος σου συμφορίζεται πολύ γρήγορα, πρόσεξε μήπως κάνεις πολύ συχνές εναλλαγές πλευράς κατά το τάισμα (οπότε προκαλείς υπερπαραγωγή). Προσπάθησε να μένει αρκετή ώρα στο ένα στήθος, πριν προσφέρεις το δεύτερο.

Αν εξακολουθείς να νιώθεις άσχημα, βγάζε λίγο (1-2 κουταλιές), ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς.

Τον ξυπναω στις 3 ωρες τη νυχτα και στις 2-3 τη μερα. Τσισα και κακα κανει αρκετα και το βαρος της γεννησης το εχει ανακτησει απ' οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο, 3.200 γεννηθηκε και βγηκαμε 3.180 (με πεισαν να δωσουμε ξενο! :evil:)

Δεν μπορω να τον αφηνω λιγο παραπανω αν κοιμαται? Εχθες το βραδυ π.χ. περασαν 4 ωρες και τον ξυπνησα γιατι δεν αντεχα το στηθος μου. Μετα ξυπνησε μονος του σε 2μισι ωρες. Να μην τον αφηνω το βραδυ αν δεν ξυπναει?

Τις πρώτες 4-6 εβδομάδες (μέχρι την εδραίωση της γαλουχίας), καλύτερα είναι να μην αφήνεις πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα. Περιστασιακά αν κοιμηθεί παραπάνω, δεν χάλασε κι ο κόσμος, εφόσον οι πάνες είναι ΟΚ. Στις 2-3 βδομάδες κάνουμε και ένα τσεκαπ στο γιατρό, για να βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει.

γεια σας μανουλες!!χαιρομαι πολυ που τοσες πολλες καινουριες μανουλες προσθετονται καθημερινα στο φορουμ του θηλασμου!!

πριν 3-4 μηνες συμμετειχα στο φορουμ κι εγω καθως είχα παρα πολλες αποριες για το θηλασμο, σε σημειο μαλιστα που η κ.αγλαια να θεωρει οτι κατι δεν παει καλα με την περιπτωση μου και δημιουργω απο μονη μου προβληματα.ευτυχως που δεν την ακουσα γιατι πραγματικα η αποτομη σταση της με είχε αποθαρυνει εντελως οσο αφορα το θηλασμο!!και μαλλον πρεπει να έιμαι η μοναδικη που δε βοηθηθηκε απο την κ.αγλαια.μαλλον την είχα τρελανει τη γυναικα!!

απεναντιας εκτος απο τα υπολοιπα κοριτσια (amaretto-ΚΡΙΣΤΙΝΑ)του φορουμ που με βοηθησαν,συμμαχος-υποστηρικτης-συμβουλος σταθηκε για μενα η εμπειρη και παντα προθυμη να βοηθησει ΕvaMED!!!ολους αυτους τους μηνες ηταν το απολυτο στηριγμα μου!!και αυτος είναι ο ενας λογος που ξαναγραφω αυτη τη στιγμη-να την ευχαριστησω "δημοσια" για την πολυτιμη βοηθεια της.μεσω προσωπικων μηνυματων με στηριζε, με συμβουλευε και απαντουσε παντα σε καθε είδους απορια μου!!ΕΥΑ ΜΟΥ,ΕΓΩ ,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ!!ειμαστε ολες οι μανουλες πολυ τυχερες για τη σωστη καθοδηγηση που μας παρεχεις!!!

ο δευτερος λογος για τον οποιο γραφω σημερα είναι για να ενθαρρυνω με τη δικη μου εμπειρια ολες τις νεες μανουλες που θηλαζουν αποκλειστικα.κοριτσια ολες οι αρχικες δυσκολιες ξεπερνιουνται πολυ γρηγορα.εγω αντιμετωπισα πολλα προβληματα-γυρισα στη δουλεια 15 μερες αφου γεννησα κι ετρεχα με ενα θηλαστρο στο χερι-ενιωθα να μειωνεται το γαλα μου-παρουσιασαμε αλλεργια στην πρωτεινη γαλακτος,στο καλαμποκι και τη σογια με αποτελεσμα να στερουμαι βασικα πραγματα διατροφης-ειχαμε προβληματα υπνου (ξυπνουσαμε πολλες φορες για φαγητο μεσα στο βραδυ και εγω μετα δεν ξανακοιμομον για να βγαλω γαλα με το θηλαστρο να το δωσουν στο μωρο οταν θα ημουν στη δουλεια)κτλ.παρολα αυτα θηλασαμε αποκλειστικα και σημερα συνεχιζουμε ακομη(7 μηνων) εχοντας προσθεσει και στερεες τροφες.στην αρχη ολα μου φαινοταν βουνο αξεπεραστο.καθε εβδομαδα ελεγα"μπραβο,τα καταφεραμε !παμε για ακομη μια εβδομαδα!" . ολα ξεπερνιουνται.θεληση να υπαρχει και ολα γινονται! πλεον ο θηλασμος για μενα είναι απολαυση και δεν θελω να σκεφτομαι οτι καποια στιγμη στο μελλον θα χρειαστει να αποθηλασω!!

μην αγχωνεστε κοριτσια.η φυση μας εχει πλασει ετσι ωστε να μπορει το μωρο μας να τραφει ανεμποδιστα απο το γαλα μας.πλεον είμαι πεπεισμενη γι αυτο.

σε ολα τα κοριτσια του φορουμ που μας συμβουλευουν και μας καθοδηγουν ενα τεραστιο Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω !!! δεν ξερω πως να εκφρασω τις ευχαριστιες μου αλλα πραγματικα νιωθω μεγαλη ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!

Καλημέρα να ρωτήσω για μια συμπεριφορά που έχει η μπέμπα μου που είναι δύο μηνών και εάν έχετε δει κάτι ανάλογο.Μεχρι πριν λιγες μερες οταν πεινουσε γκρίνιαζε ή εκλαιγε μεχρι να ετοιμαστω και να την θηλασω ενω τωρα τιποτα. Λιγο γκρινιαζει και με το που την βαζω στο στηθος πινει γαλατακι για κανενα 5 λεπτο ηρεμη και σχετικα με ορεξη και μετα ρουφαει 2-3 φορες και νευριαζει και τραβιεται.Την κάνω βόλτες την ξαναβάζω και πάλι τα ίδια τρώει λίγο νευριάζει και κλάει.Είτε το κάνω στο ένα στήθος είστε στο άλλο.¨Εχω παρατηρήσει ότι νυστάζει και μετά απο κάποιες βόλτες ή όταν την αφήνω στην κούνια κοιμάται.Υπάρχει περίπτωση να έχει κάποιο πρόβλημα;Δεν το κάνει πάντα αλλά τελευταία αρκετές φορές και είναι ανήσυχη.

Επισης εκει που μου ξυπνουσε και τη νυχτα ανα 3ωρο να φαει, εδώ και μια εβδομάδα και παραπάνω κοιμάται 5 με 6 ώρες μετά της 9 το βράδυ και είτε ξυπνάει μόνη της το βράδυ είτε την ξυπνάω εγώ να φάει.Γενικότερα έχω παρατηρήσει τις τελευταιες δυο εβδομάδες δεν κλαίει για να φάει απλώς γκρινιάζει και τα γεύματα μας είναι από δέκα δεκαπέντε λεπτά ανάλογα με την διάθεση αλλά μπορεί να είναι και 45 λεπτά στο στήθος.

Επίσης βρέχει τις 6 πάνες που πρέπει και έχει 3 με 4 κενώσεις την ημέρα.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια συμπεριφορά απο την μπέμπα μου.Δεν ξέρω τι της συμβάινει.

Καλημερα! Ξανα εδω με ερωτηση...

Ο μικρουλης μου, τις τελευταιες 3-4 μερες τρωει πολυ λαιμαργα απο το στηθος μου με αποτελεσμα να παιρνει αρκετο αερα. Τον σηκώνω να ρευτει και σχεδον παντα ρευεται και βγαζει γουλιτσα. Νομιζα οτι τα μωρα που θηλαζουν σπανια ρευονται! Και οι γουλιτσες ειναι φυσιολογικες?

Καλημερα! Ξανα εδω με ερωτηση...

Ο μικρουλης μου, τις τελευταιες 3-4 μερες τρωει πολυ λαιμαργα απο το στηθος μου με αποτελεσμα να παιρνει αρκετο αερα. Τον σηκώνω να ρευτει και σχεδον παντα ρευεται και βγαζει γουλιτσα. Νομιζα οτι τα μωρα που θηλαζουν σπανια ρευονται! Και οι γουλιτσες ειναι φυσιολογικες?

οπως ειπες και μονη σου τρωει πολυ αερα οποτε λογικο ειναι να ρευεται :)

οσο για τις γουλιες ουυυυυυυυυυυυυυυυυ! εμενα μεχρι 4 μηνων εβγαζε τοσες πολλες γουλιτσες που πολλες φορες πιστευα πως δεν αφηνε καθολου γαλατακι μεσα της

απλα λενε πως δυσκολα παιρνουν αερα τα μωρακια που θηλαζουν...αλλα δεν ειναι και νόμος!

F2ETp3.png

Δεν κανω κατι εγω λαθος δηλαδη!

Και κατι ακομη... (Αχ θα σας ζαλισω με τις αποριες μου το ξερω!!!:oops:)

Σημερα με ανησυχει λιγο το γεγονος οτι πινει απο το ενα στηθος, σε μολις δεκα λεπτα αρχιζει να "παιζει" και να μην πιανει τη θηλη. Τον βαζω στο αλλο και μονο τοτε ηρεμει. Σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι η πρωτη φαση ταχειας αναπτυξης αλλα δεν ζηταει μετα για αρκετη ωρα, τουλαχιστον διωρο. Μεχρι τωρα επινε μονο απο το ενα στηθος ανα θηλασμο. Ποια ειναι η γνωμη σας?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...