Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

οι κενωσεις του ειναι συχνα πρασινες αλλα οχι παντα

κανει και καποιες εντελως κιτρινες και καποιες κιτρινες με λιγο πρασινο

ετρωγα και τρωω αυτο το διαστημα αρκετα γαλακτοκομικα λογω και της διαιτας-διατροφης

δηλ. 1 ποτηρι γαλα, 1 γιαουρτι και 1 μεριδα κασερι ή τυρι καθημερινα

πριν ομως δεν ετρωγα γιαουρτι ουτε γαλα γιατι δε μου αρεσουν ιδιαιτερα μονο τυρι φετα ή κασερι

κόβεις άμεσα όλα τα γαλακτοκομικά για έναν τουλάχιστο μήνα

οι πράσινες κενώσεις είναι σοβαρή υποψία αλλεργίας

το ότι δεν σου αρέσουν τα γαλακτοκομικά τα κάνει ύποπτα για δυσανεξία από σένα και το πιθανότερο είναι ότι στο πεπτικό σου δεν διασπώνται καλά, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίζει το παιδί αλλεργία

η μειωμένη πρόσληψη βάρους είναι σοβαρή ένδειξη αλλεργίας ακόμη και αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα.

όταν κιτρινίσουν οι κενώσεις του παιδιού, εισάγεις προσεκτικά το τυρί από κατσικίσιο και μετά από πρόβειο γάλα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η υπαρξη αλλεργιας θα σημαινει οτι δεν παιρνει ικανοποιητικο βαρος γατι δεν εχω αρκετο γαλα η γιατι δε μπορει νατο 'αφομοιωσει' το μωρο;

επισης για πολλα χρονια (μετα τα 22) και μεχρι προσφατα δε μπορουσα ουτε να το δω το γαλα και μου προκαλουσε αναγουλες μολις πηγαινα να πιω

αφου και στις εγκυμοσυνες δεν επινα αν και μου ελεγαν οτι πρεπει

η δυσανεξια αυτη μπορει να προεκυψε απο μια ηλικια και μετα;

συγνωμη για τα πολλα ερωτηματα θα δοκιμασω τη συμβουλη σου και θα πω στο διαιτολογο να μου τα αντικαταστησει με κατι αλλο

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

η υπαρξη αλλεργιας θα σημαινει οτι δεν παιρνει ικανοποιητικο βαρος γατι δεν εχω αρκετο γαλα η γιατι δε μπορει νατο 'αφομοιωσει' το μωρο;

η μη πρόσλψηψη βάρους δεν σχετίζεται με την ποσότητα του γάλακτος που πίνει το μωρό, από τις πάνες φαίνεται ότι πίνει πολύ γάλα αλλά δεν μπορεί να βάλει βάρος

δεν γνωρίζω το μηχανισμό, ούτε καν ξέρω αν είναι γνωστός ο μηχανισμός

το σίγουρο είναι ότι η μη πρόσληψη ικανοποποιητικού βάρους είναι σύμπτωμα που συνδέεται πολύ συχνά με την αλλεργία

επισης για πολλα χρονια (μετα τα 22) και μεχρι προσφατα δε μπορουσα ουτε να το δω το γαλα και μου προκαλουσε αναγουλες μολις πηγαινα να πιω

αφου και στις εγκυμοσυνες δεν επινα αν και μου ελεγαν οτι πρεπει

η δυσανεξια αυτη μπορει να προεκυψε απο μια ηλικια και μετα;

Τα συμπτώματα που περιγράφεις δείχνουν σαφή δυσανεξία.

Μπορεί να την είχες και πριν και να μη σου έδινε τόσο έντονα συμπτώματα, να ήταν πιο ήπια.

Το πρέπει που σου έλεγαν για τα γαλακτοκομικά στην εγκυμοσύνης, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για πολλούς λόγους:

-αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσεις αναιμία σε μια περίοδο που οι ανάγκες για σίδηρο είναι ιδιαίτερα αυξημένες

-αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει το μωρό αλλεργία στο γάλα

-η δική σου δυσανεξία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να εμφανίσει και το μωρό το ίδιο

Η αλλεργία στο γάλα είναι η πιο συχνά εμφανιζόμενη αλλεργία

και θα πω στο διαιτολογο να μου τα αντικαταστησει με κατι αλλο

Θα τον αγχώσεις τον καημένο που έχει μάθει ένα τυφλοσούρτη για όλους...:?

το επομενο ρ/β στο γιατρο ειναι σε ενα μηνα

να παω νωριτερα για ζυγιση π.χ. στις 10-15 μερες;

χιλια ευχαριστω, μακαρι να ειναι αυτο και να λυθει το θεμα

Z57wp3.png dQOzp3.png

25/12/10 πήραμε το καλύτερο δώρο

το επομενο ρ/β στο γιατρο ειναι σε ενα μηνα

να παω νωριτερα για ζυγιση π.χ. στις 10-15 μερες;

χιλια ευχαριστω, μακαρι να ειναι αυτο και να λυθει το θεμα

Δεν νομίζω να έχει νόημα να πας νωρίτερα γιατί τα αποτελέσματα από την αποχή θα τα δεις μετά από το μήνα, αν αυτό είναι το πρόβλημα.

Να παρακολουθείς τις κενώσεις και τα ξαναλέμε, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Διαφημίσεις

να σας ρωτησω κατι.επιτρεπονται τα παντζαρια στη διατροφη γιατι ο μικρος εχει κολικους; υπαρχει καποιο θεμα εδω για τη διατροφη γιατι εκανα αναζητηση και δεν βρισκω κατι

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την καθοδήγησή σας σε ένα θεματάκι που με απασχολεί. Ο μπέμπης μου είναι 7 μηνών & θηλάζουμε αποκλειστικά από την αρχή σύμφωνα με τις απαιτήσεις του. Ανά 1 ώρα την ημέρα & περίπου ανά 1,5 με 2 ώρες τη νύχτα. Με το που έκλεισε τον 6ο μήνα και μπήκε στον 7ο ξεκινήσαμε με την καθοδήγηση της παιδιάτρου ένα γεύμα κάθε μεσημέρι. Μία μικρή πατατούλα με ένα καροτάκι βρασμένα. Και στη συνέχεια θα προσθέταμε σταδιακά κολοκυθάκι, και ύστερα κοτόπουλο & μοσχάρι. Το πρωινό γεύμα με φρουτόκρεμα θα το προσθέταμε αργότερα γιατί ο μπέμπης είχε ανέκαθεν πάρα πολλές κενώσεις. Τους πρώτους μήνες γύρω στις 15 την ημέρα και τελευταία γύρω στις 10. Να σημειώσω εδώ ότι η γιατρός μου είχε προτείνει κατά καιρούς να δώσω στο μωρό χαμομηλάκι και στον 5ο με 6ο μήνα ριζάλευρο τα οποία αρνήθηκα και συνέχισα τον αποκλειστικό θηλασμό. Επίσης μετά το γεύμα αντί για νερό έδινα πάντα στο μωρό μου στήθος, άλλοτε έπινε άλλοτε όχι. Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι το εξής. Ο μπέμπης σταδιακά εμφάνισε δυσκοιλιότητα ώσπου έφτασε να κάνει μια κένωση την ημέρα με μια κοιλίτσα σαν καρπουζάκι και δεν μπορούσε να κοιμηθεί ο κακομοίρης. Πήρα τη γιατρό και μου είπε να αφήσω το καρότο και να του δώσω πατάτα με κολοκυθάκι. Τα ίδια είχαμε. Με το που έκανα μια μέρα παύση και δεν του έδινα τίποτα, παρά μόνο γαλατάκι ενεργείτο κανονικά. Το ένα θέμα που με απασχολεί είναι ότι ο μπέμπης όπου να’ναι μπαίνει στον 8ο και ακόμα δεν τρώει ούτε ένα γεύμα κανονικό. Την τελευταία εβδομάδα δηλ του δίνω μόνο λίγο αχλαδάκι. Απλά θηλάζει όπως πάντα. Διάβασα στο βιβλίο του Παπαβέντζη ότι η δυσκοιλιότητα μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη νερού. Εγώ δεν του έχω δώσει ποτέ νερό. Δεν έχει πάρει καν μπιμπερό. Είχα την εντύπωση ότι αποκλειστικός θηλασμός συνεπάγεται ότι αντί για οποιοδήποτε άλλο υγρό δίνουμε πάντα στο μωρό το στήθος. Αλλά μέχρι πότε??? Εδώ λοιπόν θέλω να ρωτήσω. Μήπως πρέπει να αρχίσω να του δίνω νερό??? Και πότε??? Μόνο μετά το φαγητό ή και κατά τη διάρκεια της ημέρας??? Μήπως δίνοντας νερό μειωθούν οι απαιτήσεις του σε γάλα και έτσι οδηγηθούμε σε μείωση των θηλασμών και κατά συνέπεια της παραγωγής μου??? Δεν θα ήθελα με τίποτα κάτι τέτοιο. Θέλω το μωρό μου να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο μητρικό γάλα μπορεί. Δεν θέλω να θηλάζω μόνο πρωί και βράδυ. Ως τώρα ήξερα και του πρόσφερα στήθος κάθε μια ώρα και αυτός έτρωγε για 5 με 10 λεπτά. Τώρα τι να κάνω??? Πότε να δίνω στήθος & πότε νερό??? Ήδη είναι δύσκολο πλέον να καταλάβω γιατί και ο ίδιος έχει αρχίσει να παίζει και ξεχνάει την πείνα του και δεν ζητάει γάλα παρά μόνο εάν κουραστεί πολύ…. Οποιαδήποτε συμβουλή –καθοδήγηση είναι πολύτιμη καθώς βρίσκομαι σε μια καμπή και δεν ξέρω πώς να χειριστώ το θέμα θηλασμός και διατροφή από δω και πέρα. Ενδεικτικά σας αναφέρω τις ζυγίσεις –μετρήσεις του μωρού… Γέννηση 19/08/2010 – 3470γρ & 54cm

20/08/2010 – 3400γρ

21/08/2010 – 3340γρ

22/08/2010 – 3410γρ

23/08/2010 – 3440γρ & 55cm

28/09/2010 – 5100γρ & 59cm

19/10/2010 – 5600γρ & 61cm

18/11/2010 – 6300γρ & 65cm

16/12/2010 – 6800γρ & 67cm

18/01/2011 – 7350γρ & 70cm

17/02/2011 – 8000γρ & 71cm

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

PuMep3.png?UOeroVFC

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι και ένδειξη μη ετοιμότητας του παιδιού για τις τροφές που του δίνεται.

Το νερό δεν μειώνει τις ανάγκες για θηλασμού ή για φαγητό.

Αν ήταν τόσο εύκολο θα κάναμε όλοι τη δίαιτα του νερού!

Το καρότο έχει πιο πολλές ίνες από την πατάτα, νομίζω ότι ο παιδίατρος τα είπε ανάποδα.

Δεν κατάλαβα γιατί καθυστερήσατε τα φρούτα. Γράψατε ότι το μωρό έκανε πολλές κενώσεις τότε που θήλαζε αποκλειστικά. Τώρα κάνει μία κένωση και ζορίζεται. Γιατί να μην του δώσετε φρούτα που βοηθούν στις κενώσεις;

θα ¨ηθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω...Στο ένα το στήθος η θηλή είναι εισέχουσα.Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το μωράκι που θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον??

To λουκουμάκι μου μέρα με τη μέρα γεμίζει την ζωή μου μαγικά:P

Είχα την εντύπωση ότι αποκλειστικός θηλασμός συνεπάγεται ότι αντί για οποιοδήποτε άλλο υγρό δίνουμε πάντα στο μωρό το στήθος. Αλλά μέχρι πότε???

Αποκλειστικός λέγεται ο θηλασμός όταν το μωρό δεν παίρνει άλλα υγρά ή στερεά πλην του μητρικού γάλακτος. Εφόσον αρχίσατε στερεές, δεν είναι πλέον αποκλειστικός θηλασμός.

Νερό συνήθως δίνουμε μετά το γεύμα, οπότε έτσι ελέγχεις την ποσότητα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό που δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το μωρό και αν θα του χαλάσει το "πρόγραμμα". Πάντως, μια μικρή αναστάτωση είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Εσύ να συνεχίσεις να προσφέρεις στήθος, όπως ήξερες, και θα σε οδηγήσει το μωρό. Μερικά μωρά ζητάνε στήθος και στο μέσο του γεύματος :D

Κι εγώ δεν έδινα σχεδόν καθόλου νερό -δεν το έπινε- και μόλις έσφιξαν οι ζέστες, είδα πορτοκαλί σκόνη στην πάνα της και μειωμένα ούρα, που σήμαινε ελαφριά αφυδάτωση, οπότε άρχισα να την ενθαρρύνω περισσότερο να πίνει λίγες γουλιές. Οπότε μπορείς απλά να έχεις το νου σου για σημάδια αφυδάτωσης και να τροποποιείς κατάλληλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Αποκλειστικός λέγεται ο θηλασμός όταν το μωρό δεν παίρνει άλλα υγρά ή στερεά πλην του μητρικού γάλακτος. Εφόσον αρχίσατε στερεές, δεν είναι πλέον αποκλειστικός θηλασμός.

Νερό συνήθως δίνουμε μετά το γεύμα, οπότε έτσι ελέγχεις την ποσότητα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό που δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει το μωρό και αν θα του χαλάσει το "πρόγραμμα". Πάντως, μια μικρή αναστάτωση είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Εσύ να συνεχίσεις να προσφέρεις στήθος, όπως ήξερες, και θα σε οδηγήσει το μωρό. Μερικά μωρά ζητάνε στήθος και στο μέσο του γεύματος :D

Κι εγώ δεν έδινα σχεδόν καθόλου νερό -δεν το έπινε- και μόλις έσφιξαν οι ζέστες, είδα πορτοκαλί σκόνη στην πάνα της και μειωμένα ούρα, που σήμαινε ελαφριά αφυδάτωση, οπότε άρχισα να την ενθαρρύνω περισσότερο να πίνει λίγες γουλιές. Οπότε μπορείς απλά να έχεις το νου σου για σημάδια αφυδάτωσης και να τροποποιείς κατάλληλα.

Πώς δίνουμε νερό σ' ένα μωρό που θηλάζει και δεν παίρνει μπιμπερό;;:confused:

eMWap2.png?5pVCTyDY

Πώς δίνουμε νερό σ' ένα μωρό που θηλάζει και δεν παίρνει μπιμπερό;;:confused:

με κουταλάκι, εκπαιδευτικό ποτηράκι, κανονικό ποτηράκι, σύριγγα ...

Αγλαΐα και κορίτσια καλημέρα,

το έβαλα και σε άλλο θέμα το μήνυμα

έχω μια φίλη που γέννησε πριν 15 μέρες ένα αγοράκι 2800 με φτ, το μωρό δεν είχε κανένα πρόβλημα, νομίζω βγήκε 2680 από το μαιευτήριο. Η κοπέλα θέλει να θηλάσει αποκλειστικά, όταν τη ρώτησα πόσα γέυματα κάνει το μωρό δεν ήξερε, ούτε πόσες πάνες βρέχει. Επίσης, είχε και την πρώτη επίσκεψη του παιδίατρου ο οποίος χωρίς να ζυγίσει το μωρό της είπε ότι αν δεν χορταίνει να του δώσει ξένο (τι πρωτότυπο!). Και στο μαιευτήριο απ' ότι κατάλαβα στάνταρ πρέπει να το τάιζαν. Τέλος πάντων, να μην τα πολυλογώ, της είπα να διαβάσει κάποια πράγματα πήγα και την είδα από κοντά, της είπα να μην πλένει το στήθος πάνω από μια φορά την ημέρα και της πήγα της medela την αλοιφή να βάζει 2 φορές την ημέρα(της είχαν δώσει μια αλοιφή που θέλει ξέβγαλμα!), είδα όντως ότι οι θηλές της είναι ερεθισμένες, βέβαια της είπα ότι είναι και αρχή ακόμη.

Όταν πήγα το μωρό κοιμόταν και επειδή είχε περάσει 1,5 ώρα περίπου της είπα να δοκιμάσει να το θηλάσει. Μου είπε ότι συνήθως κοιμάται μέχρι και 3ωρο και της είπα να μην το αφήνει τόσο πολύ γιατί σίγουρα θα πεινάει τόση ώρα. Το πήρε και το έβαλε στη θηλή, το μωρό δεν ανοίγει εύκολα το στοματάκι του είναι και μικρούλι, κάνει σαν να παίζει με την θηλή, όμως έδειχνε ότι πείναγε. Μετά από λίγο όντως έπιασε και έφαγε λίγο, της είπα να το χαιδεύει για να μην αποκοιμάται. Το πρόβλημα της κοπέλας ήταν κυρίως η νύχτα ότι το μωρό ξυπνά ανά μισάωρο και φοβάται ότι η ίδια θα εξαντληθεί, της είπα ότι είναι πολύ αρχή ακόμη και μπορεί το μωρό να είναι και σχεδόν όλη μέρα στο στήθος. Μέσα στη μέρα δεν μπορεί λέει να κοιμηθεί..Της έδειξα και τις άλλες στάσεις και την ξαπλωτή, της είπα να κάνει κι ένα ραντεβού με σύμβουλο θηλασμού, μου είπε θα πάει.

Νομίζω πάντως ότι το μωρό δεν τρώει πολύ καλά. Και θέλω να ρωτήσω τι να κάνει, γιατί όντως οι θηλές της ήταν αρκετά ερεθισμένες και μεγάλες και το στοματάκι του μωρού πολύ μικρότερο για να πιάνει καλά το γύρω γύρω. Και όντως αυτό το μωρό παρόλο που σωστά τα έκανε η κοπέλα, του χάιδευε το μαγουλάκι, τα χειλάκια με τη θηλή, αυτό ούτε χασμουριόταν ούτε έκλαιγε για να ανοίξει καλά το στοματάκι. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Μήπως της έχει ήδη μειωθεί λίγο το γάλα λόγω των λίγων γευμάτων από την αρχή;

Συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

Η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι και ένδειξη μη ετοιμότητας του παιδιού για τις τροφές που του δίνεται.

Το νερό δεν μειώνει τις ανάγκες για θηλασμού ή για φαγητό.

Αν ήταν τόσο εύκολο θα κάναμε όλοι τη δίαιτα του νερού!

Το καρότο έχει πιο πολλές ίνες από την πατάτα, νομίζω ότι ο παιδίατρος τα είπε ανάποδα.

Δεν κατάλαβα γιατί καθυστερήσατε τα φρούτα. Γράψατε ότι το μωρό έκανε πολλές κενώσεις τότε που θήλαζε αποκλειστικά. Τώρα κάνει μία κένωση και ζορίζεται. Γιατί να μην του δώσετε φρούτα που βοηθούν στις κενώσεις;

Έχω προσπαθήσει να του δώσω φρούτα (μήλο ή αχλάδι) & δεν τα θέλει με τίποτα. Τρώει 1 με 2 κουταλάκια και μετά δεν ανοίγει το στόμα με τίποτα. Δεν θέλω να τον ζορίσω μη του δημιουργήσω άρνηση. Όσο για το εάν είναι έτοιμος, όλα δείχνουν ότι είναι. Απο καιρό δείχνει έντονο ενδιαφέρον στο τραπέζι και στα πιάτα μας όταν τρώμε και φωνάζει... κάθεται υποβασταζόμενος κτλ.

PuMep3.png?UOeroVFC

Διαφημίσεις

με κουταλάκι, εκπαιδευτικό ποτηράκι, κανονικό ποτηράκι, σύριγγα ...

Εγώ του δίνω με μπιμπερό... Δεν είχε ξαναπάρει ποτέ μπιμπερό και το έχει δει σαν παιχνίδι. Το μασουλάει και έτσι πίνει μερικές γουλίτσες... Τώρα πια νομίζω δεν έχουμε πρόβλημα με το θηλασμό έτσι δεν είναι???

PuMep3.png?UOeroVFC

Έχω προσπαθήσει να του δώσω φρούτα (μήλο ή αχλάδι) & δεν τα θέλει με τίποτα. Τρώει 1 με 2 κουταλάκια και μετά δεν ανοίγει το στόμα με τίποτα. Δεν θέλω να τον ζορίσω μη του δημιουργήσω άρνηση. Όσο για το εάν είναι έτοιμος, όλα δείχνουν ότι είναι. Απο καιρό δείχνει έντονο ενδιαφέρον στο τραπέζι και στα πιάτα μας όταν τρώμε και φωνάζει... κάθεται υποβασταζόμενος κτλ.[/QUOT

Η μεγάλη μου κόρη πάντως έκανε 2 μήνες να φάει τα φρούτα. Δοκίμασα διάφορες παραλλαγές.Φρούτα, φρούτα μαζί με φρουτόκρεμα από σκόνη, μισό βαζάκι από τα έτοιμα των σουπερ μαρκετ και έριχνα μέσα φρέσκα φρούτα (της άρεσε πολύ το σχέδιο πάνω στο βαζάκι και έτσι την ξεγέλαγα) . Θέλει τρελή υπομονή. Τώρα μπορεί να ζήσει μόνο με φρούτα ( φοβόμουν και εγώ μην από την πολλή πίεση τα σιχαθεί)

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Κορίτσια καλησπέρα! Πριν 10 μερες γεννησα ενα πανεμορφο αγορακι. Εχω δυο αποριες αν μπορειτε να μου λυσετε!!!

1. Στο βιβλίο της κας Πατσουρου διαβασα οτι μεχρι να γινει 2 βδομαδων να κανει τσισα 8 φορες και κακα 3 και να ανακτησει το βαρος της γεννησης του ξυπνάμε το μωρο για να φαει καθε 2 ωρες τη μερα και καθε 3 τη νυχτα. Αυτο εφαρμοζω κι εγω στην περιπτωση που δεν ξυπνησει μονος του. Και η ερωτηση μου ειναι η εξης: Τι κανουμε εαν γινουν αυτα? (μετα απο τις δυο βδομαδες, ανακτηση βαρους, τσισα 8 φορες και κακα 3) Τον αφηνουμε να κοιμηθει και οταν ξυπνησει από μονο του τον ταϊζουμε?

2. Πως ξεχωριζουμε εναν θηλασμο απο αλλο?:? Πριν λιγο τον θηλαζα για περιπου ενα 20 λεπτο οπου και αφησε το στηθος μου απο μονος του και δεν ηθελε να ξαναπιασει. Τον αλλαξα παιξαμε λιγο μαζι του και οταν αρχισε να "ξαναψαχνει" τον ξαναεβαλα να θηλασει απο το ιδιο στηθος γιατι το θεωρησα ενα θηλασμο οοοολο αυτο. Σωστα το θεωρω η πρεπει να το θεωρησω δευτερο και να του προσφερω το αλλο στηθος?

Εγώ του δίνω με μπιμπερό... Δεν είχε ξαναπάρει ποτέ μπιμπερό και το έχει δει σαν παιχνίδι. Το μασουλάει και έτσι πίνει μερικές γουλίτσες... Τώρα πια νομίζω δεν έχουμε πρόβλημα με το θηλασμό έτσι δεν είναι???

Μάλλον όχι.

Προσωπικά δεν θα του μάθαινα μπιμπερό, γιατί πιθανώς δεν θα μπορούσαμε να το ξεφορτωθούμε εύκολα αργότερα. Επιπλέον, προτιμώ να μην χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό, να μπορεί να πίνει νερό όπου να'ναι, ώστε να μην έχω να μεταφέρω χίλια-δυο. Καλά τη γλυτώνουμε με το θηλασμό χωρίς μπουκάλια :-)

Η μεγάλη μου κόρη πάντως έκανε 2 μήνες να φάει τα φρούτα. Δοκίμασα διάφορες παραλλαγές.Φρούτα, φρούτα μαζί με φρουτόκρεμα από σκόνη, μισό βαζάκι από τα έτοιμα των σουπερ μαρκετ και έριχνα μέσα φρέσκα φρούτα (της άρεσε πολύ το σχέδιο πάνω στο βαζάκι και έτσι την ξεγέλαγα) . Θέλει τρελή υπομονή. Τώρα μπορεί να ζήσει μόνο με φρούτα ( φοβόμουν και εγώ μην από την πολλή πίεση τα σιχαθεί)

Για να δούμε... δεν έχω πρόβλημα, από υπομονή άλλο τίποτα. Απλά με μπέρδεψε λίγο η παιδίατρος, γιατί μου είπε στην αρχή να ξεκινήσω με φαγητό, μετά μου είπε φρούτα (χωρίς φαγητό), το μωρό δεν τρώει φρούτα και έχουμε καταλήξει τελικά να μην τρώει τίποτα:confused: Σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση:P

PuMep3.png?UOeroVFC

Έχω προσπαθήσει να του δώσω φρούτα (μήλο ή αχλάδι) & δεν τα θέλει με τίποτα. Τρώει 1 με 2 κουταλάκια και μετά δεν ανοίγει το στόμα με τίποτα. Δεν θέλω να τον ζορίσω μη του δημιουργήσω άρνηση. Όσο για το εάν είναι έτοιμος, όλα δείχνουν ότι είναι. Απο καιρό δείχνει έντονο ενδιαφέρον στο τραπέζι και στα πιάτα μας όταν τρώμε και φωνάζει... κάθεται υποβασταζόμενος κτλ.[/QUOT

Για να δούμε... δεν έχω πρόβλημα, από υπομονή άλλο τίποτα. Απλά με μπέρδεψε λίγο η παιδίατρος, γιατί μου είπε στην αρχή να ξεκινήσω με φαγητό, μετά μου είπε φρούτα (χωρίς φαγητό), το μωρό δεν τρώει φρούτα και έχουμε καταλήξει τελικά να μην τρώει τίποτα:confused: Σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση:-P

PuMep3.png?UOeroVFC

Μάλλον όχι.

Προσωπικά δεν θα του μάθαινα μπιμπερό, γιατί πιθανώς δεν θα μπορούσαμε να το ξεφορτωθούμε εύκολα αργότερα. Επιπλέον, προτιμώ να μην χρειάζομαι ειδικό εξοπλισμό, να μπορεί να πίνει νερό όπου να'ναι, ώστε να μην έχω να μεταφέρω χίλια-δυο. Καλά τη γλυτώνουμε με το θηλασμό χωρίς μπουκάλια :-)

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί:confused::confused::confused:... πολύ σωστά... αυτά τα εκπαιδευτιλά ποτηράκια τι είναι??? είναι αυτά με το μικρό άνοιγμα μπροστά σαν πιπιλίτσα??? Έτσι τα ζητάω??? Μπορώ να του δώσω από τώρα???

PuMep3.png?UOeroVFC

Κορίτσια καλησπέρα! Πριν 10 μερες γεννησα ενα πανεμορφο αγορακι. Εχω δυο αποριες αν μπορειτε να μου λυσετε!!!

1. Στο βιβλίο της κας Πατσουρου διαβασα οτι μεχρι να γινει 2 βδομαδων να κανει τσισα 8 φορες και κακα 3 και να ανακτησει το βαρος της γεννησης του ξυπνάμε το μωρο για να φαει καθε 2 ωρες τη μερα και καθε 3 τη νυχτα. Αυτο εφαρμοζω κι εγω στην περιπτωση που δεν ξυπνησει μονος του. Και η ερωτηση μου ειναι η εξης: Τι κανουμε εαν γινουν αυτα? (μετα απο τις δυο βδομαδες, ανακτηση βαρους, τσισα 8 φορες και κακα 3) Τον αφηνουμε να κοιμηθει και οταν ξυπνησει από μονο του τον ταϊζουμε?

Μετά δεν ξυπνάς το μωρό εκτός αν λόγω ίκτερου οπότε είναι ληθαργικό) ή άλλης αιτίας (π.χ. είναι από τα μωρά που ξεχνάνε να φάνε) το μωρό δεν κάνει αρκετά γεύματα μέσα στο 24ωρο και δεν έχει τις βρεγμένες πάνες που θα έπρεπε.

2. Πως ξεχωριζουμε εναν θηλασμο απο αλλο?:? Πριν λιγο τον θηλαζα για περιπου ενα 20 λεπτο οπου και αφησε το στηθος μου απο μονος του και δεν ηθελε να ξαναπιασει. Τον αλλαξα παιξαμε λιγο μαζι του και οταν αρχισε να "ξαναψαχνει" τον ξαναεβαλα να θηλασει απο το ιδιο στηθος γιατι το θεωρησα ενα θηλασμο οοοολο αυτο. Σωστα το θεωρω η πρεπει να το θεωρησω δευτερο και να του προσφερω το αλλο στηθος?

Ο ένας θηλασμός από τον άλλο μπορεί να μην έχει πάντα σαφή όρια. Όπως και δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ή καλύτερα δεν υπάρχει μία απάντηση στο πότε αλλάζουμε στήθος. Νομίζω ότι (εξαιρώντας την περίπτωση του block feeding) δεν έχει τόση σημασία το πόση ώρα ήταν το μωρό στο ένα στήθος όσο το πώς θήλασε από εκείνο το στήθος: αν το μωρό θήλασε ενεργητικά και "άδειασε" το στήθος π.χ σε 7 λεπτά, άφησε το στήθος αλλά μετά από λίγο δείχνει να πεινάει, ξαναδώσουμε το ίδιο στήθος αλλά δείχνει να δυσανασχετεί, δίνουμε το άλλο στήθος γιατί πιθανότατα το μωρό δεν αρκέστηκε στην ποσότητα του ενός ή/και ήθελε εντονότερη ροή, οπότε πήρε και το άλλο στήθος. Αν το μωρό ήταν μισή ώρα στο στήθος αλλά ψιλοχάζευε, άφησε τη θηλή και μετά από 10 λεπτά θέλει να ξαναθηλάσει, ξαναδίνουμε το ίδιο στήθος γιατί πιθανότατα δεν το "άδειασε", δηλαδή δεν έφτασε να θηλάσει και λιπαρό γάλα.

κοριτσια να ρωτησω κατι (χαζο?) ?:P

την παρασκευη καναμε εμβολιο και εγινε η συνηθισμενη μετρηση της μπεμπας απο την παιδιατρο.

την ζυγισε 6760 και 66 εκατ.υψος , 7 μηνων,πηρε 260 γραμ.σε ενα μηνα.και μου ειπε μια χαρα ειναι μην φοβασαι απλα θα γινει κοντη γυναικα! πιπιλα το εχει κανει αυτο με το υψος αυτη η παιδιατρος!!!!μας εχει τρελανει.!!!!τεσπα δεν δινω πλεον σημασια σε αυτο.

η απορια ειναι αλλη.

το μωρο το ζυγιζω και εγω στο σπιτι . το βρηκα 6900.

μεγαλη αποκλιση δεν ειναι ?

καθε μηνα εχουμε διαφορες και εχω μπερδευτει λιγακι.

0GFrp3.png

κοριτσια να ρωτησω κατι (χαζο?) ?:P

την παρασκευη καναμε εμβολιο και εγινε η συνηθισμενη μετρηση της μπεμπας απο την παιδιατρο.

την ζυγισε 6760 και 66 εκατ.υψος , 7 μηνων,πηρε 260 γραμ.σε ενα μηνα.και μου ειπε μια χαρα ειναι μην φοβασαι απλα θα γινει κοντη γυναικα! πιπιλα το εχει κανει αυτο με το υψος αυτη η παιδιατρος!!!!μας εχει τρελανει.!!!!τεσπα δεν δινω πλεον σημασια σε αυτο.

η απορια ειναι αλλη.

το μωρο το ζυγιζω και εγω στο σπιτι . το βρηκα 6900.

μεγαλη αποκλιση δεν ειναι ?

καθε μηνα εχουμε διαφορες και εχω μπερδευτει λιγακι.

Είναι συχνή αυτή η διαφορά όταν αλλάζει η ζυγαριά.

Το ύψος των κοριτσιών μπορεί να εκτιμηθεί με κάποια ικανοποιητική προσέγγιση από το ύψος που έχουν σε μεγαλύτερη ηλικία, νομίζω στα 2 χρόνια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...