Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

θα σου έλεγα να μην βγάζεις γάλα πριν τον θηλασμό αλλά να κάνεις το εξής

βάζεις το μωρό για λίγο στο στήθος να πιπιλίσει και να κατέβει το γάλα, μόλις κατέβει βγάζεις το μωρό (βάλε το μικρό δαχτυλάκι στην ένωση των χειλιών του για να ανοίξει το στόμα) και αφήνεις το γάλα να τρέξει απλα...

λεω να μην αντλείς γιατί δεν ξέρω αν μπορείς να ελέγξεις την ποσότητα οπότε αν βγάζεις αρκετό θηλάζει και το μωρό έχεις αυξημένο ερέθισμα άρα και δεν λύνεις το πρόβλημα αλλά το χειροτερεύεις...

η στάση με το μωρό πάνω σου θα σε βοηθήσει πολύ επίσης....και επιμόνη στο ένα στήθος όσο γίνεται περισσότερο για να πάρει το δυνατόν περισσότερο λιπαρό γάλα.

Το σκεφτηκα κι εγω αυτο που λες,γι'αυτο κιολας δεν μπηκα στη διαδικασια να βγαλω γαλα με θηλαστρο....ηλπιζα οτι με το χερι δεν ειναι τοσο το ερεθισμα(μαλλον βλακεια σκεφτηκα ε??)

Θα κανω αυτο που λες να δω.

Υπαρχει περπτωση η αυξημενη ποσοτητα γαλακτοςνα οφειλεται σε κατι στη διατροφη μου? Γνωριζεις κατι τετοιο?Ρωταω γιατι τις τελεταιες μερες πινω 2-3 ποτηρια χαμομηλι ή τιλιο τη μερα...δε νομιζω να φταιει αυτο σε κατι ε??

Σ'ευχαριστω για τις συμβουλες...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλημέρα... τώρα τελυταία το κοριτσάκι μου που είναι 2 μηνών και 8 ημερών έχει κένωση μία φορά στις 2 ημέρες. Είναι φυσιολογικό ?

μήπως δεν τρέφεται σωστά? (θηλάζουμε αποκλειστικά)

επίσης όταν αφήνει αέρια μυρίζουν πολύ...

σημαίνουν κάτι όλα αυτά?

όποια μπορεί να βοηθήσει........

και κάτι ακόμα... εσείς που θηλάσατε αποκλειστικά για 4,5,6...... μήνες και για 1,2....χρόνια πώς την παλέψατε..? ειλικρινά μου φαίνεται πολύ δύσκολο... τα έχω παίξει.. αργ'οτερα φτιάχνουν τα πράγματα..? λόγω καιρού δεν μπορούμε να βγούμε κιόλας και έχω τρελαθεί...!!

και κάτι ακόμα... εσείς που θηλάσατε αποκλειστικά για 4,5,6...... μήνες και για 1,2....χρόνια πώς την παλέψατε..? ειλικρινά μου φαίνεται πολύ δύσκολο... τα έχω παίξει.. αργ'οτερα φτιάχνουν τα πράγματα..? λόγω καιρού δεν μπορούμε να βγούμε κιόλας και έχω τρελαθεί...!!

κατ' αρχην βαζεις ως στοχο εναν μηνα καθε φορα κι οχι τον χρονο γιατι σου φαινεται βουνο! οσο περναει ο καιρος τοσο και γινεται καλυτερο!! τωρα στην αρχη ειναι λιγο δυσκολο και μαλλον ο καιρος που σε κλινει μεσα το κανει δυσκολοτερο:evil:.. που θα παει ομως θα βγειτε βολτιτσα και θα σου περασουν ολα!λιγο υπομονη θελει!

και πιστεψε με απο το να αποστειρωνεις και να ξανααποστειρωνεις και να ζεσταινεις το γαλα, να περιμενεις να κρυωσει και δεν εφαγε τωρα και πειναει μετα και ξαναζεστανε το...χιλιες φορες θηλασμο!!! (δεν σου λεω για τα θετικα του,ειναι αυτονοητα..τον συγκρινω μονο ως ''διαδικασια ετοιμασιας φαγητου'')..λιγο υπομονη και θα παιρνεις το μπεμπακι σου κι ολο το καλοκαιρι θα εισαι εξω και δεν θα χρειαζεται να κουβαλας τιποτα μαζι σου γιατι θα το εχεις πανω σου!!ειναι οτι καλυτερο!!

83hKp3.png

και κάτι τελευταιο (?) όταν βάζει το χεράκι στο στόμα, καμμιά φορά και την μπουνίτσα σημαίνει ακόμα ότι πεινάει? πότε σταματάει αυτό να είναι δείγμα πείνας...?

Κορίτσια καλημέρα... τώρα τελυταία το κοριτσάκι μου που είναι 2 μηνών και 8 ημερών έχει κένωση μία φορά στις 2 ημέρες. Είναι φυσιολογικό ?

μήπως δεν τρέφεται σωστά? (θηλάζουμε αποκλειστικά)

επίσης όταν αφήνει αέρια μυρίζουν πολύ...

σημαίνουν κάτι όλα αυτά?

για να σε βοηθησουν οι κοπελες καλυτερα πηγαινε σε αυτην την σελιδα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

και αντεγραψε τις ερωτησεις και απαντησε τες σε παρακαλω, ωστε να εχουν ολοκληρωμενη αποψη..γιατι μονο η συμπεριφορα της μπεμπας δεν φτανει

83hKp3.png

Διαφημίσεις

paros (παρεπιμπτόντως πανέμορφη η Πάρος) σε ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο... πράγματι ο θηλασμός είναι και μεγάλη ευκολία και οικονομία πέρα από τα συναισθηματικά ψυχικά πλεονεκτήματα...αλλά είναι και κουραστικός...ωωωχχχ... καρφιτσωμενη στο στήθος βρε παιδι μου...

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40η

Β. Το φύλο του βρέφους θύλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

12/12/2010 3450 (βάρος γέννησης)

15/12/2010 3130 (βάρος εξόδου)

24/1/2011 4750

15/2/2011 5570

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

εδώ και 2 μερες αμέτρητα να πω? πάνω από 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

πάνω από 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο εδώ και μια εβδομάδα 1 κένωση σε 2 24ωρα.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

καρφιτσωμενη στο στήθος βρε παιδι μου...

ειναι αρχη γι αυτο..να σκεφτεσαι οτι σε καποιοα χρονια (και δεν αργουν να ερθουν:-() , θα εχεις ενα ανεξαρτητο παιδακι, που δεν θα θελει ουτε αγκαλιτσα να το παιρνεις γιατι θα εχει ''μεγαλωσει'' και θα αναπολεις αυτες τις μερες...οποτε κοιτα να το ''εκμεταλλευτεις'' !!!:mrgreen:

ειναι αναλογα καθε φορα απο ποια σκοπια τα βλεπεις:wink::wink:

83hKp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40η

Β. Το φύλο του βρέφους θύλη

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

12/12/2010 3450 (βάρος γέννησης)

15/12/2010 3130 (βάρος εξόδου)

24/1/2011 4750

15/2/2011 5570

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

εδώ και 2 μερες αμέτρητα να πω? πάνω από 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

πάνω από 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο εδώ και μια εβδομάδα 1 κένωση σε 2 24ωρα.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ότι κάνεις το κάνεις καλά!!!!:D

το βάρος σας είναι σουπερ........

οι πάνες επίσης

οι κενώσεις είναι οκ αρκεί να μην είναι σχηματισμένες...

τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν και 7 μαξ 10 μέρες χωρίς κένωση και αυτό να είναι οκ αρκεί η κένωση να μην είναι σχηματισμένη...

άρχισε να βγαίνεις λοιπόν γιατί είσαι μέσα.

το μωρό στο σλιγκ ή μάρσιπο και φύγατε

θα ξεχνιέται και έξω δεν θα ζητάει τόσο συχνά στήθος αλλά και να ζητάει μπορείς να θηλάσεις και χωρίς να σε βλέπει κανείς....;)

εκτός από σένα και το μωρό χρειάζεται το έξω να δέχεται και άλλα ερεθίσματα αλλά και να το βλέπει ήλιος(πολύ σημαντικό)

ξεκίνα με κάποιο κοντινό πάρκο...

καλησπέρα..η μπέμπα μου γεννήθηκε στισ 27/1 και τη θηλάζω αποκλειστικά..τις τελευταίες ημέρες όλη τη μέρα την περν'αει στο στήθος. κλέβει ύπνο στο θηλασμό και στη διαδικασία του ρεψίματος (20 λεπτά στον ώμο) και μόλις τη βάζω στην κούνια κλαίει. οπότε πάλι στήθος.σήμερα δεν έχει κοιμηθεί πάνω από μία ώρα..τη νύχτα κοιμάται και τρώει ανά 3ωρο. είναι πιθανό το γάλα μου να μη τη χορταίνει;;από βάρος όμως πάει πολύ καλά. βάρος εξόδου 31/1 2940 και βάρος στις 18/2 3700 από πάνες και κενώσες άλλο τίποτα. να της βάλω πιπίλα;;να βγάλω με θήλαστρο για να βλέπω πόσο τρώει το πρωί;;είναι πιθανό να φταίει ο καφές που πίνω;;βοήθεια, αρχίζω και τα παίζω..βέβαια το καλό μου δεν γκρινιάζει γενικώς, δηλαδή τη βάζω στο στήθος και ΄όλα καλά..

Διαφημίσεις

καλησπέρα..η μπέμπα μου γεννήθηκε στισ 27/1 και τη θηλάζω αποκλειστικά..τις τελευταίες ημέρες όλη τη μέρα την περν'αει στο στήθος. κλέβει ύπνο στο θηλασμό και στη διαδικασία του ρεψίματος (20 λεπτά στον ώμο) και μόλις τη βάζω στην κούνια κλαίει. οπότε πάλι στήθος.σήμερα δεν έχει κοιμηθεί πάνω από μία ώρα..τη νύχτα κοιμάται και τρώει ανά 3ωρο. είναι πιθανό το γάλα μου να μη τη χορταίνει;;από βάρος όμως πάει πολύ καλά. βάρος εξόδου 31/1 2940 και βάρος στις 18/2 3700 από πάνες και κενώσες άλλο τίποτα. να της βάλω πιπίλα;;να βγάλω με θήλαστρο για να βλέπω πόσο τρώει το πρωί;;είναι πιθανό να φταίει ο καφές που πίνω;;βοήθεια, αρχίζω και τα παίζω..βέβαια το καλό μου δεν γκρινιάζει γενικώς, δηλαδή τη βάζω στο στήθος και ΄όλα καλά..

Με την πιπίλα μπορεί να χάνει γεύματα, με το θήλαστρο μπορεί να χάσεις το θηλασμό.

Δοκίμασε να βάλεις το μωρό σε μάρσιπο αγκαλιάς.

Ολα καλα και με το βαρος σας και με ολα....Εισαι τυχαιρη που τη νυχτα τρωει ανα 3ωρο....Γενικα να ξερεις οτι δεν ισχυει το τριωρο στο θηλασμο και λοιποι κανονες....ενας ειναι στο θηλασμο....θηλαζεις συνεχεια,οποτε θελει και για οσο θελει το παιδι ακομη και για ωρες....Αυτο το κανουν ολα τα μωρακια σχεδον μεχρι το 2μηνο-3μηνο αναλογος...για να μας εδραιωθει η γαλουχιακαι οταν γινει αυτο αραιωνουν απο μονα τους τους θηλασμους.Μην ανχωνεσε και μη βαλεις πιπιλα η μη βγαζεις με το θηλαστρο,γιατι το θηλαστρο δε μπορει να αντλησει ακριβως τη ποσοτητα που αντλει το μωρο.Η μανα μπορει και παραγει περισσοτερο απο οσο μπορει να πιει το παιδι της και ο τροπος για να καταλαβει ο οργανισμος τις απαιτησεις του δικου σου ειναι να του δινεις ερεθισματα βαζοντας το παιδι οποτε θελει στο στηθος.Ετσι θα φτιαξει ας πουμε και ο οργανισμος τη δικη του παραγωγη αναλογα με το παιδι σου.Τα ml και οι ποσοτητες δεν ισχυουν...μη μπεις σε αυτο το τρυπακι....Ακου τις αναγκες του,εκπληρωσετες και σε λιγο καιρο θα ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα.Ειναι κουραστικο,το ξερω,αλλα αξιζει πραγματικα!

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Εμένα είναι 3 μηνών, κοριτσάκι και τη νύχτα ξυπνάει ανά 3 ή 4 ώρες έως τις 7 ή 8 το πρωί. Μετά τρώει για πολύ ώρα περίπου 30 ή 40 λεπτά κάθεται για μισή ώρα στο ριλάξ και μετά κλαίει. Αν την πάρω αγκαλιά θα σταματήσει, αν τη βάλω στο στήθος πάλι θα σταματήσει αλλά μπορεί να φάει μπορεί και να μην φάει αλλά να κοιμηθεί. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πως καταλαβαίνουμε οτι γκρινιάζει αλλά δεν πεινάει; Γιατί εγώ ως τώρα όποτε κλαίει τη βάζω στο στήθος. Έτσι όμως θα μπορούσε να είναι όλη τη μέρα άλλοτε να τρώει άλλοτε να πιπιλίζει άλλοτε να κοιμάται. Μήπως όταν κλαίει λίγη ώρα μετά από φαγητό να την κρατάω λίγο αγκαλιά ή να την κάνω βόλτες μέχρι τουλάχιστον να περάσει 1,5 ώρες μέχρι να την ξαναβάλω στο στήθος;

Εμένα είναι 3 μηνών, κοριτσάκι και τη νύχτα ξυπνάει ανά 3 ή 4 ώρες έως τις 7 ή 8 το πρωί. Μετά τρώει για πολύ ώρα περίπου 30 ή 40 λεπτά κάθεται για μισή ώρα στο ριλάξ και μετά κλαίει. Αν την πάρω αγκαλιά θα σταματήσει, αν τη βάλω στο στήθος πάλι θα σταματήσει αλλά μπορεί να φάει μπορεί και να μην φάει αλλά να κοιμηθεί. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Πως καταλαβαίνουμε οτι γκρινιάζει αλλά δεν πεινάει; Γιατί εγώ ως τώρα όποτε κλαίει τη βάζω στο στήθος. Έτσι όμως θα μπορούσε να είναι όλη τη μέρα άλλοτε να τρώει άλλοτε να πιπιλίζει άλλοτε να κοιμάται. Μήπως όταν κλαίει λίγη ώρα μετά από φαγητό να την κρατάω λίγο αγκαλιά ή να την κάνω βόλτες μέχρι τουλάχιστον να περάσει 1,5 ώρες μέχρι να την ξαναβάλω στο στήθος;

Μισή ώρα στο ρηλάξ; Είσαι τυχερή!

Δεν έχει νόημα να κρατάς χρόνους. Το μωρό σου είναι μικρό και χρειάζεται τους συχνούς θηλασμούς και κάθε μωρό έχει το δικό του ρυθμό. Άλλα μωρά κουράζονται γρήγορα και έτσι θέλουν μικρά και συχνά γεύματα, άλλα μωρά μπορεί να έχουν ενοχλήσεις στο πεπτικό και να αναζητούν παρηγοριά κοκ. Αν το περιορίσεις με βάση κάποιο αυθαίρετο μοτίβο (πχ θηλασμός ανά 1.5 ώρα) ενδεχομένως να το εμποδίσεις να πάρει αυτό που χρειάζεται, είτε είναι γάλα, είτε επαφή. Το πιο ασφαλές είναι να προσφέρεις και το πολύ-πολύ να έχεις σηκώσει άδικα τη μπλούζα.

Πιστεύω ότι θα σε βοηθούσε να "φοράς" το μωρό σου πχ σε ένα σλινγκ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε σλινγκ έχω δοκιμάσει αλλά δεν μπορώ ούτε εγώ αλλάκι αυτή την ενοχλεί και κλαίει. Είναι βλέπεις και οι συγγενείς. Σε κοιτάνε πολύ πέρίεργα. Τι να πω στη μάνα μου. Οτι ενημερώνομαι μέσω ιντερνετ; Ο παιδίατρος βλέπεις λέει κάθε 2 ώρες το λιγότερο.

Διαφημίσεις

Πάνω από τον παιδίατρο που αυθαιρετεί υπάρχουν επίσημες οδηγίες που λένε για συχνό και ανεμπόδιστο θηλασμό. Το παιδί σου το μεγαλώνεις εσύ, όχι οι συγγενείς. Αγνόησε τους. Πέρα από το τι λέει ο καθένας, άκου το μωρό σου. Το ότι ησυχάζει στο στήθος, κάτι λέει.

Για το σλίνγκ και άλλους τύπους φορέματος. μπορούν να σε κατατοπίσουν πιο έμπειρες. Μπορεί να σε βολέψει κάτι άλλο. Δες κι εδώ

http://www.babywearing.gr

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε σλινγκ έχω δοκιμάσει αλλά δεν μπορώ ούτε εγώ αλλάκι αυτή την ενοχλεί και κλαίει. Είναι βλέπεις και οι συγγενείς. Σε κοιτάνε πολύ πέρίεργα. Τι να πω στη μάνα μου. Οτι ενημερώνομαι μέσω ιντερνετ; Ο παιδίατρος βλέπεις λέει κάθε 2 ώρες το λιγότερο.

Να της πεις ότι κάνεις το καλύτερο για το παιδί σου και αν θέλεις πάρε το βιβλίο της Πατσούρου να της το δώσεις να διαβάσει.

.pngy3DLp3.png

.....λιγο υπομονη και θα παιρνεις το μπεμπακι σου κι ολο το καλοκαιρι θα εισαι εξω και δεν θα χρειαζεται να κουβαλας τιποτα μαζι σου γιατι θα το εχεις πανω σου!!ειναι οτι καλυτερο!!

Πρόπερσι το καλοκαίρι που η μικρή μου ήταν 7 μηνών κάναμε μάξι διακοπές. (Το αυτοκίνητο έγραψε 4000 χλμ) Η μπουμπού τρεφόταν καλύτερα από όλους. Το φαγητό της ήταν πάντοτε στην ώρα του, αποστειρωμένο, σερβιρισμένο στην ιδανική θερμοκρασία (36,6 oC) και με τρυφερή αγκαλίτσα στα εξτρα. Χορτάσαμε μπάνια στη θάλασσα και βόλτες....

Ούτε μπουκάλια, ούτε μπουκαλάκια, ουτε βραστήρες....

Λίγο υπομονή θέλει στην αρχή μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός και μετά θα γίνει η πιο όμορφη σχέση...

.pngy3DLp3.png

Νομίζω ότι έχει ξαναρωτηθεί αλλά επειδή δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα θέματα θα ρωτήσω κι εγώ.

Λοιπόν, θηλάζω αποκλειστικά το μωράκι μου που είναι περίπου 3,5 μηνών. Χτες πήγαμε στην παιδίατρο και μου είπε κάτι που με στεναχώρησε και θέλω να μου πείτε την άποψή σας. Να πω ότι από την παιδίατρο γενικά είμαι ευχαριστημένη μια και την έχω και στο μεγάλο μου γιο. Δεν μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερες γνώσεις για το θηλασμό (ό,τι χρειαστώ ενημερώνομαι από εδώ) αλλά όταν της είπα ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά μου έδωσε μια πολύ χρήσιμη συμβουλή:το μωρό στο στήθος όποτε το θέλει (ενώ στο μαιευτήριο μου είχαν πει ανά 3ωρο). Και στον πρώτο μήνα και στο δεύτερο που είδε το μωρό πραγματικά με ενθάρρυνε πολύ να συνεχίσω το θηλασμό. Χτες φοβόμουν ότι θα μου έλεγε για συμπλήρωμα μια και το μωρό πήρε 600 γρ σε 1 μήνα (παρόλο που περάσαμε και μια ίωση) εκεί που έπαιρνε γύρω στα 1100 γρ. Δεν μου είπε όμως και πολύ χάρηκα γι αυτό. Μου είπε ότι είμαστε μέσα στο όριο. Αυτό όμως που μου είπε και με στεναχώρησε είναι να του δώσω συμπλήρωμα σιδήρου. Είναι λέει πολύ άσπρο το μωρό και καλό είναι να του δώσω συμπλήρωμα μια και το μητρικό γάλα δεν είναι πλούσιο σε σίδηρο. Μου είπε αν θέλω να του κάνουμε εξέταση αίματος να το επιβεβαιώσουμε αλλά είναι σίγουρη από την κλινική εικόνα του παιδιού

Και αναρωτιέμαι εγώ είναι απαραίτητο να το κάνω? 'Οταν γέννησα μου είχε πει ο γυναικολόγος να παίρνω 2 αμπούλες σιδήρου καθημερινά (αιματοκρίτης στο 29) αλλά μετά την βδομάδα το σταμάτησα γιατί είδα ότι προκαλούσε πονάκια στο μωρό. Μήπως είναι καλύτερα να αρχίσω εγώ το σίδηρο? Θα περνάει στο μωρό ποσότητα?

Στεναχωρέθηκα που ενώ κάνω πραγματικά τόση προσπάθεια για θηλασμο να μου πει ότι σε κάτι δεν καλύπτω το μωρό

rcTTp2.png?FOa8LWun

eoSGp2.png?NA1YYvQ4

Στεναχωρέθηκα που ενώ κάνω πραγματικά τόση προσπάθεια για θηλασμο να μου πει ότι σε κάτι δεν καλύπτω το μωρό

Η αντιμετώπιση του θέματος από σένα είναι σε λάθος βάση. Αν το μωρό έχει αναιμία για κληρονομικούς λόγους, δεν ευθύνεσαι εσύ γι αυτό και δεν πρέπει να αφήσεις το μωρό αβοήθητο. Όπως και αν έχει οποιαδήποτε άλλη ασθένεια δεν θα πρέπει να το αφήσεις αβοήθητο και να το ταλαιπωρείς.

Το τρόπος που το έθεσε ο γιατρός είναι λάθος και γι αυτό ίσως νιώθεις έτσι.

Προσπάθησε να σε κάνει να νιώσεις ένοχη για να σε χειριστεί.

Η αιματολογική εξέταση είναι απαραίτητη για να καθοριστεί με ακρίβει η δοσολογία του σιδήρου, αν τελικά το χρειάζεται το μωρό.

Καλημέρα!

Είμαι καινούρια και ψάχνω για βοήθεια.

Γέννησα ένα κοριτσάκι στις 15/01 3770.Από το μαιευτήριο την πήραμε 3700( έπινε τις 3 πρώτες ημέρες ξένο και εγώ έβαζα από τη δέυτερη ημέρα θήλαστρο γιατί δεν επιτρεπόταν να θηλάσει λόγω φαρμάκων που μου έδιναν) και σήμερα 28/02 είναι 4550.

Θηλάζει μόνο από τον ένα μαστό κάθε φορά (δεν υπάρχει στάνταρ ωράριο , συνήθως στις 2,5-3,5 ώρες) για μικρό χρονικό διάστημα( συνήθως το πολύ 15 λεπτα). Μερικές φορές που τη ζυγίζω πριν και μετά το φαγητό η ζυγαρια δείχνει ότι έχει φάει περίπου 80γρ. Αν την ταισω στο 2ωρο τρώει περίπου 50. Βέβαια έχω την εντύπωση ότι το βράδυ δεν τρώει πολύ.

Τα κακά της είναι μουσταρδί , τα κανει περίπου 3- 5 φορές την ημέρα και δεν παίρνει συμπλήρωμα. Βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες την ημέρα.

Τί κάνω λάθος και δεν παίρνει πολύ βάρος?

Την πρώτη κόρη τη θήλασα 13μήνες και αυτή έτρωγε από νεογέννητο 6 φορές την ημέρα και έπαιρνε 1 κιλό το μήνα.

Πρέπει να αναφέρω ότι αυτή τη φορά δε νοιώθω καθόλου πρησμένο το στήθος, ούτε χύνεται γάλα, ούτε αν κοιμηθεί η μικρή περισσότερο πονάω.

Ευχαριστώ

iGZVp2.png

uGK5p2.png

Καλημέρα!

Είμαι καινούρια και ψάχνω για βοήθεια.

Γέννησα ένα κοριτσάκι στις 15/01 3770.Από το μαιευτήριο την πήραμε 3700( έπινε τις 3 πρώτες ημέρες ξένο και εγώ έβαζα από τη δέυτερη ημέρα θήλαστρο γιατί δεν επιτρεπόταν να θηλάσει λόγω φαρμάκων που μου έδιναν) και σήμερα 28/02 είναι 4550.

Θηλάζει μόνο από τον ένα μαστό κάθε φορά (δεν υπάρχει στάνταρ ωράριο , συνήθως στις 2,5-3,5 ώρες) για μικρό χρονικό διάστημα( συνήθως το πολύ 15 λεπτα). Μερικές φορές που τη ζυγίζω πριν και μετά το φαγητό η ζυγαρια δείχνει ότι έχει φάει περίπου 80γρ. Αν την ταισω στο 2ωρο τρώει περίπου 50. Βέβαια έχω την εντύπωση ότι το βράδυ δεν τρώει πολύ.

Τα κακά της είναι μουσταρδί , τα κανει περίπου 3- 5 φορές την ημέρα και δεν παίρνει συμπλήρωμα. Βρέχει τουλάχιστον 6 πάνες την ημέρα.

Τί κάνω λάθος και δεν παίρνει πολύ βάρος?

Την πρώτη κόρη τη θήλασα 13μήνες και αυτή έτρωγε από νεογέννητο 6 φορές την ημέρα και έπαιρνε 1 κιλό το μήνα.

Πρέπει να αναφέρω ότι αυτή τη φορά δε νοιώθω καθόλου πρησμένο το στήθος, ούτε χύνεται γάλα, ούτε αν κοιμηθεί η μικρή περισσότερο πονάω.

Ευχαριστώ

να σου ζήσει!!!

Υπάρχει ζύγιση 30/1/2011?????

το βάρος σας έτσι όπως το βλέπω (υποθέτω ότι στις 15μέρες 30/1/11 ανέκτησε βάρος γέννησης οπότε μετράω από τότε 780 γρ σε 28 μέρες είναι 27γρ την ημέρα το αναμενόμενο είναι από 22γρ έως 34γρ) είναι πολυ καλό γιατί πρέπει να πάρει 1 κιλό το μήνα???

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Στις 30/01 ήταν 3950.

Τις τελευταίες 5 ημέρες πήρε 90 γραμμάρια. Για αυτό ανησυχώ, που άρχισε να πέφτει.

Το βάρος θα το αξιλογείς κατά μέσο όρο.......

γενικά όμως πρόσφερε το στήθος πιο συχνά για να είσαι σίγουρη να έχεις δηλ. 8 γεύματα το 24ώρο γιατί το μωρό μπορεί να μην είναι απαιτητικό οπότε να βοηθήσεις λίγο τη ζήτηση

κοίμαται πολλές ώρες το νύχτα?

δεν χρειάζεται να ζυγίζεις το μωρό τόσο συχνά και να αγχώνεσαι από εδώ και μπρός θα ζυγίζεις μια φορά το μήνα ...........

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...