Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οσο περισσοτερα ποστ διαβαζω αλλο τοσο αγχωνομαι.Καπου διαβασα οτι σε αυτη την ηλικια οταν βαζει τα δαχτυλα στο στομα ειναι ενδειξη πεινας.Εμενα ειναι με το δαχτυλο στο στομα συνεχεια.Εχει σφιχτει το στομαχι μου.Κακα δεν κανει συχνα ( αν και λετε οτι και ανα 10 μερες να κανει δεν ειναι προβλημα).Μηπως ομως δεν κανει επειδη δεν τρεφεται καλα?...Εαν ηταν υποσιτισμενη δεν θα φαινοταν στην οψη της?Κοιμαται αρκετα αλλα οταν ειναι ξυπνια ειναι ζωηρη,γελαει,εξερευνα γυρω της.

6bMYp2.png

οσο περισσοτερα ποστ διαβαζω αλλο τοσο αγχωνομαι.Καπου διαβασα οτι σε αυτη την ηλικια οταν βαζει τα δαχτυλα στο στομα ειναι ενδειξη πεινας.Εμενα ειναι με το δαχτυλο στο στομα συνεχεια.Εχει σφιχτει το στομαχι μου.Κακα δεν κανει συχνα ( αν και λετε οτι και ανα 10 μερες να κανει δεν ειναι προβλημα).Μηπως ομως δεν κανει επειδη δεν τρεφεται καλα?...Εαν ηταν υποσιτισμενη δεν θα φαινοταν στην οψη της?Κοιμαται αρκετα αλλα οταν ειναι ξυπνια ειναι ζωηρη,γελαει,εξερευνα γυρω της.

Στην ηλικία που είναι το μωρό σου (κοντά στον 3ο μήνα) αρχίζει να ανακαλύπτει τα χέρια του αφενός αφετέρου αρχίζει η ενόχληση των δοντιών. Το να βάζει τα χέρια στο στόμα παύει πλέον να είναι ένδειξη πείνας.

Τα κακά πλέον, όντως, μπορεί να μην είναι καθημερινά και να είναι φυσιολογικό.

Καντιντίαση είναι στοματίτιδα. Με βάση κι αυτό που σου είπε η Αγλαΐα πρέπει να σιγουρευτείς ότι το μωρό έχει όντως θεραπευτεί.

Πιπίλα και μπιμπερό μην βάζεις μέσα στην όλη κατάσταση. Απλά χειροτερεύεις τα πράγματα. Άσε το μωρό να πιπιλίσει το δάχτυλό του αν θέλει, αφού σιγουρευτείς ότι δεν το κάνει από πείνα.

Τα δάχτυλα στο στόμα μετά τον πρώτο μήνα δεν είναι καθαρή ένδειξη πείνας, γιατί ίσως το μωρό έχει αρχίσει να εξερευνά πιο εντατικά. Προσωπικά θεωρώ μη πρακτικό το να της μάθεις πιπίλα αλλά έχουν γραφτεί πολλά σε άλλα θέματα και δεν θα επεκταθώ.

Νομίζω ότι αγχώνεσαι υπερβολικά και το ότι ξυπνάς το μωρό κάθε ώρα ίσως του περνάει το άγχος σου. Θεωρώ προτιμότερο να θηλάζεις περισσότερες φορές τη νύχτα, παρά να κυνηγάς τόσο συχνούς θηλασμούς τη μέρα. Το μωρό σου να μεν είναι μεγάλο για να ξυπνάει όταν πεινάει αλλά και 8 ώρες είναι πολλές χωρίς θηλασμό και πιστεύω ότι σου δυσκολεύουν την υπόλοιπη μέρα, που προσπαθείς να χωρέσεις τόσους θηλασμούς. Αν βρέχει τις πάνες που πρέπει, προσπάθησε να χαλαρώσεις, μιας κι από βάρος πάτε καλά. Πάρε βαθιά ανάσα και πες ότι ξεκινάς από την αρχή. Ξύπνα την μεν στο όριο που θέτεις αλλά μην πανικοβάλλεσαι. Δοκίμασε νέες θέσεις και στάσεις και αν δεν συνεργάζεται το μωρό, δοκίμασε μετά από λίγη ώρα. Δεν χάνεις το θηλασμό τόσο εύκολα, αφού θηλάζεις αποκλειστικά. Επίσης, είναι πιθανό να επηρεάστηκε από τον ερχομό της περιόδου, αν ναι, θα δεις πάλι αλλαγή σε λίγες μέρες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

αρκετα καθησυχαστικα οσα μου γραφετε ΕvaMD και Amaretto.Θα δω εαν συνεχιζεται η στοματιτιδα (αν και μου ειπε η παιδιατρος οτι περασε).Αυτο που με ανησυχει ειναι μην μειωθει το γαλα λογω μη σωστου θηλασμου και οτι το βαρος της τουλαχιστον τον προηγουμενο μηνα ηταν οριακο.Εντωμεταξυ συγκρινω το πως θηλαζε η μεγαλυτερη μου κορη και νομιζω οτι αυτη δεν τρωει καθολου, δεν με αναζητα, εαν ειναι εκνευρισμενη,κουρασμενη δεν ζητα το στηθος,εαν κλαιει δεν πιανει στηθος για να ηρεμησει,ολο αυτο μου κανει καπως.Αισθανομαι οτι με απορριπτει.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

αρκετα καθησυχαστικα οσα μου γραφετε ΕvaMD και Amaretto.Θα δω εαν συνεχιζεται η στοματιτιδα (αν και μου ειπε η παιδιατρος οτι περασε).Αυτο που με ανησυχει ειναι μην μειωθει το γαλα λογω μη σωστου θηλασμου και οτι το βαρος της τουλαχιστον τον προηγουμενο μηνα ηταν οριακο.Εντωμεταξυ συγκρινω το πως θηλαζε η μεγαλυτερη μου κορη και νομιζω οτι αυτη δεν τρωει καθολου, δεν με αναζητα, εαν ειναι εκνευρισμενη,κουρασμενη δεν ζητα το στηθος,εαν κλαιει δεν πιανει στηθος για να ηρεμησει,ολο αυτο μου κανει καπως.Αισθανομαι οτι με απορριπτει.

Το μωρό για κάποιο λόγο "αρνείται" το στήθος. Οι λόγοι είναι συνήθως ισχυρό let down, σύγχιση θηλών (γι' αυτό σου είπα μην μπλέκεσαι με μπιμπερό και πιπίλες) ή κάτι άλλο που πρέπει να το αποκωδικοποιήσει η μαμά.

Μην συγκρίνεις τα μωρά σου στο πώς θηλάζει/θήλαζε το καθένα (γενικώς μην τα συγκρίνεις για τίποτα, βλάπτει σοβαρά ;) ). Κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις αυτό σου το μωρό, τόσο καλύτερα για σένα και για κείνο φυσικά :)

Το μωρό για κάποιο λόγο "αρνείται" το στήθος. Οι λόγοι είναι συνήθως ισχυρό let down, σύγχιση θηλών (γι' αυτό σου είπα μην μπλέκεσαι με μπιμπερό και πιπίλες) ή κάτι άλλο που πρέπει να το αποκωδικοποιήσει η μαμά.

Μην συγκρίνεις τα μωρά σου στο πώς θηλάζει/θήλαζε το καθένα (γενικώς μην τα συγκρίνεις για τίποτα, βλάπτει σοβαρά ;) ). Κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις αυτό σου το μωρό, τόσο καλύτερα για σένα και για κείνο φυσικά :)

εχεις δικιο.Αυτην την αποκωδικοποιηση της αρνησης ψαχνω και γω ολο αυτο το διαστημα.Ισχυρο let down δεν εχω,το στηθος ειναι χαλαρο,φοραω σουτιεν που φορουσα πριν μεινω εγκυος,συγχιση δεν νομιζω να επαθε γιατι δεν επιασε καθολου πιπιλα.

6bMYp2.png

Εδω κ ένα μηνα περιπου αρχισαμε τις στερεές τροφες. φρουτα σουπιτσες κλπ.

Θήλασα αποκλειστικά και το μωρό έκανε 5 γεύματα κατα τη διαρκεια του 24ωρου. Τώρα πάλι κάνει 5 γεύματα. Τα δύο είναι στήθος. Είχα πάρα πολύ γάλα και προσπαθούσα να ρυθμίσω την παραγωγή μειωνοντας σταδιακά τα γευματα γαλακτος. Εβγαζα και με το θηλαστρο γιατι δεν αντεχα. Εδω κ μια εβδομαδα ο μικρος ετρωγε το πρωι και και το βράδυ μονο από το στήθος κ εγω εβγαζα και περιπου 180 μλ με το θήλαστρο το απογευμα. έχει δυο μέρες που δεν χρειαστηκε να βγάλω. Ρυθμίστηκε η παραγωγή τόσο γρήγορα;;

Ή μειωνεται και σε λίγο θα κοπεί;; Δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερωτηση μου απλά ανησηχώ γιατι δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό. Γενικότερα όποτε θέλει το μωρό του προσφέρω το στήθος. Απλά τις τελευταιες μέρες χορταίνει με το φαγητό(το τρωει σχεδόν πάντα όλο)και δεν του δίνω συμπληρωμα, δε ζητάει κιολας. Υπάρχουν φορές που το πρωινό γεύμα το κάνει στις 4 ή στις 5 το πρωι και μετα ξυπνάει στις 10 οπότε τότε του δίνω τα φρούτα πρέπει να το ταίζω και στις 7-8;;

Σωτήρης, Δημήτρης κ Αθηνά!!:wink:

Δεν ειμαι σιγουρη για το τι ειναι σωστο αλλα εγω στη θεση σου οταν θα ξυπναγε θα τον εβαζα να θηλασει για οσο θελει και θα του εδινα μετα απο καμια ωρα

(κατα τις 11 ας πουμε) τη φρουτοκρεμα. Και πριν τον ταισεις το απογευμα βαζε τον να θηλαζει κανα πενταλεπτο-δεκαλεπτο, ετσι θα διατηρησεις καλυτερα και το θηλασμο, θα αδειαζει και το στηθος σου.

Απο οτι εχω διαβασει τον πρωτο χρονο βασικα θηλαζεις και μετα του δινεις και απο τις τροφες οσο θελει, σαν συμπληρωμα..

Διαφημίσεις

Εδω κ ένα μηνα περιπου αρχισαμε τις στερεές τροφες. φρουτα σουπιτσες κλπ.

Θήλασα αποκλειστικά και το μωρό έκανε 5 γεύματα κατα τη διαρκεια του 24ωρου. Τώρα πάλι κάνει 5 γεύματα. Τα δύο είναι στήθος. Είχα πάρα πολύ γάλα και προσπαθούσα να ρυθμίσω την παραγωγή μειωνοντας σταδιακά τα γευματα γαλακτος. Εβγαζα και με το θηλαστρο γιατι δεν αντεχα. Εδω κ μια εβδομαδα ο μικρος ετρωγε το πρωι και και το βράδυ μονο από το στήθος κ εγω εβγαζα και περιπου 180 μλ με το θήλαστρο το απογευμα. έχει δυο μέρες που δεν χρειαστηκε να βγάλω. Ρυθμίστηκε η παραγωγή τόσο γρήγορα;;

Ή μειωνεται και σε λίγο θα κοπεί;; Δεν ξέρω αν είναι χαζή η ερωτηση μου απλά ανησηχώ γιατι δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό. Γενικότερα όποτε θέλει το μωρό του προσφέρω το στήθος. Απλά τις τελευταιες μέρες χορταίνει με το φαγητό(το τρωει σχεδόν πάντα όλο)και δεν του δίνω συμπληρωμα, δε ζητάει κιολας. Υπάρχουν φορές που το πρωινό γεύμα το κάνει στις 4 ή στις 5 το πρωι και μετα ξυπνάει στις 10 οπότε τότε του δίνω τα φρούτα πρέπει να το ταίζω και στις 7-8;;

Εννοείς ότι του δίνεις την ευκαιρία να θηλάσει και δεν θέλει; ή περιμένεις να ζητήσει και δεν ζητά;

Ο μικρός μου είναι 6,5 μηνών θηλάζουμε αποκλειστικά.Πρόσφατα περάσαμε μια ίωση και ταυτόχρονα έσκασε μύτη και το πρώτο δοντάκι.Το θέμα είναι ότι από προχτές που έχει αρχίσει και έχει έντονη ενόχληση δεν δέχεται με τίποτα το στήθος ούτε πιπίλα ούτε μπιμπερό,τα παιχνίδια για τα ούλα όμως που τα μασάει δεν έχει πρόβλημα.Γάλα έβγαλα με θήλαστρο και του έδωσα και το βράδυ και το πρωί στον ύπνο του γιατί αλλιώς με τίποτα.Έχει να κάνει με το δόντι να υποθέσω ε???Δεν νομίζω ο μπεμπούκος να μην θέλει το στήθος μου ε????????Να σημειώσω ότι δεν παίζει να έχει πάθει σύγχυση θηλών απλά ξαφνικά ενώ προχτές το βράδυ έφαγε κανονικά το πρωί που σηκώθηκε ούτε να δει το στήθος.Από θηλασμό είμαστε μια χαρά,από πιπίλα τέλεια....Ας μου δώσετε τα φώτα σας οι πιο έμπειρες γτ δεν μπορώ να αποκοδικοποιήσω τί συμβαίνει....Επίσης από φαγητό τρώει όταν πεινάσει βέβαια γτ αλλιώς κλάματα και απο τότε που αρχίσαμε στερεές τροφές έδινα πάντα λιγότερα μλ φαγητού και πρόσφερα και στήθος μετα....

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

Εννοείς ότι του δίνεις την ευκαιρία να θηλάσει και δεν θέλει; ή περιμένεις να ζητήσει και δεν ζητά;

Την πρώτη εβδομαδα ζητούσε το μωρό και του έδινα. Μετα από 5 μέρες περίπου του έδινα στήθος και δεν ήθελε. Και τη μία φορά έκανε κ εμετό (καταλαβα ότι μάλλον του ήρθε παραπάνω). Τις επόμενες φορές, όταν δεν το έτρωγε όλο το φαγητό του προσφερα το στήθος κ έπινε λίγο σαν συμπληρωμα. όταν έτρωγε το φαγητό δεν του έδινα εκτος από μερικές φορές που καταλαβα ότι το ήθελε και του έδωσα. Κάνω σωστά;;

Δυο μέρες ένιωθα το στήθος μου εντελώς άδειο κ ο καημένος ρουφούσε ρουφούσε...

Απελπίστηκα κ νόμιζα ότι αυτό ήταν... Τελικά αδιαθέτησα χτες, για πρώτη φορά και απόψε έχω πάλι γάλα κανονικα. Εφαγε το μωρο κοιμήθηκε και το στήθος μου δεν έχει αδειάσει εντελώς. Αυτός ήταν ο λόγος που μειώθηκε η παραγωγή μου;;; Υπαρχει δυνατότητα να τρώει το μωρό μονο πρωι και βράδυ και να μη κοπεί το γάλα μου;;

Σας ευχαριστώ Κα Αγλαϊα εκ των προτέρων.

Σωτήρης, Δημήτρης κ Αθηνά!!:wink:

Καλησπέρα και πάλι! Έχω έναν μπόμπιρα που δεν έχει κλείσει ακόμα τους 2 μήνες και θηλάζουμε αποκλειστικά. Είναι μεγάλο μωρό και παίρνουμε βάρος κανονικά, μην πω και με το παραπάνω.

Το θέμα μου είναι ότι λόγω υπερπαραγωγής ο μικρός καταβάλλει κάθε φορά που θηλάζει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην πνιγεί και γενικά να διαχειριστεί τη μεγάλη ροή, με αποτέλεσμα, όταν θα τον σηκώσω να τον ρέψω (επειδή έτσι πρέπει απ' ό,τι έχω διαβάσει εδώ) να τον παίρνει ο ύπνος. Και δεν μιλάμε για 2-3 λεπτάκια. Μιλάμε για πολύ περισσότερο. Έτσι, πολλές φορές δεν ρεύεται, τον βαζω για ύπνο και μετά από κανα τεταρτάκι το λιγοτερο ξαναξυπνάει, πεινάει και πάλι από την αρχή! Όταν είμαστε σπίτι δεν με ενοχλεί, όταν όμως είμαστε αλλού και είναι ώρα να φάει, καθυστερούμε πολύ.

Γίνεται με κάποιο τρόπο να τελειώνει το γεύμα του μονοκοπανιά; Έχω δοκιμάσει να του πειράζω τα ποδαρακια, τα μαγουλάκια, τα αυτάκια, δεν έχω αφήσει μέρος του σώματός του, αλλά αυτός τίποτα! Να πω, βέβαια, την αλήθεια, το στήθος μου το ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα, δεν ξέρω ακριβώς αν το αδειάζει, αφού κάνει μεγάλες γουλιές. Όταν δε ξυπνήσει, το βάζω φυσικά από το ίδιο στήθος.

Μια ακόμα απορία: Όταν λέμε ότι ρυθμίζεται η παραγωγή γάλακτος σιγά σιγά, τι εννοούμε; Ότι το στήθος μαθαίνει τη ζήτηση και έχει το γαλα που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή ή και ότι ρυθμίζεται η ποσότητα του γάλακτος κάθε φορά; Να εξηγήσω: Αλλη ποσότητα χρειαζόταν το μωρό στον 1ο μήνα και αλλο τώρα και άλλο θα χρειάζεται μεγαλώνοντας. Ε, το στήθος γέμιζε με 80 μλ, τώρα με 150 και αργότερα με περισσότερο; Χαζή η ερώτησή μου; Και το βράδυ τι γίνεται; Το πρωι έχει μάθει να έχει γάλα καθε 2 ώρες ενώ το βράδυ ανα 4-5; Γιατι εμείς δεν έχουμε προγραμμα και η παραγωγη ακόμα είναι αλλα αντι άλλων!

Συγγνωμη αν σας κούρασα!

Α, ξεχασα να ρωτήσω και κάτι άλλο: Οταν τρωει τα χέρια του είναι ΠΑΝΤΑ δείγμα πείνας; Να τον βάζω στο στήθος ή σημαίνει και τίποτα άλλο; Γιατί έχουμε ξεκινήσει δυστυχως και πιπιλα... Απο ποτε μπορεί να σημαίνει και κάτι άλλο;

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι! Έχω έναν μπόμπιρα που δεν έχει κλείσει ακόμα τους 2 μήνες και θηλάζουμε αποκλειστικά. Είναι μεγάλο μωρό και παίρνουμε βάρος κανονικά, μην πω και με το παραπάνω.

Το θέμα μου είναι ότι λόγω υπερπαραγωγής ο μικρός καταβάλλει κάθε φορά που θηλάζει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην πνιγεί και γενικά να διαχειριστεί τη μεγάλη ροή, με αποτέλεσμα, όταν θα τον σηκώσω να τον ρέψω (επειδή έτσι πρέπει απ' ό,τι έχω διαβάσει εδώ) να τον παίρνει ο ύπνος. Και δεν μιλάμε για 2-3 λεπτάκια. Μιλάμε για πολύ περισσότερο. Έτσι, πολλές φορές δεν ρεύεται, τον βαζω για ύπνο και μετά από κανα τεταρτάκι το λιγοτερο ξαναξυπνάει, πεινάει και πάλι από την αρχή! Όταν είμαστε σπίτι δεν με ενοχλεί, όταν όμως είμαστε αλλού και είναι ώρα να φάει, καθυστερούμε πολύ.

Γίνεται με κάποιο τρόπο να τελειώνει το γεύμα του μονοκοπανιά; Έχω δοκιμάσει να του πειράζω τα ποδαρακια, τα μαγουλάκια, τα αυτάκια, δεν έχω αφήσει μέρος του σώματός του, αλλά αυτός τίποτα! Να πω, βέβαια, την αλήθεια, το στήθος μου το ξεφουσκώνει πολύ γρήγορα, δεν ξέρω ακριβώς αν το αδειάζει, αφού κάνει μεγάλες γουλιές. Όταν δε ξυπνήσει, το βάζω φυσικά από το ίδιο στήθος.

Μια ακόμα απορία: Όταν λέμε ότι ρυθμίζεται η παραγωγή γάλακτος σιγά σιγά, τι εννοούμε; Ότι το στήθος μαθαίνει τη ζήτηση και έχει το γαλα που χρειάζεται την κατάλληλη στιγμή ή και ότι ρυθμίζεται η ποσότητα του γάλακτος κάθε φορά; Να εξηγήσω: Αλλη ποσότητα χρειαζόταν το μωρό στον 1ο μήνα και αλλο τώρα και άλλο θα χρειάζεται μεγαλώνοντας. Ε, το στήθος γέμιζε με 80 μλ, τώρα με 150 και αργότερα με περισσότερο; Χαζή η ερώτησή μου; Και το βράδυ τι γίνεται; Το πρωι έχει μάθει να έχει γάλα καθε 2 ώρες ενώ το βράδυ ανα 4-5; Γιατι εμείς δεν έχουμε προγραμμα και η παραγωγη ακόμα είναι αλλα αντι άλλων!

Συγγνωμη αν σας κούρασα!

Είσαι σίγουρη ότι πρόκειται για υπερπαραγωγή και όχι για ισχυρό let down; Στην υπερπαραγωγή το στήθος έχει πολύ περισσότερο γάλα από εκείνο που χρειάζεται το μωρό. Το ισχυρό let down, είναι ότι το γάλα όταν κατεβαίνει, έρχεται με δύναμη, μαζεμένο, με αποτέλεσμα το μωρό να πνίγεται.

Αυτά τα δύο μπορεί να συνυπάρχουν.

Σε ρωτώ γιατί λες ότι νιώθεις το στήθος να ξεφουσκώνει και ως "ένδειξη" υπερπαραγωγής αναφέρεις μόνο το ότι το μωρό πνίγεται.

Οι κενώσεις του μωρού πώς είναι σε χρώμα και υφή;

Το ρέψιμο δεν είναι πάντα απαραίτητο, εκτός αν το μωρό δείχνει να το χρειάζεται (π.χ. αν δεν ρευτεί όσο το κρατάς και ρευτεί μετά βγάζει και μεγάλες γουλιές γάλα, ή δείχνει ότι δυσανασχετεί και μετά ρεύεται πολύ ηχηρά κλπ.).

Το ότι το μωρό κοιμάται μετά το θηλασμό δεν το βλέπω περίεργο, ιδίως εφόσον θηλάζει τόσο ενεργά όσο περιγράφεις. Νομίζω ότι κακώς το ενοχλείς για να συνεχίσει. Αυτό το κάνουμε μόνο στα μωρά που δεν θηλάζουν καλά, που κοιμούνται στις 5-6 θηλαστικές κινήσεις και ουσιαστικά μ' αυτό το ρυθμό δεν σιτίζονται επαρκώς.

Όταν έχεις μικρό μωράκι είναι επόμενο να καθυστερείς - θα πρέπει να πας με τους ρυθμούς του μωρού σου.

Ρύθμιση της παραγωγής σημαίνει ότι το στήθος παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό -το συγκεκριμένο μωρό, στη συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται. Η παραγωγή αναπροσαρμόζεται στο χρόνο ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού: π.χ. όταν λέμε ότι ένα μωρό περνάει άλμα ανάπτυξης και είναι 2-3 24ωρα σχεδόν συνέχεια στο στήθος, εννοούμε ότι οι ανάγκες του μωρού αυξήθηκαν και το μωρό θηλάζει για να αυξήσει την παραγωγή.

Επίσης με την πάροδο του χρόνου, το στήθος προσαρμόζεται έτσι ώστε να μην "γεμίζει" ανεξέλεγκτα σχεδόν όπως γίνεται στην αρχή αλλά όταν το μωρό είναι στο στήθος.

Μια γυναίκα ωστόσο που έχει υπερπαραγωγή θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιες οδηγίες για τη ρύθμισή της, καθώς η υπερπαραγωγή σε κάποιες περιπτώσεις δεν ρυθμίζεται ποτέ από μόνη της.

Τα μωρά γύρω στον 3ο μήνα βάζουν τα χέρια στο στόμα γιατί τα ανακαλύπτουν και γιατί αρχίζει η ανησυχία των δοντιών. Τότε παύει να είναι ένδειξη πείνας.

Η πιπίλα δεν είναι πολύ καλή ιδέα καθώς μπορεί να είναι σε βάρος θηλασμών άρα και της ανάπτυξης του μωρού. Για ποιο λόγο τη χρησιμοποιείς;

Δεν ενοχλώ εγώ το μωρό για να συνεχίσει να τρώει, από μόνο του γκρινιάζει και θέλει να ξαναφάει. Μόλις το βάζω στο στηθος και τρώει, ησυχάζει. Απλώς η όλη διαδικασία αργεί πολύ!

Όσο για το αν έχω υπερπαραγωγή, πώς θα το καταλάβω; Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές δεν του φτάνει το ένα στήθος και αδειάζει και το δεύτερο. Σημαίνει κάτι αυτό; Πάντως ανάμεσα στους θηλασμους καταλαβαίνω πως κατεβαίνει το γάλα, ότι τρέχει και τα επιθέματα γεμίζουν. Εχω μπερδευτεί! Ισχυρό let down εχω σίγουρα, για υπερπαραγωγή δεν ξερω.

Όσο για την πιπίλα, την εδωσα μολις περασε το μηνα, γιατι θελει να πιπιλισει καμια φορα και το στηθος εχει παντα γαλα!

Δεν ενοχλώ εγώ το μωρό για να συνεχίσει να τρώει, από μόνο του γκρινιάζει και θέλει να ξαναφάει.

Στο είπα γιατί επάνω γράφεις:

Έχω δοκιμάσει να του πειράζω τα ποδαρακια, τα μαγουλάκια, τα αυτάκια, δεν έχω αφήσει μέρος του σώματός του, αλλά αυτός τίποτα!

Μόλις το βάζω στο στηθος και τρώει, ησυχάζει. Απλώς η όλη διαδικασία αργεί πολύ!

Όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά. Θα πρέπει να δείξεις υπομονή στην παρούσα φάση. Όσο μεγαλώνει θα τρώει πολύ πιο γρήγορα σε βαθμό να αναρωτιέσαι αν πράγματι χόρτασε :D

Όσο για το αν έχω υπερπαραγωγή, πώς θα το καταλάβω; Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές δεν του φτάνει το ένα στήθος και αδειάζει και το δεύτερο. Σημαίνει κάτι αυτό; Πάντως ανάμεσα στους θηλασμους καταλαβαίνω πως κατεβαίνει το γάλα, ότι τρέχει και τα επιθέματα γεμίζουν. Εχω μπερδευτεί! Ισχυρό let down εχω σίγουρα, για υπερπαραγωγή δεν ξερω.

Έτσι όπως τα γράφεις κι εγώ δεν καταλαβαίνω αν όντως έχεις υπερπαραγωγή. Πες μου πώς είναι τα κακά του μωρού σε χρώμα και υφή: πχ μουσταρδί με κόκους, πράσινα, ανοιχτό πορτοκαλί και νερουλά, ακούγονται όταν τα κάνει, μοιάζουν σαν να έχουν αφρό ή αν η πάνα είναι ανοιχτή εκσφενδονίζονται κλπ.

Όσο για την πιπίλα, την εδωσα μολις περασε το μηνα, γιατι θελει να πιπιλισει καμια φορα και το στηθος εχει παντα γαλα!

Η αλήθεια είναι ότι τόσο το ισχυρό let down όσο και η υπερπαραγωγή δημιουργούν αυτό το πρόβλημα. Η πιπίλα είναι μια λύση αλλά μπορεί να δημιουργήσει στην πορεία άλλα προβλήματα. Ψάξε λίγο στο forum για το θέμα αυτό για να δεις διάφορες απόψεις. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις κατάχρηση γιατί αν μη τι άλλο κινδυνεύεις να αντιμετωπίσεις σύγχιση θηλών ή -πιο σπάνια μεν- απεργία θηλασμού.

Τα κακά του είναι πάντα μουσταρδί με σποράκια και ακούγονται σχεδόν πάντα. Σαν έκρηξη!!! Αφρωδη δεν θα μπορούσα να το πω, εκτος κι αν δεν το καταλαβαινω απο την πανα. Εχει πολλα αερια κι αυτα εκκωφαντικα!

Εντωμεταξυ σημερα, σαν να ειχα υπνωτικο στο γαλα. Απο το πρωι, ετρωγε λιγο (ξεφουσκωνε βεβαια το στηθος) και αποκοιμιοταν εκει. Τον εβαζα λοιπον να κοιμηθει και σε 10 λεπτακια παλι ξυπνιος, γκρινιαζοντας, παλι στηθος, 5-10 ρουφηξιες και παλι υπνος. Αυτο μεχρι τις 5 το απογευμα, που επιτελους κοιμηθηκε. Το στηθος μου επισης νομιζω οτι εχει λιγοτερο γαλα, ετσι το νιωθω, τι να πω! Δεν χορταινει ή τον βασανίζει τιποτα αλλο;

καλησπερα κι απο μενα! πλησιαζουμε να κλεισουμε 2 μηνες αποκλειστικου θηλασμου! χρειαζομαι παλι ομως την πολυτιμη βοηθεια σας...

Εδω και μερικες μερες πιπιλαει το χερι της, στην αρχη το εβαζε οταν πεινουσε και οταν την εβαζα στο στηθος σταματουσε. Τωρα ομως το πιπιλαει αρκετα, ακομη και μετα αμεσως μετα τον θηλασμο. Εχω προσπαθησει να την ξαναβαλω στο στηθος, μηπως και πειναει αλλα αρνείται. Την αφηνω λοιπον να πιπιλαει το χερι της, δεν ξερω αν κανω καλα. Οι "καλοθελητες" με προτρεπουν να της δωσω πιπιλα, ο παιδιατρος ηταν αντιθετος παντως!

Εχει χρειαστει να απουσιασω για καποια ωρα και το μωρο να πεινασει, τις περισσοτερες φορες αρνειται πεισματικα να πιασει το μπιμπερο με το γαλα μου, στην μειοψηφια των περιπτωσεων τρωει αλλα ως επι το πλειστον αρνειται με αποτελεσμα να μην μπορω να απομακρυνθω απο το σπιτι. Σε κανενα μηνα θα ξεκινησω σχολη και θα αναγκαστω να την αφηνω τουλαχιστον 5 ωρες στην μαμα μου με γαλα που θα εχω αντλησει. Πως θα μαθει το μπιμπερο χωρις να επηρεαστει η παραγωγη μου? μηπως να εβαζα καποιον αλλο να της δωσει ενα γευμα με μπιμπερο?

Σας ευχαριστω πολυ για μια ακομη φορα!

sq3Zp2.png

Κάποια στιγμή εδώ στο φόρουμ είχα δει για την καντινίαση και κάποια συμπτώματα όπως αποχρωματισμός της θηλής και πόνος σαν να σε τσιμπάνε βελόνες. Από όταν ξεκίνησα τον θηλασμό (πέντε μήνες τώρα) όταν το μωρό αφήνει το στήθος η θηλή είναι πάντα άσπρη, επίσης εδώ και μια βδομάδα άρχισα να έχω αυτά τα τσιμπήματα αλλά όχι πολύ έντονα, αλλά υπέθεσα ότι είναι επειδή η μικρή όταν πάει στη φάση του πιπιλίσματος με γδέρνει με τα δοντάκια της. Υπάρχουν και άλλα συμπτώματα;; Πρέπει να πάω να με δει γιατρός και αν ναι σε ποια ειδικότητα πρέπει; Να πάω σε δερματολόγο ή γυναικολόγο;;

Γεια σας και παλι. Μολις γύρισα από παιδιατρο. Εξεταση για τον 3ο μήνα και εμβόλια!!

Ξαναγράφω εκ νέου τα στοιχεία να είναι συγκεντρωμένα για να μπορέσετε να μου απαντήσετε.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. οχι

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ελάχιστη δεν μου είπαν, μέγιστη 6,5

Ζ. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

22/10/2010 (γέννηση) 3495

24/10/2010 (έξοδος από μαιευτήριο) 3470

27/10/2010 (επίσκεψη στην παιδίατρο μου) 3550

22/11/2010 4580

22/12/2010 5200

5/1/2011(επανεξέταση από παιδίατρο για να δούμε το βάρος) 5330

21/1/2011 5650

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.6 το πολύ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.pump in style medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο συνήθως κάνω μια γιατί θέλω να μπορεί να παίρνει κάποιο γεύμα με μπιμπερό όταν λειπω. δεν έχει πιάσει μπιμπερό και καταλήγει το γάλα στην αποχέτευση.

7β. ποιες ώρες αντλείτε και 12-1 το μεσημέρι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτά για να βγάλω 100 μ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο στο 24ωρο καμία, στο 48 μια

10. πρόκειται για ένα μωρό που μέχρι τον 1 ½ μήνα ήταν πολύ συνεργάσιμο με τον θηλασμό. Όποτε την έβαζα στο στήθος θήλαζε, έπινε γάλα. Από τις αρχές Δεκεμβρίου όλα άλλαξαν, ξυπνούσε, την άλλαζα πάνα, την έβαζα στο στήθος κλάμα. Γάλα είχα. Αναρωτήθηκα μήπως περνούσε ΓΟΠ γιατί έκανε κάποιες εξαγωγές αλλά δεν συνεχίστηκαν. Ενδεχομένως οι εξαγωγές να οφείλονταν στην αρκετή πρόσληψη φυς.ορου που έπαιρνε γιατί είχε έντονες μύξες και έπρεπε να καθαρίσουν. Φυς.Ορο κάναμε από την μέρα που γεννήθηκε αλλά από τα μέσα Νοέμβρη αυξήθηκε η ποσότητα για να μην υποτροπιάσουν οι μυξες (σε βρογχίτιδες κτλ).Όταν ελαττώθηκε ο ορός σταμάτησε και η εξαγωγη. Εμφανισε όμως στοματίτιδα. Με τα λεγόμενα της παιδιάτρου ήταν μόνο η γλώσσα επηρεασμένη. Στις 5/1 που πήγαμε για να ελέγξει το βάρος μου είπε ότι η στοματίτιδα είχε περάσει, το ίδιο μου είπε και σήμερα. Πλέον έχω αρχίσει να θηλάζω την μπέμπα με τον εξής τρόπο. Όταν κοιμάται πάω και την παίρνω κοντά μου ξαπλωτές και προσπαθώ να την κάνω να θηλάσει, την μέρα τα καταφέρνω, το βράδυ δεν θα ελεγα ότι θηλάζει αποτελεσματικά, αφενός γιατί κοιμάται πιο βαθιά, αφετέρου γιατί και εγω αποκοιμιέμαι. Την μέρα αφού θηλάσει μετά από λίγο ξυπνά, παίζουμε, κάνουμε βόλτες, προσπαθώ να την ξαναβάλω στο στήθος δεν κάθεται. Όταν κουράζεται και θέλει να κοιμηθεί της προσφέρω στήθος αλλά κάνει σαν να την σφάζω, δεν θέλει με τίποτα να την ξαπλώσω για να θηλάσει. Όποτε την κοιμίζω στο όρθιο και αφού έχει κοιμηθεί γύρω στα 30 λεπτά πάω και την παίρνω κοντά μου για να θηλάσει, όπως έγραψα πιο πάνω. Επίσης πρόκειται για μωρό που κοιμάται αρκετά έως πολύ. Δεν είναι ύπνος λήθαργου. Όταν είναι ξύπνια είναι ζωηρότατη. ενδιαφέρεται για όσα βλέπει γύρω της και προτιμά να είναι στην αγκαλιά και να βολτάρει. Έχει αρχίσει τα αγκου, να γελαει κτλ. Επισης να σημειώσω ότι όταν θηλάζει(κοιμισμένη πάντα) αν έρθει η μεγαλύτερη αδερφούλα της και μιλήσει έχει ξυπνήσει και δεν ξανατρωει. Εννοώ ότι έχει χάσει αρκετά γεύματα έτσι που πιστεύω ότι είχαν καλές προϋποθέσεις για να θηλάσει.

Αφού ο θηλασμός είναι ότι πιο φυσιολογικό και όμορφο υπάρχει γιατί αντιμετωπίζω δυσκολίες?

Πως θα αντιμετωπίσω την όλη κατάσταση?

Συγγνώμη για το τεράστιο μήνυμα αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να γράψω όλο το ιστορικό του παιδιού.

6bMYp2.png

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει αρχίσει να πιπιλίζει πολύ έντονα το δάχτυλο της, σε σημείο που πιστεύω ότι το προτιμά από το στηθος. Συγκεκριμενα πριν λίγο την θήλαζα και είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Χτύπησε το τηλέφωνο, την άφησα να πάω να το πάρω και όταν επέστρεψα της ξαναδίνω στήθος και δεν ήθελε, είχε βάλει ήδη το δάχτυλο, το τράβηξα άρχισε να κλαιει. Την άφησα, το ξαναέβαλε και κοιμήθηκε.

6bMYp2.png

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχει αρχίσει να πιπιλίζει πολύ έντονα το δάχτυλο της, σε σημείο που πιστεύω ότι το προτιμά από το στηθος. Συγκεκριμενα πριν λίγο την θήλαζα και είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Χτύπησε το τηλέφωνο, την άφησα να πάω να το πάρω και όταν επέστρεψα της ξαναδίνω στήθος και δεν ήθελε, είχε βάλει ήδη το δάχτυλο, το τράβηξα άρχισε να κλαιει. Την άφησα, το ξαναέβαλε και κοιμήθηκε.

Το βάρος σας είναι οκ γιατί προβληματίζεσαι??? είναι λίγο πιο πάνω από την καμπύλη 75

θα μπορούσε να κάνει περισσότερα γεύματα για να μην πεινάει τόσο και να συνεργάζεται καλύτερα. Αν ξεχνιέται γιατί την απασχολεί περισσότερο το περιβάλλον της τότε φρόντισε να είστε πιο απομονωμένες και απερίσπαστες χωρίς πολλούς θορύβους την ώρα του γεύματος. Πρόσφερε το στήθος πιο συχνά χωρίς πίεση.

π.χ την κρατάς αγκαλιά την κουνάς και την βάζεις στο στήθος.

Εκεί που παίζεται στο κρεβάτι π.χ μπορείς να την βάλεις πάνω σου δέρμα με δέρμα

μπορείτε να κάνετε ένα μπάνιο μαζί γιατί όχι

να βάλεις ενα κολιέ για να κρατάς το ενδιαφέρον της πάνω σου

ποτέ όμως με πίεση.

Γράψε τι κάνατε εχθές για να δούμε τι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Αρκετά παιδιά το κάνουν αυτό ξεχνάω πότε το έκανε η δικιά μου νομίζω κάπου εκεί μεταξύ 3-4 μήνα όταν όλα τα άλλα ήταν πιο σημαντικά από το γεύμα.

Αυτό που με απασχολεί κυρίως είναι αν νιώθεις αφού θηλάσει ότι έχει χορτάσει. Δηλ. Δεν δυσανασχετεί κατά τη διάρκεια του γεύματος και θηλάζει με όρεξη

τα ούλα της πως είναι?? από σάλια πως πάει?

Προβληματίζομαι γιατί δεν συνεργάζεται σωστά στο στήθος με αποτέλεσμα να μειώνεται το βάρος σταδιακα. Αν συνεχίσει έτσι και τον επόμενο μήνα θα μείνει πίσω.

Απομονωμένες δεν μπορούμε να είμαστε και πολύ γιατί μένουμε σε 2αρι διαμέρισμα και υπάρχει και ένα ακόμη παιδί που είναι αρκετές ώρες την μέρα στο σπίτι. Έχω επιχειρήσει να την βάλω στο στήθος ενώ την κρατώ αγκαλιά και κάνουμε βόλτα αλλά μάταια, η προσπάθεια έγινε 2 φόρες όχι περισσότερες.

Να σου γράψω τι κάναμε σήμερα έως τώρα (το θυμάμαι καλύτερα)

8πμ θηλασμός, όχι πολύ καλός γιατί ήρθε η μεγάλη και γκρίνιαζε

9 πμ ξύπνησε πήγα κοντά της να θηλάσω, όχι καλά γιατί είχε ξυπνήσει για τα καλά και ενδιαφερόταν για αλλά

10 πμ κοιμήθηκε

11.30 την θήλασα

12 με 2 ήμασταν στην παιδίατρο

Όταν γυρίσαμε επιχειρησα να θηλάσω αλλά έκλαιγε, όποτε την κοίμισα.

Στις 3 την θήλασα αρκετά καλά ώσπου χτύπησε το τηλέφωνο που σου είπα και όταν ξαναπήγα δεν ήθελε

Από τότε κοιμαται. Τωρα πάω για να την θηλάσω…

Πιστεύω ότι δεν χορταίνει αλλά παρόλα αυτά δεν γκρινιάζει. ορισμένες φόρες δυσανασχετεί κατά την διάρκεια του γεύματος, προσπαθώ να αλλάξω στήθος αλλά εκείνη γυρίζει κεφαλι. Μονο όταν είναι μισοκοιμισμένη θηλάζει ικανοποιητικα. Τα ουλα είναι οκ πιστεύω και σάλια έχει ξεκινήσει να έχει τώρα, ελεγχόμενα.

6bMYp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...