Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Βρε κοριτσια εχω ενα θεματακι με την μπουμπου μου... εμαθε στις αγκαλιες και δεν στεκεται καθολου στο ριλαξ ή στην κουνια της. ακομη και στον υπνο θελει αγκαλια. Ημουν της αποψης οτι οποτε κλαιει το μωρο πρεπει να το περνουμε αγκαλια γιατι το εχει αναγκη κ νιωθει ανασφαλεια αλλα εκ των πραγματων δεν μπορω να ειμαι μερα νυχτα με ενα μωρο στην αγκαλια! Τι να κανω?

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δε νομιζω οτι εχει κακομαθει, ειναι πολυ μικρο, μπορει να ποναει ή να πειναει ή πολλα αλλα, στο ρηλαξ το βαζεις απο τωρα;

ψαξε σε καποιο αλλο θεμα καλυτερα θα βρεις περισσοτερες απαντησεις πιστευω

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Βρε κοριτσια εχω ενα θεματακι με την μπουμπου μου... εμαθε στις αγκαλιες και δεν στεκεται καθολου στο ριλαξ ή στην κουνια της. ακομη και στον υπνο θελει αγκαλια. Ημουν της αποψης οτι οποτε κλαιει το μωρο πρεπει να το περνουμε αγκαλια γιατι το εχει αναγκη κ νιωθει ανασφαλεια αλλα εκ των πραγματων δεν μπορω να ειμαι μερα νυχτα με ενα μωρο στην αγκαλια! Τι να κανω?

Πραγματικά δε θα το πιστέψεις αυτό που θα σου πω (και εγώ δε θα το πίστευα αν μου το έλεγαν αλλά μου συνέβη). Εγώ είμαι φανατική οπαδός της αγκαλίας και του να μην κλάψει το μωρό. Η βασική μας διαφωνία με τον παιδίατρο είναι όταν μου λέει ότι το μωρό μπορεί να κλαίει μέχρι 2 ώρες την ημέρα (όχι το δικό μου σε καμία περίπτωση). Από το μαιευτήριο κιόλας ΄το μωρό δεν έφυγε από την αγκαλία μου, είτε τη δική μου είτε του μπαμπά είτε της γιαγιάς κοκ.

Σήμερα είμαστε 71 ημερών και εδώ και κάνα δυο βδομάδες καυγαδίζουμε ποιος θα την πρωτοπάρει αγκαλιά γιατί δε θέλει πια. Προτιμά να είναι ξαπλωμένη και να κουνάει χεράκια ποδαράκια.

Κράτα το μωράκι σου όσο πιο συχνά μπορείς γιατί δεν αργεί η μέρα που δε θα το θέλει:oops:

καλα, η δικια μου μη διανοηθεις να την παρεις αγκαλια...χαμος γινεται και αυτο απο αρκετα μικρη, οχι απο τοσο βεβαια αλλα απο μικρη!δικιο εχεις.

ρε κοριτσια κανενας δεν μπορει να απαντησει στις ερωτησουλες μου;;;;το καημενο;;;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Έχω μία απορία και δεν ξέρω αν είναι εδώ η κατάλληλη ενότητα για να ρωτήσω. Υπάρχει κανένα τρόπος να κόψω το γεύμα που κάνει ο γιος μου μέσα στη νύχτα; Ξυπνάει μία φορά κάποια στιγμή από τις 3 έως τις 6. Δε θέλω να προσθέσω γεύμα μέσα στην ημέρα. Θα ήθελα μόνο να κόψουμε αυτό το νυχτερινό. Έχετε κάτι να προτείνετε;

Για μερικές μητέρες το νυχερινό γεύμα είναι κρίσιμο για την παραγωγή όλου του 24ωρου. Δηλαδή αν κοπεί αυτό το νυχτερινό γεύμα μπορεί να μειωθεί η παραγωγή όλου το 24ωρου σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Γι αυτό και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λένε ότι και το δεύτερο εξάμηνο της ζωής του παιδιού ο θηλασμός είναι ανεμπόδιστος μέρα και νύχτα.

Ο νυχτερινός αποθηλασμός μπορεί να επιδιωχθεί με ασφάλεια μόνο όταν το μωρό κλείσει το χρόνο και τρέφεται ικανοποιητικά με στερεές τροφές.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας. Μπαίνω να σας πώ τα νέα μου αλλά και να κάνω μια ερώτηση. Τελικά δεν δοκίμασα το φασκόμηλο. Συνέχισα να αλλάζω στήθος ανά δύο γεύματα και μπορώ να πώ ότι έχω αρχίσει να βλέπω σημαντική αλλαγή. Κριστίνα το λάθος που έκανα νομίζω είναι ότι ενώ την ημέρα άλλαζα ανά δύο γεύματα, τη νύχτα επειδή ο μπέμπης κοιμόταν περισσότερο και εγώ πρηζόμουν έδινα γεύμα και στήθος και έτσι δεν είχα τα επιθυμειτά αποτελέσματα. Τώρα το τηρώ πιστά και είμαι πολύ καλύτερα. Εντάξει το στήθος πρήζεται ακόμα αλλά δεν έχω πετρώματα και δεν πονάω. Ο μπέμπης συνεχίζει δυστυχώς να κάνει εμμετούς παρά τις προσπάθειές μου. Τρώει γενικά πολύ λαίμαργα και πολλές φορές που προσπαθώ να τον τραβήξω όταν έρχεται το "συντριβάνι" δαγκώνει τη θηλή και δεν την αφήνει με τίποτα...:-P. Φαίνεται ότι τα καταφέρνει και κατεβάζει κάτι μεγάλες γουλιές αλλά μετά κάνει εμμετό...:oops:

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής... στα δύο τελευταία γεύματα του έδωσα το δεξί στήθος, το τελευταίο γεύμα ήταν στις 20:50. Και ενώ θα έπρεπε το στήθος αυτό να είναι οκ τώρα... ήταν πρησμένο και έχει κάτι εξογκωματάκια, σαν πετρούλες, σαν αδένες, πολύ αισθητά και πονάει. Ο μπέμπης ξύπνησε ξανά στις 23:30 και ενώ θα έπρεπε να του δώσω το αριστερό που έχει ήδη φουσκώσει (αλλά δεν πονάει), του έδωσα πάλι το δεξί. Θήλασε αρκετά για τρίτο γεύμα στο ίδιο στήθος αλλά συνεχίζει το ίδιο. Να έχει αυτά τα εξογκώματα ΄και να πονάει. Τι μπορεί να είναι αυτό??? Συνήθως όταν πρήζεται ένα στήθος μόλις ο μπέμπης θηλάσει ξεπρήζεται και είναι οκ...

Να σημειώσω ότι έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο δεξί στήθος. Δηλ τα περισσότερα και πιο δυσάρεστα πετρώματα είναι σε αυτό... αλλά αυτό τώρα δεν είναι πέτρωμα... είναι σαν να έχω πετραδάκια μέσα στο στήθος μου και πονάνε.

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλημέρα. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται. Όλο το βράδυ έδινα περισσότερο το δεξί στήθος μπας και ηρεμίσει αλλά τίποτα. Ενώ φαινόταν σαν να άδειαζε τα σημεία στα οποία υπάρχουν τα εξογκωματάκια και ειδικά ένα μεγάλο στην εξωτερική πλευρά είναι ίδια και πονάνε πολύ. Υποψιάζομαι ότι μου έχουν φράξει κάποιοι αδένες. Δεν ξέρω... Πίστευα ότι με το θηλασμό θα πέρναγε. Τι να κάνω??? Να πάρω τη γυναικολόγο μου??? Το άσχημο είναι ότι για τέτοια θέματα δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε.

PuMep3.png?UOeroVFC

Καλημέρα. Δυστυχώς το πρόβλημα συνεχίζεται. Όλο το βράδυ έδινα περισσότερο το δεξί στήθος μπας και ηρεμίσει αλλά τίποτα. Ενώ φαινόταν σαν να άδειαζε τα σημεία στα οποία υπάρχουν τα εξογκωματάκια και ειδικά ένα μεγάλο στην εξωτερική πλευρά είναι ίδια και πονάνε πολύ. Υποψιάζομαι ότι μου έχουν φράξει κάποιοι αδένες. Δεν ξέρω... Πίστευα ότι με το θηλασμό θα πέρναγε. Τι να κάνω??? Να πάρω τη γυναικολόγο μου??? Το άσχημο είναι ότι για τέτοια θέματα δεν ξέρουμε που να απευθυνθούμε.

Μπορούμε να απευθυνθούμε σε συμβούλους θηλασμού, αλλιώς στον γυναικολόγο

δες εδώ http://www.thilasmos.gr/kompoi%20sklirinsis.htm

Βοηθά επίσης η ομοιοπαθητική, αν κάνεις μίλα με τον γιατρό σου. Επίσης για φραγμένους πόρους ενοχοποιούνται τα ζωικά λίπη, αν μπορείς περιόρισέ τα στο ελάχιστο για λίγες μέρες.

Αν επιμείνει, επικοινώνησε με τον γυναικολόγο σου να σου δώσει κάτι συμβατό με τον θηλασμό (η πλειοψηφία των αναλγητικών και αντιβιωτικών είναι συμβατά )

περαστικά!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Αγαπημένες μου μανούλες,

θα χρειαστεί στις 19/02 να αφήσω τη μπεμπούλα μου για 6 ώρες. Εκείνη την εποχή θα είναι 4 1/2 μηνών (τώρα είμαστε 2 1/2). Επειδή θηλάζουμε αποκλειστικά πότε πιστεύετε ότι πρεπει να προσπαθήσει ο άντρας μου να της δώσει γάλα με το μπιμπερό?

Υπάρχει φόβος να πάθει σύγχηση θηλών ακόμα και τότε?

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ

θηλαζω την 2 μηνων περιπου κορη μου αποκλειστικα και ανεμποδιστα.Οταν κοιμαται δεν την ξυπνω για να την θηλασω,κανει 5 το πολυ 6 γευματα το 24ωρο.Τελευταιος θηλασμος το βραδυ κατα τις 11 μετα ξυπνα 6-7 το πρωι,κατα την διαρκεια της μεφρας κοιμαται αρκετα.Το στηθος μου δεν πρηζεται,μηπως οδηγουμαι αθελα μου σε αποθηλασμο?δεν δινω πιπιλα ουτε μπουκαλι.διαβαζω για μαραθωνιους θηλασμους απο αλλες κοπελες και ανησυχω.

6bMYp2.png

Διαφημίσεις

θηλαζω την 2 μηνων περιπου κορη μου αποκλειστικα και ανεμποδιστα.Οταν κοιμαται δεν την ξυπνω για να την θηλασω,κανει 5 το πολυ 6 γευματα το 24ωρο.Τελευταιος θηλασμος το βραδυ κατα τις 11 μετα ξυπνα 6-7 το πρωι,κατα την διαρκεια της μεφρας κοιμαται αρκετα.Το στηθος μου δεν πρηζεται,μηπως οδηγουμαι αθελα μου σε αποθηλασμο?δεν δινω πιπιλα ουτε μπουκαλι.διαβαζω για μαραθωνιους θηλασμους απο αλλες κοπελες και ανησυχω.

Γενικά, τα 6 γεύματα είναι λίγα αλλά μπορεί εσείς να έχετε άλλο ρυθμό. Πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 5-6 πάνες την ημέρα και να προσλαμβάνει κατά μέσο όρο 170γρ την εβδομάδα, για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κορίτσια καλημέρα. Διαβάζω πολύ καιρό τη συγκεκριμένη ενότητα και πραγματικά αποδείχθηκε σωτήρια μέχρι τώρα. Η μπέμπα μου είναι 3,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μέχρι τώρα αντιμετωπίσα από μικρά εώς ελάχιστα προβλήματα με το θηλασμό, τα οποία θεωρώ ότι τα αντιμετώπισα επιτυχώς.

Το τελευταίο δεκαήμερο έχω παρατηρήσει ότι η μικρή μου έχει κάνει μία στροφή στις συνήθειες ύπνου της και θηλασμού. Εκεί που κοιμόμασταν το βράδυ από τις 9:00-10:00 και ξυπνούσαμε το πολύ μία φορά κατά τις 5:00, τώρα δυσκολευεται και αργεί να κοιμηθεί και ξυπνάει τουλάχιστον άλλη μία φορά μέχρι τις 5:00.

Παράλληλα, το ίδιο διάστημα άρχισε να κάνει μαραθώνιους θηλασμούς για τα δικά μας δεδομένα και να είναι σχετικά ανήσυχη στο στήθος. Επίσης, έχω την αίσθηση ότι μου "δαγκώνει" (όχι,δεν έχουμε βγάλει ακόμη δοντάκι!) και οι θηλές μου αρχιζουν να πονάνε αρκετά μετά το θηλασμό.

Όλη αυτή η στροφή με προβληματίζει και αναρωτιέμαι αν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να διορθώσω λίγο την κατάσταση.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

39η

Β. Το φύλο του βρέφους

κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδειος και ολική

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν έχει νοσηλευτεί

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης (28/08/2010): 2.940

Βάρος εξόδου (02/09/2010): 2.960

08/09/2010: 3.120 (εξέταση παιδιάτρου)

25/09/2010: 3.900 (εξέταση παιδιάτρου)

29/10/2010: 5.100 (εξέταση παιδιάτρου)

30/11/2010: 5.750 (εξέταση παιδιάτρου)

13/12/2010: 5.850 (με δική μας ψηφιακή ζυγαριά ή οποία δείχνει περίπου 100-120 γρ. λιγότερα από αυτήν της παιδιάτρου μας.)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6-7. το τελευταίο δεκαήμερο 7-8. τα παραπάνω γεύματα τα κάνει μόνο το βράδυ. κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πρόσθεσε άλλο γεύμα.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα.

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Δεν παίρνει

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Δε χρησιμοποιώ.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

-

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

-

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

-

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

τουλάχιστον 6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

Τις τελευταίες 20 μέρες κανει μία στο 48ωρο.

10. Μέχρι πρώτινως η διάρκεια κάθε θηλασμού δεν ξεπερνούσε συνολικά τα 20-30 λεπτά. Το δε βραδινό της ήταν συνήθως 10λέπτο και μ΄νο από το ένα στήθος.

Δεν παίρνει επίσης καθόλου πιπίλα. Απλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχουμε αρχίσει να τρώμε μανιωδώς τα χεράκια μας.

Any ideas?Να σημειώσω ότι χθες είδαμε την μυτούλα του πρώτου μας δοντιού. Υπάρχει περίπτωση αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς να έχει σχέση με οδοντοφυια?

82nop2.png

bitchoni καλησπέρα! σίγουρα πιστεύω τα δοντάκια επηρεάζουν, αλλά σε σχέση με τη συμπεριφορά του στο θηλασμό μήπως είναι άλμα ανάπτυξης. Δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν;

Γενικά, τα 6 γεύματα είναι λίγα αλλά μπορεί εσείς να έχετε άλλο ρυθμό. Πρέπει να βρέχει τουλάχιστον 5-6 πάνες την ημέρα και να προσλαμβάνει κατά μέσο όρο 170γρ την εβδομάδα, για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ, για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

έχει γράψει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1837307#post1837307 αρκετά μηνύματα, που γράφει κι άλλα πράγματα, αν θέλεις πες κι εσύ την γνώμη σου, γιατί έχω την εντύπωση ότι η κατάσταση χρειάζεται παρακολούθηση.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Μπορούμε να απευθυνθούμε σε συμβούλους θηλασμού, αλλιώς στον γυναικολόγο

δες εδώ http://www.thilasmos.gr/kompoi%20sklirinsis.htm

Βοηθά επίσης η ομοιοπαθητική, αν κάνεις μίλα με τον γιατρό σου. Επίσης για φραγμένους πόρους ενοχοποιούνται τα ζωικά λίπη, αν μπορείς περιόρισέ τα στο ελάχιστο για λίγες μέρες.

Αν επιμείνει, επικοινώνησε με τον γυναικολόγο σου να σου δώσει κάτι συμβατό με τον θηλασμό (η πλειοψηφία των αναλγητικών και αντιβιωτικών είναι συμβατά )

περαστικά!

Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα ακολουθήσω αυτές τις οδηγίες και αν μέχρι τη Δευτέρα δεν δώ βελτίωση θα πάρω τη γιατρό μου.

PuMep3.png?UOeroVFC

Any ideas?Να σημειώσω ότι χθες είδαμε την μυτούλα του πρώτου μας δοντιού. Υπάρχει περίπτωση αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς να έχει σχέση με οδοντοφυια?

Στην οδοντοφυΐα οφείλεται!

Δοκίμασε να της δίνεις κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας όταν θέλει να δαγκώσει στο στήθος. Να τη βγάζεις και να της λες "όχι, η μαμά πονάει" μετά να της δίνεις το παιχνίδει και να την προτρέπεις να το δαγκώσει.

bitchoni καλησπέρα! σίγουρα πιστεύω τα δοντάκια επηρεάζουν, αλλά σε σχέση με τη συμπεριφορά του στο θηλασμό μήπως είναι άλμα ανάπτυξης. Δεν το έχει ξανακάνει στο παρελθόν;

Έχουμε ξαναπεράσει άλματα ανάπτυξης στο παρελθόν αλλά ποτε δεν επηρέασαν το νυχτερινό πρόγραμμα μας. Συνήθως κατά τη διάρκεια της μέρας την έπιανε. Γενικά τη μέρα τρώμε πιο συχνά και τα γεύματα μας από το μεσημέρι και μετά (περίπου από τις 14:00) είναι ανά 2-2,5 ώρες.

Για μερικές μητέρες το νυχερινό γεύμα είναι κρίσιμο για την παραγωγή όλου του 24ωρου. Δηλαδή αν κοπεί αυτό το νυχτερινό γεύμα μπορεί να μειωθεί η παραγωγή όλου το 24ωρου σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει σε αποθηλασμό.

Ισχύει και το αντίθετο?Έχω παραγγείλει θήλαστρο και σκέφτομαι πότε να κάνω αντληση ώστε να μην επηρεαστεί αρνητικά η παραγωγή μου. Αν κόψει η μπέμπα το ενδιάμεσο γεύμα 11:00 με 05:00, θεωρείς ότι είναι καλύτερο να ξυπνάω κάπου ενδιάμεσα να αντλώ?

Στην οδοντοφυΐα οφείλεται!

Δοκίμασε να της δίνεις κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας όταν θέλει να δαγκώσει στο στήθος. Να τη βγάζεις και να της λες "όχι, η μαμά πονάει" μετά να της δίνεις το παιχνίδει και να την προτρέπεις να το δαγκώσει.

Θα ακολουθήσω σίγουρα την οδηγία σου μήπως γλιτώσω τις θηλές μου και φυσικά ανακουφίσω και τη μικρή κατά τη διάρκεια του γεύματος. Ευτυχώς τα πάμε καλά με το παιχίδι οδοντοφυϊας!

82nop2.png

έχει γράψει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1837307#post1837307 αρκετά μηνύματα, που γράφει κι άλλα πράγματα, αν θέλεις πες κι εσύ την γνώμη σου, γιατί έχω την εντύπωση ότι η κατάσταση χρειάζεται παρακολούθηση.

τι να κανω?....αυτο που δεν ανεφερα ειναι οτι εχει στοματιτιδα.Δεν φανταζομουν οτι επηρεαζει το θηλασμο.Για Γοπ δεν ξερω εαν ειναι βρε κοριτσια γιατι δεν βγαζει γαλα καθημερινα.1-2 φορες την εβδομαδα.Χθες το βραδυ απο τις 9 εως τις 3 ειχαμε πανηγυρια, κλαμα μολις την εβαζα στο στηθος.Καταφερε μεσα στα κλαματα να θηλασει καπως.Τωρα ειναι 10 και κοιμαται απο τις 3.Δεν εχω θηλασει ποσες ωρες και το στηθος μου ειναι χαλαρο.

6bMYp2.png

τι να κανω?....αυτο που δεν ανεφερα ειναι οτι εχει στοματιτιδα.Δεν φανταζομουν οτι επηρεαζει το θηλασμο.

φυσικά επηρεάζει τον θηλασμό, εξηγεί τον πόνο που φαίνεται να έχει το παιδί όταν θηλάζει, και πίστευα ότι οφείλεται σε ΓΟΠ.

Τι κάνεις για την στοματίτιδα; Σου έδωσε αλοιφή ο παιδίατρος; Βάζεις τακτικά στο στόμα του μωρού και στις θηλές σου; Έχεις κόψει την ζάχαρη και το αλεύρι;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Σκεφτόμουν που να βάλω τις ευχές θ'ακολούθήσω εσένα Palladin ;)

Αγλαΐα μου σου εύχομαι ολόψυχα να χαίρεσαι την γιορτή σου, το παιδάκι σου και όλους όσους αγαπάς. :D Επίσης κι εγώ και η μικρή μου σ'ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που μας βοήθησες να χαρούμε τον θηλασμό!

φυσικά επηρεάζει τον θηλασμό, εξηγεί τον πόνο που φαίνεται να έχει το παιδί όταν θηλάζει, και πίστευα ότι οφείλεται σε ΓΟΠ.

Τι κάνεις για την στοματίτιδα; Σου έδωσε αλοιφή ο παιδίατρος; Βάζεις τακτικά στο στόμα του μωρού και στις θηλές σου; Έχεις κόψει την ζάχαρη και το αλεύρι;

εδω και 2 εβδομαδες μου εδωσε η παιδιατρος dactarin gel..αλλα δεν τηρησα την δοσολογια γιατι εκλαιγε και την λυπομουν.Δεν εβαζα σχεδον καθολου,απο χθες ξεκινησα την θεραπεια και απο εδω ενημερωθηκα οτι πρεπει να βαζω στις θηλες μου και να κοψω ζαχαρη και αλευρι.Ξαναλεω δεν το θεωρησα σοβαρο προβλημα!

6bMYp2.png

Δες λιγακι εδω,προς το τελος ομως

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=69805

Αντιμετοπισα το ιδιο προβλημα μαλλον κ ισως βοηθηθεις

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα ακολουθήσω αυτές τις οδηγίες και αν μέχρι τη Δευτέρα δεν δώ βελτίωση θα πάρω τη γιατρό μου.

Να προσθέσω μόνο ότι μπορεί να σε βοηθήσει και ο θηλασμός στα 4.... δηλ. βάζεις το μωρό να ξαπλώσει στο κρεβάτι και εσύ από πάνω την ώρα που θηλάζει κάνεςι απαλές κυκλικές κινήσεις στο σημείο που είναι πετρωμένο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...