Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Κοριτσια ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι σχετικα με το θεμα παραπανω περι αναγωγων.Ο μικρος μου ειναι 3,5 μηνων και κατα τη διαρκει της ημερας βγαζει γαλατα συνεχεια αλλωτε σα νερο και αλλωτε πυχτο.Και οποτε τον σηκωνω ακομα και μια ωρα μετα το φαγητο ρευεται.Αυτο ομως γινεται κ τη νυχτα οπου τον κοιμιζω και σε 1,2,3 ωρες ξυπνα ανησυχος βγαζει γαλα και ηρεμει καπως οταν τον σηκωσω κ ρευτει.Ομως οταν ξυπναει στις 3,4,5,6 τη νυχτα τον βαζω κατευθειαν στο στηθος οπου τρωει λιγο και αποκοιμιεται εκει.Τελευταια ξυπναει εως 8 φορες τη νυχτα τη μια γλυφει το χερακι οποτε τον βαζω στο στηθος μηπως πειναει ξανα,οπου ξανα τρωει κ αποκοιμιεται,αλλα μετα ξυπναει ανα 45 λεπτα πολυ ως το πρωι.Και λεω...δε γινεται να πειναει ανα 40 λεπτα.Τι μπορει να τον ενοχλει?Ελενχω παντα οτι καλως,πχ μη βραχηκε,τον βαζω παντα στο στηθος πριν ξυπνησει για τα καλα.Παντα κοιμοταν στις 9 και με ξυπνουσε το ολυ 3 φορες τη νυχτα για μαμ.Τι φταιει και το κανει αυτο τελευταια?και υποψην οτι τη μερα το πολυ να κοιμηθει 2 15λεπτα,δε κουραζετε?και γιατι βγαζει ολη την ωρα γαλα?Κ ας εχουμε κληση στο κρεβατι.:?::?::?:

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα!!Ειμαι νεα μανουλα,σε 5 μερες κλεινω 1 μηνα!!θα ηθελα σας παρακαλω να με βοηθησετε σχετικα με 1 απορια που εχω για τον θηλασμο.Με το που γεννησα τον μικρουλη μου τον θηλασα αλλα επειδη εχω πολυ μικρες θηλες τραυματιζομουν και γενικως ποναγα πολυ.Γενικοτερα περασα 2 εβδομαδες πολυ εντονες οταν γυρισα στο σπιτι με κλαμματα και απιστευτους τσακωμους με τον αντρα μου με αποτελεσμα να παρατηρησω οτι το γαλα μου μειωθηκε απιστευτα πλεον πρηζεται στις 12 ωρες.Μπορειται να μου πειτε αν υπαρχει καποιος τροπος να κανω να μου ξανα κατεβει αρκετει ποσοτητα γαλατος?Τον θηλαζω μονο πια φορα την ημερα γιατι βλεπω οτι το στηθος μου ειναι μαλακο.ολα τα αλλα γευματα του ειναι ξενο.Τρωω σουπες αλλα δεν βλεπω αλλαγη.Τι σημαινει αυτο οτι μου κοβεται το γαλα?ο παιδιατρος μου ειπε να το κοψω γιατι παιδευομαι αλλα εγω θελω να το προσπαθησω οσο μπορω.εστω και για 5 λεπτα θηλασμο αν μπορω να του προσφερω!!Αχ μακαρι να υπαρχει καποιος τροπος να ξανα κατεβασω γαλα!!!

Barbara, καλύτερα να απαντησεις σε αυτες τις ερωτήσεις τις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Για τον επαναγαλακτισμό δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853. Ίσως πόναγαν οι θηλές γιατί το μωρό δεν έπιανε σωστά, δες εδώ για το σωστό πιάσιμο της θηλής http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512. Δυστυχώς οι σούπες δεν βοηθάν, καλύτερα να τρως ότι σου αρέσει στα πλαίσια μιας υγιεινής διατροφής.

Θα μπορέσεις να κατεβάσεις πάλι γάλα, πολλές μανούλες του φόρουμ τα κατάφεραν!

Κορίτσια σας υπερευχαριστώ για την ανταπόκριση και τις συμβουλές!Με ηρεμήσατε πολύ. Σήμερα είμαι ο.κ. από διάρροια και η μπεμπούλα σούπερ δραστήρια με πολύ ανάγκη να θηλάζει διαρκώς:όταν πεινάει, όταν πονάει,όταν θέλει να κάνει κακά της, όταν θέλει να κοιμηθεί!Δεν πειράζει όμως, εγώ δεν παραπονιέμαι, αν αυτό χρειάζεται η φατσουλίτσα μου για να είναι ήρεμη, δεν υπάρχει πρόβλημα.Βέβαια η παιδίατρος λέει να μην την αφήνω συνέχεια στο στήθος για να μην το βρεί παιχνίδι, αλλά εγώ πιστεύω αυτό που λέτε και εσείς οτι δηλαδή όσο έχει ανάγκη το παιδάκι την ασφάλεια της αγκαλιάς και του στήθους να του την προσφέρουμε γιατί σίγουρα το έχει ανάγκη και δεν χαιδεύεται!Τώρα κοιμήθηκε λιγάκι γιαυτό πρόλαβα να γράψω.Φιλιά σε όλες και καλή συνέχεια

Καλησπέρα σας... Έχω και γω μια απορία σχετικά με τον θηλασμό. Θηλάζω αποκλειστικά το μωρό μου που είναι τώρα 2 μηνών... Το θέμα μου είναι το εξής: Τρώει πάρα πολύ με αποτέλεσμα από το πολύ φαγητό να κάνει εμετό καμιά φορά και να βγάζει αρκετό γάλα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν το κάνει συχνά ούτε και αναγωγές έχει αλλά με προβληματίζει που δεν ξέρει πότε να σταματήσει να τρώει... Μήπως να τον σταματάω εγώ απο το στήθος στο μισάωρο; Σημειώνω εδώ ότι δίνω ένα στήθος ανά γεύμα και απο βάρος είμαστε πάρα πολυ καλά. Τον πρώτο μήνα έβαλε 800 γραμμάρια και τον δεύτερο 1150...

eNortjKzUjI0MjAztVSyBlwwFXYC1A,,39.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα!!Ειμαι νεα μανουλα,σε 5 μερες κλεινω 1 μηνα!!θα ηθελα σας παρακαλω να με βοηθησετε σχετικα με 1 απορια που εχω για τον θηλασμο.Με το που γεννησα τον μικρουλη μου τον θηλασα αλλα επειδη εχω πολυ μικρες θηλες τραυματιζομουν και γενικως ποναγα πολυ.Γενικοτερα περασα 2 εβδομαδες πολυ εντονες οταν γυρισα στο σπιτι με κλαμματα και απιστευτους τσακωμους με τον αντρα μου με αποτελεσμα να παρατηρησω οτι το γαλα μου μειωθηκε απιστευτα πλεον πρηζεται στις 12 ωρες.Μπορειται να μου πειτε αν υπαρχει καποιος τροπος να κανω να μου ξανα κατεβει αρκετει ποσοτητα γαλατος?Τον θηλαζω μονο πια φορα την ημερα γιατι βλεπω οτι το στηθος μου ειναι μαλακο.ολα τα αλλα γευματα του ειναι ξενο.Τρωω σουπες αλλα δεν βλεπω αλλαγη.Τι σημαινει αυτο οτι μου κοβεται το γαλα?ο παιδιατρος μου ειπε να το κοψω γιατι παιδευομαι αλλα εγω θελω να το προσπαθησω οσο μπορω.εστω και για 5 λεπτα θηλασμο αν μπορω να του προσφερω!!Αχ μακαρι να υπαρχει καποιος τροπος να ξανα κατεβασω γαλα!!!

Barbara όταν μπορέσεις απάντησε στις ερωτήσεις που σου έχει παραθέσει η maggie. Από την εμπειρία των 53 ημερών που έχω μπορώ να σου πω ότι μόλις 4 μέρες ήταν το στήθος μου πρησμένο. Από ότι έχω καταλάβει το πρήξιμο δεν είναι σημάδι ότι έχεις γάλα.

Αρχικά μη στεναχωριέσαι και με τη βοήθεια των υπέροχων μαμάδων θα τα καταφέρεις. Κάτι που βρήκα ενδιαφέρον είναι

stopsign.gifFULL

Breast = SLOWER

Milk

Productiongosign.gifEMPTY

Breast = FASTER

Milk

Production

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html

καλή επιτυχία

ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε τοσο συντομα πηρα αρκετα τα πανω μου!!το μονο ειναι οτι οι θηλες μου ειναι αρκετα τραυματισμενες(η μια εχει λιγο αιμα) και ενω θελω να τον βαζω συνεχεια στηθος μπας και κατεβασω ποναω υπερβολικα..kikar ευχαριστως να απαντησω στις ερωτησεις αλλα που να τις στειλω?στην αγλαια?δεν γνωριζω οπως καταλαβες.ευχαριστω και παλι.

ευχαριστω παρα πολυ που μου απαντησατε τοσο συντομα πηρα αρκετα τα πανω μου!!το μονο ειναι οτι οι θηλες μου ειναι αρκετα τραυματισμενες(η μια εχει λιγο αιμα) και ενω θελω να τον βαζω συνεχεια στηθος μπας και κατεβασω ποναω υπερβολικα..kikar ευχαριστως να απαντησω στις ερωτησεις αλλα που να τις στειλω?στην αγλαια?δεν γνωριζω οπως καταλαβες.ευχαριστω και παλι.

Θα αντιγράψεις τις ερωτήσεις σε ένα ποστ από δω κάτω και θα παρεμβάλεις τις απαντήσεις σου.

Υπάρχουν δυο σημεία κλειδιά σε όσα μας έγραψες:

Το ένα είναι ότι, το ότι σε πονούσαν οι θηλές σημαίνει ότι το παιδί ήταν τοποθετημένο λάθος και έπρεπε να διορθωθεί η στάση του. Το μέγεθος των θηλών δεν παίζει ρόλο. Όταν το μωρό δεν θηλάζει σωστά, πιάνει πολύ έξω, κυρίως τη θηλή, και γι'αυτό σε πληγώνει. Στη θηλή δεν παράγεται γάλα, οπότε το παιδί εκνευρίζεται και φυσικά δεν χορταίνει. Στη σωστή στάση και θέση, το μωρό πιάνει μεγάλο μέρος από τη θηλαία άλω, ώστε να δίνεται ερέθισμα να κατεβεί το γάλα. Εκτός από το βίντεο που έβαλαν τα κορίτσια, δες κι εδώ:

http://www.thilasmos.gr/topothetisi.htm

Το δεύτερο σημείο είναι ότι το στήθος δεν είναι δεξαμενή, που περιμένουμε να γεμίσει, για να θηλάσουμε. Το στήθος παράγει γάλα, όταν θηλάζει, όπως οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν ιδρώτα, όταν χρειάζεται. Όσο πιο πολύ θηλάζουμε, τόσο πιο πολύ γάλα έχουμε. Ένα νεογέννητο πρέπει να κάνει τουλάχιστον 8-12 θηλασμούς, οι οποίοι μπορεί να κρατούν αρκετή ώρα, τόσο που να μην ξεχωρίζουμε πότε τελειώνει το ένα γεύμα και αρχίζει το άλλο.

Επειδή η δική σου παραγωγή έχει πληγεί μετά από τόσο καιρό με ελάχιστους θηλασμούς, χρειάζεται να βοηθηθείς με το πρωτόκολλο στο λινκ που έδωσε η Maggie. Αυτή τη στιγμή, το μωρό σου με έναν θηλασμό παίρνει ελάχιστο γάλα από σένα και είναι επικίνδυνο να κόψεις το συμπλήρωμα απότομα. Μπορείς να βάζεις το μωρό στο στήθος σε κάθε γεύμα και μετά να δίνεις το συμπλήρωμα, ενώ παράλληλα κάνεις τις αντίστοιχες αντλήσεις. Σημειώνεις κάθε φορά τα μλ που δίνεις, είτε ξένο, είτε αντλημένο. Σιγά-σιγά θα αντικαταστήσεις το ξένο γάλα με το αντλημένο και όταν παράγεις αρκετή ποσότητα, τότε θα είναι ασφαλές να επαναπαυθείς στο στήθος και να μειώσεις σταδιακά τις αντλήσεις, ώσπου να περάσεις σε θηλασμό απευθείας από την πηγή αποκλειστικά. Αυτά με περισσότερες λεπτομέρειες θα τα δεις στο λινκ για τον επαναγαλακτισμό.

Σημασία έχει πάνω από όλα να ενημερωθείς, γιατί μέχρι σήμερα δεν είχες σωστή υποστήριξη. Προσπάθησε να παρακολουθήσεις κάποια συνάντηση του συνδέσμου θηλασμού ή να πάρεις κάποιο αξιόπιστο βιβλίο.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22308

Επίσης, θα σε βοηθήσει αν βρεις κάποιον παιδίατρο πραγματικά υποστηρικτικό στο θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κοριτσια ηθελα να ρωτησω κι εγω κατι σχετικα με το θεμα παραπανω περι αναγωγων.Ο μικρος μου ειναι 3,5 μηνων και κατα τη διαρκει της ημερας βγαζει γαλατα συνεχεια αλλωτε σα νερο και αλλωτε πυχτο.Και οποτε τον σηκωνω ακομα και μια ωρα μετα το φαγητο ρευεται.Αυτο ομως γινεται κ τη νυχτα οπου τον κοιμιζω και σε 1,2,3 ωρες ξυπνα ανησυχος βγαζει γαλα και ηρεμει καπως οταν τον σηκωσω κ ρευτει.Ομως οταν ξυπναει στις 3,4,5,6 τη νυχτα τον βαζω κατευθειαν στο στηθος οπου τρωει λιγο και αποκοιμιεται εκει.Τελευταια ξυπναει εως 8 φορες τη νυχτα τη μια γλυφει το χερακι οποτε τον βαζω στο στηθος μηπως πειναει ξανα,οπου ξανα τρωει κ αποκοιμιεται,αλλα μετα ξυπναει ανα 45 λεπτα πολυ ως το πρωι.Και λεω...δε γινεται να πειναει ανα 40 λεπτα.Τι μπορει να τον ενοχλει?Ελενχω παντα οτι καλως,πχ μη βραχηκε,τον βαζω παντα στο στηθος πριν ξυπνησει για τα καλα.Παντα κοιμοταν στις 9 και με ξυπνουσε το ολυ 3 φορες τη νυχτα για μαμ.Τι φταιει και το κανει αυτο τελευταια?και υποψην οτι τη μερα το πολυ να κοιμηθει 2 15λεπτα,δε κουραζετε?και γιατι βγαζει ολη την ωρα γαλα?Κ ας εχουμε κληση στο κρεβατι.:?::?::?:

Λένα μου να προσέχεις τη στάση θηλασμού. Το γεγονός ότι ρεύεται έντονα δείχνει οτι καταπίνει αρκετό αέρα (ίσως στην αρχή να καταπίνει λαίμαργα...). Προσπάθησε να έχεις το μωρό πάνω στο στήθος και όχι το ανάποδο. Δηλ. Να έχεις κλίση προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου για να ελέγχει καλύτερα τη ροή σου τουλάχιστον στην αρχή του γεύματος. Μόλις το μωρό αρχίζει να χαλαρώνει στο στήθος να ψιλοπιπιλάει κλπ θα το βάζεις να ρευτεί μετά ξανά στο στήθος που ήταν αν δεν συνεχίζει να θηλάζει εκεί προσφέρεις το άλλο και πάλι πριν το αφήσεις το βάζεις να ρευτεί.

με προβληματίζει που δεν ξέρει πότε να σταματήσει να τρώει...

Και εμένα με προβληματίζει που μερικές φορές δεν ξέρω πότε να σταματήσω να τρώω....:-D

Μήπως να τον σταματάω εγώ απο το στήθος στο μισάωρο;.

όχι να σταματάς μόνο για ρέψιμο όταν το παιδί έχει χαλαρώσει και μετά συνεχίζεις...

επίσης να προσέχεις την στάση σου να επιτρέπεις στο μωρό να ελέγχει τη ροή συνήθως βοηθάει η κλίση προς τα πίσω

μια χαρά είστε είναι φυσιλογικό αυτό.:D

Διαφημίσεις

Λένα μου να προσέχεις τη στάση θηλασμού. Το γεγονός ότι ρεύεται έντονα δείχνει οτι καταπίνει αρκετό αέρα (ίσως στην αρχή να καταπίνει λαίμαργα...). Προσπάθησε να έχεις το μωρό πάνω στο στήθος και όχι το ανάποδο. Δηλ. Να έχεις κλίση προς τα πίσω και το μωρό πάνω σου για να ελέγχει καλύτερα τη ροή σου τουλάχιστον στην αρχή του γεύματος. Μόλις το μωρό αρχίζει να χαλαρώνει στο στήθος να ψιλοπιπιλάει κλπ θα το βάζεις να ρευτεί μετά ξανά στο στήθος που ήταν αν δεν συνεχίζει να θηλάζει εκεί προσφέρεις το άλλο και πάλι πριν το αφήσεις το βάζεις να ρευτεί.

Σ αυτο εχεις δικοι αληθεια καταπινει αερα το ακουω.Ομως το θεμα ειναι οτι ο μικρουλης ειναι λιγο....ζωηρουλης και οταν τρωει στριφογυριζει το κεφαλακι.Δε καθετε ηρεμος καθολου!κοιταει ολη την γυρω γυρω ακομα κ αν τον εχω φατσα σε λευκο τοιχο η ακομα κ το βραδυ που υπαρχει συσκοτηση.Λες να του δενω τα ματακια?Οσο για το στηθος τον ταιζω παντα στο ενα,σπανια να του αλλαξω στηθος

Σ αυτο εχεις δικοι αληθεια καταπινει αερα το ακουω.Ομως το θεμα ειναι οτι ο μικρουλης ειναι λιγο....ζωηρουλης και οταν τρωει στριφογυριζει το κεφαλακι.Δε καθετε ηρεμος καθολου!κοιταει ολη την γυρω γυρω ακομα κ αν τον εχω φατσα σε λευκο τοιχο η ακομα κ το βραδυ που υπαρχει συσκοτηση.Λες να του δενω τα ματακια?Οσο για το στηθος τον ταιζω παντα στο ενα,σπανια να του αλλαξω στηθος

δοκίμασε κάτι από αυτά

upright01.jpgupright02.jpgupright03.jpg

ειδικά με τη μεσαία στάση θα κλειδώνεις το κεφάλι καλύτερα.

δεν χρειάζεται να το κλείνεις τα μάτια απλά κράτα το ενδιαφέρον πάνω σου ή με τραγούδια και λογάκια (απαλή φωνή) ή μπορείς να βάλεις και έναν κολιέ....

Γειας σας και απο μενα!!! Εχω μια κορουλα μιας βδομαδας και μετα απο αρκετες περιπετειες με τον θηλασμο (λογω υπογλυκαιμιας μη ελεγχομενης με τον θηλασμο αναγκαστικα να δωσω συμπληρωμα, ευτυχως για πολυ γιατι καταφερα γρηγορα με το θηλαστρο να βγαζω απο τον αλλο μαστο και να της το δινω. Οταν καταφερα να αυξησω την αυξησω την παραγωγη ο παιδιατρος μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να δινω αλλο συμπληρωμα, ουτε να βγαζω με το θηλαστρο, με αποτελεσμα να τραβαει μονο το μωρο και να μου πετρωσουν τα στηθη και να μου ανεβει πυρετος, με μασαζ, κομπρεσες και θηλασμο το ξεπερασα). Ακομη νιωθω τους μαστους μου πιο σκληρους κ ευαισθητους στο πλαϊνο τμημα, κατω απο την μασχαλη, οσο μασαζ και αν κανω, οσο και αν βαζω το μωρο και το θηλαστρο δεν υποχωρει ιδιαιτερα.Ειναι φυσιολογικο?

Και κατι ακομη, το θηλαστρο και τα δοχεια φυλαξης που χρησιμοπιω πρεπει να ειναι αποστειρωμενα και αν ναι ποσο διατηρουνται αποστειρωμενα? πρεπει να τα αποστειρωνω καθημερινα? το ιδιο ισχυει και για τα μπιμπερο που θα δινουμε το αποθηκευμενο γαλα?

Εχετε βρει καποιον οικονομικο τροπο αποθηκευσης του μητρικου γαλακτος γιατι τα σακουλακια της madela μου φαινονται λιγο τσιμπημενα.

Συγνωμη για τον καταιγισμο ερωτησεων! Αλλα ειμαι πολυ καινουρια και αγχωμενη για το αν τα κανω σωστα...

sq3Zp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38η εβδομαδα, 3,550 γρ.

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 9,4 min 11,7 max

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. εμεινε στην παρακολουθηση καποιες ωρες λογω δικου μου σακχαρου κυησης για παρακολουθηση του σακχαρου του

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

23/11 3.550 γρ

27/11 3.380 γρ

29/11 3.440 γρ

η επομενη μετρηση θα γινει οταν το μωρο ειναι 1 μηνα, οταν ξαναρθει ο παιδιατρος μιας και δεν ηθελε να παρω ζυγαρια.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

πηρε μονο για 3 24 ωρα λογω υπογλυκαιμιας μη ελεγχομενης με τον θηλασμο, εδω και 7 μερες θηλαζουμε αποκλειστικα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

swing madela το χρησιμοποιησα οταν εδινα συμπληρωμα για να αυξησω την παραγωγη και να το αντικαταστησω, τα καταφερα μετα απο 3 24ωρα. Τωρα πλεον το χρησιμοποιω για να αδειασω το στηθος αν νιωθω οτι δεν το εχει αδειασει το μωρο, περιπου 1 φορα το 24ωρο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

8-9

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

7-8

10. Καταρχην παρουσιασα πετρωμα στο στηθος οταν κατεβηκε το γαλα και ανεβασα πυρετο, ευτυχως με μασαζ με ζεστα επιθεμα, θηλασμο και θηλαστρο το ξεπερασα. Αυτες τις μερες ομως ο ενας μαστος μου παρουσιαζει μια ταση να πετρωνει, στο πλαι, κατω απο την μασχαλη. Αναγκαζομαι λοιπον μετα τον θηλασμο να χρησιμοποιησω το θηλαστρο οπου βγαζω γυρω στα 50ml.Ακομη ομως και να μαλακωσει το στηθος, συνεχιζει να ειναι ευαισθητο και να με ποναει. Κανω κατι λαθος?

Καποιες φορες τα κακα της μικρης μου ειναι πρασινα? κατι διαβασα για υπερπαραγωγη. δινω ενα στηθος καθε φορα. τι πρεπει να κανω?

Αν μπορει η κ.Αγλαϊα ή καποια αλλη μανουλα να βοηθησει θα ημουν ευγνωμων!!! Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

sq3Zp2.png

Διαφημίσεις

η επομενη μετρηση θα γινει οταν το μωρο ειναι 1 μηνα, οταν ξαναρθει ο παιδιατρος μιας και δεν ηθελε να παρω ζυγαρια.

τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά πρέπει να αξιολογούνται τη 2η με 3η εβδομάδα της ζωής τους

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Breastfeeding infants should have a second am- bulatory visit at 2 to 3 weeks of age so that the health care professional can monitor weight gain and provide additional support and encouragement to the mother during this critical period.

10. Καταρχην παρουσιασα πετρωμα στο στηθος οταν κατεβηκε το γαλα και ανεβασα πυρετο, ευτυχως με μασαζ με ζεστα επιθεμα, θηλασμο και θηλαστρο το ξεπερασα. Αυτες τις μερες ομως ο ενας μαστος μου παρουσιαζει μια ταση να πετρωνει, στο πλαι, κατω απο την μασχαλη. Αναγκαζομαι λοιπον μετα τον θηλασμο να χρησιμοποιησω το θηλαστρο οπου βγαζω γυρω στα 50ml.Ακομη ομως και να μαλακωσει το στηθος, συνεχιζει να ειναι ευαισθητο και να με ποναει. Κανω κατι λαθος?

Μετά το θηλασμό να βάζεις δροσερές κομπρέσες στο στήθος, ειδικά στην πονεμένη περιοχή. Αν σε 3-4 ημέρες δεν δεις βελτίωση, θα το ξανασυζητήσουμε

δινω ενα στηθος καθε φορα. τι πρεπει να κανω?

συνέχισε να δίνεις ένα στήθος τη φορά

Μανούλες καλησπέρα,

χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω ένα μικρό θεματάκι με το δεξί μου στήθος (είναι αυτό που ονομάζω το καλό μου στήθος). Τρέχει συνέχεια γάλα, ειδικά όταν θηλάζω από το αριστερό. Τρέχει τόσο πολύ που το πρωί το σεντόνι είναι μέσα στο γάλα. Προσπαθώ να μη βάζω επιθέματα γιατί είχα διαβάσει ότι καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Πραγματικά δε με πειράζει γιατί είμαι όλη μέρα σπίτι αλλά το λυπάμαι το γάλα που πάει χαμένο.

Πολλά φιλιά

Μανούλες καλησπέρα,

χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω ένα μικρό θεματάκι με το δεξί μου στήθος (είναι αυτό που ονομάζω το καλό μου στήθος). Τρέχει συνέχεια γάλα, ειδικά όταν θηλάζω από το αριστερό. Τρέχει τόσο πολύ που το πρωί το σεντόνι είναι μέσα στο γάλα. Προσπαθώ να μη βάζω επιθέματα γιατί είχα διαβάσει ότι καλό είναι να μην τα χρησιμοποιούμε. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω? Πραγματικά δε με πειράζει γιατί είμαι όλη μέρα σπίτι αλλά το λυπάμαι το γάλα που πάει χαμένο.

Πολλά φιλιά

ωχ κάτι μου θυμίζει αυτό:P

εγώ κατέληξα στο να κοιμάμαι με ένα σουτιέν θηλασμού άνετο, ώστε να μην με ενοχλεί στον ύπνο, και με επιθέματα. Όντως τα επιθέματα δεν θεωρούνται ό,τι πιο υγιεινό, αλλά και το να κοιμάσαι με βρεγμένο σεντόνι και να έχεις επάνω σου συνέχεια ένα βρεγμένο σουτιέν είναι ακόμα χειρότερο νομίζω.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κορίτσιααα τα φώτα σας :) έχω μια φίλη, γέννησε με καισαρική πριν 20 μέρες περίπου, και θηλάζει το μπέμπη της. Με πήρε να με ρωτήσει αν μπορεί να βγάζει με θήλαστρο κάποιες φορές για να κοιμάται κανένα 3ωρο. Εγώ της είπα ότι δεν έχει εδραιώσει γαλουχία και καλό είναι να μην δώσει στο παιδί μπιμπερό και ότι αν για κάποιο λόγο βγάλει με θήλαστρο αυτό θα είναι για 1-2 γεύματα εφόσον δεν θα είναι νοσοκομειακό. Την απέτρεψα παντως απ' το να χρησιμοποιήσει θήλαστρο στα καλά καθούμενα, της είπα όμως ότι θα ρωτήσω τι μπορεί να κάνει για να ξεκουράζεται, α, ναι, της πρότεινα να θηλάζει ξαπλωμένη και να κοιμάται μαζί με το μωρό. Εν τω μεταξύ όταν της είπα για την σύγχυση θηλών μου "αποκάλυψε" ότι έτσι κι αλλιώς ο μικρός θα πάρει μπιμπερό γιατί ο γιατρός της είπε να του δώσει χαμομήλι επειδή έχει ίκτερο (κλασική επιστημονική αντιμετώπιση), νομίζω δεν θα του δώσει γιατί τρόμαξε με την αντίδραση μου:mrgreen::mrgreen: Μπορεί όμως να το κάνει αυτό με το θήλαστρο; δηλαδή να βγάζει κάποιες φορές περιστασιακά; ή θα επηρεάσει την παραγωγή της επειδή είναι νωρίς;

εγώ κατέληξα στο να κοιμάμαι με ένα σουτιέν θηλασμού άνετο, ώστε να μην με ενοχλεί στον ύπνο, και με επιθέματα. Όντως τα επιθέματα δεν θεωρούνται ό,τι πιο υγιεινό, αλλά και το να κοιμάσαι με βρεγμένο σεντόνι και να έχεις επάνω σου συνέχεια ένα βρεγμένο σουτιέν είναι ακόμα χειρότερο νομίζω.

Συμφωνώ!

kikar μπορείς να πάρεις πλενόμενα επιθέματα (βαμβακερά) που είναι πιο υγιεινά.

Κορίτσιααα τα φώτα σας :) έχω μια φίλη, γέννησε με καισαρική πριν 20 μέρες περίπου, και θηλάζει το μπέμπη της. Με πήρε να με ρωτήσει αν μπορεί να βγάζει με θήλαστρο κάποιες φορές για να κοιμάται κανένα 3ωρο. Εγώ της είπα ότι δεν έχει εδραιώσει γαλουχία και καλό είναι να μην δώσει στο παιδί μπιμπερό και ότι αν για κάποιο λόγο βγάλει με θήλαστρο αυτό θα είναι για 1-2 γεύματα εφόσον δεν θα είναι νοσοκομειακό. Την απέτρεψα παντως απ' το να χρησιμοποιήσει θήλαστρο στα καλά καθούμενα, της είπα όμως ότι θα ρωτήσω τι μπορεί να κάνει για να ξεκουράζεται, α, ναι, της πρότεινα να θηλάζει ξαπλωμένη και να κοιμάται μαζί με το μωρό. Εν τω μεταξύ όταν της είπα για την σύγχυση θηλών μου "αποκάλυψε" ότι έτσι κι αλλιώς ο μικρός θα πάρει μπιμπερό γιατί ο γιατρός της είπε να του δώσει χαμομήλι επειδή έχει ίκτερο (κλασική επιστημονική αντιμετώπιση), νομίζω δεν θα του δώσει γιατί τρόμαξε με την αντίδραση μου:mrgreen::mrgreen: Μπορεί όμως να το κάνει αυτό με το θήλαστρο; δηλαδή να βγάζει κάποιες φορές περιστασιακά; ή θα επηρεάσει την παραγωγή της επειδή είναι νωρίς;

Πολύ καλά τα είπες! Δυστυχώς το ένα μπουκάλι φέρνει το άλλο συν την αντιμετώπιση "ήπιε το μπουκάλι μονορούφι και κοιμήθηκε" άρα ..."να το κάνουμε σύστημα για το βράδυ..." και παίρνει ο θηλασμός τον κατήφορο...:roll:

Συμφωνώ!

kikar μπορείς να πάρεις πλενόμενα επιθέματα (βαμβακερά) που είναι πιο υγιεινά.

Σας ευχαριστώ πάααααααρα πολύ:)

δοκίμασε κάτι από αυτά

upright01.jpgupright02.jpgupright03.jpg

ειδικά με τη μεσαία στάση θα κλειδώνεις το κεφάλι καλύτερα.

δεν χρειάζεται να το κλείνεις τα μάτια απλά κράτα το ενδιαφέρον πάνω σου ή με τραγούδια και λογάκια (απαλή φωνή) ή μπορείς να βάλεις και έναν κολιέ....

Ειναι πανω απο 70 ποντους και ειναι και πανω απο 7,5 κιλα και πιστεψεμε δε τον παλευω....οταν τον βαζω στο στηθος το πιανει με βιαιο τροπο κ δυσανασχετει αφηνοντας το κ ξανα το ιδιο οσπου του το κοβω.Εδω κ πολυ καιρο δε σταματαει ποτε μονος του να τρωει,τον εχω αφησει κ μιση ωρα να χτυπιεται στο στηθος και δε σταματησε,τον διεκοψα.Αν παλι ηθελε να μου αυξησει τη παραγωγη.δε θα επρεπε να καθοταν με τις ωρες ηρεμος να θηλαζει?Εδω μιλαμε για αθλο.....Δε μπορω να καταλαβω ποτε πειναει γιατι δε κλαιει ποτε,με νευρα εκδειλωνεται και οταν πειναει κ οταν νυσταζει με αποτελεσμα τελευταια να μη καταλαβαινω ποτε τι θελει......εχω αγανακτησει:cry:Πως να του μαθω να καθεται να τρωει ηρεμα?Εχει παψει να τρωει ηρεμα,ωρες ωρες νομιζω οτι θελει να μου ριξει ξυλο.....Μηπως δεν εχω πολυ ροη κ θυμωνει?Ενα χαος μεσα στο μυαλο και ψαχνω να βρω τι φταιει αλλα δε μπορω...Θα αντεχα να εχω το στηθος εξω ολη μερα και το παιδι κρεμασμενο πανω του να θηλαζει ολη μερα,εχω υπομονη αλλα αυτο το πραγμα....δεν παλευεται!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΜΠΕΡΑ....ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΜΠΕΜΠΑΚΟ 5,5 ΜΗΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΙΤΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΒΑΡΟΣ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟ 8,600 ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ....ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΤΟ 3ΩΡΟ 3,5ΩΡΟ.ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΟΛΛΩΔΗ ΚΑΚΑ,ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ 3 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΧΩΤΙΚΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΩΣΤΑ?????ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΠΑΦΗς ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΩΑ-ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ,ΤΡΩΩ ΠΟΛΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...