Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

πραγματικα υπεροχες! εχω αγχωθει τρελαγιατι ελπιζω σε αποκλειστικο θηλασμο αλλα ενω εχτες πρωτα τεσσερα γευματα εγιναν μονο με στηθος ανα 2,5-3 ωρες απο το απγευμα ο μικρος τρελαθηκε στο κλαμα κ δεν σταματαγε με τιποτα οσες φορες κ αν του εδινα στηθος. κ απο τοτεγια ταεπομενα 4 γευματα παιρνει και συμπληρωμα και σταματησε να ζητα το ενα στηθος.

Συνηγορώ και λέω ξανά ο θηλασμός είναι τέχνη και θέλει προσπάθεια και από τους δύο. Για να είναι επιτυχής δεν πρέπει να βάζεται “τρίτους” ανάμεσά σας (δεν λέω να μην αντλείς όταν πρήζεται το ένα στήθος γιατί το μωρό δεν το δέχτηκε). Προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος το απόγευμα πιο συχνά. Μην περιμένεις να κλάψει από πείνα και να κάνεις τις εναλλαγές σου ξεκίνα με το στήθος που προτιμά μετά στο άλλο αν δεν χόρτασε ξανά στο πρώτο.........θα πιάσετε τους ρυθμούς σας είμαι σίγουρη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ανάσανε λίγο μην αγχώνεσαι τόσο πολύ ακόμα και όταν το μωρό κλαίει μην σε πιάνει πανικός (είναι ο μόνος τρόπος να επικοινωνήσει για το οτιδήποτε) βαθιά ανάσα ψυχραιμία.

Θυμάμαι τις πρώτες μας μέρες και ξέρω πολύ καλά το τι νιώθεις. Προσωπικά φοβόμουν και να το πιάσω νόμιζα ότι θα το σπάσω το έβαζα στο στήθος με τέτοιο άγχος λες και κράταγα ατομική βόμβα.......αλλά σιγά σιγά έφυγε το μούδιασμα και κατάλαβα ένιωσα..........

Απαντώ εδώ και στο άλλο σου μήνυμα, γιατί όλα σχετίζονται:

Απορίες..

αν και διαβαζω μηνες το forum σήμερα εκανα εγγραφη καθοτι εχω κατι απορίες.. γέννησα τον σάββατο εναν αγόραρο 3.895 με φ.τ.ζητησα να τον εχω μαζι μου συνεχεια κ αποκλειστικο θηλασμο. οταν μου τον φέραν στο δωμάτιο και ξύπνησε τον θήλασα πρώτα στο ένα στηθος και μετα αφου το αφησε του προσφερα και το αλλο. καπως ετσι κύλησαν τα πρωτα γευματα μεχρι το επόμενο μεσημερι που δεν σταματαγε να κλαιει. ενω επιανε θηλη, η οποια ειχε αρχισει να ποναει, εκλαιγε πανω της και την αφηνε. τελικα του δωσαμε και 30 περιπου ml συμπληρωμα. προχθες που βγημα απο την κλινικη συνεχισα ναπροσφερω στηθος μεχρι να το αφηνει μονος και κατεληγε να τρωει κ απο τα δυο αλλα να μην ησυχαζει οποτε εδινα κ περιπου 40-60 ml συμπληρωμα. χθες μας κατεβηκε το γάλα!!οποτε πολυ χαρουμενη διαπιστωσα οτι ετρωγε μονο απο το στηθος κ κοιμοταν χορτατος 2,5 με 3 ωρες. μολις ξυπνουσε θηλαζε και απο τα δυο ωσπυ εκεινος να τα αφησει κ ξανακοιμοταν. αυτο εγινε για τεσσερα γευματα. στο τεταρτο χρειαστηκε να του αλλαξω πανα κ επειδη ειχε γλαρωσει απτον θηλασμο ξυπνησε κ αρχισε να κλαει απαρηγορητος. προσπαθουσα να τον ηρεμησω αλλα τιποτα.τον ξαναεβαλα στο στηθος κομοταν το αφηνε τον ξαπλωνα ξυπναγε. αυτο εγινε απο τισ 5 εως τισ 7.30 το απογευμα. καταληξαμε εγω κ αυτος πλανταγμενοι στο κλαμα κ χωρις αποτεσλεσμα. ο γιατρος μασ ειπε να δωσω κ λιγο συμπληρωμα μηπως πεινουσε. το ηπιε ολο αφου ειχε ξαναθηλασει αλλα απο τότε σταμαστησε να πιανει τον δεξι μαστο, που σκληρυνε πολυ. εβαλα θηλαστρο κ εδωσα στα επομενα δυο γευματα και θηλασε απο τον αριστερο μαστο κ με αντληση πηρε αλλα 30-40 ml απο τον δεξιο συν 60 ml συμπληρωμα. πραγματικα δεν ξερω τι αλλαξε απο το πρωι μεχρι το βραδυ. επεσα πολυ ψυχολογικα κ νιωθω πως τον κουραζω με ολο αυτο κ τον επιβαρυνω με τα κλαμματα μου.να ελπιζω οτι θα στρωσει? ολοι ετσι μου λενε.

συγνωμηγια το τεραστιο μηνυμα

Το γεγονός ότι σε πονούσε η θηλή στο ένα στήθος πιθανώς σημαίνει ότι το μωρό δεν έχει σωστή στάση από εκείνη την πλευρά ή κάτι το εμποδίζει να θηλάσει καλά από εκείνη την πλευρά. Όταν το μωρό δεν πιάνει καλά, αφενός πονάς, αφετέρου δεν έρχεται το γάλα, γιατί πιπιλίζει μόνο τη θηλή. Πρέπει να ανοίγει καλά το στόμα του και να πιάνει μεγάλο μέρος από την θηλαία άλω.

Αν δυσκολεύεται επειδή το στήθος είναι πρησμένο, βγάζεις με το θήλαστρο ή με το χέρι λίγο γάλα, για να εξασφαλίσεις ότι μπορεί να το πιάσει το μωρό, και μετά προσφέρεις αυτό το στήθος. Όμως μην βγάζεις τόσο γάλα, ώστε να μειώνεται η ροή, μιλάμε για 1-2 κουταλιές της σούπας στις συνηθισμένες περιπτώσεις. Αν βγάλεις περισσότερο, θα θελήσεις να το δώσεις με το μπιμπερό και θα ξαναμπερδέψεις το μωρό.

Αν σου φαίνεται ότι το μωρό δεν μπορεί να "σταθεί" καλά από εκείνη την πλευρά, προσπάθησε να το υποστηρίξεις με μαξιλάρια ή δοκίμασε άλλες στάσεις ή χρησιμοποίησε την στάση που έχεις στο άλλο στήθος και "σύρε" παράλληλα το μωρό στο στήθος που έχει πρόβλημα. Αν θηλάζεις ξαπλωμένη ανάποδα απέναντι στο μωρό, ίσως να σου είναι πιο εύκολο από το football hold. Πάντα όμως θα φροντίζεις το "κοιλιά με κοιλιά", με την έννοια το μωρό να μην χρειάζεται να στρίβει το κεφάλι του ή να τεντώνεται, για να φτάσει στο στήθος.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σας ευχαριστω παρα πολυ!! τωρα φαγαμε και απο τα δυο στηθη, ξεκινωνταςαπο εκεινο που απεφευγε και ηπιε κανονικα. κατα τη διαρκεια του δευτερου στηθους εκανε κακα.. εδω προκυπτει το οτι με καθε αλλαγμα γινεται παγκοσμιος και ενω ειναι βυθισμενος ετοιμος για υπνο ξυπνα και δεν ηρεμει με τιποτα!!κανενα κολπο?

υ.γ. απο συμπληρωμα εκανα μονο 30 ml και ηπιε ελαχιστο. ελπιζω σιγα σιγα να το κοψω τελειως

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

σας ευχαριστω παρα πολυ!! τωρα φαγαμε και απο τα δυο στηθη, ξεκινωνταςαπο εκεινο που απεφευγε και ηπιε κανονικα. κατα τη διαρκεια του δευτερου στηθους εκανε κακα.. εδω προκυπτει το οτι με καθε αλλαγμα γινεται παγκοσμιος και ενω ειναι βυθισμενος ετοιμος για υπνο ξυπνα και δεν ηρεμει με τιποτα!!κανενα κολπο?

υ.γ. απο συμπληρωμα εκανα μονο 30 ml και ηπιε ελαχιστο. ελπιζω σιγα σιγα να το κοψω τελειως

μην το δίνεις καθόλου. συμπλήρωμα να δώσεις στο μωρό μόνο αν δεις ότι δεν έχεις 8 βρεγμένες πάνες...διαφορετικά υπονομεύεις την προσπάθεια σας. :D

Διαφημίσεις

30ml συμπλήρωμα είναι πολύ λίγο για να κάνεις τον κόπο. Πέρα από αυτό, ένα μωρό, για διάφορους λόγους μπορεί να πιεί ολόκληρο μπουκάλι, όχι μόνο από πείνα. Αν το μωρό πεινάει, θηλάζουμε παραπάνω, για να ενθαρρύνουμε την παραγωγή μας.

Σχετικά με το ότι αποκοιμιέται, προσπάθησε να του μιλάς και να τον χαϊδεύεις ώστε να μένει ξύπνιος για λίγο παραπάνω. Επίσης, μπορείς να ξεντύνεις το μωρό (επειδή το πιο πιθανό είναι ότι θα τα κάνει την ώρα που τρώει) και να το θηλάζεις μόνο με την πάνα τυλιγμένο σε κουβερτούλα, ώστε να περιορίσεις τις κινήσεις που χρειάζονται για το άλλαγμα. Με τι τρόπο το αλλάζεις; Δοκίμασε και διαφορετικό πχ αν το αλλάζεις με λεκανάκι και πανάκι, δοκίμασε μπανάκι, μήπως ηρεμεί με το νερό ή αν το κάνεις στο μπανάκι, δοκίμασε πιο περιορισμένα πράγματα, δηλαδή λεκανάκι και πανάκι. Επίσης, μπορεί να αντιδρά γιατί ήθελε να θηλάσει κι άλλο και διακόπτεται, ενώ μπορεί να μην αντιδράσει τόσο, αν είναι χορτάτο, έστω κι αν νυστάζει.

ο παιδιατρος μας ειπε πλυσιμο σε καθε αλλαγηοπως και εκανα. βλεποντας ομως εχθες τον κακο χαμο που εγινε που τον εβαλα στο νερο και δεν ηρεμουσε με τιποτα το γυρισα σε μωρομαντηλο που ξερω οτι ειναι λαθος. σχετικα το αν χορτασε δεν τον βγαζω εγω απτο στηθος, αποκοιμιεται κ το αφηνει και το ξαναδινω αλλα δεν το πιανει, ανω οταν κοιμηθει στο πρωτο και ρευτει το πιανει το δευτερο.

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

ο παιδιατρος μας ειπε πλυσιμο σε καθε αλλαγηοπως και εκανα. βλεποντας ομως εχθες τον κακο χαμο που εγινε που τον εβαλα στο νερο και δεν ηρεμουσε με τιποτα το γυρισα σε μωρομαντηλο που ξερω οτι ειναι λαθος. σχετικα το αν χορτασε δεν τον βγαζω εγω απτο στηθος, αποκοιμιεται κ το αφηνει και το ξαναδινω αλλα δεν το πιανει, ανω οταν κοιμηθει στο πρωτο και ρευτει το πιανει το δευτερο.

εμείς όποτε και αν αλλάζαμε πάνα τσιρίζαμε στις αρχές μέχρι περίπου 20 ημερών. Προσπαθούσα να μην την εξαγριώνω πολύ πολύ και να είμαι γρήγορη έπαιρνα τα “πολλά” με την πάνα και ένα απαλλό χαρτί και μετά την έπλενα με ένα πανάκι (γκάζα) που το βούταγα σε λεκανάκι με ζεστούτσικο νερό. είχα αρκετά πανάκια περίπου 10 τα έπλενα μετά σε καυτό νερό και καλό σίδερο. μπάνιο το απογευματάκι και αυτό πολύ σύντομα γιατί δεν της άρεσε (τώρα δεν βγαίνει από το νερό αν δεν βγάλει λέπια.............)τα μωρομάντηλα τα είχα μόνο γιά έξω...

Προσωπικά δεν έκοβα το μωρό από το φαγητό. Περίμενα να τελειώσει με το ένα στήθος και μετά άλλαζα.........:D

Εμείς ακριβώς για να μην ξυπνάμε μετά το τέλος του ταΐσματος, μόλις τα έκανε την αλλάζαμε, έκλαιγε-δεν έκλαιγε, κοιμόταν-δεν κοιμόταν, και μετά ξαναέτρωγε, για να κοιμηθεί. Πώς νομίζεις βάλαμε τα 1900 :lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Εμείς ακριβώς για να μην ξυπνάμε μετά το τέλος του ταΐσματος, μόλις τα έκανε την αλλάζαμε, έκλαιγε-δεν έκλαιγε, κοιμόταν-δεν κοιμόταν, και μετά ξαναέτρωγε, για να κοιμηθεί. Πώς νομίζεις βάλαμε τα 1900 :lol::lol::lol:

εμένα μου τα έκανε συνήθως με το που την έβαζα στο πρώτο στήθος (αρχές γεύματος) αν έκανα πως την έβγαζα ------ω ρε μάνα μου .....οπότε τελείωνε με το πρώτο την άλλαζα (κλάμα έτσι και αλλιώς με το που έβγαζα την πάνα) και επιρστροφή μετά στο δεύτερο στήθος. στο μαιευτήριο την φώναζαν "βρομούσα" γιατί ήταν απο τα παιδιά που μπορούσαν να μην κλάψουν γιατί λερώθηκαν αλλά αν βγάζαμε την πάνα αρχίζαν τα όργανα......

(τι θυμάμαι τώρα....)

δηλαδη λες οτι θα εχω γαλα να του ξαναδωσω μετα τοαλλαγμα ε? με το θηλαστρο το στηθος που πετρωνε εβγαζε περιπου 50 μλ σε κανενα 10λεπτο με το μινι ελεκτρικ της μεντελα.

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

δηλαδη λες οτι θα εχω γαλα να του ξαναδωσω μετα τοαλλαγμα ε? με το θηλαστρο το στηθος που πετρωνε εβγαζε περιπου 50 μλ σε κανενα 10λεπτο με το μινι ελεκτρικ της μεντελα.

Το θήλαστρο δεν μετράει πόσο γάλα έχεις, ούτε πόσο γάλα μπορεί να τραβήξει το μωρό. Το θήλαστρο δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις τη δεδομένη στιγμή.

Τις πρώτες μέρες επιδρούν περισσότερο οι ορμόνες αλλά γενικά το γάλα παράγεται κυρίως την ώρα που το μωρό θηλάζει. Το μωρό πάντα μπορεί να βρει γάλα, έστω και με λίγο περισσότερο πιπίλισμα. Αυτά ισχύουν για το μωρό που θηλάζει αποκλειστικά. Αν μπαίνει στη μέση μπιμπερό, ακόμη και με δικό σου γάλα, το μωρό δεν προσπαθεί περισσότερο, αν δεν έρθει αμέσως το γάλα. Την υπομονή του και την επιμονή του κάπως πρέπει να την ενθαρρύνουμε και να την καλλιεργήσουμε.

Αν το μωρό γίνεται ανυπόμονο λόγω αργής ροής, μπορούμε να κάνουμε μασάζ στο στήθος ή να βγάζουμε λίγες σταγόνες και να του στάζουμε στο στόμα, για να έχει άμεση απολαβή και σιγά-σιγά θα μάθει ότι τα καλύτερα έρχονται μετά.

Για το μασάζ στο στήθος:

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

Το θήλαστρο δεν μετράει πόσο γάλα έχεις, ούτε πόσο γάλα μπορεί να τραβήξει το μωρό. Το θήλαστρο δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις τη δεδομένη στιγμή.

Τις πρώτες μέρες επιδρούν περισσότερο οι ορμόνες αλλά γενικά το γάλα παράγεται κυρίως την ώρα που το μωρό θηλάζει. Το μωρό πάντα μπορεί να βρει γάλα, έστω και με λίγο περισσότερο πιπίλισμα. Αυτά ισχύουν για το μωρό που θηλάζει αποκλειστικά. Αν μπαίνει στη μέση μπιμπερό, ακόμη και με δικό σου γάλα, το μωρό δεν προσπαθεί περισσότερο, αν δεν έρθει αμέσως το γάλα. Την υπομονή του και την επιμονή του κάπως πρέπει να την ενθαρρύνουμε και να την καλλιεργήσουμε.

Αν το μωρό γίνεται ανυπόμονο λόγω αργής ροής, μπορούμε να κάνουμε μασάζ στο στήθος ή να βγάζουμε λίγες σταγόνες και να του στάζουμε στο στόμα, για να έχει άμεση απολαβή και σιγά-σιγά θα μάθει ότι τα καλύτερα έρχονται μετά.

Για το μασάζ στο στήθος:

http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm

.......έτσι ακριβώς:D

Διαφημίσεις

:lol: Αχ κανονικά έτσι είναι!

Εγώ είχα και εγωιστικούς καημούς, δεν ήθελα να αφήνω πολλές ώρες, ώστε να μην μειώνονται οι πιθανότητες για γαλακτική αμηνόρροια :rolleyes:

Αλλά ξυπνούσα έτσι κι αλλιώς, δεν έβαζα ξυπνητήρι.

Άσε που η κόρη μου τον τρίτο μήνα έβαλε *λίγο* βάρος, τον πρώτο είχε βάλει 1900, τον δεύτερο 1800 και τον τρίτο *μόνο* 1500!!! :mrgreen:

Τι λες τώρα!Μπράβο!

Αρχόζω και ανησυχώ λοιπόν όταν αρχίζει και δεν βάζει βάρος;

cceXp3.png

pcTFp3.png

δηλαδη λες οτι θα εχω γαλα αν τον ξαναβαλω τοσο αμεσα στο στηθος?η δεν αδειαζει με τον θηλασμο? σαςεχω τρελανει σορυ!

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

ο παιδιατρος μας ειπε πλυσιμο σε καθε αλλαγηοπως και εκανα. βλεποντας ομως εχθες τον κακο χαμο που εγινε που τον εβαλα στο νερο και δεν ηρεμουσε με τιποτα το γυρισα σε μωρομαντηλο που ξερω οτι ειναι λαθος.

Πράγματι τα μωρομάντηλα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν δεν σε βολεύει να κάνεις αυτό που προτείνει η Κριστίνα με τα πανάκια, δοκίμασε να ξεπλένεις τα μωρομάντηλα ΠΡΙΝ τα χρησιμοποιήσεις σ' ένα λεκανάκι με ζεστό νερό. Έτσι φεύγει ό,τι έχουν πάνω τους (είναι εμποτισμένα με διάφορα) και πάλι τα μεταχειρίζεσαι ως μιας χρήσης.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα γιατί και τσιρίδες στο άλλαγμα είχαμε και χειρότερες τσιρίδες στο νερό για τοπικό πλύσιμο (νομίζω τελικά ότι κρύωνε πολύ το μωρό γιατί ήταν ΠΟΛΥ λεπτό...) και τα μωρομάντηλα του ερέθιζαν τον πωπό...

Πράγματι τα μωρομάντηλα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Αν δεν σε βολεύει να κάνεις αυτό που προτείνει η Κριστίνα με τα πανάκια, δοκίμασε να ξεπλένεις τα μωρομάντηλα ΠΡΙΝ τα χρησιμοποιήσεις σ' ένα λεκανάκι με ζεστό νερό. Έτσι φεύγει ό,τι έχουν πάνω τους (είναι εμποτισμένα με διάφορα) και πάλι τα μεταχειρίζεσαι ως μιας χρήσης.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα γιατί και τσιρίδες στο άλλαγμα είχαμε και χειρότερες τσιρίδες στο νερό για τοπικό πλύσιμο (νομίζω τελικά ότι κρύωνε πολύ το μωρό γιατί ήταν ΠΟΛΥ λεπτό...) και τα μωρομάντηλα του ερέθιζαν τον πωπό...

καλό...τελικά είμαι και πολύ μαζόχα :lol::lol::lol::lol:

Τι λες τώρα!Μπράβο!

Αρχόζω και ανησυχώ λοιπόν όταν αρχίζει και δεν βάζει βάρος;

Ε, ναι, έτσι όπως τα λένε οι καλοί μας παιδίατροι, το δικό μας μωρό ΕΧΑΣΕ 500γρ στον τρίτο μήνα :lol::lol:

Για να μην παρεξηγηθούμε, αστειευόμαστε με αυτά που λέμε περί ανησυχίας.

Είπαμε, προσέχουμε το βάρος που μπαίνει κατά μέσο όρο, στην αρχή το μετράμε εβδομαδιαίως, μετά μηνιαίως, βάζουμε τις ζυγίσεις στις καμπύλες, συνυπολογίζουμε σημαντικούς παράγοντες (πχ ενδιάμεσες αρρώστειες, αλλεργίες κτλ) και ξέρουμε τι μας γίνεται.

Εμείς με τα μωρομάντηλα που προκύπτουν από προσφορές σε άλλα είδη καθαρίζουμε τα παπούτσια, ξέρεις τι ωραία που γυαλίζουν; :lol::lol::lol:

Εμείς με τα μωρομάντηλα που προκύπτουν από προσφορές σε άλλα είδη καθαρίζουμε τα παπούτσια, ξέρεις τι ωραία που γυαλίζουν; :lol::lol::lol:

............και τα καλοκαιρινά φλατάκια τα καθαρίζει σούπερ απο μέσα ....... (δεν είμαι μόνη δηλ ??:lol:)

............και τα καλοκαιρινά φλατάκια τα καθαρίζει σούπερ απο μέσα ....... (δεν είμαι μόνη δηλ ??:lol:)

Εγώ αρχικά έπαιρνα εκείνα των προσφορών για να καθαρίζω τις πατούσες του τετράποδου γιου μου μετά τη βόλτα, μέχρι που ο καημένος έπαθε δερματίτιδα :confused:, οπότε πλέον κι εγώ τα χρησιμοποιώ για παπούτσια μέσα-έξω :lol:

Δεν είσαι η μόνη! Το ίδιο πράγμα μου περιέγραφε φίλη μου όταν ήμουν έγκυος και τη ρώτησα τι έπρεπε να αγοράσω για "προίκα" μωρού. Σκεφτόμουν τι φασαρία θα ήταν να πλένω τα "πωποπανάκια" (πώς θα τα ξεπλύνω πριν τα βάλω στο πλυντήριο, πόσα έπρεπε να έχω γιατί γέννησα χειμώνα και δεν στεγνώνουν εύκολα τα ρούχα κλπ.) οπότε μου ήρθε αυτή η ιδέα :mrgreen:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...