Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Αν υποθέσουμε ότι αντλείς ανά τρεις ώρες, λογικά το προηγούμενο γάλα θα έχει κρύωσει και θα μπορείς να τα ενώσεις. Απλά πρέπει να πλένεις το τελευταίο μπουκαλάκι. Ωστόσο, κι εγώ θα προτιμούσα να έχω πολλά μπουκαλάκια, ώστε να πλένονται όλα μαζί και να αποστειρώνονται σε μια δόση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Προσπαθώ να αντλώ νωρίτερα (όταν μπορώ ανά 1,5 ώρα). Το πρόβλημα είναι οτι το ψυγείο έχει ισχυρή ψύξη οπότε η προηγούμενη δόση έχει κρυώσει αρκετά και απ' οτι διάβασα τώρα, δεν είναι σωστό να ενώσω τη "φρέσκια" άντληση όπου το γάλα είναι χλιαρό.

Ή να μάθει ο μεγάλος το ποτήρι ??:mrgreen::lol:

Χα! Έχω δοκιμάσει τα πάντα: ποτήρια με καλαμάκια, κούπες με ζώα... τίποτα...:confused::confused::confused: μάλλον είναι τα "τρομερά 2" που γράφουν τα βιβλία για να παρηγορήσουν τους γονείς των 2χρονων!!!!!!!!!!

Χα! Έχω δοκιμάσει τα πάντα: ποτήρια με καλαμάκια, κούπες με ζώα... τίποτα...:confused::confused::confused: μάλλον είναι τα "τρομερά 2" που γράφουν τα βιβλία για να παρηγορήσουν τους γονείς των 2χρονων!!!!!!!!!!

Χα πες τα σε μένα καλή μου (για τα τρομερά 2) μόλις πριν 11/2 ώρα προσπαθούσα να την ηρεμήσω που έκλαιγε απαρηγόρητη γιατί της είπα ¨δεν παίζεσαι αγάπη μου είσαι όλα τα λεφτά» της έκατσε το «δεν παίζεσαι» και για ένα τέταρτο χάλασε τον κόσμο....ουφ ξέφυγα :mrgreen:

Διαφημίσεις

Προσπαθώ να αντλώ νωρίτερα (όταν μπορώ ανά 1,5 ώρα). Το πρόβλημα είναι οτι το ψυγείο έχει ισχυρή ψύξη οπότε η προηγούμενη δόση έχει κρυώσει αρκετά και απ' οτι διάβασα τώρα, δεν είναι σωστό να ενώσω τη "φρέσκια" άντληση όπου το γάλα είναι χλιαρό.

Κάθε φορά που κάνεις άντληση, αν η προηγούμενη άντληση έχει προλάβει να φτάσει στη θερμοκρασία της προ-προηγούμενης, τις ενώνεις και βάζεις τη νέα άντληση στο πλυμένο μπουκαλάκι της προηγούμενης άντλησης.

Παράδειγμα:

άντληση #1: μπαίνει στο ψυγείο στο μπουκαλάκι #1

άντληση #2: μπαίνει στο ψυγείο στο μπουκαλάκι #2

Όταν έρθει η ώρα για την άντληση #3, η άντληση #2 έχει κρυώσει αρκετά και την ενώνεις με το μπουκαλάκι #1, οπότε το μπουκαλάκι #2 μένει άδειο για πλύσιμο. Οπότε η άντληση #2 μπορεί να μπει είτε σε μπουκαλάκι #3, είτε στο πλυμένο #2.

Όταν κάνεις την άντληση #4, ενώνεις την #3 με τις προηγούμενες.

Αυτά με την προϋπόθεση ότι έχει προλάβει να κρυώσει το γάλα στο προηγούμενο μπουκαλάκι.

Αλλά όπως είπα, μου φαίνεται πιο πρακτικό να έχεις πολλά μπουκαλάκια και να μην πλένεις συνέχεια.

Μια φίλη έκανε το εξής από τη μια μπιμπερό με θηλή για μικρότερες ηλικίες (μικρή τρύπα για να κάνει προσπάθεια να πιεί) και δεύτερη επιλογή το ποτήρι ..... αφού δυσκολευόταν με το μπιμπερό του έλεγε μάλλον έχεις μεγαλώσει πολύ και δεν μπορείς να πίνεις πια έτσι για δοκίμασε και αυτό....... έπιασε το κόλπο

Μια φίλη έκανε το εξής από τη μια μπιμπερό με θηλή για μικρότερες ηλικίες (μικρή τρύπα για να κάνει προσπάθεια να πιεί) και δεύτερη επιλογή το ποτήρι ..... αφού δυσκολευόταν με το μπιμπερό του έλεγε μάλλον έχεις μεγαλώσει πολύ και δεν μπορείς να πίνεις πια έτσι για δοκίμασε και αυτό....... έπιασε το κόλπο

Σατανίκ! :mrgreen::lol::lol:

Διαφημίσεις

κοριτσια σορυ που το ρωταω εδω αλλα δεν μπορω με τιποτα να βαλω τικερακι ξερει καμια

Μπες εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=366267&postcount=1

Το δοκίμασα και επιμένει στο μπιμπερό με μικρή τρύπα :D:D:D:D!!!!!!!!!!!!

Και πάλι στα περί θηλάστρου...

Κάνω καλά που σταματώ να αντλώ με το θήλαστρο όταν βλέπω οτι σταματάει και η ροή της τελευταίας σταγόνας; Ή πρέπει να αντλώ κι ας μη βγαίνει γάλα, με σκοπό απλώς να πάρει το στήθος περισσότερο ερέθισμα;

Επίσης, από τότε που άρχισα συστηματικές αντλήσεις (όταν είμαι στο σπίτι προσπαθώ οπωσδήποτε να αντλώ τουλάχιστο μια φορά μεταξύ γευμάτων) το μωρό θηλάζει λιγότερη ώρα (και μετά χαζεύει). Αυτό τι σημαίνει;;;

Και πάλι στα περί θηλάστρου...

Κάνω καλά που σταματώ να αντλώ με το θήλαστρο όταν βλέπω οτι σταματάει και η ροή της τελευταίας σταγόνας; Ή πρέπει να αντλώ κι ας μη βγαίνει γάλα, με σκοπό απλώς να πάρει το στήθος περισσότερο ερέθισμα;

Αν θυμάμαι καλά αντλείς για να ανεβάσεις την παραγωγή σου προκειμένου να κόψεις το συμπλήρωμα. Άρα πρέπει να κάνεις αντλήσεις των 15 λεπτών η καθεμία είτε βγάζεις γάλα είτε όχι. Αυτό, ο χρόνος δηλαδή- είναι που αυξάνει το ερέθισμα, άρα την παραγωγή.

Επίσης, από τότε που άρχισα συστηματικές αντλήσεις (όταν είμαι στο σπίτι προσπαθώ οπωσδήποτε να αντλώ τουλάχιστο μια φορά μεταξύ γευμάτων) το μωρό θηλάζει λιγότερη ώρα (και μετά χαζεύει). Αυτό τι σημαίνει;;;

Έτσι όπως το λες δεν ξέρουμε τι σημαίνει. Το πόσο μένει το μωρό στο στήθος δεν είναι ενδεικτικό του πόσο γάλα παίρνει. Το πόσο καλά θηλάζει (κι ακόμα-ακόμα το ΑΝ θηλάζει, δηλαδή το αν κάνει θηλαστικές κινήσεις και καταπίνει) είναι τα σημαντικά. Άρα αυτό που λες μπορεί να σημαίνει από το ότι πχ. αυξήθηκε η παραγωγή σου και το μωρό θηλάζει πιο αποτελεσματικά-γρήγορα, έως ότι το μωρό όντως χαζεύει στο στήθος, πχ. γιατί η ροή μετά την άντληση είναι μειωμένη και το μωρό δεν "κάνει τον κόπο" να θηλάσει πιο αποτελεσματικά για να "κατεβάσει" το γάλα.

(Μεταφέρω από άλλο topic)

Καλησπέρα!

Γέννησα πριν 20 μέρες φυσιολογικά ένα αγοράκι 3200 και από τότε θηλάζουμε αποκλειστικά και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά.Το μωράκι παίρνει ικανοποιητικά βάρος και οι κενώσεις του έναι καλές.Τις τελευταίες μέρες είναι πολύ ανήσυχος κατά τη διάρκεια του θηλασμού.Ξεκινάει να πίνει κανονικά και μετα από μερικά λεπτα αρχίζει να στριφογυρίζει το κεφαλάκι του και να τεντώνεται σαν κάτι να τον ενοχλεί με αποτέλεσμα να πονάω πολύ στις θηλές και το σημαντικότερο να μην μπορώ να κάνω κάτι να τον ηρεμήσω.Ειδικά χθες το βράδυ ήταν πολύ ανήσυχος και ενώ ήθελε να θηλάσει κάθε φορα που τον έβαζα στο στήθος μετά από λίγη ώρα έκλαιγε και μου έδινε την εντύπωση πως δεν είχα γάλα και γιαυτό εκνευριζόταν. Δε θέλω με τίποτα να σταματησω να τον θηλάζω αλλά στεναχωριέμαι που δε ξέρω τι φταίει και δε μπορώ να τον βοηθήσω.

Αν κάποια μανούλα έχει παρόμοια εμπειρία και θα μπορούσε να δώσει μια συμβουλή θα βοηθούσε πολύ!

Ευχαριστώ!

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

Διαφημίσεις

Γειά σας κορίτσια...

Δεν είμαι νέα μαμά...αλλά αυτή τη δεύτερη φορά είσαι σαφώς πιο υποψιασμένη στο θέμα θηλασμού...Τον μεγάλο τον θήλασα για 9 μήνες...αν και όχι αποκλειστικά...

Με τη μικρή τώρα είμαστε αποκλειστικά θηλασμός...άλλωστε είναι μόλις 2 εβδομάδων...

έχω διαβάσει τόσα που έχω μπλεχτεί τελικά ως προς τι είναι το καλύτερο...και ποιος είναι ο σωστός τρόπος θηλασμού...και ερωτώ...

- Τι είναι τελικά σωστό...ένα στήθος σε κάθε γεύμα ή και τα 2;

- Αν είναι και τα 2...πόση ώρα το καθένα...και μην μου πείτε 10 λεπτά γιατί το έκανα στον μεγάλο και μετά έβγαζα με το θήλαστρο για να ανακουφιστώ...

- Ποιά είναι η σωστή χρήση του θήλαστρου...μετά από κάθε γεύμα...ή όποτε νιώθουμε το στήθος φουσκωμένο;

Μπορεί τα παραπάνω να έχουν απαντηθεί αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος για να ψάξω 55 σελίδες...οπότε θα εκτιμούσα την βοήθειά σας.

Ευχαριστώ...

προς GeorginaT

για αρχη,σου παραθετω την παρακατω διευθυνση

http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

οπου μπορεις να κατατοπιστεις πληρως οσον αφορα τον θηλασμο για τις πρωτες 40 ημερες ειναι απο την Αννα Πατσούρου, Παιδίατρο Σύμβουλο θηλασμού IBCLC και οι οδηγιες ισχύουν για υγιή τελειόμηνα νεογέννητα.

καλο διαβασμα !!

επισης καλο ειναι να αποφυγεις το θηλαστρο για τις πρωτες 40 ημερες μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια, εκτος αν ειναι αναγκη οποτε θα σε κατατοπισουν οι πιο εμπειρες μαμαδες πανω στην χρηση του θηλαστρου..

83hKp3.png

paros...ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...

το blog το είχα διαβάσει...αλλά θα το ξαναδιαβάσω...και θα το ακολουθήσω γιατί

πλέον έχω κουραστεί να διαβάζω τα διάφορα...

paros...ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...

το blog το είχα διαβάσει...αλλά θα το ξαναδιαβάσω...και θα το ακολουθήσω γιατί

πλέον έχω κουραστεί να διαβάζω τα διάφορα...

ειναι οτι καλυτερο μπορεις να βρεις :-D κι αν σου δημιουργηθουν κι αλλες αποριες , εδω ειμαστε (και κυριως οι πιο εμπειρες μανουλες) για να ξαναρωτησεις.. κριμα που δεν το ηξερα οταν γεννησα και ειχα κι εγω τις ιδιες αποριες..

83hKp3.png

Αν θυμάμαι καλά αντλείς για να ανεβάσεις την παραγωγή σου προκειμένου να κόψεις το συμπλήρωμα. Άρα πρέπει να κάνεις αντλήσεις των 15 λεπτών η καθεμία είτε βγάζεις γάλα είτε όχι. Αυτό, ο χρόνος δηλαδή- είναι που αυξάνει το ερέθισμα, άρα την παραγωγή.

Έτσι όπως το λες δεν ξέρουμε τι σημαίνει. Το πόσο μένει το μωρό στο στήθος δεν είναι ενδεικτικό του πόσο γάλα παίρνει. Το πόσο καλά θηλάζει (κι ακόμα-ακόμα το ΑΝ θηλάζει, δηλαδή το αν κάνει θηλαστικές κινήσεις και καταπίνει) είναι τα σημαντικά. Άρα αυτό που λες μπορεί να σημαίνει από το ότι πχ. αυξήθηκε η παραγωγή σου και το μωρό θηλάζει πιο αποτελεσματικά-γρήγορα, έως ότι το μωρό όντως χαζεύει στο στήθος, πχ. γιατί η ροή μετά την άντληση είναι μειωμένη και το μωρό δεν "κάνει τον κόπο" να θηλάσει πιο αποτελεσματικά για να "κατεβάσει" το γάλα.

ΕvaMD ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να μελετήσω τις αντιδράσεις του και να ξεχωρίσω τι από τα δύο συμβαίνει.

Ποστάρω εδώ για ένα πρόβλημα με ηλεκτρικό θήλαστρο (το αγόρασα πριν 3 μήνες), μήπως κάποια άλλη νέα ή μη μανούλα το έχει αντιμετωπίσει. Ρώτησα σήμερα εκεί που το αγόρασα, δεν ήξεραν να μου πούν οπότε πριν ρωτήσω στην εταιρεία λέω μήπως καμιά σας το αντιμετώπισε.

Μετά από λίγα λεπτά άντλησης, εμφανίζονται μπουρμπουλήθρες στο σωλήνα που οδηγεί στη χοάνη και στη συνέχεια το γάλα κατευθύνεται προς το μοτεράκι. ΟΠότε, όταν ξεβιδώσεις το μοτεράκι χύνεται γάλα.

Έχω σιγουρευτεί οτι όλα τα κομμάτια εφαρμόζουν σωστά, δεν άλλαξα κάτι που κάνω εδώ και τόσες χρήσεις, τι μπορεί να είναι;

Προσπαθώ να αποφύγω το να το στείλω Αθήνα π.χ. στην εταιρεία να το δουν και να το στερηθώ για κάποιες μέρες διότι το χρειάζομαι για τις εκτός σπιτιού αντλήσεις...

ΕvaMD ευχαριστώ, θα προσπαθήσω να μελετήσω τις αντιδράσεις του και να ξεχωρίσω τι από τα δύο συμβαίνει.

Ποστάρω εδώ για ένα πρόβλημα με ηλεκτρικό θήλαστρο (το αγόρασα πριν 3 μήνες), μήπως κάποια άλλη νέα ή μη μανούλα το έχει αντιμετωπίσει. Ρώτησα σήμερα εκεί που το αγόρασα, δεν ήξεραν να μου πούν οπότε πριν ρωτήσω στην εταιρεία λέω μήπως καμιά σας το αντιμετώπισε.

Μετά από λίγα λεπτά άντλησης, εμφανίζονται μπουρμπουλήθρες στο σωλήνα που οδηγεί στη χοάνη και στη συνέχεια το γάλα κατευθύνεται προς το μοτεράκι. ΟΠότε, όταν ξεβιδώσεις το μοτεράκι χύνεται γάλα.

Έχω σιγουρευτεί οτι όλα τα κομμάτια εφαρμόζουν σωστά, δεν άλλαξα κάτι που κάνω εδώ και τόσες χρήσεις, τι μπορεί να είναι;

Πάρτους τηλέφωνο μήπως και είναι κάτι που μπορούν να σου εξηγήσουν τηλεφωνικά. Μήπως το έχεις χρησιμοποιήσει χωρίς σωληνάκι, πέρασε γάλα πίσω και λόγω του λίπους κολλάει τώρα; Αυτό πχ. καθαρίζει αν ρίξεις λευκό οινόπνευμα. Αν το δουλεύεις μόνο με το σωληνάκι, δοκίμασε να το δουλέψεις χωρίς να το βάλεις στο στήθος και να τινάξεις το σωληνάκι πολύ καλά ώστε να φύγουν οι υδρατμοί. Έχει βαλβίδα; Αν ναι, την βάζεις με το σωστό προσανατολισμό; Δες ξανά τις οδηγίες χρήσης.

Δυστυχώς εγώ χρησιμοποιώ το symphony και δεν έχω εμπειρία από άλλα θήλαστρα. Αυτά που σου λέω τα έχω ακούσει σε συναντήσεις της LLLI...

Σ' ευχαριστώ και πάλι EvaMD, πήρα τηλ και ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Μου έδωσαν οδηγίες για να καθαρίσω το μοτεράκι, φαίνεται να είναι ΟΚ τώρα αλλά θα το παρακολουθήσω. Α! Επίσης είχες δίκιο στην υπόθεσή σου οτι ο μικρός μου χαζεύει την ώρα του θηλασμού επειδή δε βρίσκει την επιθυμητή ροή. Δοκίμασα να μην αντλώ τόσο συχνά ώστε να μη μειώνω πολύ τη ροή όταν έρχεται η "ώρα" του γεύματος και το πράγμα πάει καλύτερα...

κοριτσια καλησπερα....ελπιζω ολες να ειστε καλα...θελω να ρωτησω κατι βεβαια το οποιο δεν εχει να κανει με θηλασμο.εγω με τον θηλασμο τελικα τα βρηκαμε και τα παμε μια χαρα....!!!!θελω ομωε να ρωτησω εχω παρατηρησει οτι ο μπεμπακος μου οταν συνηθως παει το κεφαλακι του πολυ πισω τον πιανει βηχας η παιδιατρος μου ειπε οτι ειναι φυσιολογικο και οτι μπορει να το παθουμε κι εμεις να ανησυχω η οχι?ξερετε?

επισης τις τελευταιες μερες εχω παρατηρησει οτι με δυναμη τριβει ταματια του ουτε τρεχουν ουτε τιποτα καμια εικασια για το τι μπορει να ειναι?σας φιλω....

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

Kαλησπέρα κορίτσια,

Ο μπεμπάκος μου είναι 4 μηνων και θηλάζουμε αποκλειστικά.Οσο θελει και όποτε θελει.

Τον τελευταιο καιρο(λίγο αφου εκλεισε τους 3 μηνες) παρατηρησα οτι θηλαζε για πολύ λιγοτερο χρονο από πριν και μετα ή "γκρινιάριζε" και τραβολογουσε το στήθος(στην περίπτωση αυτη αν του εδινα την πιπίλα φαινοταν να την θελει περισσότερο) ή έπαιζε και μου γέλαγε και πάλι επιανε θηλή και την αφηνε και γελαγε.....

Θεωρησα λοιπόν οτι "μεγαλωσε" και θηλάζει πιο γρήγορα οπότε πολλές φορες τον διέκοπτα και παίζαμε ή καναμε κάτι άλλο.

Στο τελευταίο ζυγισμα στην παιδίατρο -ενω είναι στα φυσιολογικα πλαίσια- μου είπε οτι δεν εχει βαλει αρκετό βάρος αυτο τον μηνα και μου ζητησε να ξαναπάω σε 15 μερες να ξαναζυγιστούμε.

Αφου την διαβεβαίωσα οτι δεν εχουμε μειωσει τα γευματα και την ενημερωσα για την "συμπεριφορα" του μωρού, μου είπε οτι αν είμαι στενοχωριμένη/αγχωμένη/στρεσαρισμένη το μωρό το νιώθει και μπορει να το αισθανεται ως απόρριψη και να εχει αυτην την περίεργη συμπεριφορα.

Η αλήθεια είναι οτι πέρασα πρόσφατα μια κρισούλα σχετικα με την δεσμευση που έχει ο αποκλειστικος θηλασμος ενος μωρού, αλλά δεν μειωσα ποτε ούτε τον αριθμό ούτε την διαρκεια του θηλασμου λόγω αυτού.

Υπάρχει περίπτωση να επηρεασα το μωρό και να μην θηλάζει όσο θελει και χρειάζεται??

QqmLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...