Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Θα χρεαστεί να κάνω συστηματικά αντλήσεις για 2 μήνες μέχρι το φυστίκι να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές.

Ίσως χρειαστεί παραπάνω από δύο μήνες γιατί μερικά μωρά τρώνε πολύ μικρή ποσότητα στερεών στην αρχή, μόλις που δοκιμάζουν.

Πότε θα πρέπει να αρχίσω αντλήσεις για να έχω μια αξιοπρεπή τράπεζα γάλακτος?? (και ποια ποσότητα θεωρείται "αξιοπρεπής"???)

Σε ένα μήνα περίπου.

Αρκεί να έχεις 5-6 γεύματα. Δεν χρειάζεται παραπάνω.

Με το swing θα μπορέσω?? ή θα ήταν καλύτερα να νοικιάσω το symphony για το 2μηνο μέχρι να επιστρέψω στη δουλειά???

Θεωρητικά ναι. Δοκιμάζεις καμια δεκαριά φορές και αν δεν τα καταφέρνεις, νοικιάζεις το symphony. Δεν θα χρειαστείς καινούργιο μπουκαλάκι (εκτός κι αν πάρεις δεύτερο για να εξοικονομήσεις χρόνο), αυτό που έχεις προσαρμόζεται στο symphony. Θα χρειαστείς νομίζω ένα λαστιχάκι που συνδέει το μπουκαλάκι με τη συσκευή.

Το symphony θα το χρειαστείς κυρίως όταν θα είσαι στη δουλειά, παρά τώρα. Τότε είναι που θα βιάζεσαι να αντλήσεις πριν φύγεις, που θα θέλεις να τελειώνεις γρήγορα με την άντληση το απόγευμα για να εξασφαλίσεις ακόμη ένα γεύμα.

Όταν επιστρέψω στη δουλειά, πως θα κάνω τις αντλήσεις?? Το πρωί πριν πάω στη δουλειά, θηλάζω από το 1 ζιζί και αρμέγω το άλλο?? Και μια άντληση στη δουλειά?? Στη δουλειά αντλώ και από τα 2 ζιζιά??

Είναι καλύτερα να έχεις σύστημα διπλής άντλησης για να τελειώνεις γρήγορα και να φεύγεις.

Πριν φύγεις θα κάνεις μια καλή άντληση και από τους δύο μαστούς.

Θα λείπεις λίγες ώρες και δεν νομίζω να χρειάζεται να αντλείς στη δουλειά. Θα κάνεις μερικές δοκιμές απουσίας 2 εβδομάδες πριν επιστρέψεις στη δουλειά για να ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις.

Θα πρέπει να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή?? Πίνω πολλά υγρά και περιστασιακά ένα τσαγάκι της weleda.

όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα

:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαΐα, η indie έχει βάλει το ίδιο μήνυμα και στην ενότητα Θηλασμός και Επιστροφή στην Εργασία, όπου δόθηκαν κάποιες απαντήσεις και τέθηκαν μερικά έξτρα ερωτήματα. Δες εκεί, μήπως θες να προσθέσεις κάτι:http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25473&page=32

ερωτήσεις προς όποια γνωρίζει:

1. τι είναι η εδραίωση της γαλουχίας;; Θα δούμε καμιά διαφορά μετά τις 40 ημέρες;;

2. σήμερα έβαλα για δοκιμή το swing για να κάνω τις αντλήσεις (έχω πάει ίδη στη δουλειά και δε μπορώ ακόμα να καλύψω όλα τα γεύματα που χρειάζομαι και πέρνω απο το καταψύκτη του οποίου βέβαια τα αποθέματα τελειώνουν) αντί του νοσοκομειακού και έβγαλα κάτι τις παραπάνω γαλατάκι. να το βάλω και αύριο να το επιβεβαιώσω ή κάνω κακό;;

3. θα επηρεαστεί η εδραίωση αν σταματήσω σε δύο μέρες να χρησιμοποιώ το νοσοκομειακό και συνεχίσω με το swing (θα είναι 35 ήμερες);; (μπας και γλιτώσω το το ενοίκιο και άλλο ένα μήνα)

Αγλαϊα και EvaMD, ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

Θα αρχίσω τις αντλήσεις με το swing και όταν επιστρέψω στη δουλειά θα νοικιάσω το symphony για κανα 3μηνο μέχρι να γίνει το φυστίκι 7 μηνών... ε, μέχρι τότε φαντάζομαι ότι θα έχει συνηθήσει τις στερεές τροφές και δε θα χρειάζεταινακάνω συστηματικές αντλήσεις.

Σήμερα κιόλας το πρωί άντλησα από το 1 ζιζί 120ml (!!!) μιας και κόντευα να σκάσω....

Έχω βέβαια την αίσθηση ότι το φυστίκι δε χορταίνει αν αντλήσω τέτοια ποσότητα από το 1 ζιζί γιατί μεσολαβεί λίγος χρόνος που ξαναθηλάζω από το άλλο... (θηλάζω εναλλάξ και κάθε φορά από το 1 ζιζί...)

Να'στε καλά βρε κορίτσια!!! Αν δεν ήταν το forum σίγουρα θα τα είχα παρατήσει!!!

την νυχτα-εφαρμοζω κ εγω 2 φορες το καθε στηθος λογω υπερπαραγωγης-εχω ενα θεμα κ δ ξερω τι να κανω.τρωει στις 10 πχ το τελευταιο γευμα.εστω οτι της εδωσα για πρωτη φορα το ενα στηθος.τη νυχτα που θα ξυπνησει μετα απο περιπου 5 ωρες να ξαναδωσω το ιδιο η το αλλο???και το πρωι,το πρωτο γευμα παλι??

απο ποτε θα αρχισουν περιπου τα κακακια της να ξαναγινονται φυσιολογικα??

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

την νυχτα-εφαρμοζω κ εγω 2 φορες το καθε στηθος λογω υπερπαραγωγης-εχω ενα θεμα κ δ ξερω τι να κανω.τρωει στις 10 πχ το τελευταιο γευμα.εστω οτι της εδωσα για πρωτη φορα το ενα στηθος.τη νυχτα που θα ξυπνησει μετα απο περιπου 5 ωρες να ξαναδωσω το ιδιο η το αλλο???και το πρωι,το πρωτο γευμα παλι??

απο ποτε θα αρχισουν περιπου τα κακακια της να ξαναγινονται φυσιολογικα??

Αν έχεις αρκετή υπερπαραγωγή, πιες φασκόμηλο για 5 μέρες. Νομίζω τρία φλιτζάκια τη μέρα θα είναι εντάξει. Αν δεν δεις διαφορά στις 4 μέρες, αύξησέ τα στα 5.

Δεν προτείνω να αφήσεις μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να μην πάθεις καμία μαστίτιδα.

Πόσο φορτωμένο νιώθεις το στήθος στο 5άωρο;

Αν έχεις αρκετή υπερπαραγωγή, πιες φασκόμηλο για 5 μέρες. Νομίζω τρία φλιτζάκια τη μέρα θα είναι εντάξει. Αν δεν δεις διαφορά στις 4 μέρες, αύξησέ τα στα 5.

Δεν προτείνω να αφήσεις μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα για να μην πάθεις καμία μαστίτιδα.

Πόσο φορτωμένο νιώθεις το στήθος στο 5άωρο;

δ ειναι ιδιαιτερα φορτωμενο.μετα τις 10 ωρες περιπου εχω προβλημα πλεον,αν ηταν 'αδειο' πριν.αλλα το βραδυ εχουν περασει πολλες ωρες επειδη η μπεμπα τεινει να κοιμαται περισσοτερες ωρες.τι κανω σ αυτην την περιπτωση??δινω παλι το ιδιο στηθος αν το εδωσα κ στις 10 πχ ή δινω τ αλλο????κ το πρωι το πρωτο γευμα παλι οτν ξυπνησει??

πιστευεις ακομα πρεπει να πιω φασκομηλο??φοβαμαι μην μειωθει πολυ η παραγωγη μου,εν τω μεταξυ η μπεμπα μου δ θηλαζει καθε ωρα οπως εκανε κ ετσι τα γευματα ειναι ακομα πιο αραια.δ ξερω τι συμβαινει..

διαφορα στα κακακια θα δω στη βδομαδα περιπου??το ιδιο κ στην παραγωγη μου?

σημερα εν τω μεταξυ κανει κακα σχεδον μετα απο καθε γευμα,δ ειναι εντελως πρασινα,υγρα με βλεννα κ ειναι ανησυχη ολη μερα,πεταγεται στον υπνο της,κλαιει εκει που καθεται..δ ξερω τι να κανω.δ μπορω να την βλεπω αλλο ετσι...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

καλησπερα κοριτσια!!ελειψα αρκετο καιρο γιατι είχαμε ενα προβλημα με τον υπολογιστη..:cry:με τη μικρη τα πραγματα είναι πολυ καλα!σαραντησαμε,πηγαμε τις πρωτες μας βολτες και μεγαλωσαμε αρκετα!στις 40 ημερες η μικρη ήταν 4500γρμ(είχε γεννηθει 2980γρμ)και η παιδιατρος μας είπε οτι ο θηλασμος είναι επιτυχης!γκρινια δεν εχουμε και αρχισαμε να μπαινουμε σε μια σειρα.ελπιζω να συνεχισουμε ετσι.χτες αγορασα ενα slingezee και σημερα μαθαινουμε να το χρησιμοποιουμε.μια απορια εχω:πολλες φορες οταν κοιμαται ακουγεται σαν να νιαουριζει.δεν μπορω να καταλαβω αν την ενοχλει κατι..είναι φυσιολογικο αυτο;

καλησπερα κοριτσια!!ελειψα αρκετο καιρο γιατι είχαμε ενα προβλημα με τον υπολογιστη..:cry:με τη μικρη τα πραγματα είναι πολυ καλα!σαραντησαμε,πηγαμε τις πρωτες μας βολτες και μεγαλωσαμε αρκετα!στις 40 ημερες η μικρη ήταν 4500γρμ(είχε γεννηθει 2980γρμ)και η παιδιατρος μας είπε οτι ο θηλασμος είναι επιτυχης!γκρινια δεν εχουμε και αρχισαμε να μπαινουμε σε μια σειρα.ελπιζω να συνεχισουμε ετσι.χτες αγορασα ενα slingezee και σημερα μαθαινουμε να το χρησιμοποιουμε.μια απορια εχω:πολλες φορες οταν κοιμαται ακουγεται σαν να νιαουριζει.δεν μπορω να καταλαβω αν την ενοχλει κατι..είναι φυσιολογικο αυτο;

Αχ, άντε κι είχα αρχίσει να ανησυχώ από τη σιγή ασυρμάτου :D. Τέλεια πάτε, μπράβο σας!

Εύχομαι να βολευτείς τον μάρσιππο και να κάνετε πολλές πολλές βόλτες με τη μικρή σου - αν έχεις απορίες ρώτα!

Για το "νιαουρητό" δεν ξέρω πολλά να σου πω: Δες πρώτα πρώτα αν η μύτη της είναι ανοιχτή βάλε ορό για σιγουριά) και παρακολούθησέ το. Μπορεί να είναι κάτι εντελώς αθώο μπορεί και αλλεργία ή κρύωμα...

Διαφημίσεις

EvaMD σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ο μπέμπης δεν μου αφήνει καθόλου χρόνο μέσα στη μέρα και έτσι δεν προλαβαίνω να μπαίνω συχνά. Μα καλά εσείς πως τα καταφέρνετε???

Αρχικά έχω τις εξής ερωτήσεις

1) Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι έχω υπερπαραγωγή??? Φοβάμαι μην είναι ιδέα μου και κάνω κακό αντί για καλό στο θηλασμό.

2) Τα γεύματα του μπέμπη είναι συνήθως 5-10 λεπτά. Αλλά όταν θέλει να πιπιλήσει κάθεται στο στήθος το γραπώνει και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Ακόμα και αν τον πάρει ο ύπνος μόλις πάω να τον τραβήξω σφίγγει ξανά τα χειλάκια του. Αυτό το μετράω για γεύμα??? Πώς μπορώ να ξέρω ακριβώς πότε θέλει να πιπιλήσει και πότε πεινάει πραγματικά?

3)Αυτό που λές για το 3ωρο στο ίδιο στηθος... ανεξάρτητα τα γεύματα που θα κάνει? Για παράδειγμα, σε ένα 3ωρο τη νύχτα μπορεί να κάνειι 1-2 γεύματα, ενώ τη μέρα από 3 εώς 10 γεύματα.

4)Τα πράσινα κακάκια έχουν σχέση με την υπερπαραγωγή??? εγώ νόμιζα ότι σημαίνει ότι το μωρό παίρνει μόνο το αραιό γάλα.

Δυστυχώς το πρόβλημά μου έχει ενταθεί... Δίνω το ίδιο στήθος για 1-2 ώρες ανεξάρτητα πόση ώρα θα φάει το παιδί. Αλλά από εχθές έχει πεισμώσει στο να πιπιλάει συνέχεια. Πιπιλάει συνέχεια μανιωδώς το χέρι του τον έβγαλα βόλτα με το καροτσάκι μπας και ξεχαστεί και με το που γυρίσαμε σπίτι και ξύπνησε πάλι το χέρι στο στόμα. Τον ξαναθήλασα και μετά πάλι τα ίδια. Του έβαλα γαντάκια πλάνταξε στο κλάμα. Ο,τιδήποτε έκανα για να τον αποτρέψω είχε σαν αποτέλεσμα κλαματα και φωνές. Σήμερα με το που ξύπνησε η κατάσταση είναι φοβερή. Ενώ ΄θήλασε ανά μιαα ώρα κανονικά στο μεσο διάστημα θέλει συνέχεια να πιπιλάει. Τον άφησα στο στήθος για περίπου 45 λεπτά κοιμότανε και μόλις πήγαινα να τον βγάλω εσφιγγε πάλι τα χειλάκια του. Στο τέλος και αφού κοιμότανε τον έβγαλα βάζοντας δαχτυλάκι στα χείλη του. Με το που τον έβαλα στο κρεβάτι του άρχισε τις φωνες. Τον πήρα πάλι αγκαλιά και προσπάθησα να τον ηρεμήσω χωρίς στηθος, με περπάτημα, κούνημα, κουβεντούλα κτλ. Άρχισε παλι να κλαίει και να φωνάζει, ήθελε πίπίλισμα. Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί πολύ οι εξαγωγές. Πετάει ρουκέτες. Και τώρα ενώ είχε βγάλει πάλι γάλα ήθελε ξανά στήθος. Και τώρα που γράφω τον έχω στο στήθος.

Δεν ξέρω τι να κάνω??? Να του δώσω πιπίλα??? Μπορεί να σαμποτάρει το θηλασμό??? Σήμερα κλείνουμε 40 ήμέρες.

Το πρωί έγινε και το εξής που με ανησύχησε... ενώ είχε θηλάσει στις 9.20 τον βρήκα στις 11.00 να πιπιλάει ήσυχος το χέρι του ενώ θα έπρεπε να κλαίει για γάλα...

Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια΅!

PuMep3.png?UOeroVFC

EvaMD σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ο μπέμπης δεν μου αφήνει καθόλου χρόνο μέσα στη μέρα και έτσι δεν προλαβαίνω να μπαίνω συχνά. Μα καλά εσείς πως τα καταφέρνετε???

Κάποια στιγμή οι ρυθμοί του θηλασμού πέφτουν κάπως, έχεις πάρει και το "κολάι" και κάνεις κι άλλα πράγματα (π.χ. τώρα αντλώ και γράφω).

1)

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη ότι έχω υπερπαραγωγή??? Φοβάμαι μην είναι ιδέα μου και κάνω κακό αντί για καλό στο θηλασμό.

Βασικά θα πρέπει να νιώθεις το στήθος να μην αδειάζει/να είναι βαρύ σχεδόν συνέχεια, όσο κι αν φάει το παιδί, θεωρώντας όμως ότι το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά.

2)

Τα γεύματα του μπέμπη είναι συνήθως 5-10 λεπτά. Αλλά όταν θέλει να πιπιλήσει κάθεται στο στήθος το γραπώνει και δεν ξεκολλάει με τίποτα. Ακόμα και αν τον πάρει ο ύπνος μόλις πάω να τον τραβήξω σφίγγει ξανά τα χειλάκια του. Αυτό το μετράω για γεύμα???

Ακόμα κι όταν πιπιλάνε πίνουν γάλα έστω και λίγο, καθώς ελέγχουν τα ίδια τη ροή. Δεν έχει τόσο νόημα το "αν το μετράς σαν γεύμα" καθώς και ο μη διατροφικός θηλασμός είναι σημαντικός για το παιδί.

Πώς μπορώ να ξέρω ακριβώς πότε θέλει να πιπιλήσει και πότε πεινάει πραγματικά?

Εκ των προτέρων δεν το ξέρεις με σιγουριά, εκτός αν το παιδί έχει κάποιες εμφανείς συνήθειες (π.χ. πριν το βραδυνό ύπνο)

3)

Αυτό που λές για το 3ωρο στο ίδιο στηθος... ανεξάρτητα τα γεύματα που θα κάνει? Για παράδειγμα, σε ένα 3ωρο τη νύχτα μπορεί να κάνειι 1-2 γεύματα, ενώ τη μέρα από 3 εώς 10 γεύματα.

Ναι.

4)

Τα πράσινα κακάκια έχουν σχέση με την υπερπαραγωγή??? εγώ νόμιζα ότι σημαίνει ότι το μωρό παίρνει μόνο το αραιό γάλα.

Ναι, έχουν σχέση (και) με την υπερπαραγωγή. Αυτό που λες για το αραιό γάλα είναι ό,τι συμβαίνει στην υπερπαραγωγή.

Του έβαλα γαντάκια πλάνταξε στο κλάμα. Ο,τιδήποτε έκανα για να τον αποτρέψω είχε σαν αποτέλεσμα κλαματα και φωνές.

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς μανιωδώς να το κόψεις - τι σε απασχολεί;

Ενώ ΄θήλασε ανά μιαα ώρα κανονικά στο μεσο διάστημα θέλει συνέχεια να πιπιλάει. Τον άφησα στο στήθος για περίπου 45 λεπτά κοιμότανε και μόλις πήγαινα να τον βγάλω εσφιγγε πάλι τα χειλάκια του.

Εγώ το βρίσκω φυσιολογικό αυτό...

.....να τον ηρεμήσω χωρίς στηθος

γιατί χωρίς;

Να σημειώσω ότι τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί πολύ οι εξαγωγές. Πετάει ρουκέτες.

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ; (κάθε πότε κλπ.)

Κάποια στιγμή οι ρυθμοί του θηλασμού πέφτουν κάπως, έχεις πάρει και το "κολάι" και κάνεις κι άλλα πράγματα (π.χ. τώρα αντλώ και γράφω).

1)

Βασικά θα πρέπει να νιώθεις το στήθος να μην αδειάζει/να είναι βαρύ σχεδόν συνέχεια, όσο κι αν φάει το παιδί, θεωρώντας όμως ότι το μωρό θηλάζει αποτελεσματικά.

2)

Ακόμα κι όταν πιπιλάνε πίνουν γάλα έστω και λίγο, καθώς ελέγχουν τα ίδια τη ροή. Δεν έχει τόσο νόημα το "αν το μετράς σαν γεύμα" καθώς και ο μη διατροφικός θηλασμός είναι σημαντικός για το παιδί.

Εκ των προτέρων δεν το ξέρεις με σιγουριά, εκτός αν το παιδί έχει κάποιες εμφανείς συνήθειες (π.χ. πριν το βραδυνό ύπνο)

3)

Ναι.

4)

Ναι, έχουν σχέση (και) με την υπερπαραγωγή. Αυτό που λες για το αραιό γάλα είναι ό,τι συμβαίνει στην υπερπαραγωγή.

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς μανιωδώς να το κόψεις - τι σε απασχολεί;

Εγώ το βρίσκω φυσιολογικό αυτό...

γιατί χωρίς;

Μπορείς να γίνεις πιο σαφής ; (κάθε πότε κλπ.)

Eva και πάλι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

1) Σύμφωνα με αυτό που μου λες, τότε δεν θα πρέπει να έχω υπερπαραγωγή, γιατί εμένα το στήθος μου αδειάζει. πχ δίνω το δεξί για 2 ώρες και μετά το δεξί είναι φανερά πιο μικρό και μαλακό από το αριστερό που είναι φουσκωμένο.

4) Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο σαφής??? γιατί έχω διαβάσει κάπου εδώ ότι εάν το μωρό πίνει αποτελεσματικά και η μητέρα έχει αρκετό γάλα, τότε και στα 5-10 λεπτά μπορεί να πάρει λιπαρό γάλα. Ισχύει??? Γιατί ο δικός μου σπάνια πίνει πάνω από 10λεπτο. Μόνο όταν θέλει πιπίλισμα για να κοιμηθεί.

Να διευκρινίσω ότι δεν προσπαθώ να του κόψω το στήθος. Αυτό που προσπαθώ να του κόψω είναι το να πιπιλάει το δακτυλό του γιατί έχω διαβάσει ότι δεν έχει καλές συνέπειες. Ίσως δεν το έγραψα σωστά και δεν κατάλαβες, ζητώ συγγνώμη. Με το που θα βγει από το στήθος (πάντα μόνος του, 1-2 φορές μόνο τον έχω βγάλει εγώ και αυτό μόνο όταν έχει αποκοιμηθεί) , ξυπνάει και αρχίζει να πιπιλάει το δάκτυλό του. Και δεν θέλει γάλα. Εχθές το βράδυ, μόλις το έκανε αυτό τον έβαζα πάλι στο στήθος και έκλαιγε γιατί δεν ήθελε γάλα (υποθέτω). Μόλις τον έβγαζα από το στήθος σταμάταγε να κλαίει και άρχιζε να πιπιλάει το δάκτυλό του. Κατάλαβες τώρα ποιό είναι το πρόβλημά μου???

Δεν ξέρω τι να κάνω? Να του δώσω πιπίλα ή όχι? Και αν ναι... για πόση ώρα πριν του την πάρω πάλι??? Πως να το χειριστώ???

Να σημειώσω επίσης ότι ο μπέμπης είναι αρκετά βαρύς και μεγάλος για την ηλικία του. Σήμερα το μεσημέρι θα πάμε στο γιατρό και θα επανέλθω με ακριβές βάρος. Και σε συνδυασμό με το ότι βγάζει συνέχεια γάλα (εμετός θεωρείται αυτό???) φοβάμαι μήπως παρατρώει λόγω του πιπιλίσματος.

Δεν ξέρω ακριβώς πόσες φορές την ημέρα βγάζει γάλα, δεν το έχω μετρήσει, σίγουρα όχι σε κάθε γεύμα. Νομίζω όταν κάθεται πολύ ώρα στο στήθος. Όταν τρώει κανονικά στις ώρες του και για τα συνηθισμένα λεπτά, ρεύεται κανονικά και δεν βγάζει.

Έχω άλλη μια ερώτηση. Εχθές αποστείρωσα δύο πιπίλες και τις έχω βάλει στο ψυγείο μέχρι να αποφασίσω τι θα κάνω. Τώρα του τις δίνω κατευθείαν έτσι? Όσο είναι στο ψυγείο παραμένουν αποστειρωμένες? Όταν δώσουμε μια πιπίλα κάθε πότε την αποστειρώνουμε? Μπορεί να πιπιλάει την ίδια όλη μέρα και να του αλλάζουμε την επόμενη? Εάν πιπιλήσει για λίγο, και μετά του την πάρω και θελήσω να του την ξαναδώσω μετά από μερικές ώρες? ΤΟυ δίνω την ίδια??? Στο ενδιάμεσο την βάζω απλά στη θηκούλα τους αφού την έχω ξεπλύνει με νεράκι ή θέλει πάλι αποστείρωση και ψυγείο???Συγνώμη αλλά είμαι άσχετη, και επειδή θηλάζω από την αρχή, ούτε που έχω πιάσει μπιμπερό στα χέρια μου και δεν έχω ασχοληθεί με την αποστείρωση.

PuMep3.png?UOeroVFC

δ ειναι ιδιαιτερα φορτωμενο.μετα τις 10 ωρες περιπου εχω προβλημα πλεον,αν ηταν 'αδειο' πριν.αλλα το βραδυ εχουν περασει πολλες ωρες επειδη η μπεμπα τεινει να κοιμαται περισσοτερες ωρες.τι κανω σ αυτην την περιπτωση??δινω παλι το ιδιο στηθος αν το εδωσα κ στις 10 πχ ή δινω τ αλλο????κ το πρωι το πρωτο γευμα παλι οτν ξυπνησει??

πιστευεις ακομα πρεπει να πιω φασκομηλο??φοβαμαι μην μειωθει πολυ η παραγωγη μου,εν τω μεταξυ η μπεμπα μου δ θηλαζει καθε ωρα οπως εκανε κ ετσι τα γευματα ειναι ακομα πιο αραια.δ ξερω τι συμβαινει..

διαφορα στα κακακια θα δω στη βδομαδα περιπου??το ιδιο κ στην παραγωγη μου?

σημερα εν τω μεταξυ κανει κακα σχεδον μετα απο καθε γευμα,δ ειναι εντελως πρασινα,υγρα με βλεννα κ ειναι ανησυχη ολη μερα,πεταγεται στον υπνο της,κλαιει εκει που καθεται..δ ξερω τι να κανω.δ μπορω να την βλεπω αλλο ετσι...

συγνώμη που δεν απάντησα, μάλλον δεν ήρθε ενημέρωση

έχουν περάσει αρκετές μέρες, επιμένουν ακόμη οι πράσινες κενώσεις;

η αιμοσφαιρίνη που έγραψες είναι του μωρού;

1) Σύμφωνα με αυτό που μου λες, τότε δεν θα πρέπει να έχω υπερπαραγωγή, γιατί εμένα το στήθος μου αδειάζει. πχ δίνω το δεξί για 2 ώρες και μετά το δεξί είναι φανερά πιο μικρό και μαλακό από το αριστερό που είναι φουσκωμένο.

Αν δεν υπάρχει υπερπαραγωγή και επιμένουν οι πράσινες κενώσεις, τότε μπορεί να είναι και αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

4) Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο πιο σαφής??? γιατί έχω διαβάσει κάπου εδώ ότι εάν το μωρό πίνει αποτελεσματικά και η μητέρα έχει αρκετό γάλα, τότε και στα 5-10 λεπτά μπορεί να πάρει λιπαρό γάλα. Ισχύει??? Γιατί ο δικός μου σπάνια πίνει πάνω από 10λεπτο. Μόνο όταν θέλει πιπίλισμα για να κοιμηθεί.

Ισχύει αλλά όταν κάνουν τόσο συχνά γεύματα καλά είναι να αλλάζεις στήθος στο τρίωρο (δηλαδή όσες φορές και να θηλάσει ή να πιπιλήσει σε ένα τρίωρο, του δίνεις το ίδιο στήθος), εκτός κι αν το μωρό δείχνει ότι πεινάει και θέλει να θηλάσει κι άλλο, οπότε προσφέρεις και το άλλο.

Αυτό που προσπαθώ να του κόψω είναι το να πιπιλάει το δακτυλό του γιατί έχω διαβάσει ότι δεν έχει καλές συνέπειες.

Όμως το παιδί σου αυτό ακριβώς θέλει να κάνει! Εσύ το εμποδίζεις να κάνει αυτό που θέλει και κλαίει.

Τα γάντια κλπ που βάζεις είναι πολύ μεγάλη παρέμβαση κι έχει δίκιο που κλαίει γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει, τον ενοχλούν, τον εκνευρίζουν...

Του αφαιρείς ένα πολύ βασικό δικαίωμα: να χειρίζεται το σώμα του.

Η πιπίλα έχει λιγότερο κακές συνέπειες από το δάχτυλο;

Διαφημίσεις

συγνώμη που δεν απάντησα, μάλλον δεν ήρθε ενημέρωση

έχουν περάσει αρκετές μέρες, επιμένουν ακόμη οι πράσινες κενώσεις;

η αιμοσφαιρίνη που έγραψες είναι του μωρού;

εχουν αρχισει να γινονται μουσταρδι,αλλα ειναι ακομα σα διαρροια,βεβαια τωρα βλεπω κ λιγα σπορακια αλλα ακομα δ ειναι ενταξει.εχει ακομα βλεννα.

ναι,η ανοσοσφαιρινη α.ο γιατρος ειπε εχει ευαισθητο εντερο,δ μπορει να διασπασει τα μεγαλα μορια, κ να μην τρωω ασπραδια γαλακτοκομικα κ ψαρια.

ποναει πολυ ακομα κ αυριο θα παμε να κανουμε κ υπερηχο να μας φυγει η ιδεα...αιμα παντως δ εχω δει αλλα οταν τρωμε γινεται μαχη κ δ μπορει να κοιμηθει κ ευκολα.συνεχεια πεταγεται.ο γιατρος μου ειπε να την ταιζω καθε τρεις ωρες αλλα δ γινεται αυτο.χθες πχ ετρωγε ολη μερα συνεχομενα σχεδον!!!σημερα παλι ειναι τοσο κουρασμενη απο χθες που κοιμαται συνεχεια κ δ εχει κανει ουτε τα μισα απ ταχθεσινα γευματα..ποσο ν αντεξω η γυναικα??φοβαμαι μην κανω καμια μαστιτιδα!εχω κ την μανα μου να μου λεει οτι την πειραζει το γαλα μου κ να της δωσω ξενο... :-( κ νομιζω οτι ειναι φαυλος κυκλος.οσο τρωει τοσο ποναει κ οσο ποναει τοσο ζηταει τη θηλη...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Από ότι καταλαβαίνω μάλλον συνυπάρχει και κάποια αλλεργία.

Στη μητέρα σου θα πρέπει να βρεις να της πεις κάτι που να την κάνει να σταματήσει.

Στην κατάσταση που είναι το μωρό, οτιδήποτε άλλο πέραν του μητρικού, μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.

(η μητέρα σου θα αναλάβει το να λύσει το πρόβλημα; ρώτησέ την και πες της αν μπορεί να σε στηρίξει έχει καλώς, αν δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει γιατί το μωρό έχει ήδη πρόβλημα και προσπαθείς να το βοηθήσεις)

απεχω ηδη ενα μηνα απο καθε ειδους γαλακτοκομικο.περιπου 3 βδομαδες απο μοσχαρι κ λιγο λιγοτερο απο ψαρια.αυγα εχω 10 μερες να φαω περιπου.δ ξερω τι ειναι.παντως το παιδι ποναει.διαφορα στα κακα της βλεπω.στον πονο οχι.

ειναι σα να χει εξαρσεις.εκει που λεμε οτι αρχιζει να ηρεμει εκει δ ηρεμει καθολου ουτε την νυχτα σχεδον.παντως στην καζεινη δ εχει αλλεργια,καναμε εξεταση.

θα περασει που θα παει...απλως ταλαιπωρειται τοσο πολυ κ ειναι κριμα...

να προσθεσω οτι δ τρωω καθολου οσπρια κ οτιδηποτε πρασινο,σαλατες κλπ γιατι φοβαμαι μην επιδρασει αρνητικα στο εντερακι της.βασικα δ τρωω τιποτα πια εκτος απο κρεας!! :-)

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

οι πρασινάδες (μαρούλια κλπ) αλλά και διάφορα άλλα λαχανικά όπως κολοκυθάκια και καρότα δεν έχουν κατηγορηθεί ως αλλεργιογόνα

νομίζω ότι θα πρέπει να το ψάξετε εκτενώς με κάποιον αλλεργιολόγο σε νοσοκομείο

τουλάχιστον να μην αποκλείεις από το διαιτολόγιό σου περισσότερα από όσα πρέπει

Το πρωί έγινε και το εξής που με ανησύχησε... ενώ είχε θηλάσει στις 9.20 τον βρήκα στις 11.00 να πιπιλάει ήσυχος το χέρι του ενώ θα έπρεπε να κλαίει για γάλα...

Τώρα το ξαναδιάβασα και άρχισα να σκέφτομαι:

κλαίει το μωρό, ανησυχούμε

είναι ήσυχο και ευχαριστημένο το μωρό, πάλι ανησυχούμε!

Σκέψου λίγο γιατί θέλεις τόσο πολύ να τα ρυθμίζεις όλα;

Αγλαϊα καλησπέρα. μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις σε κάτι?

θηλάζω το μωράκι μου εδώ και 2 μήνες αποτελεσματικά. τις τελευταίες μέρες όμως έχω ένα πρόβλημα. μόλις θηλάσει απο το δεξί στήθος για 5 το πολύ 10 λεπτά, αρχίζει να δυσανασχετεί και τραβιέται - χτυπιέται. προσπαθώ να τον ξαναβάλω, αλλά μόλις πιπιλίσει 2-3 φορές αρχίζει πάλι να χτυπιέται. νόμιζα οτι δεν έχω γάλα, αλλά πιέζοντας το στήθος βγαίνει πάρα πολύ γάλα. και δεν είναι οτι δεν πεινάει το μωρό, γιατί μετά τον βάζω και στο αριστερό στήθος και τρώει κανονικά. γιατί συμβαίνει αυτό???? υπάρχει περίπτωση να μου σταματήσει το γάλα αν συνεχίσει να θηλάζει έτσι? αγχώνομαι όπως καταλαβαίνεις...

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

δεν τα τρωω αυτα μηπως ερεθισουν περισσοτερο το εντερακι της,παντως τα στηθη μου δ τα νιωθω να αδειαζουν εντελως..θα πρεπε μεχρι τωρα τα κακακια της να ναι εντελως ενταξει???ουφ...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

δεν τα τρωω αυτα μηπως ερεθισουν περισσοτερο το εντερακι της,παντως τα στηθη μου δ τα νιωθω να αδειαζουν εντελως..θα πρεπε μεχρι τωρα τα κακακια της να ναι εντελως ενταξει???ουφ...

οι φυτικές ίνες που περιέχουν αυτές οι τροφές μπορούν να ερεθίσουν μόνο το δικό σου έντερο, δεν μπορούν να διαπεράσουν τα κυτταρικά τοιχώματα, να μπούνε στην κυκλοφορία του αίματος και να πάνε στα γαλακτοκύτταρα

υπάρχει μεγάλη παρανόηση γύρω από αυτό το θέμα

ένας καλός παιδοαλλεργιολόγος θα σας κατατοπίσει

Αγλαϊα καλησπέρα. μήπως θα μπορούσες να με βοηθήσεις σε κάτι?

θηλάζω το μωράκι μου εδώ και 2 μήνες αποτελεσματικά. τις τελευταίες μέρες όμως έχω ένα πρόβλημα. μόλις θηλάσει απο το δεξί στήθος για 5 το πολύ 10 λεπτά, αρχίζει να δυσανασχετεί και τραβιέται - χτυπιέται. προσπαθώ να τον ξαναβάλω, αλλά μόλις πιπιλίσει 2-3 φορές αρχίζει πάλι να χτυπιέται. νόμιζα οτι δεν έχω γάλα, αλλά πιέζοντας το στήθος βγαίνει πάρα πολύ γάλα. και δεν είναι οτι δεν πεινάει το μωρό, γιατί μετά τον βάζω και στο αριστερό στήθος και τρώει κανονικά. γιατί συμβαίνει αυτό???? υπάρχει περίπτωση να μου σταματήσει το γάλα αν συνεχίσει να θηλάζει έτσι? αγχώνομαι όπως καταλαβαίνεις...

αν στο άλλο στήθος θηλάζει κανονικά, να ξεκινάει το θηλασμό πάντα από αυτό το στήθος που δεν το προτιμά

αν στο άλλο στήθος θηλάζει κανονικά, να ξεκινάει το θηλασμό πάντα από αυτό το στήθος που δεν το προτιμά

ΠΑΝΤΑ απο αυτό ξεκινάμε τον θηλασμό, όμως το πρόβλημα είναι οτι έχω πάλι κάτι σαν κάψιμο στο στήθος. με είχε δει ο γιατρός μου όταν σαραντίσαμε, και μου είπε απλά να βάζω το μωρό να αδειάζει καλά το στήθος. μέχρι τότε έτρωγε να φανταστείς κανονικά. μετά ξεκίνησε να δυσανασχετεί. μήπως θα πρέπει να το βγάζω με θήλαστρο για να αποφύγω τυχόν μαστίτιδα? αν και δεν αισθάνομαι το στήθος μου γεμάτο στο τέλος, όμως όταν σταματάει το μωρό και το πιέσω, τρέχει ακόμη γάλα. \

kc3rp3.pngD0HJp3.png

"Μέχρι τώρα είχαμε ο ένας τον άλλον.. τώρα έχουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ..!"

31.07.2010

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...