Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Την ώρα που κατεβαίνει το γάλα η ροή είναι πολύ ισχυρή και ο θηλασμός πιο θορυβώδης. Την υπόλοιπη ώρα η ροή είναι πιο ομαλή και το παιδί μπορεί να ρυθμίζει μόνο του την ποσότητα που πίνει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την ώρα που κατεβαίνει το γάλα η ροή είναι πολύ ισχυρή και ο θηλασμός πιο θορυβώδης. Την υπόλοιπη ώρα η ροή είναι πιο ομαλή και το παιδί μπορεί να ρυθμίζει μόνο του την ποσότητα που πίνει.

ευχαριστω πολυ!!

για sling, MHN πάρεις από κατάστημα με βρεφικά.

Palladin γιατί το λες αυτό? Εγώ πήρα από κατάστημα με βρεφικά το babasling (http://www.thebabasling.co.uk/) και με έχει βολέψει αφάνταστα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα και εγώ να πάρω από το αστεράκι - καλά τι υπέροχα σχέδια έχει- αλλά αν δεν το έχεις να το δεις νομίζω δεν παίρνεις εύκολα την απόφαση. Εγώ όταν διάβασα για το babasling το θεώρησα πολύ καλό και το πήρα και δεν το μετανιώνω καθόλου...

JQVOp3.png

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες! Επανέρχομαι λίγο ανήσυχη. Το μωράκι μου είναι τώρα 4 μηνών και 3 εβδομάδων. Τις δυό τελευταίες φορές τα κακά της ήταν λίγο πρασινωπα, ανοιχτό πράσινο, με σποράκια, πολύ υδαρή αλλά είχαν κάτι σαν κόκκους σκόνης καφετί. Αυτό είναι κάποια αλλεργία? Θηλάζει αποκλειστικά και κάνει κακά της περίπου μια φορά στις 3 μέρες.

Καλημέρα RinMar.

Διάβασε αναλυτικά το παρακάτω post http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39656.

Θα ενημερωθείς για όλες τις πιθανές περιπτώσεις. Επιγραμματικά σου λέω ότι εκτός από αλλεργία μπορεί να είναι κάποια ιωσούλα ή υπερπαραγωγή γάλατος με αποτέλεσμα το μπεμπάκι να παίρνει πολύ από το πρώτο γάλα που είναι πιο ελαφρύ και υδαρές και να μην παίρνει το πιο λιπαρό που κατεβαίνει αργότερα. Περίμενε πάντως λίγες μέρες μ΄πως είναι ίωση και περάσει, παρακολούθησέ το και τα ξαναματαλέμε...

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα Mafalda2. Είχα και παλιότερα πρόβλημα υπερπαραγωγής οπότε δε με προβληματίζει τόσο η πρασινάδα όσο οι καφέ κόκκοι. Θα διαβάσω το τόπικ και ελπίζω να βρω μια εξήγηση. Ευχαριστώ!

καλημερα κοριτσια....να ρωτησω κι εγω κατι για τα κιλα του μπεμπη μου?γτ με εχουν πρηξει ολοι....τον θηλαω αποκλειστικα και οπως εχει αναφερθει οποτε θελει αυοτοσ.ειναι 10 εβδομαδων 6.600 κιλα κ 63 πόντοι.ειναι ενταξει το μπριζολακι μου?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

Και έλεγα θα δώσω τα φώτα μου... Που να το ξερα ότι έπεσα σε παλιά καραβάνα! χαχαχα! Εμείς από την άλλη παρά το ότι έχουμε διαβάσει το post πολλάκις δεν έχουμε βρει λύση ακόμα. Είμαστε 2 μήνες κοντά - με διάλειμμα τις 15 ημέρες των διακοπών - που έχουμε πρασινωπά κακά σε όλες τις αποχρώσεις και τις υφές. Σήμερα μίλησα και με παιδογαστρεντερολόγο ο οποίος μου συνέστησε να περιμένω κανά μήνα ακόμη. Να δούμε...

Υ.Γ. σα βατράχια στο μπλεντερ είναι... μπλιαχ!!!!!

Υ.Γ.2 μήπως να ξαναπάμε διακοπές??? χιχιχι!!

JQVOp3.png

καλημερα κοριτσια....να ρωτησω κι εγω κατι για τα κιλα του μπεμπη μου?γτ με εχουν πρηξει ολοι....τον θηλαω αποκλειστικα και οπως εχει αναφερθει οποτε θελει αυοτοσ.ειναι 10 εβδομαδων 6.600 κιλα κ 63 πόντοι.ειναι ενταξει το μπριζολακι μου?

Αν θες απάντηση θα πρέπει να συμπληρώσεις όλες τις ζυγίσεις του μπέμπη σου εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 και οι πιο έμπειρες θα σου απαντήσουν... Να σου ζήσει πάντως...

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Υ.Γ. σα βατράχια στο μπλεντερ είναι... μπλιαχ!!!!!

Υ.Γ.2 μήπως να ξαναπάμε διακοπές??? χιχιχι!!

Ωραία περιγραφή! Εμάς τα βατράχια είναι με σως μουστάρδας, δεν μπορώ να πω! ;)

Μήπως κάνατε κάτι διαφορετικό στις διακοπές? Μήπως θήλαζε για πιο πολλή ώρα, πιο λίγες φορές? Οι πιο έμπειρες μπορεί να έχουν καμιά καλύτερη ιδεα.

για το ξαπλωτό, μεγαλώνοντας το μωρό σιγά σιγά θα τα καταφέρετε!

για sling, MHN πάρεις από κατάστημα με βρεφικά.

Δες εδώ http://www.babywearing.gr/

http://www.asterakislings.blogspot.com/

http://pantoumazi.blogspot.com/

Το παραγγέλνεις μέσω ίντερνετ και στο στέλνουν με κούριερ και πληρώνεις με αντικαταβολή. Και καλύτερο και οικονομικότερο.

Θα ήθελα να συνεισφέρω κι εγώ την εμπειρία μου με τα sling. Έχω δοκιμάσει της Chicco των 3 θέσεων (από νεογέννητο δηλαδή) και είναι τρελή αβολάρα και γι' αυτόν που το φοράει και για το μωρό σε όλες τις στάσεις, ειδικά όταν κρέμεται όρθιο στηριζόμενο στην ουσία στο καβάλο...(δεν χρειάζεται να επεκταθώ με λεπτομέρειες).

Έχω δοκιμάσει και το υφασμάτινο της ΒΒ-Sling αλλά επίσης δεν το βρήκα τόσο ξεκούραστο.

Νομίζω ότι το καλύτερο με διαφορά είναι της SlingEZee: τα έχει το Λητώ και η Klinikum. Τα μόνα μειονεκτήματα η τιμή (80€) και το ότι πάει με νούμερα, ανάλογα με τη διάπλαση αυτού που το φοράει και όχι του παιδιού. Δηλαδή το petite (=small) είναι κατάλληλο για λεπτή γυναίκα και για μωρό από νεογέννητο έως 18 κιλά (το έχω δοκιμάσει και με τον ανηψιό μου που είναι ήδη 12 κιλά). Το σωστό νούμερο είναι το μυστικό της επιτυχίας του συγκεκριμένου sling. Το έχω φορέσει άπειρες ώρες, πάνω από ΟΛΑ τα ρούχα (από μαγιώ έως μπουφάν και βραδυνό ντύσιμο), πλένεται στο πλυντήριο και είναι πολύ ξεκούραστο για το μωρό (γιατί έχει μαξιλαράκια στο επάνω μέρος για να μην κουράζει-πονάει τον αυχένα του μωρού και στο κάτω μέρος για τα ποδαράκια) αλλά και γι' αυτόν που το φοράει γιατί έχει ενίσχυση στον ώμο (ειδικό μαξιλαράκι). Αν μάθεις να το φοράς σωστά (έχει dvd στα ελληνικά μέσα στη συσκευασία) μετά είναι πανεύκολο στη χρήση (το φοράω ενώ κρατάω το μωρό αγκαλιά και το βγάζω με τον ίδιο τρόπο!).

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να θηλάσεις (το δείχνει και στο dvd) αλλά μόνο τους πρώτους μήνες γιατί όσο μακραίνει το μωρό δεν χωράει στην ξαπλωτή θέση πλέον.

Δεν έχω καμμία σχέση με καμμιά από τις παραπάνω εταιρίες αλλά το'χω συστήσει σε ΟΛΕΣ τις φίλες μου και όλες ορκιζόμαστε στ' όνομα του συγκεκριμένου sling. (Ειδικά πρόσφατα που ταξιδέψαμε 3 μαμάδες μόνες με τα μωρά μας με αεροπλάνο, τα sling μας λύσαν τα χέρια.)

Το γάλα που μεταφέρεται ανακινείται και ανακατεύεται με αέρα. Αυτό το κάνει πολύ πιο ευπαθές στην αλλοίωση.

Αγλαΐα πραγματικά δεν χορταίνω να διαβάζω τα post σου - είσαι θησαυρός γνώσης :o

οχι,δυστυχως δεν μπορω να θηλασω ξαπλωτα..οσες φορες το προσπαθησα δεν τα καταφερα..το στηθος μου είναι μικρο και ουτε η μικρη βολευεται ουτε εγω..η μικρη χανει ευκολα τη θηλη και εγω δεν μπορω να βαζω τα δαχτυλα μου για να πιεζω λιγο το στηθος..και οταν τη φερνω πολυ κοντα στο στηθος και κραταω την πλατουλα της με το χερι μου,νιωθω να κλεινω τη μυτουλα της και να μη μπορει να αναπνευσει..πολυ θα ηθελα να μπορουσα αλλα δυστυχως...

mamabou κι εγώ δυσκολεύτηκα να "πείσω" τον γιο μου να θηλάζει ξαπλωτός. Νομίζω ότι το κατάφερα περίπου στον 3-4 μήνα! Να σκεφτείς ότι το πώς μου το είχε δείξει η παιδίατρός μας που είναι και σύμβουλος θηλασμού στο ιατρείο της (κανονικά, ξαπλώνοντάς με σε κρεββάτι με τον μικρό δίπλα και προσπάθησε να τον βάλει στο στήθος έτσι εκείνη) και παρ' όλ' αυτά ο μικρός δεν συνεργαζόνταν:lol: Κι εγώ έχω μικρό στήθος. Τελικά βρήκα ότι μας βολεύει αν το κορμί του δεν είναι τελείως παράλληλο με το δικό μου: μόλις πιάσει το στήθος τον τραβάω ελαφρά από τον πωπό πιο κοντά στο σώμα μου και το κεφαλάκι του κάνει λίγο προς τα πίσω -δεν ξέρω αν ήταν ο καλύτερος τρόπος αλλά για μας ήταν ο μόνος τρόπος - νομίζω ότι έτσι δεν πιεζόταν η μυτούλα του κι είχα κι εγώ καλύτερη "πρόσβαση" στο στήθος.

Θέλω να πω, προσπάθησέ το - όσο μεγαλώνει το μωρό μπορεί να αλλάξει... (μμμ... το τελευταίο βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι κάποια στιγμή όπως θηλάζει ξαπλωμένο μπορεί να του'ρθει να εξασκηθεί και στο να γυρνάει μπρούμυτα, εννοείται με τη θηλή στο στόμα :lol: - ναι, ναι το κάνουν κι αυτό...).

Μήπως κάνατε κάτι διαφορετικό στις διακοπές? Μήπως θήλαζε για πιο πολλή ώρα, πιο λίγες φορές? Οι πιο έμπειρες μπορεί να έχουν καμιά καλύτερη ιδεα.

Μπα... Καμία εξαιρετική διαφορά. Μέχρι που έχω σκεφτεί μήπως ήταν το νερό που έπινα, γιατί εκεί παίρναμε εμφιαλωμένο αλλά εδώ βρύσης. Αν έχει κανείς καμία άλλη ιδέα... κάθε προσφορά δεκτή!

JQVOp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν update: η μικρή ξανάκανε λίγα κακάκια τα οποία ήταν κανονικά μουσταρδί με σποράκια αλλά είχανε πάλι αυτούς τους κόκκους, οι οποίοι τώρα μου φάνηκαν πιο κοκκινωποί αλλά όχι ζωηρό κόκκινο. Επίσης έχει και μια πολύ μικρή σαν τριχούλα στο ίδιο χρώμα. Από αυτά που διάβασα μάλλον πρόκειται για αλλεργία, έχω δίκιο?

Palladin γιατί το λες αυτό? Εγώ πήρα από κατάστημα με βρεφικά το babasling (http://www.thebabasling.co.uk/) και με έχει βολέψει αφάνταστα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα και εγώ να πάρω από το αστεράκι - καλά τι υπέροχα σχέδια έχει- αλλά αν δεν το έχεις να το δεις νομίζω δεν παίρνεις εύκολα την απόφαση. Εγώ όταν διάβασα για το babasling το θεώρησα πολύ καλό και το πήρα και δεν το μετανιώνω καθόλου...

Λοιπόν, έχεις δίκιο, ακούστηκα πολύ απόλυτη. Προφανώς δεν υποννοώ ότι όλα τα σλινγκ του εμπορίου είναι άχρηστα. ΠΟΛΛΑ από αυτά όμως έχουν σοβαρά μειονεκτήματα: είτε είναι ακατάλληλα για νεογέννητο, είτε δεν μπορείς να θηλάσεις, είτε επιβαρύνουν την μέση της μαμάς, γενικά μπορεί να ενέχουν ζητήματα ασφαλείας. Όπως λέει η Εύα, με λίγο ψάξιμο θα βρεις κάτι που σου ταιριάζει, αλλά ίσως έτσι ξοδέψεις αρκετό χρήμα.

Εγώ πρότεινα τα αστεράκι (λίγο απόλυτα η αλήθεια είναι, όπως θα μιλούσα σε μια φίλη μου) γιατί από την εμπειρία μου είναι πιο οικονομικά και απόλυτα ασφαλή.

Ενδεικτικά για τα θέματα ασφάλειας που ανέφερα δες εδώ

http://asterakislings.blogspot.com/search/label/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1

http://asterakislings.blogspot.com/2010/03/blog-post_14.html

(το σλινγκ σου αναφέρεται σε κάποιο σημείο)

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ενδεικτικά για τα θέματα ασφάλειας που ανέφερα δες εδώ

http://asterakislings.blogspot.com/search/label/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1

http://asterakislings.blogspot.com/2010/03/blog-post_14.html

(το σλινγκ σου αναφέρεται σε κάποιο σημείο)

Palladin, το είδα. Όντως το μέγεθος παίζει σημαντικότατο ρόλο στα padded slings (το ξέρω από πρώτο χέρι...) και όντως είναι πιο ογκώδη από τα άλλα ring slings. Για τη θέση του παιδιού, διαφωνώ σε κάποια σημεία, καθώς αν έχεις το σωστό μέγεθος (padded sling), το παιδί μπορεί να τοποθετηθεί σωστά και μπροστά, χωρίς να επιβαρύνονται τα ποδαράκια του.

Σαφώς ένα πράγμα δεν ταιριάζει σε όλους. Όπως είπα, δοκίμασα και sling χωρίς μαξιλαράκια και δεν το βολεύτηκα καθόλου...

Το καλύτερο είναι νομίζω να δανειστεί κανείς ώστε να έχει προσωπική άποψη πριν αγοράσει (ακόμα και 40 ευρώ δεν είναι για πέταμα). Στις συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού για παράδειγμα, όπου πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν μάρσιππους, πολλές θα ήταν πρόθυμες να δανείσουν τον δικό τους για δοκιμή κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Στις συναντήσεις του Συνδέσμου Θηλασμού για παράδειγμα, όπου πολλές μαμάδες χρησιμοποιούν μάρσιππους, πολλές θα ήταν πρόθυμες να δανείσουν τον δικό τους για δοκιμή κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα!!

άσχετο, είσαι γιατρίνα; Γιατί το MD μου θυμίζει τον House MD (λατρεμένη σειρά)

jv42p3.png

DfUyp2.png

]
αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα!!

:oops:

άσχετο' date=' είσαι γιατρίνα; Γιατί το MD μου θυμίζει τον House MD (λατρεμένη σειρά)[/quote']

'Οχι, δεν έχω καμμιά σχέση με τον χώρο. Είναι τα αρχικά του υπόλοιπου ονόματός μου. Δεν σκέφτηκα ότι μπορούσαν να παραπλανήσουν...:lol:

καλησπέρα και από μένα γέννησα ένα κοριτσάκι στις 20/08/2010 και δυστυχώς τη Δευτέρα θα πάω για δουλειά. Θα λείπω από τις 15.30-19.30, μέχρι τώρα θηλάζω αποκλειστικά και δε θέλω να χαλάσει αυτό. Σχετικά με αντλήσεις έχω βάλει μέχρι τώρα 200γρ στο καταψύκτη και σκέφτομαι να αντλώ πριν φύγω από το στήθος που δε θα έχει φάει και μία όταν θα γυρίζω (το είδα σε μια άλλη κοπέλα που της δίνατε συμβουλή) αυτό που δε ξέρω είναι πόσα ml γάλα να υπολογίζω ανά γεύμα. Επίσης αν τυχόν δεν της φτάνει αυτό που θα έχω βγάλει να την ξεγελάνε με λίγο χαμομηλάκι ή να της δώσουν συμπλήρωμα;; Βάζω και τις μετρήσεις μας μήπως σας βοήθεισουν γεννηθήκαμε 38w + 1d

20/08 3160γρ και 52 cm

24/08 3000gr και 52 cm

1/09 3400gr και 55cm

8/09 3600gr και 56cm

14/09 4100gr και 58cm

καλησπέρα και από μένα γέννησα ένα κοριτσάκι στις 20/08/2010 και δυστυχώς τη Δευτέρα θα πάω για δουλειά. Θα λείπω από τις 15.30-19.30, μέχρι τώρα θηλάζω αποκλειστικά και δε θέλω να χαλάσει αυτό. Σχετικά με αντλήσεις έχω βάλει μέχρι τώρα 200γρ στο καταψύκτη και σκέφτομαι να αντλώ πριν φύγω από το στήθος που δε θα έχει φάει και μία όταν θα γυρίζω (το είδα σε μια άλλη κοπέλα που της δίνατε συμβουλή) αυτό που δε ξέρω είναι πόσα ml γάλα να υπολογίζω ανά γεύμα. Επίσης αν τυχόν δεν της φτάνει αυτό που θα έχω βγάλει να την ξεγελάνε με λίγο χαμομηλάκι ή να της δώσουν συμπλήρωμα;; Βάζω και τις μετρήσεις μας μήπως σας βοήθεισουν γεννηθήκαμε 38w + 1d

20/08 3160γρ και 52 cm

24/08 3000gr και 52 cm

1/09 3400gr και 55cm

8/09 3600gr και 56cm

14/09 4100gr και 58cm

Θα φροντίζεις να είσαι δύο γεύματα μπροστά από τις ανάγκες του παιδιού.

Δηλαδή αν το μωρό χρειάζεται τη Δευτέρα δύο γεύματα, εσύ θα αντλήσεις ένα το Σάββατο, ένα την Κυριακή, ένα το πρωί της Δευτέρας και ένα ακριβώς πριν φύγεις. Άρα θα έχεις 4 γεύματα ενώ το μωρό θα χρειαστεί 1-2. Ακόμη και αν συμβεί ατύχημα, θα υπάρχει παραπανίσιο γάλα για να φάει το μωρό.

Με αυτή την τακτική θα είσαι συνεχώς δύο γεύματα μπροστά και δεν θα ανησυχείς ούτε για ξένο, ούτε για το τι θα κάνουν αν πχ τους χυθεί το γάλα ή τους πέσει το μπιμπερό από τα χέρια.

Στην επιστροφή θα σου συνιστούσα να μην αντλείς εκτός και αν το στήθος είναι πολύ βαρύ και το μωρό δυσκολεύεται να φάει.

Αυτό γιατί το απόγευμα τα επίπεδα της προλακτίνης μειώνονται και ίσως το μωρό να εκευριστεί στο βραδυνό που δεν θα έχει άφθονη ροή λόγω την άντλησης.

Αγλαια βοήθησε με!

Το μωρό μου είναι 3,5 μηνών και τη θηλάζω αποκλειστικα.

Τον Τελευταίο καιρό ειδαμε αίμα στα κακάκια της. Ο γιατρός είπε οτι κατα πασα πιθανότητα είναι αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Ετσι ξεκίνησα τη δίαιτα αποκλεισμου..στην αρχή έκοψα γαλα, μοσχάρι, αυγό και ψάρι . Για αρκετες μερες δεν ξαναείδαμε αιματάκι μέχρι προχθές. Και τότε η γιατρός μου εκοψε και πολλά αλλα φαγητα (ντομάτα, χοιρινό κ.α). Το θέμα είναι ότι η μπεμπούλα δεν παίρνει τόσο βάρος όσο πριν. Η γιατρός είπε οτι θα είχαμε ησυχάσει όλοι αν της έδινα το υποαλλεργικό γάλα. Μέχρι και ο άντρας μου που ήταν και αυτός φανατικός με τον αποκλειστικό θηλασμο, έφτασε σε σημείο να αμφισβητεί την ποιότητα του γάλακτός μου. Τί να κάνω ? Δεν θέλω να τς δώσω ξένο γάλα ακόμα!!

Γράφω εκ μέρους μιας φίλης:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 35

Β. Το φύλο του βρέφους Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) Καισαρική τομή

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ραχιαία

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Γεννήθηκε εσπευσμένα λόγω πρόωρων συσπάσεων και νοσηλεύτηκε περίπου 25-30 μέρες λόγω προωρότητας.Τις πρώτες μέρες νοσηλείας εμφάνισε άπνοια και υπογλυκαιμία,τώρα είναι καλά :)

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες Γέννηση:6/08 1420 την επόμενη μέρα 1280.Μετά το ζύγιζαν κάθε μέρα αλλά δεν έχει η κοπέλα τις μετρήσεις.Τελευταίο ζύγισμα πριν μια βδομάδα 1990.

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10 (Άλλοτε θηλάζει κάθε 3 ώρες και άλλοτε κάθε 1)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Medela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο Μετά από κάθε θηλασμό

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση Γύρω στα 15' βγάζει 50-60 ml

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 8-10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 4-5

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Λοιπόν η κοπέλα θα γυρίσει στη δουλειά σε ένα-δύο μήνες περίπου και θέλει να φτιάξει τράπεζα γάλακτος.Το ερώτημά της είναι εάν υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα από τη συχνή άντληση με το θήλαστρο.Επίσης μου είπε ότι κάποιες φορές όταν κοντεύει το τρίωρο λίγο την τσιμπάει,την ενοχλεί δηλαδή το στήθος της.(Εγώ υποψιάστηκα υπερπαραγωγή,αλλά μετά μου είπε ότι τα κακά του μωρού έχουν χρώμα κιτρινωπό με κάτι ασπράκια μέσα,αυτό είναι καλό έτσι??)Και τέλος με ρώτησε εάν μετά το θηλασμό βγάλει γάλα με το θήλαστρο και ζητήσει το μωρό σύντομα να ξαναπιεί θα έχει γάλα στο στήθος και της είπα ότι το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό,καλά έκανα?

Και μια δική μου ερώτηση:τώρα θεωρείται ότι έχει εδραιωθεί η γαλουχία της?Απ'ότι μου είπε το μωρό δεν έχει πάρει ξένο,από την αρχή αντλούσε με αυτό το θήλαστρο και του το έδιναν στο νοσοκομείο.

Αυτά τα ολίγα,ευχαριστώ εκ των προτέρων :D:D

Λοιπόν update: η μικρή ξανάκανε λίγα κακάκια τα οποία ήταν κανονικά μουσταρδί με σποράκια αλλά είχανε πάλι αυτούς τους κόκκους, οι οποίοι τώρα μου φάνηκαν πιο κοκκινωποί αλλά όχι ζωηρό κόκκινο. Επίσης έχει και μια πολύ μικρή σαν τριχούλα στο ίδιο χρώμα. Από αυτά που διάβασα μάλλον πρόκειται για αλλεργία, έχω δίκιο?

Μανούλες καμιά ιδέα?? Έχω αγχωθεί πολύ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...