Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

και η μερα μας συνεχιζεται με τον ιδιο ρυθμο:καθε μια ωρα στο στηθος για 15 λεπτα.νιωθω να με εχει ξεζουμισει..πριν λιγο μιλησα με μια συγγενη μου,η οποια θηλασε για δυο μηνες μονο, γιατι όπως μου είπε της τελειωσε το γαλα..ξερω οτι αυτο είναι μυθος!μου είπε ομως και αλλα πραγματα τα οποια θα ηθελα να σας αναφερω για να μου πειτε αν ισχυουν ή οχι.1)το αντλημενο γαλα μενει σε θερμοκρασια δωματιου εως 10 ωρες,2)μπορω να εχω ένα μεγαλο μπιμπερο στη συντηρηση και να μαζευω εκει τις αντλησεις μιας ημερας.αυτο το μπιμπερο πρεπει να χρησιμοποιηθει μεσα σε 24 ωρες.3)μπορω να αναμειξω σε ένα μεγαλο μπουκαλι,σημερινο αντλημενο γαλα με χθεσινο της συντηρησης και με παλιο της καταψυξης ολα μαζι σε ενα μπουκαλι και να μπει στη συντηρηση.απ αυτο μου είπε μπορει η μητερα μου καθε φορα να αδειαζει 100μλ σε ενα καθαρο μπιμπερο και να το ζεσταινει.4)γαλα που ζεσταθηκε αλλα δεν καταναλωθηκε ολο δεν πετιεται.μενει για 8 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου και ξαναδινεται στο μωρο αρκει να μην αναμειχθει με αλλο γαλα.Μου φαινονται πολυ ΠΑΡΑΛΟΓΑ βρε κοριτσια.εγω φοβαμαι να κανω αναμειξεις και να ξαναχρησιμοποιησω ιδιο γαλα.μηπως η κοπελα καλα μου τα λεει και η ΠΑΡΑΛΟΓΗ έίμαι εγω;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και η μερα μας συνεχιζεται με τον ιδιο ρυθμο:καθε μια ωρα στο στηθος για 15 λεπτα.νιωθω να με εχει ξεζουμισει..πριν λιγο μιλησα με μια συγγενη μου,η οποια θηλασε για δυο μηνες μονο, γιατι όπως μου είπε της τελειωσε το γαλα..ξερω οτι αυτο είναι μυθος!μου είπε ομως και αλλα πραγματα τα οποια θα ηθελα να σας αναφερω για να μου πειτε αν ισχυουν ή οχι.1)το αντλημενο γαλα μενει σε θερμοκρασια δωματιου εως 10 ωρες,2)μπορω να εχω ένα μεγαλο μπιμπερο στη συντηρηση και να μαζευω εκει τις αντλησεις μιας ημερας.αυτο το μπιμπερο πρεπει να χρησιμοποιηθει μεσα σε 24 ωρες.3)μπορω να αναμειξω σε ένα μεγαλο μπουκαλι,σημερινο αντλημενο γαλα με χθεσινο της συντηρησης και με παλιο της καταψυξης ολα μαζι σε ενα μπουκαλι και να μπει στη συντηρηση.απ αυτο μου είπε μπορει η μητερα μου καθε φορα να αδειαζει 100μλ σε ενα καθαρο μπιμπερο και να το ζεσταινει.4)γαλα που ζεσταθηκε αλλα δεν καταναλωθηκε ολο δεν πετιεται.μενει για 8 ωρες σε θερμοκρασια δωματιου και ξαναδινεται στο μωρο αρκει να μην αναμειχθει με αλλο γαλα.Μου φαινονται πολυ ΠΑΡΑΛΟΓΑ βρε κοριτσια.εγω φοβαμαι να κανω αναμειξεις και να ξαναχρησιμοποιησω ιδιο γαλα.μηπως η κοπελα καλα μου τα λεει και η ΠΑΡΑΛΟΓΗ έίμαι εγω;

σε αυτό το λινκ η αναφέρεται κατατοπιστικά τι γίνεται με τη διατήρηση

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

ISGLp2.pngilpPp3.png

ok για τη διατηρηση.για την αναμειξη ομως;και την επαναχρησιμοποιηση;εγω θυμαμαι την παιδιατρο να μου λεει:"δεν αναμειγνυουμε διαφορετικα αρμεγματα".τελικα τι ισχυει;

Στο αποψυγμένο γάλα δεν αναμιγνύεις. Αν έχεις γάλα στο ψυγειο μπορείς να το αναμίξεις με άλλο αφού έρθει στην ίδια θερμοκρασία. Δηλαδή βάζεις στο ψυγείο αυτό που άντλησες πρόσφατα μέχρι να κρυώσει και τότε το αναμιγνύεις με το παλιότερο. Εννοείται ότι ζεσταμενο γάλα δεν το χρησιμοποιείς για δεύτερη φορά.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Στο αποψυγμένο γάλα δεν αναμιγνύεις. Αν έχεις γάλα στο ψυγειο μπορείς να το αναμίξεις με άλλο αφού έρθει στην ίδια θερμοκρασία. Δηλαδή βάζεις στο ψυγείο αυτό που άντλησες πρόσφατα μέχρι να κρυώσει και τότε το αναμιγνύεις με το παλιότερο. Εννοείται ότι ζεσταμενο γάλα δεν το χρησιμοποιείς για δεύτερη φορά.

τι εννοεις ατο αποψυγμενο γαλα δεν αναμειγνυεις;δηλαδη αν βγαλω απο την καταψυξη γαλα,το βαλω στη συντηρηση και ρευστοποιηθει,δεν μπορω σε αυτο να προσθεσω αλλο γαλα που εχω στη συντηρηση;

Διαφημίσεις

τι εννοεις ατο αποψυγμενο γαλα δεν αναμειγνυεις;δηλαδη αν βγαλω απο την καταψυξη γαλα,το βαλω στη συντηρηση και ρευστοποιηθει,δεν μπορω σε αυτο να προσθεσω αλλο γαλα που εχω στη συντηρηση;

Δεν μπορείς.

το δίνεις με διαφορετικά μπιμπερό

καλημερα κοριτσια και καλο Σαββατοκυριακο!να ρωτησω κατι;τι σημαινει αλμα αναπτυξης;η μικρη μου(25 ημερων)απο χτες το βραδυ συμπεριφερεται καπως..ανα μια ωρα ξυπναει,δειχνει να πειναει,τρωει για κανενα 20λεπτο,γλυφει τη θηλη,τη βαζω απο το αλλο στηθοε,καθεται 5 λεπτα,τιναζεται και δειχνει να δυσανασχετει.

.

περιμένεις 3 24ωρα, αν δεν αλλάξει κάτι το ξανασυζητάμε

τα μωρά δεν είναι μηχανές για να έχουν κάθε μέρα την ίδια συμπεριφορά!

Μου φαινονται πολυ ΠΑΡΑΛΟΓΑ βρε κοριτσια.εγω φοβαμαι να κανω αναμειξεις και να ξαναχρησιμοποιησω ιδιο γαλα.μηπως η κοπελα καλα μου τα λεει και η ΠΑΡΑΛΟΓΗ έίμαι εγω;

Η διάρκεια ζωής του μητρικού γάλακτος, όπως και κάθε τρόφιμου, εξαρτάται από τη θερμοκρασία.

Η ανάμιξη επιτρέπεται ΜΟΝΟ όταν και τα δύο γάλατα που θα αναμειχθούν έχουν την ίδια θερμοκρασία και προέρχονται από αντλήσεις που απέχουν λίγες ώρες μεταξύ τους, δηλαδή μέχρι 6 ώρες το πολύ. Αν απέχουν περισσότερες ώρες δεν υπάρχει λόγος να αναμειχθούν, χορηγούνται από διαφορετικό μπιμπερό.

Οδηγίες που δεν αναφέρονται σε θερμοκρασίες είναι αναξιόπιστες.

Διατήρηση-Αποθήκευση Μητρικού Γάλακτος – Περιληπτικός Πίνακας

Φρεσκοαντλημένο γάλα

Σε ζεστό δωμάτιο 25°C 4-6 ώρες

Θερμοκρασία χώρου 19 έως 22°C 10 ώρες

Σε θερμονωτικό τσαντάκι με παγοκύστες 15°C 24 ώρες

Στο ψυγείο (στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Στο ψυγείο που δουλεύει στο μέγιστο (φρέσκο γάλα) 0 έως 4°C 8 μέρες

Στο ψυγείο (αποψυγμένο) 0 έως 4°C 24 ώρες

Στο ψυγείο που δουλεύει μέτρια και ανοιγοκλείνει συχνά η πόρτα, αποθήκευση στην πόρτα (η χειρότερη θέση) 4 έως 10°C 2-4 μέρες

Στην κατάψυξη (Μην ξανακαταψύχετε, αποθηκεύετε

στο πίσω μέρος, μακριά από την πόρτα)

Κατάψυξη μέσα στο ψυγείο Ποικίλει 2 εβδομάδες

Κατάψυξη με ξεχωριστή πόρτα Ποικίλει 3-6 months

Καταψύκτης -19°C έως -32°C 6-12 months

Οι οδηγίες αυτές είναι για γάλα που αντλείται για ένα υγιές τελειόμηνο νεογνό.

Αν το νεογνό είναι σοβαρά άρρωστο και/ή νοσηλεύεται, συζητήστε τις οδηγίες διατήρησης με το γιατρό.

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.οσο αφορα την επαναχρησιμοποιηση , φανταζομαι ουτε λογος.σωστα;

Αν το μωρό είναι υγιές, τελειόμηνο, μεγαλύτερο απο 6 εβδομάδων και τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, μπορεί το γάλα να ξαναμπει στο ψυγείο μέχρι το επόμενο γεύμα. Η οδηγία αυτή είναι για γάλα που έχει ζεσταθεί και δεν έχει δοθεί στο μωρό. Όμως πρακτικά, αν γνωρίζεις τις συνθήκες υγιεινής του χώρου, μπορεί να εφαρμοστεί και για γάλα που έχει δοθεί στο μωρό.

Αν το μωρό είναι υγιές, τελειόμηνο, μεγαλύτερο απο 6 εβδομάδων και τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, μπορεί το γάλα να ξαναμπει στο ψυγείο μέχρι το επόμενο γεύμα. Η οδηγία αυτή είναι για γάλα που έχει ζεσταθεί και δεν έχει δοθεί στο μωρό. Όμως πρακτικά, αν γνωρίζεις τις συνθήκες υγιεινής του χώρου, μπορεί να εφαρμοστεί και για γάλα που έχει δοθεί στο μωρό.

καταλαβα..εμεις ειμαστε μολις 28 ημερων και το παλευουμε πολυ με τον αποκλειστικο.αυριο θα δουλευω απο τις 16:00 εως τις 21:00,οποτε θα αφησω στη μητερα μου 3 γευματα των 100μλ εκαστο σε διαφορετικα μπουκαλακια.100μλ που θα αντλησω αυριο,100 μλ απο ενα σακουλακι καταψυξης και 100μλ απο αλλο σακουλακι.φοβαμαι τις αλχημειες ακομη,οποτε καλυτερα να μην ανακατεψω τιποτα και ας πεταχτει καποια ποσοτητα.συμφωνειτε;

βρε κοριτσια καλημερα....να ρωτησω κι εγω κατι.ο μπεμπακος μου ειναι 9 εβδομαδων.του εκανα πριν απο καθε γευμα ορο στην μυτουλα.μεχρι ποτε πρεπει να του κανω?γτ βλεπω οτι πια δεν εχει μπουκωμα.τωρα του κανω 2-3 φορες την μερα.κανει αν δεν ειναι μπουκωμενος?γτ κατι ακουσα οτι μπορει να προκαλεσει ωτιτιδα,ισχυει?να του κανω μονο οταν τον βλεω οτι δυσκολευεται?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

βρε κοριτσια καλημερα....να ρωτησω κι εγω κατι.ο μπεμπακος μου ειναι 9 εβδομαδων.του εκανα πριν απο καθε γευμα ορο στην μυτουλα.μεχρι ποτε πρεπει να του κανω?γτ βλεπω οτι πια δεν εχει μπουκωμα.τωρα του κανω 2-3 φορες την μερα.κανει αν δεν ειναι μπουκωμενος?γτ κατι ακουσα οτι μπορει να προκαλεσει ωτιτιδα,ισχυει?να του κανω μονο οταν τον βλεω οτι δυσκολευεται?

εγω salomaki εκανα καθε μερα μια φορα μετα το μπανιο (το βραδινο)για να χει καλο υπνο οταν δεν ηταν μπουκομενος

παντως το κανω ακομα και μεχρι σημερα 1 φορα τη μερα για προληπτικους λογους ,και για να καθαριζει γενικα το συστημα εκει μιας και η παιδιατρος μου ειπε οτι μονο καλο κανει ο ορος και δεν βλαπτει το βρεφος τωρα ωτιτιδα απο οτι ξερω κανουν τα μωρα οταν δεν βαζουν ορο τι να σου πω λιγο κουλο μου φενετ να κανουν με τουσ ορους αλλα και παλι δεν ειμαι γιατρος..........ρωτα την παιδιατρο σου

Διαφημίσεις

ζουμε μια τραγικη κατασταση..τα τελευταια δυο 24ωρα εχω κοιμηθει συνολικα 5 ωρες..η μικρη ανα μια ωρα ξυπναει και ζηταει να φαει..στον υπνο της που δεν είναι βαθυς,είναι ανησυχη..πονανε τα χερια μου,η πλατη μου και εχω μονιμο πονοκεφαλο..δεν προλαβαινω να φαω καλα ουτε να κανω αντλησεις..και πρεπει να παω και στη δουλεια η οποια απαιτει ξεκουραστο μυαλο..γιατι αλλαξε ετσι η μικρη μου;τρωει μονο για 10 λεπτα και σταματαει..πως να χορτασει ετσι και να κοιμηθει καλα;τι θα κανω;θα συνεχιστει πολυ αυτη η κατασταση;και εχω και το μονιμο αγχος:τι θα κανει το απογευμα που θα ειμαι στη δουλεια;θα τα καταφερει η μητερα μου;ποσο γαλα να της αφησω;θα της φτασει;εγω θα καταφερω στη δουλεια να αποσυμφορω το στηθος μου στα 5λεπτα διαλειμματα που εχω ανα μια ωρα;νιωθω οτι θα καταρρευσω..

Κορίτσια τα φώτα σας!Γέννησα 24-8 την μπέμπα μου.Παρουσίασε ίκτερο (εφτασε μέχρι 14)τον οποίο ξεπεράσαμε με θηλασσμό και συμπλήρωμα μητρικού γάλακτος όταν δεν ξύπναγε με τίποτα.Κόψαμε το μπουκάλι το Σάββατο, (λίγο συμπλήρωμα της έδινα τις πρώτες δύο μέρες με τη βοήθεια sns το οποίο τη βοήθησε να θηλάζει και πιο σωστά γιατί περισσότερο πιπίλιζε παρά έτρωγε.Οι απορίες μου είναι οι εξης:Μετά απο 1-2 θηλασμούς οι οποίοι μπορεί να είναι και μαραθώνιοι, "ξεχνάει" πως θηλάζουν! Αρχίζει το πιπίλισμα, δεν τραβάει όμως γάλα.Την προσπαθώ κάποια ώρα αλλά συνήθως καταλήγω να βάζω λίγα μλ γάλα(15-20)στο sns για να μπορέσει να αρχίσει να θηλάζει σωστά.Γιατί συμβαίνει αυτό;Μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό για να το διορθώσω;

Και απορία δεύτερη:Ενώ μπορεί να θηλάζει για 3-4 ώρες συνεχώμενες μετά μπορεί να κάνει και 5 ώρες να ζητήσει γάλα.Στο ενδιάμεσο προσπαθώ να την ξυπνήσω αλλά τις περισσότερες φορές δεν συνεργάζεται και πολύ σπάνια να φάει για 10-20 λεπτά.Δεν είναι πολλές οι ώρες για νεογέννητο;Μήπως θα πρέπει να εμπιστευτώ το πρόγραμμα του παιδιού ή να συνεχίσω τις προσπάθειες να το ξυπνάω;

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

37 εβδομάδες και 3 μέρες

Β. Το φύλο του βρέφους

κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

Μέγιστη:14 ελάχιστη: 11, 1

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης, (24- :cool: :3300 βάρος εξόδου, (28-:cool: : 2870 31-8:3000 6- 9, 3170

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Δεν έχει στάνταρ. μπορεί 1-2 θηλασμοί να κρατήσουν πολλές ώρες και να κάνει 4-5 μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

10-20 αντλημένου γάλακτος σε 1-2 γεύματα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

20-40 μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

symphony της medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Κάνω 1 άντληση κάθε μια δυο μέρες για 10-15 λεπτά απλά για να έχω.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Χρησιμοποιώ ψευτοθηλές λόγω επίπεδων θηλών

cceXp3.png

pcTFp3.png

Από τις πάνες φαίνεται ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα και πήρατε και 170γρ μέσα στην τελευταία εβδομάδα, το οποίο είναι μια χαρά, σημαίνει ότι στρώνετε. Θα έλεγα να προσφέρεις, όταν νομίζεις ότι έχει περάσει πολλή ώρα από τον προηγούμενο θηλασμό αλλά χωρίς άγχος. Νομίζω ότι για τόσα λίγα μλ δεν αξίζει να παιδεύεσαι με το sns (εκτός πια και αν δεν πίνει καθόλου!) Μήπως τώρα που στρώνετε, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να δοκιμάζεις χωρίς τις ψευδοθηλές;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αμαρέτο το έχω σκοπό σιγά σιγά να ξεκινήσω αλλά με φοβίζει το οτι πολλές φορές δεν θηλάζει σωστά.Η τουλάχιστόν έτσι νομίζω εγώ.Ένώ όταν θηλάζει νιώθω το τράβηγμα της θηλής χωρίς να πονάω, όταν πιπιλίζει δεν αισθάνομαι τίποτα, και μάλιστα αν τραβηχτώ το στήθος απομακρύνεται απο το μωρό χωρίς δυσκολία, σαν να μην είχε επαφή με το στόμα της...Το sns πλέον δεν το χρησιμοποιώ για συμπλήρωμα αλλά βλέπω οτι την βοηθάει να πιάσει σωστά τη θηλή, οπότε όταν τελειώσουν αυτά τα 10-15 μλ τραβάω το σωληνάκι και συνεχίζει και θηλάζει σωστά.Αλλά είναι και για μένα ταλαιπωρία να "καλωδιώνομαι" κάθε τρείς και λίγο.

cceXp3.png

pcTFp3.png

ζουμε μια τραγικη κατασταση..τα τελευταια δυο 24ωρα εχω κοιμηθει συνολικα 5 ωρες..η μικρη ανα μια ωρα ξυπναει και ζηταει να φαει..στον υπνο της που δεν είναι βαθυς,είναι ανησυχη..πονανε τα χερια μου,η πλατη μου και εχω μονιμο πονοκεφαλο..δεν προλαβαινω να φαω καλα ουτε να κανω αντλησεις..και πρεπει να παω και στη δουλεια η οποια απαιτει ξεκουραστο μυαλο..γιατι αλλαξε ετσι η μικρη μου;τρωει μονο για 10 λεπτα και σταματαει..πως να χορτασει ετσι και να κοιμηθει καλα;τι θα κανω;θα συνεχιστει πολυ αυτη η κατασταση;και εχω και το μονιμο αγχος:τι θα κανει το απογευμα που θα ειμαι στη δουλεια;θα τα καταφερει η μητερα μου;ποσο γαλα να της αφησω;θα της φτασει;εγω θα καταφερω στη δουλεια να αποσυμφορω το στηθος μου στα 5λεπτα διαλειμματα που εχω ανα μια ωρα;νιωθω οτι θα καταρρευσω..

mamabou μην αγχώνεσαι τόσο - μπόρα είναι και θα περάσει. Τέτοιες αναστατώσεις τις περνάνε τα μωρά κάπου κάπου. Μήπως είσαι πολύ στρεσαρισμένη και το μωρό "πιάνει" το άγχος σου και το αντανακλά; Συμβαίνει αυτό, ιδίως όταν η μαμά επιστρέφει στη δουλειά. Όταν αφήνει το στήθος (ή σταματάει να ρουφάει) δοκίμασε να την βάλεις στο άλλο - μπορεί η εναλλαγή να την κάνει να συνεχίσει να θηλάζει και ίσως χορτάσει καλύτερα, ΑΝ υποθέσουμε ότι δεν κοιμάται καλά γι' αυτό το λόγο... Στη φάση αυτή χρησιμοποίησε το απόθεμα της κατάψυξης ώστε να μην έχεις την επιβάρυνση των αντλήσεων. Αν χρειαστεί στρίμωξε κάποια άντληση μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αναπληρώσεις το απόθεμά σου. Δώσε βάρος στον ύπνο και το φαγητό ΣΟΥ - θα σε βοηθήσουν να μην καταρρεύσεις. Αν δεν θηλάζεις ξαπλωμένη ήδη, δοκίμασέ το σε κάθε ευκαιρία (βράδυ, μεσημέρι, πρωί) προκειμένου να ξεκουραστείς/κοιμηθείς - ίσως κοντά σου η μικρή να είναι και πιο ήσυχη.

Μήπως τώρα που στρώνετε, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να δοκιμάζεις χωρίς τις ψευδοθηλές;

Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ. Νομίζω ότι θα δεις διαφορά στον τρόπο που θηλάζει. Ίσως και η αίσθηση ακόμα να την κάνει να θηλάζει περισσότερο - εγώ τουλάχιστον αυτό βίωσα με τον γιο μου όταν σταμάτησα τις ψευδοθηλές. Αν χρειάζεσαι βοήθεια πες μας.

Ακριβώς αυτό θα έλεγα κι εγώ. Νομίζω ότι θα δεις διαφορά στον τρόπο που θηλάζει. Ίσως και η αίσθηση ακόμα να την κάνει να θηλάζει περισσότερο - εγώ τουλάχιστον αυτό βίωσα με τον γιο μου όταν σταμάτησα τις ψευδοθηλές. Αν χρειάζεσαι βοήθεια πες μας.

Προσπαθώ να συμπιέσω τη θηλή όπως κάναν στο μαιευτήριο οι μαίες, αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση :-( .Το κάνω σωστά;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Προσπαθώ να συμπιέσω τη θηλή όπως κάναν στο μαιευτήριο οι μαίες, αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση :-( .Το κάνω σωστά;

Κατ' αρχήν στο μαιευτήριο μπόρεσαν οι μαίες να κάνουν τις θηλές ή μία από αυτές να βγει προς τα έξω; Αν ναι, τότε όντως μπορείς να το κάνεις με το χέρι σου. Μήπως πιάνεις πολύ κοντά στη θηλή; Δοκίμασε να πιάσεις στη θηλαία άλω (το σκούρο κομμάτι γύρω από τη θηλή) με τον δείκτη και τον αντίχειρα και να πιέσεις προς τα μέσα (απαλά) - λογικά θα πρέπει η θηλή να βγει κάπως προς τα έξω.

Αμαρέτο το έχω σκοπό σιγά σιγά να ξεκινήσω αλλά με φοβίζει το οτι πολλές φορές δεν θηλάζει σωστά.Η τουλάχιστόν έτσι νομίζω εγώ.Ένώ όταν θηλάζει νιώθω το τράβηγμα της θηλής χωρίς να πονάω, όταν πιπιλίζει δεν αισθάνομαι τίποτα, και μάλιστα αν τραβηχτώ το στήθος απομακρύνεται απο το μωρό χωρίς δυσκολία, σαν να μην είχε επαφή με το στόμα της...Το sns πλέον δεν το χρησιμοποιώ για συμπλήρωμα αλλά βλέπω οτι την βοηθάει να πιάσει σωστά τη θηλή, οπότε όταν τελειώσουν αυτά τα 10-15 μλ τραβάω το σωληνάκι και συνεχίζει και θηλάζει σωστά.Αλλά είναι και για μένα ταλαιπωρία να "καλωδιώνομαι" κάθε τρείς και λίγο.

Αν το μωρό δεν θηλάζει σωστά, καλύτερα να κοπιάσεις για να μάθει χωρίς τις ψευδοθηλές, παρά να κοπιάζεις δυο φορές, μια με τις ψευδοθηλές και μια χωρίς.

Για το "τράβηγμα" της θηλής, δοκίμασε να αντλήσεις λίγο με το θήλαστρο πριν το θηλασμό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Για το "τράβηγμα" της θηλής, δοκίμασε να αντλήσεις λίγο με το θήλαστρο πριν το θηλασμό.

Εγώ πάντως αυτό ποτέ δεν το κατάφερα, παρότι με το θήλαστρο όχι μόνο έβγαινε προς τα έξω αλλά γινόταν και "τροφαντή" (επίσης είχα το symphony). Δεν κρατούσε όμως τόσο ώστε να προλάβω να βάλω το μωρό...

Μπορεί να ακουστεί χαζό αλλά εγώ στην αρχή μπόρεσα να απαλλαγώ μόνο από την αριστερή πλευρά καθώς από κεινη την πλευρά βολευόμουν να κρατήσω το μωρό και να πιέσω τη θηλή προς τα έξω (με το δεξί χέρι). Από την άλλη (δεξί στήθος) χρησιμοποιούσα ψευδοθηλή. Σε μερικές μέρες που πλέον ο μικρός θήλαζε από αριστερά χωρίς ψευδοθηλή σε όλα τα γεύματα άρχισα τις προσπάθειες από την άλλη πλευρά χωρίς ψευδοθηλή (δοκίμαζα και ενδιάμεσα αλλά δεν τα είχα καταφέρει).

Θέλω να πω ότι θέλει δοκιμές σε διάφορες ώρες (να μην πεινάει πολύ το παιδί και να μην είναι ανήσυχο) και να βρεις πώς βολεύεσαι κι εσύ. Εμένα μου πήρε περίπου 10 μέρες για να απαλλαγώ και από τις 2 πλευρές για όλα τα γεύματα (ήταν όμως ο γιος μου ήδη 2 μηνών, οπότε ήταν και ισχυρή η συνήθεια...).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...