Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Salomaki κατ' αρχήν αν μπορείς μην γράφεις greeklish, γιατί δεν διαβάζονται εύκολα. Το να τρώει ένα μωρό που θηλάζει (και μάλιστα τόσο μικρό) κάθε 1,5-2 ώρες είναι απόλυτα φυσιολογικό (απόλυτα φυσιολογικό θα ήταν και για πολύ μικρότερο διάστημα ακόμα και για ακανόνιστα διαστήματα). Το "κλασσικό τρίωρο πρόγραμμα" είναι εφεύρεση του ανθρώπου και κανένα μωρό που θηλάζει δεν μπορεί να θηλάζει με "πρόγραμμα" και μάλιστα 3ωρο...

Μην μπαίνεις στη λογική να αντλήσεις για να δεις πόσο βγάζεις - ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Ακόμα κι αυτό σου δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή με το συγκεκριμένο θήλαστρο και ΟΧΙ πόσο μπορεί να πάρει το μωρό θηλάζοντας απευθείας από το στήθος. Ένα μωρό που θηλάζει ΑΝ θηλάζει ελεύθερα και απεριόριστα, θα πάρει όσο γάλα χρειάζεται. Το πόσο είναι αυτό είναι αδιάφορο. Όπως λέει και η Αγλαϊα, αν έπρεπε να ξέρουμε το πόσο, το στήθος θα είχε και μεζούρα επάνω του. Θηλάζεις ΟΠΟΤΕ θέλει το μωρό και για ΟΣΟ θέλει. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει την απαραίτητη για τις ανάγκες του ποσότητα μέτρα μόνο τις πάνες του: (μετά τις 6 εβδομάδες)4-5 βρεγμένες πάνες το 24ωρο. http://www.kellymom.com/bf/supply/enoughmilk-older.html

εύα σ`ευχαριστώ πολύ....για να είμαι ειλικρινής αυτό κάνω,όσο θέλει όποτε θέλει...απλά με το θήλαστρο έβγαλα μία φορά για να δώ πού βρίσκομαι απλά και μόνο για να καθησυχαστώ εγώ γιατί το μωρό παχαίνει μια χαρά....2 κιλά σε ένα μήνα καλά δεν είναι?τον θέλω με δίπλες....:cool:¨

ωστόσο να ρωτήσω και κάτι άλλο...τισ 2 τελευταίες μέρες έχει αρχίσει και βάζει χέρι στο στόμα ακόμα και μετά το φαγητό,σημαίνει ότι πεινάει??????????

όσο για τις πάνες έχει και παραπάνω απο 5 βρεγμένες το 24ωρο ειναι οκ?

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

madrid απο τα λιγα που εχω αρχισει να μαθαινω απ τα κοριτσια,νομιζω οτι πολυ καλα κανεις.female σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου!:Pνομιζω οτι αρχιζω στο μυαλο μου να ξεκαθαριζω καποια πραγματα.σημερα αντλησα το πρωι 100 μλ.το χωρισα σε δυο μπιμπερο και το εβαλα στη συντηρηση.το απογευμα θα ερθει η μητερα μου να κανουμε μια προβα.να δουμε δηλαδη πως θα τα παει με το μωρο.αν δηλαδη πιασει η μικρη μπουκαλι,ποσο θα πιει,για ποσο θα έιναι ηρεμη μετα κτλ.εχω πολυ αγχος για αυριο που παω στη δουλεια.και καλα εγω οταν είμαι σπιτι οποτε και να γκρινιαξει η μικρη τη βαζω στο στηθος.η μητερα μου τι να κανει;αν κλαιει τι να της κανει;αγχωνομαι τρελα..εντωμεταξυ χτες το βραδυ απο τις 23:30 κοιμηθηκε ξανα στις 03:00 τα ξημερωματα.σφιγγοταν σαν κατι να την ενοχλουσε,κοκκινιζε,εβγαζε κατι περιεργες φωνουλες αλλα δεν εκλαιγε.παντως ηρεμη δεν ηταν και δεν καθοταν στο καλαθι της.1)υπαρχει περιπτωση να φταιει η σταση που τη θηλαζω;χτες για παραδειγμα ειχα κουραστει παρα πολυ και τη θηλαζα γερμενη προς τα μπροστα.εχω την αισθηση οτι οταν την τελευταια φορα ισιωσα την πλατη μου και ακουμπησα πισω σε μαξιλαρια,ηρεμησε και μετα κοιμηθηκε.μηπως οταν δεν την ταιζω με ισια πλατη δεν παιρνει αρκετο γαλα;2)επισης η ψυχολογια μου επηρεάζει την παραγωγη και την ψυχολογια του παιδιου;γιατι χτες είμουν χαλια ψυχολογικα,με στεναχωρια και κλαματα.μηπως φταιει και αυτο που το παιδι δεν ήταν ηρεμο;3)παντως οσο περνουν οι μερες(20η σημερα) αλλαζει συμπεριφορα.τωρα οταν θηλαζει πολλες φορες αφηνει τη ρογα,τεντωνεται,σφιγγεται και βγαζει κραυγες.πολυ συχνα αυτο το κανει και στο καλαθι της χωρις να εχουμε γοερα κλαματα.ή ενω δειχνει οτι κοιμαται,ξαφνικα βγαζει κατι κραυγες,σφιγγεται,τεντωνεται και μετα ξανα ησυχαζει.ολα αυτα χωρις να ανοιξει τα ματια.παλιοτερα οταν κοιμοταν ηταν ηρεμη,χωρις μορφασμους και ηχους.τωρα τι έιναι αυτα;είναι φυσιολογικο;4)επισης εχουμε ενα θεμα με το ρεψιμο.πολυ σπανια ρευεται.μηπως δεν την κραταω καλα;μηπως επειδη δεν ρευεται δεν μπορει μετα να ησυχασει; η παιδιατρος μου είχε πει πως το ρεψιμο δεν είναι και τοσο σημαντικο οταν θηλαζει γιατι δεν παιρνει πολυ αερα.αν δεν ρευτει στον ωμο μου,μου είπε, να τη βαζω στο καλαθακι της με μια πετσετα κατω απο το στρωμα της ωστε να έιναι σε ανακληση.καποιες αναγωγες παντως τις εχουμε.νιωθω συχνα οτι ταλαιπωρω το μωρακι μου και δεν ξερω τι να του προσφερω και πως να συμπεριφερθω..ευτυχως ο αντρουλης μου είναι πολυ υπομονετικος και συμπονετικος..χτες που η μικρη δεν ησυχαζε και εγω εκλαιγα,μας είχε και τις δυο αγκαλια μεχρι να ηρεμησουμε..ποσο τον ταλαιπωρω κι αυτον..:-(

mamabou θα σου μιλησω κι εγω σαν νεα μανουλα.το ιδιο κανει κι εμενα ο μπεμπακος μου στον υπνο του τεντωνεται σφιγγεται κτλ κτλ καποιες φορες ειναι γτ θελει να κανει προυτ καποιες αλλες γιατι θελει να ρευτει.νομιζω οτι και απο το στηθος παιρνει αερα το μωρο και αν δεν ρευτει εκεινη την ωρα μπορει να ρευτει μετα απο μια ωρα εμενα το κανει αυτο.να σου πω τι κανω εγω και ρευεται αμεσως....δεν το χτυπαω μονο ετσι οπως τον εχω στον ωμο και ειναι το πλατακι του τον χαιδευω κιολας οπως του κανω μασαζ οταν ειναι μπρουμυτα μετα το μπανιο.η παλαμη δλδ αγκαλιαζει την πλατουλα του και τον σφιγγω με τα δαχτυλα αν οχι πιο νωρις συνηθως στο 5λεπτο ρευεται.οσο για αυτα που κανει στον υπνο του ειναι φυσιοογικα νομιζω εγω τον δικο μου τον φωναζω αστραχαν!!!!!!!!εγω παντως και να μην εχει ρευτει δεν κανω ανακληση τον βαζω στο πλαι με το σφηνακι γτ θα δεις αργοτερα που θα κουνιεται αν κανεις ανακληση στην καλαθουνα θα ξεκιναει απο κει που θα την βαζεις και θα καταληγει κατω με λυγισμενα ποδια!!!!!! να μην αγχωνεσαι....

εύα σ`ευχαριστώ πολύ....για να είμαι ειλικρινής αυτό κάνω,όσο θέλει όποτε θέλει...απλά με το θήλαστρο έβγαλα μία φορά για να δώ πού βρίσκομαι απλά και μόνο για να καθησυχαστώ εγώ γιατί το μωρό παχαίνει μια χαρά....2 κιλά σε ένα μήνα καλά δεν είναι?τον θέλω με δίπλες....:cool:¨

ωστόσο να ρωτήσω και κάτι άλλο...τισ 2 τελευταίες μέρες έχει αρχίσει και βάζει χέρι στο στόμα ακόμα και μετά το φαγητό,σημαίνει ότι πεινάει??????????

όσο για τις πάνες έχει και παραπάνω απο 5 βρεγμένες το 24ωρο ειναι οκ?

ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ? Μόνο καλά; ΣΟΥΠΕΡ είναι. Άκου 2 κιλά σ' ένα μήνα! Κι αναρωτιέσαι ΑΝ χορταίνει από σένα; 'Οσο για το χέρι στο στόμα, είναι φυσιολογικό. Κάπου εκεί αρχίζουν τα τρίβουν και τα ούλα τους για τα δόντια. Αν δεν είσαι σίγουρη ότι δεν είναι πείνα, πρόσφερε στήθος καλού κακού, ακόμα κι αν έφαγε πριν από λίγο. Είναι φυσιολογικό και να θέλει να ξαναφάει σύντομα.

Σαλομάκι το βάρος που παίρνει είναι μια χαρά και αναμενόμενο για μωρό που θηλάζει. Ο δικός μου θυμάμαι αξέχαστα είχε πάρει 2.800 σε 1 μήνα. Όσο περνάει ο καιρός μειώνεται αυτή η αύξηση βάρους, μην τρομάζεις.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κοριτσια.ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και την ενθαρρυνση σας!πριν κανενα τεταρτο γυρισα απο τη δουλεια.δεν πηρα μαζι μου το θηλαστρο για να δω πρωτη μερα πως θα παμε.ειχα θηλασει 06:30 το πρωι τη μικρη και είχα αντλησει 100μλ.μετα την ξαναθηλασα 9:15 και εφυγα για δουλεια.τωρα που γυρισα το στηθος ηταν τουμπανο.εχω βαλει κατευθειαν το θηλαστρο και αντλω γιατι η μικρη ειναι φαγωμενη.παντως ηδη το ενα που αντλω μεχρι τωρα αρχισε να μαλακωνει.υπαρχει περιπτωση επειδη σκληρηνε τοσο το στηθος να παθω καμια ζημια ή να μειωθει η παραγωγη;η μικρη εφαγε σημερα στο διαστημα 11:00-13:45 δυο δοσεις των 90μλ εκαστη.δεν γκινιαξε πολυ,μονο που μετα το πρωτο γευμα δεν κοιμηθηκε αλλα κοιτουσε γυρω γυρω.μπουκαλι επιασε ευκολα.ευτυχως ουτε αυτη ουτε η μαμα μου ταλαιπωρηθηκαν ιδιαιτερα.σχετικα με τη αποψυξη κοριτσια πηρα στη medela και μου είπαν οτι τα μπουκαλακια αντλησης ζεσταινονται κανονικα οπως τα γυαλινα.βαζουμε απο πανω την πιπιλα και το χρησιμοποιουμε κατευθειαν ως μπιμπερο.δεν χρειαζεται δηλ. να το μεταφερω σε αλλο γυαλινο μπουκαλι για να το ζεστανω.τωρα για να καταλαβω, αν αποψυξω δυο σακουλακια γιαφορετικης ημερομηνιας μπορω να τα ενωσω σε ενα μπιμπερο;και μπορω σε αυτο να προσθεσω και φρεσκο;δε θελω να πεταω μητρικο γαλα,γιάυτο ρωταω και ξαναρωταω..συγνωμη evaΜD..:oops:

Διαφημίσεις

Α εγώ πέταξα το πρωί πάνω από 3 λίτρα μητρικού γάλατος. Ο μικρός δεν πίνει το κατεψυγμένο γάλα αλλά ούτε και από μπιμπερό. Θέλει φρέσκο φρέσκο γαλατάκι από το στήθος της μαμάς!!

Αν συνεχίζεις να μην θηλάζεις για εκείνες τις ώρες, η παραγωγή σε 2-3 μέρες θα μειωθεί για εκείνες τις ώρες (αν δεν αντλείς πάντα).

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κοριτσια.ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και την ενθαρρυνση σας!πριν κανενα τεταρτο γυρισα απο τη δουλεια.δεν πηρα μαζι μου το θηλαστρο για να δω πρωτη μερα πως θα παμε.ειχα θηλασει 06:30 το πρωι τη μικρη και είχα αντλησει 100μλ.μετα την ξαναθηλασα 9:15 και εφυγα για δουλεια.τωρα που γυρισα το στηθος ηταν τουμπανο.εχω βαλει κατευθειαν το θηλαστρο και αντλω γιατι η μικρη ειναι φαγωμενη.παντως ηδη το ενα που αντλω μεχρι τωρα αρχισε να μαλακωνει.υπαρχει περιπτωση επειδη σκληρηνε τοσο το στηθος να παθω καμια ζημια ή να μειωθει η παραγωγη;η μικρη εφαγε σημερα στο διαστημα 11:00-13:45 δυο δοσεις των 90μλ εκαστη.δεν γκινιαξε πολυ,μονο που μετα το πρωτο γευμα δεν κοιμηθηκε αλλα κοιτουσε γυρω γυρω.μπουκαλι επιασε ευκολα.ευτυχως ουτε αυτη ουτε η μαμα μου ταλαιπωρηθηκαν ιδιαιτερα.σχετικα με τη αποψυξη κοριτσια πηρα στη medela και μου είπαν οτι τα μπουκαλακια αντλησης ζεσταινονται κανονικα οπως τα γυαλινα.βαζουμε απο πανω την πιπιλα και το χρησιμοποιουμε κατευθειαν ως μπιμπερο.δεν χρειαζεται δηλ. να το μεταφερω σε αλλο γυαλινο μπουκαλι για να το ζεστανω.τωρα για να καταλαβω, αν αποψυξω δυο σακουλακια γιαφορετικης ημερομηνιας μπορω να τα ενωσω σε ενα μπιμπερο;και μπορω σε αυτο να προσθεσω και φρεσκο;δε θελω να πεταω μητρικο γαλα,γιάυτο ρωταω και ξαναρωταω..συγνωμη evaΜD..:oops:

Άντε καλή αρχή! Είδες, όλα πήγαν πολύ καλά. Από τη στιγμή που το στήθος μαλάκωσε με την άντληση είναι όλα οκ - δεν κινδυνεύεις από τίποτα. Κι όσο προχωράνε οι μέρες το στήθος δεν θα πρήζεται τόσο. Σ' ό,τι αφορά την παραγωγή σου όμως, επειδή δεν έχεις καν σαραντίσει, προσπάθησε να μην μειωθεί η παραγωγή σου στο 24ωρο. Δηλαδή συμπλήρωσε μέσα στη μέρα με αντλήσεις, ώστε να βγάζεις (συνολικά) περίπου όσο έφαγε το μωρό τις ώρες που έλειπες. Πρακτικά αυτό σημαίνει, χρησιμοποίησε όσο το δυνατόν λιγότερο απόθεμα από την κατάψυξη τουλάχιστον στην αρχή. Τις μέρες που δεν δουλεύεις μην δίνεις μπιμπερό ("για να μην το ξεχνάει") - θήλαζε μόνο.

Μπορείς να αναμίξεις γάλα διαφορετικών ημερομηνιών μετά την απόψυξη, ναι. Και ναι μπορείς να προσθέσεις και φρέσκο, αφού όμως έχει ξεπαγώσει εντελώς το αποψυγμένο. Ωστόσο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι πράγματι προτιμότερο να χρησιμοποιείς συνεχώς τα μπουκαλάκια της άντλησης και για το τάισμα με δεδομένο ότι δεν παύουν να είναι πλαστικά... Όσο καλό πλαστικό και ασφαλές για τρόφιμα και να είναι, νομίζω ότι δεν συγκρίνεται με το γυάλινο. Επίσης εγώ θα πρόσεχα και το θέμα της πιπίλας (του μπιμπερό) - ακόμα το μωρό είναι μικρό και μπορεί να πάθει σύγχιση θηλής. Οπότε είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πιπίλες (μπιμπερό) όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σχήμα και τη ροή του δικού σου στήθους. Προσωπικά έχω καταλήξει σε συγκεκριμένη μάρκα μπιμπερό και πιπίλας με την οποία ο γιος μου τρώει πιο αργά μεν -σε σχέση με άλλη γνωστή μάρκα- αλλά το πώς τρώει μ΄εκείνα τα μπιμπερό μοιάζει πιο πολύ με το πώς θηλάζει.

τι μανίκι το θηλαστρο.....δεν καταλαβαινω τιποτα....mamabou εγω αν ημουν στην θεση σου θα γινομουν ειλικρινα αφορητη με τις αποριες που θα ειχα....μια δυο φορες θα το κανεις κα μετα θα σου γινει συνηθεια....καλη αρχη.....evamd διαβαζα το αρθρο ενος παδιατρου που λεει για τις λανθασμενες αποψεις περι θηλασμου εμενα η παιδιατρος μου μου ειχε πει απο την αρχη για συμπληρωμα....οταν βγηκα απο το νοσοκομειο παιδων της ειπα οτι ειχα αντλησει με θηλαστρο και οτι εβγαζα 50-60 μλ και μου ειχε πει οτι σε κανενα μηνα δεν θα εχω γαλα οπως επισης μου ειχε πει να δινω 2 γευματα ξενο στην ημερα ωστε να γεμιζει καλυτερα το στηθος πραγμα που διαβασα οτι ειναι λαθος να`ναι καλα ο αντρας μου που προσπαθουσε να με αποτρεψει απο το να δωσω ξενο....μηπως να σκεφτω το θεμα της παιδιατρου μου?

Salomaki δύσκολο να βρεις διαβασμένο παιδίατρο. Εσύ είσαι υποχρεωμένη να γνωρίζεις τι είναι καλύτερο για το παιδί σου και αν δεν μπορείς να βρεις καλύτερο παιδίατρο παραμένεις εκεί και απλά τον αγνοείς όταν σου μιλάει για συμπληρώματα και δίνει συμβουλές που γνωρίζεις ό,τι θα σε οδηγήσουν σε αποθηλασμό.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

κοριτσια.ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις και την ενθαρρυνση σας!πριν κανενα τεταρτο γυρισα απο τη δουλεια.δεν πηρα μαζι μου το θηλαστρο για να δω πρωτη μερα πως θα παμε.ειχα θηλασει 06:30 το πρωι τη μικρη και είχα αντλησει 100μλ.μετα την ξαναθηλασα 9:15 και εφυγα για δουλεια.τωρα που γυρισα το στηθος ηταν τουμπανο.εχω βαλει κατευθειαν το θηλαστρο και αντλω γιατι η μικρη ειναι φαγωμενη.

Ζήτησε από όποιον προσέχει το μωρό να προσπαθεί να ταΐζει το μωρό νωρίτερα το μεσημέρι ή να δίνει λίγο μικρότερες ποσότητες, ώστε όταν επιστρέφεις, να θηλάζει κατευθείαν, μήπως και γλυτώνεις καμιά άντληση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

να ΄στε καλα κοριτσια! αυριο θα λειψω μονο 2,5 ωρες,οποτε αν καταφερω και θηλασω πριν φυγω ισως να μη χρειαστει να την ταισει η μαμα μου.καλου κακου ομως αντλησα 200 μλ σημερα και το εβαλα σε δυο μπουκαλακια στο ψυγειο.αληθεια στη συντηρηση για ποσες ωρες/μερες συντηρειται το γαλα;Eva MD μηπως η μαρκα μπιμπερο που χρησιμοποιεις ξεκινα αοι n....;αν δεν μπορουμε να το αναφερουμε μπορεις να μου το στειλεις με προσ.μνμα;

Το φρεσκοαντλημένο γάλα διατηρείται μέχρι και 8 ημέρες σε ψυγείο που δεν ανοίγει συχνά και το γάλα πρέπει να τοποθετείται στο πίσω μέρος, κοντά στα τοιχώματα και όχι στην πόρτα του ψυγείου!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ζήτησε από όποιον προσέχει το μωρό να προσπαθεί να ταΐζει το μωρό νωρίτερα το μεσημέρι ή να δίνει λίγο μικρότερες ποσότητες, ώστε όταν επιστρέφεις, να θηλάζει κατευθείαν, μήπως και γλυτώνεις καμιά άντληση.

Συμφωνώ απόλυτα με την amaretto. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Βρίσκω ότι πέρα από την άντληση βοηθά και το μωρό στην επανασύνδεση.

τι μανίκι το θηλαστρο.....δεν καταλαβαινω τιποτα....mamabou εγω αν ημουν στην θεση σου θα γινομουν ειλικρινα αφορητη με τις αποριες που θα ειχα....μια δυο φορες θα το κανεις κα μετα θα σου γινει συνηθεια....καλη αρχη.....evamd διαβαζα το αρθρο ενος παδιατρου που λεει για τις λανθασμενες αποψεις περι θηλασμου εμενα η παιδιατρος μου μου ειχε πει απο την αρχη για συμπληρωμα....οταν βγηκα απο το νοσοκομειο παιδων της ειπα οτι ειχα αντλησει με θηλαστρο και οτι εβγαζα 50-60 μλ και μου ειχε πει οτι σε κανενα μηνα δεν θα εχω γαλα οπως επισης μου ειχε πει να δινω 2 γευματα ξενο στην ημερα ωστε να γεμιζει καλυτερα το στηθος πραγμα που διαβασα οτι ειναι λαθος να`ναι καλα ο αντρας μου που προσπαθουσε να με αποτρεψει απο το να δωσω ξενο....μηπως να σκεφτω το θεμα της παιδιατρου μου?

Salomaki το θήλαστρο είναι όντως παίδεμα και στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς περιττό. Υπάρχουν περιπτώσεις (όπως η δική μου) που είναι επιβεβλημένο για την εγκατάσταση, τη διατήρηση της γαλουχίας και τον αποκλειστικό θηλασμό, αλλά τότε μιλάμε για νοσοκομειακό θήλαστρο. Η mamabou είναι ίσως τυχερή (ή έχει πολύ γάλα) και βγάζει τις ποσότητες που βγάζει, με θήλαστρο που είναι για πολύ αργότερα (όταν έχει εγκατασταθεί η γαλουχία) και πάλι μόνο για περιστασιακή χρήση (φυσικά και η mamabou περιστασιακά το χρησιμοποιεί). Τα 50-60ml ειδικά για την αρχή είναι ΠΟΛΥ καλή ποσότητα για θήλαστρο (και μάλιστα μη νοσοκομειακό). Αυτό που σου είπε η παιδίατρος κατ' αρχήν δεν είναι λάθος: Αν χρησιμοποιείς μόνο θήλαστρο από την αρχή και όχι νοσοκομειακό τότε πράγματι δεν μπορεί να εγκατασταθεί γαλουχία και συνήθως μέχρι τις 40 μέρες το γάλα στερεύει. Υποθέτω όμως ότι η παιδίατρος στο είπε με άλλο νόημα -ότι δηλαδή το γάλα σου δεν ήταν -δήθεν- αρκετό και γι' αυτό θα έπρεπε να δίνεις συμπλήρωμα. Αυτό φυσικά είναι λάθος καθώς όσο συμπλήρωμα δίνεις, τόσο μειώνεται το δικό σου γάλα. Και όπως είπε παραπάνω η amaretto το στήθος δεν είναι δεξαμενή για να περιμένεις να γεμίσει για να θηλάσεις. Αυτή είναι οδηγία για αποθηλασμό ΟΧΙ για θηλασμό. Μπράβο στον άντρα σου γιατί συνήθως οι άντρες πιστεύουν τους γιατρούς περισσότερο. Αν έχεις την επιλογή γιατρού-συμβούλου θηλασμού τότε ναι να αλλάξεις παιδίατρο. Αρχικά έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος. Πήγα σε παιδίατρο η οποία θεωρητικά ήταν υπέρ του θηλασμού και κατά τα άλλα πολύ καλή γιατρός και συζητήσιμη. Οι οδηγίες της ωστόσο σε κάποια θέματα του θηλασμού ήταν τέτοιες που αν την είχα ακούσει θα είχα αποθηλάσει. Αρχικά θεώρησα ότι μπορούσα να αγνοώ τις οδηγίες αυτές και να την ακούω στα υπόλοιπα. Όταν προχώρησε λίγο ο καιρός και τέθηκε το θέμα της έναρξης των στερεών τροφών, η αντίθεσή μας στο θέμα του θηλασμού φάνηκε (έχω αναφέρει την ιστορία σε άλλο post και δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι). Εκεί πλέον σκέφτηκα ότι λειτουργούσα ανεύθυνα απέναντι στο παιδί μου. Δεν μπορούσα να έχω παιδίατρο κάποια με την οποία διαφωνούσα και συνειδητά επέλεγα να μην ακολουθώ κάποιες από τις οδηγίες της. Πώς θα ήξερα στην πορεία ότι σ'αυτό που επέλεξα να μην την ακούσω είχα εγώ δίκιο και καλύτερα έκανα και δεν την άκουσα και ότι δεν έβαζα σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού μου; Ο γονιός είναι υπεύθυνος για το παιδί του και πρέπει να ενημερώνεται για τις επιλογές του και ναι, ο γιατρός δεν μπορεί να σου επιβάλει τι θα κάνεις με το παιδί σου αλλά πρέπει να εμπιστεύεσαι το γιατρό σου και αυτό που σου προτείνει.

Διαφημίσεις

να ΄στε καλα κοριτσια! αυριο θα λειψω μονο 2,5 ωρες,οποτε αν καταφερω και θηλασω πριν φυγω ισως να μη χρειαστει να την ταισει η μαμα μου.καλου κακου ομως αντλησα 200 μλ σημερα και το εβαλα σε δυο μπουκαλακια στο ψυγειο.αληθεια στη συντηρηση για ποσες ωρες/μερες συντηρειται το γαλα;Eva MD μηπως η μαρκα μπιμπερο που χρησιμοποιεις ξεκινα αοι n....;αν δεν μπορουμε να το αναφερουμε μπορεις να μου το στειλεις με προσ.μνμα;

Mamabou, φιλική συμβουλή: χωρίς να σου γίνουν βραχνάς οι αντλήσεις, αλλά επειδή είσαι ακόμα στην αρχή της γαλουχίας, ό,τι γάλα σου περισσέψει στο τέλος της ημέρας, βάζε το στην κατάψυξη και προσπάθησε για την επόμενη να ξανααντλήσεις, ώστε να διατηρείς την παραγωγή σου (μέσα στο 24ωρο) στα επίπεδα των αναγκών του μωρού σου. Με άλλα λόγια προσπάθησε να αντλείς κάθε μέρα που το μωρό παίρνει μπιμπερό, για να "αναπληρώνεις" το γεύμα που έχασες με το μωρό, με το θήλαστρο.

(Πάντως 200ml. άντληση αξίζει συγχαρητήρια :-D)

καλημερα κοριτσια!ευχαριστω για τις απαντησεις σας!με βοηθατε πολυ!σημερα μολις επεστρεψα σπιτι η μικρη είχε δυστυχως μολις φαει απ το μπουκαλι.αυτο ομως που παρατηρησα είναι το εξης:οταν τρωει το γαλα μου απ το μπουκαλι δεν αποκοιμιεται μετα,οπως συμβαινει οταν την εχω στο στηθος.καθεται ξυπνια και ενω εχει φαει με το μπουκαλι 100 μλ ,μετα απο μια ωρα γκρινιαζει και θελει να ξαναφαει. γιατι συμβαινει αυτο;ειναι δυνατον απο το στηθος μου να τραβαει περισσοτερο απο 100μλ και να χορταινει καλυτερα;

Το στήθος χρησιμεύει και σαν πιπίλα και ηρεμεί τα παιδιά, πράγμα που δεν κάνει το μπιμπερό. Ο μικρός μου χρησιμοποιεί το στήθος ακόμη για πιπίλα αφού πιπίλα δεν έπιασε ποτέ!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

ιατι συμβαινει αυτο;ειναι δυνατον απο το στηθος μου να τραβαει περισσοτερο απο 100μλ και να χορταινει καλυτερα;

Αν το μωρό σου πίνει περίπου 1 λίτρο την ημέρα και το διαιρέσεις με τους θηλασμούς που κάνεις (αν υποθέσουμε ότι δεν αντλείς), τότε ναι, είναι δυνατόν να πίνει και παραπάνω από 100μλ σε έναν θηλασμό.

Αλλά πέρα από αυτό, είναι όπως είπε η female, το μωρό σε μυρίζει και ζητά να επανασυνδεθεί και να χαλαρώσει, πέρα από την πείνα του.

Μετά, είναι λογικό να κουράζεται περισσότερο με το θηλασμό και να αποκοιμιέται πιο εύκολα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλημερα κοριτσια!ευχαριστω για τις απαντησεις σας!με βοηθατε πολυ!σημερα μολις επεστρεψα σπιτι η μικρη είχε δυστυχως μολις φαει απ το μπουκαλι.αυτο ομως που παρατηρησα είναι το εξης:οταν τρωει το γαλα μου απ το μπουκαλι δεν αποκοιμιεται μετα,οπως συμβαινει οταν την εχω στο στηθος.καθεται ξυπνια και ενω εχει φαει με το μπουκαλι 100 μλ ,μετα απο μια ωρα γκρινιαζει και θελει να ξαναφαει. γιατι συμβαινει αυτο;ειναι δυνατον απο το στηθος μου να τραβαει περισσοτερο απο 100μλ και να χορταινει καλυτερα;

καλώς την! Αν έχεις σταθερή ώρα που γυρνάς στο σπίτι πες της μαμάς σου να μην ταίζει την τελευταία ώρα ή 45 λεπτά. Αν πεινάει πολύ το μωρό, ας της δώσει λιγότερο απ΄ότι θα έδινε. Πρόσφερες στήθος και δεν ήθελε ή δεν προσπάθησες επειδή είχε φάει πριν λίγο;

Από το στήθος το μωρό τρώει αλλιώς - μπορεί και περισσότερο επειδή το προτιμά- αλλά κυρίως αλλιώς. Το ότι κοιμάται στο στήθος και όχι με το μπουκάλι έχει να κάνει με διάφορα: με το ότι απαιτεί περισσότερη προσπάθεια να θηλασει από το να καταπιεί αυτό που τρέχει από το μπιμπερό, με το ότι στο στήθος χαλαρώνει και ηρεμεί, με το ότι στήθος=μαμά, ενώ μπιμπερό=μαμά γιοκ, αλλά και με το ότι από το στήθος παίρνει το γάλα με τη σωστή του δομή: πρώτα το ελαφρύ και στην πορεία το λιπαρό γάλα και το γάλα που περιέχει ουσίες που ευνοούν/προκαλούν τον ύπνο. Μέσα στο μπιμπερό το γάλα χάνει αυτή τη δομή ("ανακατεύεται").

Η δική μου μαμά για να κοιμίσει τον γιο μου όταν λείπω τον ταίζει αγκαλιά στην κουνιστή - λίγο τραγούδι, λίγο κούνημα, λίγο γάλα, κοιμάται...

να κανω μια χαζη ερωτηση που θελω?????τον ταιζω τρωει....περναει πχ μιση ωρα με μια μετα αν ξαναπεινασει του δινω το αλλο βυζι σε τοσο συντομο διαστημα?ρωταω γτ εχει τυχει το εχω δωσει το αλλο βυζι εχει φαει κανενα 5 λεπτο χαλαρα και οταν ερχεται η ωρα να ξαναφαει το αλλο το βυζι δεν εχει γεμισει και ειναι χαλαρο...που θελω να καταληξω,το χαλαρο βυζι,εχει κανονια γαλα σωστα?δεν παιζει ρολο το οτι ειναι χαλαρο?

female ναι εχω μαθει να ξεχψριζω ποτε καταπινει και ποτε πιπιλαει απλα οι παλιες ξερεισ βλεπουν το στηθοσ χαλαρο και λενε τα δικα τους....η στιγμη του θηλασμου ειναι η πιο ωραια σε ολη μου την μερα και εχω αγχωθει παρα πολυ γτ δεν θελω να τελειωσει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!μου εφτιαξεσ το κεφι....και οκ παραγει ακομα και αν τον ξαναβαλω πανω και ειναι χαλαρο θα εχει να πινει?η καποια στιγμη σταματαει να βγαζει μεχρι να παραγει?

ναι evaMD!οταν γυρισα ενω είχε ηδη φαει 100μλ,εβαζε το δαχτυλο της στο στομα και το ρουφουσε.την εβαλα στο στηθος,εφαγε λιγο ακομη και μετα κοιμηθηκε.επισης παρατηρω οτι πλεον (22η ημερα)δεν είναι συνεχεια φαγητο-υπνο-φαγητο κτλ.μπορει να καθισει και για μια ωρα ξυπνια και να κοιτα γυρω-γυρω.δεν εχω κουνιστη καρεκλα δυστυχως.ηθελα πολυ να παρω μια πολυθρονα θηλασμου αλλα οσες βρηκα ηταν πολυ ογκωδεις και δεν χωρουσαν στο χωρο μας.την παιρνει αγκαλιτσα η μαμα μου και περπατουν μεσα στο σπιτι.μηπως θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ενα ρηλαξ της chicco που εχω και είναι για νεογεννητα 0-4 μηνων να κουνιεται λιγο ή να χαζευει τα παιχνιδακια που κρεμονται;

επισης,να ρωτησω και κατι αλλο;το στηθος μου ανα δυο περιπου ωρες μουδιαζει στις ρογες για ενα -δυο δευτερολεπτα και τρεχουν για λιγο ταυτοχρονα και τα δυο.είναι φυσιολογικο αυτο;ποσες ωρες πρεπει να μεινει ενα στηθος χωρις θηλασμο ή αντληση ωστε να πετρωσει και να μειωθει η παραγωγη;και κατι τελευταιο:evaMD αφησα για αυριο στη συντηρηση ενα μπιμπερο με 100μλ και ενα μπουκαλακι με 140μλ.σιγουρα θα καταναλωθει το 100σταρι(2,5 ωρες θα λειψω παλι) αλλα αφησα και το μπουκαλακι(140μλ) μηπως τυχον και δε φτασει το 100σταρι ωστε να παρει η μαμα μου λιγο απο το 140αρι και να το βαλει σε ενα αλλο καθαρο μπιμπερο και να της το δωσει.αν καταλαβα καλα μου είπες οτι αυτο που θα περισσεψει απο το 140αρι μπορω μετα να το βαλω στην καταψυξη.σωστα καταλαβα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...