Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Mamabou σίγουρα θα γυρίσεις ξανά με απορίες. Όλες πηγάζουν από την ανησυχία και την αγάπη σου για το μωράκι σου. Αλλά μην ανησυχείς, όλες τα ίδια περάσαμε και περνάμε. Εδώ θα είμαστε σε ό,τι χρειαστείς.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mamabou σίγουρα θα γυρίσεις ξανά με απορίες. Όλες πηγάζουν από την ανησυχία και την αγάπη σου για το μωράκι σου. Αλλά μην ανησυχείς, όλες τα ίδια περάσαμε και περνάμε. Εδώ θα είμαστε σε ό,τι χρειαστείς.

Συμφωνώ απόλυτα. Και mamabou καλά έκανες και επέλεξες για παιδίατρο κάποια που είναι και σύμβουλος θηλασμού. Έχει μεγάλη διαφορά, πίστεψέ με. Γνωρίζεις τον Σύνδεσμο Θηλασμού La Leche League; http://www.llli.org/Greece.html Εκεί θα βρεις το πρόγραμμα των συναντήσεων (εννοείται ότι πας με το μωρό σου ή και τον σύζυγο και θηλάζεις ανενόχλητη). Ακόμα κι αν το θέμα της συγκεκριμένης συνάντησης δεν σε ενδιαφέρει, οι σύμβουλοι είναι διαθέσιμες να συζητήσουν κάθε απορία. Εγώ πάω ακόμα και τώρα - είναι σαν τονωτική ένεση :D

καλημερα κοριτσια!βρηκα χρόνο με το θηλαστρο στο χερι να μπω για λιγο στο φορουμ!σημερα αργησαμε,γιατι το βραδυ ταλαιπωρηθηκαμε λιγο..ενω τη μερα οπως σας εγραψα χτες ολα ηταν ιδανικα,απο τις 10:30 το βραδυ που ξυπνησε κοιμηθηκε 02:30 τα ξημερωματα..και ολη την ωρα στο στηθος..μαλλον είχε χορτασει υπνο ολη τη μερα ..κανω ομως ενα λαθος.τη μερα τις ωρες που κοιμαται,δεν κοιμαμαι και γω μαζι της..εγω τοτε βρησκω ευκαιρια να κανω καμια δουλεια του σπιτιου,να μαγειρεψω, να πλυνω ρουχαλακια κτλ.οποτε το βραδυ,σαν χτες αο τις 10 εγω νυσταζω.που θα παει θα μπουμε σε μια σειρα..17η μερα σημερα!κολικοι οχι ακομη!ελπιζω να το γλυτωσουμε! evaMD σε ευχαριστω πολυ για το site.ηδη μιλησα με την υπευθυνη στην πολη μου,αλλα προς το παρον δεν υπαρχουν προγραμματισμενες συναντησεις.αφησα όμως τα στοιχεια μου να με καλεσουν,νομιζω οτι θα ειναι πολυ ενδιαφερον και χρησιμο!

καλημερα κοριτσια!βρηκα χρόνο με το θηλαστρο στο χερι να μπω για λιγο στο φορουμ!σημερα αργησαμε,γιατι το βραδυ ταλαιπωρηθηκαμε λιγο..ενω τη μερα οπως σας εγραψα χτες ολα ηταν ιδανικα,απο τις 10:30 το βραδυ που ξυπνησε κοιμηθηκε 02:30 τα ξημερωματα..και ολη την ωρα στο στηθος..μαλλον είχε χορτασει υπνο ολη τη μερα ..κανω ομως ενα λαθος.τη μερα τις ωρες που κοιμαται,δεν κοιμαμαι και γω μαζι της..εγω τοτε βρησκω ευκαιρια να κανω καμια δουλεια του σπιτιου,να μαγειρεψω, να πλυνω ρουχαλακια κτλ.οποτε το βραδυ,σαν χτες αο τις 10 εγω νυσταζω.που θα παει θα μπουμε σε μια σειρα..17η μερα σημερα!κολικοι οχι ακομη!ελπιζω να το γλυτωσουμε! evaMD σε ευχαριστω πολυ για το site.ηδη μιλησα με την υπευθυνη στην πολη μου,αλλα προς το παρον δεν υπαρχουν προγραμματισμενες συναντησεις.αφησα όμως τα στοιχεια μου να με καλεσουν,νομιζω οτι θα ειναι πολυ ενδιαφερον και χρησιμο!

Είναι σημαντικό να ξεκουράζεσαι - οι δουλειές δεν τελειώνουν. Κοιμήσου κάποια στιγμή που κοιμάται και η μικρή - τήρησέ το ευλαβικά. Αυτό είναι επίσης "δουλειά" και μάλιστα πρώτης προτεραιότητας. Αλλιώς δεν αντέχεται το ξενύχτι και οι μαραθώνιοι θηλασμοί. Να δεις που με ένα 2ωράκι έξτρα θα είσαι περδίκι! Για τις συναντήσεις της La Leche, έχω να πω τα καλύτερα. Να πας οπωσδήποτε όταν γίνουν. Καλή συνέχεια και να θυμάσαι "όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες".

Για το θέμα του "πόνου" στο είπε ή για το "πρόγραμμα" (για το ότι δεν έχετε δηλ. "πρόγραμμα" και τη βάζεις συνέχεια στο στήθος);

Για ό,τι και να στο είπε μάλλον είναι άσχετη - αν η μαία δεν είναι σύμβουλος θηλασμού -που πάω στοίχημα ότι δεν είναι- ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ.

Αν στο είπε για τον "πόνο" χωρίς να σου πει τι πιθανόν να έχει κατά νου (από τι δηλαδή "πάσχεις") τότε μάλλον στο λέει από ασχετοσύνη.

Το δε "πρόγραμμα" είναι εφεύρεση του ανθρώπου και επίτρεψέ μου της ευκολίας μας. Διότι άλλο είναι να ταίζεις ένα μωρό κάθε 3 ώρες, κι άλλο όποτε το ζητάει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (γεμάτα χέρια διαρκώς, ξενύχτι, κούραση). Από κει και πέρα, το ποιον δρόμο ακολουθεί κάθε μαμά είναι θέμα επιλογής ΤΗΣ. Αν σε μια μαμά ταιριάζει το πρόγραμμα γιατί αλλιώς δεν μπορεί/θέλει να λειτουργήσει - σεβαστό. Αν όμως μια μαμά θέλει να επιλέξει με βάση το τι είναι καλύτερα για το μωρό της, τότε πιστεύω ότι καλύτερο είναι αυτό που όρισε η φύση εκατομμύρια χρόνια πριν εφευρεθούν τα ρολόγια...

Δεν κάνεις τίποτα λάθος :)

ευχαριστω πολυ κοριτσια για την βοηθεια σας.οχι δ πρεπει να ηταν συμβουλος.για το προγραμμα μου το ειπε οχι για τον πονο.

οπως κ να χει..παω να την ταισω!!!:D

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

κοριτσια καλημερα

σημερα το πρωι ο μικρος μου και τις 3 φορες που εφαγε πνιγηκε στην αρχη του γευματος. τον εβγαλα πατησα το στηθος και το γαλα πεταχτηκε απεναντι! το πιεσα να φυγει λιγο και μετα ολα καλα. αυτο γινεται μονο απο το ενα στηθος.

τι συμβαινει? τι πρεπει να κανω??

wn7Rp3.png

κοριτσια καλημερα

σημερα το πρωι ο μικρος μου και τις 3 φορες που εφαγε πνιγηκε στην αρχη του γευματος. τον εβγαλα πατησα το στηθος και το γαλα πεταχτηκε απεναντι! το πιεσα να φυγει λιγο και μετα ολα καλα. αυτο γινεται μονο απο το ενα στηθος.

Απλά να έχεις μια πετσετούλα δίπλα σου, όταν ξεκινάς να θηλάσεις. ;)

Μπορείς να κρατάς το μωρό λίγο πιο ψηλά από το στήθος, για να το ελέγχει καλύτερα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

κοριτσια καλημερα

Ναι συμβαίνει λόγω της μεγάλης ροής, ιδίως όσο το μωρό είναι μικρό και δεν μπορεί να χειριστεί καλά τη μεγάλη ροή. Αν δεν μεσολάβησαν πολλές ώρες από την προηγούμενη φορά που θήλασες (από αυτό το στήθος) τότε ίσως έχεις υπερπαραγωγή (μπορεί να συμβεί και στο ένα στήθος). Αν είναι υπερπαραγωγή, έχεις κι άλλους λόγους να τη ρυθμίσεις - το forum έχει πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά. Αν είναι θέμα ωρών (π.χ. το πρωί μετά από αρκετές ώρες ύπνου) τότε μπορείς να βγάλεις λίγο γάλα με το χέρι ή/και να θηλάσεις κρατώντας το μωρό κάπως όρθιο (δηλαδή το κεφαλάκι του πιο πάνω σε σχέση με το σώμα του). Το τελευταίο μπορείς να το κάνεις και στην περίπτωση της υπερπαραγωγής μέχρι να ρυθμιστείς.

την πεμπτη θα παμε σε παιδιατρο.μαλιστα η συγκεκριμενη είναι και συμβουλος θηλασμου.

mamabou έχω πάθει σύνδρομο στέρησης :lol: πες μας νέα από την παιδίατρο.

λοιπον. κοριτσια.τα νεα ειναι τα εξης:η μικρη είχε γεννηθει 2980γρμ και 50εκ.οταν εφυγα απο το νοσοκομειο δεν μας ζυγισαν,δεν ξερω γιατι.σημερα η γιατρος μας ειπε οτι είναι 3500γρμ και 53εκ.δεν βρηκε κανενα προβλημα,ενα φυσιολογικο μωρο μας ειπε.σχετικα με το θηλασμο,είναι καθετη.αποκλειστικος και μονο αποκλειστικος.μου ειπε μονο να φροντισω να αρμεγω γαλα στη δουλεια για να μη πετρωσει το στηθος και να μη μειωθει η παραγωγη.ταυτοχρονα μου ειπε να την ενημερωνω για την πορεια μας μολις ξεκινησω τη δουλεια και θα μας ξαναδει σε 20 ημερες.τα τακτα γευματα μου ειπε οτι οφειλονται στο οτι το στηθος μου ειναι μικρο με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρκετος αποθηκευτικος χωρος.το μικρο στηθος αδειαζει αλλα και γεμιζει πιο γρηγορα.καλο ειναι να θηλαζω 20 λεπτα απο το ενα στηθος και λιγο απο το αλλο.η αντληση με θηλαστρο να γινεται μια ωρα μετα το θηλασμο ωστε το στηθος να αρμεγεται σε τακτα χρονικα διαστηματα για αυξηση παραγωγης.συγνωμη evaΜD για την καθυστερηση αλλα ειχα τα πεθερικα μου σημερα και δεν προλαβα να μπω καθολου. παντως τα αισθηματα ειναι αμοιβαια.και γω το σαββ/κο το ιδιο συνδρομο είχα παθει!!:P:lol:

Διαφημίσεις

τα τακτα γευματα μου ειπε οτι οφειλονται στο οτι το στηθος μου ειναι μικρο με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρκετος αποθηκευτικος χωρος.το μικρο στηθος αδειαζει αλλα και γεμιζει πιο γρηγορα.καλο ειναι να θηλαζω 20 λεπτα απο το ενα στηθος και λιγο απο το αλλο.

Το στήθος δεν είναι δεξαμενή για να αποθηκεύει γάλα. Το γάλα που αποθηκεύεται ανάμεσα στους θηλασμούς είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που πίνει το μωρό. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό.

Τα συχνά γεύματα οφείλονται αφενός στο ότι το μωρό έχει μικρό στομάχι, αφετέρου το μητρικό γάλα χωνεύεται περίπου σε 1.5 ώρα. Και μετά εξαρτάται και από τον τρόπο που θηλάζει το μωρό.

Για το θηλασμό, ειδικά σε νεογέννητα, και όποτε θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή, προσφέρουμε το ένα στήθος μέχρι να το αφήσει το μωρό ή να μην θηλάζει ενεργά και μετά προσφέρουμε και το άλλο. Δεν κρατάμε χρόνο. Προσφέρουμε εναλλάξ μέχρι το μωρό να μην ενδιαφέρεται άλλο. Στον επόμενο θηλασμό ξεκινάμε από το στήθος που θήλασε λιγότερο.

τι να πω βρε κοριτσια...ειναι και συμβουλος θηλασμου..παντως ακουω πολλα και διαφορα.στα μαθηματα ανωδυνου που εκανα,οι μαιες προωθουσαν τον αποκλειστικο θηλασμο.μας είχαν πει ότι μετα τη 10η ημερα το στηθος αδειαζει ανα 6 ωρες και οτι πρεπει να θηλαζουμε 10 λεπτα απο το καθε στηθος εναλλαξ(συνολο 20 λεπτα).στο νοσοκομειο που γεννησα,αν και δεν ηταν τοσο υπερ του αποκλειστικου,μου είπαν τη βαζω στο στηθος και την αφηνω για οσο θελει.μια γνωστη μου παιδιατρος στην Αθηνα μου είπε ένα στηθος σε καθε γευμα για να παιρνει η μικρη και το πιο λιπαρο γαλα που είναι στο τελος.η παιδιατρος που πηγαμε χτες λεει 20 λεπτα απο καθε στηθος σε καφε γευμα(40 λεπτα συνολο)είναι υπεραρκετα.αρχιζω και χανω τη μπαλα...η αληθεια είναι οτι απο χτες το βραδυ η μικρη έχει μια διαφορετικη συμπεριφορα.καθεται στο στηθος για κανενα 10λεπτο και η την παιρνει ο υπνος και οταν την ξυπναω δεν θελει να ξαναφαει ή αφηνει τη ρογα και μενει ξυπνια.μετα απο 1 -1,5 ωρα γκρινιαζει και την ξαναβαζω.αυτο που μου κανει εντυπωση όμως είναι το εξης:μεχρι χτες επιανε τη ρογα μολις την εβαζα στο στηθος και τη ρουφουσε αμεσως.απο χτες βγαζει τη γλωσσα,τη γλυφει ,τη σπρωχνει και δεν την πιανει τοσο ευκολα οσο παλιοτερα.εντωμεταξυ το γαλα τρεχει και απο τα δυο στηθη.τι συμβαινει αραγε;γιατι συμπεριφερεται ετσι;κλαματα παντως δεν εχουμε.επισης μεχρι αυτη την ωρα δεν εχω καταφερει να αντλησω με το θηλαστρο καθως ανα 1 ωρα είναι στο στηθος και πινει και απ τα δυο.σε ποιο στηθος αραγε πρεπει τωρα να βαλω το θηλαστρο;εχω μπερδευτει...evaMD βγηκε το προγραμμα μου μονο για τη Δευτερα.δουλευω 10:00-14:00(4 ωρες το πρωι).λεω να τη θηλασω πριν φυγω,να αντλησω δυο γευματα των 60ml και να τα βαλω στην συντηρηση να τα χρησιμοποιησει η μαμα μου και να τη θηλασω όταν ξαναγυρισω.τι λες;σκεφτομαι καλα ή μου προτείνεις κατι άλλο;

τι να πω βρε κοριτσια...ειναι και συμβουλος θηλασμου..παντως ακουω πολλα και διαφορα.στα μαθηματα ανωδυνου που εκανα,οι μαιες προωθουσαν τον αποκλειστικο θηλασμο.μας είχαν πει ότι μετα τη 10η ημερα το στηθος αδειαζει ανα 6 ωρες και οτι πρεπει να θηλαζουμε 10 λεπτα απο το καθε στηθος εναλλαξ(συνολο 20 λεπτα).στο νοσοκομειο που γεννησα,αν και δεν ηταν τοσο υπερ του αποκλειστικου,μου είπαν τη βαζω στο στηθος και την αφηνω για οσο θελει.μια γνωστη μου παιδιατρος στην Αθηνα μου είπε ένα στηθος σε καθε γευμα για να παιρνει η μικρη και το πιο λιπαρο γαλα που είναι στο τελος.η παιδιατρος που πηγαμε χτες λεει 20 λεπτα απο καθε στηθος σε καφε γευμα(40 λεπτα συνολο)είναι υπεραρκετα.αρχιζω και χανω τη μπαλα...η αληθεια είναι οτι απο χτες το βραδυ η μικρη έχει μια διαφορετικη συμπεριφορα.καθεται στο στηθος για κανενα 10λεπτο και η την παιρνει ο υπνος και οταν την ξυπναω δεν θελει να ξαναφαει ή αφηνει τη ρογα και μενει ξυπνια.μετα απο 1 -1,5 ωρα γκρινιαζει και την ξαναβαζω.αυτο που μου κανει εντυπωση όμως είναι το εξης:μεχρι χτες επιανε τη ρογα μολις την εβαζα στο στηθος και τη ρουφουσε αμεσως.απο χτες βγαζει τη γλωσσα,τη γλυφει ,τη σπρωχνει και δεν την πιανει τοσο ευκολα οσο παλιοτερα.εντωμεταξυ το γαλα τρεχει και απο τα δυο στηθη.τι συμβαινει αραγε;γιατι συμπεριφερεται ετσι;κλαματα παντως δεν εχουμε.επισης μεχρι αυτη την ωρα δεν εχω καταφερει να αντλησω με το θηλαστρο καθως ανα 1 ωρα είναι στο στηθος και πινει και απ τα δυο.σε ποιο στηθος αραγε πρεπει τωρα να βαλω το θηλαστρο;εχω μπερδευτει...evaMD βγηκε το προγραμμα μου μονο για τη Δευτερα.δουλευω 10:00-14:00(4 ωρες το πρωι).λεω να τη θηλασω πριν φυγω,να αντλησω δυο γευματα των 60ml και να τα βαλω στην συντηρηση να τα χρησιμοποιησει η μαμα μου και να τη θηλασω όταν ξαναγυρισω.τι λες;σκεφτομαι καλα ή μου προτείνεις κατι άλλο;

Πολλά ερωτήματα!!! Λοιπόν αυτά με τους χρόνους και την "αποθήκευση" όντως μην τα δίνεις σημασία. Αυτά που σου είπε η amaretto είναι και τα σωστά. ΑΝ θες, για να είσαι σίγουρη ότι άφησε το μωρό το στήθος γιατί χόρτασε, πρόσφερε και το άλλο, αφού αφήσει το στήθος μόνο του (και δεν κοιμάται...). Πάντως και να πιάσει από το άλλο συνήθως θα φάει λίγο (π.χ. 2-3 ή 5 λεπτά) και θα σταματήσει - οπότε δεν είναι κριτήριο για να σκεφτείς ότι δεν χόρτασε. Η εναλλαγή στο στήθος συνιστάται μόνο για τις πρώτες 2-3 εβδομάδες όσο η παραγωγή της μαμάς ρυθμίζεται/αυξάνει. Μετά δεν είναι ο σωστός τρόπος θηλασμού. Το πως περιγράφεις ότι τρώει το μωρό το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό. Η διάρκεια του γεύματος ποικίλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τόσο από παιδί σε παιδί όσο και από γεύμα σε γεύμα. Το 20λεπτο είναι τελείως αυθαίρετο - ένα παιδί μπορεί να θηλάζει αποτελεσματικά, η ροή να είναι μεγάλη και μέσα σε 10 λεπτά να χορτάσει - άλλο παιδί (πχ. ο γιος μου στην αντίστοιχη ηλικία) μπορεί σε 20 λεπτά να μην έχει πάρει ούτε το μισό από όσο θέλει (βλ. μαραθώνιοι θηλασμοί...).

Όσο για τη γλώσσα, δεν ξέρω να σου πω - μήπως δεν πεινάει τόσο εκείνη τη στιγμή και "πειραματίζεται"; Θα δείξει τις επόμενες μέρες. Μήπως, όταν λες ότι το στήθος τρέχει, την ενοχλεί η ροή (πχ γλυστράνε τα χείλια της, νιώθει να πνίγεται);

Για την άντληση: κάνε αντλήσεις παράλληλα με το θηλασμό, όσο μπορείς (με το παιδί στο άλλο στήθος έχεις πάντα και καλύτερο αποτέλεσμα). Μην προσπαθείς στις φάσεις που η μικρή θηλάζει ανά 1,5 ώρα να αντλείς κιόλας. Θα είναι αρκετά κουραστικό για σένα. Άστο για τις φάσεις που κοιμάται λίγο περισσότερο.

Για τη δουλειά: υπολόγισε και το χρόνο που χρειάζεσαι για να πας και να έρθεις. Μήπως τελικά θα λείπεις 5 και όχι 4 ώρες; ΙΣΩΣ τα 120ml για τις 5 ώρες να είναι λίγα. Εγώ θα άφηνα 200ml - θα αντλούσα Σάββατο - Κυριακή και Δευτέρα πριν φύγω και από τα δύο στήθη για να είναι άνετα στη δουλειά (κατά το δυνατόν). Προτείνω να τα αφήσεις σε μεγαλύτερα μπιμπερό στο ψυγείο και να αφήσεις περίπου 3-4 μπιμπερό στη μαμά σου άδεια και αποστειρωμένα (μην προεξοφλείς το πόσα γεύματα θα κάνει το μωρό). Η μαμά σου θα βάζει στο άδειο μπιμπερό μια ποσότητα πχ 50ml και αν χρειαστεί θα προσθέσει. Στο επόμενο γεύμα το ίδιο (με άλλο καθαρό μπιμπερό) κοκ. (Εγώ τα βάζω στη σειρά τα μπιμπερό στο ψυγείο ξεκινώντας από αριστερά με το παλιότερο γάλα, και με την ίδια σειρά τα παίρνει κι η μαμά μου. Δεν τα χωρίζω από πριν σε μερίδες εκτός αν πρόκειται για αντλήσεις από διαφορετικές μέρες οπότε δεν τα αναμιγνύω εξ αρχής).

Στη δουλειά, φόρεσε σίγουρα επιθέματα και πάρε μαζί σου κι άλλα 2. Πάρε την αντλία σου καλού κακού ακόμα κι αν χρειαστεί να πας στην τουαλέτα, να βγάλεις λίγο γάλα και να το πετάξεις (αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να το φυλάξεις με ασφάλεια). Είναι προτιμότερο από το να πρηστείς και να μην μπορείς να σηκώσεις τα χέρια σου. Εκτός αν ξέρεις να βγάζεις γάλα με το χέρι, οπότε μην παίρνεις την αντλία. Μόλις γυρίσεις θήλασε τη μικρή και άντλησε από το άλλο στήθος (αν είναι ξυπνητή η μικρή κατά πάσα πιθανότητα θα θηλάζει ακόμα κι αν μόλις έφαγε, γιατί θα χαρεί που θα σε ξαναβρεί). Αν χρειάζεται να παίρνεις την αντλία μαζί σου, ίσως πρέπει να έχεις δεύτερο αντλητικό μπιμπερό να σε περιμένει στο σπίτι έτοιμο (αν γυρίσεις "μπαλόνι" δεν θα μπορείς να περιμένεις να πλύνεις, να αποστειρώσεις και μετά να αντλήσεις, ενώ παράλληλα θηλάζεις τη μικρή...). Εγώ πάντως ανακάλυψα ότι το επάνω μέρος από το αντλητικό του symphony (δηλαδή μέχρι και τη βαλβίδα χωρίς το μπουκαλάκι) σφηνώνει σε γνωστής μάρκας γυάλινο μπιμπερό που χρησιμοποιώ για να αποθηκεύω το γάλα στο ψυγείο, οπότε όταν αντλώ μόνο από το ένα στήθος, στο σπίτι, κάνω αυτή την αλχημεία... - θέλει προσοχή απλά να μην πέσει το μπιμπερό).

τα τακτα γευματα μου ειπε οτι οφειλονται στο οτι το στηθος μου ειναι μικρο με αποτελεσμα να μην υπαρχει αρκετος αποθηκευτικος χωρος.το μικρο στηθος αδειαζει αλλα και γεμιζει πιο γρηγορα.

Ειλικρινά απο επαγγελματία δεν έχω ξαναακούσει τέτοιο πράγμα!!Δεν μπορω να το χαρακτηρίσω.

Τι σχεση εχει το μεγεθος του στηθους?????Είναι τοσο παράλογο!

Ακου αυτα που σου είπαν τα κορίτσια και όλα θα πάνε καλά.:)

QqmLp3.png

Ειλικρινά απο επαγγελματία δεν έχω ξαναακούσει τέτοιο πράγμα!!Δεν μπορω να το χαρακτηρίσω.

Τι σχεση εχει το μεγεθος του στηθους?????Είναι τοσο παράλογο!

Ακου αυτα που σου είπαν τα κορίτσια και όλα θα πάνε καλά.:)

Νομίζω ότι το μόνο που ισχύει σε σχέση με το μέγεθος του στήθους και τη δυνατότητα "αποθήκευσης" είναι ότι στην περίπτωση πρηξίματος (λόγω ωρών μη θηλασμού) αν έχεις μικρό στήθος δυσφορείς πιο γρήγορα απ' ότι αν έχεις μεγάλο στήθος, καθώς το μεγάλο έχει περισσότερη "δυνατότητα αποθήκευσης". Αυτό βέβαια (η "αποθήκευση") σε καμμία περίπτωση δεν είναι ζητούμενο στο θηλασμό - το στήθος πρέπει να θηλάζεται/"αδειάζει" συχνά -είτε μικρό είτε μεγάλο- και όχι να περιμένουμε να γεμίσει για να θηλάσουμε (το έχω ακούσει και αυτό επίσης από παιδίατρο...:roll:). Αυτό βέβαια είναι συνταγή για να μειωθεί η παραγωγή και όχι για διατήρηση του θηλασμού.

Διαφημίσεις

Η δυνατότητα αποθήκευσης έχει να κάνει με το πώς αναπτύχθηκε το στήθος κατά την εγκυμοσύνη και όχι με το μέγεθος του στήθους. Ένα μεγαλύτερο στήθος δεν αποθηκεύει εξ ορισμού περισσότερο γάλα. Ακόμη και στην ίδια γυναίκα το ένα στήθος μπορεί να έχει διαφορετικές δυνατότητες από το άλλο.

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction.html#storagecapacity

ευχαριστω πολυ πολυ για τις απαντησεις σας.χτες τη μικρη τη θηλαζα απο ενα στηθος ανα γευμα,δε ζητουσε το αλλο και κοιμοταν περιπου 3 ωρες μετα.μαλλον χορταινε..εχω όμως πολλες αποριες ασχετικα με την αποψυξη.εγω αποθηκευω το γαλα σε σακουλακια medela.εχω ποσοτητες μεχρι τωρα των 60ml-70ml-90ml-110ml-120ml.χτες αγορασα και τα πλαστικα μπουκαλακια αντλησης της medela.τη Δευτερα που θα παω για δουλεια, εχεις δικιο evaMD ισως οι 4 ωρες γινουν 5.η δουλεια μου δεν έιναι μακρια,15 λεπτα περιπου αλλα ας υπολογισουμε 5 ωρες.εννοειται θα τη θηλασω το πρωι πριν φυγω και θα αντλησω.1)αν αντλησω π.χ. 60μλ δεν θα το βαλω σε σακουλακι αλλα κατευθειαν σε γυαλινο μπιμπερο στη συντηρηση;2)και αυτο το μπιμπερο θα βαλει σε ζεστο νερο η μαμα μου για να το ζεστανει;3)ή πρεπει να το αντλησω μεσα σε πλαστικο μπουκαλακι αντλησης της medela, να βαλω το πλαστικο στην συντηρηση και η μαμα μου επειτα να το βαλει σε γυαλινο μπιμπερο και να το ζεστανει;4)ή μηπως μπορει να χρησιμοποιηθει κατευθειαν το πλαστικο μπουκαλακι αντλησης βαζοντας απο πανω μια πιπιλα της nuk που είδα οτι ταιριαζει(δεν ξερω αν το λεω σωστα-εννοω την πιπιλα του μπιμπερο που πινει γαλα, οχι τις ξεχωριστες πιπιλες που δινουμε στο παιδι για να μη κλαιει)και να ζεσταινει αυτο η μαμα μου;5)επισης το γαλα που θα βγαλω απο την καταψυξη πως θα το χωρισω;αν π.χ βγαλω ενα σακουλακι 120ml,θα το αφησω τη νυχτα στη συντηρηση να ρευστοποιηθει και το πρωι θα το χωρισω σε δυο γυαλινα μπιμπερο ή στα πλαστικα μπουκαλακια αντλησης;6)είναι καλυτερα να αποψυξω φανταζομαι τα σακουλακια με την παλιοτερη ημερομηνια αντλησης.τα πρωτα που αντλουσα όμως εχουν ποσοτητες 60-70μλ.αν βγαλω τετοια σακουλακια και τα αποψυξω και η μικρη δεν τα πιει,μπορω να τα χρησιμοποιησω κατα τη διαρκεια της υπολοιπης ημερας;7)και κατι τελευταιο:μπορω να αναμειξω αφου ξεπαγωσουν δυο σακουλακια διαφορετικης ημερομηνιας στο ιδιο μπουκαλι;ξερω οτι οι αποριες μου είναι πολλες και ισως σε καποιες απο αυτες να μου εχετε ηδη απαντησει.απλα επειδη εχουμε πολυ αγχος με αυτο το θεμα,είμαι αρκετα μπερδεμενη.:roll::?επισης σας ζητω συγνωμη,γιατι καταλαβαινω οτι οι ερωτησεις μου δεν είναι αρκετα σαφεις και ξεκαθαρες και ισως σας μπερδεψουν..αλλα ακουω τη μικρη που ξυπνησε και εχω το μυαλο μου σε αυτη,βιαζομαι να τα γραψω για να προλαβω και τα γραφω ασυναρτητα όπως ερχονται στο μυαλο μου..και σιγουρα το μονο που δε θελω είναι σας κουρασω!:oops::oops:

Καλημέρα. Απαντώ στις ερωτήσεις σου με βάση την δική σου αρίθμηση:

1) Αν αντλήσεις και θέλεις το γάλα να το χρησιμοποιήσεις και όχι να το καταψύξεις μπορείς να το βάλεις σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι. Τα μικρά γυάλινα μπουκάλια της νουκ με το λεπτό στόμιο βιδώνουν πάνω στο symphony οπότε μπορούν να μπουν απευθείας στο ψυγείο μετά το τέλος της άντλησης.

2) Το μητρικό γάλα μπορείς να το δώσεις είτε από γυάλινο μπιμπερό είτε από πλαστικό. Η μητέρα σου θα το βάλει κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό (όχι καυτό) ή σε μια φλιτζάνα με ζεστό νερό (εγώ έτσι το ζέσταινα). Μετά που θα ζεσταθεί ας ανακινήσει το μπουκάλι αλλά προσεκτικά. Όχι σαν να χτυπάει φραπέ, με απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να αναμειχτεί το λιπαρό γάλα με το υπόλοιπο.

3) Όπως σου είπα και πριν μπορείς να αντλήσεις απευθείας στο γυάλινο της νουκ. Αν δεν έχεις, άντλησε στο πλαστικό της μεντέλα και βάλε το γάλα στο μπιμπερό που θα το δώσεις. Είχα παρατηρήσει ό,τι αν το έβαζαν στο ψυγείο το πλαστικό μπουκάλι με το οποίο έκανα την άντληση και μετά έπρεπε να το μεταδειάσω σε άλλο μπουκάλι, κάποια ποσότητα γάλατος έμενε στα τοιχώματα του πλαστικού.

4) Τα πλαστικά μπουκάλια είναι επικίνδυνα καθώς όταν ζεσταίνονται μπορεί να ελευθερώνουν κάποιες επιβλαβείς ουσίες στο γάλα. Για να είναι ασφαλές το γάλα προτιμάμε να το δίνουμε σε γυάλινο μπιμπερό.

5) Το καταψυγμένο γάλα πρέπει να ξεπαγώσει για να το χωρίσεις όπως εσύ προτιμάς.

6) Πάντα ξεπαγώνουμε το παλιότερο γάλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι 24ώρες από την στιγμή που θα ξεπαγώσει.

7) Για αυτό δεν είμαι σίγουρη. Δεν μου έτυχε ποτέ. Ας απαντήσει κάποια κοπέλα πιο έμπειρη στις αντλήσεις.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Να ρωτήσω και εγώ κάτι τις έμπειρες...

Ο μπέμπης μου θηλάζει συνηθως γεύμα και στηθος (ακόμα με μεγάλη συχνότητα και μεγάλη διάρκεια).

Τις τελευταίες μέρες το βράδυ ξυπνάει για θηλασμό μόνο μια φορά και κοιμάται πάλι κανένα 3ωρο-4ωρο μέχρι το πρωί.

Θεωρώ ...λογικο(?) ...να προσπαθώ στον θηλασμό αυτό να του δίνω και από τα δύο για να μην μείνουν "αχρησιμοποίητα" πολύ ώρα και επηρεαστεί η παραγωγή μου.Είναι σωστό αυτό ή βλακεία???:confused:

QqmLp3.png

madrid απο τα λιγα που εχω αρχισει να μαθαινω απ τα κοριτσια,νομιζω οτι πολυ καλα κανεις.female σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου!:Pνομιζω οτι αρχιζω στο μυαλο μου να ξεκαθαριζω καποια πραγματα.σημερα αντλησα το πρωι 100 μλ.το χωρισα σε δυο μπιμπερο και το εβαλα στη συντηρηση.το απογευμα θα ερθει η μητερα μου να κανουμε μια προβα.να δουμε δηλαδη πως θα τα παει με το μωρο.αν δηλαδη πιασει η μικρη μπουκαλι,ποσο θα πιει,για ποσο θα έιναι ηρεμη μετα κτλ.εχω πολυ αγχος για αυριο που παω στη δουλεια.και καλα εγω οταν είμαι σπιτι οποτε και να γκρινιαξει η μικρη τη βαζω στο στηθος.η μητερα μου τι να κανει;αν κλαιει τι να της κανει;αγχωνομαι τρελα..εντωμεταξυ χτες το βραδυ απο τις 23:30 κοιμηθηκε ξανα στις 03:00 τα ξημερωματα.σφιγγοταν σαν κατι να την ενοχλουσε,κοκκινιζε,εβγαζε κατι περιεργες φωνουλες αλλα δεν εκλαιγε.παντως ηρεμη δεν ηταν και δεν καθοταν στο καλαθι της.1)υπαρχει περιπτωση να φταιει η σταση που τη θηλαζω;χτες για παραδειγμα ειχα κουραστει παρα πολυ και τη θηλαζα γερμενη προς τα μπροστα.εχω την αισθηση οτι οταν την τελευταια φορα ισιωσα την πλατη μου και ακουμπησα πισω σε μαξιλαρια,ηρεμησε και μετα κοιμηθηκε.μηπως οταν δεν την ταιζω με ισια πλατη δεν παιρνει αρκετο γαλα;2)επισης η ψυχολογια μου επηρεάζει την παραγωγη και την ψυχολογια του παιδιου;γιατι χτες είμουν χαλια ψυχολογικα,με στεναχωρια και κλαματα.μηπως φταιει και αυτο που το παιδι δεν ήταν ηρεμο;3)παντως οσο περνουν οι μερες(20η σημερα) αλλαζει συμπεριφορα.τωρα οταν θηλαζει πολλες φορες αφηνει τη ρογα,τεντωνεται,σφιγγεται και βγαζει κραυγες.πολυ συχνα αυτο το κανει και στο καλαθι της χωρις να εχουμε γοερα κλαματα.ή ενω δειχνει οτι κοιμαται,ξαφνικα βγαζει κατι κραυγες,σφιγγεται,τεντωνεται και μετα ξανα ησυχαζει.ολα αυτα χωρις να ανοιξει τα ματια.παλιοτερα οταν κοιμοταν ηταν ηρεμη,χωρις μορφασμους και ηχους.τωρα τι έιναι αυτα;είναι φυσιολογικο;4)επισης εχουμε ενα θεμα με το ρεψιμο.πολυ σπανια ρευεται.μηπως δεν την κραταω καλα;μηπως επειδη δεν ρευεται δεν μπορει μετα να ησυχασει; η παιδιατρος μου είχε πει πως το ρεψιμο δεν είναι και τοσο σημαντικο οταν θηλαζει γιατι δεν παιρνει πολυ αερα.αν δεν ρευτει στον ωμο μου,μου είπε, να τη βαζω στο καλαθακι της με μια πετσετα κατω απο το στρωμα της ωστε να έιναι σε ανακληση.καποιες αναγωγες παντως τις εχουμε.νιωθω συχνα οτι ταλαιπωρω το μωρακι μου και δεν ξερω τι να του προσφερω και πως να συμπεριφερθω..ευτυχως ο αντρουλης μου είναι πολυ υπομονετικος και συμπονετικος..χτες που η μικρη δεν ησυχαζε και εγω εκλαιγα,μας είχε και τις δυο αγκαλια μεχρι να ηρεμησουμε..ποσο τον ταλαιπωρω κι αυτον..:-(

Κοπέλα μου προσπάθησε να είσαι ήρεμη και να σκέφτεσαι θετικά! Έτσι αισθανόμουν κι εγώ μετά τη γέννα, και για 2 μήνες.... έκλαιγα συχνά κι έλεγα στον άντρα μου ότι είμαι άχρηστη σαν μάνα. Θα νιώσεις καλύτερα αργοτερα που θα ηρεμήσουν οι ορμόνες και θα πάρεις και το κολάι!

koritsia geia sas....ki ego nea manoyla eimai me ena mpempako 2 minon....

opoia mporei loipon as moy dosei ta fota tis aglaia diavazo tosa opote an den soy einai diskolo perimen kai apo sena apantiseis....

stin arxi poy irthame spiti eixe to klassiko trioro programma ektos ton proton imeron logo toy oti itan prismeno to stithos kai ponage moy eixan pei sto lito na ton ksipnao kathe 2 gia na to ksepriksei kai etsi egine.stis 20 meres mpikame nosokomeio me kokkiti to moro moy taleporithike poli doksa to theo to kseperasame mas exei meinei mono ligo vixalaki....to thema einai oti den exoyme orario ston thilasmo....kathe 1.30-2 ores peinaei kai sparazei....otan eimastan nosokomeio evgala me thilastro gia na do tin posotita epeidi to stithos den to les kai foyskomeno oi posotites itan 50-60 apo to kathe stithos opote theorisa fisiologiko na peinaei kai pio sixna meta to nosokomeio.poy kai poy ediina kai kanena simpliroma.extes dokimasa na ksanavgalo(1 minas meta to nosokomeio)evgala 120 ekastos stamatise apo mono toy .to efage......kai efage kai 60 ml simpliroma....kano kati lathos?den toy ftanei to diko moy?kai an den toy ftanei ti kano simpliroma i pio sixna geymata?isxiei oti thelei na thilazei pio sixna logo toy oti itan arrosto kai thelei antisomata?koritsia voitheia....

zoi den einai oi stigmes poy anapneoyme....

zoi einai oi stigmes poy mas kovoyn tin anasa....

madrid απο τα λιγα που εχω αρχισει να μαθαινω απ τα κοριτσια,νομιζω οτι πολυ καλα κανεις.female σε ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σου!:Pνομιζω οτι αρχιζω στο μυαλο μου να ξεκαθαριζω καποια πραγματα.σημερα αντλησα το πρωι 100 μλ.το χωρισα σε δυο μπιμπερο και το εβαλα στη συντηρηση.το απογευμα θα ερθει η μητερα μου να κανουμε μια προβα.να δουμε δηλαδη πως θα τα παει με το μωρο.αν δηλαδη πιασει η μικρη μπουκαλι,ποσο θα πιει,για ποσο θα έιναι ηρεμη μετα κτλ.εχω πολυ αγχος για αυριο που παω στη δουλεια.και καλα εγω οταν είμαι σπιτι οποτε και να γκρινιαξει η μικρη τη βαζω στο στηθος.η μητερα μου τι να κανει;αν κλαιει τι να της κανει;αγχωνομαι τρελα..εντωμεταξυ χτες το βραδυ απο τις 23:30 κοιμηθηκε ξανα στις 03:00 τα ξημερωματα.σφιγγοταν σαν κατι να την ενοχλουσε,κοκκινιζε,εβγαζε κατι περιεργες φωνουλες αλλα δεν εκλαιγε.παντως ηρεμη δεν ηταν και δεν καθοταν στο καλαθι της.1)υπαρχει περιπτωση να φταιει η σταση που τη θηλαζω;χτες για παραδειγμα ειχα κουραστει παρα πολυ και τη θηλαζα γερμενη προς τα μπροστα.εχω την αισθηση οτι οταν την τελευταια φορα ισιωσα την πλατη μου και ακουμπησα πισω σε μαξιλαρια,ηρεμησε και μετα κοιμηθηκε.μηπως οταν δεν την ταιζω με ισια πλατη δεν παιρνει αρκετο γαλα;2)επισης η ψυχολογια μου επηρεάζει την παραγωγη και την ψυχολογια του παιδιου;γιατι χτες είμουν χαλια ψυχολογικα,με στεναχωρια και κλαματα.μηπως φταιει και αυτο που το παιδι δεν ήταν ηρεμο;3)παντως οσο περνουν οι μερες(20η σημερα) αλλαζει συμπεριφορα.τωρα οταν θηλαζει πολλες φορες αφηνει τη ρογα,τεντωνεται,σφιγγεται και βγαζει κραυγες.πολυ συχνα αυτο το κανει και στο καλαθι της χωρις να εχουμε γοερα κλαματα.ή ενω δειχνει οτι κοιμαται,ξαφνικα βγαζει κατι κραυγες,σφιγγεται,τεντωνεται και μετα ξανα ησυχαζει.ολα αυτα χωρις να ανοιξει τα ματια.παλιοτερα οταν κοιμοταν ηταν ηρεμη,χωρις μορφασμους και ηχους.τωρα τι έιναι αυτα;είναι φυσιολογικο;4)επισης εχουμε ενα θεμα με το ρεψιμο.πολυ σπανια ρευεται.μηπως δεν την κραταω καλα;μηπως επειδη δεν ρευεται δεν μπορει μετα να ησυχασει; η παιδιατρος μου είχε πει πως το ρεψιμο δεν είναι και τοσο σημαντικο οταν θηλαζει γιατι δεν παιρνει πολυ αερα.αν δεν ρευτει στον ωμο μου,μου είπε, να τη βαζω στο καλαθακι της με μια πετσετα κατω απο το στρωμα της ωστε να έιναι σε ανακληση.καποιες αναγωγες παντως τις εχουμε.νιωθω συχνα οτι ταλαιπωρω το μωρακι μου και δεν ξερω τι να του προσφερω και πως να συμπεριφερθω..ευτυχως ο αντρουλης μου είναι πολυ υπομονετικος και συμπονετικος..χτες που η μικρη δεν ησυχαζε και εγω εκλαιγα,μας είχε και τις δυο αγκαλια μεχρι να ηρεμησουμε..ποσο τον ταλαιπωρω κι αυτον..:-(

mamabou καλή αρχή με τη δουλειά. Μην αγχώνεσαι όλα θα πάνε καλά, θα δεις. Το άγχος και η κακή διάθεση της μαμάς επηρεάζει άμεσα το παιδί - είναι σχεδόν "κολλητικά" :D

Σχετικά με τις ερωτήσεις σου - ναι, μπορείς να αναμίξεις γάλα αποψυγμένο 2 διαφορετικών ημερών. ΄

Η ανησυχία της μικρής δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με τη στάση. Το να γέρνεις προς τα μπρος δεν της δίνει λιγότερο γάλα - το αντίθετο ίσως. Προφανώς είχε κάποια ενόχληση - θα δεις τις επόμενες μέρες αν ήταν κάτι τυχαίο ή αν επαναλαμβάνεται. Ό,τι και να' ναι αντιμετωπίζεται καλύτερα αν είσαι ήρεμη. Είσαι η καλύτερη μαμά που μπορεί να έχει το μωρό σου. Και προφανώς έχει και τον καλύτερο μπαμπάκα (πόσο χαίρομαι όταν βλέπω συζύγους να συμπαρίστανται υπομονετικά σ' όλο αυτό το πανηγύρι των ορμονών μας...).

koritsia geia sas....ki ego nea manoyla eimai me ena mpempako 2 minon....

opoia mporei loipon as moy dosei ta fota tis aglaia diavazo tosa opote an den soy einai diskolo perimen kai apo sena apantiseis....

stin arxi poy irthame spiti eixe to klassiko trioro programma ektos ton proton imeron logo toy oti itan prismeno to stithos kai ponage moy eixan pei sto lito na ton ksipnao kathe 2 gia na to ksepriksei kai etsi egine.stis 20 meres mpikame nosokomeio me kokkiti to moro moy taleporithike poli doksa to theo to kseperasame mas exei meinei mono ligo vixalaki....to thema einai oti den exoyme orario ston thilasmo....kathe 1.30-2 ores peinaei kai sparazei....otan eimastan nosokomeio evgala me thilastro gia na do tin posotita epeidi to stithos den to les kai foyskomeno oi posotites itan 50-60 apo to kathe stithos opote theorisa fisiologiko na peinaei kai pio sixna meta to nosokomeio.poy kai poy ediina kai kanena simpliroma.extes dokimasa na ksanavgalo(1 minas meta to nosokomeio)evgala 120 ekastos stamatise apo mono toy .to efage......kai efage kai 60 ml simpliroma....kano kati lathos?den toy ftanei to diko moy?kai an den toy ftanei ti kano simpliroma i pio sixna geymata?isxiei oti thelei na thilazei pio sixna logo toy oti itan arrosto kai thelei antisomata?koritsia voitheia....

Salomaki κατ' αρχήν αν μπορείς μην γράφεις greeklish, γιατί δεν διαβάζονται εύκολα. Το να τρώει ένα μωρό που θηλάζει (και μάλιστα τόσο μικρό) κάθε 1,5-2 ώρες είναι απόλυτα φυσιολογικό (απόλυτα φυσιολογικό θα ήταν και για πολύ μικρότερο διάστημα ακόμα και για ακανόνιστα διαστήματα). Το "κλασσικό τρίωρο πρόγραμμα" είναι εφεύρεση του ανθρώπου και κανένα μωρό που θηλάζει δεν μπορεί να θηλάζει με "πρόγραμμα" και μάλιστα 3ωρο...

Μην μπαίνεις στη λογική να αντλήσεις για να δεις πόσο βγάζεις - ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ. Ακόμα κι αυτό σου δείχνει πόσο μπορείς να αντλήσεις τη συγκεκριμένη στιγμή με το συγκεκριμένο θήλαστρο και ΟΧΙ πόσο μπορεί να πάρει το μωρό θηλάζοντας απευθείας από το στήθος. Ένα μωρό που θηλάζει ΑΝ θηλάζει ελεύθερα και απεριόριστα, θα πάρει όσο γάλα χρειάζεται. Το πόσο είναι αυτό είναι αδιάφορο. Όπως λέει και η Αγλαϊα, αν έπρεπε να ξέρουμε το πόσο, το στήθος θα είχε και μεζούρα επάνω του. Θηλάζεις ΟΠΟΤΕ θέλει το μωρό και για ΟΣΟ θέλει. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει την απαραίτητη για τις ανάγκες του ποσότητα μέτρα μόνο τις πάνες του: (μετά τις 6 εβδομάδες)4-5 βρεγμένες πάνες το 24ωρο. http://www.kellymom.com/bf/supply/enoughmilk-older.html

Καλή επιτυχία με το μπιμπερό. Αν δεν έχετε επιτυχία με την μία μην απογοητευτείς. Επίσης το μωρό σιγά σιγά θα μάθει με την μαμά σου. Ξέρει ό,τι το στήθος το έχει η μαμά και όχι η γιαγιά!

Το μωρό μπορεί να έχει κολικούς και γενικά ποναλάκια στην κοιλίτσα του γι'αυτό κλαουρίζει στον ύπνο του.

Στα ερωτήματά σου τώρα:

1) Η στάση δεν επηρεάζει τόσο την ποσότητα γάλατος που πίνει το μωρό αλλά αν πιάνει σωστά την θηλαία άλω. Αν η στάση αυτή δεν βοηθάει το μωρό να πιάσει μεγάλο μέρος της θηλαίας άλω και να κάνει αποτελεσματικές θηλαστικές κινήσεις για να πιει με λιγότερο κόπο το γάλα του τότε μπορεί να κουράζεται και να πίνει λιγότερο.

2) Η ψυχολογία σου μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή αλλά μην αγχώνεσαι, δεν συμβαίνει τόσο συχνά αυτό. Χαλάρωσε και απόλαυσε αυτές τις στιγμές..Δεν θα κρατήσουν για πάντα....

3) Μάλλον είναι κολικοί. Μαζεύει τα ποδαράκια του το μωρό στην κοιλίτσα του??

4) Σωστά στο είπε η γιατρός. Τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν λίγο αέρα και δεν χρειάζονται πάντα ρέψιμο. Μετά που θα τελιώσει τον θηλασμό κράτα το για λίγο στον ώμο σου να ρευτεί. Έχε υπόψιν ό,τι όταν τα μωρά κοιμούνται δεν ρεύονται οπότε πρέπει να έιναι ξύπνιο για να ρευτεί αν ρευτεί.

Είναι λογικό να υπάρχει σύγχιση και άγχος. Δεν ξέρεις πως να χειριστείς αυτή την ψυχούλα αλλά να ξέρεις ό,τι το μωρό επικοινωνεί μια χαρά τις ανάγκες του. Αν κλαίει κάτι το ενοχλεί, είτε πεινάει είτε πονάει. Με τον καιρό θα τα ξεπεράσετε αυτά και εσύ θα μπορείς να καταλαβαίνεις καλύτερα τι του συμβαίνει. Όλες οι καινούργιες μανούλες περνάνε από αυτή την φάση.

Καλή αρχή στην δουλειά!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...