Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερα κοριτσια!ειμαι νεα μανουλα και χρειαζομαι τις συμβουλες σας!γεννησα τη μικρή μου πριν 8 ημερες.θηλαζω αποκλειστικα χωρις να υπαρχει χρονοδιαγραμμα.Οτι ωρα θελήσει να φάει τη βάζω στο στήθος.Η αλήθεια είναι ότι τη μέρα είναι πιο ανησυχη και ζητα να φάει περισσότερες φορές.Μεχρι τωρα προσπαθώ να προσαρμοστω στο δυσκολο προγραμμα της.Το προβλημά μου όμως είναι το εξής:σε 10 ημέρες πρεπει να παω στη δουλεια.ξερω οτι ειναι πολυ νωρις-18 ημερων- αλλά δουλευω σε φροντιστήριο μεσης εκπαιδευσης και δεν μπορω να καθυστερησω την επιστροφή μου καθως τα μαθηματα ήδη αρχισαν.δεν μπορει να με αναπληρωσει καποιος εκτος αν αποφασισω να μη παω όλη τη χρονια(δυσκολοι καιροι για τετοιες αποφασεις).αγόρασα λοιπόν το θηλαστρο της medela το swing και ηδη απο χτες (7η ημερα)ξεκίνησα να αντλω για να κάνω τραπεζα.χτες καταφερα και αντλησα 60 ml και σημερα 75ml.αυτο που θέλω να σας ρωτήσω είναι: κατα την αντληση με το θήλαστρο αρχικα βγαίνει από τη θηλη γαλα σαν πιδακας για 2-3 λεπτα.μετα και ενα οι θηλαστικες κινήσεις του θηλαστρου σε αρκετα μεγαλη ενταση συνεχιζονται, σταματαει να βγαίνει γάλα και ξαναρχίζει μετα απο 4-5 λεπτα.αυτο επαναλαμβανεται συνεχως.παρατηρησα επισης οτι όταν πιέζω το στηθος μου στην περιοχη εξω απο τη χοάνη, αρχιζει να πεταγεται λιγο γαλα μεσα στο θηλαστρο.το αποτελεσμα είναι να καθυστερω αρκετα.σημερα για τα 75 ml είχα το θηλαστρο στο στηθος 1 ωρα.ειναι φυσιολογικο;δε θα επρεπε με το θηλαστρο η ροή του γάλακτος απο τη θηλη μεσα στη χοανη του θηλάστρου να είναι συνεχόμενη και να μη διακόπτεται;συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ηθελα να είμαι αναλυτικη για να μη σας δημιουργήσω απορίες..

Καλησπέρα beza, το ιδιο ειχα παθει κι εγω και με τα 2 παιδια μου γιατι γεννηθηκαν προωρα και επρεπε να τραβαω με το θηλαστρο. το θηλαστρο σου ειναι χειροκινητο? ισως θελει 15 λεπτα το 1 στηθος και 15 το αλλο, εναλλαξ, ετσι τουλαχιστον μου ειχε πει εμενα ο παιδιατρος.

καλημερα κοριτσια!ειμαι νεα μανουλα και χρειαζομαι τις συμβουλες σας!γεννησα τη μικρή μου πριν 8 ημερες.θηλαζω αποκλειστικα χωρις να υπαρχει χρονοδιαγραμμα.Οτι ωρα θελήσει να φάει τη βάζω στο στήθος.Η αλήθεια είναι ότι τη μέρα είναι πιο ανησυχη και ζητα να φάει περισσότερες φορές.Μεχρι τωρα προσπαθώ να προσαρμοστω στο δυσκολο προγραμμα της.Το προβλημά μου όμως είναι το εξής:σε 10 ημέρες πρεπει να παω στη δουλεια.ξερω οτι ειναι πολυ νωρις-18 ημερων- αλλά δουλευω σε φροντιστήριο μεσης εκπαιδευσης και δεν μπορω να καθυστερησω την επιστροφή μου καθως τα μαθηματα ήδη αρχισαν.δεν μπορει να με αναπληρωσει καποιος εκτος αν αποφασισω να μη παω όλη τη χρονια(δυσκολοι καιροι για τετοιες αποφασεις).αγόρασα λοιπόν το θηλαστρο της medela το swing και ηδη απο χτες (7η ημερα)ξεκίνησα να αντλω για να κάνω τραπεζα.χτες καταφερα και αντλησα 60 ml και σημερα 75ml.αυτο που θέλω να σας ρωτήσω είναι: κατα την αντληση με το θήλαστρο αρχικα βγαίνει από τη θηλη γαλα σαν πιδακας για 2-3 λεπτα.μετα και ενα οι θηλαστικες κινήσεις του θηλαστρου σε αρκετα μεγαλη ενταση συνεχιζονται, σταματαει να βγαίνει γάλα και ξαναρχίζει μετα απο 4-5 λεπτα.αυτο επαναλαμβανεται συνεχως.παρατηρησα επισης οτι όταν πιέζω το στηθος μου στην περιοχη εξω απο τη χοάνη, αρχιζει να πεταγεται λιγο γαλα μεσα στο θηλαστρο.το αποτελεσμα είναι να καθυστερω αρκετα.σημερα για τα 75 ml είχα το θηλαστρο στο στηθος 1 ωρα.ειναι φυσιολογικο;δε θα επρεπε με το θηλαστρο η ροή του γάλακτος απο τη θηλη μεσα στη χοανη του θηλάστρου να είναι συνεχόμενη και να μη διακόπτεται;συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ηθελα να είμαι αναλυτικη για να μη σας δημιουργήσω απορίες..

Να σου ζήσει το μωράκι σου! Το μωρό είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν έχεις εδραιώσει ακόμα γαλουχία, γι' αυτό, στην περίπτωσή σου θα χρειαστείς ενοικιαζόμενο νοσοκομειακό θήλαστρο, ώστε να μη μειωθεί η γαλουχία σου!

Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

για τα θήλαστρα και από πού μπορείς να τα νοικιάσεις! Να νοικιάσεις κατά προτίμηση διπλής άντλησης (με 2 χοάνες και μπουκαλάκια), ώστε να αντλείς ταυτόχρονα και από τα δύο στήθη για να γλιτώνεις χρόνο. Το ένα σετ χοάνη-μπουκαλάκι το έχεις ήδη, οπότε αν νοικιάσεις το νοσοκομειακό της ίδιας εταιρείας θα χρειαστείς μόνο ένα ακόμα σετ.

Αυτό που αγόρασες είναι πολύ καλό και θα σου χρειαστεί αργότερα, που θα έχει εδραιωθεί η γαλουχία (θα χρειαστεί δηλ. να νοικιάσεις μόνο τώρα στην αρχή και μετά θα χρησιμοποιείς το δικό σου).

Όσο για την ποσότητα γάλακτος που βγάζεις, το στήθος χρειάζεται κάποιον χρόνο για να προσαρμοστεί στην άντληση, οπότε μην αγχώνεσαι, χρησιμοποίησέ το τώρα όσο μπορείς για να φτιάξεις μια μικρή τράπεζα για ώρα ανάγκης (3-4 μπουκάλια και ακόμα μερικές μικρότερες μερίδες που μπορεί να χρειαστούν κάποιες μέρες σαν συμπλήρωμα) και μετά θα αντλείς κάθε μέρα για το γάλα της επόμενης, ανάλογα με το πρόγραμμά σου και τη δυνατότητα άντλησης στη δουλειά σου.

Εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=25955&highlight=symphony

υπάρχουν συμβουλές γενικά για την άντληση, πώς γίνεται πιο αποτελεσματική.

Γράψε μας λεπτομέρειες για τον θηλασμό όπως τις ζητάει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

αλλά και πληροφορίες για το ποιές και πόσες ώρες θα λείπεις, μαζί με τις μετακινήσεις, πόση ώρα απέχει η δουλειά από το σπίτι σου, αν θα υπάρχει δυνατότητα να αντλείς στη δουλειά σου ή να σου φέρνουν το μωρό για θηλασμό εκεί και ό,τι άλλο θεωρείς χρήσιμο.

HXuSp2.pngaS46p2.png

καλημερα σε όλη την παρεα!πολυ χαρηκα που υπαρχει αυτο το φορουμ ωστε να βοηθηθω στον αποκλειστικο θηλασμο της μικρης μου.αρχισα κι εγω να χρησιμοποιω το θηλαστρο swing και εχω την εξης απορια:ενω στο μπουκαλι -μπιμπερο του θηλαστρου φαίνεται οτι αντλησα 70 ml στο σακουλακι της medela που το αποθηκευω φαίνεται πολυ παραπανω,γυρω στα 100ml συμφωνα με τις ενδειξεις της σακουλιτσας.ποιο είναι το σωστό;εγω συμφωνα με ποια ενδειξη υπολογιζω την ποσότητα;εχετε ανάλογη εμπειρία;

Διαφημίσεις

καλημερα σε όλη την παρεα!πολυ χαρηκα που υπαρχει αυτο το φορουμ ωστε να βοηθηθω στον αποκλειστικο θηλασμο της μικρης μου.αρχισα κι εγω να χρησιμοποιω το θηλαστρο swing και εχω την εξης απορια:ενω στο μπουκαλι -μπιμπερο του θηλαστρου φαίνεται οτι αντλησα 70 ml στο σακουλακι της medela που το αποθηκευω φαίνεται πολυ παραπανω,γυρω στα 100ml συμφωνα με τις ενδειξεις της σακουλιτσας.ποιο είναι το σωστό;εγω συμφωνα με ποια ενδειξη υπολογιζω την ποσότητα;εχετε ανάλογη εμπειρία;

Πράγματι, η ένδειξη στα σακουλάκια medela έχει μεγάλη απόκλιση από την πραγματικότητα (προς τα πάνω). Έχε το κατά νου κι αν ποτέ αντλήσεις απευθείας στα σακουλάκια - η ποσότητα στην πραγματικότητα είναι αρκετά μικρότερη απ' όσο δείχνει η ένδειξη στο σακουλάκι, όσο καλά κι αν ανοίξεις τον πάτο του. Καλύτερα να εμπιστεύεσαι τη μέτρηση από το μπουκάλι της άντλησης και όχι από το σακουλάκι και σε κάθε περίπτωση γράφε με μαρκαδόρο πάνω στο σακουλάκι την σωστή ποσότητα για να μην παραπλανηθείς αργότερα βλέποντας πόσο φαίνεται από το σακουλάκι ότι είναι το γάλα (γιατί στην πραγματικότητα θα είναι αρκετά λιγότερο).

ποσότητα στην πραγματικότητα είναι αρκετά μικρότερη απ' όσο δείχνει η ένδειξη στο σακουλάκι, όσο καλά κι αν ανοίξεις τον πάτο του.

Αυτο πηγα να προτεινω.Το ειχα προσεξει κι εγω αλλά εχω χρησιμοποιησει μονο μια φορα σακουλάκι και δεν δοκιμασα να τεντωσω τον πάτο να δω.Η σωστη ποσότητα πάντως είναι του μπουκαλιού.

QqmLp3.png

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις αμεσες απαντησεις σας!καλα το είχα καταλαβει..πιστευετε οτι η ποσοτητα που αντλω με το θηλαστρο θα αυξηθει με τον καιρο;στην 8η και 9η μερα αφου γεννησα αντλησα περιπου 75 ml τη φορα. θα αυξηθει αραγε η ποσοτητα;συντομα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια και χρειαζεται να εχω τραπεζα γαλακτος.αφηστε που σημερα ολη μερα εκτος απο 2 ωρες το μεσημερι που κοιμηθηκε τις υπολοιπες ωρες ηταν στο στηθος μου.μολις εβλεπα οτι εκανε αργες θηλαστικες κινησεις και προσπαθουσα να τη βάλω για υπνο μετα απο 10 λεπτα ξυπνουσε..μαρτυριο η σημερινη μερα...μαραθωνιοι θηλασμοι και απιστευτη εξαντληση..μεχρι ποτε θα είναι ετσι;

Kαλησπερα μανουλες!

ηρθε κ η μερα που θα γραψω οχι για καποιο προβλημα αλλα για να σας ευχαριστησω ολες σας!!!

γυρισα χθες απο τον γιατρο και η μπεμπα μου εκλεισε τον 4ο κ ειναι 8 κιλα με αποκλειστικο θηλασμο!

θελω να ευχαριστησω αυτο το φορουμ κ ολες εσας με τις απαντησεις σας,τις εμπειριες σας ,την βοηθεια κ την συμπαρασταση σας!

νομιζω οτι χωρις εσας,την Αγλαια, τον αντρα μου κ την μαμα μου δεν θα καταφερνα τιποτα!

κοριτσια μην μασατε τιποτα κ μην ακουτε κανενα που θα ρθει σαν ''συμβουλατορας'' να σας πει διαφορα για την διατροφη του παιδιου σας!!!

ακολουθηστε το ενστικτο σας κ τις αναγκες του μωρου σας!

μην σκεφτεστε τα ξενυχτια κ τους μαραθωνιους θηλασμους!

ολο αυτο θα σας ανταμειψει καποια στιγμη!

θελω να δωσω συγχαρητηρια σε ολες τις μανουλες που θηλαζουν τα παιδακια τους κ πλεον μπορω να πω με σιγουρια οτι ο θηλασμος θελει μεγαλα ...(μπιπ)- (μην φαω μπαν!:lol:)αλλα δεν υπαρχει πιο ομορφο συναισθημα απ το να μπορεις να ταιζεις το μωρο σου απο το σωμα σου!!!!!

συνεχιστε την καλη δουλεια και keep breastfeeding (οπως ειπε μια κοπελα παραπανω):P

θα επιστρεψω με προβληματισμους σιγουρα αλλα ξερω οτι ολα ξεπερνιουνται με την βοηθεια σας κ την αγαπη του μωρου μου!

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις αμεσες απαντησεις σας!καλα το είχα καταλαβει..πιστευετε οτι η ποσοτητα που αντλω με το θηλαστρο θα αυξηθει με τον καιρο;στην 8η και 9η μερα αφου γεννησα αντλησα περιπου 75 ml τη φορα. θα αυξηθει αραγε η ποσοτητα;συντομα πρεπει να επιστρεψω στη δουλεια και χρειαζεται να εχω τραπεζα γαλακτος.αφηστε που σημερα ολη μερα εκτος απο 2 ωρες το μεσημερι που κοιμηθηκε τις υπολοιπες ωρες ηταν στο στηθος μου.μολις εβλεπα οτι εκανε αργες θηλαστικες κινησεις και προσπαθουσα να τη βάλω για υπνο μετα απο 10 λεπτα ξυπνουσε..μαρτυριο η σημερινη μερα...μαραθωνιοι θηλασμοι και απιστευτη εξαντληση..μεχρι ποτε θα είναι ετσι;

Καλημέρα. Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Έτσι θα είναι περίπου μέχρι το μωρό να γίνει 2-3 μηνών. Μερικές φορές βελτι΄νεται η κατάσταση όταν γίνει 40 ημερών και έχει εδραιωθεί η γαλουχία. Για τις αντλήσεις θα σου πρότεινα να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο. Εγώ βέβαια ποτέ δεν το κατάφερα αυτό:)

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Ναι η ποσότητα θα αυξηθεί σίγουρα αρκεί να θηλάζεις ελεύθερα (δηλ. χωρίς πρόγραμμα) και να κάνεις αρκετές αντλήσεις. Στις αντλήσεις το ζητούμενο είναι οι πολλές αντλήσεις και όχι μία/λίγες μεγάλης διάρκειας (κρατάς τις ποσότητες στο ψυγείο και τις ενώνεις αφού έχουν κρυώσει όλες). Απλά μην σε πιάνει άγχος. Είναι λίγο νωρίς για να κάνεις τεράστια κατάψυξη λόγω του ότι το μωρό τώρα θηλάζει συνέχεια. Όταν ξεκινήσεις να δουλεύεις μπορείς πάλι να αντλείς πριν φύγεις (για να φύγεις με "άδειο" στήθος) και γυρνώντας να θηλάζεις το μωρό από το ένα στήθος και να αντλείς από το άλλο (είτε παράλληλα είτε μετά τον θηλασμό). Έτσι πάλι θα κάνεις παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται όταν λείπεις να δίνεις μόνο από την κατάψυξη. Επίσης, θα σου πρότεινα να καταψύξεις και μικρές ποσότητες γιατί θα λείπεις λίγες ώρες και το μωρό μπορεί να μην φάει όλο το σακουλάκι, το οποίο μπορείς να κρατήσεις (μετά την απόψυξη) μόνο για 24 ώρες.

Την παράλληλη με τον θηλασμό άντληση μην την απορρίψεις χωρίς να πειραματιστείς κάποιες φορές. Αν το μωρό δεν είναι ανήσυχο στο στήθος, έχοντας τα σύνεργα της άντλησης κοντά σου σ' ένα τραπεζάκι και με μια πετσέτα κάτω από το στήθος για να μαζέψει ό,τι στάξει, βάζεις την αντλία όταν το μωρό έχει πιάσει καλά κι αφού το χεις βολέψει σε μια θέση. Το μαξιλάρι θηλασμού, όσο το μωρό είναι μικρό και δεν σε ενοχλούν τα ποδαράκια του για να φτάσεις το άλλο στήθος, μπορεί να σε βοηθήσει να κρατάς το μωρό στη σωστή θέση και να έχεις σχετικά ελεύθερα χέρια για να κουμαντάρεις την αντλία. Απλά, μην αφήσεις το γάλα που άντλησες πολύ ώρα έξω από το ψυγείο, μέχρι να τελειώσεις τον θηλασμό, λόγω ζέστης. Έχε κοντά σου τα καπακάκια του μπουκαλιού της άντλησης, κλείστο με ένα χέρι (γίνεται :-) ) και βάλτο στο ψυγείο με το μωρό αγκαλιά.

Θα σου πρότεινα να συνεχίσεις τα μηνύματα σε ένα από τα δύο θέματα που γράφεις για να μπορούμε να σε παρακολουθούμε. Καλή συνέχεια.

κοριτσια καλημερα!ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!σημερα μολις ξυπνησαμε γυρω στις 8 το πρωι,επειδη ετρεχε γαλα και απο τα δυο στηθη,εβαλα στο ενα τη μικρη και στο αλλο το θηλαστρο.δεν μπορω να πω οτι ταλαιπωρηθηκαμε ιδιαιτερα.εβγαλα 85 ml και η μικρη αφησε το στηθος στις 9:00.κοιμηθηκαμε μεχρι τις 11:00 και μετα ξανα στηθος μεχρι τις 12:00.τωρα ακόμη δεν την εχει παρει ο υπνος αλλα ευτυχως δε διαμαρτυρεται..παντως οι θηλες μου πονανε πολυ!οχι την ωρα που θηλαζω..ποναω στην αρχη για δευτερόλεπτα μολις πιανει η μικρη,μετα καθολου οσο τη θηλαζω και αφου τελειωσουμε νιωθω ενα καψιμο στις ρογες.καμια φορα τις φυσαω και ποναω.evaMD να σε ρωτησω κατι;ποση ωρα μπορει να διαρκει μια αντληση με θηλαστρο;απ΄ οτι καταλαβα τα 50 λεπτα είναι πολλα,σωστα;μηπως επειδη το γαλα έιναι εκτος ψυγειου για τοση ωρα εχει χαλασει και κανω λαθος που το καταψυχω;πιστευεις είναι καλυτερο να αντλω για 25 λεπτα τη μιση ποσότητα να το βαζω στην συντηρηση του ψυγειου,να ξανακανω το απογευμα ακομη μια αντληση των 25 λεπτων,να το προσθετω στο πρωινο και μετα να το καταψυχω όλο μαζι;επισης να ρωτησω και κατι αλλο;τωρα η μικρη ζηταει συνεχως στηθος και αφου ειμαι σπιτι της το δινω.μολις φυγω την αλλη εβδομαδα και θα την κραταει η μαμα μου,τι θα γινει;πως θα την ησυχαζει;ενταξει,θα της δινει ενα ή δυο γευματα με το μπιμπερο απ αυτα που καταψυχω,αλλα μετα;δε θα κλεει όπως τωρα που τρωει δεν τρωει ζηταει στηθος;

κοριτσια καλημερα!ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας!σημερα μολις ξυπνησαμε γυρω στις 8 το πρωι,επειδη ετρεχε γαλα και απο τα δυο στηθη,εβαλα στο ενα τη μικρη και στο αλλο το θηλαστρο.δεν μπορω να πω οτι ταλαιπωρηθηκαμε ιδιαιτερα.εβγαλα 85 ml και η μικρη αφησε το στηθος στις 9:00.κοιμηθηκαμε μεχρι τις 11:00 και μετα ξανα στηθος μεχρι τις 12:00.τωρα ακόμη δεν την εχει παρει ο υπνος αλλα ευτυχως δε διαμαρτυρεται..παντως οι θηλες μου πονανε πολυ!οχι την ωρα που θηλαζω..ποναω στην αρχη για δευτερόλεπτα μολις πιανει η μικρη,μετα καθολου οσο τη θηλαζω και αφου τελειωσουμε νιωθω ενα καψιμο στις ρογες.καμια φορα τις φυσαω και ποναω.evaMD να σε ρωτησω κατι;ποση ωρα μπορει να διαρκει μια αντληση με θηλαστρο;απ΄ οτι καταλαβα τα 50 λεπτα είναι πολλα,σωστα;μηπως επειδη το γαλα έιναι εκτος ψυγειου για τοση ωρα εχει χαλασει και κανω λαθος που το καταψυχω;πιστευεις είναι καλυτερο να αντλω για 25 λεπτα τη μιση ποσότητα να το βαζω στην συντηρηση του ψυγειου,να ξανακανω το απογευμα ακομη μια αντληση των 25 λεπτων,να το προσθετω στο πρωινο και μετα να το καταψυχω όλο μαζι;επισης να ρωτησω και κατι αλλο;τωρα η μικρη ζηταει συνεχως στηθος και αφου ειμαι σπιτι της το δινω.μολις φυγω την αλλη εβδομαδα και θα την κραταει η μαμα μου,τι θα γινει;πως θα την ησυχαζει;ενταξει,θα της δινει ενα ή δυο γευματα με το μπιμπερο απ αυτα που καταψυχω,αλλα μετα;δε θα κλεει όπως τωρα που τρωει δεν τρωει ζηταει στηθος;

Για τις θηλές σού απάντησα ήδη στο άλλο post σου.

Σχετικά με την άντληση. Συνήθως είναι 20λεπτες οι αντλήσεις ειδικά στην αρχή. Και ναι, πιστεύω ότι τα 50 λεπτά είναι πολλά - όχι τόσο για το γάλα (δεν πιστεύω ότι χαλάει τόσο γρήγορα, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να μένει σε τόση ζέστη εκτεθιμένο), αλλά κυρίως γιατί δεν είναι η πολλή ώρα που προσφέρει κάτι αλλά οι πολλές αντλήσεις. Η προσωπική μου συμβουλή είναι να αντλείς το πρωί αν το μωρό κοιμάται (δες και την απάντησή μου στο άλλο σου post σχετικά) και μετά να αντλείς κάποιες φορές παράλληλα και κάποιες μετά από το θηλασμό τόσο το στήθος που πρόσφερες όσο και από το άλλο. Το τελευταίο μπορείς να το κάνεις πχ. το μεσημέρι που λες ότι η μικρή κοιμάται ένα 2ωρο (αν υποθέσουμε ότι το κάνει συστηματικά), οπότε τη θηλάζεις όσο θέλει, μετά αντλείς και από τα δύο στήθη, και έχεις χρόνο μέχρι να ξαναθηλάσει.

Όσο για τις ώρες που θα λείπεις δεν είναι πολλές (3-4 νομίζω). Το μωρό με το μπιμπερό μπορεί να φάει λίγο περισσότερο απ' ότι από το στήθος (παρότι είναι πάλι το δικό σου γάλα) γιατί τρώει με λιγότερη προσπάθεια. Οπότε μπορεί να φάει 1 -2 φορές στο διάστημα αυτό. Η μαμά σου μπορεί να την ξεκινήσει με μικρή ποσότητα πχ. 50ml και μετά αν δει ότι η μικρή θέλει κι άλλο να προσθέσει. Μην ξεκινήσει με μεγάλη ποσότητα. Συνήθως δεν τρώνε τόσο πολύ τόσο μικρά με τη μία και αν δεν τρώει γρήγορα θα ταλαιπωρείται το γάλα μέσα στη ζέστη χωρίς λόγο. Αν κλαίει η μικρή μπορεί να είναι γιατί της λείπεις (είναι απόλυτα φυσικό) αλλά όσο πιο εξοικειωμένη είναι με τη μαμά σου (ως παρουσία, ως αγκαλιά) τόσο καλύτερα θα προσαρμοστεί. Μην φας τις μέρες σου πριν τη δουλειά με πειράματα με τα μπιμπερό για το πόσο τρώει και για να το "μάθει". Αν θες κάνε μια πρόβα τζενεράλε 1-2 μέρες πριν: φέρε τη μαμά σου, άσε γάλα (μικρή ποσότητα) φύγε από το δωμάτιο ή και το σπίτι (να είσαι όμως κάπου κοντά) και άσε τη μαμά σου να της ταίσει. Αν βρει τα ζόρια θα μπορείς να πας. Θα σου πρότεινα να μην επιτρέψεις τη χρήση πιπίλας για όσο λείπεις, αν δεν δίνεις εσύ στο παιδί πιπίλα. Με αγκαλιά, ίσως λίγη βόλτα πέρα δώθε, γλυκόλογα και το δικό σου γάλα στο μπιμπερό, τα πάνε μια χαρά με τις γιαγιάδες - και τρώνε και κοιμούνται - πίστεψέ με.

;πιστευεις είναι καλυτερο να αντλω για 25 λεπτα τη μιση ποσότητα να το βαζω στην συντηρηση του ψυγειου,να ξανακανω το απογευμα ακομη μια αντληση των 25 λεπτων,να το προσθετω στο πρωινο και μετα να το καταψυχω όλο μαζι;

Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να αναμιγνύεις γάλα της ίδιας μέρας. Αν αναμιγνύεις γάλα και από την προηγούμενη ωστόσο, θα σου πρότεινα στο σακουλάκι να γράψεις την ημερομηνία του πιο παλιού γάλακτος.

καλημερα κοριτσια!βρηκα λιγο χρονο να σας ευχαριστησω για τη βοηθεια σας και ταυτοχρονα να σας παραθεσω τις νεες μου αποριες:οταν λεμε εδραιωση της γαλουχιας,τι εννοουμε;μετα απο ποσο καιρο επιτυγχανεται;επισης,απο χτες παρατηρησα οτι και οταν τη θηλαζω αλλα και όταν τη βαζω για υπνο τιναζεται καπως αποτομα.ειναι φυσιολογικο αυτο;σχετικα με τον αφαλο:σημερα ακουσα στην tv οτι πρεπει να πεσει σε 15-20 ημερες.εμας επεσε σε 7 ημερες.στην αρχη ματωνε λιγακι.παντα και σε καθε αλλαγη την καθαριζα με οινοπνευμα και συνεχιζω ακομη.μηπως μας επεσε πολυ νωρις;απο τη μια ανυπομονω πολυ να παμε σε ενα παιδιατρο να μας πει οτι ολα ειναι ενταξει και οτι τρεφεται σωστα,απο την αλλη φοβαμαι παρα πολυ για το τι θα γινει την αλλη εβδομαδα που θα παω στη δουλεια...αναμεικτα συναισθηματα που με τρελαινουν.... και μια τελευταια ερωτηση:κατα το θηλασμο ποσο αραγε γαλατακι παιρνουν τα μωρακια 12-13 ημερων;ξερω οτι οι ερωτησεις μου μπορουν να χαρακτηριστου ανοητες και ανουσιες αλλα προσπαθω να βαλω μια ταξη στο μυαλο μου ωστε να βαλω σε ταξη τη ζωη μου....AA!!! evaMD!μη το ξεχασω...σημερα στην πρωινη 25λεπτη(!!!!) ανληση,αντλησα 95ml.καλα δεν παω;

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια!βρηκα λιγο χρονο να σας ευχαριστησω για τη βοηθεια σας και ταυτοχρονα να σας παραθεσω τις νεες μου αποριες:οταν λεμε εδραιωση της γαλουχιας,τι εννοουμε;μετα απο ποσο καιρο επιτυγχανεται;επισης,απο χτες παρατηρησα οτι και οταν τη θηλαζω αλλα και όταν τη βαζω για υπνο τιναζεται καπως αποτομα.ειναι φυσιολογικο αυτο;σχετικα με τον αφαλο:σημερα ακουσα στην tv οτι πρεπει να πεσει σε 15-20 ημερες.εμας επεσε σε 7 ημερες.στην αρχη ματωνε λιγακι.παντα και σε καθε αλλαγη την καθαριζα με οινοπνευμα και συνεχιζω ακομη.μηπως μας επεσε πολυ νωρις;απο τη μια ανυπομονω πολυ να παμε σε ενα παιδιατρο να μας πει οτι ολα ειναι ενταξει και οτι τρεφεται σωστα,απο την αλλη φοβαμαι παρα πολυ για το τι θα γινει την αλλη εβδομαδα που θα παω στη δουλεια...αναμεικτα συναισθηματα που με τρελαινουν.... και μια τελευταια ερωτηση:κατα το θηλασμο ποσο αραγε γαλατακι παιρνουν τα μωρακια 12-13 ημερων;ξερω οτι οι ερωτησεις μου μπορουν να χαρακτηριστου ανοητες και ανουσιες αλλα προσπαθω να βαλω μια ταξη στο μυαλο μου ωστε να βαλω σε ταξη τη ζωη μου....AA!!! evaMD!μη το ξεχασω...σημερα στην πρωινη 25λεπτη(!!!!) ανληση,αντλησα 95ml.καλα δεν παω;

Ειλικρινά συγκινούμαι γιατί με γυρίζεις μήνες πίσω και ξαναζώ τις αγωνίες και τη λαχτάρα. Η "βοήθεια" που προσφέρει η καθεμιά μας από το forum αυτό είναι το ευχαριστώ όχι τόσο για τις συμβουλές αλλά για την ανταπόκριση, την κατανόηση και την ενθάρρυνση που λάβαμε κι εμείς από άλλες μαμάδες που είχαν ζήσει τα ίδια πριν από μας.

Τίποτα δεν είναι ανόητο ή ανούσιο, κι αν δεν ρωτάς δεν θα μάθεις. Τα ίδια ακριβώς κάναμε όλες μας.

Λοιπόν, ΝΑΙ ΤΑ ΠΑΣ ΤΕΛΕΙΑ. Βλέπεις η ποσότητα αυξάνεται σταθερά κάθε μέρα!

Όσο για τα υπόλοιπα: Εδραίωση της γαλουχίας, ή αλλιώς "ο θηλασμός έχει εγκατασταθεί" σημαίνει χονδρικά ότι η παραγωγή σου έχει ρυθμιστεί με βάση τις ανάγκες του παιδιού σου, ή αλλιώς, παράγεις όσο γάλα χρειάζεται το μωρό σου για να τραφεί μόνο από σένα. Αυτό γίνεται περίπου στις 40 μέρες χωρίς να είναι απόλυτο για όλες τις γυναίκες.

Το ότι τινάζεται, υποθέτω ότι είναι το φυσιολογικό αντανακλαστικό moro - υποχωρεί με τον καιρό όπως και τα άλλα πρώιμα αντανακλαστικά. Οι γιαγιάδες συνηθίζουν να τα σταυρώνουν και να τα ξορκίζουν αλλά πίστεψέ με δεν είναι τίποτα ανησυχητικό - συμβαίνει όταν κάτι τρομάξει το μωρό ή όταν νομίζει ότι θα πέσει. Κάποιες φορές σε σένα η αιτία μπορεί να μην είναι καν εμφανής.

Σχετικά με τον αφαλό. Αν έπεσε μόνος του, δηλαδή χωρίς να τον τραβήξει κάποιος/κάτι κατά λάθος είναι όλα οκ. Αν τρέχει λίγο αίμα, επίσης οκ. Βάζε betadin και κράτα τον όσο πιο στεγνό μπορείς. Το μπάνιο επιτρέπεται, αν και αυτό εξαρτάται από τον κάθε γιατρό.

Αν είναι δυνατόν μην αγωνιάς τόσο, ή τουλάχιστον μην χάνεις τις στιγμές από την αγωνία. ΟΛΑ θα πάνε μια χαρά θα το δεις. Το ίδιο και με τη δουλειά.

Όσο για το πόσο τρώνε αυτό είναι ΠΟΛΥ σχετικό. (Υποθέτω ότι ρωτάς για το πόσο να αφήνεις όταν φεύγεις?) Κατ' αρχήν για μωρό που δεν έχει φάει πιο πριν με μπιμπερό, μπορεί να φάει πολύ λίγο ακριβώς επειδή λείπει η μαμά και του δίνουν μπιμπερό κι όχι τα μεμέ της μαμάς του. Η Πατσούρου στα βιβλία της λέει να υπολογίσεις 80-150ml ανά 3-4 ώρες (ΔΕΝ εννοεί όμως ότι ταίζουμε ανά 3-4 ώρες, το λέει για να υπολογίσεις χονδρικά την ποσότητα που θα αφήσεις). Προσωπική πρόταση, άσε 150 ml. για 3 ώρες ΟΧΙ όλο από κατάψυξη, γιατί μπορεί απλά να πεταχτεί (πχ η μπουμπού να ρίξει σερί ύπνο και μετά να φάει 20 ml λίγο πριν έρθεις... και μόλις σε δει να φτύσει το μπιμπερό και να κολλήσει πάνω σου). Άσε πχ. 75 κατάψυξη και 75 από την πρωινή σου άντληση. Η μαμά σου θα ξεκινήσει με την κατάψυξη. Αν χρειαστεί και το "φρέσκο" οκ. Αν δεν το χρειαστεί, τότε το καταψύχεις, ή το χρησιμοποιείς την επόμενη. Ας την ξεκινάει με 50ml κάθε φορά και θα κρίνει ανάλογα.

evaMD αυτες τις δυο μερες που ''ελειψες'' δεινοπαθησα.ταλαιπωρηθηκαμε πολυ και γω και η μικρη.απο το πρωι η μικρη κοιμοταν στις 5 το απογευμα.ολες τις αλλες ωρες ξυπνια.την εβαζα στο στηθος,σε 10 λεπτα αποκοιμοταν,την εβαζα για υπνο,τεντωνονταν,ανοιγε τα ματια της και παλι ξυπνια.αρχιζε να κλαιει και την εβαζα ξανα στο στηθος.και αυτο γινοταν τουμπαλιν μεχρι το απογευμα.εχω την αισθηση οτι δεν χορταινε γι αυτο και γκρινιαζε.ασε που εχανα τη μπαλα με το στηθος.μια απο δω μια απο κει.τα ιδια και σημερα.απο τις 9:30 το πρωι κοιμηθηκε πριν κανενα μισαωρο.και το βραδυ,μη νομιζεις οτι κοιμομαστε..καθε μιαμιση ωρα στο στηθος.φοβαμαι οτι την ταλαιπορω και δε της φερομαι σωστα..κολικοι παντως δεν πρεπει να είναι γιατι δεν τη βλεπω να μαζευει τα ποδαρακια της στην κοιλιτσα ουτε κλαιει γοερα.αληθεια κολικους εχουν ολα τα παιδακια;μηπως φταιει το γεγονος ότι δεν ρεύεται σε καθε γεύμα;τι να πω..τα χω χαμενα..σημερα μετα το ξενυχτι και τους μαραθωνιους θηλασμους μεχρι το απογευμα,ενιωσα να εξαντλουμαι..σκεφτηκα μηπως την ταλαιπωρω αδικα και ισως θα ηταν καλυτερο να της εδινα ξενο γαλα να χορτασει..μολις το ξανασκεφτηκα ομως μαλωσα τον εαυτο μου και είπα θα το παλεψω με όλες μου τις δυναμεις..σχετικα με τις αντλησεις σημερα 15η μερα,αντλησα 115ml.προβληματιστηκα ομως με αυτο που μου γραφεις για 75 ml απο την καταψυξη:εγω καταψυχω το γαλα σε σακουλακια.στα σακουλακια που εχω η ποσοτητα είναι στα περισσότερα πανω απο 75ml.μηπως πρεπει να μοιραζω το γαλα οταν το αντλω σε δυο σακουλακια ετσι ωστε να μη ξεπαγωνω μεγαλη ποσοτητα;επισης,μια αλλη απορια:χτες ανακαλυψαμε με τον αντρα μου οτι στο πανω μερος του κρανιου του παιδιου,υπαρχει ενα μαλακο μερος,σαν τρυπα αναμεσα απο τα κοκκαλα,κατω απο τα μαλλακια του.δεν εχω παει ακομη σε παιδιατρο να το δει και απορω,είναι φυσιολογικο αυτο;καθε μερα, ολο και κατι ανακαλυπτουμε,ολο και για κατι ανησυχουμε..και αν μη τι αλλο κουραζω και εσας...

mamabou καλησπέρα και να σου ζήσει :) Μην ανησυχείς για το κεφαλάκι, αυτό το μαλακό είναι τελείως φυσιολογικό, το έχουν όλα τα νεογέννητα. Λέγεται πηγή και θα κλείσει μέχρι τον πρώτο χρόνο ή λίγο μετά νομίζω.

α) ποτε αρχιζουν να μπαινουν σε ενα "προγραμμα" τα μωρα θηλασμου???

εμενα οταν ειναι ξυπνια καθε μια ωρα θελει να τρωει.οταν κοιμαται τρωει στο τριωρο περιπου ισως κ παραπανω.να προσπαθησω να το καθυστερησω οταν ειναι ξυπνια??η θα το κανει μονη της??γιατι το κανει??πειναει η θελει να νανουριστει γ να κοιμηθει???

β)τις τελευταιες μερες με ποναει το στηθος εσωτερικα.οχι οταν ειναι πρησμενο αλλα οταν ειναι "αδειο".κ μου συμβαινει οταν βυζαινει απ το ενα στηθος, να ποναει γ λιγα δευτερολεπτα το αλλο.

ποσοτητα εχω.αλλα συμπτωματα δ υπαρχουν.ουτε κοκκινο ουτε πυρετο ουτε σκληρο.

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

evaMD αυτες τις δυο μερες που ''ελειψες'' δεινοπαθησα.ταλαιπωρηθηκαμε πολυ και γω και η μικρη.απο το πρωι η μικρη κοιμοταν στις 5 το απογευμα.ολες τις αλλες ωρες ξυπνια.την εβαζα στο στηθος,σε 10 λεπτα αποκοιμοταν,την εβαζα για υπνο,τεντωνονταν,ανοιγε τα ματια της και παλι ξυπνια.αρχιζε να κλαιει και την εβαζα ξανα στο στηθος.και αυτο γινοταν τουμπαλιν μεχρι το απογευμα.εχω την αισθηση οτι δεν χορταινε γι αυτο και γκρινιαζε.ασε που εχανα τη μπαλα με το στηθος.μια απο δω μια απο κει.τα ιδια και σημερα.απο τις 9:30 το πρωι κοιμηθηκε πριν κανενα μισαωρο.και το βραδυ,μη νομιζεις οτι κοιμομαστε..καθε μιαμιση ωρα στο στηθος.φοβαμαι οτι την ταλαιπορω και δε της φερομαι σωστα..κολικοι παντως δεν πρεπει να είναι γιατι δεν τη βλεπω να μαζευει τα ποδαρακια της στην κοιλιτσα ουτε κλαιει γοερα.αληθεια κολικους εχουν ολα τα παιδακια;μηπως φταιει το γεγονος ότι δεν ρεύεται σε καθε γεύμα;τι να πω..τα χω χαμενα..σημερα μετα το ξενυχτι και τους μαραθωνιους θηλασμους μεχρι το απογευμα,ενιωσα να εξαντλουμαι..σκεφτηκα μηπως την ταλαιπωρω αδικα και ισως θα ηταν καλυτερο να της εδινα ξενο γαλα να χορτασει..μολις το ξανασκεφτηκα ομως μαλωσα τον εαυτο μου και είπα θα το παλεψω με όλες μου τις δυναμεις..σχετικα με τις αντλησεις σημερα 15η μερα,αντλησα 115ml.προβληματιστηκα ομως με αυτο που μου γραφεις για 75 ml απο την καταψυξη:εγω καταψυχω το γαλα σε σακουλακια.στα σακουλακια που εχω η ποσοτητα είναι στα περισσότερα πανω απο 75ml.μηπως πρεπει να μοιραζω το γαλα οταν το αντλω σε δυο σακουλακια ετσι ωστε να μη ξεπαγωνω μεγαλη ποσοτητα;επισης,μια αλλη απορια:χτες ανακαλυψαμε με τον αντρα μου οτι στο πανω μερος του κρανιου του παιδιου,υπαρχει ενα μαλακο μερος,σαν τρυπα αναμεσα απο τα κοκκαλα,κατω απο τα μαλλακια του.δεν εχω παει ακομη σε παιδιατρο να το δει και απορω,είναι φυσιολογικο αυτο;καθε μερα, ολο και κατι ανακαλυπτουμε,ολο και για κατι ανησυχουμε..και αν μη τι αλλο κουραζω και εσας...

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά είναι συνηθισμένο να κάνουν έτσι τα μωράκια, ιδίως αν θηλάζουν. Δεν την ταλαιπωρείς με το να της δίνεις την καλύτερη τροφή που υπάρχει και την αγκαλιά σου όποτε τη ζητά. Απλά είναι κουραστικό για σένα. Ο γιος μου το κάνει μέχρι και σήμερα (στον 10ο μήνα) - κοιμάται λίγο, ξυπνά το βράδυ κλπ. Δεν είναι όλα από πείνα και δεν σημαίνει ότι θα ήταν "καλύτερα" -ως προς τον ύπνο- αν έπαιρνε ξένο γάλα (ο γιος μου ξυπνά τη νύχτα, με βλέπει, του χαϊδεύω το κεφάλι ή τον παίρνω στον ώμο μου και κοιμάται ΑΜΕΣΩΣ - κάποιες φορές φυσικά θέλει και να θηλάσει - αλλά πολλές φορές θέλει απλά να νιώσει την παρουσία μας, να νιώσει ασφάλεια). Κρίνοντας από τις αντλήσεις σου, πιστεύω ότι έχεις πολύ γάλα άρα δεν νομίζω ότι έχει να κάνει μ' αυτό - αρκεί πάντα οι αντλήσεις να μην είναι σε βάρος των γευμάτων του παιδιού.

Οι κολικοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί - λένε ότι αν αναρωτιέσαι, τότε το παιδί σου δεν έχει κολικούς. Και το ρέψιμο δεν είναι σε όλα τα παιδάκια απαραίτητο.

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι έχουμε λανθασμένες προσδοκίες για τα βρέφη - όχι, τελικά δεν είναι μόνο μαμ-κακά και πολύ νάνι. Έχουν κι άλλες ανάγκες - επαφής, αγκαλιάς, παρέας κλπ. Και κάποια μωρά είναι πιο ανήσυχα από άλλα. Ησύχασε λοιπόν και μην αμφισβητείς τον εαυτό σου - τα πας πολύ καλά.

Όσον αφορά τα σακουλάκια: η αλήθεια είναι ότι επειδή κοστίζουν είναι κρίμα να μην τα γεμίζεις αν έχεις τόσο γάλα να τα γεμίσεις. Αλλά είναι περισσότερο κρίμα να πετάς το γάλα σου. Κι επειδή συνήθως ένα τόσο μικρό μωρό σε τόσο λίγες ώρες και όταν πρωτοξεκινάει να τρώει από μπιμπερό δεν θα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα, είναι κρίμα να καταψύχεις μόνο μεγάλες ποσότητες, γιατί το υπόλοιπο αναγκαστικά θα το πετάξεις. Από την άλλη αυτό που σου πρότεινα, προϋποθέτει ότι θα αφήνεις και "φρέσκο" γάλα αλλιώς η μαμά σου -αν δεν φτάσει το ένα σακουλάκι θα πρέπει να αποψύξει και δεύτερο και ενδεχομένως στη φάση που το παιδί πεινάει, οπότε δημιουργείς φαύλο κύκλο, γιατί η απόψυξη αργεί. Η εκτίμησή μου είναι ότι μπορεί να καλύπτεις το μωρό με την άντληση της ίδιας μέρας ή της προηγούμενης και ότι την κατάψυξη θα την χρειαστείς σε έκτακτες περιπτώσεις (πχ. που δεν πρόλαβες να κάνεις αντλήσεις). Οπότε αν αυτά τα σακουλάκια τα χρειαστείς αργότερα, καλό είναι να είναι μεγαλύτερες ποσότητες γιατί τότε θα καταναλωθούν (πχ. όταν δουλεύεις περισσότερες ώρες ή το μωρό τρώει περισσότερο). Συνέχισε κάπως έτσι και προσαρμόσου ανάλογα όταν θα αρχίσεις τη δουλειά και θα δεις συγκεκριμένα πόσο τρώει το μωρό όταν λείπεις. Όσο για το ότι τρώει τόσο συχνά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΦΥΣΙΚΟ Ή ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ, δοκίμασε να προσφέρεις και το άλλο στήθος όταν το παιδί αφήσει το στήθος από το οποίο θήλαζε (ή Πατσούρου το προτείνει για τις 2-3 πρώτες εβδομάδες αν δεν κάνω λάθος, όσο ακόμα ρυθμίζεται η παραγωγή της μαμάς) και σιγουρέψου ότι οι αντλήσεις σου δεν γίνονται σε βάρος των γευμάτων του παιδιού. Δηλαδή, ενώ το στήθος δεν αδειάζει ποτέ και λειτουργεί ως "εργοστάσιο στιγμιαίας παραγωγής γάλακτος" από το στήθος που άντλησες το παιδί χρειάζεται κάποια λεπτά για να "κατεβάσει" γάλα. Για κάποια μωρά - ειδικά πολύ μικρά- αυτός ο χρόνος μπορεί να είναι κουραστικός. Νομίζω ότι αν έχεις απόθεμα 1 εβδομάδας για όταν γυρίσεις στη δουλειά, μπορείς να δοκιμάσεις και 1 μέρα χωρίς καθόλου άντληση, για να δεις αν επηρεάζει το μωρό αυτό. Αν ναι, τότε θα πρέπει να προσαρμόσεις τις αντλήσεις σου ανάλογα.

Α κι ένα "tip" για τον ύπνο. Τα μωρά συνήθως ξυπνούν εύκολα, ιδίως όταν τα αφήσεις από την αγκαλιά σου. Ένα μωρό κοιμάται βαθιά - άρα δεν θα ξυπνήσει αμέσως αν το αφήσεις στην κούνια του - όταν σταματήσει να κάνει γκριμάτσες ενώ κοιμάται, κι όταν τα άκρα του (χέρια και πόδια) κρέμονται σαν "αναίσθητα". Δοκίμασε να την κρατήσεις στην αγκαλιά σου για περισσότερη ώρα και μετά να την αφήσεις κάτω - ίσως έτσι μείνει περισσότερη ώρα κοιμισμένη.

α) ποτε αρχιζουν να μπαινουν σε ενα "προγραμμα" τα μωρα θηλασμου???

εμενα οταν ειναι ξυπνια καθε μια ωρα θελει να τρωει.οταν κοιμαται τρωει στο τριωρο περιπου ισως κ παραπανω.να προσπαθησω να το καθυστερησω οταν ειναι ξυπνια??η θα το κανει μονη της??γιατι το κανει??πειναει η θελει να νανουριστει γ να κοιμηθει???

β)τις τελευταιες μερες με ποναει το στηθος εσωτερικα.οχι οταν ειναι πρησμενο αλλα οταν ειναι "αδειο".κ μου συμβαινει οταν βυζαινει απ το ενα στηθος, να ποναει γ λιγα δευτερολεπτα το αλλο.

ποσοτητα εχω.αλλα συμπτωματα δ υπαρχουν.ουτε κοκκινο ουτε πυρετο ουτε σκληρο.

Νομίζω ότι θηλασμός και πρόγραμμα δεν συμβαδίζουν τουλάχιστον με την έννοια που δίνει ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή ανά 3-4 ώρες κλπ. Σαφώς όσο μεγαλώνουν τα μωρά μεγαλώνουν και τα διαστήματα ανάμεσα στο ένα γεύμα και το επόμενο αν και πάλι αυτό εξαρτάται από το παιδί, από τον καιρό (αν έχει ζέστη μπορεί να θηλάζει πιο συχνά), τη συναστρία των πλανητών κλπ. ;) Μην προσπαθήσεις να βάλεις πρόγραμμα και κυρίως να καθυστερήσεις να τη θηλάσεις γιατί δεν θα κερδίσεις τίποτα πέρα απο κλάμματα και τη χαμένη εμπιστοσύνη του παιδιού. Το κάνει για όλους τους λόγους που αναφέρεις συν το ότι στην αγκαλιά σου και στο στήθος νιώθει ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό και μόνο ίσως αρκεί για να ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη του παιδιού όταν την εκφράζει. Εξάλλου το ότι θηλάζει συχνά την ημέρα μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που σου εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα διαστήματα του ύπνου (χωρίς να είναι και κανόνας βέβαια).

Για το στήθος νομίζω ότι αυτό που αναφέρεις είναι το αντανακλαστικό της ροής του γάλακτος. Δηλαδή νιώθεις το γάλα που "κατεβαίνει". Μαστίτιδα σίγουρα δεν είναι αν αυτό σε απασχολεί. Είναι πολύ φυσιολογικό και συνήθως υποχωρεί μετά από κάποιο καιρό. Κάποιες γυναίκες δεν το νιώθουν καθόλου.

Νομίζω ότι θηλασμός και πρόγραμμα δεν συμβαδίζουν τουλάχιστον με την έννοια που δίνει ο περισσότερος κόσμος, δηλαδή ανά 3-4 ώρες κλπ. Σαφώς όσο μεγαλώνουν τα μωρά μεγαλώνουν και τα διαστήματα ανάμεσα στο ένα γεύμα και το επόμενο αν και πάλι αυτό εξαρτάται από το παιδί, από τον καιρό (αν έχει ζέστη μπορεί να θηλάζει πιο συχνά), τη συναστρία των πλανητών κλπ. ;) Μην προσπαθήσεις να βάλεις πρόγραμμα και κυρίως να καθυστερήσεις να τη θηλάσεις γιατί δεν θα κερδίσεις τίποτα πέρα απο κλάμματα και τη χαμένη εμπιστοσύνη του παιδιού. Το κάνει για όλους τους λόγους που αναφέρεις συν το ότι στην αγκαλιά σου και στο στήθος νιώθει ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Αυτό και μόνο ίσως αρκεί για να ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη του παιδιού όταν την εκφράζει. Εξάλλου το ότι θηλάζει συχνά την ημέρα μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που σου εξασφαλίζει τα μεγαλύτερα διαστήματα του ύπνου (χωρίς να είναι και κανόνας βέβαια).

Για το στήθος νομίζω ότι αυτό που αναφέρεις είναι το αντανακλαστικό της ροής του γάλακτος. Δηλαδή νιώθεις το γάλα που "κατεβαίνει". Μαστίτιδα σίγουρα δεν είναι αν αυτό σε απασχολεί. Είναι πολύ φυσιολογικό και συνήθως υποχωρεί μετά από κάποιο καιρό. Κάποιες γυναίκες δεν το νιώθουν καθόλου.

ΧΜΜ..ΛΕΣ Ε??ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ Κ ΜΕ ΑΓΧΩΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ..Γ ΑΥΤΟ ΛΕΩ Κ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

ΧΜΜ..ΛΕΣ Ε??ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ Κ ΜΕ ΑΓΧΩΣΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ..Γ ΑΥΤΟ ΛΕΩ Κ ΕΓΩ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ...

Για το θέμα του "πόνου" στο είπε ή για το "πρόγραμμα" (για το ότι δεν έχετε δηλ. "πρόγραμμα" και τη βάζεις συνέχεια στο στήθος);

Για ό,τι και να στο είπε μάλλον είναι άσχετη - αν η μαία δεν είναι σύμβουλος θηλασμού -που πάω στοίχημα ότι δεν είναι- ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ.

Αν στο είπε για τον "πόνο" χωρίς να σου πει τι πιθανόν να έχει κατά νου (από τι δηλαδή "πάσχεις") τότε μάλλον στο λέει από ασχετοσύνη.

Το δε "πρόγραμμα" είναι εφεύρεση του ανθρώπου και επίτρεψέ μου της ευκολίας μας. Διότι άλλο είναι να ταίζεις ένα μωρό κάθε 3 ώρες, κι άλλο όποτε το ζητάει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό (γεμάτα χέρια διαρκώς, ξενύχτι, κούραση). Από κει και πέρα, το ποιον δρόμο ακολουθεί κάθε μαμά είναι θέμα επιλογής ΤΗΣ. Αν σε μια μαμά ταιριάζει το πρόγραμμα γιατί αλλιώς δεν μπορεί/θέλει να λειτουργήσει - σεβαστό. Αν όμως μια μαμά θέλει να επιλέξει με βάση το τι είναι καλύτερα για το μωρό της, τότε πιστεύω ότι καλύτερο είναι αυτό που όρισε η φύση εκατομμύρια χρόνια πριν εφευρεθούν τα ρολόγια...

Δεν κάνεις τίποτα λάθος :)

Αυτά λένε οι μαίες και στα μαιευτήρια και οι περισσότερες μητέρες δεν καταφέρνουν να θηλάσουν. Κοπέλα μου αν δεν ανταποκρίνεσαι σου μωρό σου δεν θα του εξασφαλίσεις την τροφή του. Το μωρό ξέρει τι κάνει, έχει ανάγκη την μανούλα του, το γαλατάκι της και την αγκαλιά της.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

souzi2101 ευχαριστω για τις ευχες!αντευχομαι τα καλυτερα!να 'στε καλα βρε κοριτσια!δεν ξερετε ποσο κουραγιο μου δινετε!!evaMD σε ευχαριστω παρα πολυ για το χρονο που αφιερωνεις για να ασχοληθεις μαζι μου!σημερα 16η ημερα,το κοριτσακι μου ηταν αψογο.μεχρι τωρα τρωει ανα δυο περιπου ωρες,δεν διαμαρτυρεται καθόλου και κοιμαται σαν αγγελουδι!μακαρι να συνεχισουμε ετσι!!την πεμπτη θα παμε σε παιδιατρο.μαλιστα η συγκεκριμενη είναι και συμβουλος θηλασμου.αν και πλεον εσεις είστε για μενα οι καλυτερες συμβουλοι!σας ευχαριστω παρα πολυ!!(προσεξατε οτι σημερα δεν εχω αποριες και ανησυχιες;ηρεμησαμε λιγο...μακαρι ολα να εξελιχθουν καλα!):P:p

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...