Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Μετρώντας από τη μέρα εξόδου, το μωρό έχει πάρει650gr σε 21 ημέρες, κατά μέσο όρο 217gr την εβδομάδα (κατά μέσο όρο πρέπει σ' αυτή την ηλικία να παίρνει 155 - 241 gr την εβδομάδα http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html), από βάρος λοιπόν είσαστε πολύ καλά!

Οι πάνες σας επίσης είναι καλές, οπότε το μωρό τρέφεται πολύ καλά με τον αποκλειστικό θηλασμό (ελέγχοντας τις 2 τελευταίες μετρήσεις, όπου το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, βλέπω ότι έχει πάρει 190gr μέσα σε 5 μέρες, κατά μέσο όρο 38 gr τη μέρα, μια χαρά λοιπόν και η πρόσληψη του βάρους!)

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά, το μωρό τρέφεται καλά, το γάλα σου φτάνει μια χαρά.

Στα πρακτικά και τις δυσκολίες τώρα!

Όπως είπα και παραπάνω και σου απάντησε και η αγλαΐα στο άλλο σου ποστ, η ξαπλωτή θέση θηλασμού θα σε σώσει και θα σε βοηθήσει να αντέξεις!

Όταν το μωρό παρουσιάζει συμπεριφορά όπως αυτή που αναφέρεις, που σταματάει δηλαδή τον θηλασμό, μπορείς να το διακόπτεις, να το σηκώνεις λίγο μήπως θέλει να ρευτεί, μπορείς να του κάνεις μια βόλτα με την κοιλίτσα ακουμπισμένη στον ώμο σου. Όταν ηρεμήσει συνεχίζεις πάλι τον θηλασμό.

Έλεγξε μήπως έχεις έντονο αντανακλαστικό καθόδου του γάλακτος, δηλ. μήπως όταν αρχίζει να έρχεται το γάλα (περίπου 2 λεπτά μετά την έναρξη του θηλασμού) έρχεται πολύ γάλα και το μωρό δεν μπορεί να το διαχειριστεί και πνίγεται ή καταπίνει πολύ αέρα, με αποτέλεσμα αυτή τη δυσφορία. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο (ίσως δεις να πετάγεται έντονα το γάλα σε συντριβάνι όταν αφήσει το στήθος το μωρό), μπορείς να βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι στην αρχή, ή να θηλάζεις έχοντας το μωρό σε όσο γίνεται πιο όρθια στάση αρχικά, ακόμα καλύτερα να είσαι κι εσύ γερμένη πίσω, ακουμπισμένη σε μαξιλάρια και το μωρό σχεδόν επάνω σου. Βοηθάει στη μείωση της ροής. Επίσης βοηθάει και η ξαπλωτή στάση. Αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα, όσο θα μεγαλώνει το μωρό θα μπορεί να διαχειρίζεται καλύτερα την ποσότητα του γάλακτος.

Για την προτίμηση στο ένα στήθος, κάνε αυτό που σου γράψανε πιο πάνω, όταν είναι ήρεμο και συνεργάσιμο, προσφέρεις το στήθος που προτιμά λιγότερο!

Καλή συνέχεια και ό,τι απορίες έχεις μη διστάσεις να γράψεις και πάλι!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

maraki_fox, το ίδιο πρόβλημα με τον εκνευρισμό και το τράβηγμα από το στήθος το αντιμετωπίζω και εγώ ( το είχε και ο γιος μου και τώρα η κορη μου). Δεν είναι ότι δεν χορταινει, απλά εκείνη την ώρα κάτι άλλο το βασανίζει (τουλάχιστον στην κορούλα μου αυτό συμβαίνει). Αυτός ο εκνευρισμός την πιάνει το βράδυ κυριώς. Την κάνω ένα μπανάκι, την πάω στο κρεβατάκι της και ησυχάζει. Πιστεύω ότι είναι κολικοί και οτι θα περάσουν μέχρι να γίνει 3 μηνών. Μην ξεγελαστείς και δωσεις συμπλήρωμα, εγώ ξεγελιώμουν από τη συμπεριφορά της μικρής, νομιζα ότι δεν χορταίνει και το βραδυ της έδινα λίγο συμπλήρωμα, αλλά εδώ κα έναν μήνα περιπου θηλάζω αποκλειστικά. Καλή συνέχεια!

ISGLp2.pngilpPp3.png

maraki fox και εμενα μου το κανει αυτο.Το ενα στηθος μου ξερω οτι τον πνιγει πολλες φορες,ενω το αλλο οχι.Ομως το κανει και στα δυο και τις περισσοτερες φορες το κανει γιατι θελει να ρευτει.Σταματησε το εκεινη την ωρα και σηκωσε το να ρευτει.Στο ενα στηθος που τρεχει περισσοτερο το κανει πιο συχνα γιατι ισως να εκνευριζεται και με την ροη αλλα εκει δεν μπορω να κανω κατι.Το βγαζει και τον ξαναβαζω παλι

Μανουλιτσες εγραψα κ πιο πανω αλλα δεν μου απαντησε καμια:-(:-(

πηρα το θηλαστρο της medela το Mini electic ωστε να αντλω καποια γευματα για οταν χρειαζεται να λειψω απο το σπιτι.

δεν ξερω ομως ποτε πρεπει να αντλω κ τι ποσοτητα για την ηλικια του μωρου μου.....πρεπει να αντλω πριν θηλασει το μωρακι μου ή μετα τον θηλασμο?και ποση ωρα πρεπει να αντλω?

επισης το γαλα μενει στο ψυγειο 24ωρες?

αν μπορει να βοηθησει καμια μανουλιτσα θα ημουν ευγνωμων!!!:P

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Μανουλιτσες εγραψα κ πιο πανω αλλα δεν μου απαντησε καμια:-(:-(

πηρα το θηλαστρο της medela το Mini electic ωστε να αντλω καποια γευματα για οταν χρειαζεται να λειψω απο το σπιτι.

δεν ξερω ομως ποτε πρεπει να αντλω κ τι ποσοτητα για την ηλικια του μωρου μου.....πρεπει να αντλω πριν θηλασει το μωρακι μου ή μετα τον θηλασμο?και ποση ωρα πρεπει να αντλω?

επισης το γαλα μενει στο ψυγειο 24ωρες?

αν μπορει να βοηθησει καμια μανουλιτσα θα ημουν ευγνωμων!!!:P

Μπορείς να αντλείς όποτε σε βολεύει ...

μια γενική διαπίστωση είναι ότι το πρωί η ροή είναι αυξημένη οπότε μπορείς να κάνεις κάποια άντληση μεταξύ των πρωινών θηλασμών. Ή το βράδυ μετά τον τελευταίο θηλασμό που το μωρό κοιμάται . Καλό είναι να αντλείς τουλάχιστον ½ ώρα πριν τον επόμενο θηλασμό για να μην δυσανασχετεί το μωρό βρίσκοντας μειωμένη ροή.

Η ποσότητα που θα αντλείς εξαρτάται από το πόση ώρα θέλεις να λείψεις. Μπορείς να ξεκινήσεις αντλώντας π.χ 100μλ ένα γεύμα π/χ που μπορεί να σε καλύψει αν π.χ θηλάσεις πριν φύγεις και είναι να λείψεις για 4 ώρες οπότε να το δόσουν ενδιάμεσα και θηλάζεις όταν γυρίσεις......είναι όλα πολύ σχετικά θα πρέπει να κάνεις κάποιες πρόβες για να δεις πως ανταποκρίνεται το μωρό.....

για την διατήρηση μητρικού γάλακτος δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5559

Διαφημίσεις

Μπορείς να αντλείς όποτε σε βολεύει ...

μια γενική διαπίστωση είναι ότι το πρωί η ροή είναι αυξημένη οπότε μπορείς να κάνεις κάποια άντληση μεταξύ των πρωινών θηλασμών. Ή το βράδυ μετά τον τελευταίο θηλασμό που το μωρό κοιμάται . Καλό είναι να αντλείς τουλάχιστον ½ ώρα πριν τον επόμενο θηλασμό για να μην δυσανασχετεί το μωρό βρίσκοντας μειωμένη ροή.

Η ποσότητα που θα αντλείς εξαρτάται από το πόση ώρα θέλεις να λείψεις. Μπορείς να ξεκινήσεις αντλώντας π.χ 100μλ ένα γεύμα π/χ που μπορεί να σε καλύψει αν π.χ θηλάσεις πριν φύγεις και είναι να λείψεις για 4 ώρες οπότε να το δόσουν ενδιάμεσα και θηλάζεις όταν γυρίσεις......είναι όλα πολύ σχετικά θα πρέπει να κάνεις κάποιες πρόβες για να δεις πως ανταποκρίνεται το μωρό.....

για την διατήρηση μητρικού γάλακτος δες εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5559

Κριστινα μου σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!:D

γνωριζεις μηπως ποση ωρα πρεπει να εχω το θηλαστρο σε καθε στηθος?

και αν βγαλω την μια φορα μικρη ποσοτητα μπορω να την συμπληρωσω την επομενη φορα που θα ξανααντλησω?

σε ευχαριστω εκ των προτερων:P

qvx1p3.png

Κριστινα μου σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες σου!:D

γνωριζεις μηπως ποση ωρα πρεπει να εχω το θηλαστρο σε καθε στηθος?

και αν βγαλω την μια φορα μικρη ποσοτητα μπορω να την συμπληρωσω την επομενη φορα που θα ξανααντλησω?

σε ευχαριστω εκ των προτερων:P

Αν έχεις το mini electric μονής άντλησης μπορείς να αντλείς π.χ 15-20 λεπτά από το κάθε στήθος. Ξεκίνα να δεις τι γίνεται π.χ αν βάζοντας στο πρώτο στήθος μετά από 10 λεπτά δεν βγάζεις γάλα καθόλου το βάζεις στο δεύτερο στήθος αντλείς για 10 λεπτά και μετά το ξαναβάζεις στο πρώτο για άλλα 5 λεπτά και πάει λέγοντας (κάνεις εναλλαγές γιατί όση ώρα αντλείς ή θηλάζεις από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα). Αν είναι διπλής άντλησης δεν κάνεις εναλλαγές αντλείς όσο βγάζεις γάλα αν δηλ. μετά από 15 λεπτά βγάζεις ακόμα γάλα συνέχισε την άντληση αλλά δεν χρειάζεται να υπερβείς τα 30λεπτά. Είναι όλα σχετικά θα πρέπει να δεις πρώτα τι γίνεται και πως αντιδράει το σόμα σου στις αντλήσεις......είναι και ένα άθλημα που θέλει προπόνηση .....(υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να αντλήσουν ποσότητα γάλακτος με χειροκίνητο θήλαστρο και γυναίκες που ακόμα και με το νοσοκομειακό δυσκολεύονται πολύ ενώ θηλάζουν τα παιδιά τους μια χαρά) έκανα αυτή την παρένθεση μη τυχόν και δεις μικρή ποσότητα στην άντληση και σε πιάσει πανικός τύπου δεν έχω γάλα τι πίνει το παιδί μου κλπ.....

τα γάλα που θα αντλείς θα το βάζεις στο ψυγείο σε αποστειρωμένο δοχείο αν η ποσότητα είναι μικρή και θέλεις να συμπληρώσεις, θα κάνεις την επόμενη άντληση, θα βάλεις το γάλα στο ψυγείο και μετά θα ενώσεις τα γάλατα. Δεν ενώνουμε γάλατα σε διαφορετική θερμοκρασία μόνο αυτό.

Αν έχεις το mini electric μονής άντλησης μπορείς να αντλείς π.χ 15-20 λεπτά από το κάθε στήθος. Ξεκίνα να δεις τι γίνεται π.χ αν βάζοντας στο πρώτο στήθος μετά από 10 λεπτά δεν βγάζεις γάλα καθόλου το βάζεις στο δεύτερο στήθος αντλείς για 10 λεπτά και μετά το ξαναβάζεις στο πρώτο για άλλα 5 λεπτά και πάει λέγοντας (κάνεις εναλλαγές γιατί όση ώρα αντλείς ή θηλάζεις από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα). Αν είναι διπλής άντλησης δεν κάνεις εναλλαγές αντλείς όσο βγάζεις γάλα αν δηλ. μετά από 15 λεπτά βγάζεις ακόμα γάλα συνέχισε την άντληση αλλά δεν χρειάζεται να υπερβείς τα 30λεπτά. Είναι όλα σχετικά θα πρέπει να δεις πρώτα τι γίνεται και πως αντιδράει το σόμα σου στις αντλήσεις......είναι και ένα άθλημα που θέλει προπόνηση .....(υπάρχουν γυναίκες που μπορούν να αντλήσουν ποσότητα γάλακτος με χειροκίνητο θήλαστρο και γυναίκες που ακόμα και με το νοσοκομειακό δυσκολεύονται πολύ ενώ θηλάζουν τα παιδιά τους μια χαρά) έκανα αυτή την παρένθεση μη τυχόν και δεις μικρή ποσότητα στην άντληση και σε πιάσει πανικός τύπου δεν έχω γάλα τι πίνει το παιδί μου κλπ.....

τα γάλα που θα αντλείς θα το βάζεις στο ψυγείο σε αποστειρωμένο δοχείο αν η ποσότητα είναι μικρή και θέλεις να συμπληρώσεις, θα κάνεις την επόμενη άντληση, θα βάλεις το γάλα στο ψυγείο και μετά θα ενώσεις τα γάλατα. Δεν ενώνουμε γάλατα σε διαφορετική θερμοκρασία μόνο αυτό.

ωραια.σε ευχαριστω κ παλι πολυ πολυ:Pαν βρω δυσκολιες θα σας ξαναπρηξω:mrgreen:

ειχα ενα μ@λ@κισμενο θηλαστρο απο jumbo κ προσπαθησα μια φορα να αντλησω κ εβγαλα σχεδον 10 γρ με το ζορι μετα απο ενα τεταρτο:!:ασε που πονεσε κ το στηθος μου.για να δουμε τωρα κ με αυτο....:roll:

qvx1p3.png

ωραια.σε ευχαριστω κ παλι πολυ πολυ:Pαν βρω δυσκολιες θα σας ξαναπρηξω:mrgreen:

ειχα ενα μ@λ@κισμενο θηλαστρο απο jumbo κ προσπαθησα μια φορα να αντλησω κ εβγαλα σχεδον 10 γρ με το ζορι μετα απο ενα τεταρτο:!:ασε που πονεσε κ το στηθος μου.για να δουμε τωρα κ με αυτο....:roll:

Λόγω συνθηκών έχω συλλογή από θήλαστρα με τα χειροκίνητα δεν κατάφερα να αντλήσω ποτέ σταγόνα.........με το ηλεκτρικό της nuk πονούσα αφόρητα αλλά γάλα χμ στην καλύτερη 40-50 μλ με πολύ προσπάθεια με το mini electric διπλής άντλησης ε κάτι κατάφερνα με το swing λίγο καλύτερα με το pump in style ακόμα καλύτερα με το νοσοκομειακό οκ – ποτέ μα ποτέ όμως κανένα θήλαστρο δεν άδειαζε το στήθος μου εντελώς πάντα ολοκλήρωνα τις αντλήσεις με το χέρι (έκανα επαναγαλακτισμό οπότε με ενδιέφερε να αντλώ όσο το δυνατόν περισσότερο......) μπορώ να σου πω ότι με τα χέρια μου αντλούσα καλύτερα απλά φοβόμουν ότι μπορεί να παρασυρθώ λόγω υπερβάλοντα ζήλου και να τραυματίσω το στήθος.....

εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η άντληση

Λόγω συνθηκών έχω συλλογή από θήλαστρα με τα χειροκίνητα δεν κατάφερα να αντλήσω ποτέ σταγόνα.........με το ηλεκτρικό της nuk πονούσα αφόρητα αλλά γάλα χμ στην καλύτερη 40-50 μλ με πολύ προσπάθεια με το mini electric διπλής άντλησης ε κάτι κατάφερνα με το swing λίγο καλύτερα με το pump in style ακόμα καλύτερα με το νοσοκομειακό οκ – ποτέ μα ποτέ όμως κανένα θήλαστρο δεν άδειαζε το στήθος μου εντελώς πάντα ολοκλήρωνα τις αντλήσεις με το χέρι (έκανα επαναγαλακτισμό οπότε με ενδιέφερε να αντλώ όσο το δυνατόν περισσότερο......) μπορώ να σου πω ότι με τα χέρια μου αντλούσα καλύτερα απλά φοβόμουν ότι μπορεί να παρασυρθώ λόγω υπερβάλοντα ζήλου και να τραυματίσω το στήθος.....

εξαρτάται από πολλούς παράγοντες η άντληση

πωπω οντως ολοκληρη συλλογη:!:αυτο απο το τζαμπο ηλεκτρικο ηταν αλλα πολυ μαπα.τωρα το mini electric μονης αντλησης θα παρω κ βλεπουμε...

απ την αλλη σκεφτομαι, επειδη εχει πονακια κ εχουμε δραματα, μην επιδεινωσει την κατασταση το μπουκαλι, αλλα δεν γινεται κ αλλιως.....

qvx1p3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες τόσο πολύ γγιατί με καθησυχάσατε ότι όλα πάνε κάλα. Μου δώσατες κουράγιο για τη συνέχεια. Να ρωτήσω κ κάτι άλλο ο γυναικολόγος κ η μαία μου είπανε να παίρνω κάθε μέρα για όσο θα θηλάσω συμπλήρωμα σιδήρου κ φυλλικού οξέος. Όμως εμένα ο σίδηρος μου προκαλεί δυσκοιλιότητα. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει κ το μπέμπη μου? Αν δω πράσινα κακά τί σημαίνει? Κάποιες φορές ενώ δείχνει ότι πεινάει κ τον θηλάζω μετά από<λίγο μπορεί να κάνει εμετό αρκετή ποσότητα γάλατος. Τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Ευχαριστώ!

I5xSp3.png

Σας ευχαριστώ όλες τόσο πολύ γγιατί με καθησυχάσατε ότι όλα πάνε κάλα. Μου δώσατες κουράγιο για τη συνέχεια. Να ρωτήσω κ κάτι άλλο ο γυναικολόγος κ η μαία μου είπανε να παίρνω κάθε μέρα για όσο θα θηλάσω συμπλήρωμα σιδήρου κ φυλλικού οξέος. Όμως εμένα ο σίδηρος μου προκαλεί δυσκοιλιότητα. Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει κ το μπέμπη μου? Αν δω πράσινα κακά τί σημαίνει? Κάποιες φορές ενώ δείχνει ότι πεινάει κ τον θηλάζω μετά από<λίγο μπορεί να κάνει εμετό αρκετή ποσότητα γάλατος. Τι να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Ευχαριστώ!

Απ' ό,τι ακουω τα πράσινα κακα σε μωρό που θηλάζει είναι υπερπαραγωγή γάλακτος. Σίδηρο παίρνω κι εγώ, αλλά παραπάνω δεν ξέρω.

ISGLp2.pngilpPp3.png

αυριο εχω να παω στην γυναικολογο να με δει μιας και περασαν 40 μερες απο την γεννα...το πρωι θα ερθει καποιος να μου κρατησει το μωρο μεχρι να γυρισω...αναγκαστικα θα πρεπει αν αντλησω γαλα και να αφησω πισω...επειδη δεν εχω αποστειρωμενα δοχεια μπορω να το αφησω στο μπιμπερο μεσα στην συντηρηση του ψυγειου???

D1Uip3.png

maraki fox, σου παραθέτω παλιότερη απάντηση της Αγλαΐας σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=154916&postcount=11

Έχεις κάνει εξετάσεις που να δείχνουν ότι χρειάζεσαι σίδηρο και φολλικό; Αν όχι κακώς τα παίρνεις!

Για τα πράσινα κακά, παρακολούθησέ τα για λίγο και δώσε μας περισσότερες πληροφορίες (πόσες μέρες τώρα είναι πράσινα, είναι σε κάθε κένωση, οι κενώσεις είναι εκκρηκτικές και με αέρια, δείχνει να πονάει κλπ...) Μπορεί να είναι υπερπαραγωγή όπως σου είπανε, μπορεί να είναι μια απλή ίωση και να σταματήσουν σε λίγες μέρες, μπορεί και κάποια αλλεργία πχ. στα αγελαδινά γαλακτοκομικά που καταναλώνεις εσύ.

Για τον εμετό, πάλι παρατήρησέ το, συμβαίνει στα περισσότερα γεύματα ή σπάνια;

Και πάλι, σε συνδυασμό με τα πράσινα κακά, μπορεί να είναι μια γαστρεντερίτιδα και να περάσει σε λίγες μέρες.

Αν επιμένει, ίσως μια αποχή από γαλακτοκομικά βοηθήσει την κατάσταση. Για να καθαρίσει ο οργανισμός σου από την πρωτεΐνη του αγελαδινού γάλακτος χρειάζεται 2 εβδομάδες και άλλες τόσες του μωρού, οπότε σε 1 μήνα θα δεις αν επηρρεάζουν τα γαλακτοκομικά, αν και το πιο πιθανό είναι, αν φταίνε αυτά, να δεις γρηγορότερα βελτίωση. Αν το μωρό έχει γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, βοηθάνε τα μικρά και συχνά γεύματα (συνήθως τα μωρά που θηλάζουν το ρυθμίζουν από μόνα τους αυτό), το να θηλάζεις το μωρό κρατώντας το σε όσο γίνεται πιο όρθια στάση, να το κρατάς αρκετή ώρα μετά το γεύμα όρθιο ή στο ρηλάξ αρκετά ανασηκωμένο, να τοποθετήσεις κάτω από το στρώμα του κάτι (πχ χοντρά βιβλία) ώστε να κοιμάται σε κλίση 45 μοιρών κλπ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Α και για την υπερπαραγωγη ό,τι ειπα maraki fox, αγνόησε το. Οι πιο έμπειερες μανούλες θα σου απαντήσουν καλύτερα. Αλλοστε νομίζω ότι τα πράσινα κακά είναι σημάδι υπερπαραγωγής, αλλά όταν συντρέχουν και άλλα συμπτώματα (π.χ βάρος).

ISGLp2.pngilpPp3.png

αυριο εχω να παω στην γυναικολογο να με δει μιας και περασαν 40 μερες απο την γεννα...το πρωι θα ερθει καποιος να μου κρατησει το μωρο μεχρι να γυρισω...αναγκαστικα θα πρεπει αν αντλησω γαλα και να αφησω πισω...επειδη δεν εχω αποστειρωμενα δοχεια μπορω να το αφησω στο μπιμπερο μεσα στην συντηρηση του ψυγειου???

Στο ψυγείο μετά από λίγη ώρα μπορεί να κάνει κάτι σαν 'διαχωρισμό¨. Μην ανησυχήσεις -αν δεν το ξέρεις ήδη- είναι φυσιολογικό.

GJMap2.png

Στο ψυγείο μετά από λίγη ώρα μπορεί να κάνει κάτι σαν 'διαχωρισμό¨. Μην ανησυχήσεις -αν δεν το ξέρεις ήδη- είναι φυσιολογικό.

το ειχα παρατηρησει πριν λιγες μερες που ειχα γινει σαν την παμελα απο το γαλα στο στηθος και απο το ενα το αντλησα και το κρατησα στο ψυγειο την αλλη μερα το πρωι ηταν σαν χαλασμενο μεχρι και πετσα ειχε κανει απο πανω...μαλλον ηταν αυτο που λες δνε το ηξερα!!

D1Uip3.png

το ειχα παρατηρησει πριν λιγες μερες που ειχα γινει σαν την παμελα απο το γαλα στο στηθος και απο το ενα το αντλησα και το κρατησα στο ψυγειο την αλλη μερα το πρωι ηταν σαν χαλασμενο μεχρι και πετσα ειχε κανει απο πανω...μαλλον ηταν αυτο που λες δνε το ηξερα!!

ααα.δηλ διαχωριζεται κ κανει κ σαν πετσα κ ειναι οκ?δεν χαλαει οποτε?γιατι κ εγω τωρα θα αρχισω να αντλω κ δεν ξερω...:confused::rolleyes:

qvx1p3.png

ααα.δηλ διαχωριζεται κ κανει κ σαν πετσα κ ειναι οκ?δεν χαλαει οποτε?γιατι κ εγω τωρα θα αρχισω να αντλω κ δεν ξερω...:confused::rolleyes:

Στο πάνω μέρος μαζεύεται το λιπαρό γάλα θα κουνάτε ελαφρώς το δοχείο με κυκλικές κινήσεις (όχι σαν φραπέ ....απαλά) για να ομογενοποιηθεί.

Στο πάνω μέρος μαζεύεται το λιπαρό γάλα θα κουνάτε ελαφρώς το δοχείο με κυκλικές κινήσεις (όχι σαν φραπέ ....απαλά) για να ομογενοποιηθεί.

Ναι, το γάλα το φρέσκο που αγοράζουμε είναι τις τελευταίες δεκαετίες εκτός από παστεριωμένο είναι και "ομογενοποιημένο", έχει υποστεί δηλαδή μια επεξεργασία ακριβώς για να μη γίνεται ο διαχωρισμός (δεν ξέρω πώς και τί πάντως δεν είναι τπτ κακό).

GJMap2.png

sofuka σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με βοηθάς. Τα πράσινα κακά δεν είναι πάντα δλδ μπορεί να είναι πράσινα η κ μουσταρδί κ πράσινα. Για παράδειγμα σήμερα έκανε μόνο μουσταρδί. Κ εμετούς δεν κάνει κάθε μέρα κ σε κάθε γεύμα. Κάνει καμιά φορά η βγάζει καμιά γουλίτσα. Όσον αφορά τα συμπληρώματα άρχισα να τα παίρνω όταν έμεινα έγκυος και αύξησα λίγο το σίδηρο γιατί είχε πέσει λίγο ο αιματοκρίτης. Πριν μείνω έγκυος δεν είχα πρόβλημα γιατί έτρωγα σωστά κ είχα πολύ καλές εξετάσεις. Άρα λες να τα σταματήσω?

I5xSp3.png

καλησπερα:P

δοκιμασα σημερα το μεσημερι να αντλησω με της medela το Mini electic κ σε 10 λεπτα εβγαλα περιπου 50γρ.λιγα δεν ειναι?βεβαια ενοιωθα κ τα 2 μου στηθη αδεια γιατι η μικρη ετρωγε συνεχεια σημερα.

θα αντλησω κ πιο μετα κ βλεπουμε.

ποια ειναι η maximum ωρα που μπορω να αντλω σε καθε στηθος?

σας ευχαριστω ξανα για τις απαντησεις σας:D

qvx1p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...