Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Για ποιο λογο παιδεύεσαι τόσο να το ταιζεις απο το ενα στηθος μονο?

Ο κανονας ειναι (οπως λενε οι συμβουλοι θηλασμοι) ταιζεις απο το ενα στηθος μεχρι να βαρεθει το παιδι η να μην θελει αλλο, μετα προσφερεις το αλλο, αν βαρεθει και πειναει και αλλο του ξαναδινεις το πρωτο (οσο θηλαζεις παραγεται γαλα και στο μαστο που δεν θηλαζει) . Στο επομενο γευμα ξεκινας απο το αλλο στηθος.

Το να επιμενεις τοσο πολυ για να τον θηλασεις απο το ενα μονο στηθος κατα τη γνωμη μου ειναι αυτο που θα βαλει σε κινδυνο την εδραιωση της γαλουχιας σου. Αν εχεις υπερπαραγωγη μονο χρειαζεται να προσπαθεις να θηλασεις ενα στηθος ανα γευμα (υπαρχει αντιστοιχο ποστ), αλλιως θα γινει απο μονο του σιγα σιγα.

Ακόμα ειναι νωρις. Εμενα 4 1/2 μηνων ακομα και τωρα πολλες φορες τρωει και απο τα δυο. Για πεντε λεπτα μονο και τη νυχτα απο 3 μηνων κοιμαται 9 ωρες χωρις φαι. Γαλα φουλ ομως. Το γαλα δεν τελειωνει απο τη μια μερα στην αλλη. Ακόμα και αν μειωθει να μην αγχωθεις. Το γαλα αυξανεται και με την αυξηση της συχνοτητας των θηλασμων αλλα και με μεθοδους οπως συχνη εναλλαγη του στηθους ανα γευμα.

Εφόσον δεν βλεπεις μειωμενη παραγωγη ή υπερπαραγωγη απλα ακολουθα τους ρυθμους του μωρου σου και μην κανεις τιποτα διαφορετικο. Αν μειωθει το γαλα θα ζηταει να θηλασει πιο συχνα ωστε να στο αυξησει παλι.

Απο την εμπειρια μου, μην προσπαθεις να βαλεις το μωρο σε προγραμμα και σε καλουπια. Αυτο εχει καλυτερο ενστικτο επιβιωσης και θα σε καθοδηγησει στη συχνοτητα του φαγητου του.

Μελετησε και τα υπολοιπα θεματα όπως μειωμενο γαλα ή υπερπαραγωγη για να καταλαβεις πως λειτουργει το στηθος, πως αυξανεται και πως μειωνεται το γαλα για να αναγνωρισεις τα σημαδια και να λυσεις τυχον προβληματα.

Ψυχραιμια και ολα θα πανε καλα.

Ααα διαβασε και για τα αλματα αναπτυξης κατα τα οποια το μωρο θηλαζει παρα πολυ συχνα για να σου αυξησει την παραγωγη, διαστημα στο οποια αδειαζει το στηθος, εισαι σιγουρη οτι δεν εχεις γαλα(δεν ισχυει βεβαια), παθαινεις πανικό, θες να δωσεις συμπληρωμα. Σε 3-4 μερες αυξανεται το γαλα και ολα καλα. (το έπαθα 3-4 φορες)

Μεγαλο το ποστ αλλα σε βλεπω αγχωμενη και μου θυμιζεις εμενα εκεινη την περιοδο. Η γνωση σωζει. Φιλια

as1cF540g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMDQ1ZGJ8R2VvcmdlIGlzIA.gif

as1cM8J0g410000MDAwMDI4N2R8MDAwMTIzNWR8TWFya29zIGlzIA.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας μανούλες! Εδώ και μέρες θέλω να μοιραστώ μαζί σας το ζήτημα που με απασχολεί, με την ελπίδα ότι έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία ή κάποια συμβουλή.

Η μικρούλα μου έχει μπει στον πέμπτο μήνα και στους 3 πρώτους μήνες θηλάζαμε αποκλειστικά (ήπιε ξένο ελάχιστες φορές που έπρεπε να λείψω και δεν προλάβαινα ν' αντλήσω). Επειδή δεν είχα ποτέ πολύ γάλα, βασίστηκα στο πείσμα και την υπομονή μου για να συνεχίσουμε το θηλασμό και τα πηγαίναμε καλά.

Όταν έκλεισε τους 3 μήνες και άρχισαν να αραιώνουν οι θηλασμοί προέκυψε στον πατέρα μου ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (ευτυχώς τώρα είναι καλά). Τις ίδιες μέρες το μωρό άρχισε να ξυπνάει 2 φορές τη νύχτα για θηλασμό και γενικά φαινόταν να μη χορταίνει. Δυστυχώς δεν είχα το κουράγιο να τη βάζω ξανά για ώρες στο στήθος (ήμουν αρκετά στεναχωρημένη) και άρχισα να της δίνω συμπλήρωμα το βράδυ πριν κοιμηθεί και τη νύχτα που ξυπνούσε. Έδειξε να μαθαίνει το μπουκάλι και παρόλο που μόνο θηλάζει το πρωί και το μεσημέρι, όταν βράδυαζε έμενε στο στήθος για ελάχιστα λεπτά και μετά έτρωγε από το μπιμπερό. Παρόλο που στεναχωρέθηκα πολύ με αυτή την αλλαγή, αποφάσισα να το δω ρεαλιστικά και να "συμβιβαστώ". Είπα ότι θα συνεχίσουμε το θηλασμό για όσο ακόμα το ζητάει.

Εδώ και 2 εβδομάδες περίπου βλέπω νέες αλλαγές, που με έχουν καταμπερδέψει! Παρόλο που γενικά το μωρό είναι πολύ ευδιάθετο, στο θέμα της πείνας δυσκολεύομαι πλέον να καταλάβω πότε πεινάει και τι θέλει, εμένα ή μπιμπερό;

Ξυπνάει στις 7, την παίρνω μαζί μου στο κρεβάτι και μένει στο στήθος ως τις 8.30-9 (εκείνη την ώρα κοιμόμαστε και οι δυο, αλλά τη νιώθω ότι "τραβάει", δεν πιπιλίζει μόνο). Μέχρι τις 1-2 το μεσημέρι δε δείχνει καν να πεινάει. Τότε άλλοτε θηλάζει μόνο κι άλλοτε πίνει κι αρκετό συμπλήρωμα. Στις 4 ξαπλώνουμε μαζί και μένει στο στήθος, όπως ακριβώς και το πρωί, για 1,5 ώρα περίπου. Γύρω στις 7 πίνει συνήθως 80-100ml μπιμπερό και στις 10 θηλάζει, πίνει και λίγο μπιπερό (50-80ml) και κοιμάται. Στις 3πμ περίπου που θα ξυπνήσει θηλάζει λίγο και ζητά οπωσδήποτε μπιπερό (50-80ml).

Ποτέ δεν αχγώθηκα για το αν τρώει λίγο ή πολύ, αλλά αυτή τη φορά είμαι τελείως μπερδεμένη! Δεν καταλαβαίνω πλέον αν έχω αρκετό ή μειωμένο γάλα, άλλοτε το μπιπερό που της φτιάχνω δεν της φτάνει κι άλλοτε πετάω το γάλα σχεδόν ανέπαφο, άλλοτε ψάχνει το στήθος μου απελπισμένη κι άλλοτε το αφήνει σε ελάχιστα λεπτά... ουφ! :confused:

Η παιδίατρος ήταν καθησυχαστική, εφόσον αναπτύσσεται καλά (έχει ύψος 67εκ και βάρος 6,800κ). Λέει ότι το συμπλήρωμα είναι λίγο για την ηλικία της, αλλά δε συστήνει κάτι, εφόσον δεν ξέρει πόσο μπορεί να τρώει με το θηλασμό. Λέει απλώς να κάνω υπομονή μέχρι ν' αρχίσουν τα γεύματα.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με το μεγάλο κείμενο, αλλά είχα μεγάλη ανάγκη να μοιραστώ την έννοια μου μαζί σας. Όποια μπορεί να μου δώσει τα φώτα της, θα της ήμουν ευγνώμων!! :P

mAMnp2.png

Γειά σας κορίτσια!Προσπαθώ να ενημερωθώ για τον θηλασμό και ήθελα να σας ρωτήσω εαν η θηλή είναι μικρή εξακολουθεί ο θηλασμός να θεωρείται εφικτός;

Ναι, απ' όσο διάβασα ο θηλασμός είναι εφικτός ανεξαρτήτως θηλής. Συγκεκριμένα, το διάβασα και στο βιβλίο της Πατσούρου, αλλά μου το είπαν και στο μάθημα προγεννητικής αγωγής.

mAMnp2.png

Κορίτσια, ξαναδιαβάζω το μήνυμα που έστειλα προχτές (#402) και μάλλον δεν απέδωσα καλά αυτό που με προβληματίζει... Δεν ανησυχώ τόσο πολύ για το πόσο τρώει, αφού βλέπω ότι είναι ευδιάθετη, με καλό βάρος και λερώνει αρκετές πάνες. Σκέφτομαι αν είναι εφικτό να επανέλθω στον αποκλειστικό θηλασμό, το θέλω πάρα πολύ! Ευτυχώς εδώ και 2 μέρες βλέπω ότι η παραγωγή μου αυξήθηκε, αλλά το μωρό πριν κοιμηθεί θηλάζει 2 λεπτά στο κάθε στήθος και μετά αρχίσει να κλαίει. Ηρεμεί αν της δώσω μπουκάλι.

Άραγε μπορούμε να ξανακάνουμε αποκλειστικό θηλασμό;

Τώρα που ηρέμησαν τα πράματα με τον πατέρα μου μετανιώνω οικτρά γι' αυτό που έκανα με το συμπλήρωμα, αλλά τότε δεν είχα καθόλου κουράγιο...:cry:

Εύχομαι όταν με το καλό έρθει το δεύτερο μωράκι μου να έχω περισσότερο μυαλό...

mAMnp2.png

Διαφημίσεις

να μας ζησουν τα καμαρια μας που γεννησες εγω στο μητερα 13:40 εσυ?:D ποτε λετε για τη βαφτιση εμεις 19/09 με θεμα πριγκηπισσα φυσικα, τι αλλο!!!!

Εγώ 20:23, είστε μεγαλύτερες:P

Βαφτιζόμαστε 11/09!!!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ηerk_evi αυτό που συμβαίνει σε σένα νομίζω πως είναι αυτό που συμβαίνει και σε εμένα. Η μικρή ζητάει το στήθος όταν νυστάζει, γι'αυτό θηλάζει 1,5 ώρα το πρωί και το μεσημέρι όταν κοιμάται ενώ τις υπόλοιπες ώρες δεν ενδιαφέρεται τόσο.

Νομίζω πως είναι εύκολο να ξαναγυρίσεις στον αποκλειστικό θηλασμό αν προσφέρεις το στήθος σου πιο συχνά (μην περιμένεις να πεινάσει το μωρό) ώστε και η παραγωγή σου να αυξηθεί και το μωρό να είναι χορτάτο ώστε να μην ζητάει ξένο γάλα.

Θα σου απαντήσουν και άλλες κοπέλες εμπειρότερες.

Τέλος να σου πω ό,τι εγώ κατάλαβα στους 6,5-7 μήνες ό,τι το μωρό θέλει το στήθος για να κοιμηθεί όταν είχε φάει ένα πιάτο φρουτόκρεμα και ζητούσε απεγνωσμένα στήθος. Πράγμα που κάνει ακόμη φυσικά.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

γεια σας κι απο μενα μανουλιτσες!ειμαι νεα μαμακα κι εγω,μολις 7 ημερων!γεννησα με καισαρικη τη μπεμπα μου στις 23/04 και την εβαλα την ιδια μερα στο στηθος!επιασε αμεσως!οι μαιες στο Γαια που γεννησα υποστηριζανε φανατικα το θηλασμο,σε σημειο να λεει η απεναντι να φερουν ξενο κ να λενε μα γιατι δεν προσπαθειτε?και της βαζανε το μωρο στο στηθος!τελοσπαντων,θηλαζα κανονικα με το πρωτογαλα κ τη φερνανε οποτε εκλαιγε!την 2η μερα αρχισαν να με πονανε πολυ οι θηλες σε σημειο που οταν ερχοταν η μικρη μου ερχοτανε να κλαιω!εσφιγγα δοντια,ειχα κ τον αντρα που με στηριζε πολυ κ ελεγε μη δωσουμε ξενο ειναι μωρακι κ σε εχει αναγκη,κι ετσι αντεξα!πηρα ψευδοθηλες μπας κ με την purelan ηρεμησει ο πονος κ σε λιγες μερες ξανα βγαλω τις ψευδοθηλες.ανεκτος ο πονος.κατεβηκε το γαλα κ μου δωσαν 2 φορες θηλαστρο γιατι ειχα τουμπανιασει μη τυχον πετρωσει το γαλα.βγηκαμε απο το μαιευτηριο κ ειμαστε σπιτακι τωρα 3 μερεςσημερα θα μας δει παιδιατρος.δεν ηξερα τι να κανω οταν ηρθαμε.δεν πηρα ετοιμο να χω σπιτι(γαλα) κ ειπα θα το παλεψω.1ο βραδυ κοιμηθηκε μετα το γευμα 5 ωρες!τρομαξα!μετα στη διαρκεια της μερας ξυπναει ανα 3 -3,5 ωρες ,μπορει και 2,5 ομως δεν ειναι σταθερο τιποτα! θηλαζω οπως να ναι! ΔΕΝ ΞΕΡΩ!τη βαζω μια στο ενα μια στο αλλο!ενα τεταρτο απ τη μια,ενα απ την αλλη.αλλη φορα μονο απ το ενα κι οσο θελει.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ?

και αυτο που με ανησυχει ειναι ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ?ειναι 2,840,τοσο βγηκαμε απ το μαιευτηριο.μηπως με αυτο που κανω χασει κιλα?μηπως δεν τρεφεται καλα??

εχω αρκετο γαλα? κακακια και τσισα μου λετε πως τα μετραμε??δηλ 3 κενωσεις τη μερα λεμε απ το πρωι ως το βραδυ?μπερδευομαι! και τσισα δε μπορω να καταλαβω!μονο αν τα κανει την ωρα που την αλλαζω τα βλεπω η χαζη μανα...ουφ :-(

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ρε κοριτσια!!και αλλο ενα τελευταιο!πως μετραμε τις ωρες?απ την ωρα που τρωει μεχρι ποτε θα ξανα ξυπνησει?

3IrTp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Λοιπόν για να μετράς τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο (δηλαδή από τις 8 πχ. το ένα πρωί μέχρι τις 8 το άλλο πρωί), μπορείς να βάζεις μέσα στην πανούλα ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα. έτσι θα βλέπεις εύκολα αν είναι βρεγμένη η πάνα. Για κενώσεις λένε 3-4, εμένα έκανε λιγότερες σε αυτή την ηλικία και δεν είχαμε πρόβλημα αύξησης βάρους.

Το σωστότερο είναι να αφήνεις το μωρό στο κάθε στήθος όση ώρα θέλει και αν βαρεθεί προσφέρεις το άλλο στήθος. Εφόσον θηλάζει αποκλειστικά και εφόσον ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του, μην φοβάσαι. Γάλα θα έχεις και αυτό ξε΄ρει πως να την αυξήσει.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Για ό,τι άλλο θέλεις εδώ είμαστε!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Γεια σου Angie και να σου ζήσει το μωράκι σου!!

Για τον πόνο στις θηλές μπορείς να χρησιμοποιήσεις σπαθόλαδο. Εγώ μ' αυτό σώθηκα! Μπορείς να θηλάσεις μετά χωρίς να το ξεπλύνεις (το ίδιο, βέβαια, ισχύει και με το purelan, αλλά τουλάχιστον το σπαθόλαδο είναι φυσικό). Ενημερωτικά, μου είπαν ότι και το κοινό ελαιόλαδο κάνει.

Για το πώς να βάζεις το μωρό στο στήθος, οι απόψεις διίστανται. Η "δημοφιλής" άποψη είναι 10-15 λεπτά στο κάθε στήθος, για να μη μένει κανένα στήθος "ανενεργό". Η Πατσούρου, η σύμβουλος θηλασμού, περιγράφει στο βιβλίο της ότι καλό είναι να προσφέρεται ένα στήθος εναλλάξ σε κάθε γεύμα, ώστε το παιδί να παίρνει το "λιπαρό" γάλα που κατεβαίνει μετά τα πρώτα λεπτά θηλασμού. (Η ίδια όμως σημειώνει ότι εάν δει η μαμά ότι το μωράκι είναι ευχαριστημένο με την πρώτη τεχνική και παίρνει κανονικά βάρος, ας παραμείνει σ' αυτή.)

Μπορείς να κάνεις το εξής (το είχα διαβάσει στο φόρουμ): θηλάζεις από το ένα στήθος, βάζεις το μωρό να ρευτεί και μετά προσφέρεις το άλλο και βλέπεις αν και πόσο θέλει να συνεχίσει. Στο επόμενο γεύμα ξεκινάς από το άλλο στήθος.

Καταλαβαίνω το άγχος σου, τα ίδια ακριβώς πέρασα κι εγώ μέχρι να σαραντίσω. Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατό πιο ήρεμη και να θηλάζεις όποτε και όσο ζητάει το μωρό κι όλα θα πάνε καλά! Και κάτι ακόμα: μην τρομάζεις σε περίπτωση που το μωρό κοιμάται πολύ. Κι η δική μου γεννήθηκε με καισαρική και μου είχαν πει ότι στην αρχή ενδέχεται να κοιμάται περισσότερο λόγω της αναισθησίας. Όσο περνάν οι μέρες θα κάνει το πρόγραμμά του.

Να είστε καλά κι εσύ και το μωρό σου!

mAMnp2.png

Διαφημίσεις

γεια σας κι απο μενα μανουλιτσες!ειμαι νεα μαμακα κι εγω,μολις 7 ημερων!γεννησα με καισαρικη τη μπεμπα μου στις 23/04 και την εβαλα την ιδια μερα στο στηθος!επιασε αμεσως!οι μαιες στο Γαια που γεννησα υποστηριζανε φανατικα το θηλασμο,σε σημειο να λεει η απεναντι να φερουν ξενο κ να λενε μα γιατι δεν προσπαθειτε?και της βαζανε το μωρο στο στηθος!τελοσπαντων,θηλαζα κανονικα με το πρωτογαλα κ τη φερνανε οποτε εκλαιγε!την 2η μερα αρχισαν να με πονανε πολυ οι θηλες σε σημειο που οταν ερχοταν η μικρη μου ερχοτανε να κλαιω!εσφιγγα δοντια,ειχα κ τον αντρα που με στηριζε πολυ κ ελεγε μη δωσουμε ξενο ειναι μωρακι κ σε εχει αναγκη,κι ετσι αντεξα!πηρα ψευδοθηλες μπας κ με την purelan ηρεμησει ο πονος κ σε λιγες μερες ξανα βγαλω τις ψευδοθηλες.ανεκτος ο πονος.κατεβηκε το γαλα κ μου δωσαν 2 φορες θηλαστρο γιατι ειχα τουμπανιασει μη τυχον πετρωσει το γαλα.βγηκαμε απο το μαιευτηριο κ ειμαστε σπιτακι τωρα 3 μερεςσημερα θα μας δει παιδιατρος.δεν ηξερα τι να κανω οταν ηρθαμε.δεν πηρα ετοιμο να χω σπιτι(γαλα) κ ειπα θα το παλεψω.1ο βραδυ κοιμηθηκε μετα το γευμα 5 ωρες!τρομαξα!μετα στη διαρκεια της μερας ξυπναει ανα 3 -3,5 ωρες ,μπορει και 2,5 ομως δεν ειναι σταθερο τιποτα! θηλαζω οπως να ναι! ΔΕΝ ΞΕΡΩ!τη βαζω μια στο ενα μια στο αλλο!ενα τεταρτο απ τη μια,ενα απ την αλλη.αλλη φορα μονο απ το ενα κι οσο θελει.ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ?

και αυτο που με ανησυχει ειναι ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ?ειναι 2,840,τοσο βγηκαμε απ το μαιευτηριο.μηπως με αυτο που κανω χασει κιλα?μηπως δεν τρεφεται καλα??

εχω αρκετο γαλα? κακακια και τσισα μου λετε πως τα μετραμε??δηλ 3 κενωσεις τη μερα λεμε απ το πρωι ως το βραδυ?μπερδευομαι! και τσισα δε μπορω να καταλαβω!μονο αν τα κανει την ωρα που την αλλαζω τα βλεπω η χαζη μανα...ουφ :-(

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ρε κοριτσια!!και αλλο ενα τελευταιο!πως μετραμε τις ωρες?απ την ωρα που τρωει μεχρι ποτε θα ξανα ξυπνησει?

Angie να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! τον πρώτο καιρό μέχρι να σαραντίσεις καλό είναι να έχεις και μια ζυγαριά στο σπίτι και να ζυγίζεις το μωρό μια φορά την εβδομάδα. Από την ημέρα γέννησης και μάξιμουν μέχρι 15 μέρες το μωρό θα πρέπει να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης από εκεί και πέρα πρέπει να βάζει 155-241 γρ την εβδομάδα. Οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 5-6 ικανοποιητικά βρεγμένες – για να καταλάβεις το βάρος τις πάνας ρίξε 45μλ νερό σε μια καθαρή. Οι κενώσεις πρέπει να είναι 3-4 μέγεθος όχι μικρότερο από ενα κέρμα των δυο €. Το χρώμα τους πρέπει να είναι από κίτρινο έως μουσταρδί (με κόκκους – αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι το παιδί φτάνει στο λιπαρό γάλα που είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξή του). Αν ο πόνος στις θηλές είναι αφόρητος είναι ένδειξη ότι το μωρό δεν έχει τοποθετηθεί καλά στο στήθος. όταν βγάζεις τη ρώγα από το στόμα του μωρό έλεγξε αν είναι πατικωμένη σε κάποιο σημείο αν είναι σίγουρα το μωρό δεν έχει πιάσει σωστά όταν το μωρό πιάνει σωστά η ρώγα βρίσκεται στο εσωτερικό σημείο της άνω γνάθου οπότε και διατηρεί το σχήμα της. Τις πρώτες μέρες είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας «ερεθισμός» στις θηλές καλό είναι να μην χρησιμοποιείς πολλές κρέμες (μαλακώνουν πολύ το δέρμα) και να μην πλένεις συχνά το στήθος το καλύτερο είναι πλύσιμο π.χ το πρωί και μετά να τις αλείφεις με το γάλα σου και να έχεις το στήθος να αερίζεται (απέφυγε όσο μπορείς τα επιθέματα για να αναπνέει το δέρμα). Σου βάζω και τα βίντεο με μωρά που θηλάζουν σωστά για να τα μελετήσεις είναι πολύ χρήσιμα μιας και δυστυχώς δεν βλέπουμε γύρο μας πολλές γυναίκες να θηλάζουν http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

Τα γεύματα του μωρού δεν πρέπει να είναι κάτω από 8 ιδανικά για τώρα θα ήταν 10-12 (δεν είναι υποχρεωτικό όμως) αν πχ με 7 γεύματα το μωρό δείχνει να πάει καλά (βάση των παραπάνω) δεν υπάρχει λόγος να ζορίσεις καταστάσεις. Στη θέση σου δεν θα άφηνα πάνω από 3ωρο την ημέρα (ο χρόνος μετράει από την αρχή του γεύματος) και 4ώρο τη νύχτα γενικά να ότι το κλάμα είναι τελευταία ένδειξη πείνας και το μωρό είναι αρκετά εκνευρισμένο και ανυπόμονο, το καλύτερο είναι να μπαίνει στο στήθος με το που αρχίζει να ψάχνει δεξιά αριστερά και να ανοιγοκλείνει το στόμα. Μην βάζεις πολλά ρούχα στο μωρό για να μη ζεσταίνεται και αποκοιμιέται. Και τέλος στον θηλασμό δεν υπάρχουν ρολόγια. Το μωρό θα παραμείνει στο στήθος όση ώρα κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις (αν δεις τα βίντεο που σου έβαλα θα καταλάβεις) όταν αρχίζει και πιπιλάει το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο αν θέλει οκ αν όχι πάλι οκ. Καλή συνέχεια εύχομαι..........

angie να σου ζήσει!

Για τις απορίες σου δες κι εδώ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

Τι κάθομαι και γράφω σεντόνια ήθελα να ήξερα...........:lol::lol:

σας ευχαριστω παρα πολυ ολες!!!!!θα τα ξανα διαβασω αυριο που θα μαι πιο ξυπνια ολα να τα κανω και πραξη!τωρα εφαγε η μπισκοτινα μου ενα 20λεπτο απ το ενα στηθος κ ενα τεταρτο απ το αλλο,και την εβαλα για νανι κ ηθελε κ αλλο,το ματι γαριδα!εφαγε ενα τεταρτο παλι και τωρα κοιμηθηκε!ουφ..μακαρι να τα καταφερουμε! η παιδιατρος μου πε εχω καλες θηλες κ γαλα που τη χορταινει αφου κοιμαται,αρα μην παρω καν ξενο,να δινω ζιζακι κ θα τα παμε καλα!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ πιο πανω Κριστινα μου το ειδα,εχει κι αλλα?ενα ειδα εγω που δειχνει το μωρακι να πινει/ετσι πινει κ εμενα κανει σαγονακια!

3IrTp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Λοιπόν για να μετράς τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να είναι 5-6 το 24ωρο (δηλαδή από τις 8 πχ. το ένα πρωί μέχρι τις 8 το άλλο πρωί), μπορείς να βάζεις μέσα στην πανούλα ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα. έτσι θα βλέπεις εύκολα αν είναι βρεγμένη η πάνα. Για κενώσεις λένε 3-4, εμένα έκανε λιγότερες σε αυτή την ηλικία και δεν είχαμε πρόβλημα αύξησης βάρους.

Το σωστότερο είναι να αφήνεις το μωρό στο κάθε στήθος όση ώρα θέλει και αν βαρεθεί προσφέρεις το άλλο στήθος. Εφόσον θηλάζει αποκλειστικά και εφόσον ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του, μην φοβάσαι. Γάλα θα έχεις και αυτό ξε΄ρει πως να την αυξήσει.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Για ό,τι άλλο θέλεις εδώ είμαστε!

Για τις πρώτες 40 μέρες οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 6-8. Μετά τις 40 μέρες γίνονται 5-6 γιατί μεγαλώνει η ουροδόχος κύστη και μπορεί να συγκρατήσει περισσότερα ούρα.

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω παρα πολυ ολες!!!!!θα τα ξανα διαβασω αυριο που θα μαι πιο ξυπνια ολα να τα κανω και πραξη!τωρα εφαγε η μπισκοτινα μου ενα 20λεπτο απ το ενα στηθος κ ενα τεταρτο απ το αλλο,και την εβαλα για νανι κ ηθελε κ αλλο,το ματι γαριδα!εφαγε ενα τεταρτο παλι και τωρα κοιμηθηκε!ουφ..μακαρι να τα καταφερουμε! η παιδιατρος μου πε εχω καλες θηλες κ γαλα που τη χορταινει αφου κοιμαται,αρα μην παρω καν ξενο,να δινω ζιζακι κ θα τα παμε καλα!

ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ πιο πανω Κριστινα μου το ειδα,εχει κι αλλα?ενα ειδα εγω που δειχνει το μωρακι να πινει/ετσι πινει κ εμενα κανει σαγονακια!

Δεν υπάρχουν κακές ή ακατάλληλες θηλές.

Επίσης δεν υπάρχει γάλα που δεν χορταίνει το παιδί.

Δεν σου τα λέει καλά η παιδίατρος.

ΣΑΣ ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! θα προσπαθησω να τις κανω πραξη!

ξερει καμια σας να μου πει ενα τροπο σαν λιστα να γραφω το προγραμμα της ημερας?εχω χασει τη μπαλα~! μου πε η παιδιατρος να γραφω τις κενωσεις που κανει τη μερα,ποσο τρωει,τα τσισακια κ τη θερμοκρασια.αλλα κανω στηλες κ καπως τα κανα χαλια!της Αγλαιας καποια λιστα σαν ερωτηματολογιο που υπαρχει κανει?καπου ειχα δει που γραφουμε ποσες κενωσεις κανει τη μερα κτλ.

3IrTp3.png

Καλησπερα καταρχας, θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα λογο οτι ειμαι καινουρια μαμα κι ετσι εχω πολλα ερωτηματα να κανω κι σχετικα με το μωρο μου ακομα περισσοτερα.

1. ΓΕΝΝΗΣΑ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 ΚΙ Η ΜΙΚΡΗ ΖΥΓΙΖΕ 3380 ΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 3600 .ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ?

2. ΕΙΧΑ ΠΑΘΕΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΛΟΓΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΘΥΛΑΖΩ ΚΙ ΤΙΣ ΔΙΝΑΜΕ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ (ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ 100+ ΓΡΑΜ ) . ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΚΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ? Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ 4 ΩΡΕΣ ΚΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ 2,30 ΩΡΕΣ. ΙΣΧΥΕΙ? ΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΜΩΣ ΚΛΑΙΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΚΛΑΙΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΔΗ ΠΕΙΝΑΕΙ ? ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΚΙ ΝΑ ΤΟ ΤΥΡΑΝΑΩ? ΠΟΣΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ?

3.ΠΟΣΟ ΓΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΘΥΛΑΣΜΟ ΚΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΥΣΟΥΜΕ ?

4. ΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΕΧΕΙ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΚΙ ΚΛΑΙΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΜΟΜΗΛΙ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ? Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ν ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΛΙΓΟ ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΕΙ.

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΙ ΓΙΑΤΙ?

5.ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΚΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ? ΤΗΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΙ ΜΑΣ ΞΥΠΝΑΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ?

6.ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΚΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ?

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΝΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΟΠΩΣ ΚΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΛΗΚΙΑΣ.ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΕΓΩ?

7.ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΚΑ?

8.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΡΜΟΝΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΑΑΑΑΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.ΞΕΣΠΑΩ ΚΙ ΤΣΑΝΤΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΙ ΜΙΛΑΩ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.

9.(με ζαλιζει ο συζηγος) ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ?

10.ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η ΜΙΚΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ.ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΘΡΟΛΟΥΤΡΟ.

11.ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑ (ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΤΟ ΚΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΟΛΟ ) ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ?

ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ?ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ?ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΕΙ?

ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ

IJ85p3.png

Ojvop3.png

ΚΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ

?

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

IJ85p3.png

Ojvop3.png

Καλησπερα καταρχας, θα ηθελα να σας ρωτησω καποια πραγματα λογο οτι ειμαι καινουρια μαμα κι ετσι εχω πολλα ερωτηματα να κανω κι σχετικα με το μωρο μου ακομα περισσοτερα.

1.Γεννησα 13 Απριλιου 2010 κι η μικρη ζυγιζε 3380 κιλα μεχρι σημερα ειναι 3612 κιλα.Ειναι κανονικο ή πρεπει να ανυσηχω?

2. Ειχα παθει μολυνση λογο καισαρικης στην τομη κι ετσι δεν μπορουσα να την θυλαζω κι τις διναμε ξενο γαλα εως χθες που της δωσαμε απο το δικο μου ( τρωει σε καθε γευμα 120 ) . Ποσο πρεπει να τρωει σε καθε γευα κι καθε ποτε?Ο παιδιατρος λεει πως πρεπει να περασουνε το λιγοτερο 2,30 ωρες .Ισχυει?Αν το παιδι κλαιει πολυ δυνατα? δεν μπορω να το βλεπω ραγιζι η καρδια μου.Να μην του δωσω να φαει κι να το τυραναω?Ποσα γραμμαρια πρεπει να τρωει σε καθε γευμα?

3.Ποσο γαλα πρεπει να εχει μια γυναικα οταν θυλαζει κι τι μπορουμε να κανουμε για να το αυξησουμε?

4. Αν το μωρο εχει κολικους μπορουμε να του δωσουμε κατι να πιει? Οπως χαμομηλι η κατι αλλο?

5. Ποσο πρεπει να κοιματε ενα παιδι την νυχτα?Ταιζουμε την μικρη κατα τις 12 την νθχτα κι την αφηνουμε να ξυπναει μονη της.Κανουμε σωστα η οχι?

6.Κατα τον θηλασμο τι μπορω να τρωω κι τι οχι ?Μας εχει πει ο γιατρος πως πολλα απογορευονται ομως εχω διαβασει πως επιτρεπονται ολα αλλα με μετρο.Εγω τι να κνω κι ποιον να πιστεψω?

7Μετα την καισαρικη ποσο καιρο θελει για να κλεισει η τομη?

8.Δεν ξερω αν φταινε οι ορμονες η κατι αλλο αλλα εχω τοσα πολλα νευρα μα τοσα πολλα που δεν περιγραφετε.Ολα με πειραζουνε κι ολοι μου φταινε.Απο το τιποτα μπορωω να βαλω τα κλαματα κι απλα νοιωθω ασχημα ψυχολογικα κι μονο αν σκεφτω την μικρη με κανει ποιο δυνατη.Τι να κανω?

9.(με ζαλιζει ο συζηγος)Ποσο καιρο /διαστημα πρεπει να περασει για να ερθουμε σε ερωτικη επαφη?κι αν δεν θελουμε υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?

10.Εχει βγαλει η μικρη στο προσωπο της μικρα σπυρακια (ειναι σε ολο το προσωπο της) η γιατρος λεει πως ειναι απο την ζεστη.Ισχυει?

11.Σημερα που αρχισαμε να ταιζουμε την μικρη απο το πρωι ( 120 γραμμ) κι μετα την κραταγαμε να ρευτει για μιση ωρα κι παραπανω μας εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε φαει το ειχε βγαλει .Ο παιδιατρος μας ειπε πως ή δεν εχουνε σωστο προγραμμα οταν τρωει ή την πειραζει το γαλα ή απλα εχει προβλημα με το στομαχακι της.Αν συνεχιστει κι μεχρι αυριο θα αγορασουμε αλλο γαλα (αντιαλλεργικο καπως ετσι το ειπε) κι αν με αυτο κανει το ιδιο τοτε θα κανουμε υπερηχο στο στομαχι της μικρης.

Απο τι μπορει να ειναι?

Σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου το ξερω αλλα δεν ξερω ποιον αλλον να ρωτησω.:(:(:(:(

IJ85p3.png

Ojvop3.png

1.Γεννησα 13 Απριλιου 2010 κι η μικρη ζυγιζε 3380 κιλα μεχρι σημερα ειναι 3612 κιλα.Ειναι κανονικο ή πρεπει να ανυσηχω?

2. Ειχα παθει μολυνση λογο καισαρικης στην τομη κι ετσι δεν μπορουσα να την θυλαζω κι τις διναμε ξενο γαλα εως χθες που της δωσαμε απο το δικο μου ( τρωει σε καθε γευμα 120 ) . Ποσο πρεπει να τρωει σε καθε γευα κι καθε ποτε?Ο παιδιατρος λεει πως πρεπει να περασουνε το λιγοτερο 2,30 ωρες .Ισχυει?Αν το παιδι κλαιει πολυ δυνατα? δεν μπορω να το βλεπω ραγιζι η καρδια μου.Να μην του δωσω να φαει κι να το τυραναω?Ποσα γραμμαρια πρεπει να τρωει σε καθε γευμα?

3.Ποσο γαλα πρεπει να εχει μια γυναικα οταν θυλαζει κι τι μπορουμε να κανουμε για να το αυξησουμε?

4. Αν το μωρο εχει κολικους μπορουμε να του δωσουμε κατι να πιει? Οπως χαμομηλι η κατι αλλο?

5. Ποσο πρεπει να κοιματε ενα παιδι την νυχτα?Ταιζουμε την μικρη κατα τις 12 την νθχτα κι την αφηνουμε να ξυπναει μονη της.Κανουμε σωστα η οχι?

6.Κατα τον θηλασμο τι μπορω να τρωω κι τι οχι ?Μας εχει πει ο γιατρος πως πολλα απογορευονται ομως εχω διαβασει πως επιτρεπονται ολα αλλα με μετρο.Εγω τι να κνω κι ποιον να πιστεψω?

7Μετα την καισαρικη ποσο καιρο θελει για να κλεισει η τομη?

8.Δεν ξερω αν φταινε οι ορμονες η κατι αλλο αλλα εχω τοσα πολλα νευρα μα τοσα πολλα που δεν περιγραφετε.Ολα με πειραζουνε κι ολοι μου φταινε.Απο το τιποτα μπορωω να βαλω τα κλαματα κι απλα νοιωθω ασχημα ψυχολογικα κι μονο αν σκεφτω την μικρη με κανει ποιο δυνατη.Τι να κανω?

9.(με ζαλιζει ο συζηγος)Ποσο καιρο /διαστημα πρεπει να περασει για να ερθουμε σε ερωτικη επαφη?κι αν δεν θελουμε υπαρχει τροπος να το αποφυγουμε?

10.Εχει βγαλει η μικρη στο προσωπο της μικρα σπυρακια (ειναι σε ολο το προσωπο της) η γιατρος λεει πως ειναι απο την ζεστη.Ισχυει?

11.Σημερα που αρχισαμε να ταιζουμε την μικρη απο το πρωι ( 120 γραμμ) κι μετα την κραταγαμε να ρευτει για μιση ωρα κι παραπανω μας εκανε εμετο ολο το γαλα που ειχε φαει το ειχε βγαλει .Ο παιδιατρος μας ειπε πως ή δεν εχουνε σωστο προγραμμα οταν τρωει ή την πειραζει το γαλα ή απλα εχει προβλημα με το στομαχακι της.Αν συνεχιστει κι μεχρι αυριο θα αγορασουμε αλλο γαλα (αντιαλλεργικο καπως ετσι το ειπε) κι αν με αυτο κανει το ιδιο τοτε θα κανουμε υπερηχο στο στομαχι της μικρης.

Απο τι μπορει να ειναι?

Σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου το ξερω αλλα δεν ξερω ποιον αλλον να ρωτησω.

IJ85p3.png

Ojvop3.png

στο θηλασμο δε κραταμε ωραρια....ειδικα τις πρωτες 40 μερες...ο θηλασμος πρεπει να ειναι ανεμποδιστος και ελευθερος....δεν ισχυει αυτο που λεει ο γιατρος..και απο οτι βλεπω και πιο κατω μονο υπερ θηλασμου δεν ειναι...να ταϊζεις οποτε στο ζηταει..ετσι θα εδραιωσεις το θηλασμο....αλοιμονο σε τοσο μικρα μωρα αν βαζαμε προγραμμα...

δεν υπαρχει αυτο που λες...εαν επρεπε να μετραμε το γαλα το στηθος μας θα εβγαινε με μεζουρα!!(κλεμμενη ατακα :wink:...πινε πολλα υγρα σουπες θα σου πουν και οι ακομη πιο εμπειρες.....το καλυτερο ειναι να τη βαζεις οσο γινεται πιο συχνα στο στηθος για να κατεβασεις γαλα...

καλο ειναι για τις πρωτες 40 μερες να μη δωσεις τιποτα...ας πει και καμια μανουλα που περασε κολικους εμενα καμια δεν ειχε απο τις δυο

και εγω ετσι εκανα...ξερω οτι μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια καλο ειναι να το ξυπναμε στο τριωρο..εγω δε το εκανα το βραδυ....ας πει και καμια αλλη...εγω μετα τις εντεκα την αφηνα οτι ωρα ξυπναγε..και στις δυο

6.Κατα τον θηλασμο τι μπορω να τρωω κι τι οχι ?Μας εχει πει ο γιατρος πως πολλα απογορευονται ομως εχω διαβασει πως επιτρεπονται ολα αλλα με μετρο.Εγω τι να κνω κι ποιον να πιστεψ

ολα με μετρο...μονο εαν δεις οτι κατι φερνει δυσφορια στο παιδι τοτε το κοβεις

..εμεις πχ εχουμε ανησυχια με τα φασολια

ερν7Μετα την καισαρικη ποσο καιρο θελει για να κλεισει η τομη?

εννοεις να μη φαινεται???

υπομονη...ειναι η λοχεια ...ορμονες...ολες το περασαμε....

απλα...θ του πεις και ισχυει μεχρι να σε δει ο γιατρος απαγορευετε...δηλ μετα τα σαραντα....

πως ειναι αυτα τα σπυρακια??

Απο τι μπορει να ειναι?

κατσε..θηλαζεις ΚΑΙ ΜΕΤΑ δινεις συμπληρωμα??μπορει απλα να μη πειναει αλλο....

Σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου το ξερω αλλα δεν ξερω ποιον αλλον να ρωτησω.

να σου ζησει!!!σου απανταω καποια πραγματα στα γρηγορα...συγνωμη που δε μπορω σε ολα εχω και δυο .....:mrgreen:

παντως κοψε σιγα σιγα το συμπληρωμα...γιατι με τις οδηγιες του γιατρου θα αποθηλασεις

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

να σου ζήσει το μωράκι!

Αν επιθυμείς να θηλάσεις διάβασε οπωσδήποτε στο φόρουμ την ενότητα του θηλασμού και κυρίως εδώ http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=109

Επίσης πάρα πολύ χρήσιμες και συνοπτικές πληροφορίες έχει εδώ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

Ακολούθησε το ένστικτό σου και θήλαζε το μωρό ανεμπόδιστα και χωρίς ωράριο, μην το αφήνεις να κλαίει από πείνα. Οι οδηγίες του γιατρού είναι εντελώς λάθος και θα οδηγήσουν σε αποθηλασμό.

Τα σπυράκια σε συνδυασμό με τους εμετούς μπορεί να σημαίνουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα που δίνετε, και γι αυτό ο γιατρός μίλησε για υποαλλεργικό. Αν ισχύει αυτό τότε είναι ακόμα πιο σημαντικός ο θηλασμός.

Διάβασε τα λινκ που σου έδωσα, και αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια με τον θηλασμό γράψε στην αντίστοιχη ενότητα, γιατί εδώ δεν θα το δουν πολλές μαμάδες που μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

να σου ζήσει το μωράκι!

Αν επιθυμείς να θηλάσεις διάβασε οπωσδήποτε στο φόρουμ την ενότητα του θηλασμού και κυρίως εδώ http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=109

Επίσης πάρα πολύ χρήσιμες και συνοπτικές πληροφορίες έχει εδώ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

Ακολούθησε το ένστικτό σου και θήλαζε το μωρό ανεμπόδιστα και χωρίς ωράριο, μην το αφήνεις να κλαίει από πείνα. Οι οδηγίες του γιατρού είναι εντελώς λάθος και θα οδηγήσουν σε αποθηλασμό.

Τα σπυράκια σε συνδυασμό με τους εμετούς μπορεί να σημαίνουν αλλεργία στο αγελαδινό γάλα που δίνετε, και γι αυτό ο γιατρός μίλησε για υποαλλεργικό. Αν ισχύει αυτό τότε είναι ακόμα πιο σημαντικός ο θηλασμός.

Διάβασε τα λινκ που σου έδωσα, και αν χρειαστείς περισσότερη βοήθεια με τον θηλασμό γράψε στην αντίστοιχη ενότητα, γιατί εδώ δεν θα το δουν πολλές μαμάδες που μπορούν να βοηθήσουν.

Καλή συνέχεια!

Βγαζω το γαλα με θηλαστρο κι της το δινουμε κι μηπως το εχει παθει κι απο το φαγητο που ειχα παθει κιολας

IJ85p3.png

Ojvop3.png

γειά σας μανούλες!!!!!

έχω ένα κοριτσάκι 35 ημερών και παρόλο που ήθελα από την αρχή να θηλάσω αποκλειστικά ακόμα δεν τα έχω καταφέρει:(:(:(γι'αυτό απευθύνομαι σε εσάς και θερμο-παρακαλώ για τη βοήθειά σας!!

έχω μπερδευτεί τόσο πολύ από τις πολλές και συγκεχυμένες πληροφορίες και οδηγίες:shock::shock:είναι απίστευτο πόσο διαφορετικά καθοδηγούν και μπερδεύουν μια νέα και άπειρη μαμά γυναικολόγοι,μαίες και παιδίατροι-όσο κι αν δηλώνει οτι θέλει να θηλάσει αποκλειστικά......

η μικρή μου γεννήθηκε στις 37w1d με κ.τ. και επισκληρίδιο αναισθησία,με βάρος 2830 γρ,εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και μπήκε στη λάμπα για 2 μέρες.αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να διακόψουμε τις προσπάθειες για θηλασμό-αν και έκανε φιλότομες προσπάθειες να πιάσει την εισέχουσα θηλή μου από τις πρώτες ώρες που την έβαλα στο στήθος.δυστυχώς δεν είχα ούτε μια σταγόνα γάλα μέχρι την 5η ημέρα:(

άρχισα να αντλώ με το θήλαστρό μου(mini electric-medela) την 3η ημέρα,όπως με συμβούλεψαν και συνέχισα στο σπίτι για 10' σε κάθε στήθος.

την 5η ημέρα άντλησα 10 γρ.και από τα δυο στήθη και σταδιακά άυξησα το χρόνο και τη συχνότητα αντλήσεων,αλλά έβγαζα 10-30 γρ....όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσα να θηλάσω με ψευτοθηλές αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει,δεν έκανε καμια ουσιαστική προσπάθεια-είχε βολευτεί με το μπουκάλι..με πολύ υπομονή και επιμονή και με πειραμάτισμούς με διαφόρων ειδών θηλές τα καταφέραμε:-Pεκείνες οι θηλές όμως ήταν μικρό μέγεθος και άρχισα να πονάω φρικτά-χωρίς να είμαι σίγουρη οτι έφταιγε αυτό γιατί ακόμα και όταν τις άλλαξα και ακόμα και τώρα πονάω τρομερά,ειδικά από το ένα στήθος και πιο πολύ στην αρχή του θηλασμού(κλαίω από τον πόνο:-().θα δοκιμάσω κι εγώ το σπαθόλαδο-η purelan και ο αερισμόσ δε φαίνεται να βοηθούν.

συνέχισα να θηλάζω από το ένα στήθος ανά τρίωρο με τισ ψευτοθηλές σύμφωνα με οδηγίες της μαίας μου ώστε να ανακουφιστούν οι θηλές μου και σταμάτησα να αντλώ με το θήλαστρο.

η μικρή κάνει τώρα 6-7 γεύματα το 24ωρο-αυστηρά ανά τριωρο σύμφωνα με την παιδίατρο-παρόλο που το παιδί κλαίει πολύ συχνά στο 2ωρο γαι φαγητό:|θηλάζει σε όλα τα γεύματα στην αρχή για 30' περίπου και παίρνει συμπλήρωμα γύρω στα 500 ml το 24ωρο.έχει πολλά ούρα αλλά 1 κένωση στις 36 ώρες περίπου.έχει κολικούς και η παιδίατρος μας άλλαξε γάλα.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ?

πως να συνεχίσω?

φοβάμαι να της κόψω το συμπλήρωμα-θα έχω εγώ τόσο πολύ γάλα ώστε να χορταίνει?????(από την αρχή το μόνο που ακούω από όσους εχω ζητήσει συμβουλές είναι η εντολή ''κόψτο''):?::?:).άσε που κάθε φορά που έβλεπα 20 γρ.στο μπουκάλι του θήλαστρου με έπιαναν τα κλάματα και ένιωθα τρελές τυψεις και πίκρα..

να το κόψω σταδιακά το συμπλήρωμα?πως?

να αρχίσω πάλι να αντλώ με το θήλαστρο για να αυξήσω την παραγωγή?ή να θηλαζω και από τα δύο στήθη σε κάθε θηλασμό?για πόση ώρα?

βοηθήστε με σας ικετεύω-έχω διαβάσει πολύ αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.....

ζητώ συγνώμη αν είπα πολλά και σας κούρασα:oops:

ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

να είστε καλά και να χαίρεστε τα παιδάκια σας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...