Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ....

ΤΙΝΑ

Recommended Posts

ευχαριστώ Manoula, evita, elenak!

Εγώ γενικώς δεν φοβάμαι και δεν καταλαβαίνω από πόνο...δεν με απασχολεί αυτό ιδιαίτερα...το μόνο που με απασχολεί είναι να τύχω σε αναισθησιολόγο που ξέρει τη δουλειά του....με καθησυχάσατε!!!

e.gifi.gifr.gifi.gifn.gifi.gif

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου και εγώ ....

Όταν κάνεις επισκληρίδιο, δεν κάνουν πριν κάποιο τεστ για να ξέρουν

κατά πόσο μπορεί να είσαι αλλεργικός? Γιατί όσο νά'ναι η επισκληρίδιος

είναι αναισθητικό :?:?

Όχι δεν πονάει. Και στο λέω εγώ που είμαι πολύ φοβιτσιάρα...δεν θα καταλάβεις τίποτα και αυτό επειδή πρώτα στην περιοχή εκείνη σου έχουν κάνει τοπική αναισθησία.

Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου και εγώ ....

Όταν κάνεις επισκληρίδιο, δεν κάνουν πριν κάποιο τεστ για να ξέρουν

κατά πόσο μπορεί να είσαι αλλεργικός? Γιατί όσο νά'ναι η επισκληρίδιος

είναι αναισθητικό :?:?

Φυσικά και σου κάνουν εξετάσεις. Kαρδιογράφημα και αιματολογικές.

Kαι μόνο όταν βγουν τα αποτελέσματα και είναι καλά, σου χορηγούν την επισκληρίδιο.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Μην ανησυχείς σε περνάνε κόσκινο! Καμία όρεξη δεν έχουν να τρέχουν στα δικαστήρια επειδή εσύ μπορεί να είσαι αλλεργική!!!! Πάντως νομίζω το πιο επίπονο είναι όντως όταν σου βάζουν το φλεβοκαθετήρα για ορούς, φάρμακα κλπ.. Βλέπεις την αναισθησία στην κάνει έμπειρος αναισθησιολόγος και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, αλλά τα άλλα πρίν στα κάνουν νοσοκόμες που αν έχει πέσει λίγο δουλειά.... βράστα! Πάντως γίνονται όλα τόσο γρήγορα που μία που θα πείς πονάω και μία που θα γίνει κάτι άλλο (κλύσμα πχ) που το ξεχνάς πριν το συνειδητοποιήσεις καλά καλά . Για την ιστορία σου λέω οτί έχω τρομερή βελονοφοβία και πονάω ακόμα και στην ιδέα οτι θα κάνω ένεση!!!! Εγώ έπαθα και μια ωραιότατη κρίση πανικού και τους έκανα να τρέχουν πρωινιάτικα... :lol::lol::lol:

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Διαφημίσεις

Ακου λεει φοβαται την επισκληριδιο..... :shock:

Οταν ερθουν οι βαρβατοι πονοι θα τη ζητας με χιλια......

Μιλαμε οτι ειναι συκλονιστικη η ανακουφιση που νιωθεις την ωρα που οι πονοι εγκαταλειπουν το σωμα σου.... Αλλο πραγμα..... :D

Σου το λεω εγω που δεν αντεχω και πολυ τον πονο και ειχα σχετικα γρηγορη γεννα αλλα ποναγα παρα πολυ και χρειαστηκα 3 δοσεις γιατι στο μισαωρο απο την πρωτη δοση ξαναποναγα πιο πολυ απο πριν.

Η διαδικασια ειναι παρα πολυ απλη, μετα τις εξετασεις θα ερθει ο καλος αναισθησιολογος (σωτηρα μου...!) και θα σε βαλει στο πλαι και θα μαζεψεις τα ποδαρακια σου οσο μπορεις προς το στηθος ετσι ωστε η πλατη να γινει ενα τοξο. Απο εκει και μετα δεν θα καταλαβεις απολυτως τιποτα.... Ουτε τρυπημα στην πλατη ουτε τιποτα ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Μονο μια ωραιοτατη δροσια οταν σου περνανε το φαρμακο (λογω που το σωληνακι περναει απο την πλατη σου μεχρι τον ωμο σου). Να φανταστεις οτι πονεσα μονο οταν μαζευα τα ποδια μου γιατι εκεινη την ωρα μου ερχοταν ωδυνη και δεν μπορουσα να κουνηθω!

Την ωρα που μου εκαναν επισκληριδιο ειπα οτι ετσι γενναω 10 παιδια..... :shock::shock::shock:

Συμφωνώ απόλυτα με τη mimika!

Mπροστά στους πόνους εκείνη τη στιγμή, δε σε νοιάζει ούτε η βελόνα, ούτε το γεγονός ότι είσαι εκτεθιμένη και γυμνή μπροστά σε ένα σωρό ανθρώπους. Eκείνη την ώρα δεν υπάρχουν ντροπές και ενδοιασμοί. Θέλεις μόνο να είναι καλά το μωράκι σου και να τελειώνεις. Mε την επισκληρίδιο μπορείς να συνεργαστείς με το γιατρό σου πιο σωστά και να ζήσεις τις στιγμές της γέννας χωρίς θολωμένο μυαλό.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Mε την επισκληρίδιο μπορείς να συνεργαστείς με το γιατρό σου πιο σωστά και να ζήσεις τις στιγμές της γέννας χωρίς θολωμένο μυαλό.

Μα τί θολωμένο μυαλό ήταν αυτό!!!Εγώ δεν πρόλαβα να πονέσω, στην ιδέα του τί θα επακολουθούσε και μόνο μου κοβόταν η ανάσα!

• 4 εβδομάδες μετά...

Δεν καταλαβα τιποτα και ειμαι και πολυ φοβιτσιαρα μιλαμε...

Μονο που σωστο ειναι να ξερεις απο πριν ποιοι αναισθησιολογοι ειναι καλοι και να τους ζητησεις εκεινη την ωρα γιατι αν το αφησεις στην τυχη του μπορει να σου κατσει καμια Ρωσοπόντια οπως στη διπλανη μου που τη ναρκωσε τη μιση και η υπολοιπη ηταν χωρις ναρκωση και τα ειδε ολα η κοπελα...

Στο Διαβαλκανικο κυκλοφορει αυτη...μακρια της... :wink:

Διαφημίσεις

Μονο που σωστο ειναι να ξερεις απο πριν ποιοι αναισθησιολογοι ειναι καλοι και να τους ζητησεις εκεινη την ωρα γιατι αν το αφησεις στην τυχη του μπορει να σου κατσει καμια Ρωσοπόντια οπως στη διπλανη μου που τη ναρκωσε τη μιση και η υπολοιπη ηταν χωρις ναρκωση και τα ειδε ολα η κοπελα...

Ε,δεν τα είδε και όλα!Πού να μην της έκαναν και καθόλου επισκληρίδιο...Τί να πώ κι εγώ που έβγαλα 4 κιλά μωρό εντελώς φυσιολογικά και με 36 κιλά παραπάνω....Για σκέψου και αυτό το ενδεχόμενο... :?

• 2 months later...

κορίτσια

Έχω δυο απορίες, πρώτον τι γίνεται στην περίπτωση που την ώρα που σου κάνουν την επισκληρίδιο κουνηθείς λόγω συσπάσεων και δεύτερον έσας πόσες δόσεις σας έκαναν;

Ευχαριστώ πολύ

Li2ep3.pngKeoEp3.png

κορίτσια

Έχω δυο απορίες, πρώτον τι γίνεται στην περίπτωση που την ώρα που σου κάνουν την επισκληρίδιο κουνηθείς λόγω συσπάσεων και δεύτερον έσας πόσες δόσεις σας έκαναν;

Ευχαριστώ πολύ

υπολογιζουν ποτε θα ερθουν οι συσπασεις και στην κανουν μετα,

μια επισκληριδιο μου κανανε,απλα ρυθμιζουν το φαρμακο και το ριχνουν σε τρεις δοσεις.

Αγγελικούλα εμένα μου την έκαναν τη στιγμή των συσπάσεων :?:shock:

Μου έλεγαν να μην κουνηθώ , κάτι που ήταν πολύ δύσκολο, άσε που με πόνεσαι και η επισκληρίδιος. Μετά όμως τα ξέχασα όλα, ουτε πόνος ουτε τίποτα :wink: Εμένα μου έκαναν 3 δόσεις, 1 αρχικά και 2 πριν τις εξωθήσεις .

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

επειδή δεν είδα να το αναφέρει κάποια ας το πω εγώ γιατί κι εγώ δεν ήξερα και όταν μου έτυχε τρόμαξα :lol:

λοιπόν, η επισκληρήδιος υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει δυο παρενέργειες ... η μία είναι ρίγη, να μην μπορείτε να σταματήσετε τα σαγόνια σας να κροταλάνε :lol: και το άλλο ενδεχόμενο είναι φαγούρα :lol:

είναι όμως και οι δυο παρενέργειες κάτι το συνηθισμένο κι όχι επικίνδυνο φυσικά

εμένα με έπιασε ρίγος και είχα τρομάξει πολύ μέχρι που πήρα απόφαση ρώτησα και μου είπαν ότι είναι συνηθης παρενέργεια της επισκληριδίου :lol:

επίσης να σας πω ότι όταν τελείωσα κι όση ώρα ήμουν στην ανάνηψη, επειδή ήμουν ξεκούραστη και πολύ κεφάτη που όλα είχαν τελειώσει καλά, έτριβα τα πόδια μου μόνη μου κι ανακάλυψα ότι η επίδραση των "ξερών και χωρίς αίσθηση ποδιών" πέρασε πολύ πιο γρήγορα απ ότι στις άλλες κοπέλες γύρω μου... συμπέρασμα... τρίφτε τα ποδαράκια σας!

εννοείται ότι είμαι υπερ για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί :)

Διαφημίσεις

Εμένα λοιπόν μου κάνανε την ένεση από την αρχή όταν δεν είχαν αρχίσει ακόμα συσπάσεις.Κι εγώ ένιωσα στην αρχή μια φαγούρα αλλά ευτυχώς πέρασε.Όταν η διαστολή έφτασε στο τέσσερα και άρχισα να πονάω μου έριξαν φάρμακο.Χρειάστηκαν δυο δόσεις και...αυτό ήτανε.Δεν ξαναένιωσα πόνο και ήμουν τρομερά χαλαρή και άνετη και στον τοκετό και στα ράμματα και στην ανάνηψη.

Κι εγώ πιστεύω πως όποιος ανακαλυψε την επισκληρίδιο αγαπούσε πολύ τις γυναίκες!!!

Βρε μιλαμε οτι ειναι η απολυτη μορφη αυτος που την ανακαλυψε!!! Δεν ηξερα οτι μπορεις να την κανεις απο την αρχη και να μην πονεσεις ουτε καν στις ωδινες. Εμενα τη στιγμη που πηγανε να μου βαλουν την ενεση μου ηρθε συσπαση και τους το ειπα για να περιμενουμε να περασει.

Παντως στην αρχη δε με επιασε ολοκληρη,ενω απο δεξια δεν καταλαβαινα τιποτα απο αριστερα πονουσα,αλλα αυτο κρατησε πολυ λιγο. Σε μερικα λεπτα η αγαπημενη αυτη ναρκωση εδρασε οπως επρεπε και απο κει και μετα δεν καταλαβα τιποτα!!! Αφου,οπως εχω γραψει και αλλου,την ωρα των εξωθησεων ενω εσπρωχνα οπως μου ελεγαν να κανω,αναρωτιομουν γιατι ολοι μου ελεγαν "μπραβο,μπραβο,καλα τα πας,συνεχισε ετσι" αφου εγω δεν ενιωθα να κανω τιποτα!!! Κι ομως βγηκε ενα μωρο 4150 kgr χωρις να καταλαβω τι-πο-τα,κι οσο για τα ραμματα που μου εκαναν,μπορει να ηταν πολλα αλλα και παλι δεν πηρα πρεφα!!! :D:D:D:D:D:D:D:D

Να 'ναι καλα ο ανθρωπος που ανακαλυψε την επισκληριδειο,οι ευχες ολων μας να τον συνοδευουν παντα!!! :D

Κι εγω είχα συσπάσεις όταν μου έκαναν επισκληρίδιο. Θα γεννούσα με προγραμματισμένη καισαρική αλλά η μπουμπού ήθελε να βγει νωρίτερα. έτσι πήγα στο μαιευτήριο στη 1 τα ξημερώματα και όταν μου έκαναν επισκληρίδιο είχα ταυτόχρονα συσπάσεις και σπάσιμο νερών οπότε το μυαλό μου δεν ήταν στην επισκληρίδιο αλλά εντελώς αλλού. Πάντως δεν κατάλαβα τίποτα.Ήμουν ξύπνια καθ΄όλη τη διάρκεια της επέμβασης και είχα πλήρη αίσθηση του τι γινόταν αλλά δεν ένιωθα κανένα πόνο. Ο αναισθησιολόγος με διαβεβαίωσε ότιη επισκληρίδιος είναι εντελώς ακίνδυνη για το παιδί και με ρώτησε μήπως ήθελα ολική αναισθησία. Του είπα "με τίποτα" ήθελα να είμαι ξύπνια στον ερχομό του μωρού μου όπως και ήμουν και ευχαριστήθηκα το πρώτο της κλάμα. Μεγάλη εφεύρεση η επισκληρίδιος!

εμένα με έπιασε ρίγος και είχα τρομάξει πολύ μέχρι που πήρα απόφαση ρώτησα και μου είπαν ότι είναι συνηθης παρενέργεια της επισκληριδίου :lol::)

Εμενα με ειχε πιασει ριγος πολυ πριν την επισκληριδιο και μου ειπαν οτι ειναι συχνο φαινομενο τοκετου.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Εμένα το ρίγος με έπιασε αφού γέννησα. Το είχα για 1 ώρα και μετά. Αφού με είδε ο κουνιάδος μου και έμεινε... :lol: Αλλά όλα καλά :wink:

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Χαίρομαι πάρα πόλυ γία σας άλλα έγω γέννησα με καισαρίκη και άναμεσα στην όλική και την έπισκληριδιό δίαλλεξα το δέυτερο. Η εμπείρια μου όμως ήταν από τις χειρότερες και το συνιδιτοποιήσα μετα απο 3 μέρες αφου εγω ήμου ακόμα στο κρεβάτι με πόνους ένω οι άλλες έκοβαν βόλτες στους διάδρόμους. Την ώρα που μου έκαναν τη ένεση πόνεσα πόρα πολύ και προσπαθούσαν με απανοτές ένεσεις 5-6 φόρες οι οποιες ποναγάν. Δεν το μέτανιοσα όμως , την στιγμή που είδα το μώρο δέν προκοιται να την ξεχάσω πότε και δεν την ανταλάζω με τίποτα. Μήπως μπορεί να μου πέι κάποιος γιάτι πόνεσα τοσό, γιατι σκέφτομαι πόλυ σόβαρα στο δέυτερο παιδί μου να αλλάξω γίατρο :?:

Χαίρομαι πάρα πόλυ γία σας άλλα έγω γέννησα με καισαρίκη και άναμεσα στην όλική και την έπισκληριδιό δίαλλεξα το δέυτερο. Η εμπείρια μου όμως ήταν από τις χειρότερες και το συνιδιτοποιήσα μετα απο 3 μέρες αφου εγω ήμου ακόμα στο κρεβάτι με πόνους ένω οι άλλες έκοβαν βόλτες στους διάδρόμους. Την ώρα που μου έκαναν τη ένεση πόνεσα πόρα πολύ και προσπαθούσαν με απανοτές ένεσεις 5-6 φόρες οι οποιες ποναγάν. Δεν το μέτανιοσα όμως , την στιγμή που είδα το μώρο δέν προκοιται να την ξεχάσω πότε και δεν την ανταλάζω με τίποτα. Μήπως μπορεί να μου πέι κάποιος γιάτι πόνεσα τοσό, γιατι σκέφτομαι πόλυ σόβαρα στο δέυτερο παιδί μου να αλλάξω γίατρο :?:

μακάρι να ήταν θέμα γιατρού....

θα αλλάζαμε γιατρό και θα ξεμπερδεύαμε!

δυστυχώς είναι θέμα οργανισμού....

κι εγώ με καισαρική και ήμουν ξάπλα να μην μπορώ να κουνηθώ καλά καλά και η διπλανή μου επίσης με καισαρική να χορεύει κι εγώ να τρωω τα ρούχα μου

τωρα για την επισκληρίδιο, είναι θέμα αναισθησιολόγου...

απ όσο ξέρω δεν πρέπει να πονέσεις γιατί πρέπει να σου κάνει πρωτα ξυλοκαΐνη

αν δεν σου έκανε, έκανε αυτός λάθος... αν σου έκανε και δε σε έπιασε... τότε ο οργανισμός σου είναι τέτοιος που δεν...

όπως και να έχει όμως, ΟΝΤΩΣ, χίλιες φορές πόνος και να είσαι ξύπνια παρά ολική νάρκωση

Ξ'ερει κάποια/ος από εσάς αν γίνεται να γίνεται να γεννήσει μια κοπέλα με καισαρική και επισκληρίδιο σε δημόσιο νοσοκομείο ?Γνωρίζα οτι αυτό για λόγους καθαρά χειρουργίων δεν γινόταν σε δημόσια νοσοκομεία.Και μηλάω για γενικό νοσοκομείο και οχι για δημόσιο μαιευτήριο....

Εγω δεν έκανα επισκληρίδιο. Πιστεύω ότι η φύση έχει προνοήσει για όλα. Μούδιασα ούτως ή άλλως πρός το τέλος.

Άν ποστεύεις ότι θα βοηθήσει... προχώρα μιά στιγμή θα σε τσιμπήσουν.

Κι εγώ που δεν έκανα επισκληρίδιο αυτό πιστεύω ότι η φύση έχει προνοήσει για όλα αλλά παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες όπως η αντοχή του πόνου στο κάθε άνθρωπο και το βασικότερο το πόσες ώρες πονάς.Αν ήξερα ότι θα αργήσω να γεννήσω θα την έκανα οπωσδήποτε......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...