Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

περι εθνικοτήτων / οικιακές βοηθοί

Agneska

Recommended Posts

edit admin οι παρακάτω δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν απο άλλο τόπικ αγγελίας

γεια σου και Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά,

επειδή εχω καει απο γεωργιανές, να σε συμβουλεύσω να μην τις προτιμάς.

κι εγω ψάχνω τώρα για κοπέλα, έχω μια γεωργιανή, που δεν σηκώνει το χέρι της να κάνει μια δουλειά, τέτοια τεμπελιά δεν την έχω ξαναδει. εντάξει μπορεί να είναι καλή να την έχει συνηθίσει το παιδί, αλλά είναι ασυνεπείς όλες αυτές, και δικτυωμένες αν βρουν καπου με ενα πενηνταρικο περισσότερο σε αφήνουν σύξυλη.

Σε ποια περιοχη μενεις? να το έχω υποψη μου.

είναι και αρχή της χρονιάς τωρα, μπορεί να βρούμε κάτι.

Καλή χρονιά και πάλι. \

Ανιεσκα

.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 50
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μένω στο Μαρούσι κοντά στο σταθμό του ΚΑΤ.

Σε αυτό που λές Agneska ότι δηλαδή αν βρουν οι Γεωργιανές κάπου με περισσότερα λεφτά σε αφήνουν σύξυλη δεν έχεις κι άδικο!!! Το έχω ακούσει από πολλούς. Εμένα πάντος μου έκανε πάρα πολλές δουλειές. Δεν καθόταν λεπτό. Την παρακαλούσα να κάτσει και να φάει κάτι για να έχει αντοχές και να ασχοληθεί με τα παιδιά.

IeXep3.png

τι προβλημα κι αυτό. ψάχνω εναγωνίως και το τι μου ζητάν απο 800 και πάνω. και έχουν κι ένα τουπέ. Μήπως τις έχουμε κακομάθει κορίτσια? μήπως να αρχίσουμε να προτιμούμε ελληνίδες?

Ανιέσκα

.png

Ειχε έρθει μια κοπέλα από Πολωνία για δουλειά αλλά ήταν πολλές οι ώρες για αυτήν. Ειναι 33 χρονών έχει δύο παιδιά 13 και 10 και μένουνε όλοι μαζί με τον άντρα της στην Αθήνα. Να σου κάνω pm το τηλέφωνό της Agneska?

IeXep3.png

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΕΣ. ΕΜΕΝΑ ΠΕΡΣΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΟΥ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΑΛΛΟΥ ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ....Η ΠΕΘΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ "ΧΑΜΕΝΕΣ" ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΥΞΥΛΗ. ΓΕΝΙΚΑ ΦΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ;

Διαφημίσεις

Όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα να βρεις γυναίκα για το σπίτι.

Εμείς μέσα σε 7 μήνες έχουμε αλλάξει 2-3.

Μία από Φιλλιπίνες η οποία άρχισε να βουτάει πράγματα! Μια άλλη από Φιλλιπίνες που ήρθε και δεν είχε ούτε διαβατήριο, οπότε δεν την κράτησα.

Μία από Βουλγαρία που είναι 3 χρόνια στην Ελλάδα και μας τρέλανε στο κλάμα και στα μούτρα. Και μια Κυριακή πρωί στο ρεπό της πάω στη πόρτα να της βγάλω το συναγερμό και τη βλέπω με τη βαλίτσα!!!! Μάλλον βρήκε με 30-50€ παραπάνω. Τι να πω???

Τώρα έχουμε μία από Αφρική. Την πήγα και για εξετάσεις και πλήρωσα μια περιουσία για αυτές, ελπίζω να είναι καλή.

Πάντως δεν νομίζω ότι έχει σχέση η εθνικότητα αλλά τι άνθρωπος είναι. Ο αδελφός μου είχε 2-3 διαφορετικές Γεωργιανές για πολλά χρόνια και ήταν όλες πολύ καλές.

Agneska και εγώ προτιμάω Ελληνίδες αλλά που να βρεις, ιδίως για εσωτερική. Γιατί με σχεδόν τα ίδια λεφτά την έχω και όλα τα βράδια και την παίρνω και το καλοκαίρι στο εξοχικό ή στις διακοπές (αν θέλω) και βοηθάει. Οπότε κατά κάποιο τρόπο συμφέρει.

Που είναι οι παλιές καλές εποχές (βλέπε παλιές Ελληνικές ταινίες) που έπαιρνες μια κοπέλα από το χωριό και σου έκανε τα πάντα με ελάχιστο μισθό μόνο και μόνο για να φύγουν από τα χωριά!!! χαχα :D

Κορίτσια, πράγματι σοβαρό το πρόβλημα που θέτετε.

Βρίσκω όμως ενοχλητικό τον τρόπο που εκφράζεστε :

Η "Γεωργιανή", "μηπως τους τρίξουμε τα δόντια", "εχω μια από Αφρική, την πήγα και για εξετάσεις..." καπως υποτιμητικα δεν είναι?

Και αυτή η θέση του "αφεντικού" δίνει τοσα δικαιώματα...

Με το μπαρδόν για την παρέμβαση αλλά έχω μια ευαισθησία προς τους μετανάστες...συνεχίστε εσεις

Που είναι οι παλιές καλές εποχές (βλέπε παλιές Ελληνικές ταινίες) που έπαιρνες μια κοπέλα από το χωριό και σου έκανε τα πάντα με ελάχιστο μισθό μόνο και μόνο για να φύγουν από τα χωριά!!! χαχα :D

εεεεεεεε όχι :roll: (με το παρντον δις Πετροβασίλη) :evil:

ενδιαφερομαι να κρατήσω παιδάκια,μόνο απογευματινές ώρες,απο τις 5 το απόγευμα και μετά.Αν κάποια κυρια ενδιάφέρεται ας μου στείλει pm.Είμαι Ελληνίδα,24 ετών,τελειωνω το Πανεπιστήμιο και αγαπώ πολύ τα παιδια

Η "Γεωργιανή", "μηπως τους τρίξουμε τα δόντια", "εχω μια από Αφρική, την πήγα και για εξετάσεις..." καπως υποτιμητικα δεν είναι?

Με το μπαρδόν για την παρέμβαση αλλά έχω μια ευαισθησία προς τους μετανάστες...συνεχίστε εσεις

Συμφωνω άπολύτως μαζι σου!

δεν λέω τιποτα περισσοτερο

Διαφημίσεις

ΟΙ ψυχοκόρες της Ελλάδας του '50 και του '60 είναι οι σημερινές Ασιάτισες που τις πουλάνε για 20 δολλάρια σε σπίτια πλουσίων σαν υπηρέτριες, σε μπορντέλα, σε εργαστήρια χειροτεχνίας.

Πόσο γρήγορα ξεχνάμε τελικά .... :?

Συμφωνω άπολύτως μαζι σου!

δεν λέω τιποτα περισσοτερο

:twisted: Με αυτη την νοοτροπια κοριτσια δεν θα βρειτε ποτε ανθρωπο να αγαπαει και να προσεχει τα παιδια σας υπευθηνα :!: Εγω ειχα μια κοπελα απο Ρουμανια που η μικρη μου ακομα την ζητα μετα απο 3χρονια............

.png

Aριστουλα σε αγαπω

είναι δύσκολο πάντως και το σπίτι να φροντίζει και το παιδί να προσέχει. κάτι από τα δύο, κάποια στιγμή θα παραμεληθεί. αρκεί να μην ειανι το παιδί αυτό! νομίζω;

age.png

Διαφημίσεις

Από που άρχισε το θέμα και που έφτασε.....

Καταρχήν για το θέμα της ''ψυχοκόρης'' είμαι αντίθετη. Το να υπάρχει δηλαδή στο σπίτι ένα μικρό κοριτσάκι παραδουλεύτρα...

Επίσης δεν υπάρχει τίποτα το ρατσιστικό στην όλη κουβέντα ούτε παίζουμε τα αφεντικά! Είναι μία δουλειά όπως όλες οι άλλες όπου οι εργοδότες είμαστε εμείς. Πως στην δουλειά μου (είμαι ελεύθερη επαγγελματίας) τα αντιμετωπίζω όλα πολύ υπέυθυνα, είμαι τυπικότατη στις υποχρεώσεις μου και στους πελάτες, έτσι κι από τον άλλο θέλω το ίδιο. Δεν είναι κάτι παράλογο!!!!! Οσο για τα λεφτά ούτε εγώ δεν έπαιρνα τόσα όταν δούλευα τις ίδιες ώρες και τα Σάββατα.........

Επίσης εγώ από το σπίτι δεν θα φεύγω για να δουλεύω!!!!!! Δουλεύω από το σπίτι (είμαι τυχερή σε αυτόν τον τομέα). Η κοπέλα δεν θα είναι ΠΟΤΕ μόνη της με τα παιδιά!!!!! Και αν χρειαστεί να βγώ για Soupermarket έρχεται η πεθερά μου και βλέπει τα παιδιά. Το φαγήτό των παιδιών το κάνω πάντα έγω, ταϊζουμε μαζί, και παίζω με τα παιδιά όταν οι κοπέλα κάνει τις δουλειές του σπιτιού.

IeXep3.png

Layla δεν ξερω τα οικονομικα των κοριτσιων που μιλανε.. (μπορει οι κοπελες να το φυσανε...) αλλα ξερω συνεδελφο μου που παιρνει τα ιδια λεφτα με μενα (και δεν ειναι πολλα σε πληροφορω) που προτιμαει να κυκλοφορει με το ιδιο βρακι για 5 χρονια για να εχει την "υπηρετρια" απο την χι ψι ασιατικη χωρα εσωκλειστη στο σπιτι και να παινευεται οτι εχει "υπηρετρια" :lol::lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Για άλλο λόγο μπήκα στην ενότητα και για άλλο θα απαντήσω.

Είπαμε να ακούμε μακακίες αλλά ορισμένα μέλη είναι για σφαλιάρα πραγματικά... Τί αντιλήψεις αναχρονιστικές και παρωχημένες είναι αυτές που γράφονται απο ορισμένες βαρεμένες...Έλεος!

Πάλι καλά που δεν έγραψε:

"Πού είναι οι εποχές που είχαμε σκλάβους με χαλκά στη μύτη και αλυσίδα στο πόδι;"

P203p2.png 

Το να μην συμφωνεις με τον αλλο ειναι δικαιωμα σου.. Το να μην σου αρεσουν οι αποψεις του επισης..

Το να εκφραζεσαι ομως καθ αυτον τροπο για αλλα μελη, τα οποια ουτε γνωριζεις ουτε απευθυνθηκαν προσωπικα σε σενα για να σε προσβαλουν η να σε βρισουν, δεν θα ελεγα οτι σε τιμα ιδιαιτερα..

Ετσι οπως λοιπον δεν θες εσυ να διαβαζεις "μαλακιες" οπως λες, ετσι δεν μου αρεσει κι εμενα επισης.. και δεν το λεω αυτο για την stavnet. Το μυνημα απευθυνεται σε σενα προσωπικα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Επίσης δεν υπάρχει τίποτα το ρατσιστικό στην όλη κουβέντα ούτε παίζουμε τα αφεντικά! Είναι μία δουλειά όπως όλες οι άλλες όπου οι εργοδότες είμαστε εμείς. Πως στην δουλειά μου (είμαι ελεύθερη επαγγελματίας) τα αντιμετωπίζω όλα πολύ υπέυθυνα, είμαι τυπικότατη στις υποχρεώσεις μου και στους πελάτες, έτσι κι από τον άλλο θέλω το ίδιο. Δεν είναι κάτι παράλογο!!!!! Οσο για τα λεφτά ούτε εγώ δεν έπαιρνα τόσα όταν δούλευα τις ίδιες ώρες και τα Σάββατα.........

.

Η παρατήρηση δεν αφορούσε το κομματι της ευσυνειδησίας ή της τυπικότητας κ.λ.π των γυναικών αυτών- αυτό το θεωρώ αυτόνότητη απαίτηση από τον εργοδότη και αυτονόητη συμπεριφορά από τον υπάλληλο.

Η ένσταση έγινε για τον τρόπο που εκφράζεστε για τις υπαλλήλους σας αυτές. Κι εσύ, που γράφεις πως είσαι υπεύθυνη και τυπικότατη στη δουλειά σου, πιστεύω πως δεν θα ήσουν κι ευτυχισμένη αν ο εργοδότης σου αναφερόταν σ εσένα ως εξής, π.χ "προσέλαβα μια, εμβολιασμένη, θα της βάλω λουράκι, και τα δυο πόδια σ ενα παπούτσι"

Να αναφέρω και μια σκηνή που με εντυπωσίασε: πάμε με μια φίλη στο ΙΚΑ για να ξεκινήσει τη διαδικασία να βάζει ένσημα στην κοπέλα που είχε καθημερινά να της καθαρίζει το σπίτι και της λέει ο υπάλληλος, "πάρτε αυτή την υπεύθυνη δήλωση να συμπληρώστε και να δηλώσετε ότι το "οικόσιτό" σας :shock: δεν εχει αλλο εργοδότη κλπ κλπ

Και κάθε φορά που αναφερόταν στην κοπέλα, χρησιμοποιούσε τον όρο "οικόσιτο", έτσι-είπε-είναι καθιερωμένο να αναφέρεται στο ΙΚΑ.

Ή, άλλη περίπτωση, μαμά που συνάντησα στις κούνιες με την κόρη της και την ουκρανή βοηθό της, η οποία βοηθός έσπρωχνε την κούνια με την μικρή και η μαμά επέβλεπε, πιασαμε κουβέντα και μου είπε "καλή, είναι, την εχω εσωτερική, αλλά καλού κακού της έχω κρατήσει και το διαβατήριο να μην μπορεί να φύγει, και το βράδυ παλιά ξυπνούσα εγώ όταν εκλαιγε το μωρό, αλλα μετά σκεφτηκα, αφού την πληρώνω γιατί να μην ξυπνάει αυτή κι από τότε ησύχασα"

Ελεος βρε κορίτσια, σεβασμός στην προσωπικότητα του συνσνθρώπου, όχι καταρράκωση της αξιοπρέπειας και ας προσέχουμε τι λέμε και πώς το ξεστομίζουμε

Ευτυχώς πάντως που η αξία ενός ανθρώπου δεν καθορίζεται από τη γνώμη που εχουν οι άλλοι γι αυτόν, ή μήπως καθορίζεται?

Ευτυχώς πάντως που η αξία ενός ανθρώπου δεν καθορίζεται από τη γνώμη που εχουν οι άλλοι γι αυτόν, ή μήπως καθορίζεται?

ΟΧΙ δεν καθοριζεται ετσι...

ειναι προσωπικη εγγεφαλικη μας και ψυχολογικης μας λειτουργεια η αναγκη μας να ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑΜΠΕΛΕΣ στους ανθωρπους για να μπορουμε εσωτερικα και μονο να τους κατηγοριοπιουμε .... και να μπορεσουμε να ξερουμε τι να περημενουμε απο αυτους....

παραδειγματα!:

αλβανος εργατης =κλεφτες αχρηστος

ουκρανη = αντροχωρηστρα

ξανθια=χαζη

πακιστανος=βιαστης

ρουμανος=ποτης και αλλα παρομοια κουλα

δυσλεξια= βλακεια ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΑ!

στα υπολοιπα δεν θα το τοπεθετηθω ... γιατι ντρεπομαι που τα ακουω και τα διαβαζω ....ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ....!!!!

ο καθενας θα λαβει οτι του αξιζει ....τελικα !

(ελπίζω συντομα το θεμα να παει αρχειο ...)

!

στα υπολοιπα δεν θα το τοπεθετηθω ... γιατι ντρεπομαι που τα ακουω και τα διαβαζω ....ΕΓΩ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ....!!!!

ο καθενας θα λαβει οτι του αξιζει ....τελικα !

(ελπίζω συντομα το θεμα να παει αρχειο ...)

Και ΄γω ένιωσα το ίδιο και χειρότερα διαβάζοντας όλα αυτά!!!

ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Kαλά δεν πιστεύουν τα ματάκια μου αυτά που διαβάζουν...

ΕΛΕΟΣ δηλαδή βρε παιδιά...

Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι μορφωμένοι , που μεγαλώνουν παιδιά και τα ανατρέφουν με τέτοιες αρχές και αξίες???

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε βήμα να κάνουμε μπροστά ως κοινωνία...ούτε βήμα...

ΛΥΠΑΜΑΙ...

Kαλά δεν πιστεύουν τα ματάκια μου αυτά που διαβάζουν...

ΕΛΕΟΣ δηλαδή βρε παιδιά...

Υπάρχουν σήμερα άνθρωποι μορφωμένοι , που μεγαλώνουν παιδιά και τα ανατρέφουν με τέτοιες αρχές και αξίες???

Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε βήμα να κάνουμε μπροστά ως κοινωνία...ούτε βήμα...

ΛΥΠΑΜΑΙ...

pes ta ,pes ta stis kolimenes kiries

Απευθυνομενη σε ολες σας θα ηθελα να πω πως εχω κανει σπουδες πανω στα παιδαγωγικα οπως μπορειτε να δειτε κ σε αλλες δημοσιευσεις μου στο forum. Δεν ειμαι επιστημονας-ενα ιεκ τελειωσα- ουτε εχω μεγαλη εμπειρια απο την ζωη-ειμαι 22 ετων. Επελεξα το αντικειμενο μου με πολυ αγαπη κ επιμενω να ασχοληθω μονο με αυτο με αποτελεσμα να ειμαι ανεργη εδω κ καιρο...Οταν σκεφτομαι οτι θα μπω σε μια οικογενεια κ θα περναω πολυτιμο χρονο με το παιδι δυο ανθρωπων συνυπολογιζω τους δυσκολους οικονομικα καιρους που περναμε ολοι, το οτι θα μου εμπιστευτουν το σπλαχνο τους κ πρεπει να φανω ανταξια, το οτι δεν μπορω να παρατησω ενα παιδακι πανω που θα αρχισει να με μαθαινει, να με συνηθιζει κλπ γιατι καπου μου δινουν περισσοτερα κ πολλα άλλα.... ομως κ γω πρεπει να βγαλω τα εξοδα μου, να πληρωθω αντιστοιχα αν θα ασχλουμαι μονο με το παιδι κ αντιστοιχα αν θα ασχολουμαι κ με το σπιτι... Επισης οι περισσοτεροι δεν κανουν καν λογο για ασφαλιση... Εγω ομως την χρειαζομαι οπως την χρειαζεσαι κ εσυ κ στη θεση μου θα τη ζητουσες...αλλα τωρα ουτε λογος !!!

Ομως πρεπει κ εσεις απο τη πλευρα σας να σκεφτεστε αντιστοιχα κ τη θεση του αλλου...

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ που θα ειναι με το παιδι σας τοση ωρα κανει κατι αξιοσεβαστο -γιατι στο κατω κατω αν ηταν τοσο απλο δε θα ηταν αντικειμενο τοσων επιστημων... οι γυναικες στις οποιες αναφερεστε αν κ δεν ειναι ειδικα εκπαιδευμενες, οι πιο πολλες ειναι μανες, οπως επισης οι περισσοτερες εχουν περασει δυσκολιες που εμεις βλεπουμε μονο σε ταινιες κ ντοκιμαντερ κ καλο θα ηταν πριν τις κρινουμε να σκεφτομαστε μια δευτερη φορα.... Κ αν μια σε εκλεψε η μια δευτερη σε παρατησε για κατι καλυτερο σκεψου κ οτι κ εσυ στη θεση της το ιδιο θα κανες...

Πιστευω απλως οτι σα μητερες αυτο που θα σας ενοιαζε περισσοτερο θα πρεπε να ειναι ο ανθρωπος που θα ασχολειται με το παιδι σας να ειναι αξιοπιστος με βαση τις γνωσεις κ την εμπειρια του κ οχι την εθνικοτητα του. Αν κρινουμε τοσο επιφανειακα θα μπορουσε καποιος να σας ρωτησει: "Αφου ειναι τοσο ευκολο κ το κοστολογεις τοσο φθηνα σαν υπηρεσια γιατι δεν το κανεις εσυ;" Φυσικα μιλαω για τις περιπτωσεις οπου η μητερα ειναι στο σπιτι κ η ιδια δεν μπορει να ασχοληθει κ με τις δουλειες κ με το παιδι κ με τη δουλεια ή το διαβασμα ή αν ειναι σε εγκυμοσυνη ή, ή... αλλα αντιστοιχα αυτη η γυναικα που μπορει να ειναι κ30 χρονια πιο μεγαλη πρεπει να μπορει κ μαλιστα κ για μισθο που αν τν εδιναν σε σενα θα λεγες για χαζη με περνανε;

Ακομη θελω να πω οτι εχω σχεση με εναν ανθρωπο που ειναι απο την αλβανια κ δεν εχω κανενα προβλημα μαζι του ΟΛΟΙ ανθρωποι ειμαστε, γνωριζω τη μητερα του απο τις πρωτες σχεδον μερες της σχεσης μας κ δεν εχει κ πολλες διαφορες απο τη μητερα μου -την ελληνιδα- δεδομενων των διαφορετικων καταστασεων που εχουν ζησει !!!

Ο καθενας κρινεται απο τις σκεψεις κ τις κρισεις που εκφραζει... οι οποιες αποδεικνυουν κ τις βαθυτερες πεποιθησεις που εχει...

Δεν ειναι κακο να μην σκεφτομαστε μονο τον εαυτουλη μας κ να μπαινουμε κ λιγο στη θεση του αλλου...

Συγγνωμη αν σας κουρασα, με ολο το σεβασμο προς ολες κ ολους !

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...