Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΟΗΘΕΙΑ! ΚΑΝΕΝΑ "ΜΑΤΖΟΥΝΙ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΟΥΡΕΣ

Recommended Posts

στην 1η εγκυμοσυνη ειχα καουρες κ δεν με αφηνε ουτε κ εμενα να παρω αντιοξινα. παντου ειχα φρυγανιες! ειδικα προς το τελος... ξυπναγα τον αντρα μου απο το χρουτς χρουτς χρουτς μες στην μαυρη νυχτα καθισμενη στο κρεβατι μας με ενα χαρτι κουζινας στην κοιλια μου (μην κανω κ ψυχουλα). μαλλιαρη η 1η κορη!

στην 2η εγκυμοσυνη που ειχα διδυμα, αρχισε το ολοκαυτωμα του στομαχου πολυ νωρις! ποιες φρυγανιες κ κουραφεξαλα! υπεφερα. τσουγκρανα πετουμενη το μαλλι κ στα 2 μωρα στους υπερηχους! μεχρι που στο τελος με λυπηθηκε κ μου εδωσε μαλοξ πλας, αλλα κ παλι τπτ! οταν ανεβαινα στη ζυγαρια κ εβλεπε πως ξεφευγα, μου ειπε να κοψω κ κομματακι την ασυστολη μασα! ελα μου ομως που εγω ανακουφιζομουν με τα παγωτα? τοοοονους παγωτο καταναλωσα!

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• galat

galat 6 δημοσιεύσεις

• peny

peny 5 δημοσιεύσεις

• xena

xena 4 δημοσιεύσεις

• Myrella

Myrella 3 δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια… εμένα αυτό που με είχε σώσει με τις καούρες ήταν η μαστίχα Χίου (η αυθεντική) :) :)… Μόλις ξεκίναγε η καούρα, μαστίχα Χίου… και πουφ τέλος ως δια μαγείας… (Μου το είχε πει ο πατέρας μου που υπέφερε χρόνια από το στομάχι του και όντος έκανε δουλειά) ;)

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Καλημερα κ με το καλο! οι καουρες δεν εχουν σχεση με την τριχοφυια του μωρου, για ολα φταινε οι ορμονες κ το οτι στην περιοδο της εγκυμοσυνης το ταλαιπωρο στομαχι χαλαρωνει "τον σφιγκτηρα" του - αν το λεω σωστα- με αποτελεσμα τα οξεα του στομαχου να παλινδρομουν προς τα πανω κ να εχουμε καουρες.

η συμβουλη του γιατρου μου ηταν πολλα κ μικρα γευματα, δες τι σε πειραζει κ αποφυγε το. λενε οτι βοηθαει το γαλα, δεν το δοκιμασα γιατι δεν πινω γαλα οποτε δεν εχω αποψη. αν μπορεις μην τρως αργα το βραδυ και οπλισου με υπομονη γιατι μαλλον μεχρι το τελος ετσι θα εισαι. εγω πολλα βραδια κοιμομουνα - ας πουμε - καθιστη.

Καλημέρα κορίτσια… εμένα αυτό που με είχε σώσει με τις καούρες ήταν η μαστίχα Χίου (η αυθεντική) :) :)… Μόλις ξεκίναγε η καούρα, μαστίχα Χίου… και πουφ τέλος ως δια μαγείας… (Μου το είχε πει ο πατέρας μου που υπέφερε χρόνια από το στομάχι του και όντος έκανε δουλειά) ;)

και εγω ξερω οτι η μαστιχα χιου βοηθαει.

Καλημερα!

Δοκιμασα το γαλα κ ηταν λιγο καλυτερα. Σημερα θα δοκινασω κ το γιαουρτι, θα κανω πειραματα να δω τι μου κανει καλο!

Τη μαστιχα Χιου δεν την ειχα σκεφτει! Πολυ καλη ιδεα!:) Θα παω να παρω σε σκονη να τρωω λιγο καθε μερα!

Η καουρα οφειλεται οντως στην προγεστερονη κ τη ρελαξινη που χαλαρωνει τον σφικτηρα του στομαχου, αλλα εχουν αποδειξει κ επιστημονικα οτι συνδεεται κ με την τριχοφυια!:-D Δεν ειναι απο τις ιστοριες τις διαφορες που υπαρχουν απο παλια, εχει πλεον κ βαση.

:cool:

Διαφημίσεις

Και γω εχω σταματησει να γκρινιαζω γιατι απλα δεν αλλαζει και δεν φευγει.Στην αρχη εκανα εμετο αλλα τωρα προσπαθω να κρατηθω γιατι μετα την "εξαγωγη" αυτα τα καημενα χοροπηδανε σαν τρελα(μαλλον αναστατωνονται).Παντως απο τοτε που κοιμαμαι ημιορθια ειναι μικροτερο το προβλημα(με τρια μαξιλαρια πισω απο την πλατη και ενα κατω απο τα ποδια-μου πρηστηκαν λιγο τα ατιμα και με πονανε και τα γονατα-).Ο αντρας μου γελαει αλλα εγω υποφερω...Η μαστιχα φαινεται καλη ιδεα και νομιζω πως εχω κιολας στο ντουλαπι...Εγω αποφευγω τα πολλα λαδια,τα πολυ αλμυρα(πχ με την φετα δεν ξερω που να σταθω...απο την αλλη το κασερι δεν με πειραζει-τι να πεις!),τα αναψυκτικα και οτι εχει πιπερι ή κατι πικαντικο...Υπομονη βρε!Μονο 4 μηνες μεινανε!!!

ysjfp2.png

Και γω εχω σταματησει να γκρινιαζω γιατι απλα δεν αλλαζει και δεν φευγει.Στην αρχη εκανα εμετο αλλα τωρα προσπαθω να κρατηθω γιατι μετα την "εξαγωγη" αυτα τα καημενα χοροπηδανε σαν τρελα(μαλλον αναστατωνονται).Παντως απο τοτε που κοιμαμαι ημιορθια ειναι μικροτερο το προβλημα(με τρια μαξιλαρια πισω απο την πλατη και ενα κατω απο τα ποδια-μου πρηστηκαν λιγο τα ατιμα και με πονανε και τα γονατα-).Ο αντρας μου γελαει αλλα εγω υποφερω...Η μαστιχα φαινεται καλη ιδεα και νομιζω πως εχω κιολας στο ντουλαπι...Εγω αποφευγω τα πολλα λαδια,τα πολυ αλμυρα(πχ με την φετα δεν ξερω που να σταθω...απο την αλλη το κασερι δεν με πειραζει-τι να πεις!),τα αναψυκτικα και οτι εχει πιπερι ή κατι πικαντικο...Υπομονη βρε!Μονο 4 μηνες μεινανε!!!

Η φετα κι εμενα με πειραζει πολυ, κ μαλιστα αμεσως μολις τη φαω! μου ανεβαινει! Φετα γιοκ!

Εννοειται, οτι μπροστα στο μωρακι που ερχεται χαλαλι οι καουρες! κ τα νευρα, κ η βουλωμενη μυτη, κ οι κραμπες και οι ξαπλες, και, και....! χαχαχαχα

Προσυπογράφω για τον ύπνο σε ημιξαπλωτή θέση. Θέλει όμως 1-2 μέρες για να ηρεμήσουν οι καούρες (δηλαδή να επουλωθεί ο ερεθισμός που δημιουργήθηκε από τα οξέα). Αντίστροφα, αν πεις ότι τώρα έγινα καλά και ξαπλώνω όπως πριν, θέλει 1-2 μέρες για να ερεθιστεί ξανά ο οισοφάγος και να ξαναρχίσουν οι καούρες.

Η μαστιχα δεν με βοηθησε τελικα...Επεσε στα χερια μου ενα περιοδικο για διατροφη εγκυων και εγραφε οτι τα ροδακινα εκτος των βιταμινων μπορουν να βοηθησουν και στις καουρες...Νομιζω οτι ως ενα βαθμο βοηθαει...Δεν χανουμε τιποτα ,φρουτακι ειναι και στην εποχη του...

ysjfp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια Καλήσπέρα! Πάρα πολύ βοηθάει η μαγειρική σόδα μισό κουταλάκι με λίγο λεμόνι και νερό , δεν είναι οτι καλύτερο σαν γεύση αλλά ανακουφίζει σχεδόν αμέσως. Εμένα πάντως με βοηθάει... δοκιμάστε το!

και εγω απο τον 5ο μηνα ειχα καουρες στο 2ο παιδι.ειχα δοκιμασει τα παντα και τελικα στον 9ο ανακαλυψα το παγωτοοοο.στη κορη μου δεν ειχα θεμα με καουρες ισως γιατι γεννηθηκε καλοκαιρι και ετσι κι αλλιως ετρωγα παγωτα..δοκιμαστε το ισως πιασει και σε εσας αλλα οπως λεει και ο αντρας μου εγω ειμαι και λιγο αναποδη οτι ισχυει για τους αλλους εγω τα αντιθετα.

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια γειά σας!! Παρόλο που το θέμα έχει να ανοιξει πάρα πολύ καιρό, ειπα να γράψω και τη δική μου εμπειρία έτσι μήπως και βοηθήσει κάποια απο εσας!:lol::lol::lol:

Λοιπόν... τα διάβασά όλα όσα λένε τα κορίτσια παραπάνω.. και δοκίμασα σχεδόν τα πάντα.. καραμέλα μεντας, μέλι, γιαούρτι, παγωτό, συχνά και μικρα γευματα, και δεν θυμάμαι τι άλλο... :shock:

Το μόνο που φοβήθηκα να δοκιμάσω ηταν το λεμόνι...:? έιναι τόσο εντονο το τσούξιμο στον οισοφάγο όταν με πιάνουν αυτές οι καούρες που δεν θα αντεχα να κατεβει λεμόνι απο εκει..!

Εμένα προσωπικά, το μοναδικό που με βοήθάει πάρα μα παρα πολύ ειναι ενα ποτήρι παγωμένο φρέσκο γαλατάκι... με μια κουταλιά hemo... σα να σβήνει το κάψιμο βρε παιδι μου... το πόσο πολύ με ανακουφίζει δεν λέγεται..!

Μέχρι την επόμενη μέρα βέβαια που θα μου ξαναέρθει η καουρα!!!:rolleyes::rolleyes:

Αυτά λοιπόν! Καλή συνέχεια στις εγκυμοσύνες μας και υπόμονή στις συνπάσχουσες!!!:P:p:p:p

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Εμένα άρχισαν στην 18 εβδ. Εχω κάρβουνα στον οισοφάγο κάθε απόγευμα συνήθως και όλο το βράδι... Δοκίμασα παγωμένο γάλα, παγωτά βανίλια ή καϊμάκι, λεμόνι, λεμονάδα, αναψυκτικά, σουσάμι, ταχίνι, μήλα.... ΤΙΠΟΤΑ. Τι μου έμεινε πια;;; Hemo όχι δεν δοκίμασα, ούτε μαστίχα χίου. Κάθε μέρα λέω αμάν όταν πάει η ώρα 3-4 κι έρχεται το απόγευμα....

Διαφημίσεις

Απο τον 6ο μηνα μεχρι και αρχες του 9ου κανενα βραδυ δε κοιμηθηκα καλα λογω της καουρας. Υπεφερα οχι αστεια. Μπηκα στο διαδικτυο και δοκιμασα πολλα απο αυτα που αναφερουν οι κοπελες αλλα τιποτα. τελικα τον τελευταιο μηνα καταφερα να κοιμηθω πινοντας ενα ποτηρι γαλα κρυο με μια κουταλια μαγειρικης σοδας. Χαλια η γευση βεβαια προκειμενου ομως να κοιμηθω καλα...

Τελικα ισως ειναι σχετικο το τι πιανει στην καθεμια. Καντε δοκιμες..Κατι απ'ολα θα πιασει, δε μπορει.

Εμένα πάλι η μόνη περίπτωση να γλιτώσω τις βραδινές τουλάχιστον καούρες είναι να έχω ολοκληρώσει ό,τι είναι να φάω μέχρι τις 8 το βράδυ, δεδομένου ότι δεν ξαπλώνω πριν τις 12! Αν βάλω έστω ναι μια μπουκιά στο στόμα μου πιο αργά, θα τη νιώθω όλο το βράδυ στον οισοφάγο μου! Προχθές είχα λυσσάξει να φάω πίτσα, μέχρι να παραγγείλουμε, να έρθει, να φάμε, πήγε 10. Εννοείται ότι πέρασα όλο το βράδυ με μια σόδα στο χέρι κόβοντας βόλτες σαν το βρικόλακα.. Ε, κατα τις 5 το πρωί ηρέμησα!

8hwQp3.png

Πως σε καταλαβαίνω.... κι εγώ εχθές το βράδι μου'ρθε για σουβλάκι και ενώ το ήθελα τόοοοσοο πολύ δεν έφαγα για τον ίδιο λόγο.

Αν και ανακάλυψα κάτι που με ανακούφισε αφάνταστα το Σάββατο. Μισό ποτηράκι κοκα κόλα, ξέρω πως δεν κάνει αλλά ήταν θαυματουργό! Αποφάσισα να πίνω λίγο όταν είμαι τόσο χάλια.

Κορίτσια κ εγω υποφέρω πολύ, ειδικά στο πρώτο τρίμηνο η κατάσταση ήταν αφόρητη. Τώρα που είμαι στο 2ο τρίμηνο ο γιατρός μου έδωσε maalox κ κάπως ηρέμησα. Αυτο που ανακάλυψα κ έχει θαυματουργή δράση ειναι η coca-cola! Δυστυχώς όμως ο γιατρός μου μου είπε ότι εχει πολλά Ε κ έτσι δεν πίνω. Αλλά πραγματικά έκανε δουλειά αμέσως...

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

Πως σε καταλαβαίνω.... κι εγώ εχθές το βράδι μου'ρθε για σουβλάκι και ενώ το ήθελα τόοοοσοο πολύ δεν έφαγα για τον ίδιο λόγο.

Αν και ανακάλυψα κάτι που με ανακούφισε αφάνταστα το Σάββατο. Μισό ποτηράκι κοκα κόλα, ξέρω πως δεν κάνει αλλά ήταν θαυματουργό! Αποφάσισα να πίνω λίγο όταν είμαι τόσο χάλια.

πάντως ο δικός μου γιατρός για την κοκα κολα μου είχε πει οτι το μωρό μου ακούει το ανθρακικό σαν σκασίματα στο στομάχι μου.

Ναι, πολλοί το λένε αυτό για το ανθρακικό, μάλιστα η αδελφή μου που μου είπε για την coca cola μου είπε "ξεθυμασμένη". Εγώ δεν το τήρησα να πω αλήθεια. Κι όταν λέω μισό ποτηράκι εννοώ του κρασιού κορίτσια, όχι νεροπότηρο!!!

Κοριτσια,εγω ειμαι στην 33η εβδ και δεν εχω καθολου καουρες,το παιδακι μου θα ειναι χωρις μαλλακια? :(

Καποια στιγμη που ειχα (20η εβδ περιπου),για καμια εβδομαδα μου ειπε η γυναικολογος να μην τρωω αργα και να μην ξαπλωνω αμεσως μετα το φαγητο.Επισης μου ειπε να πινω χλιαρο γαλα με 2 κουταλιες μελι!

Κοριτσια,εγω ειμαι στην 33η εβδ και δεν εχω καθολου καουρες,το παιδακι μου θα ειναι χωρις μαλλακια? :(

Καποια στιγμη που ειχα (20η εβδ περιπου),για καμια εβδομαδα μου ειπε η γυναικολογος να μην τρωω αργα και να μην ξαπλωνω αμεσως μετα το φαγητο.Επισης μου ειπε να πινω χλιαρο γαλα με 2 κουταλιες μελι!

:lol::lol::lol: άντε βρε έτσι τα λένε αυτά... μεγαλώνει η μήτρα και σπρώχνει το στομάχι προς τα πάνω, αυτό είναι όλο. υπέφερα όσο δεν φαντάζεσαι από καούρες και το μωράκι μου δεν είχε καθόλου μαλλάκια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...