Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΕΣΑ ή σίδερο - / ποιά πρέσα?

Mirsini77

Recommended Posts

Έχω και γω το ατμοσίδερο phillips (τύπου stirela). Με έχει βολέψει. Η αδερφή μου πήρε πρέσσα singer και δεν την βόλεψε. Οπότε επέστρεψε στο ατμοσίδερο.

Αχ μην μου τα χαλατε :lol:..θελω κοπελες που τις εχει βολεψει απιστευτα :mrgreen:

Ααα και πρεπει να εχουμε το ιδιο ατμοσιδερο...(που βαζεις νερο σ ενα μοβ δοχειο...οτι ωρα θες χωρις να περιμενεις να κρυωσει το σιδερο...και στο τελος μπορεις να κλειδωσεις το σιδερο στην βαση του και να το σηκωσεις ολο μαζι ε? :roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είναι λίγο υποκειμενικό το θέμα , πρέσσα ή σίδερο. Εμένα ας πούμε με έχει βολέψει (αν και σιχαίνομαι απίστευτα το σίδερο) το Juro-Pro. Σιδερώνω πολύ πιο γρήγορα από ότι αν θα είχα κανονικό σίδερο.

Η κουμπάρα μου που είχε την Stirella , μόλις πήρε πρέσσα , δεν ξανα χρησιμοποίησε σίδερο. Την εξυπηρετεί λέει γιατί μπορεί να βάζει 2-3 μπλουζάκια των παιδιών μαζί και να τα πατάει , οπότε λέει τα ξεπετάει πιο εύκολα και γρήγορα.Εγώ προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει πρέσσα..

[sIGPIC][/sIGPIC] Η ανάσα της ζωής μου, το μωρό μου!

:P

Μπορώ να απαντήσω σε μερικά από τα ερωτήματα σας κορίτσια!!!!

1) Όταν έχει τσαλάκα το ρούχο το τεντώνω καλά και μετά κλείνω την πρέσα και είναι οκ όταν ξανανοίξει.

Εαν ομως δεν μπορεις να το τεντωσεις? Πως γινεται?

2) Με την πρέσα σιδερώνεις μόνο από τη μία πλευρά τα ρούχα δεν χρειάζεται και από την άλλη οπότε στις στάμπες βάζεις τη πλευρά της στάμπας από κάτω και πατάς με την πρέσα την πλευρά που δεν έχει στάμπα (δοκιμασμένο με τα ρούχα της μικρής - οι στάμπες βγαίνουν μια χαρά)

Αυτο ευτυχως το καταλαβα :D

3) Την ερώτηση με τα σεντόνια δεν την κατάλαβα :oops: :oops: :oops: αλλά αν εννοείς ότι στις άκρες είναι πιο τσαλακωμένο το αφήνεις λίγη ώρα παραπάνω στην πρέσα και πάλι είναι οκ.

Και πως θα τεντωσει το υφασμα :confused: ... δεν θα πατησει τις τσαλακες και θα μεινουν?

4) Το μόνο μείον της πρέσας είναι τα πουκάμισα εκεί και εγώ δεν έχω βγάλει άκρη και τα μανίκια σπάνια μου βγαίνουν σωστά οπότε προτιμώ να τα κάνω με το σίδερο. Αλλά έχω γλιτώσει τόση ώρα με τα υπόλοιπα ρούχα που δεν με χαλάει.

Αχ το πιο βασικο...ουφ δεν μπορω αλλα πουκαμισα..αλλα φανταζομαι κι εκει εχουν κολπο αρκει να μου κανουν ενα μαθημα:rolleyes:

Ελπίζω να βοήθησα στις απορείες σας :P

Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σου...:D

Αχ μην μου τα χαλατε :lol:..θελω κοπελες που τις εχει βολεψει απιστευτα :mrgreen:

Ααα και πρεπει να εχουμε το ιδιο ατμοσιδερο...(που βαζεις νερο σ ενα μοβ δοχειο...οτι ωρα θες χωρις να περιμενεις να κρυωσει το σιδερο...και στο τελος μπορεις να κλειδωσεις το σιδερο στην βαση του και να το σηκωσεις ολο μαζι ε? :roll:

Ναι, αυτό!:wink:

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

Εγω εχω την elna press και εχω βολευτει απιστευτα!

Εδω ειμαστε! Πες μου σε παρακαλω, ποιο μοντελο εχεις; Αυτο που εχει επιφανεια και για πουκαμισα; Γιατι ξερω οτι η ELNA ειναι η μοναδικη πρεσσα που εχω δει και για τα πουκαμισα.

Και ποσο ευχαριστημενη εισαι; Αξιζει τα 940 ευρω που με ειπανε; Ειναι ευκολη στη χρηση οπως ειχα δει στην εκθεση; Ειναι επενδυση για τα χαμενα νιατα μας στο ατελειωτο σιδερωμα;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

κοριτσια ελνα... ... the best λεμε!!!

http://www.elnapress.it/

Θελω την αποψη σου, γιατι στο τελος θα αγορασω μια στιρελα που ολοι λενε καλα λογια γιατι δεν μπορω να περιμενω αλλο. Και εχω ενα σιδερωμα:)

Η πρεσσα ELNA κοστιζει σημερα γυρω στα 900 ευρουλακια :( και δυνατοτητα 12 ατοκων δοσεων. Αξιζει τα λεφτα της και την ετησια δεσμευση για αποπληρωμη; Απλα πες μου αν ειναι τοσο καλη και ακομη και για τα πουκαμισα, οπως ειχα δει καποτε στην εκθεση και αν ειναι ευκολη στη χρηση...Λες να σωθω η αμοιρη με τοσο καθημερινο πλυσιμο;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Θελω την αποψη σου, γιατι στο τελος θα αγορασω μια στιρελα που ολοι λενε καλα λογια γιατι δεν μπορω να περιμενω αλλο. Και εχω ενα σιδερωμα:)

Η πρεσσα ELNA κοστιζει σημερα γυρω στα 900 ευρουλακια :( και δυνατοτητα 12 ατοκων δοσεων. Αξιζει τα λεφτα της και την ετησια δεσμευση για αποπληρωμη; Απλα πες μου αν ειναι τοσο καλη και ακομη και για τα πουκαμισα, οπως ειχα δει καποτε στην εκθεση και αν ειναι ευκολη στη χρηση...Λες να σωθω η αμοιρη με τοσο καθημερινο πλυσιμο;

Καλε βοηθηστε την αμοιρη!!! :) :) :D

Πριν γράψεις, σκέψου!

Boηθηστε τις κοριτσομανες!!!

Αντε καλε!!

:D :D :D

Γιατι οποιος δε θελει να ζυμωσει, χιλιες μερες κοσκινιζει αλλα εμενα με βλεπω χιλιες και μια!

Καποτε πρεπει να τα ξεπεταξω τα ρημαδια τα ασιδερωτα και σχεδον τα εχει παιξει το αλλο σιδερο με συστημα ατμου που ειχα! Καθε γνωμη καλοδεχουμενη για τη συγκεκριμενη πρεσσα, δεν κανω διαφημιση βρε παιδια!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την επιλογή πρέσσας ή όχι αλλά θα σου προτείνω να σκεφτείς το στεγνωτήριο. Πήρε πρόσφατα μια φίλη και κατάργησε το σιδέρωμα (λέει) διότι τα ρούχα βγαίνουν ατσαλάκωτα (λέει η ίδια - εγώ δεν ξέρω).

Μήπως καμία φιλενάδα μπορεί να δώσει τα φωτα της σε σχεση με το στεγνωτήριο;

.pngy3DLp3.png

πηρα στεγνωτηριο αρχικα ημουν ευχαριστημενη προσοχη αναλογα με την ποιοτητα πετσετες σεντονια δεν σιδερωνω το χρησιμοποιο μονο τον χειμωνα καει ρευμα κανει 2 ωρες νασ στεγνωσει τα ρουχα αναλογα με την ποιοτητα χρηειαζοντε προσοχη ... εγω προσοπικα δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενη

Είχα κι εγώ το ίδιο θέμα με το Εβερεστ ασιδερωτων σπίτι μου και πριν μια βδομάδα πήρα πρέσσα την singer aroma + 4 σε 1 (400 ευρώ) έχει και σίδερο ατμού για τις λεπτομέρειες. Με β'ολεψε απίστευτα!!! Τελειώνουν τα ρούχα στο λέπτο. Το υπερδιπλο σεντόνι στα 8 διπλωμενο κατά μηκος και περασμα 6-7 φορές από την πρέσσα και έτοιμο. Για πουκάμισο δυσκολέυτηκα λίγο αλλά δεν είναι και τραγικό. Τα μωρουδιακά τα στρώνω καλά και τα πατάω. Στάμπες από κάτω. Και δεν βγάζει τόσο ατμό ωστε να κάνω ατμόλουτρο κάθε φορά.

Την συστήνω κορίτσια. Για πιο ακριβή δεν ξέρω. Singer έιχε και με 150 την απλή μέχρι 600 όσο αύξανε ο ατμός που βγάζει. Αλλά νομίζω αυτή που πήρα ήταν η μέση λύση με σιδερο ατμου

Eχω την Ελβετικη την ΕLNA .Την ειχε δει ο μπαμπας μου σε μια εκθεση σπιτιου πριν απο 13 χρονια και την πηρε στην αδερφη μου που τοτε παντρευοταν 200.000 δρχ σε 6 δοσεις. Πριν 6 χρονια την πηρε και για εμενα (800 ευρω σε 10 δοσεις). Απιστευτη δουλεια βγαζει. Ουτε εμενα επαθε κατι ποτε ουτε της αδερφης μου. Η μαμα μου εχει χαλασει σε αυτα τα χρονια 3 πρεσοσυστηματα (στιρελα, γιουρο προ και ντελονγκι). Το εχει μετανοιωσει που δεν πηρε και εκεινη μια. Ολο επισκευες πληρωνει .

Η Ελνα ειναι τοσο πανευκολη που σιδερωνει μεχρι και ο αντρας μου τα πουκαμισα του με το εξαρτημα και μαλιστα καποια που ειναι πιο ευκολο το υφασμα τα σιδερωνει και χωρις το εξαρτημα. Τα υφασματα δε ξεχειλωνουν ποτε γιατι πατιουνται απο πανω και δε τραβιουνται απο την πλακα του σιδερου.

Διαφημίσεις

Eχω την Ελβετικη την ΕLNA .Την ειχε δει ο μπαμπας μου σε μια εκθεση σπιτιου πριν απο 13 χρονια και την πηρε στην αδερφη μου που τοτε παντρευοταν 200.000 δρχ σε 6 δοσεις. Πριν 6 χρονια την πηρε και για εμενα (800 ευρω σε 10 δοσεις). Απιστευτη δουλεια βγαζει. Ουτε εμενα επαθε κατι ποτε ουτε της αδερφης μου. Η μαμα μου εχει χαλασει σε αυτα τα χρονια 3 πρεσοσυστηματα (στιρελα, γιουρο προ και ντελονγκι). Το εχει μετανοιωσει που δεν πηρε και εκεινη μια. Ολο επισκευες πληρωνει .

Η Ελνα ειναι τοσο πανευκολη που σιδερωνει μεχρι και ο αντρας μου τα πουκαμισα του με το εξαρτημα και μαλιστα καποια που ειναι πιο ευκολο το υφασμα τα σιδερωνει και χωρις το εξαρτημα. Τα υφασματα δε ξεχειλωνουν ποτε γιατι πατιουνται απο πανω και δε τραβιουνται απο την πλακα του σιδερου.

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Εππειδη ο δικος μου Ολυμπος πηγαινε για Εβερεστ, πηρα το rowenta, καπως ετσι λεγεται αυτο το γερμανικο συστημα ατμοσιδερου. Δεν μπορω να πω οτι ειμαι ενθουσιασμενη,πολυ καλο βεβαια ειναι για την κατηγορια του, αλλα στο μελλον, σε κανα χρονο ισως; λεω να παρω την ΕLNA που απεφυγα τελικα να αγορασω λογω υψηλης τιμης. Μου το επιβεβαιωνεις οτι ειναι τοσο καλη οσο μου φανηκε τοτε πριν απο χρονια. Δε μου γλιτωνει, ;) κραταω τα λογια σου και ευχαριστω για τη βοηθεια, εσενα και ολες οσες απαντησαν! :)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την επιλογή πρέσσας ή όχι αλλά θα σου προτείνω να σκεφτείς το στεγνωτήριο. Πήρε πρόσφατα μια φίλη και κατάργησε το σιδέρωμα (λέει) διότι τα ρούχα βγαίνουν ατσαλάκωτα (λέει η ίδια - εγώ δεν ξέρω).

Μήπως καμία φιλενάδα μπορεί να δώσει τα φωτα της σε σχεση με το στεγνωτήριο;

Μια φιλη μου προχτες μου εδειξε τα ρουχαλακια του μωρου της βγαλμενα απο το στεγνωτηριο και ηταν σχεδον τελεια. Μου ειπε οτι πλεον δεν τα σιδερωνει τα ρουχα αλλα τα διπλωνει κατευθειαν στο συρταρι. Σιγουρα θα παιζει ρολο η ποσοτητα ρουχων. Γλιτωνεις και το απλωμα! ;)

Πριν γράψεις, σκέψου!

Εγω παλι εχω τη nova s της singer. Με εχει ικανοποιησει απολυτα και ειναι και πολυ "σκυλι"! Μπορει να εχω σιδερωσει και 7 πλυντηρια σερι με αυτη την πρεσσα.. Την εχω κοντα ενα χρονο και δεν μπου παρουσιασε βλαβη.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κοριτσια οι πρεσες που εχουν ενσωματωμενο σιδερο βγαινει η αποθηκευεται μαζι με την πρεσα?

Κανει δουλεια το σιδερο η καλυτερα να χρησιμοποιεις ενα απλο για τα πουκαμισα?

Μπορεις να την αποθηκευεις καθετα η οριζοντια?

ειμαι αναμεσα στην aroma plus kai divina booster της singer.

Τα φωτα σας παρακαλω οποια γνωριζει!!

ευχαριστω!!!!

mirsini77 το σίδερο είναι χωριστό από την πρέσσα. Για λίγες λεπτομέρειες είναι πολύ καλό από το να στήσεις την σιδερώστρα. Η πρέσσα αποθηκευεται και όρθια.

• 4 months later...

τα διαβασα ΟΛΑ για ταην elna press κ εχω μια τελευταια απορια πριν την παρω-που θα την παρω ο κοσμος να χαλασει:D-.

εχει βγαλει ενα μοντελο κοκκινο. εχει καμια διαφορα με το κλασσικο λευκο βεραμαν?

uDuOp2.png

Την ELNA την έχει η κουμπάρα μου και είναι πολύ ευχαριστημένη...εγώ έχω stirella, καλό είναι, αλλά όλο χαλάει βρε παιδί μου...Το έχω 9 χρόνια τώρα και έχει χαλάσει αμέτρητες φορές, αν δεν είχα δικό μου άνθρωπο να το φτιάχνει και πλήρωνα κάθε φορά, θα το είχα σουτάρει προ πολλού!

τα διαβασα ΟΛΑ για ταην elna press κ εχω μια τελευταια απορια πριν την παρω-που θα την παρω ο κοσμος να χαλασει:D-.

εχει βγαλει ενα μοντελο κοκκινο. εχει καμια διαφορα με το κλασσικο λευκο βεραμαν?

Κοιτα να μη χαθεις σε παρακαλω, θελω να γραψεις τη γνωμη σου γι' αυτην την πρεσσα αφου την αγορασεις!

Την εχω βαλει στο ματι αλλα θελω λογους να πειστω οτι τη χρειαζομαι πραγματικα, ακομη και αν εχω αγορασει αλλο συστημα σιδερωματος rowenta (ατμου) και να την αγορασω και εγω μολις μπορεσω.

Πριν γράψεις, σκέψου!

• 3 εβδομάδες μετά...

λοιπον!

καταρχην καλημερα!

χρωσταω μια απαντηση και μπηκα να τη γραψω:)

πηρα την elna τελικα, και εχω να πω το εξης.

το εργαλειο τα σπαει!!!!!!!:D

ειναι εκπληκτικη!

βεβαια ειναι του πανακριβου.

αλλα το καλο το παλληκαρι , ξερει κι αλλο μονοπατι.

και αφου συνεδεσα ολα τα στοιχεια( οτι ειναι σκυλι, οτι εχει 5 χρονια εγγυηση κλπ κλπ)αποφασισα να αγορασω μεταχειρισμενη απο τη χρυση ευκαιρια:D

...........................

250 ευρω:cool:

ναι κυριες και κυριοι.

υπαρχει κ αυτη η λυση!!!!!!!

και ειναι καινουρια:D

χρησιμοποιημενη ελαχιστα:D

αυτα:P:p:p:p

παω βολτα τωρα8-):cool:

uDuOp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...