Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αρνητική στάση για το θηλασμό

Recommended Posts

Αφοπλιστική ειλικρίνεια!!Δεν έχω λόγια!Συγχαρητήρια και για την ειλικρίνεια,αλλά και για την 360 μοιρώων στροφή σου!!Μακάρι το πρδγ σου να το ακολουθήσουν και άλλες μανούλες!

Όταν μία μητέρα ξέρει τι θέλει, μπορεί να το αλλάξει όταν θεωρήσει ότι είναι καλό να κάνει την αλλαγή. Το πρόβλημα είναι όταν η μητέρα δεν ξέρει τι θέλει, όταν συναισθήματα, λογική, πληροφορίες, κοινωνική πίεση την ωθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις και είναι μπερδεμένη και αναποφάσιστη....

Διαφημίσεις

Την επομένη μέρα που γέννησα μου έφεραν το μωράκι στο δωμάτιο και μου λέει η μαία "τώρα θα θηλάσουμε!!!"

απάντηση εγώ "γιατί ? εσείς δεν τα ταϊζετε ?????"

:lol::lol::lol:

αυτό θα πρέπει να το βάλει η μαία στο τι άλλο θα ακούσουμε! :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Μου την έβαλε την μπέμπα στο στήθος και έφυγε. "Θα γυρίσω σε δέκα λεπτά" μου είπε.

Πάγωσα εγώ ...

Δεν ήξερα τι να την κάνω

Ευτυχώς ήξερε η κόρη μου τι πρέπει να κάνει :wink:

Bizoudaki εχω δακρυσει με αυτα τα λογια σου :roll:

4

Pavlina μπραβο για την ειλικρινεια σου κ τηναποφαση σου να μοιραστεις τις σκεψεις σου. Μ αρεσει αυτο το φορουμ γιατι βλεπω οτι προσπαθουμε λιγο πολυ η καθεμια να βγάλει την αλήθεια της.

Εγω θα πω ότι πρέπει να ξεπερναμε τα στερεοτυπα. Λες Αγλαΐα ότι όταν ξέρεις τι θέλεις μπορεις να κανεις την υπερβαση. Συμφωνω. Σκεφτομαι για το παιδι μου οτι θελω να χει αυτοπεποιθηση-πραγμα που λειπει σε μενα- κ κανω ενα βημα ξεπερνωντας εμενα-τα στερεότυπα, τα βιώματά μου, τις κοινωνικές επιρροές, όπως θέλετε πείτε το-, κ λέω θα του προσφέρω σιγουριά , θα ικανοποιήσω τις ανάγκες του, θα επικοινωνώ μαζί του.

Το να ξεπερναμε τον εαυτο μας, μας κάνει καλύτερους, μας εκπλήσσει, άσε που είναι κ ψυχοθεραπεία :)

.png

Διαφημίσεις

γεια σας κορίτσια, εγώ έχω πάρει την αποφασή μου εδώ και χρόνια. ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα του θηλασμού. ούτε εγώ θήλασα. έχω σκεφτεί τα ίδια πράγματα πάνω κάτω με την pavlina.

βέβαια πολλοί μου λένε να θηλάσω, άλλοι για την υγεία του παιδιού, άλλοι για οικονομικούς λόγους. προσπαθούν να με πεισουν, ο άντρας μου βέβαια μου έχει πει ότι θέλω να κάνω, δεν με πιέζει. πάντως υπάρχουν φίλες μου που το έχουν κάνει και το έχουν μετανιώσει κι άλλες πάλι που τους άρεσε. το θέμα είναι όμως πέρα από το ότι δεν θέλω υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, τεχνικοι.

πέρα απο τον άνδρα μου δεν έχω άνθρωπο να με βοηθήσει σε τίποτα, είμαστε οι 2 μας. επίσης έχω μαγαζί, ακόμα δουλεύω και γεννάω σε μια εβδομάδα, ουσιαστικά θα το κλείσω, θα πάω να γεννήσω εκτός κέρκυρας και όταν γυρίσω θα είμαι στο μαγαζί με ένα νεογέννητο πως να θηλάσω? ένα μωρό που θηλάζει μπορεί να κάτσει με τις ώρες στο στήθος. που ακριβώς?μέσα σε κατάστημα με σπαστό ωράριο, πρωί απόγευμα? άσε τα μωρά που θηλάζουν τρώνε συχνά γεύματα, πάλι δεν με βολεύει. ενώ με το μπιμπερό θα με βοηθάει κι ο άντρας μου. για να θηλάσεις πάνω απ'ολα θέλει καλή ψυχολογία και να μην δουλεύεις έστω για το πρώτο 40ήμερο.

αυτή είναι η άποψή μου βέβαια, ίσως αν δεν δούλευα να το δοκίμαζα!!! ποτέ μην λες ποτέ.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

γεια σας κορίτσια, εγώ έχω πάρει την αποφασή μου εδώ και χρόνια. ποτέ δεν μου άρεσε η ιδέα του θηλασμού. ούτε εγώ θήλασα. έχω σκεφτεί τα ίδια πράγματα πάνω κάτω με την pavlina.

βέβαια πολλοί μου λένε να θηλάσω, άλλοι για την υγεία του παιδιού, άλλοι για οικονομικούς λόγους. προσπαθούν να με πεισουν, ο άντρας μου βέβαια μου έχει πει ότι θέλω να κάνω, δεν με πιέζει. πάντως υπάρχουν φίλες μου που το έχουν κάνει και το έχουν μετανιώσει κι άλλες πάλι που τους άρεσε. το θέμα είναι όμως πέρα από το ότι δεν θέλω υπάρχουν κι άλλοι λόγοι, τεχνικοι.

πέρα απο τον άνδρα μου δεν έχω άνθρωπο να με βοηθήσει σε τίποτα, είμαστε οι 2 μας. επίσης έχω μαγαζί, ακόμα δουλεύω και γεννάω σε μια εβδομάδα, ουσιαστικά θα το κλείσω, θα πάω να γεννήσω εκτός κέρκυρας και όταν γυρίσω θα είμαι στο μαγαζί με ένα νεογέννητο πως να θηλάσω? ένα μωρό που θηλάζει μπορεί να κάτσει με τις ώρες στο στήθος. που ακριβώς?μέσα σε κατάστημα με σπαστό ωράριο, πρωί απόγευμα? άσε τα μωρά που θηλάζουν τρώνε συχνά γεύματα, πάλι δεν με βολεύει. ενώ με το μπιμπερό θα με βοηθάει κι ο άντρας μου. για να θηλάσεις πάνω απ'ολα θέλει καλή ψυχολογία και να μην δουλεύεις έστω για το πρώτο 40ήμερο.

αυτή είναι η άποψή μου βέβαια, ίσως αν δεν δούλευα να το δοκίμαζα!!! ποτέ μην λες ποτέ.

και να δουλευεις μπορεις να θηλασεις...αν το θελεις

εχω φαρμακειο και το ανοιξα 20 μερες μετα που γεννησα...τωρα ο μπεμπης ειναι 45 ημερων και συνεχιζζουμε ακαθεκτοι τον αποκλειστικο θηλασμο!

θα σου πω τι κανω..

προσπαθω να τον ταισω πριν φυγω για δουλεια αν τα καταφερω και δεν κοιμαται εχει καλως αλλιως θηλαστρο.Στην αρχη ειχα το swing της Medela αλλα επειδη δεν μπορουσα να καθομαι 15 λεπτα απο το ενα και 15 λεπτα απο το αλλο (με διακοπτανε συνεχεια οι πελατες) νοικιασα το symphony της medela και βρηκα την υγεια μου που λενε.Σε 15 λεπτα εχω αντλησει ολο το γαλα εχω ηρεμησει γιατι ειχα ενα αγχος μηπως μου μειωθει το γαλα με το swing .τωρα αντλω 2 φορες το πρωι και 1 το απογευμα στο φαρμακειο.βεβαια ακομα με διακοπτουν οταν το βγαζω,σηκωνομαι εξυπηρετω τον κοσμο και μολις φυγει ξανα πισω για αντληση.Ειναι μαι διαδικασια 15 λεπτα και ειναι ετοιμο το γευμα του μικρου ..ετσι να το σκεφτεσαι

Μπορεις να χεις ενα σλινγκ για να θηλαζεις το μωρο και να κανεις τη δουλεια σου....... :wink:

Λοιπον εγω θεωρουσα αυτονοητο οτι θα θηλασω καθως στην οικογενεια μου θηλασαν ολες 10-12 μηνες.......οποτε κι εγω ελεγα οτι θα θηλασω για ενα χρονο.

Μετα φυσικα ενημερωθηκα για τα οφελη του θηλασμου και δεδομενου οτι ο μικρος το απολαμβανει δεν ξερω πως θα το εκοβα αν δεν αναθεωρουσα.......ασε που η ζωη μου ειναι ευκολοτερη!

Παντως παρολο που ειμαστε οικογενειακως θετικοι ως προς τον θηλασμο αν δεν ημουν ετοιμη απο πριν για ολα τα προβληματα που θα αντιμετωπιζα θα τα εβρισκα πολυ σκουρα και δεν ξερω ιτ θα εκανα.......χωρια που η μητερα μου επαθε ενα αμοκ και εκανε οτι μπορουσε να με σαμποταρει αθελα της......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...