Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορίες για το θηλασμό

XΡΙΣΤΙΝΑ

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας και χρόνια πολλά, έχω μπει αισίως στον 8ο και τον Φεβρουάριο γεννάω, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που με απασχολούν και ελπίζω να με βοηθήσετε, λοιπόν

Θα γεννήσω με καισαρική λόγω μυωπίας και κάποιου σχετικού χειρουργείου στο παρελθόν, ο γιατρός μου είναι υπέρ του ΦΤ. Θέλω πολύ να θηλάσω και απ' ότι διάβασα η καισαρική δεν είναι αντένδειξη, καλό αυτό.

Το σκεπτικό μου, που μάλλον δεν είναι σωστό απ' ότι κατάλαβα, είναι να αντλώ αποκλειστικά το γάλα και να το δίνω ώστε να αποφύγω ενδεχόμενο πρόβλημα που θα προκύψει όταν ξεκινήσουμε το μπουκάλι άλλα και για να μπορεί να το ταΐζει και κάποιος άλλος το νινί αν λείψω, με τη δουλειά δεν έχω θέμα θα πάω μετά από 1 χρόνο.Συμφωνείται με αυτό? Σε αυτήν την περίπτωση ποιο θήλαστρο είναι κατάλληλο?

0eqUp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια γειά σας και χρόνια πολλά, έχω μπει αισίως στον 8ο και τον Φεβρουάριο γεννάω, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που με απασχολούν και ελπίζω να με βοηθήσετε, λοιπόν

Θα γεννήσω με καισαρική λόγω μυωπίας και κάποιου σχετικού χειρουργείου στο παρελθόν, ο γιατρός μου είναι υπέρ του ΦΤ. Θέλω πολύ να θηλάσω και απ' ότι διάβασα η καισαρική δεν είναι αντένδειξη, καλό αυτό.

Το σκεπτικό μου, που μάλλον δεν είναι σωστό απ' ότι κατάλαβα, είναι να αντλώ αποκλειστικά το γάλα και να το δίνω ώστε να αποφύγω ενδεχόμενο πρόβλημα που θα προκύψει όταν ξεκινήσουμε το μπουκάλι άλλα και για να μπορεί να το ταΐζει και κάποιος άλλος το νινί αν λείψω, με τη δουλειά δεν έχω θέμα θα πάω μετά από 1 χρόνο.Συμφωνείται με αυτό? Σε αυτήν την περίπτωση ποιο θήλαστρο είναι κατάλληλο?

Αφού θες πολύ να θηλάσεις γιατί να αντλείς αποκλειστικά το γάλα; Αυτό δεν είναι θηλασμός. Αυτό είναι διατροφή με μητρικό γάλα.:D

Μη σκεφτεσαι για θήλαστρο. Στην περίπτωση που είναι να λείψεις για λίγες ώρες, αντλείς και αφήνεις.

Θα σε κουράσει πολύ η συνεχής άντληση και δεν θα το ευχαριστηθείς.

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

Πόσο συχνά θα λείπεις; Το θήλαστρο είναι εξαντλητικό. Πολύ σύντομα θα τα παρατησεις. Θα μπεις στη διαδικασία του πόσο πίνει, πόσο γάλα έχεις και στο τελος θα απογαλακτισεις γιατι θα λες οτι δεν εχεις γαλα.

Επιπλέον, το παιδί σου έχει ανάγκη την επαφή και όχι το μπουκάλι. Ο θηλασμός είναι μια σχέση, δεν ειναι μονο η τροφη του παιδιου.

Ναταλία: 12/ 04/ 2006

Δανάη: 03/ 01/ 2009

Ιλιάνα: 01/ 11/2010

, είναι να αντλώ αποκλειστικά το γάλα και να το δίνω ώστε να αποφύγω ενδεχόμενο πρόβλημα που θα προκύψει όταν ξεκινήσουμε το μπουκάλι άλλα και για να μπορεί να το ταΐζει και κάποιος άλλος το νινί αν λείψω, με τη δουλειά δεν έχω θέμα θα πάω μετά από 1 χρόνο.Συμφωνείται με αυτό? Σε αυτήν την περίπτωση ποιο θήλαστρο είναι κατάλληλο?

Ηρώ, με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Απ' αυτά που γράφεις εδώ καταλαβαίνω ότι σκοπεύεις να αντλείς μόνο και να μη βάζεις καθόλου το μωρό στο στήθος :? Παρακάτω όμως λες ότι θέλεις να αντλείς μόνο για να δίνεις γάλα στο μωρό σε περίπτωση που χρειαστεί να λείψεις!

Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τροφή για το μωρό, είναι και η συνέχεια του δεσμού με τη μητέρα που υπήρχε στην ενδομήτρια ζωή, είναι ο τρόπος ώστε το μωρό να αρχίσει να συνειδητοποιεί σταδιακά και χωρίς στρες ότι αποτελεί μια ξεχωριστή από τη μητέρα οντότητα, αλλά να το συνειδητοποιήσει αυτό μέσα από την αγκαλιά της μητέρας και ενώ τρέφεται από το σώμα της, όπως γινόταν στους εννιά μήνες της κύησης!

Υπάρχουν μητέρες που για διάφορους λόγους (συνήθως κακή ενημέρωση από επαγγελματίες υγείας στο μαιευτήριο και αδυναμία τους να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν συνηθισμένα προβλήματα των πρώτων ημερών του θηλασμού), δεν κατάφεραν να θηλάσουν απευθείας τα μωρά τους και έτσι η μόνη λύση ήταν να χρησιμοποιήσουν το θήλαστρο για να δίνουν το μητρικό γάλα. Αυτή η λύση είναι δύσκολο να εφαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλει πολύ καλή οργάνωση και θέληση από τη μαμά, χρειάζεται πολύ χρόνο, για αντλήσεις, για αποστείρωση, για να ταΐσεις το μωρό, για να το κοιμίσεις με άλλους τρόπους πλην του θηλασμού... Δυσκολεύει τη μαμά στις εξόδους της με το μωρό, καθώς πρέπει να κουβαλάει μαζί το γάλα σε θερμομωνοτικό τσαντάκι με παγοκύστες, θερμός με ζεστό νερό για να το ζεστάνει κλπ.

Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να αρνηθείς στο μωρό σου την άμεση επαφή του θηλασμού και να μπεις σ' αυτή τη δύσκολη διαδικασία των αποκλειστικών αντλήσεων...

Τώρα σε περίπτωση που θέλεις να λείψεις, αυτός που θα κρατήσει το μωρό μπορεί άνετα να του δώσει το γάλα σου με μπουκάλι. Το πιθανότερο είναι το μωρό να δεχτεί το μπουκάλι, ιδίως αν η έξοδος γίνει σχετικά νωρίς μετά τη γέννηση του μωρού, αλλά ακόμα και να μη δεχτεί το μπουκάλι, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δώσεις το γάλα σου, με κουταλάκι, με ποτηράκι κλπ. Σίγουρα θα βρεθεί ένας τρόπος ώστε να πάρει το μωρό ένα γεύμα αν χρειαστεί να λείψεις κανένα τρίωρο! Αφού θα γυρίσεις στη δουλειά μετά το χρόνο, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να μάθει το παιδί το μπουκάλι, μετά τους 4-5 μήνες μπορεί άνετα να πιεί με εκπαιδευτικό ποτηράκι και μετά τον 8ο-10ο μήνα μπορεί να μην πίνει καθόλου γάλα τις ώρες που θα λείπεις, αλλά να τρώει μόνο στερεές και να σε περιμένει για να θηλάσει! Έτσι κι αλλιώς συνίσταται να σταματάει η χρήση του μπιμπερό γύρω στο έτος!

Συμβουλή μου είναι να μην αγχώνεσαι προκαταβολικά για το αν το μωρό θα δεχτεί μπουκάλι και αφού θέλεις να θηλάσεις και θα γεννήσεις με καισαρική, να ενημερωθείς όσο μπορείς καλύτερα για τις στάσεις θηλασμού που θα σε βολέψουν τις πρώτες μέρες μετά την καισαρική, να συνεννοηθείς με τον γιατρό σου να σου βάλουν το μωρό στο στήθος αμέσως μετά τον τοκετό ή τελοσπάντων όσο πιο γρήγορα γίνεται!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου και χρόνια πολλά!:-)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Η αλήθεια είναι ότι θέλω τον πραγματικό θηλασμό (στο στήθος) αλλά σκέφτηκα να αντλώ μόνο και μόνο για να μην δυσκολευτούμε στο μπουκάλι και να μην ταλαιπωρείται η μπέμπα όταν λείψω. Το είπα από την αρχή ότι μάλλον δεν ήταν σωστό αυτό που σκέφτηκα, μάλλον προτρέχω! στην περίπτωση που θα χρειαστεί να ετοιμάσω 2-3 γεύματα μέσα στην ημέρα τι θήλαστρο να προτιμήσω? χειροκίνητο ή ηλεκτρικό? μονό ή διπλό?

0eqUp2.png

Η αλήθεια είναι ότι θέλω τον πραγματικό θηλασμό (στο στήθος) αλλά σκέφτηκα να αντλώ μόνο και μόνο για να μην δυσκολευτούμε στο μπουκάλι και να μην ταλαιπωρείται η μπέμπα όταν λείψω.

Το μωρό ταλαιπωρείται όταν λείπεις ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι. Αυτό που το δυσκολεύει είναι η απουσία της μαμάς και όχι ο τρόπος που τρώει. Τα περισσότερα μωρά είναι αρκετά έξυπνα για να μάθουν να τρώνε και από τη μαμά τους και από το μπιμπερό όταν η μαμά τους λείπει.

Η λογική του να προσφέρουμε λιγότερα για να μην ταλαιπωρείται το παιδί από την έλλειψη όταν δεν θα μπορούμε να τα προσφέρουμε είναι τραγική.

Δηλαδή δεν θα φιλάς το μωρό για να μην έχει πρόβλημα όταν θα λείπεις και δεν θα έχει τα φιλιά σου;

Δεν θα αγκαλιάζεις το μωρό για να μην έχει πρόβλημα όταν θα λείπεις και δεν θα έχει την αγκαλιά σου;

Δεν θα του μιλάς τρυφερά γιατί δεν θα είσαι συνέχεια κοντά του να του μιλάς έτσι;

Θα ήθελες αυτή τη συμπεριφορά πχ από το σύντροφό σου; Θα ήθελες να κοιμάται μόνιμα σε άλλο δωμάτιο για να μην έχεις πρόβλημα όταν θα χρειαστεί να λείψει; Θα το κάνει για να μην ταλαιπωρείσαι όταν θα λείπει.

Προτρέχεις πολύ.

Ξεκίνα το θηλασμό και δες αν σου αρέσει.

Για να μπορείς να δίνεις 2-3 γεύματα σημαίνει ότι θα λείπεις περίπου 8 ώρες.

Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις πριν εδραιωθεί ο θηλασμός. Ο θηλασμός εδραιώνεται στις 5-6 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Αν λοιπόν φτάσεις στην 6η εβδομάδα και θηλάζεις αποκλειστικά χωρίς προβλήματα, τότε θα δεις πόσες ώρες θέλεις να λείπεις και πόσο συχνά και θα δούμε ποιο είναι το καλύτερο θήλαστρο για σένα.

Μπορεί να θηλάσεις 2-3 εβδομάδες και να δεις ότι δεν σου ταιριάζει, ότι δεν ταιριάζει με τον τρόπο ζωής σου και να αποφασίσεις να αποθηλάσεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να πάρεις κανένα θήλαστρο.

Από την άλλη μπορεί για κάποιο λόγο να χρειαστεί να λείψεις αρκετές ώρες από το μωρό πριν να έδραιώσεις το θηλασμό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αντλείς με νοσοκομειακό θήλαστρο, το οποίο δεν αγοράζεται αλλά ενοικιάζεται.

Γενικά με τις αντλήσεις είναι δύσκολο να πας μακριά. Η διαδικασία είναι πολύ ψυχοφθόρα και χρονοβόρα. Το να κάνεις 8-12 αντλήσεις το 24ωρο ενώ έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι είναι πάρα πολύ δύσκολο.

ΟΚ, ξεμπερδεύτηκα αρκετά, τελικά το έπιασα λάθος από την αρχή. Θα γεννήσω με το καλό και βλέπουμε.

:)

Aυτό είναι το πιο σημαντικό!

Όταν θα γίνεις μαμά θα δεις τι σου ταιριάζει και τι σε βολεύει να κάνεις.

Το να κάνεις σχέδια εκ των προτέρων μόνο άγχος σου προσφέρει. Μπορεί όλα να πάνε αλλιώς, να νιώθεις αλλιώς ή να συμβούν διάφορα απρόοπτα. Μπορεί τώρα να σου φαίνεται αδιανότητο να έχεις ένα μωρό συνέχεια πάνω σου και μετά να σου φαίνεται αδιανόητο να το αφήσεις έστω και για λίγο!

Μετά τον τοκετό θα είσαι πολύ διαφορετική. Να δεχθείς τον εαυτό σου όπως θα είναι και να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις με τα όποια δεδομένα σου προκύψουν. Με τον ίδιο τρόπο να δεχθείς και το μωρό σου, όπως και να είναι!

Τα μωρά βγαίνουν πολύ διαφορετικά από τα μωρά των προσδοκιών μας. Όσο λιγότερες προσδοκίες έχεις τόσο καλύτερα για σένα γιατί... τα μωρά δεν έχουν εγγύηση! Δεν μπορείς να τα επιστρέψεις!

Όσο πιο χαλαρή είσαι για τα όσα θα συμβούν, τόσο πιο εύκολα θα προσαρμοστείς και τόσο πιο εύκολα θα τα αντιμετωπίσεις.

Είναι διαφορετικό να λες απλώς "είμαι πτώμα δεν αντέχω" και να το δέχεσαι και διαφορετικό να λες "είμαι πτώμα και δεν αντέχω αλλά δεν θα έρπεπε να είμαι και γιατί να είμαι και δεν είμαι καλή μαμά που είμαι πτώμα με ένα μωρό ενώ υπάρχουν άλλες μαμάδες με δίδυμα ..."

Στην πρώτη περίπτωση περιορίζεσαι σε αυτό που συμβαίνει και είναι η πραγματικότητα. Στη δεύτερη έχεις το φόρτο αυτών που συμβαίνουν και φορτώνεσαι και με χίλια δυο άλλα που χειροτερεύουν τα συναισθήματά σου.

Ψυχραιμία και καλή συνέχεια!:)

Οι απορίες μου είναι :

Θήλαστρο τελικά πότε χρησιμοποιούμε;

Θηλάζω συνέχεια, σωστά; ακόμα και κάθε μισή ώρα;

Άν μου τύχει πάλι κάτι ανάλογο και πρέπει το παιδάκι να είναι στην ΜΟΝ. ΑΥΞ. ΦΡΟΝΤ.πάλι πως θα θηλάσω ;

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο;

Αν θέλω να βγω και έχω ταϊσει το μωρό μπορώ να βγάλω αμέσως γάλα μετά το θηλασμό η θα είναι ελάχιστο;

Πόση ώρα περίπου αφήνετε τα μωρά σε κάθε στήθος 10λεπτά;

ΣΥΓΝΩΜΗ για το τεράστιο post αλλά θέλω αυτή την φορά να είμαι έτοιμη από πολύυυυ πιο πρίν.

Θηλαστρο χρησιμοποιουμε για πολυ συγκεκριμενους λογους ή προβληματα. Πχ αν θελεις να φυγεις και πρεπει να αφησεις γαλα, αν το μωρο νοσηλευεται και δεν μπορει να θηλασει κλπ.

Αν σου τυχει κατι τετοιο, θα κανεις αυτο που εκανα κι εγω. Θα ζητας το νοσοκομειακο θηλαστρο καθε 2-3 ωρες, θα βγαζεις γαλα και θα το στελνεις στο μωρο με την απαιτηση να το ταιζουν πρωτα με το δικο σου και μονο αν χρειαστει με συμπληρωμα. Το εκανα και ολα πηγαν πολυ καλα.

Το βραδυ που κοιμαται θα ξυπναει μονο του για θηλασμο. Μπορεις να το θηλαζεις και ξαπλωμενη και σχεδον να μην ξυπνας και ετσι να ξεκουραζεσαι.

Μπορεις να βγαλεις γαλα και αμεσως μετα, μπορεις να περιμενεις και λιγο, μπορεις να μη βγαλεις και καθολου αν πλεον το μωρο αφηνει καποιο αρκετο διαστημα μεταξυ ταισματων και εσυ θελεις να λειψεις πχ μονο δυο ωρες.

Το μωρο το αφηνεις στο στηθος οσο θελει. Τα 10 λεπτα δεν εχουν νοημα.

Θέλω να αντλώ για να μάθει το μπουκάλι και να μην ζορίζεται όταν θα λείπω.

Προσωπικα ο γιος μου τρωει ενα γευμα την ημερα με μπουκαλι (μητρικο γαλα) και δεν εχει παθει ουτε συγχιση θηλων, ουτε αρνειται να φαει επειδη δεν ειναι το στηθος, ουτε τιποτα απο αυτα τα φοβερα.

Ξερει οτι απο τον μπαμπα του πινει γαλα με το μπουκαλι και απο τη μαμα απο το στηθος. Μαλιστα υπαρχει στο σπιτι μας και ενα κουτι ξενο γαλα (μηπως και κατι τυχει) και μια -δυο φορες που χρειαστηκε, το ηπιε χωρις προβλημα και αυτο.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Χρησιμοποιούσα ένα θήλαστρο που είχα νοικιάσει από το νοσοκομείο και έβγαζα με το ζόρι 60γρ τις πρώτες μέρες και μετά μειώθηκε ώσπου πρίν τις 40 είχε κοπεί.

Για να διατηρήσεις τη γαλουχία με το θήλαστρο θα πρέπει να κάνεις 8-10 αντλήσεις κάθε μέρα, η μία άντληση να είναι βραδυνή μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί. Η άντληση πρέπει να κρατά 12-15 λεπτά σε κάθε στήθος και είναι προτιμότερο να γίνεται με διπλό σύστημα άντλησης.

Με 6 αντλήσεις το 24ωρο ίσως μπορείς να πετύχεις μερική γαλουχία που να μπορείς να τη διατηρήσεις. Με λιγότερες από 6 αντλήσεις οδηγείσαι σε αποθηλασμό σε 3-6 εβδομάδες.

Θήλαστρο τελικά πότε χρησιμοποιούμε;

Όλες τις φορές που η μαμά δεν είναι κοντά στο παιδί για να το θηλάσει είτε γιατί το παιδί νοσηλεύεται ή γιατί εργάζεται. Επίσης στις περιπτώσεις που το παιδί δεν μπορεί να θηλάσει ικανοποιητικά και χρειάζεται συμπλήρωμα με μητρικό γάλα.

Θηλάζω συνέχεια, σωστά; ακόμα και κάθε μισή ώρα;

Ναι

Άν μου τύχει πάλι κάτι ανάλογο και πρέπει το παιδάκι να είναι στην ΜΟΝ. ΑΥΞ. ΦΡΟΝΤ.πάλι πως θα θηλάσω ;

Αντλείς και αν είναι δυνατό ζητάς τη βοήθεια ενός συμβούλου θηλασμού

Αν το βράδυ το μωρό κοιμάται κάθε πόσες ώρες πρέπει να βγάζω το γάλα με το θήλαστρο;

Μέχρι να διαπιστώσεις ότι το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος, το βράδυ το ξυπνάς.

Αν το΄μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος δεν το ξυπνάς και δεν αντλείς.

Αν θέλω να βγω και έχω ταϊσει το μωρό μπορώ να βγάλω αμέσως γάλα μετά το θηλασμό η θα είναι ελάχιστο;

Εξαρτάται από το θήλαστρο, τα γεύματα που κάνει το μωρό και από εσένα. Θα κάνεις δοκιμές και θα δεις πότε μπορείς να αντλήσεις καλύτερα.

Πόση ώρα περίπου αφήνετε τα μωρά σε κάθε στήθος 10λεπτά;

20, 30, 40...

όσο θέλει!

Να πάρεις τα βιβλία της Πατσούρου, θηλασμός μια υπέροχη σχέση, εκδόσεις σύγχρονοι ορίζοντες.

• 1 month later...

Επανέρχομαι στο θέμα για βοήθεια, όπως βλέπετε είμαστε σχεδόν 3 εβδομάδων και έχουμε θέμα, στο μαιευτήριο ήπιαμε ξένο γιατί στην αρχή δεν είχα γάλα και η μπέμπα ήταν μικρή και φοβόμουν να επιμείνω στον αποκλειστικό, μετά πρήστηκα πάρα πολύ και μετά θήλασα, στο σπίτι στην αρχή θήλαζα, έδινα μπουκάλι ξένο για συμπλήρωμα και αντλούσα για συμπλήρωμα. Μετά τα έκοψα όλα και εδώ και μια εβδομάδα περίπου μόνο θηλάζω. Η μπέμπα ακούγεται να καταπίνει και θηλάζει περίπου κάθε 2-3 ώρες καμιά φορά και στο μισάωρο για 5 λεπτά μάλλον για να αποκοιμηθεί, δεν ζυγιστήκαμε ακόμη για 2η φορά, στην κλινική ήταν 2640 και φύγαμε 2540 με ίκτερο 11,6 ο οποίος έπεσε χωρίς νοσηλεία, 8,85 5 μέρες μετά το κοιτάξαμε στο σπίτι. το πρόβλημά μου είναι ότι τις 2 τελευταίες μέρες το ένα στήθος σαν να πέτρωσε και η μπέμπα δεν μπορεί να φάει άνετα, τι συνέβη? εχθές έβαλα ζεστά επιθέματα πριν φάει αλλά δεν βοήθησαν πολύ, μόλις τρώει μαλακώνει αλλά όχι πολύ και όχι για πολύ. Δοκίμασα να αντλήσω μετά από γεύμα για να αδειάσει αλλά έβγαλα μόνο 10ml. τρώει από ένα στήθος κάθε φορά. το ξέρω ότι νωρίς αλλά ανησυχώ για μαστίτιδα,(στην κλινική υπέφερα πολύ, πήρα και μισό destinox, αν το λέω σωστά) μπορεί να συμβεί μόνο στο ένα στήθος?

0eqUp2.png

Βεβαιως και μπορει να συμβει μονο στο ενα στηθος.

Παντως ολα φαινονται μια χαρα, δε βλεπω γιατι να ανησυχεις.

Βαζε την στο στηθος που νιωθεις πιο βαρυ, μην κανεις αντλησεις και μπερδευεις τα πραγματα και σιγα σιγα θα βρειτε ρυθμο.

Και το μωρο και το στηθος σου:)

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...