Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Aν υπόθέσουμε ότι το μπούκωμα πρόερχεται από ένα απλό κρυωλόγημα ή από ίωση τότε που βοηθάει το αντισταμινικό...??

Το πιο λογικό είναι αυτό που έκανε μία φίλη μου που από μπούκωμα τα παιδιά της κάνανε ωτίτιδες, otrivin με garamat....

έχει γίνει διάγνωση ΒΕΡΑ ότι το παιδί αρρωσταίνει από αλλεργίες ?? έχετε κάνει αιματολογικές??

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Aν υπόθέσουμε ότι το μπούκωμα πρόερχεται από ένα απλό κρυωλόγημα ή από ίωση τότε που βοηθάει το αντισταμινικό...??

Το πιο λογικό είναι αυτό που έκανε μία φίλη μου που από μπούκωμα τα παιδιά της κάνανε ωτίτιδες, otrivin με garamat....

έχει γίνει διάγνωση ΒΕΡΑ ότι το παιδί αρρωσταίνει από αλλεργίες ?? έχετε κάνει αιματολογικές??

Μα δεν το δίνουν μόνο για αλλεργίες! Το δίνουν πάρα πολλοί γιατροί για να μειώνεται η καταροή το βράδυ και

1. Να μπορεί να κοιμηθεί το παιδί

2. Να μην κάνει βήχα

3. Να μην κάνει ωτίτιδα

Τα παιδιά το βράδυ καταπίνουν τις μύξες τους και επίσης οι μύξες πάνε και στα αφτιά. Μειώνοντας τις μύξες το βράδυ μειώνεις τις πιθανότητες να μεταφερθούν τα μικρόβια σε άλλες θέσεις.

azHYp2.png

vwuep3.png

Είχαμε περάσει κάποιες ωτίτιδες και είχαμε υγρό στο αφτί το οποίο δεν είχε φύγει μέσα σε 3 μήνες που πρέπει να φύγει. Οπότε μας έλεγαν να πάμε να κάνουμε παρακέντηση και τέτοια. Αλλά ευτυχώς βρήκα έναν καταπληκτικό ΩΡΛ στο Παίδον που μου είπε απλά να πάω το παιδί για μπάνια και να τα πούμε από Σεπτέμβριο. Και όντως το υγρό είχε φύγει!

Αυτο ηθελα νμα σου πω κι εγω.

Αυτες οι ωτιτιδες δε θελουν αντιμετωπιση με φαρμακα.

Μα δεν το δίνουν μόνο για αλλεργίες! Το δίνουν πάρα πολλοί γιατροί για να μειώνεται η καταροή το βράδυ και

1. Να μπορεί να κοιμηθεί το παιδί

2. Να μην κάνει βήχα

3. Να μην κάνει ωτίτιδα

Τα παιδιά το βράδυ καταπίνουν τις μύξες τους και επίσης οι μύξες πάνε και στα αφτιά. Μειώνοντας τις μύξες το βράδυ μειώνεις τις πιθανότητες να μεταφερθούν τα μικρόβια σε άλλες θέσεις.

Φυσικα πρεπει να μειωσεις τις μυξες. Με πολυ ορο.

k9Tap3.png

Αυτο ηθελα νμα σου πω κι εγω.

Αυτες οι ωτιτιδες δε θελουν αντιμετωπιση με φαρμακα.

Φυσικα πρεπει να μειωσεις τις μυξες. Με πολυ ορο.

Ε αυτό κάνουμε τώρα πια ... αλλά έχει πιεί τόσο zirtek!!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Εγώ του βάζω ορούς την ημέρα και όταν είναι πολύ μπουκωμένος την νύχτα του βάζω παιδικό otrivin, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της παιδιάτρου μου. Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί να ξυπνάει από το μπούκωμα και να μην μπορεί να πάρει ανάσα! Εννοείται ότι όσο μπορώ το αποφεύγω αλλά δυστυχώς οι οροί δεν κάνουν και πολλά πράγματα. Εμείς με μπουκωμένη μύτη μπορούμε να κοιμηθούμε;

Την τελευταία φορά μας είπε μέσα στο otrivin να βάλουμε και ένα άλλο υγρό διάλυμα ελαφρύ αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία του. Βοηθούσε ταυτόχρονα έτσι και τα αυτάκια του.Επίσης και το xozal μας είχε δώσει για το μπούκωμα και τα φλέματα. Φυσικά αυτό το πήραμε γιατί ήταν χάλια ο μικρός. Μας βοήθησε αρκετά πάντως.

Για την συσκευή αποσυφόρησης, μας έχει πεί κατηγορηματικά όχι για τους λόγους που αναφέρθηκαν και παραπάνω.

Και αυτές τις μέρες χάλια είναι το καστοράκι μου από μπούκωμα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, τον Οκτώβριο με βρήκε μια γρίπη άλλο πράγμα. Μπορεί να ήταν και η γουρουνοκατάσταση και να μην το πήραμε καν χαμπάρι. Τέλος πάντων, μετά από μέρες αφού δεν έλεγε να περάσει ο άτιμος ο βήχας, αποφάσισα να πάω στο γιατρό να δω τι στο καλό συμβαίνει. Αφού με εξέτασε, του λέω "Mucosolvan?". Χαμογελάει και μου λέει: "Τσου. Φυσιολογικό ορό στη μυτούλα". Μέχρι να πάω στο σπίτι γέλαγα. Σαν τα μωρά μας κι εγώ, έχωνα κάθε τρεις και λίγο μια σύριγγα με φυσιολογικό ορό στη μύτη και δώσ'του. Εντελώς γιακ σαν αίσθηση, αλλά τέλειο το ξεμπούκωμα μετά. Τότε μόνο κατάλαβα τι καλό που κάνουμε στα παιδάκια μας όταν τους βάζουμε ορό. Ορό και πάλι ορό, κορίτσια.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας!

Ο μικρός μου έχει ένα ψιλομπουκωματάκι εδώ και λίγες μέρες. Δεν είναι τίποτα ενοχλητικό, κοιμάται κανονικά, δεν έχει γκρίνια, απλά όταν του βάζω ορό βγάζει και ελάχιστες λευκές μυξούλες. Από χτες πιάνει αρκετά συχνά το αυτάκι του (κάποιες φορές πίσω από το αυτάκι, τα μαλλάκια), χωρίς όμως να κλαίει ή να δείχνει ότι τον πονάει. Του πιάνω κι εγώ το αυτάκι και κάποιες φορές αντιδρά, κάποιες όχι.

Από την εμπειρία σας, μπορεί να δημιουργηθεί ωτίτιδα χωρίς να έχει προηγηθεί πυρετός? Δεν έχω εμπειρία ωτίτιδας μιας και η κόρη μου μία μόνο φορά έκανε μετά από ίωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

κοριτσια μπερδευτηκα με ολα αυτα που διαβασα...Η κορη μου εχει μπουκωμα εδω και 15 μερες και το αντιμετωπιζω ως εξης: Φουλ ορο, 3 φορες την μερα οτριβιν με γκαραματ και το βραδυ ζιρτεκ.Συμφωνα λοιπον με οσα γραφετε δεν θα πρεπει να δινω τα φαρμακα γιατι δεν ειναι και τοσο αθωα?

6bMYp2.png

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας!

Ο μικρός μου έχει ένα ψιλομπουκωματάκι εδώ και λίγες μέρες. Δεν είναι τίποτα ενοχλητικό, κοιμάται κανονικά, δεν έχει γκρίνια, απλά όταν του βάζω ορό βγάζει και ελάχιστες λευκές μυξούλες. Από χτες πιάνει αρκετά συχνά το αυτάκι του (κάποιες φορές πίσω από το αυτάκι, τα μαλλάκια), χωρίς όμως να κλαίει ή να δείχνει ότι τον πονάει. Του πιάνω κι εγώ το αυτάκι και κάποιες φορές αντιδρά, κάποιες όχι.

Από την εμπειρία σας, μπορεί να δημιουργηθεί ωτίτιδα χωρίς να έχει προηγηθεί πυρετός? Δεν έχω εμπειρία ωτίτιδας μιας και η κόρη μου μία μόνο φορά έκανε μετά από ίωση.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ακριβώς αυτό πάθαμε και μας γύρισε σε ωτίτιδα, πριν 20 μέρες. Χωρίς πυρετό, χωρίς ιδιαίτερο μπούκωμα. Μετά το μπάνιο πήγα να του σκουπίσω το αυτάκι και δυσανασχέτησε. Θα πρότεινα να δει το αυτάκι του ο παιδίατρος ή ο ωριλα.

9Af0p2.png

κοριτσια μπερδευτηκα με ολα αυτα που διαβασα...Η κορη μου εχει μπουκωμα εδω και 15 μερες και το αντιμετωπιζω ως εξης: Φουλ ορο, 3 φορες την μερα οτριβιν με γκαραματ και το βραδυ ζιρτεκ.Συμφωνα λοιπον με οσα γραφετε δεν θα πρεπει να δινω τα φαρμακα γιατι δεν ειναι και τοσο αθωα?

εάν αυτά που κάνεις σου τα είπε ο γιατρός δε νομίζω ότι υπάρχει δεν πρέπει....

είναι πολλές οι μέρες που το παιδί είναι μπουκωμένο...

δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς παντελώς αθώο φάρμακο, απλά προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με σύναιση..

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

εάν αυτά που κάνεις σου τα είπε ο γιατρός δε νομίζω ότι υπάρχει δεν πρέπει....

είναι πολλές οι μέρες που το παιδί είναι μπουκωμένο...

δεν υπάρχει έτσι και αλλιώς παντελώς αθώο φάρμακο, απλά προσπαθούμε να τα χρησιμοποιούμε με σύναιση..

Ναι παντα υπο την καθοδηγηση του παιδιατρου.Οσο για το μπουκωμα παντα οταν την πιανει την ταλαιπωρει για αρκετες μερες.Κυριολεκτικα την πλακωνω στους ορους αλλα αυτο επιμενει.

6bMYp2.png

. Από χτες πιάνει αρκετά συχνά το αυτάκι του (κάποιες φορές πίσω από το αυτάκι, τα μαλλάκια),.

Αυτη παντως ειναι μια συνηθεια που την εχει η κορη μου.Οταν βαριεται το χερι μεσα στο αυτι ή πισω στα μαλλια να ξυνεται.Στο λεω για εχεις υποψη και αυτη την εκδοχη.

6bMYp2.png

Κι εμεις εχουμε πολυ μπουκωμενη μυτουλα, με αποτελεσμα να ξυπναει συνεχεια το πουλακι μου...βαζουμε ορο αλλά δεν εχει πολυ αποτελεσμα. Δοκιμασαμε τη συσκευη αποφραξης αλλα ουτε αυτη εκανε τιποτα! τελικα πως τη χρησιμοποιουμε? ρουφαμε δυνατα, ή απλα αναπνεουμε με το σωληνακι? γιατι ετσι λεει στις οδηγιες, αλλα δεν εβγαινε τιποτα.

παραπανω αγαπητη λιζα θα διαβασεις πολλα αρνητικα για τη συσκευη αποφραξης.εγω ρωτησα την παιδιατρο μου κ μου ειπε να τη χρησιμοποιω κ αυτο κανω αφου βλεπω τι βγαινει καθε φορα!ειχα την οτρισαλιν αλλα τωρα χρησιμοποιω τη φυσιομερ τη συσκευη που τη θεωρω καλυτερη.οταν βαζεις ορο στο παιδι το εχεις ξαπλωμενο με το κεφαλι πλαγια και ριχνεις ολη την αμπουλα στο ενα ρουθουνι και βγαινει απο το αλλο(το μικρο σφαδαζει εσυ τη δουλεια σου κ ο αντρας σου κραταει χερια ποδια )αμεσως ρουφας με τη συσκευη τα υπολειμματα απο ορο κ μυξες. αυτα!καλο ειναι ο ορος να ειναι χλιαρος να τον ζεσταινεις σε μια κουπα με ζεστο νερο γιατι διαλυει πιο ευκολα τις μυξουλες κ δεν παγωνει και η μυτη του παιδου;)

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

Κι εμεις χρησιμοποιουμε τη συσκευη της otrisalin και σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενη.. Ειδικα σημερα που ξυπνησαμε με μυξες, δεν μπορειτε να φανταστειτε τι βγαινει μεσα σε αυτο το ανταλλακτικο..

Επειδη δεν καταλαβα καλα μπορειτε να με διαφωτισετε? Εχει και η physiomer συσκευη αναρροφησης ή εννοουμε το μπουκαλακι που εχει μεσα θαλασσινο νερο και χρησιμευει στο να απομακρυνονται οι βλεννες? Και αν τελικα υπαρχει συσκευη αναρροφησης και της physiomer, ποια ειναι η διαφορα τους?

Σκεφτομαι σημερα που θα παμε φαρμακειο να "εξοπλιστουμε" λογω των μετεπειτα αργιων να δοκιμασω και αυτη (αν καταλαβα καλα και υπαρχει δηλαδη)!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κορίτσια τελικά ο μικρός μου ξύπνησε πολύ χάλια σήμερα. Από τις 06:30 είναι ξύπνιος και ενδιάμεσα την νύχτα πεταγόταν από τα φλέματα που του προκαλούσαν βήχα. Τον έχω ταράξει στους ορούς και εχτές το βράδυ βάλαμε otrivin δεν γινόταν.Οι μυξούλες του τώρα είναι πιο πικτές και κιτρινοπράσινες που σημαίνει ότι έχει κάποια ίωση. Σήμερα ξεκινήσαμε και xozal αφού μίλησα με την παιδίατρο. Θα έρθει να τον δεί το απόγευμα.Ελπίζω να είναι ενα κρύωμα και όχι καμιά βροχίτιδα...

Όλο γκρίνια είναι το καημένο που δεν μπορεί να αναπνεύσει από το μπούκωμα.

Αυτη παντως ειναι μια συνηθεια που την εχει η κορη μου.Οταν βαριεται το χερι μεσα στο αυτι ή πισω στα μαλλια να ξυνεται.Στο λεω για εχεις υποψη και αυτη την εκδοχη.

Αυτό είναι που με μπερδεύει και μένα... Δεν ξέρω αν ξεκίνησε τώρα αυτήν την συνήθεια, τόσο σύμπτωση πια?

Ευχαριστώ κοριτσάκια για τις απαντήσεις σας, πήρα τηλέφωνο την παιδίατρο και θα τον πάω σήμερα καλού κακού μιας και με τις γιορτές δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να την δω!

Όσον αφορά τις συσκευές απόφραξης, έχω την Otrisalin (δεν ήξερα καν ότι έχει παρόμοια συσκευή Clinofar) και την χρησιμοποιώ μόνο όταν τα παιδιά έχουν μπούκωμα πολύ απαλά όμως.

Λίζα εγώ ρουφάω απαλά, πιο δυνατά από την κανονική αναπνοή αλλά όχι υπερβολικά πολύ. Αν έχει κάτι να βγάλει, κομπιάζει και το καταλαβαίνεις, αν όχι απλά αναπνέεις...

Πλέον τα νέα ανταλλακτικά της Otrisalin είναι από σιλικόνη και είναι πιο εύχρηστα από τα προηγούμενα. Άσε που είναι συσκευασμένα μεμονωμένα και όχι στην καρτέλα που ήταν πριν και όταν άνοιγες ένα, άνοιγαν και τα άλλα.

Ξέρω ότι κάποιοι παιδίατροι είναι υπέρ και κάποιοι κατά (όπως σε όλα τα θέματα) και πιστεύω ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Απλά θέλει προσοχή, όμως ποια είναι η εναλλακτική όταν το παιδί έχει πολύ μπούκωμα? Εμένα τουλάχιστον με έχει βοηθήσει....

G.STONE ελπίζω να είναι μόνο ένα μπουκωματάκι και να περάσει γρήγορα! Περαστικά του!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Κι εμεις χρησιμοποιουμε τη συσκευη της otrisalin και σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενη.. Ειδικα σημερα που ξυπνησαμε με μυξες, δεν μπορειτε να φανταστειτε τι βγαινει μεσα σε αυτο το ανταλλακτικο..

Επειδη δεν καταλαβα καλα μπορειτε να με διαφωτισετε? Εχει και η physiomer συσκευη αναρροφησης ή εννοουμε το μπουκαλακι που εχει μεσα θαλασσινο νερο και χρησιμευει στο να απομακρυνονται οι βλεννες? Και αν τελικα υπαρχει συσκευη αναρροφησης και της physiomer, ποια ειναι η διαφορα τους?

Σκεφτομαι σημερα που θα παμε φαρμακειο να "εξοπλιστουμε" λογω των μετεπειτα αργιων να δοκιμασω και αυτη (αν καταλαβα καλα και υπαρχει δηλαδη)!

Ναι εχει και φυσιομερ συσκευη...Εχει σιλικονατη ακρη που μπαινει στην μυτουλα.Παρτην αλλα εγω επειδη τις δοκιμασα και τις 2 νομιζω οτι η οτρισαλιν ειναι καλυτερη.Α...το αλλο θετικο της φυσιομερ ειναι οτι δεν αλλαζεις ανταλλακτικο αλλα μια μεμβρανη, το υπολοιπο το πλενεις.Αν και στην οτρισαλιν εγω δεν το αλλαζω καθε φορα που τραβαω.

6bMYp2.png

G.STONE περαστικά στο καστοράκι σου καλή μου, και υπομονή θα περάσει.

Κόρες μετά από ενδελεχή έρευνα σε φ. ορούς η μικρή μπουκώνει σε κάθε δόντι (τους έχουμε δοκιμάσει όλους σε όλες τις μορφές:?:???: ) κατέληξα ότι το καλύτερο μυξω.... ξεβουλωτικό είναι η....... σύριγγα.

Αγοράζουμε μπουκάλια φ. ορό από το φαρμακείο και μία σύριγγα των 5ml (εμ......χωρίς την βελόνα αυτή την αφήνουμε πάνω στο μπουκάλι για να βγάζουμε τον ορό) ίσως χρειαστεί να μικρύνετε λίγο το πλαστικό στην μύτη της σύριγγας για να μην είναι τόσο μεγάλο και τραυματίσει το μωρό και ξεμπουκώνουμε όπως με τον ορό.

Επίσης, με τις συσκευές αναρρόφησης χρησιμοποιούμε πάντα πριν φ. ορό

G.STONE περαστικά στο καστοράκι σου καλή μου, και υπομονή θα περάσει.

Κόρες μετά από ενδελεχή έρευνα σε φ. ορούς η μικρή μπουκώνει σε κάθε δόντι (τους έχουμε δοκιμάσει όλους σε όλες τις μορφές:?:???: ) κατέληξα ότι το καλύτερο μυξω.... ξεβουλωτικό είναι η....... σύριγγα.

Αγοράζουμε μπουκάλια φ. ορό από το φαρμακείο και μία σύριγγα των 5ml (εμ......χωρίς την βελόνα αυτή την αφήνουμε πάνω στο μπουκάλι για να βγάζουμε τον ορό) ίσως χρειαστεί να μικρύνετε λίγο το πλαστικό στην μύτη της σύριγγας για να μην είναι τόσο μεγάλο και τραυματίσει το μωρό και ξεμπουκώνουμε όπως με τον ορό.

Επίσης, με τις συσκευές αναρρόφησης χρησιμοποιούμε πάντα πριν φ. ορό

οταν σε μπουκωνει απο δοντι ποσο διαρκει το μπουκωμα?

6bMYp2.png

2-3 μέρες μόνο μύξες, σκάει το δόντι και μετά αρχίσει το πανηγύρι γιατί ναι μέν αρχίζουν να σταματάνε οι μύξες αλλά αφού δεν μπορεί να βγάλει τα φλέματα αρχίζει ο βήχας συνολικά γύρω στις 10 μέρες κρατάει (σε κάθε μα σε κάθε δόντι) :cry::cry:

Ευτυχώς δεν έχει ακροαστικά που φοβόμουνα, την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μια μέρα πυρετό και μετά αρχίσε το μπούκωμα. Σήμερα είναι καλύτερα μετά από τόσους ορούς που έχει φάει. Συνεχίζουμε xozal για μια εβδομάδα. Σήμερα δεν του έβαλα otrivin με garamad γιατί νομίζω ότι μπορεί να κοιμηθεί πιο άνετα από τα προηγούμενα βράδια.

AGE μου ευχαριστώ.

Και εγώ σύριγγα των 5ml χρησιμοποιώ για τον ορό, η καλύτερη λύση είναι.

eleni-k επίσης σε ευχαριστω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...