Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Εγώ εκτός από ορό δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο...και σίγουρα όχι συσκευή αποσυμφόρησης...

Σίγουρα όχι otrivin (εδώ ο γιατρός μου λέει να το αποφεύγω εγώ, πόσο μάλλον το παιδί)

Το vicks ξέρω ότι είναι χημικό και η εισπνοή του, παρόλο που ανακουφίζει, δεν ενδείκνυται.

Εγώ πάντως εκτός από τον ορό, σε ένα σοβαρό και επίμονο μπούκωμα έκανα το εξής και το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Μία κατσαρόλα με βραστό νερό και σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου. Όλο το βράδυ στο δωμάτιο πάνω στο καλοριφέρ και ΤΕΛΟΣ...

Την άλλη μέρα εξαφανίστηκε το μπούκωμα!!!

Επεξεργάστηκαν by singlemam
συμπλήρωση

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

διαφωνώ κάθετα σε όλα...το aerious ίσως τα άλλα δύο σε καμία περίπτωση

kassiani αν το χρησιμοποιείς συνέχεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα ναι είναι πρόβλημα..

Εγώ το έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές και για 1 μέρα, δεν χρειάστηκε παραπάνω...

γιατί εγώ πρότινα κάτι διαφορετικό από aerius??? τα zirtek, xozal είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το aerius

azHYp2.png

vwuep3.png

Συμφωνω απολυτως για τα φαρμακα.

H μπεμπα μου ειναι εδω και μια εβδομαδα σχεδον, μπουκωμενη.

Η παιδιατρος μου ειπε εκτος απο ορο και aerolin.

Δεν της εχω δωσει.

Προσπαθω οσο μπορω να το αντιμετωπισω μονο με ορο.

Aerolin γιατί??? Μήπως έχετε ιστορικό βρογχιολίτιδας? Μήπως σου ειπε aerius???

azHYp2.png

vwuep3.png

Λες να μου ειπε aerius και να μην ακουσα καλα?

Οχι δεν εχουμε ιστορικο.

Πηρα ευκαλυπτο εβαλα στο δωματιο της και το βραδυ κοιμηθηκαμε.

Το aerolin το πηρα να πω την αληθεια, αλλα δεν της εχω δωσει.

Διαβασα και στις οδηγιες που λεει οτι δεν πρεπει να χρησιμοποιειται σε παιδια καατω 1 χρονου.

Μαλλον εκανα λαθος... @@@@ τα αυτια μου!!!

το αερολιν εννοεις τη μασκα???ή το σιροπι???γιατι για απλο μουκωμα μου φαινεται κουλο να στο εδωσε εκτος αν εχετε ιστορικο με βρογχικα οπως σου ειπαν και παραπανω.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

γιατί εγώ πρότινα κάτι διαφορετικό από aerius??? τα zirtek, xozal είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το aerius

Και δεν ειναι καθολου αθωα. Τα αντισταμινικα ειναι βαρια φαρμακα, αναλογα με την κορτιζονη και τα αντιβιωτικα.

ρωτησα χθες τη γιατρο για τη συσκευη αποφραξης κ μου ειπε πως δεν κινδυνευει σε καμια περιπτωση το παιδι :|

Και οπως ειδες αλλοι γιατροι λενε ακριβως το αντιθετο:)

Ειναι θεμα προσωπικο της καθε μητερας τι θα επιλεξει τελικα και τι θα εμπιστευτει.

Εδω μονο συζητηση μπορουμε να κανουμε και η καθεμια αποφασιζει:)

k9Tap3.png

Κορίτσια, χωρίς να θέλω να προσβάλω τις παιδιάτρους μας, αυτό που ξέρω είναι ότι όσο μακρύτερα κρατάμε τα παιδιά μας από φάρμακα και σκευάσματα, τόσο πιο καλά είναι για εκείνα. Απορώ με την ευκολία που κάποιοι γιατροί (παιδίατροι ή όχι) μοιράζουν φάρμακα σαν να είναι καραμέλες. Στα παιδιά μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τίποτα άλλο εκτός του κλασικού φυσ. ορού και του αντιπυρετικού, ακόμη και στα ελάχιστα συναχάκια/μπουκώματά τους ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα είδος σκευάσματος, προτιμώ τη μέθοδο της ύγρανσης και του φυσιολογικού ορού. Ίσως και γι'αυτό να μου αρρωσταίνουν σπάνια και να το ξεπερνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Πολύ καλή μου φίλη, μόλις τα παιδιά της τρέξουν λίγο οι μυτούλες τους, τα πλακώνει στα depon (ακόμη δεν έχω καταλάβει το λόγο), στα aerolin (χωρίς τα παιδιά να έχουν κανένα αναπνευστικό πρόβλημα) και σε κάποια άλλα τέτοια που ούτε που ξέρω πώς τα λεει. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο της είναι κάθε τρεις και λίγο άρρωστα (αυτό ίσως να είναι και για διάφορους άλλους λόγους, θα πάρει χρονο να τους αναλύσω) αλλά αργούν πολύ και να συνέρθουν.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Κορίτσια, χωρίς να θέλω να προσβάλω τις παιδιάτρους μας, αυτό που ξέρω είναι ότι όσο μακρύτερα κρατάμε τα παιδιά μας από φάρμακα και σκευάσματα, τόσο πιο καλά είναι για εκείνα. Απορώ με την ευκολία που κάποιοι γιατροί (παιδίατροι ή όχι) μοιράζουν φάρμακα σαν να είναι καραμέλες. Στα παιδιά μου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τίποτα άλλο εκτός του κλασικού φυσ. ορού και του αντιπυρετικού, ακόμη και στα ελάχιστα συναχάκια/μπουκώματά τους ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα είδος σκευάσματος, προτιμώ τη μέθοδο της ύγρανσης και του φυσιολογικού ορού. Ίσως και γι'αυτό να μου αρρωσταίνουν σπάνια και να το ξεπερνάνε πάρα πολύ γρήγορα. Πολύ καλή μου φίλη, μόλις τα παιδιά της τρέξουν λίγο οι μυτούλες τους, τα πλακώνει στα depon (ακόμη δεν έχω καταλάβει το λόγο), στα aerolin (χωρίς τα παιδιά να έχουν κανένα αναπνευστικό πρόβλημα) και σε κάποια άλλα τέτοια που ούτε που ξέρω πώς τα λεει. Με αποτέλεσμα, όχι μόνο της είναι κάθε τρεις και λίγο άρρωστα (αυτό ίσως να είναι και για διάφορους άλλους λόγους, θα πάρει χρονο να τους αναλύσω) αλλά αργούν πολύ και να συνέρθουν.

Με καλυψες. Προσυπογραφω.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

ωπα παιδες!!!δεν μιλαω για φαρμακα αλλα για το σωληνακι που ρουφαμε τις μυξουλες σε συνδιασμο με τον ορο!!!!!!!!!!!!!δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο!

uDuOp2.png

Εγώ εκτός από ορό δεν χρησιμοποιώ τίποτε άλλο...και σίγουρα όχι συσκευή αποσυμφόρησης...

Σίγουρα όχι otrivin (εδώ ο γιατρός μου λέει να το αποφεύγω εγώ, πόσο μάλλον το παιδί)

Το vicks ξέρω ότι είναι χημικό και η εισπνοή του, παρόλο που ανακουφίζει, δεν ενδείκνυται.

Εγώ πάντως εκτός από τον ορό, σε ένα σοβαρό και επίμονο μπούκωμα έκανα το εξής και το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Μία κατσαρόλα με βραστό νερό και σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου. Όλο το βράδυ στο δωμάτιο πάνω στο καλοριφέρ και ΤΕΛΟΣ...

Την άλλη μέρα εξαφανίστηκε το μπούκωμα!!!

που μπορω να το βρω το αιθεριο ελαιο ευκαλυπτου?

Διαφημίσεις

Και δεν ειναι καθολου αθωα. Τα αντισταμινικα ειναι βαρια φαρμακα, αναλογα με την κορτιζονη και τα αντιβιωτικα.

Αυτό δεν το ήξερα καθόλου! Σοβαρά? Επειδή και η παλιά μου η παιδίατρος και η καινούρια (που δε δίνει εύκολα φάρμακα) μου δίνουν πολύ εύκολα αντισταμινικά θεώρησα ότι δεν είναι τόσο φοβερό. Σα να δίνεις depon ένα πράγμα! Και λόγω ότι πέρσυ περάσαμε πολλές ωτίτιδες φοβάμαι κάθε φορά που έχει μπούκωμα. Αλλά το ότι είναι αντίστοιχα των αντιβιωτικών δεν το ήξερα. Ρε γαμώτο ... στο πρώτο παιδί όλα σκ...ά γίνονται. Όλο λάθη ... με τους γιατρούς να λένε ό,τι ναναι. Εμένα πέρσυ την είχαν ταράξει στην αντιβίωση τη μικρή και ευτυχώς μου έκοψε κάποια στιγμή και άλλαξα παιδίατρο. Επίσης το πόσο zirtek της έχω δώσει ας μην το συζητάμε!!!!

Αυτό το πρώτο παιδί είναι πειραματόζωο. Στο 2ο θα τα κάνω όλα αλλιώς.

azHYp2.png

vwuep3.png

Έχεις δίκιο. Και δυστυχώς στο πρώτο παιδί είσαι λίγο έρμαιο του κάθε γιατρού. Γιατί ένας νέος γονιός τι να κάνει όταν ο γιατρός του λέει να δώσει αντιβίωση γιατί τα φλέματα δεν πρόκειται να φύγουν αλλιώς?? Να το ρισκάρει? Στο πρώτο παιδί είσαι ψαρωμένος. Και είναι θέμα τύχης πού θα πέσεις. Το μόνο που έχω να πω εγώ ως ελαφρυντικό για εμένα είναι ότι 13ών μηνών την έριξα ξαφνικά στο σταθμό όπου κυριολεκτικά πήγαινε 2 μέρες και την 3η ήταν άρρωστη. Και δεν ήταν απλά μπουκωματάκια/συναχάκια. Το παιδί έκανε εμετούς από το μπούκωμα και τα φλέματα που είχε στη μύτη και στο λαιμό. Σήκωνε 40άρια πυρετό ... δεν ήταν τόσο απλά. Κι όταν έχεις και τη γιατρό να σου γράφει κατευθείαν αντιβίωση τι να κάνεις?? Φέτος άλλαξαν πολύ τα πράγματα. Την πήγα σε ομοιοπαθητικό το καλοκαίρι και άλλαξα και παιδίατρο ... και όλα πάνε πολύ καλά. Έχουμε αρρωστήσει 3 φορές και αυτές το ξεπεράσαμε με depon και με ορό!

azHYp2.png

vwuep3.png

Τα αντισταμινικα δεν ειναι ιδια με την αντιβιωση, να μην παρεξηγουμαστε. Απλα ειναι εξισου βαρια για τον οργανισμο.

Προσωπικα εχω ταλαιπωρηθει πολυ με αλλεργιες και στο τελος θα αποκτησω κανενα μαστερ με την κορτιζονη και τα αντισταμινικα:rolleyes:

Παντα λοιπον οι δερματολογοι (ιδιωτες) μου τα εδιναν με απιστευτη ευκολια.

Στο Συγγρου μου ανοιξαν τα ματια.

Χαρακτηριστικα θα σου πω τι μου ειπαν καθηγητες της ιατρικης.

"κορτιζονη και αντισταμινικα θα παιρνεις μονο οταν βλεπεις οτι πας για αλλεργικο σοκ, δηλαδη κινδυνευεις να πεθανεις".

Τα συμπερασματα δικα σας.

k9Tap3.png

Τα αντισταμινικα δεν ειναι ιδια με την αντιβιωση, να μην παρεξηγουμαστε. Απλα ειναι εξισου βαρια για τον οργανισμο.

Προσωπικα εχω ταλαιπωρηθει πολυ με αλλεργιες και στο τελος θα αποκτησω κανενα μαστερ με την κορτιζονη και τα αντισταμινικα:rolleyes:

Παντα λοιπον οι δερματολογοι (ιδιωτες) μου τα εδιναν με απιστευτη ευκολια.

Στο Συγγρου μου ανοιξαν τα ματια.

Χαρακτηριστικα θα σου πω τι μου ειπαν καθηγητες της ιατρικης.

"κορτιζονη και αντισταμινικα θα παιρνεις μονο οταν βλεπεις οτι πας για αλλεργικο σοκ, δηλαδη κινδυνευεις να πεθανεις".

Τα συμπερασματα δικα σας.

Ωχ! Κι ο άντρας μου παίενει 2-3 κουτιά κάθε άντοιξη λόγω αλλεργίας!

azHYp2.png

vwuep3.png

Nαι έχεις δίκιο το aerius είναι το ίδιο...νομιζα γράφατε aerolin που είναι άλλο....

ΒΕΡΑ σε ποιες περιπτώσεις σας πρότεινε αντισταμινικό....?

rQGhp3.png

Nαι έχεις δίκιο το aerius είναι το ίδιο...νομιζα γράφατε aerolin που είναι άλλο....

ΒΕΡΑ σε ποιες περιπτώσεις σας πρότεινε αντισταμινικό....?

Η καινούρια παιδίατρος μας δίνει για καμιά εβδομάδα κάθε φορά που έχουμε ΠΑΡΑ πολύ μπούκωμα, σε σημείο δλδ που να μη μπορεί να κοιμηθεί ή να βήχει πολύ έντονα το βράδυ. Το δίνει για τα φλέματα, για να μπορεί να κοιμηθεί, να μη βήχει και να μην παθαίνει ωτίτιδες. Και η αλήθεια είναι΄ότι κάνουν δουλειά. Αλλά πλέον εμείς δε δίνουμε. Δεν έχουμε δώσει φέτος.

Η περσυνή παιδίατρος και ο ΩΡΛ που πήγαμε το παιδί για το υγρό στο αφτί μετά το έτος της έδιναν συνέχεια zirtek (γιατί είχαμε μόνιμα μπούκωμα). Ο ΩΡΛ της είχε δώσει για 1,5 μήνα περίπου (κι εγώ η χαζή τον άκουσα) μαζί με mucosolvan για περίπου 1,5 μήνα κι αυτό ... για να αποφύγουμε νέα ωτίτιδα (είχε πει). Άλλαξα και ΩΡΛ και βρήκα την υγειά μου!!

azHYp2.png

vwuep3.png

Η καινούρια παιδίατρος μας δίνει για καμιά εβδομάδα κάθε φορά που έχουμε ΠΑΡΑ πολύ μπούκωμα, σε σημείο δλδ που να μη μπορεί να κοιμηθεί ή να βήχει πολύ έντονα το βράδυ. Το δίνει για τα φλέματα, για να μπορεί να κοιμηθεί, να μη βήχει και να μην παθαίνει ωτίτιδες. Και η αλήθεια είναι΄ότι κάνουν δουλειά. Αλλά πλέον εμείς δε δίνουμε. Δεν έχουμε δώσει φέτος.

Η περσυνή παιδίατρος και ο ΩΡΛ που πήγαμε το παιδί για το υγρό στο αφτί μετά το έτος της έδιναν συνέχεια zirtek (γιατί είχαμε μόνιμα μπούκωμα). Ο ΩΡΛ της είχε δώσει για 1,5 μήνα περίπου (κι εγώ η χαζή τον άκουσα) μαζί με mucosolvan για περίπου 1,5 μήνα κι αυτό ... για να αποφύγουμε νέα ωτίτιδα (είχε πει). Άλλαξα και ΩΡΛ και βρήκα την υγειά μου!!

Το αντισταμινικο καταλαγιαζει το βηχα, αλλα δε διορθωνει την αιτια του που ειναι οι μυξες. Περιπου δηλ οτι κανουν και τα αντιβηχικα, που γι αυτο το λογο προτεινουν να μη δινονται.

Αυτο που πρεπει να καταπολεμηθει ειναι η αιτια του βηχα και οχι ο βηχας.

Ισα ισα που πολλες φορες ειναι κακο να καταπολεμηθει μονο ο βηχας γιατι δε διαγιγνωσκονται οι αιτιες που τον προκαλουν.

Το μουκοσολβαν ψιλοβοηθαει γιατι βοηθαει να ρευστοποιηθουν τα φλεγματα.

Οταν λες υγρο στο αφτι, τι εννοεις?

Μεση ωτιτιδα με υγρο?

k9Tap3.png

Το αντισταμινικο καταλαγιαζει το βηχα, αλλα δε διορθωνει την αιτια του που ειναι οι μυξες. Περιπου δηλ οτι κανουν και τα αντιβηχικα, που γι αυτο το λογο προτεινουν να μη δινονται.

Ισα ισα που πολλες φορες ειναι κακο να καταπολεμηθει μονο ο βηχας γιατι δε διαγιγνωσκονται οι αιτιες που τον προκαλουν.

Μεση ωτιτιδα με υγρο?

Είχαμε περάσει κάποιες ωτίτιδες και είχαμε υγρό στο αφτί το οποίο δεν είχε φύγει μέσα σε 3 μήνες που πρέπει να φύγει. Οπότε μας έλεγαν να πάμε να κάνουμε παρακέντηση και τέτοια. Αλλά ευτυχώς βρήκα έναν καταπληκτικό ΩΡΛ στο Παίδον που μου είπε απλά να πάω το παιδί για μπάνια και να τα πούμε από Σεπτέμβριο. Και όντως το υγρό είχε φύγει!

azHYp2.png

vwuep3.png

Μεση ωτιτιδα με υγρο?

Μα ακριβώς αυτό κάνει ... μειώνει τις μύξες το βράδυ οπότε δεν υπάρχει βήχας (του οποίου αιτία είναι το μπούκωμα (σ' εμάς) και επίσης μειώνεται η πιθανότητα να κάνει ωτίτιδα το παιδί.

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...