Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

εχω απελπιστει με το μπουκωμα της μικρης... :(

ενα μηνα μπουκωμενη!!! δε μπορει να παρει ανασα τις νυχτες!!!

κανενα αλλο συμπτωμα... μυξες μονο, που το βραδυ την μπουκωνουν και ζοριζεται πολυ....

της εκανα ζεστο μπανιο, της εβαλα απο 2 ορους σε καθε ρουθουνι, απο μια σταγονα οτριβιν, αεριους, αντιβιωση....................

και τωρα ροχαλιζει και τρανταζεται απο την προσπαθεια να ανασανει με το βρωμομπουκωμα.... τι στην ευχη αλλο να κανω :?

σημερα ξεκινησαμε βεβαια την αντιβιωση (κλαριπεν) ειναι νωρις για να δρασει...

ειναι φυσιολογικο ομως αυτο, να κραταει τοσες μερες????!!!!!!!!!!

εχεις κλιματιστικο στο σπιτι???μηπως τωρα που πιασανε τα κρυα το δουλευεις παραπανω???

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συμφωνω 100% με ballou..αν βαλετε ορο με συριγγα (κι εμεις 10αρα) απο το ενα ρουθουνι και δειτε τι βγαινει απο το αλλο δε θα ξανακανετε καθαρισμο μυτης με αμπουλα... μετα μπορειτε να βαλετε οτριβιν:P

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Αυτό θα κάνω........έχεις δίκιο! :?

(απ ότι κατάλαβα έχεις πάρει doctora επι του θέματος! :D)

οοοο.....yes......απο τεσσάρων μηνων μέχρι τωρα παλευω με την καταραμενη βροχιτιδα.....και όλα τα συναφη.....

ειδικα περυσι ζητημα να ήταν συνολικά καλά κανενα μηνα.....αλλά το θετικό ειναι ότι ψάχνω μονη μου να βρω τι την βολευει....καλες οι γενικές συμβουλες της γιατρου....ας πουμε φετος την εχω πάλι με εισπνοες έκανε μπουκωμα κρατησε 2μερες το γυρισε σε λαρρυγκιτιδα μετα βροχιτιδα αλλά καμια σχεση με περυσι.....και τωρα κανουμε μονο εισποες....φτου φτου δεν μου έκανε πυρετο....και δεν πήραμε αντιβίωση.....

α....τωρα που το ανεφερα...λαρυγγιτιδα.....θελει υγραντηρα το πρωτο βραδυ και κλασσικά soldesanil.....να τις έχετε πάντα στο σπίτι.....και εγω στην λαρυγγιτιδα soldesanil και σε 2 μερες περδικι.....

1129643tvsq1yiqpw.gif

ειμαστε καπως καλυετρα... ευχαριστω!!

βασικα βλεπω βελτιωση μερα με τη μερα.. αλλα εχουμε πολυυυυυυυυυ δρομο ακομα... καμια δεκαρια μερες τουλαχιστον θα παει για να καθαρισει η μυξα και το χρρρρρρρ χρρρρρρρρρρρ, και η δυσκολια στην αναπνοη...

εντωμεταξει, εχω φαει ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ τωρα... δεν εχω ορους... και δεν μπορω να βγω να παρω, δεν εχω που ν αφησω τη μικρη... θα φερει μεγαλο μπουκαλι ορο το απογευμα ο αντρας μου...

με τι την ξεβουλωνουμε τωρα??

(εχω βοτκα, κανει??? με συριγγα, οχι σκετη!!)

Διαφημίσεις

ειμαστε καπως καλυετρα... ευχαριστω!!

βασικα βλεπω βελτιωση μερα με τη μερα.. αλλα εχουμε πολυυυυυυυυυ δρομο ακομα... καμια δεκαρια μερες τουλαχιστον θα παει για να καθαρισει η μυξα και το χρρρρρρρ χρρρρρρρρρρρ, και η δυσκολια στην αναπνοη...

εντωμεταξει, εχω φαει ΤΗΝ ΦΡΙΚΗ τωρα... δεν εχω ορους... και δεν μπορω να βγω να παρω, δεν εχω που ν αφησω τη μικρη... θα φερει μεγαλο μπουκαλι ορο το απογευμα ο αντρας μου...

Βάλ' την να φυσάει, δεν έχεις και άλλη επιλογή!

O5X4p2.png 

...

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αλατόνερο. Αν μάλιστα έχεις χοντρό (ακατέργαστο) αλάτι ακόμα καλύτερα.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου αλατόνερο. Αν μάλιστα έχεις χοντρό (ακατέργαστο) αλάτι ακόμα καλύτερα.

καλυτερα ρωτα τον γιατρο γιατι μπορει να της καψει την μυτη...ή αν εχεις τηλεφωνο απο φαρμακειο να στο στειλουν....καμια φιλη γειτονισσα να σου πάρει?

1129643tvsq1yiqpw.gif

• 1 month later...

αν μπορει κανενας να μου απαντησει αμεσα σ'αυτην την ερωτηση γιατι εχω στεναχωρηθει παρα πολυ!!!

ο γιος μου ειναι 15 μηνων και εχει αμυγδαλιτιδα και πολυ μπουκωμενη μυτη!

μολις σημερα το πρωι εμαθα για τον τροπο να την καθαριζεις με την συριγγα και το δοκιμασα.την πρωτη φορα που το εκανα εκλαιγε πολυ και λογικο!

την δευτερη φορα ενω εκλαιγε βαζω την συριγγα και αφου την παταω και βγαινουν απο το αλλο ρουθουνι οι μυξες ξαφνικα σταματαει να κλαιει και κολλαει το βλεμμα του στο φως γερνωντας το κεφαλι του στην μια πλευρα και δεν λεει τιποτα!

τον ταρακουνησα και του μιλουσα...μετα απο λιγο αρχισε να επικοινωνει!

ο αντρας μου λεει οτι μαλλον επαθε σοκ αλλα εγω φοβαμαι παρα πολυ σας εχει συμβει???

μηπως εκανα λαθος στον τροπο που το εβαλα?

σας παρακαλω ας μου πει μια ή ενας!!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

κάνει τελικά να βάζουμε ελαια ευκαλυπτου στον υγραντηρα??? εχω νινι 2,5 μηνων με μπουκωμένη μυτούλα!

ζαλιστηκα απο τισ απαντησεις κανει η δεν κάνει??????

Sos sos sos:roll:

Κοριτσια γεια σας εω ξερω οτι δεν κανει να βαζουμε τιποτα σε τοσο μικρα παιδακια,το καλυτερο ειναι αλατονερο και επισης για οσες μανουλες θηλαζουν το καλητερο φαρμακο ειναι το μητρικο γαλα,αν βαλετε σε μια συριγκα λιγο απο το γαλατακι σας και μετα 2 3 σταγονες στη μυτουλα του μωρου θα δειτε ποσο καλο θα κανει ξαναλεω μονο σε αυτες που θηλαζουν,φιλια πολλα σε ολες και περαστικουλιααααααα:):):):):)

και εμεις μετα απο 3 βρογχιολιτιδες ειμαστε παλι με μυξες (ευτυχως μονο μυξες). καλο ειναι να βαζεις ενα μαξιλαρι κατω απτο στρωμα για να ειναι λιγο πιο ψηλα. επισης εγω βραζω καθε μερα φυλλα ευκαλυπτου και βαζω το μπρικι πανω στο καλοριφερ και της κανω και εισπνοες. το οτρισαλιν κανει δουλεια αλλα πρεπει να ειναι πολυ μπουκωμενο το μωρο για να το χρησιμοποιησεις. αλλιως μου ειπε η παιδιατρος οτι του κανεις κακο γιατι τραβας και το ρινικο υγρο.υπομονη και κουραγιο κοριτσια. δεν θα ερθει το καλοκαιρι??!!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

....πέρνεις λίγες μιξούλες με ένα ειδικό σαν μπατωνέτα που σου δίνουν απο τα διαγνωστικά....κάνεις μια καλλιέργεια .... και επιτέλους μαθαίνεις εαν υπάρχει μικρόβιο ή όχι.

ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ..είναι κρίμα να στεναχωριόμαστε με ή χωρις λόγο.

• 7 months later...

Βρε κορίτσια καλησπέρα! Επανα΄φερω και αυτό το θέμα (σήμερα βρήκα χρόνο και έχω θυμηθεί τα πάντα!!!!) Ο μικ΄ρος μου είναι 6 μηνών και από την αρχή είανι μπουκωμένη η μυτούλα του! Συνέχεια χουρ χουρ και να βάζω ορό, να τις τραβάω και μετά από πέντε λεπτά πάλι τα ίδια! Περάσαμε και μια βρογχιολίτιδα πριν κανα μήνα αλλά δόξα το Θεώ πάει αυτό και συνεχίζουμε με τη μύτη! Του βάζω με τη σύριγγα με δύναμη να βγει από την άλλη (αν και με τρομάζει και αυτό) τραβάω ότι μείνει με το μηχάνημα και πάλι φορές φορές έχει ένα χουρ χουρ στο λαιμό σα φλέμα που δεν ξεκολάει! τον γυρνάω τον χτυπάω αλλά δε βγάζω άκρη! Το παιδί βέβαια να χτυπήσω ξύλο ούτε πυρετό έχει κάνει, το φαί το τρώει όλο ευδιάθετος είναι μόνο που είναι συνέχεια μπουκωμένος και με κοιτάνε και οι άλλες μαμαδες καλά καλά μη κολλήσω τα δικά τους! Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να είναι ανατομικο (μικ΄ρα ρουθούνια) και η αλήθεια είναι ότι και ο άντρας μου είναι συνέχεια μπουκωμένος! Πήρα έλαια ευκάλυπτου της apivita αλλά κάπου διάβασα για καρκινογόνα και δε ξέρω τι να κάνω! Έχετε κάτι παρόμοιο? Να τον πάω σε ΩΡΙΛΑ να κάνω τεστ για αλλεργίες, να κάνω εισπνοές βοηθήστε με γιατίτο λυπάμαι πραγματικά! Και είναι και τόσο βάναυση η διαδικασία!!!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Βρε κορίτσια καλησπέρα! Επανα΄φερω και αυτό το θέμα (σήμερα βρήκα χρόνο και έχω θυμηθεί τα πάντα!!!!) Ο μικ΄ρος μου είναι 6 μηνών και από την αρχή είανι μπουκωμένη η μυτούλα του! Συνέχεια χουρ χουρ και να βάζω ορό, να τις τραβάω και μετά από πέντε λεπτά πάλι τα ίδια! Περάσαμε και μια βρογχιολίτιδα πριν κανα μήνα αλλά δόξα το Θεώ πάει αυτό και συνεχίζουμε με τη μύτη! Του βάζω με τη σύριγγα με δύναμη να βγει από την άλλη (αν και με τρομάζει και αυτό) τραβάω ότι μείνει με το μηχάνημα και πάλι φορές φορές έχει ένα χουρ χουρ στο λαιμό σα φλέμα που δεν ξεκολάει! τον γυρνάω τον χτυπάω αλλά δε βγάζω άκρη! Το παιδί βέβαια να χτυπήσω ξύλο ούτε πυρετό έχει κάνει, το φαί το τρώει όλο ευδιάθετος είναι μόνο που είναι συνέχεια μπουκωμένος και με κοιτάνε και οι άλλες μαμαδες καλά καλά μη κολλήσω τα δικά τους! Ο γιατρός μου είπε ότι μπορεί να είναι ανατομικο (μικ΄ρα ρουθούνια) και η αλήθεια είναι ότι και ο άντρας μου είναι συνέχεια μπουκωμένος! Πήρα έλαια ευκάλυπτου της apivita αλλά κάπου διάβασα για καρκινογόνα και δε ξέρω τι να κάνω! Έχετε κάτι παρόμοιο? Να τον πάω σε ΩΡΙΛΑ να κάνω τεστ για αλλεργίες, να κάνω εισπνοές βοηθήστε με γιατίτο λυπάμαι πραγματικά! Και είναι και τόσο βάναυση η διαδικασία!!!

ορο του βαζεις καθημερινα ; εμας μια φορα μας εδωσε το παιδικο otrivin ε και μετα καθε μερα ορο και ολα καλα

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Ορό του βάζω κάθε τρεις ώρες πριν το γεύμα! Δοκίμασα και δυο φορές τη μέρα δοκίμασα και καθόλου δοκίμασα και συνέχεια το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο!

και εμείς με otrivin θεραπευτήκαμε!Ο ορός είναι για να καθαρίζει προσωρινά η μυτούλα,απ'οσο εχω καταλάβει.Σκοπός είναι να σταματήσεις το κακό απο την ρίζα.Δοκίμασες otrivin;

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Οtrivin δε δοκίμασα γιατί δε μου το πε ο γιατρός! Δε ξέρω αν κάνει και σε 6 μηνών. Ορό μου είπαν να βαζω συνέχεια όποτε είναι μπουκωμενος! Τι να πω... Τώρα έχω πάρει απότ ο φαρμακείο το μεγάλο ορό και τραβάω με τη σύριγγα γιατί τα άλλα δε συμφέρουν!

otrivin του έδωσα πρώτη φορά,ελάχιστη ποσότητα βέβαια,οταν ηταν 15 ημερών και του ξανα εδωσα τώρα που είναι 12 μηνων.Φύγαμε απο την κλινική με ρινίτιδα και μας το έδωσε η παιδίατρος.Τώρα για τα νεράκια στην μυτούλα,μας ειπε και εμάς πως μπορούμε οσες φορες θέλουμε να βάζουμε.Βλέπεις ομως και απο μόνη σου πως δεν είναι αυτο λύση....

fVLTp2.png

ο Αργύρης μου γεννήθηκε 10/10/10

Οtrivin δε δοκίμασα γιατί δε μου το πε ο γιατρός! Δε ξέρω αν κάνει και σε 6 μηνών. Ορό μου είπαν να βαζω συνέχεια όποτε είναι μπουκωμενος! Τι να πω... Τώρα έχω πάρει απότ ο φαρμακείο το μεγάλο ορό και τραβάω με τη σύριγγα γιατί τα άλλα δε συμφέρουν!

για ρωτησε τον γιατρο σου γιατι εμεις του δωσαμε otrivin το παιδικο φυσικα οταν ηταν 4 μηνων..και οπως ειπε η χρυσα το δικο της παιδι 15 ημ.

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...