Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν οι φίλοι δεν είναι εκεί...

DaF

Recommended Posts

πιστεύω πως τώρα αρχίζουν όλα!!!!!!!!!!

άστα φυστικάκι,θα σου σκάσει ένα χαμόγελο το μικροφυστικάκι σου και θα τα ξεχάσεις όλα!!!!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 138
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ είδα πόσο ΄καλές΄φίλες είχα κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εγκυμοσύνης που την πέρασα όλη ξάπλα... Η κολλητή μου καθώς και η κουμπάρα μου εξαφανίστηκαν!΄Ηρθαν μόνο μία φορά να με δουν, ενώ πριν με έπρηζαν καθημερινά για καφέδες κλπ.΄Οταν ρώτησα την κουμπάρα μου γιατί δεν έρχεται, μου είπε το εξής: Εσύ έφτιαξες τη ζωή σου, δεν πρέπει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο;!!! Λες και αν ερχόταν μια φορά το μήνα να με δει θα της έλειπαν τα ραντεβού με επίδοξους γαμπρούς!!! ΄Οταν γέννησα, η κολλητή μου προσπάθησε να με πλησιάσει ξανά αλλά τη σούταρα. Αντίθετα, είδα συμπαράσταση από άτομα που δεν το περίμενα, όπως και τώρα που έχω πάλι ίδια εγκυμοσύνη. Οι άντρες φίλοι μου δε ήταν και είναι δίπλα μου. Είναι τελικά θέμα ζήλειας;

Δεν θεωρώ πως είναι θέμα ζήλειας. Ίσως "αγχώνονται" που εσύ "έφτιαξες" την ζωή σου και αυτές υπολλείπονται ακόμη. Τους "υπενθυμίζεις" το τι θα πρέπει να πετύχουν και γι΄αυτό απομακρύνονται, κυνηγώντας το δικό τους όνειρο.

Βεβαίως έχεις δίκιο. Το να κάνεις επίσκεψη/συναναστροφή με μια παντρεμένη δεν χαλά κανένα τυχερό. Αλλά ο καθείς με τις απόψεις του. :roll:

Grow up and get a life!

Διαφημίσεις

Στη δική μου περίπτωση είμαι εγώ που απομακρύνθηκα από τους φίλους μου στις διάφορες φάσεις της ζωής μου. Το άσχημο που βλέπω να γίνεται τον τελευταίο καιρό είναι πως βουλιάζουμε ο καθένας στην καθημερινότητά του και δεν δίνουμε περιθώριο και χρόνο για να δούμε και να ακούσουμε τους φίλους μας... (μιλάω για μένα στον πληθυντικό, τέλος πάντων). Δεν τους παίρνω τηλέφωνο, δεν κανονίζουμε να βρεθούμε, δεν αναζητιόμαστε πια όπως παλιά.

Τα παιδάκια μου γεμίζουν την ψυχή μου και δε μου λείπουν οι φίλοι μου ιδιαίτερα αλλά τώρα που διάβασα το θέμα αυτό μου ήρθαν πολλά στο μυαλό, αναμνήσεις, και συνειδητοποίησα πόσο θα ήθελα να άκουγα κάποιους ανθρώπους που δεν μπορώ να βρω πια, έχω χάσει τα ίχνη τους, και πόσο μου έχουν σταθεί άλλοι φίλοι που με αναζητούν κι έτσι δεν έχουμε χαθεί, ενώ αν αφήνανε εμένα να τους ψάξω....

(και βρε αλκυώνη έπαθα πλάκα με τη μπουλντόζα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! α παπαπαπα :shock: )

έτσι είναι δυστυχώς.Σε παίρνει η μπάλα.Δεν θέλω πια να πληγώνομαι από τέτοια.Δεν είμαι παντρεμένη και δεν έχω παιδάκια και καταλαβαίνω πως χάνομαι από εκείνες που έχουν.Αλλά, όντως, καμμιά φορά σκέφτομαι ότι θα ενοχλήσω και τέτοια.Επίσης, έχει τύχει να εκνευριστώ, γιατί δεν μιλάμε για όλα τα θέματα, παρά μόνο για το γάμο και το παιδί.Αλλάζουν όμως και οι ζωές και οι άνθρωποι.Καλώς ή κακώς, θέλουμε να συνανστρεφόμαστε με άτομα στην ίδια φάση με μας.

Για παράδειγμα, μπορεί με τη δουλειά και τα τρεξίματα να θες να βγεις να ξεσκάσεις.Παίρνεις την παντρεμένη με παιδί φίλη σου και πας σπίτι της γιατί δεν γίνεται αλλιώς.Πας μία, πας δύο, ε κάπου κουράζεσαι να προσπαθείς να κάνεις κουβέντα με το παιδί να κλαίει, την ίδια να ετοιμάζει γάλατα και τέτοια.ΜΕ την ίδια, έστω και 1 ωρίτσα να βγείτε, θα είναι καλύτερα, έτσι δεν είναι.Όσο για τη βοήθεια που λέτε, είναι πολύ λεπτό το θέμα.Κι εγώ έχω βοηθήσει, αλλά ας πούμε δεν έχω κρατήσει παιδάκια, δεν θεωρώ ότι θα το καταφέρω.Είναι κακό?

κορίτσια στο θέμα που ανοίξατε και που τελειωμό δεν έχει, θα συμφωνήσω απόλυτα με την προλαλείσασα " οι φίλοι φαίνονται στις χαρές".

γιατί τελικά στα δύσκολα όλο και κάποιος βρίσκεται να κλαίει μαζί σου, γιατί βρίσκει ευκαιρία να θυμηθεί και τα δικά του τα πονέματα. Αλλά φίλος είναι βρε παιδιά αυτός που θα χαρεί με τη χαρά σου.

Σας εύχομαι μόνο χαρές όμως και όσοι πιστόί ας προσέλθουν.. για τους υπόλοιπους δεν άξιζε ....

παρεπιπτόντως πρώτη φορά μπαίνω σε αυτή την ενότητα, είχα απορροφηθεί από το πώς μένει κανείς έγκυος. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι αυτό το φόρουμ δίνει πραγματικά τη δυνατότητα επικοινωνίας και συμπαράστασης.

Καλώς ή κακώς, θέλουμε να συνανστρεφόμαστε με άτομα στην ίδια φάση με μας.

αυτό όμως δεν φιλία αλλά κοινωνική συναναστροφή το topic εδω μιλάει για φίλους.

Για παράδειγμα, μπορεί με τη δουλειά και τα τρεξίματα να θες να βγεις να ξεσκάσεις.Παίρνεις την παντρεμένη με παιδί φίλη σου και πας σπίτι της γιατί δεν γίνεται αλλιώς.Πας μία, πας δύο, ε κάπου κουράζεσαι να προσπαθείς να κάνεις κουβέντα με το παιδί να κλαίει, την ίδια να ετοιμάζει γάλατα και τέτοια.ΜΕ την ίδια, έστω και 1 ωρίτσα να βγείτε, θα είναι καλύτερα, έτσι δεν είναι.

Οπότε λοιπόν γράφεις την κατακαημένη την παντρεμένη φίλη σου και την αφήνεις να φτιάχνει τα γάλατα και να συζητάει τα προβλήματα της με τον τοίχο.

κοίτα ανθή, θα το παίξω 'δικηγόρος του διαβόλου' που λένε...αν και άνοιξα το θέμα μετά απο πολλή στεναχώρια...στην πορεία βέβαια και μέσα από τις απαντήσεις εδώ, (σας ευχαριστώ πολύ όλες) είδα λίγο πιο καθαρά και τα δικά μου λάθη...οπότε εν μέρει η κοπέλα έχει ένα δίκιο που "γράφει" τη φίλη της...δεδομένου ότι με την εγκυμοσύνη, αλλά και μετά -φαντάζομαι- γινόμαστε πολύ απορροφημένες με τα μωράκια μας και οι φίλες που δεν έχουν ακόμα παιδάκια αισθάνονται ή ζήλεια, ή παραμέληση, ή ότι δεν συνεννοούμαστε πια....δεν είναι πάντα δηλαδή κακοπροαίρετη συμπεριφορά, απλά συμβαίνει.

εδώ στο τόπικ, συμπεριελάμβανα και μία φίλη μου που νόμιζα ότι με παράτησε...τελικά φόβος ήταν , και δικός της και δικός μου...μιλήσαμε πολύ και κερδίσαμε περισσοτερα...τώρα με κανα 2 άλλες...ε, τι να κάνουμε, αυτές είναι απλά παρέα προφανώς, δεν θα απευθυνθώ ποτέ μου για κατι σοβαρό...

Πάντως κατάλαβα ότι θέλει προσπάθεια και από τις δύο πλευρές...να μην το αφήνεις να περνάει, κάτι που έκανα λανθασμένα...αχ ..αυτά :)

Υ.Γ.

MagicViolin έγραψε:

αυτό όμως δεν φιλία αλλά κοινωνική συναναστροφή το topic εδω μιλάει για φίλους.

σε αυτό το τελευταίο θα συμφωνήσω πάντως......... :roll:

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Με παρεξηγήσατε!!

Αυτό που είπα είναι ότι χανόμαστε εκατέρωθεν!

Δεν ζηλεύω τις φίλες μου που έχουν γάμο και παιδιά!

Αλλά καμμιά φορά, αν το σκεφτείτε, είναι κι εκείνες που απομονώνονται, πώς να το κάνουμε?Πες ότι δεν έχουν βοήθεια, πες ότι πνίγηκαν κλπ.Γιατί πρέπει να τα ρίχνουμε στους φίλους που δεν βοήθησαν?

Συγκεκριμένη φίλη μου που έκανε τώρα το 3ο παιδάκι, καταλαβαίνετε τί τρέξιμο έχει.Την έχω πάρει να πάω και τέτοια.Μου έχει πει ότι προτιμά να βρεθούμε έξω όταν καταφέρει.Ήταν πνιγμένη η κοπέλα με τρία μωρά!Έχω πάει πολλές φορές σπίτι να τη δω, ειδικά στο πρώτο παιδάκι.

Τέλος πάντων, για να μην μακρυγορώ, θεωρώ ότι εκατέρωθεν πρέπει να λύνεται αυτό.Αν θέλετε λοιπόν να μιλάμε για ΦΙΛΟΥΣ και όχι για ΠΑΡΕΙΤΣΑ.

Αυτό είναι λογικό, με τη μόνη διαφορά ότι όσο ήμουν παντρεμένη και δεν είχα παιδιά, οι φίλες μου ήθελαν να βγαίνουν μαζί μου γιατί η συζήτηση περιστρεφόταν μονίμως γύρω από τα δικά τους αισθηματικά προβλήματα.΄Εκανα τον ψυχαναλυτή άπειρες φορές.΄Οταν όμως πέρασα εγώ τόσο δύσκολη εγκυμοσύνη, ασχολήθηκαν εξ αποστάσεως. Γιατί φυσικά δεν έχει πλάκα να βγαίνεις και να πηγαίνεις να δεις την έγκυο φίλη σου που είναι τόσους μήνες στο κρεβάτι!

Αυτό είναι λογικό, με τη μόνη διαφορά ότι όσο ήμουν παντρεμένη και δεν είχα παιδιά, οι φίλες μου ήθελαν να βγαίνουν μαζί μου γιατί η συζήτηση περιστρεφόταν μονίμως γύρω από τα δικά τους αισθηματικά προβλήματα.΄Εκανα τον ψυχαναλυτή άπειρες φορές.΄Οταν όμως πέρασα εγώ τόσο δύσκολη εγκυμοσύνη, ασχολήθηκαν εξ αποστάσεως. Γιατί φυσικά δεν έχει πλάκα να βγαίνεις και να πηγαίνεις να δεις την έγκυο φίλη σου που είναι τόσους μήνες στο κρεβάτι!

Έχεις δίκιο που έχεις παράπονο. Δεν φάνηκαν φίλες στην δική σου δύσκολη στιγμή. Τελικά η γυναικεία φιλία εξαρτάται μόνο από γκομενοκουβέντες? Τόσο ρηχές έχουν καταντήσει οι σχέσεις?

Grow up and get a life!

Φαντάζομαι πως είναι πολύ πιο ελκυστικό να βγεις έξω με μια φίλη και ειδικά όταν η φίλη αυτή είναι παντρεμένη οπότε "έχει φτιάξει τη ζωή της", αυτόματα τα αισθηματικά σου προβλήματα γίνονται το επίκεντρο της συζήτησης συν ότι παίζει και το φλερτ έξω. Τι ενδιαφέρον έχει τώρα να πας στο σπίτι και να δεις έναν άνθρωπο ξάπλα; Βόλτα είναι αυτή; Φυσικά πιστεύω πως παίζει ρόλο και η κρίση ηλικίας σε γυναίκες άνω των 30 οπότε...οι γκομενοδουλειές είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο.

Την ίδια εμπειρία έζησε μια φίλη μου που έπαθε οξεία λευχαιμία και νοσηλεύτηκε για μήνες μέχρι να κάνει μεταμόσχευση μυελού.΄Εχασε τις "κολλητές" της, γιατί σε ποιον αρέσει να κάνει επισκέψεις σε νοσοκομεία; Ευτυχώς μετά από πολυετή αγώνα η κοπέλα είναι καλά, οι φίλες προσπάθησαν να την ξαναπλησιάσουν, όμως έχει γίνει πολύ επιλεκτική πλέον σ΄αυτό το θέμα, όπως κι εγώ άλλωστε.

Απογοητεύεσαι όταν σου φέρονται έτσι άτομα που πλαισίωναν τη ζωή σου για χρόνια και νόμιζες πως μπορούσες να στηριχτείς σε δύσκολη στιγμή πάνω τους, τελικά όμως δημιουργείς νέες φιλίες από άτομα που δεν περίμενες ότι θα σου συμπαρασταθούν και όμως...

Απογοητεύεσαι όταν σου φέρονται έτσι άτομα που πλαισίωναν τη ζωή σου για χρόνια και νόμιζες πως μπορούσες να στηριχτείς σε δύσκολη στιγμή πάνω τους, τελικά όμως δημιουργείς νέες φιλίες από άτομα που δεν περίμενες ότι θα σου συμπαρασταθούν και όμως...

ταρα δικιο εχεις!ευχομαι η φιλη σου προπαντων να ειναι καλα κ εδω ταιριαζει το σλογκαν πανω απο ολα υγεια.

2)φιλοξενησα για 15 μερες στο σπιτι μου μια ''φιλη''.τηνταιζα,την ποτιζα,εγκυος ετρεχα να της βρω σπιτι!οταν τακτοποιηθηκε δεν ξαναρθε σπιτι μου!μπηκα στο νοσοκ αυτη πουθενα.

εμεινα στο κρεββατι τιποτα!

οταν γεννησα παλι τα ιδια!εφυγε απο εδω κ δεν με χαιρετησε!

ρωτησα τον φιλο της γιατι αυτη η συμπεριφορα κ μου ειπε οτι θεωρει οτι απλα δεν ταιριαζαμε γιατι ειχε κουραστει να συζηταω για εγκυμοσυνες κ μωρα!

κ τι να συζητουσα ρε κοριτσια αφου αυτο ηταν που με ενδιεφερε!στο κατω κατω γιατι δεν αλλαζε θεμα?

ηταν αυτη συμπεριφορα?

αλλα εδω κολλαει το''εκει που εισαι ημουν,κι εδω που ειμαι θα΄ρθεις!!!''

line_flow2_beg_39_time_1208577600_text_e720ece5ebe9f3f3effdebe120eceff520e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

Τελικά πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και να μη δινόμαστε ολοκληρωτικά και αυτό το λέω εγώ που γινόμουν χαλί για τους φίλους μου... Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως πήρα το μάθημά μου.

Τελικά πρέπει να κρατάμε αποστάσεις και να μη δινόμαστε ολοκληρωτικά και αυτό το λέω εγώ που γινόμουν χαλί για τους φίλους μου... Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως πήρα το μάθημά μου.

ετσι ετσι...

κι εγω το πηρα!

κορίτσια στο θέμα που ανοίξατε και που τελειωμό δεν έχει, θα συμφωνήσω απόλυτα με την προλαλείσασα " οι φίλοι φαίνονται στις χαρές".

γιατί τελικά στα δύσκολα όλο και κάποιος βρίσκεται να κλαίει μαζί σου, γιατί βρίσκει ευκαιρία να θυμηθεί και τα δικά του τα πονέματα. Αλλά φίλος είναι βρε παιδιά αυτός που θα χαρεί με τη χαρά σου.

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ

Λατρεύω τα παιδάκια μου!!

και επανέρχομαι με ένα χθεσινό συμβάν..

ο καθένας μου λέει τον πόνο του,πόσο χάλια είναι η ζωή του,πόσο στραβά και ανάποδα του πάνε τα πράγματα,πόσο δεν έχει πια υπομονή για τίποτα..βέβαια όταν εγώ θέλω να μοιραστώ τον πόνο μου, δεν υπάρχει κανείς-άλλη ιστορία αυτή-αλλάδεν με νοιάζει..

λοιπόν ξέφυγα..και αφού ακούω,ακούω,ακούω κάνοντας πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες, όταν ήρθε η ώρα να πω την γνώμη μου και να δώσω συμβουλή τά ακουσα και από πάνω,γιατί εγώ είμαι τυχερή λεέι,που βρήκα αμέσως τον άντρα μου λέει και ότι εκεί έξω κυκλοφορεί πολύ χάλια πράγμα.. :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

ακόμα απορω πως κρατήθηκα.....

τελικα το πήρα απόφαση:δεν ξαναδίνω συμβουλή!!!!

και πραγματικά δεν ξέρω αν θα κάτσω να ξανακούσω πρόβλημα κάποιου..

ο καθένας όπως έστρωσε να κοιμηθεί :twisted::twisted::twisted::twisted:

4Z1vp3.png

Πόσες φορές τα έχω ακούσει αυτά Ευαγγελία...! Εμείς έχουμε φτιάξει τη ζωή μας και μιλάμε εκ του ασφαλούς :lol::lol::lol: Καλύτερα λοιπόν να μην ανακατευόμαστε... :roll::roll::roll:

Λίγα θα πώ, διότι το θέμα "φίλες" με στεναχωρεί αφάνταστα.

Από την μέρα που άρχισα να συζώ με τον άντρα μου, αραιώσανε όλοι κ όλες.

Στον γάμο ήρθανε αλλά μέχρι εκεί.

Στην εγκυμοσύνη, τίποτα, καμμιά φίλη δεν με είδε με κοιλιά.

Στην γέννα τίποτα, καμμιά φίλη δεν είδε το μωρό.

Και φτάνουμε στο σήμερα, που είμαι μόνη όλη μέρα, χωρίς καμμιά φίλη δίπλα μου, δεν μιλάω καν μαζί τους πλέον, δεν βρισκόμαστε, είμαι όλη μέρα σπίτι κ μόνη με την μπέμπα κ η μόνη ασχολία μου είναι το φόρουμ, νοιαστήκανε άτομα από εδώ κ οι φίλες όχι.

Όταν ήμουνα ελεύθερη κ πηγαίναμε για καφέδες κ ποτάκια καλά ήτανε, όταν όμως πλέον είχα σύντροφο κ στην συνέχεια σύζυγο κ δεν ήθελα να βγαίνω μόνη χωρίς τον άντρα μου, κ έλεγα να βγούμε όλοι μαζί, ή ελάτε σπίτι για ποτό, καφέ, πίτσα, dvd, ή ότι άλλο θέλετε, τότε αποφάσισαν ότι δεν τους κάνω φαίνεται.

Αλλά "c'est la vie" που λένε κ οι Γάλλοι.

"έτσι είναι η ζωή" δλδ...

Μαρία μου μη στενοχωριέσαι γιατί δεν αξίζουν τέτοια άτομα να είναι στη ζωή μας τελικά.΄Οσο μεγαλώνει το παιδάκι σου θα γνωρίζεις άτομα που θα συναναστρέφεσαι είτε στην παιδική χαρά είτε σε κάποιον παιδότοπο, αργότερα στον παιδικό σταθμό... Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο να κάνεις νέες φιλίες, ειδικά από τη στιγμή που έχεις οικογένεια, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Πάντως οι περισσότερες γνωστές μου που έχουν μεγαλύτερα παιδάκια, μου λένε πως τα άτομα που συναναστρέφονται είναι από τον κύκλο των παιδιών τους.

Πόσες φορές τα έχω ακούσει αυτά Ευαγγελία...! Εμείς έχουμε φτιάξει τη ζωή μας και μιλάμε εκ του ασφαλούς :lol::lol::lol:Καλύτερα λοιπόν να μην ανακατευόμαστε... :roll::roll::roll:

αυτό ακριβώς!!!!!

αλλά υπάρχει και το άλλο:

εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα'ρθεις :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:

δεν ξέρω γιατί με θύμωσε τόσο πολύ...συνήθως δεν με αγγίζουν τέτοια θέματα.

4Z1vp3.png

Αυτό πάντως που σου είπε η φίλη σου ότι εκεί έξω κυκλοφορεί πολύ χάλια πράγμα, ξέρεις πόσες φορές το΄χω ακούσει? Τελικά είναι όλοι σκάρτοι ή αυτές κάνουν λάθος επιλογές :?::?::?:

Αυτό πάντως που σου είπε η φίλη σου ότι εκεί έξω κυκλοφορεί πολύ χάλια πράγμα, ξέρεις πόσες φορές το΄χω ακούσει? Τελικά είναι όλοι σκάρτοι ή αυτές κάνουν λάθος επιλογές :?::?::?:

Τάρα μου, επειδή είμαι ανύπαντρη, θα σου απαντήσω. Ναι κυκλοφορεί πάρα πολύ σκάρτο πράγμα. Οι "καλοί" είναι συνήθως "ρεζερβέ" μέχρι τα 25 τους χρόνια. Δηλαδή έχουν βρει δεσμό είτε από την δουλειά είτε από το πανεπιστήμιο, πιο σπάνια απο λυκειο ή φίλους. Οι τριάντα και κάτι, αν είναι αδέσμευτοι:

α)μπορεί να έχουν πολλά κουλά στον χαρακτήρα, πχ τσιγγουνιά,βιαιότητα

β)μπορεί να έχουν άθλια εξωτερική εμφάνιση

Οι διαζευγμένοι είναι σαν τους πιο πάνω αδέσμευτους μόνο που οι πρώην γυναίκες τους, τους πήραν χαμπάρι. :wink:

Grow up and get a life!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...