Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ταισμα με μπιμπερό

Recommended Posts

θηλάζω αποκλειστικά περίπου 3 μήνες αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι οτι το γάλα δεν του αρκει πια καθως ζηταει συνεχως να πιει. Το στηθος μου ποτε δεν ετρεχε γαλα οπως μου ελεγαν και δεν εχω βαλει ποτε επιθεματα στηθους αλλα μεχρι τωρα το παιδι επαιρνε κανονικα βαρος χωρις ομως ακομα να εχουμε καταφερει να μπουμε σε προγραμμα. Ομως τις τελευταιες 25 μερες κατι δεν παει καλα με τα κιλα του. Επισης το αιμα δεν μου εχει σταματησει ακομα και εχω εξαντληθει σωματικα και ψυχολογικα. Προσπαθουμε με τον αντρα μου να μαθουμε το παιδι να τρωει απο μπιμπερο ξενο γαλα αλλα αρνειται πεισματικα να καταπειει. Ουτε το μπιμπερο δεν μπορει να πιασει καλα. Τι να κανω? Γνωστη μου με συνομηλικο μωρο το ταιζει με ξενο γαλα καθε 3 ωρες και τωρα καιμαται ολο το βραδυ. Εγω ουτε μπανιο δεν προλαβαινω να κανω...τι μου προτείνετε?

Διαφημίσεις

Marian να σου ζήσει το μωρό σου. Τι εννοείς ότι το μωρό σου έπαιρνε κανονικά βάρος αλλά τώρα κάτι δεν πάει καλά με το βάρος του. Αν θέλεις μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις τις Αγλαϊας:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Το μωρό σου είναι πολύ μικρό για να μπει σε πρόγραμμα. Πραγματικά μην μπεις σε αυτή τη διαδικασία τώρα γιατί θα κουραστείς ακόμα περισσότερο.Τους πρώτους μήνες προσπάθησε να δίνεις το μωράκι σου να θηλάσει όσο συχνά θέλει. Μόνον έτσι θα εξασφαλίσεις ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται. Όταν θηλάζεις πάρε δίπλα σου ένα μπουκάλι νερό για να πίνεις. Προσπάθησε να θηλάζεις ξαπλωμένη για να μην κουράζεσαι και βρες κάποιον να σε βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού.

Τα παιδιά που δεν θηλάζουν έχουν γενικά πρόγραμμα και κοιμούνται το βράδυ. Το παιδί μου είναι 2 χρονών και ακόμα ξυπνάει το βράδυ. Τον θηλάζω λίγο ξαπλωμένη και κοιμάται. Κάνε υπομονή γιατί μετά η ζωή σου θα είναι πολύ πιο εύκολη με τον θηλασμό.

.png

Ενω επαιρνε 250 γρ τη βδομαδα τωρα παιρνει 100 και θελει συνεχεια το στηθος οπως στις αρχες. Παλι δεν μπορω να καταλαβω αν τρωει ή απλα πιπιλαει.Απο την ημερα που γεννησα εχω συνεχως αιμα.Καποιες φορες ελλατωνει τοσο ωστε να νομιζω οτι θα τελειωσει αλλα την επομενη μερα ξαναρχιζει η ροη.Δεν μπορω να καταλάβω αν ειναι ακομα λοχεια ή περιοδος.Ο γιατρος μου λεει οτι οι ορμονες μου δεν εχουν ησυχασει ακομα επειδη θηλαζω.Δεν το περιμενα παντως οτι θα ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα και ολοι μου λενε οτι εγω φταιω που δεν μπαινει το παιδι σε προγραμμα συγκρινοντας με το παιδι της γνωστης μου.

marian,

να σου ζήσει! Αρχικά θα συνιστούσα να κάνεις υπομονή... Για το αίμα δεν μπορώ να σου πω τίποτα, καλύτερα να μιλήσεις με το γιατρό σου.

Όσον αφορά το θηλασμό. Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ επιθέματα, το γάλα ποτέ δεν έτρεξε από το στήθος μου... Το παιδί τους πρώτους μήνες ( μη σου πω και χρόνο), ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ, πρέπει να μπαίνει στο στήθος όποτε ζητήσει. Μπορεί κάποιες περιόδους να φτιάχνει μόνο του ένα κάποιο πρόγραμμα το οποίο μετά από λίγο μόνο του πάλι μπορεί να χαλάσει! Ακολουθείς αυτό που θέλει εκείνο και κλείσε τα αυτιά σου σε αυτούς μου μιλούν για προγράμματα σε μωρά που θηλάζουν. Επιπλέον τα μωρά περνάνε άλματα ανάπτυξης και τώρα μπορεί να θέλει να πίνει γάλα συνέχεια σε αντίθεση με την προηγούμενη βδομάδα. Όλα αλλάζουν συνέχεια! Δεν θα βαρεθείς ποτέ!

Τώρα για τον βραδινό ύπνο, δεν σημαίνει ότι αν φάει μπιμπερό δεν θα σταματήσει να ξυπνάει. Και σκέψου μόνο να σηκώνεσαι μέσα στην κρύα νύχτα να αποστειρώνεις, να ζεσταίνεις νερά, κτλ. Τώρα το παίρνεις δίπλα σου ξαπλώνεις και βλέπεις και κανένα όνειρο μέχρι να το σηκώσεις για ρέψιμο.

αν θες να συνεχίσεις μπορείς. Η κούραση δεν οφείλεται στο θηλασμό, αλλάζει η ζωή σου με ένα μωρό και νιώθεις έτσι μέχρι να συνηθίσεις. Θα έρθει η ώρα που θα λες πάλι καλά που θηλάζω!

Διαφημίσεις

Δεν μπορω ομως να καταλάβω ποτε τρωει και ποτε παιζει.Εχει κανει το στηθος πιπιλα, μεχρι και για να κοιμηθει πρεπει να τον βαλω στο στηθος αλλιως κλαιει ασταματητα.οτι θελει με κανει...!

Στα γρηγορα ...Τους πρωτους 3 μηνες το μωρο πρεπει να παιρνει καθε μηνα 750 γρμ κατα μεσο ορο . Τους επομενους αυτο πεφτει στο μισό !!!

Μια χαρά βαρος ειναι τα 100 γρμ την εβδομάδα ....

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ενω επαιρνε 250 γρ τη βδομαδα τωρα παιρνει 100 και θελει συνεχεια το στηθος οπως στις αρχες. Παλι δεν μπορω να καταλαβω αν τρωει ή απλα πιπιλαει.Απο την ημερα που γεννησα εχω συνεχως αιμα.Καποιες φορες ελλατωνει τοσο ωστε να νομιζω οτι θα τελειωσει αλλα την επομενη μερα ξαναρχιζει η ροη.Δεν μπορω να καταλάβω αν ειναι ακομα λοχεια ή περιοδος.Ο γιατρος μου λεει οτι οι ορμονες μου δεν εχουν ησυχασει ακομα επειδη θηλαζω.Δεν το περιμενα παντως οτι θα ειναι τοσο δυσκολα τα πραγματα και ολοι μου λενε οτι εγω φταιω που δεν μπαινει το παιδι σε προγραμμα συγκρινοντας με το παιδι της γνωστης μου.

Το μωρό δεν θα παίρνει κάθε βδομάδα 250γρ. Αν ήταν έτσι στον χρόνο θα ήταν όλα τεράστια, γιγαντάκια. Από τον 3ο μήνα και μετά παίρνουν πιο λίγο βάρος απ' ότι τους πρώτους μήνες ζωής τους. Απλά να ξέρεις, μέχρι τον 3ο μήνα πρέπει να έχουν 2πλασιάσει το βάρος γέννησης και μέχρι τον χρόνο να το έχουν 3πλασιάσει (στο περίπου).

Για το αίμα καλύτερα να μιλήσεις με άλλο γυναικολόγο. Το ότι έχεις ακόμα τόσο αίμα δεν είναι θέμα ορμονών που οργιάζουν λόγω θηλασμού.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τα σχόλια αυτά που αναφέρεις τα ακούμε όλες ακόμα και τώρα. Όμως τα οφέλη από τον θηλασμό είναι πολλά και πραγματικά η ζωή σου θα είναι ευκολότερη στο μέλλον.

Με βάση αυτά που γράφεις μάλλον το παιδί σου περνάει άλμα ανάπτυξης. Δηλαδή την συγκεκριμένη περίοδο χρειάζεται περισσότερο γάλα. Θήλαζε όσο πιο πολύ μπορείς, ξαπλωμένη ή διαβάζοντας ή ακούγοντας μουσική για να είσαι χαλαρή. Πίνε πολύ νερό και θήλαζε στο κάθε στήθος περίπου 45 λεπτά για να μπορέσει να έρθει το παχύ γάλα που είναι πιο θρεπτικό.

Στείλε πμ στην Αγλαϊα με τις παρακάτω πληροφορίες. Επίσης η Αγλαϊα μπορεί να σου πει για χάπια μαγιάς μπύρας για αύξηση της παραγωγής.

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

.png

Καλημερα και να σου ζησει το μωρακι.

Για το αιμα πρεπει να ρωτησεις τον γιατρο σου και να απαιτησεις εξεταση. Μηπως εχει μεινει κανενα κομματακι απο τον πλακουντα??? Αυτο μπορει να επιρεαζει και την ποσοτητα γαλακτος που παραγεις.

Για να αυξηθει η ποσοτιτα πρεπει να πινεις πολλα υγρα. Εδω στο Βελγιο που ζω προτινουν φοινοκιο (εχει και σε φακελακια σαν τσαϊ). Μοιριζει σαν γλθκανισο και ειναι πολυ νοστιμο (και για την μαμα). Επισεις μπυρα (ειπαμε ζω στο Βελγιο) μετα το ταισμα φυσικα (μην το κανουμε ντιρλα το μωρο) ή μαγια μπυρας. Στο internet βρηκα και μια αλλη ουσια domperidon (ή καπως ετσι). Ειχα ρωτησει και την παιδιατρο και το συνταγογραφουν και στα μωρα για γαστροισοφαγικη παλινδομιση. Αυτη η ουσια σε μεγαλες ποσοτητες διεγειρει ην προλακτινη.

Τωρα για να συνιθησει να τρωει απο το μπιμπερο μια ιδεα ειναι να μαζευεις γαλα με το θηλαστρο και να του το δινει ο συζυγς για να μην μοιριζει την μαμα του και σιγα σιγα να προσθεσεις και ξενο γλα αν ειναι απαραιτητο.

Εγω δεν καταφερα να θηλασω τον μπουλουκο μου γιατι ειχα κατι επιπλοκες μετα την γεννα με αποτελεσμα το γαλα μου να ειναι ελαχιστο και μια και ειχα ορο τις 4 απο τις 5 μερες που ημουν στο μαιευτηριο δεν εμαθα να τον τοποθετω. Παντως του εδωσα γαλα δικο μου (και συμπληρωμα σκονη) για 6μισι μηνες. Οσο για το προγραμμα μολις εγινε μπουλουκος (περιπου στους 2 μηνες αρχισε να κοιμαται 8 ωρες το βραδυ).

Διαφημίσεις

θηλάζω αποκλειστικά περίπου 3 μήνες αλλά τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι οτι το γάλα δεν του αρκει πια καθως ζηταει συνεχως να πιει. Το στηθος μου ποτε δεν ετρεχε γαλα οπως μου ελεγαν και δεν εχω βαλει ποτε επιθεματα στηθους αλλα μεχρι τωρα το παιδι επαιρνε κανονικα βαρος χωρις ομως ακομα να εχουμε καταφερει να μπουμε σε προγραμμα. Ομως τις τελευταιες 25 μερες κατι δεν παει καλα με τα κιλα του. Επισης το αιμα δεν μου εχει σταματησει ακομα και εχω εξαντληθει σωματικα και ψυχολογικα. Προσπαθουμε με τον αντρα μου να μαθουμε το παιδι να τρωει απο μπιμπερο ξενο γαλα αλλα αρνειται πεισματικα να καταπειει. Ουτε το μπιμπερο δεν μπορει να πιασει καλα. Τι να κανω? Γνωστη μου με συνομηλικο μωρο το ταιζει με ξενο γαλα καθε 3 ωρες και τωρα καιμαται ολο το βραδυ. Εγω ουτε μπανιο δεν προλαβαινω να κανω...τι μου προτείνετε?

Να αλλαξεις παρέες και να κανεις με εμας που εχουμε μωρα που ξυπνάνε το βράδυ :lol:

Σου απαντησα και πιο πριν οτι το δευτερο τριμηνο τα μωρα βαζουν λιγοτερο βαρος . Αν ακομα εχεις αμφιβολίες τοτε γραψε μας αναλυτικά τις ζυγίσεις του μωρου .

Η παιδιατρος μου λεει " Τα μωρα και οι μαμαδες δεν συμφωνουν παντα! Τα μωρα θελουν να ξυπνουν την νυχτα και οι μαμαδες θελουν να κοιμουνται . Πρεπει να βρεθει η χρυση τομη " :wink:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Σας ευχαριστω ολες παρα πολυ, εχω στειλει και στην Αγλαια ΡΜ και περιμενω να μου πει και εκεινη τη γνωμη της.Οσο για το θηλαστρο ειπα να αποφυγω την ολη διαδικασια αποθηκευσης μιας και θα ειμαι με αδεια στο σπιτι για αρκετους μηνες ακομα.Το maximum που τρωει το παιδι μου ειναι ενα τεταρτο μετα απλα σφραγιζει το στομα ή γκρινιαζει.

Άκου τι θα σου πει η Αγλαΐα και μην ακούς κανέναν που ρίχνει σε σένα τα βάρη... (δε σου φτάνουν όσα έχεις σου λένε ό,τι τους έρχεται στο μυαλό)

Αυτό που θα σου πω εγώ από τη δική μου εμπειρία είναι ότι το μωρό σου είναι πολύ μικρό ακόμα για να μπει σε πρόγραμμα... κι εγώ τα ίδια τράβηξα... δεν μπορούσα να δεχτώ ότι θα μου κανονίζει το μωρό το πρόγραμμά μου... όμως μην ανησυχείς αυτό είναι για λίγους μήνες μετά μπαίνει σε πρόγραμμα... Αν δεν κουραστείς και δεν πονέσεις πως θα το λατρέψεις???? :)

Όλα θα πάνε καλά και θα επανέρθεις στα φυσιολογικά σου... μην ανησυχείς... υπομονή θέλει..

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Για το αίμα καλύτερα να μιλήσεις με άλλο γυναικολόγο. Το ότι έχεις ακόμα τόσο αίμα δεν είναι θέμα ορμονών που οργιάζουν λόγω θηλασμού.

Συμφωνώ, πιστεύω ότι πρέπει να το φροντίσεις άμεσα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...