Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

οικογενειακες διακοπες στην χαλκιδικη που?

myheart

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια! Λεμε φετος να τολμησουμε διακοπες με τα διδυμακια μας! Σκεφτομαι για ψακουδια 'η σαρτη! Ιδανικα θα ηθελα δωματιο με κουζινα κοντα στη θαλασςα για να πηγαινουμε με τα ποδια κ αυλη-κηπο! Εχετε κατι να προτεινετε? Ακομη κ σε αλλη περιοχη αν εχουν τις προδιαγραφες αυτες!

z4WZp2.png

Διαφημίσεις

Ο Μαρμαράς της Χαλκιδικής ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Είχα πάει πρίν απο τρία χρόνια και πραγματικά γινόταν χαμός απο οικογένειες. Τα έχει όλα κοντα, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με τα ποδια (βόλτες, φαγητό, μπάνιο). Βέβαια θα νομίζεις κάποια στιγμή οτι βρίσκεσαι στη Ρωσία γιατί είναι αγαπημένος προορισμός των ρώσων, έρχονται και αυτοί με οικογένειες, αλλά οκ όλοι διακοπές θέλουμε να κάνουμε, μια χαρά ήταν όλα.

Εκεί που έμεινα εγω δεν είχε κήπο-αυλή, αλλά ήταν μες στη καρδιά της χώρας και τα είχα ολα στο πιάτο.

Τα Ψακούδια δεν μου αρέσουν σαν θάλασσα. Προτιμώ από Νικήτη και κάτω (Ελιά, Καλογριά, Λαλόμανδρα, Μαρμαρά κλπ). Η άλλη πλευρά, με εξαίρεση τις Καβουρότρυπες, έχει να ξέρεις υπέροχες θάλασσες αλλά βαθιές. Δωμάτια σε αυτό που ζητάς έχει πάρα πολλά, ειδικά στη Σάρτη, όπου και να νοικιάσεις, δίπλα στη θάλασσα θα είσαι (αλλά έχει και αρκετή φασαρία).

Προσωπικά, περισσότερο από όλα, μου αρέσει η παραλία της Τορώνης (μετά τη Σάρτη και Συκιά). Ήσυχη, οικογενειακή, με ταβερνούλες, ωραίο νερό αλλά χωρίς τη φασαρία και τον χαμό της Σάρτης.

Τα Ψακούδια δεν μου αρέσουν σαν θάλασσα. Προτιμώ από Νικήτη και κάτω (Ελιά, Καλογριά, Λαλόμανδρα, Μαρμαρά κλπ). Η άλλη πλευρά, με εξαίρεση τις Καβουρότρυπες, έχει να ξέρεις υπέροχες θάλασσες αλλά βαθιές. Δωμάτια σε αυτό που ζητάς έχει πάρα πολλά, ειδικά στη Σάρτη, όπου και να νοικιάσεις, δίπλα στη θάλασσα θα είσαι (αλλά έχει και αρκετή φασαρία).

Προσωπικά, περισσότερο από όλα, μου αρέσει η παραλία της Τορώνης (μετά τη Σάρτη και Συκιά). Ήσυχη, οικογενειακή, με ταβερνούλες, ωραίο νερό αλλά χωρίς τη φασαρία και τον χαμό της Σάρτης.

αχ και άη γιάννη! η αγαπημένη μας παραλία!

Κράτα το

Κράτα το

Καλησπερα κοριτσια! Λεμε φετος να τολμησουμε διακοπες με τα διδυμακια μας! Σκεφτομαι για ψακουδια 'η σαρτη! Ιδανικα θα ηθελα δωματιο με κουζινα κοντα στη θαλασςα για να πηγαινουμε με τα ποδια κ αυλη-κηπο! Εχετε κατι να προτεινετε? Ακομη κ σε αλλη περιοχη αν εχουν τις προδιαγραφες αυτες!

από τα ψακούδια καλύτερα να πας εκεί που λέει η vtgian! λίγο πριν τη νικήτη και κάτω ως μαρμαρά έχει και ενοικιαζόμενα και σπιτάκια και μικρά ξενοδοχεία με όλα στα πόδια σου και πολύ κοντινές αποστάσεις σε τέλειες παραλίες και θάλασσες αν θελήσεις αλλαγή! σάρτη καλά είναι αλλά πιο ..νεανικά. τορώνη είναι καταπληκτικά επίσης! θα σου πρότεινα και αμμουλιανή αλλά επειδή δεν έχει σύνδεση με την ηπειρωτική χαλκιδική μετά τις 10 το βράδυ δεν ξέρω αν θα σε βολέψει! καλές διακοπές!

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

Κοριτσια ευχαριστω για τις απαντησεις! Ειμαι ανοιχτη σε ολαωτα μερη δν εχω θεμα αρκει να εχουν αυτα που ζηταω! Απλα μου ειπαν γνωστοι για ψακ. Κ σαρτη γι αυτο κ ειπα για εκει. Εχετε καποιο συγκεκριμενο καταλυμμα να μου προτεινετε στα μερη που λετε?

z4WZp2.png

Εμείς παραθερίζαμε πολλά χρόνια (σε δικό μας χώρο) δίπλα σε αυτά http://eliabeach.gr

Είναι ίσως λίγο απομονωμένα στην ακτή Ελιά αλλά προσωπικά μου αρέσει η ησυχία που προσφέρει. Επίσης μου αρέσει που τα σπιτάκια είναι πιο ψηλά από τη θάλασσα γιατί δε σε τρώει η υγρασία.

Σε πολυτελείας υπάρχει αυτό http://www.mariaelenavillas.gr/home/

Αν είστε κοντά (πχ Θεσσαλονίκη) η πρότασή μου είναι να πάτε μία μονοήμερη και να δείτε από κοντά 3-4 περιοχές. Επειδή οι περισσότερες μονάδες είναι μικρές, δεν έχουν πληροφορίες στο internet οπότε καλύτερα να δεις μόνη σου τι σου αρέσει.

Η Χαλκιδικη ειναι υπεροχη!!!

Μια χρονια πηγαμε και στο camping Lacara στο δευτερο ποδι, Σιθωνία Χαλκιδικής, 8 χλμ μετά τη Βουρβουρού και ειχε ξυλινα σπιτακια με αυλιτσα ηταν πολυ ωραια! Ενδεικνυται για οικογενειακες διακοπες! Και με πολυ ωραια θαλασσα..

Το camping Lacara είναι όντως υπέροχο. Ακόμα θυμάμαι τις διακοπές μας εκεί όταν ήμουν 4 χρονών να φανταστείς (και τώρα κοντεύω τα 40). Υπέροχο, πράσινο, ψηλά δέντρα.

Οντως υπάρχει και αυτή η εναλλακτική, αν είστε πιο "χύμα", να νοικιάσετε σπιτάκι σε camping ή τροχόσπιτο. Αν και μεταξύ μας τα περισσότερα είναι πολύ ακριβά σε σχέση με αυτό που προσφέρουν. Τέτοια λύση προσφέρει και το camping στο Ποσείδι (1ο πόδι) αυτό που είναι διπλά στο πανεπιστημίου. Έχει ξύλινα σπιτάκια, το camping έχει υποδομές (όπως εστιατόριο, σουπερ μαρκετ) αλλά τουαλέτες χρησιμοποιείς τις κοινόχρηστες (που είναι όμως πεντακάθαρες). Αλλά αν θυμάμαι καλά, με τα ίδια λεφτά βρίσκεις και δωμάτια (που έχεις την τουαλέτα σου την προσωπική στη τελική).

Διαφημίσεις

Α επίσης πολύ καλό και οικογενειακό και πραγματικά επάνω στη θάλασσα είναι αυτό http://www.olivehouse.gr/index.php/el/beach

Αυτό δείχνει πραηματικά υπέροχο! Ξερεις αν υπάρχουν καλές ταβέρνες σε walking distance ή είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο;

Κοριτσια κ εγω τον ιδιο προβληματισμο έχω.Περυσι πήγαμε Σιβηρη σε δωματιο πανω στη θάλασσα κυριολεκτικα,έβγαινες στο μπαλκονακι κ διαλεγες ξαπλώστρα,τοσο κοντα,με κηπακι,καθαρο,οικονομικο σχετικά,ωραιο κ το χωριο περάσαμε κ πολυ ωραια.η μονη μ ένσταση ειναι η θάλασσα.Δεν ηταν κ η θάλλασα της Χαλκιδικης με τα γαλαζια νερα που ξέρουμε,λιγα φυκια,λιγο θολή κ απο οτι έμαθα ετσι ειναι γενικα.Φετος σκεφτομαστε αν θα ξαναπαμε αλλα δεν το βλέπω.Θα ηθελα λοιπν πληροφοριες για κατι αλλο-αντιστοιχο με καλυτερη θάλασσα.

Vgtian θα κοιταξω κ τα δυο που λες..φαινονται πολυ καλα! Να δω κ τι τιμες θα μου πουνε γιατι δν εχω να δωσω κ μια περιουσια που ειδα να ζητανε ορισμενοι! Οσο για τα καμπιγκ δν τα προτιμω καθως με τοσα που ζητανε για τα σπιτακια βρισκω καλυτερα σε ενοικιαζομενα!! Θεσ/νικη ειμαστε κ το σκεφτηκα κι εγω να παμε απο κοντα να δουμε! Απλα ειπα να εχω μια αποψη γιατι κ με τα δυο μικρα δν ξερω κατα ποσο θα ειναι ευκολο να ψαξω καλα,μιας που δν εχω που να τ αφησω..

z4WZp2.png

Αυτό δείχνει πραηματικά υπέροχο! Ξερεις αν υπάρχουν καλές ταβέρνες σε walking distance ή είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο;

Δυστυχώς με τα πόδια όχι. Αυτοκίνητο απαραίτητα. Αλλά κερδίζεις από την άποψη ότι το μεσημέρι και βράδυ ακούς μόνο τη θάλασσα και τα τζιτζικια, όχι τα μπιτσομπαρα ντουπου ντουπου :-P

Δυστυχώς με τα πόδια όχι. Αυτοκίνητο απαραίτητα. Αλλά κερδίζεις από την άποψη ότι το μεσημέρι και βράδυ ακούς μόνο τη θάλασσα και τα τζιτζικια, όχι τα μπιτσομπαρα ντουπου ντουπου :-P

Έτσι θυμόμουν κι εγώ, αλλά είπα να ρωτήσω. Πολύ ωραία περιοχή, όντως. :)

HOPE77 πραγματικά στη Σίβηρη είναι μεγάλο μείον και η θάλασσα και η αμμουδιά, που είναι 2 μέτρα με το ζόρι και ο δρόμος πάνω από το κεφάλι σου! Μπορεί δηλαδή ο άλλος περνώντας να σου πατήσει τα μαλλιά, που λέει ο λόγος!

Διαφημίσεις

Το πάλαι ποτέ προ παιδιών είχα πάει Χαλκιδική δεύτερο πόδι σε αυτό το ξενοδοχείο :

http://www.portokoufohotel.gr/index.php?cat=35513

Η θάλασσα μπροστά είναι φανταστική, υπάρχει κήπος και αμέσως η παραλία (δεν μεσολαβεί δρόμος). Στο ισόγειο υπάρχουν δίχωρα δωμάτια, όταν ήμασταν εμείς ήταν γεμάτα με οικογένειες.

Καλή είναι και η θέση του γιατί είναι στην νότια άκρη του ποδιού και απέχεις ισάριθμη απόσταση και από τις δυτικές και από τις ανατολικές παραλίες. Στο χωριό λίγες και καλές ταβέρνες!

Αν έμενα Βόρεια Ελλάδα θα ήταν στα σοβαρά υποψήφια για οικογενειακές διακοπές, προσωπικά το πρώτο πόδι δεν θα το πλησίαζα με παιδιά, το δεύτερο είναι μαγευτικό!

Όντως το 2ο πόδι υπερτερει. Και από θάλασσες και γενικότερα σαν περιβάλλον.

Το Πόρτο Κουφό είναι επίσης καλή επιλογή και με λογικές τιμές.

Είχε πάει σε κάτι αντίστοιχο συνάδελφος με μωρά (εδώ Αθήνα) και γύρισε εντυπωσιασμένος.

Μετά τη Σάρτη, γεγονός είναι ότι τα πράγματα είναι πιο οικογενειακά. Θέλεις η απόσταση από Θεσσαλονίκη, θέλεις το περιβάλλον, είναι πιο ήρεμα.

πευκοχώρι και πολύχρονο στο πρώτο πόδι ψάξε

• 1 month later...

Κι αφου εψαξα σχεδον ολη την χαλκιδικη κ δν βρηκα τπτ...ειτε γιατι δν ειχαν τις ημερομηνιες που ηθελα ειτε γιατι για κατι αισχος δωματια μου ζητουσαν ενα σωρο λεφτα (αν κ βρισκεις κ υπεροχα δωματια αλλα πιο ακριβα οποτε δεν μπορω να δωσω τοσα χρηματα!) ειτε γιατι πολλοι την εχουν δει καπως κ ειναι αγενεστατοι σε σημειο να μου την πουν γιατι ηθελα ιουνιο κι οχι αυγουστο αφου ειμαι ελληνιδα! Εκλεισα σ ενα υπεροχο δωματιο στουντιο στη θασο λιγα μετρα απο την θαλασσακ υπςροχο μεσα οπως φαινεται με κουζινα κλπ!

z4WZp2.png

Ήμουν στη Θάσο πέρυσι. Ωραίο νησί, άνετες οικογενειακές διακοπές. Σε ποια περιοχή έκλεισες;

Εκλεισα στη Χρυση αμμουδια..εχω παει αλλες τρεις φορες κ μου αρεσει πολυ! Εχει υπεροχες παραλιες, καλο φαγητο κ νορμαλ τιμες!

z4WZp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...