Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καμιά ''φαφουτομάνα'' να μου κάνει παρέα?

Recommended Posts

Όπως βλέπετε και στο τικεράκι σε λίγο χρονίζουμε! Δόντι όμως γιοκ! Ψάχνουμε από δω, ψάχνουμε από κει τίποτα! Από τριών μηνών λέγαμε θα βγάλει δόντι, σάλια, ανορεξία, όλα στο στόμα αλλά δόντι ακόμα άφαντο! Όλοι οι ''παρηγορητές'' λένε ''καλό είναι που αργεί να βγάλει δόντια'', θα γίνει ψηλή, θα έχει γερά δόντια, θα έχει μεγάλα δόντια, μέχρι και ότι θα είναι πολύ έξυπνη επειδή αργεί να τα βγάλει :shock::lol: Βέβαια με τα ουλάκια της μια χαρά τα καταφέρνει στο να μασάει, τρώει ψωμί, μπισκότα και το φαγητό της λιωμένο με πιρούνι, αλλά μέχρι πότε ρε κορίτσια θεωρείται φυσιολογικό να μην έχει βγάλει?

Και ερωτώ: υπάρχει καμιά μανούλα που να άργησε τόσο πολύ το παιδάκι της να βγάλει δοντάκια??? Έτσι μπας και διαβάσω κάτι real γιατί αρχίζω να απογοητεύομαι και νομίζω πως σε λίγο θα αρχίσω να ανησυχώ κιόλας :confused:

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 259
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η βαφτισιμιά μου arma μου, όταν έσβησε τα πρώτα της κεράκια ήταν φαφουτίτσα!!αφού φυσούσε και απο παντού έτρεχαν σάλια...τώρα απλώς το θυμόμαστε και την πειράζουμε!!αν θυμάμαι καλά, έβγαλε 4 μαζί δυο πάνω δυο κάτω λίγο καιρό μετά,,,περίπου 14 μηνών δηλαδή

Ο γιος μου ο μεγάλος έβγαλε δόντια 14 μηνων τα δύο κάτω και τα δύο πάνω στους 18 μήνες.

Το έχω ξαναπει πως έχει πάρα πολύ γερά δόντια...είναι 14 ετών και δεν έχει ούτε ένα σφράγισμα.

Αν σου πω ότι τα πλένει κάθε μέρα θα σου πω ψέματα.

Φέτος έβγαλε άλλα τρία και νομίζω καποιο ακόμη νεογιλό έχει μείνει για να βγει.

Διαφημίσεις

θα βγαλει καλε αργα η γρηγορα.

οσο αργει διεκδικει θεση στα ρεκορ γκινες.

Καλά δεν νρέπεσαι να κοροιδεύεις τη φιλενάδα σου??? Μπράβο Βικάκι! Ωραία διαγωγή!:lol::lol::lol:

Παπί και εμάς έτσι μας βλέπω να σβήνουμε τα κεράκια!

Theni ελπίζω να μην μας φτάσετε και να βγείτε γρήγορα απο το club!

Anthula με την κουκλάρα την κοράκλα σου(άσχετο, αλλά χάζεψα σήμερα με τις φωτο τις βάφτισης θα στα πω κι εκεί όμως) 14 μηνών ε??? Πω πω! Απ'την άλλη σαν να με παρηγορεί το γεγονός ότι όντως ο γιος σου που άργησε να βγάλει έχει γερά δόντια, γιατί αν το Ευάκι μου πάρει από μένα θα χρειαστεί μασέλα πολύ πριν τα γεράματα :lol: Για να δούμε...

DoUwp3.png

Οταν πηγαμε στην παιδιατρο για το ραντευου των 12 μηνων της ειπα οτι βλεπο μια μαυρη κουκιδα στα ουλα του και μου ειπε οτι αυτο ειναι το πρωτο του δοντι. Τωρα που ειναι σχεδον 22 μηνων εχει 10 δοντια ενω τα περισσοτερα παιδακια της ηλικας του τα εχουν ολα. Για το φαγητο μην απελπιζεσαι οταν θελησει να φαει κατι θα το φαει και χωρις δοντια

Διαφημίσεις

Και η δικη μου χρονισε και μετα αρχισε να βγαζει δοντια, αφου ειχα αρχισει να ανησυχω οτι το παιδι μου θα μεινει φαφουτικο... Τελικα φυσιλογικο ειναι μην ανησυχεις, θα τα βγαλει μαζεμενα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

εγώ πάλι που δεν ντρέπομαι ήρθα να σε πειράξωωωωωωωωωωωωωωωωωω με τα 6 δόντια μας και τώρα πάμε για το 7ο!

390.gif

Κι εσυ σαρδελάκι??? ΜΠΡΑΒΟ! Αμ, τι να περιμένω, εδώ είχες ρωτήσει θρασσύτατα στην παρέα μας πως βουρτσίζουμε τα δόντια, εδώ θα κόλλαγες? Τι να πω, κάνε φίλες να δεις καλό σου λέει μετά..:lol:

Φυστικάκι έχετε ακόμα μέλλον κι εσείς για να μας φτάσετε!

mmdad για το φαγητό δεν απελπίζομαι καθόλου, όπως είπα, μασάει και πέτρες! :lol:

]Christie[/b μετά το χρόνο κι εσείς? Άντε τουλάχιστον δεν είμαι μόνη...!χαχα!

DoUwp3.png

εγώ πάλι που δεν ντρέπομαι ήρθα να σε πειράξωωωωωωωωωωωωωωωωωω με τα 6 δόντια μας και τώρα πάμε για το 7ο!

390.gif

και εμεις 6 εχουμε αλλα φαινεται οτι προχωραμε και σε αλλα.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

και εμεις 6 εχουμε αλλα φαινεται οτι προχωραμε και σε αλλα.

EEEEEEEEEEEE, το επόμενο μου έχεις τάξει ότι θα μας το στείλεις! Το ξέχασες???

Theni μου εγώ τις δίνω μπισκοτάκι από 6 μηνών(το χρησιμοποιούσα σαν κουτάλι γιατί εκτός από φαφουτάκια είμαστε και τσιλιβίθρες και είχαμε θέμα με το φαγητό). Στην αρχή το έγλυφε και έφτυνε τα ψίχουλα, σταδιακά άρχισε να το δαγκώνει και να το μασάει, ώσπου έφτασε σε σημείο να κόβει σχεδόν μισό μπισκότο και να το μασάει κανονικότατα! Το ίδιο έγινε και με το ψωμί. Τώρα ό,τι και να της δώσω θα το μασήσει(μόνο μήλο δεν δίνω γιατί είναι επικύνδινο). Αλλά βέβαια είναι και στο παιδί, άλλα θέλουν μόνο λιωμένα, άλλα πάλι όχι.

DoUwp3.png

εγω μονο πατατες της δινω γιατι φοβαμαι να κραταει κατι και να το τρωει μονη της.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Κ εμεις βγαλαμε το πρωτο δοντακι κανα δυο μερες πριν χρονισουμε. Κ επιτελους ηρεμησα βεβαια... Κ μετα ουτε που καταλαβαμε ποτε τα βγαλαμε ολα.. Δεν ειχαμε κ τιποτα παρενεργειες οποτε...

Οσο για το φαγητο, μην αγχωνεσαι. Εμενα κ χωρις δοντακια μια χαρα ετρωγε. Τα ουλα τους ειναι σκληρα. Καλα, μην τους δωσεις κ παστελι..

κι εμεις ειμαστε ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΥΛΑ ΜΑΣ !!!!

ουτε ιχνος δοντιου....

Συμφωνώ με φυστικομαμά...

Μιά από τα ίδια κι εμείς.

Μιά άσπρη κουκκίδα φαίνεται από τον 6ο της μήνα, αλλά μόνο αυτό, τίποτε άλλο, καμμία εξέλιξη, δεν βλέπω φώς...(πώς αλλιώς να το πώ???)

Ακολουθούμε λοιπόν κι εμείς το φυστικοκορίτσι και είμαστε γυναίκες με τα ούλα μας...χεχεχεχεχε :mrgreen:

τα οποια ουλα ομως, αμα σε μαγκωσουν - σε ταραζουν στο πονο!!!! σιδερενιες μασελες λεμε!!!!

ουουουουουου!!!!!!!!!!!! δεν λες τίποτα! Μάλλον αφού βλέπουν ότι τα καταφέρνουν μια χαρά με τα ούλα σου λένε ''τι να τα κάνω τα δόντια? να πονάω τσάπμπα? ασε, δεν τα βγάζω'' :lol:

:lol::lol::lol::lol:

DoUwp3.png

Κι εμείς το πρώτο δοντάκι το βγάλαμε μόλις χρόνισε. 1 μήνα μετά βγάλαμε το 2ο κάτω και 14μηνών τα δύο πάνω. 15μηνών έβγαλε 1 ακόμα πάνω κι ένα κάτω (διαγώνια!) και μετά υπήρξε πάλι παύση. Τα άλλα δύο διαγώνια πάνω-κάτω δε λένε να βγουν!!! Αντίθετα πριν 2 μέρες έβγαλε το τελευταίο ακριανό πάνω!!! Εντελώς τρελλό είναι το παιδί μου!

Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως μου έλεγε η παιδίατρος μου όταν της έλεγα τις δικές μου ανησυχίες φαφούτικο παιδί δεν υπάρχει! Το μόνο κακό είναι ότι πονάνε περισσότερο γιατί έχουν σφίξει πολύ τα ούλα. Εμείς έχουμε πολύ γκρίνια κάθε φορά που είναι να βγάλει!

azHYp2.png

vwuep3.png

Κι εμείς το πρώτο δοντάκι το βγάλαμε μόλις χρόνισε. 1 μήνα μετά βγάλαμε το 2ο κάτω και 14μηνών τα δύο πάνω. 15μηνών έβγαλε 1 ακόμα πάνω κι ένα κάτω (διαγώνια!) και μετά υπήρξε πάλι παύση. Τα άλλα δύο διαγώνια πάνω-κάτω δε λένε να βγουν!!! Αντίθετα πριν 2 μέρες έβγαλε το τελευταίο ακριανό πάνω!!! Εντελώς τρελλό είναι το παιδί μου!

Πάντως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως μου έλεγε η παιδίατρος μου όταν της έλεγα τις δικές μου ανησυχίες φαφούτικο παιδί δεν υπάρχει! Το μόνο κακό είναι ότι πονάνε περισσότερο γιατί έχουν σφίξει πολύ τα ούλα. Εμείς έχουμε πολύ γκρίνια κάθε φορά που είναι να βγάλει!

Αχ, τι καλά! Δεν είμαι μόνη! Βέρα μου τι φοβρή σειρά είναι αυτή που τα έβγαλε??? :lol:

DoUwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...