Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός & Metronizadole (αλλοι γιατροι λένε ναι, άλλοι

heisenberg

Recommended Posts

δυστυχώς στην 25η μέρα (μόλις) του μωρού μας, μετά απο εξεταση ανακαλυφθηκε ένα μικρόβιο στη γυναίκα μου, και η γυναικολόγος της συνεστησε ένα υποθετο (κολπικό νομίζω) με δραστική ουσια την Metronizadole.

Η γυναικολόγος ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμο.

Η παιδίατρος έιπε ότι δεν κάνει, και άρα θα χρειαστει να σταματήσει το θηλασμό για να το πάρει (ωστε να εξολοθρευτεί το μικρόβιο), που σημαίνει ότι θα σταματήσει και ο θηλασμός γενικότερα. (παντως γενικά ηπαιδίατρος έιναι υπερ τουθηλασμού, και λέει για τα οφέλη του).

έχει κανείς κάποια παρόμοια εμπειρία?

ή ξέρει κάτι?

προφανως δε θέλουμε να σταματήσουμε το θηλασμό ειδικά παο τόσο νωρίς , αλλα δε γίνεται και να μην πάρει την αγωγή η γυναίκα μου.

:cry:

.png

Διαφημίσεις

Το έβαλα στη βάση δεδομένων για να βοηθήσω λίγο, αλλά δεν βρίσκει τη συγκεκριμένη δραστική ουσία.

Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον άνθρωπο;

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ωπα, άκυρο.

Μας το έχει γράψει λάθος ορθογραφικά και δεν το βρίσκει.

Επανέρχομαι σε 1 λεπτό

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Λοιπόν:

Τη βρήκα τη δραστική ουσία (metronidazol), προφανώς το φάρμακο είναι το Flagyl ή το Rozex.

Και τα δύο είναι απολύτως συμβατά με το θηλασμό - λυπάμαι για τον άσχετο παιδίατρο.

Περαστικά στη σύζυγο-μανούλα και να χαίρεστε το μωράκι σας.

Φιλικά,

Ηρώ

Η ουσία λέγεται Metronidazole. Βάλτο εδώ και δες τι θα σου βγάλει http://www.e-lactancia.org

Ευχαριστώ. Αυτό το site είναι έγκυρο?

μήπως υπάρχει και καποιος άλλος τρόπος να το διπλοτσεκάρουμε?

(συγγνώμη αλλα είμα πολύ αγχωμένος με το θέμα θηλασμού)

ευχαριστώ πολύ ολους σας, που απαντάτε, και στα υπόλοιπα ποστσ και ετσι έχω μαθει παρα παρα πολλά.

ελπίζω μια μερα να ξέρω κι εγώ αρκετα και ναβοηθήσω όπως μπορώ.

.png

Είναι εγκυρότατο. Απλά στο έδωσα για να το δεις κι εσύ. Αφενός να το έχεις υπόψη σου μελλοντικά, αφετέρου να δεις τι γράφει στις λεπτομέρειες του φαρμάκου για να έχεις το νου σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Η ουσία λέγεται Metronidazole. Βάλτο εδώ και δες τι θα σου βγάλει http://www.e-lactancia.org

ελπίζω μια μερα να ξέρω κι εγώ αρκετα και ναβοηθήσω όπως μπορώ.

Οι περισσότερες από εμάς έμαθαν για το συγκεκριμένο site από την κα. Αγλαία Παπαδήμα, η οποία είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος Θηλασμού. Αυτό από μόνο του, αποτελεί την ύψιστη εγγύηση ;)

Δεύτερον, η συγκεκριμένη βάση δεδομένων αποτελεί προϊόν εργασίας της Παιδιατρικής Κλινικής του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, οπότε πρόκειται για ασφαλέστατη πηγή πληροφόρησης.

Το σαιτ ειναι καρατσεκαρισμένο και από μητέρες του φορουμ που είναι γιατροί και θηλάζουν :D

Σωστος ο γυναικολογος

Οσον αφορά τον παιδίατρο δεν θα αντεξω και θα το πω. Σχεδον ολοι οι παιδιατροι γνωριζουν τα οφελη του θηλασμου , αλλά δεν εχουν βασικές γνωσεις πώς να βοηθησουν μια μητερα που έχει κάποια αμφιβολία ή πρόβλημα. Και αντε βαριόταν να ελεγξει την ουσία (που σιγουρα δεν το έκανε) δεν του πέρασε από το μυαλό οτι μπορει να προτεινει στη μητέρα κατα τη διαρκεια της θεραπιας να βγαζει το γάλα με το σωστό θηλαστρο, ετσι ωστε μετά το τελος της θεραπείας ή μητερα να ξαναθηλάσει και συμβούλευσε τόσο ευκολα να σταματήσει το θηλασμό; Κατα τα άλλα ειναι υπέρ του θηλασμού happyno.gif

Διαφημίσεις

Αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Κατα τα άλλα είναι υπέρ του θηλασμού.

Θα σου πω εγώ τι είναι. Είναι απ' τις παιδιάτρους που λένε ότι ο θηλασμός είναι καλός μέχρι τον 6ο μήνα. Μετά το γάλα γίνεται νερό, δεν προσφέρει τίποτα, κλπ κλπ.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

προσπαθησα να το διπλοτσεκαρω

και βρήα το site του Dr. Hale (που έχει γράψει καποιο βιβλιο που είναι αυτό που χρησιμοποιούν ως βαση όλοι οι οργανισμοι , όπως και το LLL)

και σε γενικέσ γραμμές σε διαφορες απαντήσεις του λεει οτι εινια ασφαλες.

http://66.230.33.248/cgi-bin/discus/discus.cgi?pg=topics&access=guest

(πατήστε αναζητηση , που είναι το εικονίδιο με το φακό)

και γραψτε metronidazole

όμως βρήκα και το :

http://www.ifet.gr/drugs/ingredients/metronidazole.htm

γιατι στις αντενδείξεις εχει το θηλασμό?

.png

να σας ζήσει το μωράκι!

δες λίγο κι εδώ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9736&start=0

είναι από το βιβλίο της παιδιάτρου κ. Πατσούρου

Ευχαριστώ πολύ.

όπως φαίνεται και στο βιβλίο της πολύ καλής κας Πατσούρου, η ουσία αυτή βαθμολογέίται με 4 που όπως λέιε στην αρχη, είναι άγνωστη η δράση της.

ενω απο φαίνεται ότι επιτρέπονται το 6 και 7.

δεν ξέρω απο που πηγάζει ο υπέρμετρος ζήλος των προηγούμενων ποστ, χωρίς ειδικά να έχουμε επιστημονική επάρκει, ή τουλάχιστον σώστή πρακτική εκμάθηση των πραγμάτων.

εσείς θα δίνατε στο παιδί σας (μέσω του θηλασμού) μια ουσία που ακόμα δεν είναι τεκμηριωμένη η δράση της?

και όπως έψαξα και βρήκα το Flagyl δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση για συμβατότητα με το θηλασμό.

Απο την άλλη (όπως λεγεται) απο γιατρούς και επιστήμονες, γίνεται ευρεία χρήση του σε μητέρες πριν και μετά τον τοκετό.

αλά αυτό δε μου λέει τίποτα. γιατι ευρεία χρήση και των συμπληρωμάτων γαλατος γίνεται....!!!

δε σημαίνει οτι κάνουν και ότι είναι καλύτερα.

Δυστυχώς η ουσία αυτή έχει αρκετά μεγάλο χρόνο ημίσιας ζωής και η βιοδιαθεσιμότητά του είναι σημαντικά μεγάλη (επιτέλους μου χρειάστηκαν και οι γνωσεις μου στο μαθημα της Ιατρικής Φυσικής που είχα περάσει στο παν/μιο, και τότε θεωρούσα άχρηστες)

Το όλο θέμα με έκανε να καταλάβω όμως ότι πολλα που έχω διαβάσει εδω στο φοόρουμ μπορεί να μηνείναι και τόσο σωστά και δυστυχώς μπορεί να σας παρασύρει ο ενθουσιασμός σας.

Θα αρχίσω να αμφιβάλλω για όσα σημαντικά και πολλά εχω διαβάσει εδώ.

ΕΠίσης αμέσως όλοι ετρεξαν να κατηγορήσουν τη παιδίατρο, που ΄τολμησε να πει ότι η ουσία αυτή δεν συμβαδίζει με το θηλασμό.

βρε τi κακια που είναι ...

ακου εκεί να το πει αυτό, ... ενώ το χαρτί μεσα στο φαρμακο λέει οτι δεν κάνει γαι το θηλαμσό.

ακου εκεί να το πει αυτό ενω ... το βιβλίο της κας Πατσούρου την δεν την εχει στις ασφαλείς οσυίσες για θηλασμό, αλλα στις με αγνωστη δράση.

Ακου εκέι να τολμήσει να το πει αυτό ενώ το φάρμακο αυτό δεν έχει παρει εγκριση απο τον αμερικάνικο οργανισμο φαρμακων για το θηλασμό (οργανισμος που ολοι εμπιστευονται).

Γιαυτο εχω να σας συστήσω λίγη ψυχραιμία.

Αφήστε όσους είναι αρκετά εμπειροι, επαγγελματίες, και αναγνωρισμενα "διαβασμενοι" (όπως η αγλαία που η συνεισφορά της ειναι ... αμύθητη)

αυτά για τώρα ,

Καλούς θηλασμους

.png

Διαφημίσεις

όπως φαίνεται και στο βιβλίο της πολύ καλής κας Πατσούρου, η ουσία αυτή βαθμολογέίται με 4 που όπως λέιε στην αρχη, είναι άγνωστη η δράση της.

ενω απο φαίνεται ότι επιτρέπονται το 6 και 7.

Υπήρχε παλαιότερη οδηγία που το θεωρούσε μέτρια ασφαλές λόγω άγνωστης δράσης.

το e-lactancia ενημερώνεται συνεχώς. Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει το ίδιο για ένα βιβλίο.

εσείς θα δίνατε στο παιδί σας (μέσω του θηλασμού) μια ουσία που ακόμα δεν είναι τεκμηριωμένη η δράση της?

Ίσως προτιμούμε να μη δώσουμε ουσίες που είναι τεκμηριωμένη η βλαπτική δράση τους, όπως το αγελαδινό γάλα, οι διαλύτες των ελαίων που υπάρχουν μέσα σε αυτό, η μελαμίνη κλπ...

Κάποιοι ζυγίζουν το ρίσκο και γέρνει η ζυγαριά προς κάποια πλευρά.

και όπως έψαξα και βρήκα το Flagyl δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση για συμβατότητα με το θηλασμό.

τα περισσότερα φάρμακα, παρά τις σχετικές δημοσιεύσεις για την ασφάλειά τους, αργούν πολύ να πάρουν έγκριση γιατί τα συμφέροντα των φαρμακευτικών συχνά εμπλέκονται με αυτά των εταιρειών με τα γάλατα.

Στο site e-lactancia μπορείς να βρεις τα ονόματα των γιατρών που υποστηρίζουν το e-lactancia

είναι από το νοσοκομείο Marina's Atlas Hospital

Υπάρχουν διευθύνσεις και τηλέφωνα

ΕΠίσης αμέσως όλοι ετρεξαν να κατηγορήσουν τη παιδίατρο, που ΄τολμησε να πει ότι η ουσία αυτή δεν συμβαδίζει με το θηλασμό.

βρε τi κακια που είναι ...

Η παιδίατρος θα έπρεπε να γνωρίζει την έννοια της προσορινής διακοπής του θηλασμού που χρησιμοποιείται ακόμη και σε μερικές χημειοθεραπείες, όμως από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι την αγνοεί παντελώς. Την υποστήριξη της γαλουχίας στη διάρκεια της προσορινής διακοπής του θηλασμού να μην τη συζητήσω, είναι προφανώς άγνωστη έννοια γιατί αυτή είναι υπέρ του θηλασμού....

θελω να προσθεσω ειτε τελικα θηλασει η δε θηλασει αμα παρει το φαρμακο η γιατρος που το δωσε πρεπει να δωσει οδηγιες πως δε θα κοπει το γαλα .Οπως πολυ σωστα σου πε η Αγλαια. Παντως πληροφοριακα στο λεω οι περισσοτεροι γιατροι πλεον ενημερωνονται ποια φαρμακα ειναι συμβατα και με εγκυμοσυνη και θηλασμο και τα δινουν και μιλαω οχι επειδη ειδα κατι στα βιβλια αλλα απο προσωπικη πειρα

καλη τυχη οτι κι αν κανετε απλα προσεξε αν διακοψει για λιγο το θηλασμο να βγαζει το γαλα με σωστο θηλαστρο τακτικα.

όμως βρήκα και το :

http://www.ifet.gr/drugs/ingredients/metronidazole.htm

γιατι στις αντενδείξεις εχει το θηλασμό?

τα περισσότερα φάρμακα στις εσώκλειστες οδηγίες γράφουν το ίδιο!

Ο ifet γράφει ακριβώς τα ίδια!

ακόμη και όταν έχει τεκμηριωθεί η ασφαλής δράση των φαρμάκων εδώ και χρόνια, εξακολουθούν οι δηγίες να γράφονται με τον ίδιο τρόπο...

Γιατί άραγε;

[Γιαυτο εχω να σας συστήσω λίγη ψυχραιμία

Λυπάμαι για τον ζήλο μου να σας εξυπηρετήσω στον εντοπισμό της ουσίας στο e-lactancia: τον ταυτίζετε με έλλειψη ψυχραιμίας. Δικαίωμά σας.

Χαίρομαι επίσης που το πανεπιστημιακό σας υπόβαθρο για το οποίο φροντίσατε να μας ενημερώσετε, έχει εστιάσει - μεταξύ άλλων - σε δεξιότητες σαρκασμού και ειρωνίας. Θα σας χρειαστούν, όταν εισπράξετε ανάλογες συμβουλές περί διακοπής θηλασμού από την παιδίατρο σας σε επόμενη πρώτη ευκαιρία.

Όσο για τις πατρικές συμβουλές σας ως προς το πώς θα πρέπει να ανταλάσσουμε πληροφόρηση και τεκμηριωμένη γνώση, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ολίγον και ως μοχλό αυτοκριτικής. Έτσι, για να μην πάνε τελείως χαμένες δηλαδή.

και σε γενικέσ γραμμές σε διαφορες απαντήσεις του λεει οτι εινια ασφαλες.

http://66.230.33.248/cgi-bin/discus/discus.cgi?pg=topics&access=guest

(πατήστε αναζητηση , που είναι το εικονίδιο με το φακό)

και γραψτε metronidazole

η απάντηση είναι από το 2003 και λέει ότι τότε δεν είχε εγκριθεί η χρήση του από την American Academy of Pediatrics

παρόλα αυτά το συνιστούσε ως ασφαλές, όπως και οι γιατροί του e-lactancia...

• 2 months later...
δυστυχώς στην 25η μέρα (μόλις) του μωρού μας, μετά απο εξεταση ανακαλυφθηκε ένα μικρόβιο στη γυναίκα μου, και η γυναικολόγος της συνεστησε ένα υποθετο (κολπικό νομίζω) με δραστική ουσια την Metronizadole.

.

:cry:

Συμμετέχω λίγο αργά στη συζήτηση αλλά τώρα τη διάβασα, και επειδή θα τη διαβάσουν και άλλοι νομίζω ότι είναι σημαντικό να ειπωθεί κατι: Μήπως όλη η συζήτηση γίνετα σε λάθος βάση; Το φάρμακο είναι κολπικό υπόθετο. Αυτό, νομίζω, δεν περνά στη συστηματική κυκλοφορία (αν θυμάμαι καλά περνάνε τα από του στόματος, τα ενέσιμα και το κλασικά, ευχάριστα υποθετάκια... :? )

Για τα φάρμακα ρωτήστε και τον φαρμακοποιό, αλλά αν ισχύει αυτό μην ανησηχείται για τον θηλασμό...

Αααα.. Συμπληρώνω, και κάποιες κρέμες/αλοιφές ανάλογα με τα συστατικά τους μπορεί να απορροφούνται από το δέρμα...

Και πάλι, δε ρωτάτε και τον φαρμακοποιό;

Αααα.. Συμπληρώνω, και κάποιες κρέμες/αλοιφές ανάλογα με τα συστατικά τους μπορεί να απορροφούνται από το δέρμα...

Και πάλι, δε ρωτάτε και τον φαρμακοποιό;

Η τοπικη χρήση κάποιων ουσιών δεν τις κάνει ασφαλείς, δεν μπορούμε δηλαδή να εμπιστευθούμε απλώς αυτό για να τις χρησιμοποιήσουμε.

Οι φαρμακοποιοί γνωρίζουν τις οδηγίες που αναγράφονται στα φυλλάδια των φαρμάκων οι οποίες είναι σχεδόν πάντα λάθος για το θηλασμό. Συστήνουν σχεδόν πάντα να μη χορηγούνται τα φάρμακα στη γαλουχία παρόλο που συχνά πρόκειται για φάρμακο που χορηγείται ακόμη και σε νεογνό...

Υπάρχουν βάσεις δεδομένων και βιβλία σχετικά και μόνο αυτά μπορούμε να εμπιστευτούμε.

Δεν έχω κάτι να προσθέω σ'αυτά που είπε η Αγλαΐα και η Ηρώ, απλά μου κάνει εντύπωση, ο τόνος σας, και ο σαρκασμός σας. Δεν έχουν κανένα συμφέρον οι κοπέλες αυτές να σπευσουν να σας βοηθήσουν, το κάνουν με όλη την καλή θέληση, αφιερώνοντας τον πολύτιμο χρόνο τους. Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί τόση εχθρικότητα?

Η τοπικη χρήση κάποιων ουσιών δεν τις κάνει ασφαλείς, δεν μπορούμε δηλαδή να εμπιστευθούμε απλώς αυτό για να τις χρησιμοποιήσουμε.

Ωπα, να ρωτήσω κάτι; Επειδή πιθανόν να χρειαστεί να πάρω και εγώ αντιμυκητησιακό ενδοκολπικά και θηλάζω αποκλειστικά τι να κάνω; Είχα σκοπό να ψάξω τους καταλόγους που προαναφέρατε για την θεραπεία από του στόματος, ώστε να είναι συμβατή με τον θηλασμό αλλά δεν είχα σκεφτεί να τσεκάρω και το κολπικό υπόθετο. Δεν υποτίθεται ότι για να περάσει κάτι στο γάλα πρέπει πρώτα να περάσει στην κυκλοφορία; Αν το κολπικό υπόθετο δεν περνάει στην κυκλοφορία δεν είναι ασφαλές;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...