Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΝΤΟΝΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ!

Recommended Posts

Κοριτσια και εγω ειχα εντονη δισκοιλιοτητα σε ολη την εγκυμοσυνη..Ειχα δοκιμασει τα παντα.Το μοναδικο το οποιο με βοηθουσε ηταν το υποθετο γλυκερινης τιποτα αλλο..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Vann

Vann 4 δημοσιεύσεις

• baduz

baduz 4 δημοσιεύσεις

• aspassia

aspassia 4 δημοσιεύσεις

• LOUCY

LOUCY 4 δημοσιεύσεις

εγω παντως ειχα σωθει με το τσαι σε σκονη της milupa.το χαμομηλι που κανει για μωρα.απλα το εκανα πιο συμπυκνωμενο.σε 1/2 φλυτζανι ζεστο νερο 3-4 κουταλακια τσαι. ειχα να παω τουαλετα θυμαμαι 7 μερες.πως το ηπια και πως πηγα τρεχοντας ουτε καταλαβα

• 7 months later...

Αχ βρε κορίτσια μεγάλο πρόβλημα αυτή η δυσκοιλιότητα εμένα μου κατσικώθηκε μόλις μπήκα στον 5 μήνα..μέχρι τότε και με το ίδιο συμπλήρωμα σιδήρου πήγαινα οπωσδήποτε μια φορά την ημέρα...την προηγούμενη εβδομάδα κλείσαμε 6ημερο!!! Τρελάθηκα στους πόνους, τί σαλάτες, τί ακτινίδια, τί δαμάσκηνα, all bran, activia, περπάτημα..μέχρι και duphalac Πήρα 3 μέρες και τίποτα!!!!!!!! Τελικά σώθηκα μόνο με τα υπόθετα γλυκερίνης πήρα για 2 συνεχόμενες ημερες αλλά τώρα θα πρέπει να σταματήσω γιατί μετά θα αδρανίσει τελείως το έντερο..τί να πώ έχω δοκιμάσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!! Κάθε συμβουλή δεκτή!!!!!!!!1

Μια απο τα ιδια κ εγω κοριτσια.....ειμαι ξάπλα 2 μηνες κ δεν κουνιεται τιποτα!!!!!ημουν κ πριν δυσκοιλια οποτε φανταστειτε τι γινεται τωρα.....

Κρατησα σημειωσεις κ αυριο θα στειλω τον συζυξ στο μαρκετ για χυμους,δημητριακα κτλ.....

Πηρα φακελακια tanilas αλλα δεν εκαναν τιποτα κ τωρα βαζω υποθετα γλυκερινης ..... ομως με το που τα βαζω σε 1 λεπτο!!!!! παω τουαλετα κ η ποσοτητα ειναι ελαχιστη..... :/

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

Διαφημίσεις

Εχω ακουσει παντως οτι τα αποξηραμενα φρουτα, τα ακτινιδια, δαμασκηνα κλπ βοηθουν μονο ανα φας 3-4 πρωι πρωι νηστικη με νερο και για λιγη ωρα δεν φας τιποτα αλλο.

Αυτο ε[ισης με τα υποθετα γλυκερινης ποτε δεν το καταλαβα γιατι το λενε. Ημουν παντα δυσκοιλια και πριν απο 10 περιπου χρονια αρχισα να χρησιμοποιω 2 η 3 φορες τη βδομαδα υποθετο. Μια χαρα το εντερο μου αλλες φορες λειτουργουσε μονο του κι αλλες φορες επαιρνα υποθετο.Τιποτα απολυτως δεν επαθα. Με τον ιδιο τροπο εχει σωθει και η ξαδερφη μου και η πεθερα μου.

Στην εγκυμοσυνη μου, εβαζα υποθετο καθε μερα γιατι ειχα περισσοτερη δυσκοιλιοτητα απο τον σιδηρο και διοτι ειναι πολυ κακο το σφιξιμο και ακομη χειροτερο να μην αδειαζει το εντερο.

Μετα την γεννα, σωθηκα γιατι κατι αλλαξε στο εντερο μου (εκανα καισαρικη) και δουλευει ρολοι καθημερινα. Και παλι ορισμενες φορες χρησιμοποιω υποθετο,οχι γιατι δεν ενεργοποιειται το εντερο μου, αλλα γιατι εχω προβλημα δισκοπαθειας μεγαλο και ο γιατρος μου εχει απαγορεψει οποιδηποτε σφιξιμο.

Δεν επαθα ποτε αδρανεια ολα αυτα τα χρονια που χρησιμοποιω το υποθετο γλυκερινης.

Θα ηθελα να τονισω οτι πραγματικα δεν πρεπει η εγκυος να σφιγγεται διοτι μπορει να παθει και αλλα πραγματα(οπως να σπασει καποιο αγγειο που να αιμορραγει, να μαζευτει αιματωμα σε καποια κυστη και να ειναι απολυτη αναγκη να χειρουργηθει αμεσα για να αφαιρεθει το αιματωμα και να καυτηριαστει το αγγειο που αιμορραγει)(φτου φτου μακρια απο ολες τις εγκυους αυτα).

Ομως μολις αναρρωνει απο μια τετοια εγχειριση η εγκυος φιλη μου γιαυτο ξερω ολες τις λεπτομερειες.

Ο γυναικολογος, μετα απο αυτο που επαθε, της δινει καθε μερα ντουφαλακ - ντουλκολαξ εναλλαξ, και υποθετα γλυκερινης οποτε κριθει αναγκαιο.

Συγγνωμη για την αναλυση αλλα θεωρω οτι ειναι σημαντικο προβλημα γιαυτο επεκταθηκα.

Ευχομαι ολα να φτιαχτουν ανωδυνα για ολες και καλη λευτερια!!!

Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ.Έβγαλα όλη την εγκυμοσύνη με nujol δύο κουταλιές μία το μεσημέρι και μία το βράδυ, 2 λίτρα νερό την ημέρα και το πρωι παγωμένο γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης και στις πολύ μεγάλες εξάρσεις έτρωγα και δαμάσκηνα. Άστα ένα δράμα....μόλις γέννησα όλα επανήλθαν δια μαγείας. Υπομονή να σκέφτεσαι μόνο τι τέλεια θα είναι όλα όταν με το καλό έρθει το μωράκι σου.

Θα ηθελα να τονισω οτι πραγματικα δεν πρεπει η εγκυος να σφιγγεται διοτι μπορει να παθει και αλλα πραγματα(οπως να σπασει καποιο αγγειο που να αιμορραγει, να μαζευτει αιματωμα σε καποια κυστη και να ειναι απολυτη αναγκη να χειρουργηθει αμεσα για να αφαιρεθει το αιματωμα και να καυτηριαστει το αγγειο που αιμορραγει)(φτου φτου μακρια απο ολες τις εγκυους αυτα).

Ομως μολις αναρρωνει απο μια τετοια εγχειριση η εγκυος φιλη μου γιαυτο ξερω ολες τις λεπτομερειες.

εχεις απολυτο δικιο, δυσκοιλιοτητα ειχα και στις δυο προηγουμενες εγκυμοσυνες μου... ειδικα στη δευτερη το πραγμα δεν διορθωνοταν με τιποτα και απο το σφιξιμο κατεληξα 34η εβδομαδα με αδειες ολες τις δεξα μενες αμνιακου υγρου στον σακο. με το σφιξιμο χανοταν το αμνιακο υγρο χωρις να το καταλαβω... ελπιζω αυτη τη φορα να μην εχω τετοια προβληματα, αν και ηδη απο ωρα , μολις 8η εβδομαδα και χωρις ακομα σιδηρο, τα πραγματα δυσκολευουν λιγακι...

Χυμός δαμάσκηνου καθημερινά πρωι πρωι νηστική (αυτός στα μεγάλα γυάλινα μπουκάλια) και το απόγευμα γιαούρτι.Εγώ στη δεύτερη εγκυμοσύνη έβγαλα αιμορροιδες οι οποιες ευτυχώς εξαφανίστηκαν μετά τη γέννα και αφού έκοψα το σίδερο παρόλο που θηλάζω.

• 1 month later...

Γεια σας και απο μενα!

Πω-πω αυτο το εντερακι τι μας κανει βρε κοριτσια!

Ειμαι 9 εβδομαδα και αρχισε η δυσκοιλιοτητα!Στην πρωτη εγκυμοδυνη δεν ειχα προβλημα,αλλα τωρα τραβαω ζορι!

Ο γιατρος μου στην αρχη,μου συστησε το duphalac,αλλα δεν ειδα κανενα αποτελεσμα,αφηστε που ηταν και τοσο γλυκο σαν γλυκοζη,που μου προκαλουσε ναυτια.Εχω που εχω εντονες ναυτιες,αυτο με αποτελειωνε! Μου το αλλαξε ομως και 'δω και μια εβδομαδα παιρνω γαλα μαγνησιας και μπορω να πω πως κατι γινεται,κατι ψιλα δηλαδη.Απο το ολοτελα καλη κ η Παναγιωτα!

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης:Επειδη εχω αυξημενο σακχαρο(μετριεμαι 3 φορες την ημερα)το πρωι τρωω γαλα με φρυγανια και εχει καταντισει βαρετο καθε μερα το ιδιο,ετσι για αλλαγη,μπορω να τρωω all bran?

0b50f73f94.png

af879bb122.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...