Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετακομιση στην Κορινθο

Δημητρης1979

Recommended Posts

Αγαπητοι γονεις, ευχαριστω εκ των προτερων για την οποιαδηποτε απαντηση.

Σκεφτομαστε να μετακομισουμε απο το εξωτερικο πισω στην πατριδα.

Στο παρελθον ζουσαμε στην Αθηνα, αλλα δεν θελουμε να επιστρεψουμε σε μεγαλουπολη.

Μια απο τις πολεις που σκεφτομαστε και μας αρεσει οπτικα, ειναι η Κορινθος (η αλλη ειναι ο Βολος, αλλα ειναι αρκετα μεγαλυτερη).

Καλοδεχουμενες οποιαδηποτε σχολια σχετικα με την ζωη στην Κορινθο, την καθημερινοτητα, τα προβληματα, τα υπερ-κατα, τα σχολεια (ιδιωτικα και δημοσια), τα νοσοκομεια (ιδιωτικα και δημοσια), γενικα οτιδηποτε εχει καποιος να σχολιασει!

Επισης, εαν καποιος διαμενει ηδη εκει, ποια σημεια ειναι καλα για διαμονη (ιδεατα με θεα θαλασσα!);

Ευχαριστω πολυ!

Δημητρης

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σας! 

Εύχομαι με το καλό όποια απόφαση κι αν πάρετε, επιστροφής ή μη. 

Πριν σας απαντήσω να πω, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είμαι κάτοικος καμίας από τις πόλεις που αναφέρετε. Η άποψη μου είναι εντελώς υποκειμενική και καθόλου μα καθόλου σφαιρική και τεκμηριωμένη. Είναι απλώς η εικόνα που έχω εγώ προσωπικά. Και σας στην στέλνω έτσι κουβέντα να γίνεται που λέμε, μιας και δεν βλέπω άλλη δημόσια απάντηση στο topic που ανοίξατε. Είμαι κάτοικος Αθήνας (και τη θεωρώ από τις ασχημότερες πόλεις της Ελλάδας και γενικότερα).

Καταρχήν σκεφθείτε το καλά πριν αποφασίσετε την επιστροφή. Ζυγίστε τα συν και τα πλην. Και αποφασίστε με βάση την ευημερία σας και όχι μόνο με συναισθηματικά κίνητρα (πχ επιστροφή στην πατρίδα).

Η εικόνα που έχω σχετικά με τις δύο πόλεις που αναφέρατε είναι η εξής:

Κόρινθος: Δεν μένω, αλλά παραθερίζω κοντά στην Κόρινθο και έχω εικόνα ως επισκέπτρια. Βάσει αυτού λοιπόν θα έλεγα

On 28/9/2024 at 2:43 ΜΜ, Δημητρης1979 είπε:

Μια απο τις πολεις που σκεφτομαστε και μας αρεσει οπτικα, ειναι η Κορινθος

Ειλικρινά αναρωτιέμαι τι έχετε δει και σας αρέσει οπτικά;! Με λίγη δόση χιούμορ και ζητώντας συγγνώμη από τυχόν Κορίνθιους αναγνώστες. Άποψη μου η Κόρινθος, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, θα μπορούσε να είναι πραγματικά πολύ, μα πολύ ωραία, αλλά... δεν είναι. Δυστυχώς η ανθρώπινη δραστηριότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη του σχετικού θεσμικού/νομοθετικού πλαισίου, συμβάλλουν στην υποβάθμιση της περιοχής.

Η Κόρινθος κατ'εμε θυμίζει περιοχή της Αθήνας, Σίγουρα υπάρχουν και οι πιο "καλές" γειτονιές-προάστια και οι πιο παλιές-κεντρικές γειτονιές με ότι συνεπάγεται αυτό. Από ότι έχω δει έχει πολύ καλή αγορά, πλήρης, με όλων των ειδών τα εμπορικά καταστήματα. Πλήρης και σε καταστήματα εστίασης. Και φυσικά όλες τις υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές. Το νοσοκομείο της δεν φημίζεται για το επίπεδο των παροχών του. Η θάλασσα της-παραλίες της είναι αυτές που είναι. Αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι βρίσκονται στην αρχή-πιο στενό σημείο ενός κλειστού κόλπου, του Κορινθιακού και εντός αστικού ιστού (Κόρινθος, Λουτράκι παρα δίπλα) μπορεί να αντιληφθεί την ποιότητα των νερών. Φυσικά ο κόσμος της κατακλίζει την θερινή περίοδο, όπως και τις παραλίες όλου του νομού Κορινθίας, αλλά η ποιότητα των νερών είναι αυτή που είναι σε έναν κόλπο. Και δεν είναι όπως είναι σε παραλίες που βλέπουν σε πιο ανοιχτή θάλασσα/πέλαγος. Όσο απομακρύνεσαι από την αρχή του κόλπου, ήτοι Κόρινθος, τόσο καλύτερη η ποιότητα, αλλά και πάλι δεν είναι σε καμία περίπτωση "κρυστάλλινα νερά". Σχετικά με εκπαιδευτικά ιδρύματα, φαντάζομαι συναντά κανείς τα πάντα (σε βαθμίδες, ποιότητα, κλπ) και στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη. Η ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου έχει μεγάλο θέμα με το πόσιμο νερό, με την καθαριότητα και εχμμμ... ένα κάποιο θέμα με την παραβατικότητα μικρής (και όχι μόνο) κλίμακας.

Βόλος: Δεν έχω πάει, δεν έχω προσωπική άποψη. Από κοντινούς συγγενείς έχω ακούσει τα καλύτερα από άποψη υποδομών (ομοίως έχει όλες τις υποδομές και υπηρεσίες), καθαριότητας, φυσικής ομορφιάς παραλίας αλλά και των πέριξ περιοχών (τουριστικών κέντρων και μη), κλπ. Βέβαια φαντάζομαι όλα αυτά μιλώντας στα πλαίσια μιας ελληνικής, μεγάλης μεν, αλλά επαρχιακής κατά τα άλλα πόλης. Ο δήμαρχος της είναι ένα εντελώς αμφιλεγόμενο πρόσωπο της ελληνικής τοπικής διοίκησης, ωστόσο το πρόσημο της πλειοψηδίας των δημοτών έχω την αίσθηση είναι θετικό. Λεπτομέρειες για την καθημερινότητα, τα υπερ και τα κατά, δυστυχώς δε γνωρίζω να σας πω.

Οπότε, εγώ προσωπικά που ξανά λέω, δεν είμαι κάτοικος ούτε Κορίνιου ούτε Βόλου, έχω την εντύπωση ότι συγκρίνοντας Κόρινθο και Βόλο μιλάμε για την μέρα με την νύχτα από άποψη ας πούμε αισθητικής. Βέβαια, η Κόρινθος έχει ένα ατού. Είναι πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, με ότι αυτό σημαίνει από άποψη επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πολιτισμικών δρώμενων, εργασιακών ευκαιριών, κλπ.

Επίσης η Χαλκίδα είναι μια πόλη, κοντα στην Αθήνα που έχει όλες τις υποδομές-παροχές και επίσης παραλιακή καθώς φαίνεται να επιθυμείτε να κατοικήσετε σε παραθαλάσσιο μέρος. Την έχετε σκεφτεί; Προσωπικά θα την τοποθετούσα ένα σκαλί πάνω από την Κόρινθο. Αλλά και πάλι μιλώ εντελώς υποκειμενικά, Είναι απλώς η προσωπική μου άποψη και δεν έχει και πολύ σημασία. Ούτε κάτοικος Χαλκλιδας είμαι.

Και ακόμη, ίσως αν υπήρχε η δυνατότητα να περάσετε κάποιο χρονικό διάστημα στις πόλεις που σας ενδιαφέρουν, πριν αποφασίσετε την μόνιμη μετεγκατάσταση, βοηθούσε να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...