Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΙΑΣ....

Recommended Posts

Υ.Γ. μου ειχε πει η μαια για να προετοιμασω της θηλες να βαζω απο τωρα μια φορα τη μερα την κρεμα LANSINOH, ξερει κανεις τιποτα γι αυτο?? να τη βαζω?? γιατι στο βιβλιο της Πατσουρου λεει να μη βαζεις τιποτα στις θηλες πριν τον τοκετο μονο να τις αφηνεις εκτεθημενες στον αερα οσο ειναι δυνατον και να μη φορας σουτιεν στο σπιτι.[/i][/b]

Καλά τα λέει το βιβλίο της Πατσούρου! Κανένα θηλαστικό δεν προετοιμάζει τις θηλές του για να θηλάσει και τα καταφέρνουν πολύ καλά εδώ και πολλά εκκατομύρια χρόνια... :wink:

Διαφημίσεις

κι εμένα η μαία μου, μου είπε ότι δεν βάζουμε τίποτα στις θηλές! Δεν έχω συνεργαστεί ακόμα μαζί της στην πράξη, αλλά ήδη την 1 ώρα που μου μίλησε για το θηλασμό είπε πράγματα που είχα ξανακούσει στο φόρουμ και έδειξε αρκετά ενημερωμένη και υπέρ του θηλασμού. Φυσικά και πληρώνεται σαν αποκλειστική μαία! (ούτε ρώτησα πόσο :oops: )

ssttaa

επιθεματα στηθους χρησιμοποιουμε?? :)

στο βιβλιο της Πατσουρου δεν αναφερει κατι, απλως οτι δεν ξεπλενουμε το στηθος μετα το θηλασμο γιατι το γαλα που μενει κανει καλο!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Από τα λίγα που διάβασα στα γρήγορα, έχω να σου πω τα εξής, που τα έχω πει πολλές πολλές φορές εδώ μέσα και παραέξω, όπου δέχονται να ακούσουν:

1. Κάνε πέρα τη μαία του γιατρού σου. Προφανώς και δεν σου χρειάζεται ένας τέτοιος άνθρωπος διπλα σου στις πρώτες σου μέρες με το μωράκι σου!

2. Ξεκοκάλλησε την ενότητα του θηλασμού στο φόρουμ και το βιβλίο της Πατσορού. Θα είσαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα!

3. Κλείσε τα αυτιά σου σε οποιονδήποτε προσπαθεί (και δυστυχώς προσπαθουν πριν καν γεννήσεις) να σε πεισει ότι δεν είσαι σε θέση να θηλάσεις το παιδάκι σου! Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και γονείς, γιατροί, νοσοκόμες, μαίες, γειτόνισσες, φιλενάδες, και κυρίως... πεθερές!

4. Διάβασε εδώ μέσα όλες αυτές τις ιστορίες μαμάδων, που είτε με καισαρική είτε με φυσιολογικό τοκετό κατάφεραν να θηλάσουν αμέσως ή έστω και μετά από λίγες ώρες τα μωράκια τους παρά τις "εξυπνάδες" που τους πέταγαν οι γύρω τους!

5. Αν είσαι εσύ σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις, τότε σίγουρα θα τα καταφέρεις!!!

Εγώ γέννησα τις δίδυμες με καισαρική. Παρά τις προσπάθειες να με πείσουν ότι δεν έχω γάλα, ότι δεν πειράζει να πιουν ξένο, ότι θα μου είναι πιο εύκολο λόγω διδύμων, ότι, ότι, ότι... πείσμωσα και ακόμα και σήμερα, 9,5 μήνες μετά, θηλάζω τα διδυμάκια μας και δεν έχουν πιει ούτε μια σταγόνα ξένο γάλα! Αλλά κλείνω τα αφτιά μου! κι όταν απελπίζομαι, μιλάω στις άλλες μαμάδες εδώ και παίρνω κουράγιο, όπως χτες που φοβόμουνα για το βάρος τους!

Και για να μην το παρατραβάμε κι όλας, ακόμα κι αν μέσα στο μαιευτήριο, για ΧΧΧ λόγους δεν τα καταφέρετε με το θηλασμό(που είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε) όταν με το καλό πάτε σπίτι σας, θα κάνεις αγκαλίτσα το μωράκι σου, θα χουχουλιάσετε μαζί 2-3 μέρες και να δεις που με ένα "μαγικό τρόπο" ξαφνικά όλα θα φτιάξουν...

kr3fp2.png

Διαφημίσεις

σε ευχαριστω πολυ!!!

μορφωνομαι συνεχεια, απο οπου μπορω.... :lol:

και σκεφτομαι πως στο μαιευτηριο θα φωναζω συνεχεια για να μην της δωσουν ξενο γαλα!!!! :lol:

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

να κανω μια ακομα ερωτηση.....

διαβασα πως καλο ειναι ο καθε θηλασμος να ειναι απο το ενα στηθος και ο επομενος απο το αλλο. αυτο ισχυει και για τις πρωτες τρεις μερες ,με το πρωτογαλα, και για τους λεγομενους μαραθωνιους θηλασμους, που μπορει να ακολουθησουν αργοτερα????

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

διαβασα πως καλο ειναι ο καθε θηλασμος να ειναι απο το ενα στηθος και ο επομενος απο το αλλο. αυτο ισχυει και για τις πρωτες τρεις μερες ,με το πρωτογαλα, και για τους λεγομενους μαραθωνιους θηλασμους, που μπορει να ακολουθησουν αργοτερα????

Η συμβουλή αυτή είναι μόνο για τις μητέρες με υπερπαραγωγή που τα μωρά τους κάνουν πράσινες κενώσεις συνέχεια.

Η σωστή τακτική είναι

1. Αφήνουμε το μωρό στο πρώτο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του (αυτό μπορεί να συμβεί στα 10, στα 30, στα 50, στα 200 λεπτά....)

2. Το σηκώνουμε, το κρατάμε λίγο να ρευτεί ΑΝ ΘΕΛΕΙ (με το ζόρι δεν γίνεται, μπορεί να μη χρειάζεται)

3. Το βάζουμε στο άλλο στήθος, αν θέλει να συνεχίσει το θηλασμό το αφήνουμε μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του, αν δεν θέλει έχει καλώς.

Η συμβουλή αυτή είναι μόνο για τις μητέρες με υπερπαραγωγή που τα μωρά τους κάνουν πράσινες κενώσεις συνέχεια.

Η σωστή τακτική είναι

1. Αφήνουμε το μωρό στο πρώτο στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του (αυτό μπορεί να συμβεί στα 10, στα 30, στα 50, στα 200 λεπτά....)

2. Το σηκώνουμε, το κρατάμε λίγο να ρευτεί ΑΝ ΘΕΛΕΙ (με το ζόρι δεν γίνεται, μπορεί να μη χρειάζεται)

3. Το βάζουμε στο άλλο στήθος, αν θέλει να συνεχίσει το θηλασμό το αφήνουμε μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του, αν δεν θέλει έχει καλώς.

δηλαδη αν δεν εχουμε υπερπαραγωγη καθε ποτε αλλαζουμε στηθος??

ποτε καταλαβαινουμε πως το ενα στηθος δεν εχει αλλο γαλα ωστε να βαλουμε το μωρο στο αλλο?? απλα θα σταματησει το ενδιαφερον του μωρου?

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...