Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ

antigoni84

Recommended Posts

Θα ελεγα οτι εγω εχω την εξαιρεση,αλλα δεν θελω να δωσω αλλο χτυπημα στο Fistikaki μου για αποψε.Η ομαδα μου φτανει..... :lol::lol::lol::lol:

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 126
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ελεγα οτι εγω εχω την εξαιρεση,αλλα δεν θελω να δωσω αλλο χτυπημα στο Fistikaki μου για αποψε.Η ομαδα μου φτανει..... :lol::lol::lol::lol:

γεια σου ρε "εξαιρεση"

:lol::lol::lol::lol::lol:

μην αγχωνεσαι ανtέχει πολλα το fistikaki :lol::lol::lol::lol:

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαφημίσεις

γεια σου ρε "εξαιρεση"

:lol::lol::lol::lol::lol:

μην αγχωνεσαι ανtέχει πολλα το fistikaki :lol::lol::lol::lol:

Το ξερω πως αντεχει,Sabrina μου,την ξερω την Fistikomammy μου :lol::lol::lol::lol::lol::lol: .Δεν μασαει απο "εξαιρεσεις" :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

αχ αυτος ο καναπες :evil: 13 ωρες ειπες χα χα εμενα ειναι εκει απο εχθες το πρω και ειναι ακομα εκει :twisted: μονο για κατουριμα πηγε του ειπα να του παρω καμια παπια για να μην κανει τον κοπο να πηγαινει τουαλετα :twisted:

και μιλαμε για εναν αντρα 33 χρονων .....

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά...κάποτε που ήμουν 19 είχα δεσμό 1,5 χρόνο με κάποιον 12 χρόνια μεγαλύτερο...περνούσα καλά μαζί του αλλά έτυχα σε μούχλα άτομο τι να κάνουμε;είναι και σε τι θα πέσεις....δεν άντεξα μετά...ούτε ο μπαμπάς μου τέτοια βαρεμάρα!!!!!!!!

g598zf3jh69s483c.png

Εμείς έχουμε 8,5 χρόνια διαφορά...Απο την αρχή που τον γνώρισα, που εγώ ήμουν 19 κι εκείνος 27,5, ποτέ δεν πέρασε απο το μυαλό μου το ζήτημα της διαφοράς ηλικίας...Ταιριάξαμε τόσο πολύ που τα 8,5 χρόνια δεν υπάρχουν.

Και αν σε αυτή τη σχέση κάποιος έχει μουχλιάσει και δεν έχει ενεργητικότητα αυτή είμαι εγώ! Εκείνος είναι μονίμως μες στην ενέργεια, συνεχώς με παρακινεί να κάνουμε πράγματα κι εγώ πάντα έχω την ίδια απάντηση: βαριέμαι! που να τρέχουμε τώρα!!!

Η ηλικία δεν έχει σημασία πάντως...αν το ζευγάρι περνάει καλά, κανένας άλλος δε μπορεί να εκφέρει γνώμη...όταν κλείσει η πόρτα του σπιτιού μέσα μένουν μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι...οπότε και το πως περνούν είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα!

Νομίζω ένας μεγαλύτερος άντρας σπάνια θα μου άρεσε...γενικά πάντα είχα ένα φόρτε με τους μικρότερους...καλύτερη επικοινωνία ας πούμε σίγουρα. Ο άντρας μου τώρα είναι 1,5 χρόνο μικρότερος και μου πάει γάντι! :D

Γενικά πιστεύω ότι όσο πιο κοντά οι ηλικίες τόσο πιο καλή επικοινωνία υπάρχει. Οπότε για μένα το +- 2 ή 3 χρόνια είναι το ιδανικό. :)

σωμφωνω απολυτα .....ο αντρας μου ειναι 4 μηνες μικροτερος....και μου παει γαντι....

Γενικα και με φιλες και παρεες συνεννοουμε καλυτερα μαε συνομιληκα η μικροτερα ατομα

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ με τον άντρα μου έχουμε 10 χρονιά διαφορά και είμαστε 9 χρόνια μαζί. δεν βρίσκω τραγική την διαφορά ηλικίας που έχουμε αλλά πιστεύω ότι ένα ζευγάρι θα πρέπει να έχει το πολύ μέχρι 10-12 χρονιά διαφορά όχι περισσότερα.

Γιατί πρέπει να σκεπτόμαστε και το μετά. .όσο περνάνε τα χρονιά τι γίνεται.

Μερικές φορές προβληματίζομαι για αυτό ..εύχομαι να είναι όλα καλά.

Αλλά όπως λέτε και εσείς είναι και θέμα ανθρώπου βλέπεις ζευγάρια που έχουν μικρή διαφορά η και συνομήλικοι και δεν τα πάνε καλά και ζευγάρια με μεγάλη διαφορά μια χαρά..

Eγώ ξέρω ότι δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες που θα τις καταπιούμε κάποτε! Λες ότι δεν θέλεις μεγαλύτερους και μετά την πατάς με τον παππού και σε τρέχει κι απο πάνω!!!! Πάντως διαφωνώ με τον Almak ότι οι άντρες κρατιούνται καλύτερα. Κάθε άλλο θα έλεγα! Βλέπω παλιούς συμμαθητές μου φαλακρούς, ότι απέμεινε απο μαλλί κάτασπρο, με κάτι κοιλιές μέχρι κάτω, ντυμένους δεκαετία του '80 και λέω "μπα! αυτός πήγαινε λύκειο κι εγώ γυμνάσιο!!!" Αντιθέτως οι γυναίκες λίγο βάφουν το μαλλί, λίγο κάνουν δίαιτα, λίγο παρακολουθούν τη μόδα πάνε και κανένα γυμναστήριο, κάπως καλύτερα στέκονται! Απο ωριμότητα πάλι οι άντρες ...πίκρα! Δεν τα φτιάχνεις όμως με το πουρό για να βρείς ωριμότητα! Ο άνθρωπος που δεν έχει ενηλικιωθεί στα 30, δεν θα το κάνει ούτε στα 40, ούτε στα 50...

Το συμπέρασμα είναι ότι η ηλικία δεν παίζει ρόλο στο ταίριασμα! Αρκεί η διαφορά να είναι τέτοια που οι άνθρωποι να έχουν αρκετά χρόνια να τα ζήσουν μαζί (ξέρω περίπτωση αυτή 35 και κούκλα, αυτός 67! όσο και να ταιριάζουν οι χαρακτήρες τους έχουν κάποια πρακτικά προβλήματα!)....

Βαριέμαι να γράφω... με κάλυψες απόλυτα !!!!!!!! :lol::lol::lol::lol:

Sofiavl συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Και εγώ τον γνώρισα όταν ήμουν 19 και εκείνος 27, 8 χρόνια μεγαλύτερος. Δεν μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Είμαι ήδη 13 χρόνια παντρεμένη. Το μόνο που με πείραξε είναι ότι δεν γύρισα τα νησιά όπως κάνουν πολλοί νέοι, 1: γιατί είχα αυστηρό πατέρα, και 2: γιατί ο άντρας μου τα είχε ήδη βαρεθεί!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγω κοριτσια με τον αντρα μου εχω 9 χρονια διαφορα εγω 29 εκεινος 38 πραγμα που δεν φαινεται καθολου μιας και δεν ξερω πως τα καταφερνει και δειχνει πολυ πιο μικροτερος.Σας πληροφορο οτι εκεινος εχει περισσοτερο ορεξη απο εμενα σε ολους τους τομεις,αφου καμια φορα τον ρωταω ¨μηπως παιρνεις χαπια και εχεις τοση ενεργεια?¨ :lol::lol::lol::lol:

• 2 months later...

Εγώ λέω κάποιες να έιναι περισσότερο προσεχτικές στον τρόπο που μιλούν. Περί παππούδων κτλ, Π, πιεσόμετρων και δεν ξέρω τί άλλο. Ντροπή. Έχω δει τρισευτιχισμένα ζευγαρια με 20 κ 25 χρόνια διαφορά ηλικίας και δυστυχισμένα συνομίληκα. Λίγος σεβασμός

Εμένα ο άντρας μου με περνάει 5 χρόνια. Εντάξει δεν είναι πολλά.

Είναι αθλητικός, γεμάτος ενέργεια, διάθεση, θέλει να βγαίνει έξω, βρίσκει παρέες και πάει για καφεδάκια, συνεχώς προσπαθεί να με ξεσηκώνει να βγαίνουμε.

ΑΛΛΑ, ο ανθρωπάκος βρήκε εμένα την καραμουχλιασμένη που δε σηκώνομαι από καναπέ και λάπτοπ. Από τα 20 μέχρι τα 32 έκανα πράγματα, έβγαινα, ξενυχτούσα, γύρναγα, από παρέα σε παρέα ήμουνα κι από καφέ σε καφέ. Τώρα απλώς βαριέμαι να ξεκουνηθώ.

Ο άντρας μου και 50 και 60 χρονών να πάει, έτσι θα είναι. Κι εγώ θα είμαι το αντίθετο.

Αλλά γενικώς οι μεγάλες διαφορές δεν είναι καλές κατά τη γνώμη μου.

Σαφώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις.

Έχω το παράδειγμα συναδέλφου που έχει 25 χρόνια διαφορά με τον άντρα της. Τον γνώρισε όταν ήταν 35 και κουκλάρα κι αυτός 60 ακμαιότατος και πάμπλουτος. Τώρα αυτή είναι 50 και παραμένει κουκλάρα, αυτός είναι 75 και αρχίσει να καταπέφτει. Δε θέλει να πάει πουθενά αλλά δεν αφήνει και τη γυναίκα να πάει πουθενά. Όλη την ώρα τον τρέχει στους γιατρούς κτλ.

Αλλά έζησε μαζί του 15 χρόνια μέσα στη χλίδα, στα κότερα, στα ταξίδια, στα ακριβά ρούχα κλπ. Γενικώς της παρείχε ο,τιδήποτε μπορεί να αποκτηθεί με το χρήμα.

Πάντως, δεν την έχει βάλει στη διαθήκη του κι αυτή παρόλο που το γνωρίζει παραμένει κοντά μου, άρα μάλλον δεν παίζει το να είναι μαζί του για τα λεφτά αλλά προφανώς υπάρχουν και συναισθήματα και ίσως περνάει όμορφα μαζί του.

5f27b8bd0c.png

Σας γραφω κι εγω, ετσι ως στατιστικη που λεμε...:D

Γνωρισα τον αντρα μου, τον ερωτευτηκα και τον παντρευτηκα (πολυ γρηγορα) οταν εγω ημουν 29 κι εκεινος 49.

Απο εμφανιση ειναι ενας κουκλος (πρωην πρωταθλητης, μοντελο κλπ) και απο μυαλα μαλλον εγω ειμαι η πιο συντηρητικη στο σπιτι μας.

Δεν εχουμε αντιμετωπισει κανενα προβλημα με χασμα γενεων, αλλα σε αυτο παιζει ρολο και το πως ειναι δυο ανθρωποι. Εγω ας πουμε επειδη ζω μονη και εργαζομαι απο πολυ μικρη, ημουν παντα πιο ωριμη απο κοπελες της ηλικιας μου και δεν ταιριαζα ποτε με αντρες πολυ κοντα μ' εμενα στην ηλικια.

Βοηθαει βεβαια και το γεγονος της πολυ καλης του εμφανισης, γιατι δεν φαινεται (τουλαχιστον οχι ακομη) η μεγαλη διαφορα ηλικιας.

Θα σας πω ομως κατι. Εαν μου ελεγε η κορη μου οτι θελει να παντρευτει εναν κατα πολυ μεγαλυτερο της, σιγουρα θα την απετρεπα και εξηγω γιατι.

Μπορει να μην εχουμε χασμα στις ιδεες και αποψεις, αλλα νιωθω μεγαλη ανασφαλεια στο οτι εχω παιδια με εναν κατα πολυ μεγαλυτερο μου αντρα.

Και αυτο οχι τοσο για εμενα (και για εμενα βεβαια γιατι θα ηθελα να γερασω μαζι με τον αντρα που αγαπω), αλλα κυριως για τα παιδια.

Πριν αποκτησω παιδι δεν το καταλαβαινα, αλλα τωρα ειναι ενα μονιμο υποβοσκον αγχος μου, μη χασει σε μικρη ηλικια η κορη μου τον πατερα της.

Βεβαια ολα αυτα ειναι σχετικα, καθως εχω φιλη που εμεινε χηρα 29 ετων απο αντρα 35, αλλα οσο να ναι οι πιθανοτητες ειναι καπως εναντιον μας.

Φυσικα εχουν αλλαξει και τα δεδομενα στην εποχη μας, εφοσον τα ορια ηλικιας εχουν τραβηξει την ανηφορα και βλεπεις πολλες γυναικες 40 ετων να κανουν παιδια.

Αλλα πιστευω οτι υπαρχει ενας νομος της φυσης που "επιβαλει" η διαφορα να ειναι καπου στα 7 χρονια. Και χρειαζεται για να ειναι οι δυο περιπου στο ιδιο επιπεδο ωριμοτητας (αφου οι αντρες λιγο αργουν), αλλα εχει και τη σημασια του για λογους υγειας. Αν το σκεφτειτε, κατα τα αναμενομενα αρχιζουν καποια προβληματα υγειας οταν τα παιδια ειναι περιπου 20 και εχουν παρει το δρομο τους.

Να σημειωσω τελος, οτι ο αντρας μου δεν εχει καμια οικονομικη ανεση και σαφως δεν ηταν αυτος ο λογος που τον παντρευτηκα, αλλα με τραβηξαν αποκλειστικα η εμφανιση και ο αριστος χαρακτηρας του.

Τα παιδια μου θα ειναι πολυ τυχερα για τον αριστο πατερα που θα εχουν.

Απλα ελπιζω να τον εχουν για πολυ :)

k9Tap3.png

εγω ειμαι στα 29 και ο αντρας μου στα 44.. εχουμε 15 χρονια διαφορα!

ειχα παντα σχεσεις με μικροτερα τα 8 χρονια διαφορας και μονο η μανα μου επαθε πανικο οταν ρωτησε την ηλικια του καλου μου. Ο αντρας μου ειναι πολυ δραστηριος και ιδιως το καλοκαιρι θελει να γυρουλιζουμε συνεχως! Το μονο που με ενοχλει αφανταστα οτι πια η δουλεια τον κουραζει περισσοτερο απο πριν. Και επισης ( αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την ηλικια..) ειναι οτι το παιδι ειναι δικη μου ευθυνη. Παμε για καφε σημαινει : παμε να πιω εγω καφε και εσυ να ασχολεισαι με το παιδι..

τελος θα συμφωνισω με την Κασσιανη στο οτι ο φοβος μου απο πριν το γαμο, μετα το γαμο αλλα και μετα τη γεννηση της μικρης ειναι (να ειμαστε καλα και αν όλα πανε φυσιολογικά) θα ειμαι εγω αυτη που θα μεινει πισω. Δεν ξερω σε ποσα χρονια θα γινει αυτο. Πως θα ειμαστε, ποσο θα ειναι το παιδι μας, θα εχουμε αλλο, θα ειμαστε μαζι... Πάντως αν πεθανουμε φυσιολογικά, εγω ειμαι αυτη που θα πρεπει να ζησω χωρις εκεινον και που θα πρεπει να το πω στο παιδι μας...

(φφτου φτου φτου και η ωρα εινα 2 και κοιμαται -ροχαλιζει- το πουλακι μου...)

Και επισης ( αλλα αυτο δεν εχει να κανει με την ηλικια..) ειναι οτι το παιδι ειναι δικη μου ευθυνη. Παμε για καφε σημαινει : παμε να πιω εγω καφε και εσυ να ασχολεισαι με το παιδι..

Κι εγώ μια από τα ίδια!!!

Λοιπον εμείς έχουμε 7 χρόνια διαφορά!!! Οταν τον γνώρισα ήμουν 22 χρονών πιπίνι!! και αυτός 29 ετών.. σκέφτηκα αμέσως (όλοι αυτοί- οι "κοντά στα 30" θέλουν γάμο) μέχρι τότε είχα σχέσεις μόνο με συνομήλικους.

Και δεν έπεσα εξω... 10 μήνες μετά έμεινα εγκυος και παντρευτήκαμε.. Τώρα ειναι αυτός 36 χρονών πιπίνι και εγώ 29 ετών πουρέϊντζερ!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ

Εμείς έχουμε τέσσερα χρόνια διαφορά και είναι μια χαρά, ούτε παλιά είχαμε πρόβλημα αλλά ούτε και τώρα περάσαμε πέντε χρόνια ωραία μόνοι μας,πηγαίναμε παντού μετά ήρθε το πρώτο παιδί και μετά από έξι χρόνια το άλλο.Εμείς με αυτή την διαφορά έχουμε πολλά κοινά σαν ζευγάρι και ακόμα και στον τρόπο διασκέδασης για την ώρα μετά δεν ξέρω τι θα γίνει.............

a63700a23b.png 87032dd023.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...