Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΥΨΟΣ

Recommended Posts

Και για του λόγου το αληθές Λία στην μέτρηση των 4 μηνών πήραμε μόνο 1 πόντο 68 δηλαδή.Να αρχίσω και εγώ να πιστεύω ότι θα γίνει νανάκι ο Σωτήρης;Ηρέμησε..

Έχω ήδη ηρεμήσει.... Ευχαριστώ...... Ξέρω είμαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ αλλά έχω την τάση να βάζω πάντα το κακό στο μυαλό μου..... Το παλεύω όμως :D:D:D

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 72
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμένα πάντως γεννήθηκε μεγαλόσωμος 4,300 κιλά και 55 πόντους και αισίως στα 4,5 χρόνια είναι 30 κιλά και 1,20 μ. Γίγαντας στα προνήπια !!!! Όλοι μας λένε "Τι μεγάλο παιδί !!!!!! " και γώ απαντώ "Είμαστε γιγαντόσογο ...οπότε;;;"

Η ανιψούλα μου είναι 5μισι.Όταν χρόνισε ήταν 9 κιλά και την παρακαλούσαν να φάει!Τώρα είναι 1.21 :shock: και 26-27 κιλά και την παρακαλάνε να μη φάει!Πάντως δεν φαίνεται πολύ γεματη γιατι είναι πολύ ψηλη!Φοράει 8 νουμερο παντελονι(μη πω 9!) και όλα τα παιδιά στα νήπια τα ρίχνει μισο κεφάλι(και άλλα 1!). :D

Αυτή να την συστήσουμε στον γιό μου!!!

Είναι τεσσερα και επτά μηνών ύψος 1,20 κιλά 25 νούμερο παπούτσι 32 και ρούχα τουλάχιστον 8 , ε το ότι περνάει όλα τα συνομίλικα ένα τουλάχιστον κεφάλι είναι σίγουρο και δεν είναι χοντρός το ακριβώς αντίθετο και το τι τρώει δεν λέγεται , μόνο "μαμ" λέει άλλωστε!!!

Α και η καινούργια του φιλενάδα στο σχολείο είναι 7 κλεισμένα και την περνάει λιγάκι σε ύψος!!! :shock:

Καλά θα μου φάτε τη "νύφη"??????????:P:P:P

Και μένα ο Θανασάκης έφθασε αισίως να φορά ρούχα Νο 8 και παπούτσια Νο 33 και φυσικά δεν μιλάω για τις κατακτήσεις του ...... είναι όλες οι συμμαθήτριες της ξαδέλφης του που πάνε Δευτέρα δημοτικού και άμα τον ρωτάς γιατί "αγαπάει" αυτά τα κορίτσια απαντά ... "Μα είναι ίσα με μένα !!!" :D:D:D:D

cRGo.jpg.png

Καλά θα μου φάτε τη "νύφη"??????????:P:P:P

Και μένα ο Θανασάκης έφθασε αισίως να φορά ρούχα Νο 8 και παπούτσια Νο 33 και φυσικά δεν μιλάω για τις κατακτήσεις του ...... είναι όλες οι συμμαθήτριες της ξαδέλφης του που πάνε Δευτέρα δημοτικού και άμα τον ρωτάς γιατί "αγαπάει" αυτά τα κορίτσια απαντά ... "Μα είναι ίσα με μένα !!!" :D:D:D:D

:lol::lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Η Στέλλα έγραψε:

Ενώ γεννήθηκε 3900 και λογικά θα έπρεπε να το είχα διπλασιάσει στους 6 μήνες(δηλαδή να ήταν τότε 7800 περίπου),τώρα κοντεύει να κλείσει τον δέκατο και είναι γύρω στα 8400!Αφού και ο γιατρός τα έχει παίξει!Λέει ότι δεν μπορεί να αγγίζει το χαμηλότερο όριο βάρους και το ψηλότερο όριο ύψους!

Στέλλα μου η δικιά μου γεννήθηκε 3,400kg. Την Παρασκευή που μας πέρασε τη ζύγισε η παιδίατρος (3,5 μήνες μετά) και ήταν 7,750kg και έχει ύψος 0,62m :shock:. Η χοντρούλα μου έχει φτάσει στο ανώτατο όριο βάρους για την ηλικία της και την θηλάζω αποκλειστικά.

Απο τα παχάκια της δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε σε ποιόν μοιάζει :?.

Δεν σου είπε η παιδίατρος να την ταίζεις αντλι για κάθε 3,κάθε 4 ώρες?Αυτό είπε η παιδίατρος στην αδερφή μου,γιατί η μπέμπα της σήμερα κλείνει τον πέμπτο μήνα και είναι 8 κιλά( :!::shock: ) ενώ γεννήθηκε 2800!Να φανταστείς την περνάμε 5 μήνες και 1 εβδομάδα και σχεδον 14 πόντους και έχουμε διαφορά στο βάρος μόνο 300 γραμμάρια! :shock::shock::shock:

Να σας πω την δική μου εμπειρία στο θέμα.. Ο Δημήτρης γεννήθηκε 3800 και ήταν ένα μωρο που μεχρι 6 μηνων θηλασε αποκλειστικά αλλα η ανάπτυξη του ήταν εντυπωσιακή ήταν μπουλουκος, στα ανωτατα όρια του βάρους αλλά και του ύψους ... σε αναλογία και με την περιμετρο του κεφαλιου..

Η παιδιατρος επειδή θήλαζε δεν ανησυχουσε καθολου.. με το που περπάτησε 11 μηνών (περπατησε και νωρίς παρολο που ήταν βαρύ παιδί) φύγανε και οι δίπλες και όλα :P είναι σε πολύ καλές αναλογίες υψος - βάρος..

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Να σας πω την δική μου εμπειρία στο θέμα.. Ο Δημήτρης γεννήθηκε 3800 και ήταν ένα μωρο που μεχρι 6 μηνων θηλασε αποκλειστικά αλλα η ανάπτυξη του ήταν εντυπωσιακή ήταν μπουλουκος, στα ανωτατα όρια του βάρους αλλά και του ύψους ... σε αναλογία και με την περιμετρο του κεφαλιου..

Η παιδιατρος επειδή θήλαζε δεν ανησυχουσε καθολου.. με το που περπάτησε 11 μηνών (περπατησε και νωρίς παρολο που ήταν βαρύ παιδί) φύγανε και οι δίπλες και όλα :P είναι σε πολύ καλές αναλογίες υψος - βάρος..

Σ'αυτό ελπίζω και εγώ γιατί και ο δικός μου είναι μπουλούκος (μαγουλήθρας σκέτος) αλλά ευτυχώς είναι και στα πάνω όρια του ύψους (μέτρηση 4 μηνών: 7850kgr, 67cm)

Δεν σου είπε η παιδίατρος να την ταίζεις αντλι για κάθε 3,κάθε 4 ώρες?Αυτό είπε η παιδίατρος στην αδερφή μου,γιατί η μπέμπα της σήμερα κλείνει τον πέμπτο μήνα και είναι 8 κιλά( :!::shock: ) ενώ γεννήθηκε 2800!Να φανταστείς την περνάμε 5 μήνες και 1 εβδομάδα και σχεδον 14 πόντους και έχουμε διαφορά στο βάρος μόνο 300 γραμμάρια! :shock::shock::shock:

Μέσα στη μέρα κάνει 4 και πολλές φορές 5 ώρες για να φάει. Δεν τρώει συχνά. Το κακό βέβαια είναι οτι ενεργείται 1 φορά τη βδομάδα (και αν).

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

η μικρη μου γεννηθηκε 2650 και μονο 48 εκ. η παιδιατρος μου ειπε να μην συγκρινω το παιδι μου με ενα που γεννηθηκε 3,5 κιλα και 52εκ. (ανησυχω μηπως μεινει κοντη) :? τωρα ειναι σχεδον 13 μηνων και ειναι 8200 και 75εκ. με το φαγητο καλα τα παμε αλλα οπως λεει η lia το μηλο κατω απο τη μηλια θα πεσει. εγω ημουν 24 μηνων και βαρος 11 κιλα επερνα σιδηρο ως τα 5 απ'οτι λεει η μαμα μου.

ο Ανδρέας γεννήθηκε 1740 γρ και 46εκ τώρα είναι 10480 και 84εκ τα υπόλοιπα λόγια θεωρώ ότι είναι περιτά 8)

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εμένα η μικρή μου γεννήθηκε 2680 και 49 εκατ. Στους 9 μήνες ήταν 7200 και 70 εκατ. Οπως θα καταλάβατε το φαγητό δεν είναι το φόρτε μας :cry: .

Λέτε να είναι η πιο αδύνατη του Forum ??

Είδατε υπάρχουν και χειρότερα Στέλλα και μανούλα :):)

.png

• 3 εβδομάδες μετά...

θα συμφωνήσω με τα κορίτσια τι άγχος είναι αυτό το παιδάκι είναι φυσιολογικό. Αν υπήρχε πρόβλημα θα στο έλεγε ο παιδίατρος μην αγχώνεσαι εγώ που είμαι 1,85 και γεννήθηκα το 1973 δεν είχα τόσο ύψος τριών μηνών . Ο μπεμπάκος μου που υποτίθεται με βάση τα διαγράμαμτα ότι είναι ψηλός είναι 72 πόντους και είναι 6,5 μηνών. Το ύψος από αυτά που διάβασα στο περιοδικό science illustrator εξαρτάται από γονιδικαόυς παράγοντες σε συνδυασμό με την εξέλιξη του τρόπου ζωής, διατροφής. Μην ανησυχείς το θέμα είνα να είναι ένα υγιές μωρόκαι να μην συγκρίνεις το παιδί σου με άλλα δεν είναι καλό.

k4xS.jpg

Λία η μικρή μου στη μέτρηση 3μηνών της, ήταν 75 εκατοστά.. Γεννήθηκε 51 εκατοστά. Αυτό δε σημαίνει ότι κάθε μήνα θα αναπτύσσεται έτσι ή ότι θα γίνει δίμετρη. Αλλά να σου πω και κάτι? Και 1.90 να είναι, και 1.50 να είναι για εσένα και για την κάθε μάνα η κόρη της/ο γιος της θα είναι πάντα μοναδικός/ή. Το να μην παίρνει κιλά δλδ να μην τρώει σωστά ίσως με προβλημάτιζε. Το να έπαιρνε πολλά κιλά και να είχα το φόβο μη γίνει παχύσαρκη...θα με άγχωνε. Αλλά το ύψος της, ποτέ.

Καλά σοβαρά μιλάς Νίκη μου?Μήπως 65εκ.?Τα μωρά τους 3 πρώτους μήνες δεν βάζουν από 13-14 εκατοστά.Η Νάσια μου γεννήθηκε 52 εκατοστά και τώρα είναι 75 ή 76 δεν θυμάμαι καλά και ο γιατρός μου είπε ότι για την ηλικία της είναι στο 99% του ορίου.Δηλαδή στην ηλικία της δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 76 άντε 77.Και τα μέσα μωρά είναι περίπου 71 πόντους..Μάλλον έχεις κάνει κάποιο λάθος!Κοίταξε πάλι το βιβλιαράκι! :wink:

Τώρα το είδα.... :( eXCuSe Me!!!! 75 εκατοστά ήταν, δεν έκανα κανένα λάθος, πληροφοριακά να αναφέρω ότι και εγώ 3μηνών, 73 εκατοστά ήμουν, και τώρα είναι 79 εκατοστά και 8.500 από κιλά.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

Και θα συμφωνήσω με τη ΜΕΛΙΝΑ... Ποτέ δε σύγκρινα και ούτε πρόκειται να συγκρίνω την κόρη μου ούτε σε ύψος ούτε σε μάκρος ούτε σε φάρδος με κανένα μωρό... ούτε τώρα ούτε ποτέ!!!! :wink:

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Λοιπόν , εγώ γεννήθηκα 63 πόντους και 4080 κιλά πριν 34 χρόνια. Όταν με έίδαν οι γιατροί είπαν τι ψηλό παιδί κλπ.... Ε!! σας πληροφορώ ότι από τότε πήρα μόνο 1 μέτρο και 1 πόντο. Είμαι δηλαδή 1 και 64. Βέβαια με βάση την κληροόμικότητα είναι μέσα στα όρια. Να ξέρετε ότι παίζει βασικό ρόλο η κληρονομικότητα στις μέρες μας γιατί τα σημερινά παιδιά τρώνε καλά.

Και εγώ -που άνοιξα και το θέμα- γεννήθηκα πολύ μικρή γιατί ήμουν πρόωρη (και όλοι αναρωτιούνταν "θα γίνει αυτό παιδί;;;") και μέχρι και το δημοτικό θεωρούμουν σχετικά κοντή... Μετά όμως πήρα ύψος.... και έφτασα τα 1,75.

:D:D:D

Άσχετα όμως με το τί έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος... για το παιδί μου αγχώνομαι και θα αγχώνομαι..... :D

sL7ap2.png

• 9 months later...

θα ξαναγραψω την ερωτηση μου εδω...η μπεμπα τους τελεφταιους δυο μηνες δε πηρε ουτε ενα εκατοστο...εχω αγχωθει απιστευτα..αυτο το μηνα κ δεν θα παμε στη γιατρο...εν το μεταξυ προσπαθω να τη μετρησω..η γιατρος τους προογουμενους μηνες την εβγαζε 69 ποντους ενω εγω τη βγαζω 67 :shock: το να κοντενει το αποκλειω..αναρωτιεμαι αν οι γιατροι τα μετρανε καπως διαφορετικα... το βαρος μας ειναι ακριβως στα ορια στις καμπυλες 9250 (7 μηνων) κ το υψος μας περιπου στο 70% (69cm) ...

το παιδακι κατα τα αλλα εχει απολυτα φυσιολογικη αναπτυξη..στεκεται,μπουσουλαει κλπ κλπ...

τι θα μπορουσε να ειναι?εχει τυχει σε καποια κοπελα?

βρε Ελένη σου απάντησα και στο άλλο θέμα αλλά μάλλον δεν σε ικανοποίησε η απάντηση μου :lol:

οχι δεν πρέπει να αγχώνεσαι

όπως έγραψα και στο άλλο θέμα κι εμένα ο δικός μου δεν πήρε καθόλου βάρος και ύψος δύο μήνες σερι (έχασε κι ολας βάρος επειδή περασε και μια δύσκολη ίωση)

τον μεθεπόμενο πήρε και βάρος και ύψος κι όλα καλά

όσο περνάνε οι μήνες τα μωρά δεν αναπτύσονται όπως τους πρώτους μήνες

δεν παίρνουν ένα κιλό και 3 πόντους

αυτά είναι μόνο στις πολύ αρχές

Στη συνέχεια, στη μεγάλη πλειοψηφία τους, είναι όπως είναι τώρα το δικό σου ή όπως ήταν πριν το δικό μου

Ενα μηνα δύο μπορεί να μην πάρουν, τον μεθεπόμενο μπορεί να πάρουν είτε ένα πόντο είτε και 3

Δεν είναι τίποτα το ανησυχητικό αυτό, ηρέμησε :D

Λάβε επίσης υπόψη σου ότι όπως λες είναι 8 μηνών και είναι 9200 περίπου (Εμένα τώρα είναι 9200 που είναι 11 μηνών)

Το μωρό σου ξεκίνησε να κινείται

Δεν είναι μόνο ξάπλα όπως πριν

Προφανώς σε αυτούς τους δύο μήνες, ζωήρεψε, άρχισε να μπουσουλάει, να χαζοπερπατάει ίσως

Στανταρ καίει πολύ περισσότερο απ ότι πριν

Θα δεις που τον άλλον μήνα (ή τον παράλλο) θα πάρει πόντους και βάρος

Από τη στιγμή που είναι αναλογική σε βάρος και ύψος, είναι το μόνο που σε νοιάζει

Να ανησυχούσες αν ήταν ελλιποβαρής ή με πολύ παραπάνω βάρος σε σχέση με το ύψος του

Οι πίνακες ανάπτυξης υπάρχουν στο

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=510

...δείτε και αυτούς τους πίνακες...

http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set1clinical/set1color.pdf

http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/growthcharts/set2clinical/set2color.pdf

Μη βιαστείτε να πείτε ότι αφορούν Αμερικανάκια τα οποία είναι πιο ψηλά ... Έχουν γίνει με τεράστιο αριθμό πληθυσμού ως δείγμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις φυλές που συναντάει κανείς στην Αμερική... Άλλωστε, η τάση είναι ότι οι Έλληνες ψηλώνουμε πια και έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας, σε αντίθεση με άλλους λαούς παραδοσιακά ψηλούς (π.χ. Σουηδούς), οι οποίοι έφτασαν στο peak του ύψους τους και τώρα βρίσκονται στάσιμοι.

• 1 month later...

συμφωνα με τους παραπανω πινακες που εβαλες η μπεμπα ειναι κατω απο τη μεση του μεσου ορου στο υψος 71cm περιπου κ πολυ ψηλα στις καμπυλες του βαρους...να αγχωνομαι μηπως εχει κατι το παιδακι μας κ δε ψηλωνει? :(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...