Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΧΙ

Recommended Posts

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά??

Μπαίνω στην 17η εβδομάδα μεθαύριο και έχω τώρα μερικές μέρες που έχω τρομερό μπούκωμα μέσα στην μέρα,καλά άσ την νύχτα ή όταν ξυ΄πνάω το πρωί...

και φταρνίζομαι σαν τρελλη!!δε είμαι κρυωμένη,γιατι αυτο το πράγμα δεν εξελίσσεται ανωδικά...απλά έχω αυτά τα συμπτώματα.ΤΟ ίσιο πράγμα δε το είχα στην αρχή της εγκυμοσύνης και εξαφανίστηκε αλλά εμφανίστηκε πάλη τώρα....

Ξέρει κανείς να μου το εξηγήσει???

Διαφημίσεις

Ναι! Το έχω κι εγώ μπούκωμα και φτέρνισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο ίντερνετ διάβασα ότι είναι ρινίτιδα εγκυμοσύνης! Ω ναι! Ανάμεσα σε όλα τα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης υπάρχει και η ρινίτιδα! Ποιος να μας το έλεγε! Χρησιμοποίησε φυτικά σπρέυ για τη μύτη ή ορό. Αν σε ενοχλεί πολύ συμβουλέψου το γιατρό σου μήπως σου βρει κάποια λύση... Τι να κάνουμε; Κουράγιο κοριτσάκι!! :lol:

ρε γαμώτο τι έχουμε πάθει!Η πλάκα είναι τώρα ότι δεν μου έφτανε αυτη η...ρινίτιδα,ε κόλλισε και ο ανδρας μου μία γρίπη με τρελό φράτνισα,συνάχι ανεφ προυγουμέννου,πονοκεφάλους,και κακοδιαθεσία και καταλαβαίνεις χαρές που κάνω εγώ τώρα!!! :shock::shock::cry::cry:

ούτε ντεπόν μπορούμε να πάρουμε ούτε τίποτε...και κλά κανένα ντεπόν κοάτια δηλαδή να γίνει,το πέρνεις....ένα όμως...αντε δύο..όχι συνεχεια...!

και ο δικός μου γιατρός επιτρέπει ντεπόν και παναντολ από την αρχή της εγκμοσυνης.

εγώ είχα πάρει και αντιβίωση αμοξίλ τη 18η εβδομάδα λόγω βαριάς βρογχίτιδας.

μην ανησυχείς ότι και να είναι ο γιατρός σου θα σου πει πως να το αντιμετωπίσεις, υπάρχουν φάρμακα που επιτρέπονται

[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cEQc0g411310MTIwZHw3OTc1MTA5MGRhfEJvdWdhdHNha29zIGlzIA.gif[/img][/url]
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cJUT0g410010MzAwMTI5NmR8NjgzMDg2MzQ1ZGF8UG9udGlrYWtpIGlz.gif[/img][/url]

Διαφημίσεις

Σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι, αν δεν είσαι κρυωμένη. Το έπαθα κι εγώ αυτό αλλά στην αρχή της εγκυμοσύνης, πολύ νωρίτερα από εσένα και μάλιστα είχα γράψει και στο φόρουμ για αυτό. Μην στενοχωριέσαι, κάνε υπομονή και θα περάσει!

Tρελλαίνομαι να παραθέτω αυτό το thread :D :

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9252&start=0

Είναι πράγματι σύμπτωμα εγκυμοσύνης και δυστυχώς είναι επίμονο, εγώ πλεον έχω και ρινορραγία... Εμ, φύσα-φύσα τι να σου κάνει και αυτή η μύτη, πόσο να αντέξει...

Υπομονή!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

neamanoula το είχα και εγώ στην αρχή όλο το δεύτερο μήνα,μετά εξαφανίστηκε και νααασου πάλιιι!εμφανίστηκε.Τώρα όμως εκτος από αυτό είμαι και αρρωστη,με κόλλισε ο αγαπητός σύζυγος.τι να κάνουμε!υπομονή!

Αυτό που δεν αντέχω είναι ο πονοκέφαλος...λόφω το ότι υποφέρω και από πονοκεφάλους λόγου αυχενικού συνδρόμου...καταλαβαίνεις τι γίνεται τώρα στο κεφάλι μου...πάρτυ!!! :shock::?

Και εμένα ο γιατρός μου ,μου είχε πει ότι το depon δεν είναι κακό να το παίρνω,αλλά στο τέλος τέλος...φάρμακο είναι όσο "άκακο" και αν είναι...δεν παύει να είναι φαρμακο...και γιατί να επιβαρύνω το μικρό ακόμα δεν γεννηθηκε να του περνάω χημικές ουσίες.Προσπαθώ να το παίρνω μόνο όταν βλέπω ότι δεν γίνεται διαφορετικά και δεν πάει άλλο

επειδη ειναι χειμωνας κ η ατμοσφαιρα ξερενεται απο τα καλοριφερ,δοκιμασε το βραδυ να βαλεις στο υπνοδωματιο σου ενα μπωλ με νερο πανω στο αναμενο σωμα για να υγραινεται λιγο το δωματιο.

με το καλο :)

΄Επαθα ρινίτιδα εγκυμοσύνης στον γιο μου και μετά τον τοκετό μου το γύρισε σε χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου χειροτέρεψε και πάλι. Δυστυχώς ούτε οι εισπνοές με ευκάλυπτο, ούτε ο ορός, ούτε τα φυσικά σπρέι μου κάνουν τίποτα και χρησιμοποιώ αποσυμφορητικά όσο πιο αραιά μπορώ. Κάτι που με έχει βοηθήσει τελευταία είναι μια αλοιφή της APIVITA από ευκάλυπτο και θυμάρι. Μυρίζει σαν το VIX μόνο που είναι φυτικό. Βάζω όσο συχνά θέλω στα ρουθούνια και κάνει αρκετά καλή δουλειά. Επίσης βοηθάει ο υγραντήρας το βράδυ στο υπνοδωμάτιο.

Διαφημίσεις

Συμπτώματα από τη μύτη είναι συνηθισμένα στις εγκύους και σε ποσοστό περίπου 30%. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης έχουν συσχετισθεί με οίδημα του ρινικού βλεννογόνου ενώ μπορεί έμμεσα να επηρεάζουν τη ροή του αίματος στην περιοχή προκαλώντας κατά 40% αύξηση του κυκλοφορούντος όγκου αίματος γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση σχετικής συμπτωματολογίας.

Πηγή: http://www.gyn.gr

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

• 2 εβδομάδες μετά...
Ναι! Το έχω κι εγώ μπούκωμα και φτέρνισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο ίντερνετ διάβασα ότι είναι ρινίτιδα εγκυμοσύνης! Ω ναι! Ανάμεσα σε όλα τα άλλα συμπτώματα της εγκυμοσύνης υπάρχει και η ρινίτιδα! Ποιος να μας το έλεγε! Χρησιμοποίησε φυτικά σπρέυ για τη μύτη ή ορό. Αν σε ενοχλεί πολύ συμβουλέψου το γιατρό σου μήπως σου βρει κάποια λύση... Τι να κάνουμε; Κουράγιο κοριτσάκι!! :lol:

ευτυχώς που βρήκα το τόπικ, κόντευα να τρελαθώ κάθε βράδυ από το μπούκωμα, έχω πάρει fysionmer, αλλά μερικές φορές δεν αντέχω και βάζω και vibrosil γιατί νομίζω ότι θα μου κοπεί η αναπνοή, θα δοκιμάσω και αυτήν την αλοιφή της apivita που λένε τα κορίτσια πιο πάνω

1FdQp2.png

• 11 months later...

Από την αρχή της εγκυμοσύνης μου είχα ρινίτιδα, δηλ. ακόμη και το καλοκαίρι δεν σταματούσε το φτέρνισμα καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας.Το αποδέχτηκα, δεν είχα άλλη επιλογή.Όμως εδώ και δύο ημέρες νιώθω χάλια από το μπούκωμα στη μύτη, έχω πόνο στο λαιμό και απίστευτη καταρροή.Ελπίζω να περάσει σύντομα γιατί νιώθω πολύ αδύναμη και δεν μπορώ να κάνω καμία δουλειά μέσα στο σπίτι.Όσον αφορά την αλοιφή που αναφέρεται παραπάνω μάλλον θα πάω να την αγοράσω.Περαστικά σε όσες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

0Lfcp2.png?IY44ta1N

• 1 χρόνο μετά...
ευτυχώς που βρήκα το τόπικ, κόντευα να τρελαθώ κάθε βράδυ από το μπούκωμα, έχω πάρει fysionmer, αλλά μερικές φορές δεν αντέχω και βάζω και vibrosil γιατί νομίζω ότι θα μου κοπεί η αναπνοή, θα δοκιμάσω και αυτήν την αλοιφή της apivita που λένε τα κορίτσια πιο πάνω

agaphth elena kalispera...diavasa ayto pou egrapses kai tha thela na se rwthsw pws to ksperases telika ayto to mpoykwma.eimai sto 4o mhna kai apo to mpoykwma moy kovetai h anasa!!!!!!einai martyrio pragmatika!!!!!krywma einai???allegria einai????PLEASE HELP!!!!:(((((

• 2 εβδομάδες μετά...

αχ κοριτσια το εχω κ εγω αυτην την στιγμη αυτο!!μπουκομα-φταρνισμα-καταροη-κ δεν μπορω να κοιμηθο το βραδυ ισως να κρυωσα ειμαι σχεδον 18 εβδαδων!!!!κολαση σας λεω κ ρωτησα την γιατρο κ μου ειπε να μν παρω τπτ απο φαρμακειο λογω οτι ειναι η πρωτη μηνες οποτε τσαγια κ καραμελες hals

Διαφημίσεις

μπούκωμα? Παρούσα! Οχι που θα έλειπα από το κλαμπ τρομάρα μου!

Τόσο μπούκωμα που φοβάμαι μη πάει και δεν αναπνέω καλά για 2.

Διάβασα σε βιβλίο σχετικό ότι στην εγγυμοσύνη είναι αναμενόμενο το μπούκωμα αφού κάτι παίζει με τα αγγεία στη μύτη.

Για βοήθεια συνιστούσε καλό μαξιλάρι ώστε να είναι ψηλά το κεφάλι,

υγραντήρα ή με μπατονέτα λίγο λιπαντικό στη μύτη (νομίζω βαζελίνη πρότεινε)

Το νόημα είναι λέει να μη ξηραίνονται τα τριχοειδή στη μύτη.

Φτέρνισμα έχω αραιά και πού, και τα μάτια μου τρέχουν επίσης, αλλά όχι ενοχλητικά.

Πήρα τις ταινίες που κολλάς στην μύτη και κάπως βοήθησαν προς το παρόν :roll:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...