Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS:ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΙΝΩΔΟΓΟΝΟ

Recommended Posts

καλημερα σε ολες.

εγω στις 15/01 ειχα ινωδογονο 384,6 και τωρα , 11/02, ειχα 416,3. οι φυσιολογικες τιμες που μου δινει η μικροβιολογος μου ειναι 180 - 430. απο την 12η εβδομαδα της κυησης ομως παιρνω καθημερινα 1 παιδικη ασπιρινη λογω χαμηλης τιμης της PAPP-A και αυριο προκειται να κανω εξετασεις για θρομβοφιλια. επισης λογω της χαμηλης PAPP-A θα κανω το DOPPLER νωριτερα απο οτι γινεται συνηθως ,28η εβδομαδα, για να δουμε την αναπτυξη του μωρου.

Kαλησπέρα marw_arg.Θα ήθελα να να σε ρωτήσω τι εννοείς ακριβώς 'χαμηλή τιμή papp-a' κ ποιος σου έδωσε την ασπιρινη γυναικολόγος ή αιματολόγος?Και ποιες εξετάσεις θα κάνεις αύριο?

Διαφημίσεις

καλημερα σε ολες.

εγω στις 15/01 ειχα ινωδογονο 384,6 και τωρα , 11/02, ειχα 416,3. οι φυσιολογικες τιμες που μου δινει η μικροβιολογος μου ειναι 180 - 430. απο την 12η εβδομαδα της κυησης ομως παιρνω καθημερινα 1 παιδικη ασπιρινη λογω χαμηλης τιμης της PAPP-A και αυριο προκειται να κανω εξετασεις για θρομβοφιλια. επισης λογω της χαμηλης PAPP-A θα κανω το DOPPLER νωριτερα απο οτι γινεται συνηθως ,28η εβδομαδα, για να δουμε την αναπτυξη του μωρου.

Kαλησπέρα marw_arg.Θα ήθελα να να σε ρωτήσω τι εννοείς ακριβώς 'χαμηλή τιμή papp-a' κ ποιος σου έδωσε την ασπιρινη γυναικολόγος ή αιματολόγος?Και ποιες εξετάσεις θα κάνεις αύριο?

καλημερα EV20. η τιμη της PAPP-A (0,425 μον) βρεθηκε χαμηλη στις εξετασεις που γινονται σε συνδιασμο με την αυχενικη διαφανεια. την ασπιρινη την προτεινε το κεντρο που εκανε τις εξετασεις και την ενεκρινε η γυναικολογος μου. οσο για τις εξετασεις προκειται για ενα κατεβατο απο εξειδικευμενες εξετασεις που γινονται σε καποια συγκεκριμενα κεντρα στην Αθηνα, τα αποτελεσματα βγαινουν μετα απο 1 μηνα και το ΤΕΒΕ δεν τις καλυπτει (ειναι πανακριβες απο οτι μου ειπαν).

καλημερα σε ολες.

καλημερα EV20. η τιμη της PAPP-A (0,425 μον) βρεθηκε χαμηλη στις εξετασεις που γινονται σε συνδιασμο με την αυχενικη διαφανεια. την ασπιρινη την προτεινε το κεντρο που εκανε τις εξετασεις και την ενεκρινε η γυναικολογος μου. οσο για τις εξετασεις προκειται για ενα κατεβατο απο εξειδικευμενες εξετασεις που γινονται σε καποια συγκεκριμενα κεντρα στην Αθηνα, τα αποτελεσματα βγαινουν μετα απο 1 μηνα και το ΤΕΒΕ δεν τις καλυπτει (ειναι πανακριβες απο οτι μου ειπαν).

Ευχαριστώ κ εύχομαι καλά αποτελέσματα στις εξετάσεις :)

• 4 εβδομάδες μετά...

καλημερα

πριν λιγο πηρα τα αποτελεσματα των εξετασεων για τη θρομβοφιλια. ειναι ολα φυσιολογικα μου ειπαν οποτε, οσο κι με ετσουξαν τα 550? που εσκασα, το ξεχνω και λεω χαλαλι. αλλωστε και το doppler που εκανα την περασμενη βδομαδα εδειξε οτι ολα ειναι καλα και το μωρο αναπτυσετε σωστα. σταματαω και την ασπιρινη. ευχομαι ολα να πανε καλα μεχρι το τελος για ολες και να χαρουμε τα μωρακια μας.

• 1 month later...

Καλα, με το θεμα πια αυτο της θρομβοφιλιας, εχω μπερδευτει εντελως!

Εχω ηδη αναφερει σε αλλο θεμα οτι εχω d-dimers 1,15 με κατωτερο οριο τα 0,55 και εχω ινωδογονο 520.

Μου ειπαν οτι στις εγκυους, το ινωδογονο ειναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ εως και 1000!!! Στη δε Βιοιατρικη, το ΕΓΡΑΦΕ κιολας διπλα "εγκυοι ~1000" !

Μολις ησυχασα, διαβαζω εδω οτι και για τιμη 400 σας δινουν ηπαρινη! Τελικα, ξερουν σημερα οι γιατροι τι ειναι θρομβοφιλια και ποτε εχεις? Διοτι πολυ αμφιβαλλω πλεον....

Και δεν ξερω αν πρεπει τελικα να κανω αλλες ενεσεις ή οχι...

Διαφημίσεις

• 11 months later...

και μένα ο γιατρός μου μου είπε ότι είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει το ινωδογόνο στην εγκυμοσύνη.μάλιστα επειδή αγχωνομαί ευκολά μου είπε να μην τρομάξω αν δώ το ινωδογόνο πάνω απο τα όρια γιατί είναι φυσιολόγικό και μάλιστα οσο προχωρά η εγκυμοσύνη ανεβαίνει κι άλλο

• 10 χρόνια μετά...

Καλημέρα, σε 10 μέρες υπολογίζεται ο προβλεπόμενος τοκετός και έχω d dimer 1900.... εννοείται ότι παίρνω ενέσεις ηπαρίνη ς...να φοβάμαι?

On 2/1/2009 at 3:44 ΜΜ, Συντονιστής Περιεχομένου είπε:

Γειά σας,

αντίστοιχα θέματα υπάρχουν επίσης και εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1720&start=0

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=11211&start=0

On 7/4/2020 at 11:19 ΠΜ, Μαρια0812 είπε:

Καλημέρα, σε 10 μέρες υπολογίζεται ο προβλεπόμενος τοκετός και έχω d dimer 1900.... εννοείται ότι παίρνω ενέσεις ηπαρίνη ς...να φοβάμαι?

Τα D-Dimers, όπως και το Ινωδογόνο που αναφέρεται πιο πάνω, αυξάνονται φυσιολογικά στην κύηση και τα αποτελέσματα των εξετάσεων δε σημαίνουν τίποτα και δεν αξιολογούνται (δεν υπάρχουν τιμές αναφοράς στις εγκύους και η σύγκριση με τις τιμές αναφοράς εκτός κύησης είναι άτοπη). Κακώς ζητούνται αυτές οι εξετάσεις σε μια έγκυο, αφού εκτός από αχρείαστα έξοδα, αγχώνουν σημαντικά τις γυναίκες.

Εμένα, όμως, με προβληματίζει και αυτό που λέτε "εννοείται ότι παίρνω ενέσεις ηπαρίνης". Δεν ξέρω γιατί πρέπει να εννοείται η ηπαρίνη στην κύηση, αφού αυτή είναι πραγματικά απαραίτητη σε ελάχιστες μόνο γυναίκες. Λυπάμαι όταν διαβάζω τέτοια πράγματα (φυσικά δεν φταίτε εσείς για αυτό), γιατί δείχνει ότι κάτι γίνεται πολύ λάθος στη χώρα μας...

Σε κάθε περίπτωση, αγνοείστε το αποτέλεσμα της εξέτασης (εκτός αν έχετε συμπτώματα ενδεικτικά θρόμβωσης, που είναι μια άλλη συζήτηση), συνεχίστε χωρίς άγχος και καλώς να δεχθείτε το νέο μέλος κοντά στις μέρες του Πάσχα! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...