Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ηθελα να ρωτησω αν καμια απο εσας με την ομοιπαθητικη βελτιωσε τις τιμες της αρτηριακης πιεσης.

Εχω την εντυπωση οτι ειμαι στα ορια της υπερτασης. Η μεγαλη μου πιεση ειναι σχετικα καλη (12,5) αλλα η μικρη μου ειναι ανεβασμενη (9-9,5). Επειδη δεν θεώ να ασχισω τα χαπια απο τωρα, αν παω σε κλασικο γιατρο σιγουρα θα με χαπακωσει (ειμαι 34 ετων και μητερα ενος παιδιου 2 ετων και μιας μικρουλα μολις 4 εβδομαδων-θηλαζει αποκλειστικα) λετε να βοηθησει η ομοιοπαθητικη να ριξω τις τιμες????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πασχαλιτσακι δες το λιγο και με τη διατροφη. Υπαρχουν διαφοροι λογοι που ανεβαινει η πιεση, οπως οταν τρως πολλα γλυκα οπως διαβαζα προσφατα. Για να τη διασπασει ο οργανισμος σπαταλα πολυ μαγνησιο και δημιουργειται υψηλη πιεση. Ψαξτο λιγο διατροφικα και δεν παθαινεις τιποτα να το δεις κι ομοιοπαθητικα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

καλησπερα.θα ηθελα τη βοηθεια σας.ο μικρος μου 23μηνων εχει περασει αρκετες φορες ωτιτιδα και 2φορες αμυγδαλιτιδα,λογω παιδικου σταθμου.εχει παρει περιπου 10 μπουκαλια αντιβιωσεις.τονν πηγα στον διευθυντη ωρλ στο παιδων και καναμε διαφορες εξετασεις.το μονο που μου ειπαν ηταν οτι εχει ευαισθησια και μλλον κρεατακια.μου ειπαν να τον παω για εξεταση οταν κλεισει τα 2,για να δουμε αν χρειαζεται επεμβαση.επειδη σε λιγο αρχιζει παλι ο παιδικος σκεφτομαι να παμε σε ομοιο γιατρο.διαβασα για την Μαχαιρα στο χολαργο.εχει κανεις εμπερια παρομοια;ευχαριστω

Είναι πολύ δύσκολο αλλά πιστεύω πως μπορείς να αποφύγεις το χειρουργείο.

Υποψιάζομαι ότι έχει γεννηθεί με καισαρική και αυτός είναι ένας λόγος επιπλέον που το παιδί έχει δυσβίωση στο έντερο και αυτό προκαλεί πιθανότατα τις ωτίτιδες (δες και θέμα GAPS)

Ξέρω πάντως περίπτωση που χρόνο με τον χρόνο οι ωτίτιδες είναι όλο και σπανιότερες (με ομοιοπαθητική)

Στην περιοχή αυτήν πολλές πηγαίνουν στον Χριστόπουλο.

Σίγουρα θα βοηθήσει και μια κάπως gaps διατροφή με κόψιμο γλυκών και μείωση υδατανθράκων και αύξηση προβιοτικών τροφών (καλό γιαούρτι, συμπληρώματα, κεφιρ, ξυνολάχανο κλπ)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ο μικρός γεννήθηκε με φυσιολογικάτατο τοκετό ! χωρίς καν επισκληρίδιο και τεχνιτούς πόνους !! Δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με το εντερικό σύστημα, γλυκά δεν τρώει καθόλου - εκτός από άνθος αραβοσίτου που τους δίνουν στον παιδικό και γενικώς προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή του.Ιδίως όταν παίρνει αντιβίωση (σχεδόν συνέχεια) τρώει 1-2 γιαούρτια καθημερινά (όχι με γεύσεις κτλ) και φυσικά γάλα πρωί-βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι τη gaps δεν τη σκέφτηκα. Αλλά πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ καθώς ούτε στον παιδικό μπορεί να γίνει αλλά και είναι 2χρονών οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να τον μάθω άλλες συνήθειες. Είμαστε στο ψάξιμο ακόμα.Ευχαριστώ πολύ!

Μαριαννα τα γιαουρτια δε σε σωζουν αν παιρνει τοσες αντιβιωσεις. Χρειαζεται οπωσδηποτε πολυ καλα προβιοτικα και να εισαγεις τουρσια και κεφιρ (οχι του εμποριου) στη διατροφη του. Διαβασε λιγο το θεμα της γκαπς να παρεις ιδεες. Αν διαβασεις το βιβλιο και δεις τι κανουν στον οργανισμο οι αντιβιωσεις θα καταλαβεις ποσο δυσκολο ειναι να διατηρησεις την εντερικη χλωριδα. Κι εγω καποτε που κατεβαζα τα αντιβιωτικα συνεχεια νομιζα οτι με τα γιαουρτακια σωζομουν!!! Ειδικα αυτα του εμποριου δεν κανουν τιποτα.

Ψαξε το με την ομοιοπαθητικη, εχω ακουσει κι αλλες περιπτωσεις φιλασθενων παιδιων που βρηκαν μεγαλη βοηθεια απο την ομοιοπαθητικη. Αξιζει τον κοπο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Όπως τα λέει η vera. Ιδανικά και το γιαούρτι θέλει μόνη σου ώστε να ζυμωθεί τουλάχιστον 24ώρες (το έχω κάνει 2 φορές)

Όλοι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες βλάπτουν, τα φρούτα είναι οκ.

Εύχομαι μπόλικο κουράγιο υπομονή και επιμονή.:-)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Για να καταλαβεις Μαριαννα περιληπτικα τι γινεται, οταν παιρνεις αντιβιωση αυτη σκοτωνει τα περισσοτερα μικροβια καλα και κακα. Τοτε οτι προλαβαινει να μπει πρωτο στον οργανισμο αποικιζει το εντερο και κυριαρχει. Καποια μικροβια που ειναι πολυ ανθεκτικα και τοξικα δεν παιθαινουν τιποτα απο την αντιβιωση και ανενοχλητα αφου δεν υπαρχει πλεον η καλη χλωριδα να τα περιορισει πολλαπλασιαζονται ανεξελεγκτα και παραγουν τοξινες. Ετσι δημιουργειται δυσβιωση λογων των αντιβιωτικων. Πρεπει λοιπον να παιρνεις δοσεις καλων προβιοτικων μετα απο καθε δοση αντιβιωσης αλλα και να τρως τροφες με ισχυρα προβιοτικα (τουρσια κεφιρ) για να προλαβουν τα χρησιμα βακτηρια να αποικισουν τον οργανισμο μας.

Με μερικες κουταλιες γιαουρτι του εμποριου κανεις απλα μια τρυπα στο νερο.

sofaki εμεις αντιμετωπισαμε χαλαζιο με ομοιοπαθητικη επιτυχως...πολλαπλα χαλαζια για την ακριβεια.δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις τιποτε.

καταλαβαίνεις ότι τα πολλαπλά χαλάζια εμφανίστηκαν επειδή ποτέ δεν θεραπεύτηκαν - αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, έτσι;

Πώς δηλαδή θεραπεύονται τα χαλάζια των παιδιών σας με ομοιοπαθητική;

Ο γιος μου όταν ήτανε πιο μικρός έβγαζε συχνά χαλάζια και περνούσανε μόνα τους μετά από λίγο καιρό.

Μια φορά τον είδε ο ομοιοπαθητικός και μας έδωσε ένα σκεύασμα το οποίο του "άνοιξε" το χαλάζιο προκειμένου να περάσει... χάλια το μάτι του μικρού για μήνες, μέχρι να φύγει σιγά σιγά το υγρό από μέσα και μετά να επουλωθεί η πληγή. Ακόμη έχει σημαδάκι στο σημείο εκείνο! :(

Αργότερα το είπα σε μια ξαδέρφη μου οφθαλμίατρο και μου σύστησε απλά να πλένω συχνά τα ματάκια του με σαμπουάν Johnson & Johnson. Το έκανα και από τότε δεν ξανάβγαλε χαλάζιο!

Τελευταία το αμέλησα λίγο και άρχισε τη βδομάδα αυτή να εμφανίζει τη γνωστή κοκκινίλα και το φούσκωμα στο κάτω μέρος του ματιού που οδηγεί σε χαλάζιο.

Άρχισα πλύσεις κάθε βράδυ με σαμπουάν και σήμερα στην τρίτη μέρα εξαφανίστηκε τελείως η κοκκινίλα!

Καμιά φορά οι απλές λύσεις είναι και οι πιο αποτελεσματικές, common sense χρειάζεται να καθαρίζουμε καλά την περιοχή αυτή, τίποτα άλλο.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

καλησπέρα κ συγγνώμη που 'χώνομαι' στο πόστ σας

εγώ δεν έιμαι μανούλα. είμαι μόλις 21. παρακολουθώ το φόρουμ όμως και τις συζητήσεις σας! θα ήθελα να με βοηθησετε..

έχω πολύ έντονη τριχόπτωση... πάρα πολύ κ ειλικρινά στενοχωριέμαι. τα μαλλάκια μου πέφτουν με τις χούφτες..

έχω πολύ λιπαρά μαλλιά(λούζομαι τη μιά μέρα κ την άλλη είναι χάλια), αγχώνομαι αφάνταστα( όταν γίνεται κάτι μέχρι να λυθεί δεν βγαίνει απ το μυαλό μου. χάνω μέχρι κ τον ύπνο μου, στενοχωριέμαι πολύ κ με πιάνουν κ τα κλάματα απ το άγχος), έχω το στίγμα άρα και χαμηλό σίδηρο, μάλλον έχω πολυκιστικές(λέω μάλλον γιατι έχω πάει σε 2 γυναικολόγους. ο πρώτος δεν μου ανέφερε τπτ ενώ ο δεύτερος μου είπε πως έχω.τώρα θα πάω κ σε τρίτο), επίσης το νερό στο νησί μου είναι φουλ στον υδράργυρο.

σπουδάζω στη θεσσαλονίκη και σε λίγες μέρες που θα ανέβω για τη εξεταστική μου θα πάω σε παθολόγο, ενδοκρινολόγο και σε δερματολόγο.γνωρίζετε κανέναν με αυτές τις ειδικότητες που να είναι στον εοπυυ και πάνω απ όλα να είναι καλος γιατρος???ρωτάω επειδή έχω πέσει σε πολλούς που με ίδαν σαν 'πορτοφόλι' και δεν τους ένοιαξε κθλ η υγεια μου.

επίσης, αντιμετωπίζει κανένας απο εσάς πρόβλημα τριχόπτωσης?

μπορεί να μου πέι κάτι? η ομοιοπαθητική βοηθάει σ αυτές τις περιπτώσεις? ξέρω ότι κοστίζει, αλλά αν είναι να ξαναδω τα μαλλάκια μου δεν με πειράζει.στενοχωριέμαι πολυ. ειδικά όταν το λέω στους γονείς μου και δεν με παιρνουν στα σοβαρά ξεσπάω στα κλάμματα.κ στους γιατρούς που θα πάω, μόνη μου θα πάω. μου λένε ότι είναι η ιδέα μου.. όμως ειλικρινά δεν έιναι η ιδέα μου όλες αυτές οι τρίχες που πέφτουν καθε μέρα. ακόμα και να τα χαιδέψω, μαλλιά μου μένουν στο χέρι.

όποια βοήθεια δεκτή...

ελπίζω στο φόρουμ να βρω περισσότερη στήριξη και κατανόηση...

Διαφημίσεις

αν έχεις χαμηλό σίδηρο καμιά απολύτως θεραπεία (εκτός από την αποκατάσταση του ελείματως συδήρου με σιδηροθερεπεία) δεν θα βοηθήσει....

μην στεναχωριέσαι καθόλου....

αφού η αιτία της τριχόπτωσης είναι η έλειψη σιδήρου η αποκατάστασή του θα έχει θεαματικά αποτελέσματα :D

μην ψάχνεσαι με την ομοιοπαθητική διότι εκτός από χρήμματα, θα χάσεις και τα μαλλάκια σου...

φιλικά πάντα

littleprincess θα σου πρότεινα να πας σε εναν ομοιοπαθητικό γιατρο εξαρχής και να μην πας σε κανέναν άλλο. Εμείς που κάνουμε ομοιοπαθητική χρόνια έχουμε δει πολύ χειρότερα πράγματα να θεραπεύονται με ομοιοπαθητική. Για τις πολυκυστικές βρες εναν γυναικολόγο που εμπιστεύεσαι να σου κάνει εναν υπέρηχο ωστε να μπορείς να πεις στον ομοιοπαθητικό αν έχεις ή όχι γιατί ειναι σημαντικό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το δοκιμάσεις πριν σε αρχίσουν σκευάσματα και φάρμακα με τους τόνους ;)

καταλαβαίνεις ότι τα πολλαπλά χαλάζια εμφανίστηκαν επειδή ποτέ δεν θεραπεύτηκαν - αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς, έτσι;

οχι μαριαλ δεν ισχυει αυτο που λες...οταν πρωτοεβγαλε χαλαζια η κορη μου ηταν πολλα και στα 2 ματια...θεραπευτηκαν-ναι με ομοιο-και ξαναεβγαλε ενα χρονο αργοτερα σε αλλο σημειο...την ειχε δει οφθαλμιατρος και επιβεβαιωσε οτι ειχαν θεραπευτει πληρως.

συμπτωση?ηταν θεμα χρονου να περασουν απο μονα τους?ισως...αλλα προσωπικα δε πιστευω στις συμπτωσεις;)

Rosie κ εμας μας εδωσε μια καλψουλα κ εγινε αυτο που περιγραφεις το χαλαζιο βγηκε προς τα εξω κ εβγαζε πυον...αλλα μεσα σε 3 μερες περασε χωρις σημαδι.οσο για το σαμπουαν δε ξερω...ειμαι επιφυλακτικη...τοσα εχουν ακουστει για τη τζονσον(για παραμπενσ κτλ)...τεσπα αφου ειχες αποτελεσμα ολα καλα.

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

να ρωτησω κ εγω κατι?

εχετε ακουσει γι αομοιοπαθητικα που δινονται για να βοηθησουν στο τοκετο?

καπου διαβασα για pullsatila kai caulophyllum...γνωριζετε κατι?

AfgIp2.png

our daugher 5/8/2009

our son 2/9/2012

our little girl 11/10/2014 we love you all♥

να ρωτησω κ εγω κατι?

εχετε ακουσει γι αομοιοπαθητικα που δινονται για να βοηθησουν στο τοκετο?

καπου διαβασα για pullsatila kai caulophyllum...γνωριζετε κατι?

δίνονται αλλά το θέμα είναι πως πρέπει να είσαι σε ανοιχτή γραμμή με τον ομοιοπαθητικό σου και να συνεργάζεται ο γυναικολόγος! Πράγμα αδύνατον λοιπόν εκτός και αν ο γυναικολόγος σου ειναι και ομοιοπαθητικός.

Εγω είχα πάρει pulsatila για να βοηθηθώ και πιστεύω πως βοηθησε στο να σπάσουν τα νερά γιατί έγινε στο χρονικό όριο που μου είπε ο ομοιο.

Πάντως υπάρχουν γυναικολόγοι ομοιοπαθητικοί, τουλάχιστον στο ΜΗΤΕΡΑ υπάρχει μια γυναίκα που ειναι και πολύ υπέρ του φυσιολογικού τοκετού.

Διαφημίσεις

οσο για το σαμπουαν δε ξερω...ειμαι επιφυλακτικη...τοσα εχουν ακουστει για τη τζονσον(για παραμπενσ κτλ)...τεσπα αφου ειχες αποτελεσμα ολα καλα.

Δεν είναι ανάγκη να πάρεις το Johnson & Johnson, μπορείς να βρεις κάποιο πιο φυσικό που δεν τσούζει τα μάτια.

Εγώ απλά δεν μπήκα σ' αυτό τον κόπο να ψάξω, μια στις τόσες που του βάζω ελάχιστο στα ματάκια του δεν νομίζω να βλάπτει.

Parabens δεν έχει πάντως.

Η δικιά μου γυναικολόγος είναι και ομοιοπαθητικός και μου έδινε διάφορα κατά τη διάρκεια του τοκετού, τώρα αν βοηθήσανε δεν ξέρω, έκανα και στα δύο εντελώς φυσικό τοκετό και πόνεσα πολύ, να μην τα λέω καλύτερα και έχουμε και εγκυούλες εδώ! :lol:

όποια βοήθεια δεκτή...

ελπίζω στο φόρουμ να βρω περισσότερη στήριξη και κατανόηση...

Aν έχεις χρήματα για πέταμα τότε μπορείς να πας σε ομοιοπαθητικό.

Αν όχι τότε οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι από τα πιο απλά πράγματα που διορθώνονται με τη σωστή διατροφή, είχα κι εγώ για χρόνια.

Συνδέονται με προ-διαβητικό σύνδρομο και γι' αυτό χρειάζεται μια διατροφή χαμηλή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πχ σε ζυμαρικά, ψωμί κτλ και φυσικά ζάχαρη.

Και σίγουρα ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι η τριχόπτωση.

Τα συμπληρώματα σιδήρου θα χειροτερέψουνε την κατάσταση μια και τα παθογόνα βακτήρια του εντέρου ανθούνε με σίδηρο.

Πώς δηλαδή θεραπεύονται τα χαλάζια των παιδιών σας με ομοιοπαθητική;

Ο γιος μου όταν ήτανε πιο μικρός έβγαζε συχνά χαλάζια και περνούσανε μόνα τους μετά από λίγο καιρό.

Μια φορά τον είδε ο ομοιοπαθητικός και μας έδωσε ένα σκεύασμα το οποίο του "άνοιξε" το χαλάζιο προκειμένου να περάσει... χάλια το μάτι του μικρού για μήνες, μέχρι να φύγει σιγά σιγά το υγρό από μέσα και μετά να επουλωθεί η πληγή. Ακόμη έχει σημαδάκι στο σημείο εκείνο! :(

Αργότερα το είπα σε μια ξαδέρφη μου οφθαλμίατρο και μου σύστησε απλά να πλένω συχνά τα ματάκια του με σαμπουάν Johnson & Johnson. Το έκανα και από τότε δεν ξανάβγαλε χαλάζιο!

Τελευταία το αμέλησα λίγο και άρχισε τη βδομάδα αυτή να εμφανίζει τη γνωστή κοκκινίλα και το φούσκωμα στο κάτω μέρος του ματιού που οδηγεί σε χαλάζιο.

Άρχισα πλύσεις κάθε βράδυ με σαμπουάν και σήμερα στην τρίτη μέρα εξαφανίστηκε τελείως η κοκκινίλα!

Καμιά φορά οι απλές λύσεις είναι και οι πιο αποτελεσματικές, common sense χρειάζεται να καθαρίζουμε καλά την περιοχή αυτή, τίποτα άλλο.

Ti κανει δλδ το σαμπουαν?

Εμενα με βοηθησε πολυ στα χαλαζια η ομοιο, εξαφανιστηκαν δια μαγειας. Λιγο μετα την ληψη του φαρμακου εγινε τουμπανο το ματι, δεν εβγαλε πυο ομως και μετα σιγα σιγα εξαφανιστηκε. Ψιλοτρομαξα τοτε κι εψαχνα το γιατρο αλλα εκανα υπομονη.

Ενω τις προηγουμενες φορες που ειχα χαλαζια (πολλα ταυτοχρονα) εκαναν δυο χρονια μεχρι να απορροφηθουν σιγα σιγα απο τον οργανισμο.

Πρεπει παντως να μην αντιδρανε ολοι με τον ιδιο τροπο. Αξιζει τον κοπο να το δοκιμασει κανεις ομως. Γιατι ο οφθαλμιατρος μου συστηνε χειρουργειο.

Χαλάζια, κριθαράκια κτλ προκαλούνται από φραγμένους πόρους (κάποια άτομα είναι επιρρεπή σ΄αυτά μου εξήγησε), οπότε χρειάζεται πολύ καλό καθαρισμό η περιοχή, και ποτέ να μην αγγίζουμε το μάτι με άπλυτα χέρια.

Αυτό με το σαμπουάν πάντως της Johnson το διάβασα και σε ξένα φόρους.

Γι' αυτό και κάνει και το μητρικό γάλα, αποστειρώνει την περιοχή γιατί έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Όταν ήτανε πιο μικρός και θήλαζε ακόμη του έβαζα λίγες σταγονίτσες μητρικό γάλα και εξαφανιζόντουσαν την επόμενη κιόλας μέρα, αν τα προλάβαινα στην αρχή τους.

αν έχεις χαμηλό σίδηρο καμιά απολύτως θεραπεία (εκτός από την αποκατάσταση του ελείματως συδήρου με σιδηροθερεπεία) δεν θα βοηθήσει....

μην στεναχωριέσαι καθόλου....

αφού η αιτία της τριχόπτωσης είναι η έλειψη σιδήρου η αποκατάστασή του θα έχει θεαματικά αποτελέσματα :D

μην ψάχνεσαι με την ομοιοπαθητική διότι εκτός από χρήμματα, θα χάσεις και τα μαλλάκια σου...

φιλικά πάντα

έχω χαμηλό σίδηρο λόγω στιγματος(αναιμίας).δεν ξέρω εάν αυτός είναι ο λόγος που έχω τριχόπτωση.. θέλω να μου το πει κάποιος γιατρός.επίσης πριν 3χρόνια μια παθολόγος μου χε πει πως λόγω του στίγματος εγώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παρω σίδηρο. γι αυτό το λόγο κ δεν το έψαξα το θέμα.. τώρα όμως θα τα ψάξω όλα για να δω τι μου προκαλεί τη τριχόπτωση...

littleprincess θα σου πρότεινα να πας σε εναν ομοιοπαθητικό γιατρο εξαρχής και να μην πας σε κανέναν άλλο. Εμείς που κάνουμε ομοιοπαθητική χρόνια έχουμε δει πολύ χειρότερα πράγματα να θεραπεύονται με ομοιοπαθητική. Για τις πολυκυστικές βρες εναν γυναικολόγο που εμπιστεύεσαι να σου κάνει εναν υπέρηχο ωστε να μπορείς να πεις στον ομοιοπαθητικό αν έχεις ή όχι γιατί ειναι σημαντικό.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το δοκιμάσεις πριν σε αρχίσουν σκευάσματα και φάρμακα με τους τόνους ;)

έχω διαβάσει για πολλά καλά που κάνει η ομοιοπαθητική... όμως πουθενά δεν βρήκα να λένε κάτι για τριχόπτωση κ ομοιοπαθητική. κ καθώς το ποσό που θα πρέπει να δώσω θα είναι μεγάλο, γι αυτό το σκέφτομαι.. τους συμβατικούς τους καλύπτει η ασφάλεια...

Αν όχι τότε οι πολυκυστικές ωοθήκες είναι από τα πιο απλά πράγματα που διορθώνονται με τη σωστή διατροφή, είχα κι εγώ για χρόνια.

Συνδέονται με προ-διαβητικό σύνδρομο και γι' αυτό χρειάζεται μια διατροφή χαμηλή σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες, πχ σε ζυμαρικά, ψωμί κτλ και φυσικά ζάχαρη.

Και σίγουρα ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι η τριχόπτωση.

Τα συμπληρώματα σιδήρου θα χειροτερέψουνε την κατάσταση μια και τα παθογόνα βακτήρια του εντέρου ανθούνε με σίδηρο.

άρα με συμβουλεύεις να πάω και σε κάποιο διατροφολόγο για να ρυθμίσω τη διατροφή μου??

αυτό με τα βακτηρια του εντέρου που λες στο έχει πει κάποιος γιατρος? αν έχεις δίκιο θα πρέπει να είμαι ενημερωμένη ούτως ώστε αν μου δώσουν σίδηρο κ άν όντως έχω πολυκυστικές να τους απαντήσω για να το αποφύγω..ξέρεις να μου συστήσεις στη θεσσαλονίκη γιατρούς?

http://www.eyecenter.gr/faq_xalazio.asp

Ο σχολαστικός καθαρισμός των βλεφάρων αποτρέπει την επανεμφάνιση των χαλαζίων σε άτομα που είναι επιρρεπή σε αυτά. Καθαρίζοντας τακτικά την περιοχή των βλεφαρίδων με παιδικό σαμπουάν μειώνουμε την πιθανότητα απόφραξης των αδένων.

Μια σύντομη αναζήτηση στο google μου έδωσε πάρα πολλά αποτελέσματα από οφθαλμολογικά sites όπου αναφέρεται η λύση του παιδικού σαμπουάν!

Αλλά ο ομοιοπαθητικός ή δεν το γνώριζε ή έκανε την πάπια προκειμένου να μας χορηγήσει ομοιοπαθητικά χαπάκια... κακώς κι εγώ που δεν ρώτησα τη ξαδέρφη μου από την αρχή μια και είδα ότι ο μικρός ήτανε επιρρεπής στα χαλάζια και τα κριθαράκια :roll:

Για το σίδηρο, αν όντως έχεις πολυκυστικές ωοθήκες δεν χρειάζεται σκεύασμα σιδήρου, ρυθμίζοντας το πρόβλημα θα διορθωθεί και η τριχόπτωση.

Δεν χρειάζεται καν διατροφολόγος, απλά πρόσεξε την πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθρακών.

Αν τα συμπτώματά σου είναι πιο έντονα όμως (πχ εγώ είχα και σχετικά ακανόνιστες περιόδους, ήπια ακμή και ημικρανίες) τότε θα πρέπει να είσαι ακόμη πιο αυστηρή με τη διατροφή σου.

Αν κάνεις μια αναζήτηση για PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) και Paleo diet θα βρεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

littleprinces η Rosie δεν μιλάει για εναν απλό διατροφολόγο αλλά για μια συγκεκριμένη διατροφη που λέγεται GAPS diet και πρέπει ή να διαβάσεις το βιβλίο της γιατρού που το έγραψε ή να ψάξεις πολύ κάποιο αντίστοιχο τόπικ εδω.

Εγω προσωπικά που ειμαι τεμπέλα λύνω τα προβληματα μου με τα απλά ομοιοπαθητικα χαπάκια που με έχουν πιάσει μέχρι στιγμής για ότι έχω πάθει και εμένα και το μωρό μου και όσους φίλους ξεκίνησαν μετά από εμένα.

Σχετικά με τα οφθαλμολογικά μας άνοιξε φραγμένο πόρο που το παιδεύαμε καιρό με άσχημες τσίμπλες με 3 κάψουλες και της φίλης μου το παιδάκι με άσχημα επαναλαμβανόμενα κριθαράκια τα καταπολέμησαν έτσι. Άργησε βέβαια λίγο εκεί γιατι το παιδί είχε πάρει μέσα σε 3 χρόνια τα κέρατα του τα τράγια σε αντιβιώσεις, εισπνεόμενα κτλ αλλά εντέλει ολα καλά.

Δεν αναφέρομαι στην GAPS, αν το πρόβλημα δεν είναι έντονο δεν χρειάζεται μια τόσο αυστηρή διατροφή.

Εγώ το έλυσα το πρόβλημα χρόνια πριν ακολουθώντας μια χαλαρή Παλαιολιθική διατροφή.

Homeopathy

1. Are homeopathic meds allowed on GAPS?

Homeopathy combines with GAPS very well and I recommend it. Homeopathic remedies can help you to get through die-off easier and to overcome many stubborn problems.

2. My family is currently on the GAPS diet and we would like to avoid standard over-the-counter medicines. Are there any homeopathic remedies that you find particularly helpful for GAPS patients?

I have no training in homeopathy, so I refer people to qualified homeopaths. Homeopathy is a wonderful method of healing and can be very effective. But it is a large and complex science and requires serious training.

πηγή

Η κάθε θεραπεία (διατροφή, homeopathy, acupuncture, κλπ) έχει το εύρος του.

Τώρα αν αναφέρεσαι στα χαλάζια και στην τριχόπτωση με αυτήν την πρότασή σου πάω πάσο. ;)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...